11 Αυγούστου 2014

“Ταξισυνειδησία – η αγνωστη ιστορια του ελληνοαμερικανικου ριζοσπαστισμου”


Ένα πολύ αξιόλογο και ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ

H άγνωστη ιστορία του ελληνοαμερικανικού ριζοσπαστισμού, των Ελλήνων κομμουνιστών και αριστερών από την εποχή της μαζικής μετανάστευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες έως τα χρόνια του Μακαρθισμού σε ένα ντοκυμαντέρ που μας δίνει παράλληλα μια αναδρομή στην ιστορία του αμερικανικού εργατικού κινήματος. Μία ιστορία συλλογικών αγώνων, ριζοσπαστικών ιδεών, συναρπαστικών διαδρομών και ξεχασμένων παραδόσεων που διαπλέκεται με τις εποχές της αναστάτωσης, τα κοινωνικά και πολιτικά κινήματα, τις διώξεις και τις συλλογικές απογοητεύσεις.

Παρακολουθώντας τα χρόνια της Μεγάλης Ύφεσης, τους ελληνοαμερικανούς εθελοντές στις Διεθνείς Ταξιαρχίες του Ισπανικού Εμφυλίου, τις δραστηριότητες των Ελληνικών Εργατικών Εκπαιδευτικών Συνδέσμων και τις απελάσεις του Μακαρθισμού, το ντοκιμαντέρ “Ταξισυνειδησία – η αγνωστη ιστορια του ελληνοαμερικανικου ριζοσπαστισμου”, φέρνει στο προσκήνιο μία εναλλακτική αφήγηση της ελληνοαμερικανικής ιστορίας, η οποία υπογραμμίζει τους μετασχηματισμούς και τις αλληλεπιδράσεις της εθνοτικής καταγωγής, της τάξης και του πολιτικού και κοινωνικού ριζοσπαστισμού στον Αμερικανικό 20ο αιώνα.

1 σχόλιο:

  1. τι ανέβασες και μας τρέλανες;; Συγκινητικό και αληθινό, όπως είναι και όλη η ιστορία της μάνας τάξης μας.. Μόνο περηφάνια για την εργατική καταγωγή μας.. Πάντα μπρος προς τη νίκη με το πρωτοπόρο Κόμμα μας.. που θα μας πάνε... πόσες φορές θα τη γλιτώσουν πια..;
    Φάνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.