27 Αυγούστου 2014

Οι Καρτεροί και οι 121 (τουλάχιστον) αρχές τους

«ΑΥΓΗ» και Καρτερός: Μετρ της παλαιοΠΑΣΟΚικής προβοκάτσιας


Δεν είναι η πρώτη φορά και φυσικά δε θα είναι ούτε η τελευταία... Κάθε φορά που το ΚΚΕ αποκαλύπτει τα αντιλαϊκά παιχνίδια, που παίζονται στο αστικό πολιτικό σύστημα και στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει «με τα μπούνια», τη βρώμικη δουλειά της προβοκάτσιας σε βάρος του ΚΚΕ αναλαμβάνουν η ΑΥΓΗ και ο Καρτερός.
Τελευταίο κρούσμα, το άρθρο του Καρτερού στη χτεσινή ΑΥΓΗ και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην ξεκάθαρη δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που εξέφρασε αυτό που λίγο - πολύ αντιλαμβάνεται η πλειοψηφία του ελληνικού λαού:
Οτι με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας (ΠτΔ) εξελίσσεται ένα αλισβερίσι μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και άλλων κομμάτων και βουλευτών με μοναδικό στόχο ποιος από τους δύο πόλους θα βρεθεί στο τιμόνι της διακυβέρνησης, για να συνεχίσει την πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου, την οποία με τον έναν ή άλλον τρόπο αποδέχονται και οι μεν και οι δε.
Οτι αυτή η σεναριολογία εμποδίζει την αναγκαία σήμερα οργάνωση της λαϊκής πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης, καλλιεργώντας κλίμα αναμονής για λύσεις που δήθεν θα προέλθουν από την έκβαση των διαφόρων πολιτικών παιχνιδιών.

Οτι το ΚΚΕ δεν ψηφίζει κανέναν υποψήφιο για ΠτΔ και δεν παίρνει μέρος σε πολιτικά παιχνίδια και αλισβερίσια συνάθροισης για τους 121.
***
Ο Καρτερός πολεμάει και διαστρεβλώνει αυτήν την ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ, επειδή πολύ απλά δεν τον συμφέρει. Διότι αποκαλύπτει τον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ.
Αλήθεια, οι λογικές συνάθροισης και «μετώπου των 121», που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ και που επικαλείται και ο Καρτερός, συμπεριλαμβάνουν και τη Χρυσή Αυγή και τους ΑΝΕΛ, από τη στιγμή που και αυτοί συμβάλλουν στη συγκέντρωση των 121 για να μην εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να προκηρυχθούν εξ αυτού εκλογές;
'Η μήπως τα φλερτ με τη ΔΗΜΑΡ - μνημονιακή αριστερά την αποκαλούσε ο ΣΥΡΙΖΑ - αλλά και με βουλευτές προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ, που έχουν βάλει την υπογραφή τους στα αντιλαϊκά μέτρα, ώστε να μην ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν αποτελούν ομολογία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται πλυντήριο αυτών των στελεχών, αναδεικνύοντας και τις επιδιωκόμενες συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη;
***
Ας μην κάνουν, λοιπόν, πως δεν καταλαβαίνουν. Είναι άλλο «η ανάγκη να φύγουν από την κυβέρνηση όσοι δημιούργησαν τόσα δεινά για το λαό», όπως αναφέρεται και στη δήλωση του Δ. Κουτσούμπα, και είναι άλλο «τα παιχνίδια, με στοιχεία παζαριού, τόσο της κυβέρνησης όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων, που ρίχνουν στάχτη στα μάτια του λαού και εμποδίζουν την οργάνωση της λαϊκής πάλης έτσι ώστε να ξεσηκωθεί ο λαός ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ του κεφαλαίου, που υπηρετούν με τον έναν ή άλλον τρόπο και οι μεν και οι δε».
Αλήθεια, γιατί αποκρύπτει ο Καρτερός αυτό το μέρος της δήλωσης; Ο νοών νοείτω...

Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.