1 Αυγούστου 2014

Αργεντινισμός ή βαρβαρότητα;




Αυτή η έντονη καταπίεση που νιώθουν κάποιοι στη χώρα μας, αλλά και σε άλλες χώρες, τους κάνει συχνά ευάλωτους σε συνειδησιακές παγίδες, οι οποίες κάθε άλλο παρά τυχαία έχουν στηθεί. Ο λόγος για τα λογής-λογής αργεντινέζικα(και άλλα) θαύματα που σαν ματζούνια και καταπλάσματα για όλες τις νόσους, τα διαλαλούν οι πολιτικοί του κομπογιανιτισμού, πιστοί πάντα στο καθήκον του αποπροσανατολισμού και της παραμύθας. Γιατί αν μπορεί η Αργεντινή για παράδειγμα να σωθεί από μια αστική-αριστερή κυβέρνηση, γιατί να μην μπορεί να σωθεί και η Ελλάδα από μια αστική-αριστερή-ΣΥΡΙΖΑ plus[1] κυβέρνηση;(Μπορεί βέβαια κάποιος να ισχυριστεί και το αντίθετο, ότι αφού δεν έπιασαν αυτοί οι "αριστεροί" χειρισμοί, καλά κάναμε τελικά εμείς και μπήκαμε στο μηχανισμό στήριξης)

Βέβαια δεν είναι μόνο οι συριζαίοι και τα κάθε τύπου Σχέδια Β που αντλούν από τέτοια παραδείγματα, αλλά και διάφοροι χώροι που μπορεί να αυτοπλασάρονται ως μαρξιστές, ως λενινιστές ή και εγώ δεν ξέρω τι άλλο, ερωτοτροπούν με τέτοιες ιδέες άσχετα με το πόσο τις πολέμησαν οι θεωρητικοί τους οποίους υποτίθεται ότι ασπάζονται και ότι πίνουν νερό στο όνομα τους.

Τι είναι όμως αυτό που συμβαίνει στην Αργεντινή;

Χωρίς να χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός, και εγώ σίγουρα δεν είμαι, αυτό που βλέπουμε στην αργεντινή είναι μια προσπάθεια διαχείρισης της οικονομικής κρίσης που έχει αλύπητα χτυπήσει την χώρα, και που για αυτήν ευθύνεται ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής και μόνον αυτός. Είναι η αστική τάξη της χώρας εκείνη που δανειζόταν, εκείνη που επένδυε, εκείνη που έφερε την χώρα στην κρίση, και τώρα προσπαθεί να παρουσιάσει τα δικά της αδιέξοδα σαν αδιέξοδα του ίδιου του λαού, και για να τον πάρει με το μέρος της καμώνεται ότι κονταροχτυπιέται για χάρη του με τους κεδροσκόπους και τους τοκογλύφους. Η αλήθεια είναι βέβαια, ότι αυτή η αστική τάξη είναι που έμπασε τους κερδοσκόπους, τους δανειστές και τους μπαταχτσήδες σε περιόδους ανάπτυξης, και τώρα που το πράγμα μπλόκαρε κοιτάνε πως να τα μπαλώσουν, όχι για χάρη του λαού, αλλά για το καλό της δικής τους κερδοφορίας.
Εδω το θαυματουργό μείγμα που ολα τα θεραπεύει!

Το έργο αλώστε το είδαμε να παίζεται ξανά στις αρχές της δεκαετίας του 2000, και δεν έχει τόση σημασία αν η διαχείριση έχει πρόσημο νεοφιλελεύθερο, αριστερό, ή δικτατορικό, διότι και στις τρείς περιπτώσεις ή ίδια η αστική τάξη είναι εκείνη που βρήκε διέξοδο μέσα από αυτά τα τρία διαφορετικά προσωπεία του καπιταλισμού. Ο ίδιος ο αργεντίνικος λαός πήγαινε από τη μια κρίση στην άλλη, δεμένος στο άρμα της ανάπτυξης ή της ύφεσης, που και στη μια και στην άλλη περίπτωση του έστυβε τον ιδρώτα και του έπινε το αίμα. Όσο για την εναλλαγή κυβέρνησης, που και ο ΣΥΡΙΖΑ την παρουσιάζει σαν το φάρμακο για την ποδάγρα, στην Αργεντινή η κυβέρνηση έφυγε με ελικόπτερο, κι όμως οι "αριστεροί" κατάφεραν να καπελώσουν το κίνημα διαμαρτυρίας εν τη γενέσει, να πάρουν με το μέρος τους τους επικεφαλής του, και να τους εντάξουν στο ευρύτερο κυβερνητικό τους σχήμα. Η όποια ανάπτυξη γνώρισε από τότε η Αργεντινή, στηρίχθηκε στους ώμους του ίδιου του λαού της, που έβλεπε μέρα με τη μέρα τα εργασιακά του δικαιώματα να τον αποχαιρετούν, για χάρη της οικονομικής προόδου της χώρας, δηλαδή των καπιταλιστικών επενδύσεων. Αν η εναλλαγή του κυβερνητικού σχήματος και του τρόπου διαχείρισης κατάφερε κάτι, είναι να δώσει για κάποια χρόνια μια ανάσα στο ντόπιο κεφάλαιο, και να παρατείνει τα αδιέξοδα του λαού της Αργεντινής. Για παραπάνω πληροφορίες σχετικά δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Συχνά όταν πηγαίνει η κουβέντα στην Αργεντινή όλο και κάποιος θα βρεθεί να πει "ναι αλλά τι θα ήταν καλύτερα να τους είχε κάνει το ΔΝΤ ότι έχει κάνει και σε εμάς; Μεταξύ δυο κακών δεν ισχύει ότι το μη χείρον βέλτιστο;". Αυτή η ερώτηση από πίσω της κρύβει μια μεγάλη παγίδα. Καταρχήν ο λαός δεν μπορεί να ελπίζει ότι θα στηριχθεί στον καλύτερο από τους δύο εκμεταλλευτές, διότι και στην μια και στην άλλη περίπτωση, ο άξονας είναι η κερδοφορία, και η κερδοφορία τους περνάει μέσα από την εκμετάλλευση του, έτσι ούτε ο ένας ούτε ο άλλος δεν πρόκειται να τον λυπηθεί. Ακόμα και αυτά που μοιάζουν εκ πρώτης όψεως με παραχωρήσεις, είναι εκ της φύσεως του καπιταλισμού αναγκαίο να παρθούν πίσω με τον έναν η με τον άλλο τρόπο αργά ή γρήγορα(συνήθως γρήγορα). Δεύτερον, η λογική του μικρότερου κακού αποτελεί τέχνασμα του αστικού συστήματος για να μπορεί να ενσωματώνει στους σχεδιασμούς του τις λαϊκές μάζες, να εμποδίζει τη ριζοσπαστικοποίηση των συνειδήσεων, να μην αφήνει το εργατικό κίνημα να χειραφετηθεί. Το μικρότερο κακό αποτελεί ένα είδος εκβιαστικού διλλήματος, που σου δείχνει και το καρότο και το μαστίγιο ταυτόχρονα και σε εκβιάζει να αποδεχτείς το καρότο για να μην εισπράξεις το μαστίγιο. Σε κάθε περίπτωση οδηγεί σε συμβιβασμό, σε αποδοχή μιας τελικά μονόδρομης κατάστασης, και απομακρύνει την εργατική τάξη από καθαρά, δικά της αιτήματα, γύρω από τα οποία πρέπει να εστιάσει τον αγώνα της. Στην θέση τους, τοποθετεί αιτήματα της αστικής τάξης, συγκαλυμμένα έτσι ώστε να μοιάζει ότι μέσα από αυτά κάτι έχει να κερδίσει και ο λαός. Τέτοιου είδους λογική είναι και η λογική της ανάθεσης που τη βλέπουμε να μεσουρανεί στη χώρα μας, με το ΣΥΡΙΖΑ να μας λέει ότι αν βγει αυτό στην κυβέρνηση μπορεί να έχουν οι καπιταλιστές και την πίτα ολάκερη και να είναι και ο λαός χορτάτος. Αυτό για κάποιον που θέλει να αυτοαποκαλείται μαρξιστής αποτελεί ξεδιάντροπο ψέμα, μιας και τα συμφέροντα της εργατικής τάξης βρίσκονται σε αντίθεση με αυτά της αστικής τάξης, ο όποιος πρόσκαιρος συμβιβασμός οδηγεί με τον έναν η τον άλλο τρόπο στην ενσωμάτωση. Η προέκταση δε της λογικής του "είναι προτιμότερο για εμάς να στηρίξουμε την ντόπια αστική τάξη", είναι αυτή που οδηγεί τελικά τους λαούς να αιματοκυλιστούν στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι κάτι καινούριο, δεν συμβαίνουν πρώτη φορά, υπάρχει άφθονη πρότερη πικρή εμπειρία, το ζήτημα είναι κατά πόσο αυτή η εμπειρία έχει γίνει συνείδηση των λαϊκών μαζών. Το χρέος μας εμάς που θέλουμε να αυτοαποκαλούμαστε κομμουνιστές, είναι όχι να ενισχύουμε τις αυταπάτες με το να αναπαράγουμε ως κάτι θετικό τα όσα συμβαίνουν στην Αργεντινή και αλλού, ως μια μορφή αντίδρασης βρε αδερφέ που μπρός το ολότελα να λέμε και πάλι καλά. Χρέος μας είναι να λέμε ξεκάθαρα τι βρίσκεται από πίσω από τα διαχειριστικά ιδεολογήματα, και να κάνουμε τον κόσμο να καταλάβει ότι αυτού του είδους οι "λύσεις" είναι λύσεις για το κεφάλαιο και ότι δεν πηγαίνουν τους λαούς ούτε ένα βήμα μπροστά, αλλά αντίθετα, σκάβουν βαθύτερα το λάκκο από τον οποίο η συνείδηση τους πρέπει να ξεφύγει.



Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)




[1] Plus με την έννοια ότι θα χρειαστεί αν θέλει να κυβερνήσει να κάνει διαφόρων αποχρώσεων συνεργασίες.

25 σχόλια:

  1. des
    http://www.komep.gr/2012-teyxos-4-5/grammh-ensomatoshs-h-grammh-anatrophs-h-peira-ths-argentinhs?

    kostas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ένα προηγούμενο σχόλιο είχα παραθέσει την ένα κείμενο που υποστήριζε ότι: «Το μόνο δημοψήφισμα το οποίο θα υποστήριζε το ΚΚΕ είναι αυτό με ερώτημα αν θέλετε ή δεν θέλετε να καταργηθεί ο καπιταλισμός. Όλα τα άλλα δημοψηφίσματα με επιμέρους ερωτήματα είναι οπορτουνιστικά, αποπροσανατολιστικά για το λαό και ως εκ τούτου δεν υποστηρίζονται από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας.» Τότε δέχτηκα επιθέσεις που στρεφόντουσαν κυρίως στον Σύριζα, αλλα κανένας δεν αμφισβήτησε την βασική τοποθέτηση αυτού του δημοψηφίσματος, που επιμένω ότι δεν είναι καθόλου ειρωνικό.
    Ο Poexania δεν ξεφεύγει από την γραμμή του ΚΚΕ, που από τότε που έχασε την ηγεμονική του δύναμη στον αριστερό χώρο, θέτει το δίλημμα για «κομμουνισμό ή βαρβαρότητα», καταργώντας στάδια, συμμαχίες, ελιγμούς και τακτικές. Η πολιτική που έχει διαλέξει το ΚΚΕ είναι σαφέστατη, είναι μια πολιτική που υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει λύση πέρα της επανάστασης και της οικοδόμησης του σοσιαλισμού, όλες οι άλλες λύσεις και κυβερνήσεις είναι χαμένες από χέρι, δρουν αποπροσανατολιστικά για το λαό και τα συμφέροντα του, ακόμα και οι αριστερές κυβερνήσεις της νοτίου αμερικής δεν αξίζουν την αλληλεγγύη του ΚΚΕ και θα πρέπει να καταδικαστούν και να αποτύχουν γιατί δεν μας ενδιαφέρει η διαχείριση του καπιταλιστικού συστήματος.
    Μπράβο στο κόμμα που προβάλει ξεκάθαρα στον λαό την στάση του, όμως αυτό έγκυρη κάποια λογικά ερωτήματα :
    - Όταν ενα κόμμα λέει “να μην πέσετε στην παγίδα των δήθεν “επαναστατικών”, “ανατρεπτικών”, “αριστερών” κομμάτων και ομάδων που σας τάζουν καλύτερες μέρες με έξοδο από την ευρωζώνη, με αλλαγή νομίσματος, με έξοδο από την ΕΕ, ενώ θα παραμένουν στην εξουσία οι μονοπωλιακοί όμιλοι, η πλουτοκρατία” καταγγέλλοντας και απομονώνοντας στην ουσία όλα τα υπόλοιπα αριστερά κόμματα, με ποιους περιμένει να κάνει συμμαχία ώστε να φτιάξει ισχυρό μέτωπο και να προετοιμάσει το έδαφος για την ανατροπή;
    - Γιατί στις συζητήσεις με άλλους συντρόφους , όταν αναφέρεται ότι «το ΚΚΕ είναι απλά ένα μοναχικό κόμμα που μεταθέτει τη λύση των προβλημάτων στη Δευτέρα Παρουσία» προκαλεί την αντίδραση των κουκουέδων, ενώ αντίθετα θα έπρεπε να τους κολακεύει, γιατί ακριβώς αυτή είναι η γραμμή του;
    - Γιατί το γεγονός ότι σε πολυάριθμες συνεντεύξεις και τηλεοπτικές εμφανίσεις, το ΚΚΕ έχει δεχτεί τα συγχαρητήρια από δεξιούς και φιλελέδες για την «συνεπή στάση του», δεν πονηρεύει το κόμμα ότι αυτή η πολιτική του «ή κομμουνισμός ή τίποτα» βολεύει πάρα πολύ τους αντιπάλους του;
    - Αφού είναι επιλογή του ΚΚΕ να πολεμάει σε δυο μέτωπα, την κυβέρνηση αλλά και τις ριζοσπαστικές δυνάμεις που προσπαθούν να δημιουργήσουν ρεύμα πλειοψηφίας στην κοινωνία, γιατί αρνείται ότι η στάση αυτή ευνοεί περισσότερο την κυβέρνηση και δημιουργεί συνθήκες απομόνωσης με την αριστερά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. - Το πιο βασικό, ας εξηγήσει κάποιος μέσα από πιο πρίσμα βλέπουν ότι η κοινωνία και οι όποιες λαϊκές δυνάμεις έχουν δείξει έστω και ένα δείγμα ότι θα ήθελαν να ακολουθήσουν ένα σοσιαλιστικό δρόμο, αφήνοντας πίσω την ΕΕ, τον αστικό τρόπο ζωής. Που είδε κάποιος ότι οι επιδοτούμενοι αγρότες και το προλεταριάτο των άνεργων ιδιωτικών υπαλλήλων με τα iphone είναι ώριμα τέκνα της Οργής, έτοιμοι να ξεκολλήσουν από τα facebooks και τις selfie του ατομικισμού τους και να οικοδομήσουν στις πλάτες τους τον σοσιαλισμό του 21 αιώνα; Με ποια στοιχεία, ποια δυναμική και με ποιες προσδοκίες υποστηρίζει κανείς ότι τώρα θα πρέπει να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό και οι κυβερνήσεις τύπου Αργεντινής ,ανάθεμα το διαχειριστικό τους ιδεολόγημα, καλά να πάθουν, ας πάνε στο διάολο και αυτοί και όλοι οι υπόλοιποι οπορτουνιστές;

      Η πολιτική ανάλυση που γίνεται, πιστεύω ότι είναι επίπεδου “…And world peace!” . Γιατί και εγώ μπορώ να γράφω επίμονα και αποφασιστικά για το πόσο σημαντική είναι η «παγκόσμια ειρήνη» για την υφήλιο. Είναι μια αλήθεια που δεν αμφισβητείται, είναι το δίκαιο, είναι η μόνη λύση χωρίς ημίμετρα και «διαχειριστική λογική», είναι η απόλυτη συνταγή ανάπτυξης των λαών. Όμως, χωρίς να λαμβάνω υπόψιν τις πραγματικές συνθήκες, χωρίς να προσπαθώ να βρω συμμάχους, χωρίς να έχω μια αντίληψη του πως θα κάνω το όραμα μου να μεταλαμπαδευτεί και σε άλλους ανθρώπους, η «παγκόσμια ειρήνη» δεν είναι παρά μια ευχή. Πολύ καλό να συμβεί, αλλά παραμένει κούφια ευχή αν δεν δράσω υπό πραγματικές συνθήκες και ρεαλισμό των καταστάσεων. Όποτε παραμένω επιφυλακτικός για όλη αυτή την φιλολογία και παραμένω έκπληκτος για την πολιτική που έχει επιλέξει το ΚΚΕ. Ένα κόμμα που από την ιστορία του και μόνο, μπορεί να σε διδάξει πραγματική ρεαλιστική πολιτική:

      «Ας περάσουμε σε ένα θέμα που έχει πρακτική και θεωρητική επικαιρότητα. Τον τελευταίο καιρό ακούγεται συχνά από σοσιαλιστική πλευρά το σύνθημα για το σοσιαλισμό, για την άμεση πραγματοποίησή του στην Ελλάδα. Είναι σωστό ένα τέτοιο σύνθημα σήμερα για την Ελλάδα; Η γνώμη μου είναι ότι ένα τέτοιο σύνθημα είναι σήμερα πρόωρο, κατά συνέπεια λανθασμένο. Ξεπηδάει το στάδιο της ολοκλήρωσης του δημοκρατικού μετασχηματισμού, ξεπηδάει ένα στάδιο της ανάπτυξης. Δημιουργεί κενό ανάμεσά του και στο στάδιο της εξέλιξης που είναι πραγματοποιήσιμο, και έτσι δημιουργείς ένα κενό ανάμεσα σε σένα και στην πραγματικότητα. Αυτό σημαίνει ότι αποξενώνεσαι από την ζωή, από την μάζα από το κίνημα. Πέφτεις στον σεχταρισμό.»
      Ο Ν. Ζαχαριάδης το 1945, σε εισήγηση στην 12η ολομέλεια της Κ.Ε. του ΚΚΕ…

      Διαγραφή
    2. @katalana Αν και σου απάντησαν εξαιρετικά και τεκμηριωμένα ο Poe και Modesto θα σου δώσω και τη δική μου συνοπτική απάντηση. Δεν σου απαγορεύει κανείς να ελπίζεις στον αριστερό ΣΎΡΙΖΑ που θα βελτιώσει τη ζωή.Δεν σου απαγορεύει κανείς να διώξεις την δεξιά και να ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ ,να αποδεχθείς πίσω τον Κουβέλη για να μαζέψεις τις απαραίτητες ψήφους , να προσπαθείς να πείσεις και τον τελευταίο ψηφοφόρο , ΣΥΡΙΖΑ ή χανόμαστε. Αυτό που δεν σου επιτρέπουμε είναι να υποκρίνεσαι ότι νοιάζεσαι για το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ αυτό είναι, έχει θέσεις που υπερψήφισαν τα μέλη του και στηρίζουν 300 και πλέον χιλιάδες ψηφοφόροι του.Αυτό είναι και αυτή τή γραμμή έχει, δεν σου αρέσει ,κάνε τον αγώνα σου και άσε και εμάς να κάνουμε το δικό μας. Θυμιζεις έντονα τους Πασόκους το 1985, αν ψηφίσεις αριστερά , θα φέρεις τή δεξιά πάλι πίσω μας έλεγαν.Το 1994 και μετά γκρίνιαζαν στις δημοτικές εκλογές , στο δεύτερο γύρο ψηφίζετε λευκό άρα συνεργάζεστε με τη δεξιά .Το αποτέλεσμα το βλέπουμε σήμερα , με ποιον συνεργάζεται το ΠΑΣΟΚ και τή Σοσιαλισμό έφερε.

      Σε καταλαβαίνω θες έστω και άρωμα γλυκού κόκκινου κρασιού με ετικέτα Σοσιαλισμός.Αφού βλέπεις ότι ο δρόμος για να αποκτήσεις το κόκκινο νέκταρ είναι δύσκολος τον εγκαταλείπεις, για το ροζ νεροζούμι.Στην υγειά σου σύντροφε, αλλά άσε εμάς να ελπίζουμε για ο καλό πράγμα.

      Τέλος έγραψες για την παγκόσμια ειρήνη.Σύντροφε με τή λογική σου για το Σοσιαλισμό φαντάζομαι ότι θα είσαι και θαυμαστής της προσπάθειας των 6 για την ειρήνη του Ανδρέα, του αξέχαστου Πάλμε ,της Γκάντι κλπ. Πιθανόν να θαυμαζεις και τον Ομπαμα που δεν έκανε δα και πολέμους, πήρε και το Νόμπελ μάλιστα. Αλλά ξεκινάς με τη λογική ότι η ειρήνη πρέπει να θεωρείται αδιαμφισβήτητη και καταλήγεις ότι παρά αυτού του γεγονότος, δε γ@μιέται μια ευχή που δεν πραγματοποιειται είναι, οπότε καλός και ο Ομπάμα, ας προσπαθήσουμε να αλλάξουμε από μέσα και το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ρε αδερφέ σε 300 χρόνια κάτι θα μεταλαμπαδεύσουμε.

      Εε όχι ρε σύντροφε , αν θες την ειρήνη δεν θες την δήθενειρήνη, αν είσαι χορτοφάγος δεν τρως που και που ένα κοτόπουλο για πρωτεϊνες. Αν θες να γίνεις αστροναύτης δεν θα πεις εντάξει πέταξα με ανεμόπτερο φτάνει.

      Αν θες , αν δεν θες, ή περίπου θες, ή δεν ξέρεις τι θες άλλαζει το θέμα. Θυσιάζεις τα πάντα αν κάτι το θες αληθινά, δες το ΤΣΕ Γκεβάρα. Θα τα δώσεις όλα, δε θα διαπραγματευτείς, βήμα πίσω , και αν δε τα καταφέρεις εσύ θα εμπνευσεις τους επόμενους. Και αν κάνεις ένα βήμα πισω μια φορά, θα είναι για πάρεις φόρα και να περάσεις το εμπόδια. Όπως έκανε ο Στάλιν στο συμφωνο μολότοφ.

      Διαγραφή
  3. καταρχην να πω οτι χαιρομαι που σε βρισκω απολυτα αντιθετο στα οσα λεω, παμε παρακατω

    Λες

    "Ο Poexania δεν ξεφεύγει από την γραμμή του ΚΚΕ, που από τότε που έχασε την ηγεμονική του δύναμη στον αριστερό χώρο, θέτει το δίλημμα για «κομμουνισμό ή βαρβαρότητα», καταργώντας στάδια, συμμαχίες, ελιγμούς και τακτικές. "

    Η συμμαχια με την ντοπια αστικη ταξη καθιστα κατα τη γνωμη σου ελιγμο και τακτικη ή ενσωματωση; Οσο για τα σταδια, αυτα δεν αποτελουν τιποτα αλλο απο συμβιβασμο με την ιδεα οτι το συστημα θα αρχισει να διορθωνεται απο μεσα, μεσα απο τους ιδιους του τους θεσμους, παλιο ιδεολογημα, πολυφορεμενο πια, εμεις ειμαστε μαρξιστες λενινιστες να σου θυμησω στην περιπτωση που το ξεχασες. Με τη λογικη σου και το πασοκ καλο ηταν, λαικο κινημα, δοθηκαν και παραχωρησεις, γιατι να μη χαιρομαστε για το πασοκ;

    "Η πολιτική που έχει διαλέξει το ΚΚΕ είναι σαφέστατη, είναι μια πολιτική που υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει λύση πέρα της επανάστασης και της οικοδόμησης του σοσιαλισμού, όλες οι άλλες λύσεις και κυβερνήσεις είναι χαμένες από χέρι, δρουν αποπροσανατολιστικά για το λαό και τα συμφέροντα του, ακόμα και οι αριστερές κυβερνήσεις της νοτίου αμερικής δεν αξίζουν την αλληλεγγύη του ΚΚΕ και θα πρέπει να καταδικαστούν και να αποτύχουν γιατί δεν μας ενδιαφέρει η διαχείριση του καπιταλιστικού συστήματος. "

    Οχι, δεν ειναι αυτη η πολιτικη που εχει το ΚΚΕ η πολιτικη που εχει το κκε ειναι η πολιτικη αγωνα και διεκδικησεων μεσα και στο καπιταλιστικο συστημα, με στοχο την επανασταση. Αντιθετα με οσους υποκυπτουν σε καθε ειδους ιδεολογικο συμβιβασμο και στελνουν την επανασταση στη δευτερα παρουσια. Αμα δεις, δεν ειναι και δυσκολο, τους στοχους στους διαφορους κλαδους που βαζει το παμε, δεν λενε παμε για επανασταση και μετα, λενε εδω και τωρα αυτο και αυτο και αυτο. Ταυτοχρονα ομως η δραση του κομματος να ειναι τετοια που να ωθησει το κινημα προς και να προετοιμασει την επανασταση, να προετοιμασει τις δομες εκεινες, σωματεια λαικες επιτροπες, συμμαχιες στην βαση, που θα σηκωσουν σε ενα δευτερο χρονο στις πλατες τους το βαρος της επαναστασης. Αυτο δεν θα γινει βεβαια ποτε εφικτο αμα τα παραπεμπουν ολα εκει, για αυτο και υπαρχουν σε καθε τομεα αγωνιστικοι στοχοι για το σημερα, με βαση του τι μπορει στον 21ο αιωνα να απολαμβανει ο εργαζομενος. Οσο για τα κινηματα που λες, για πες μου τι εχουν πετυχει; Ακομα και στη Βενεζουελα, με το που πεθανε ο Τζαβεζ που κρατουσε τις ισσοροπιες, παραδοθηκαν στην κολαση.

    Τωρα για τη διαχειρηση που λες, οταν εμεις μιλαμε για διαχειρηση δειχνουμε στο συριζα και στις εκλογολογικες του αυταπατες, οτι αν τον ψηφησουν, αν φτιαχτει μια κυβερνηση της αριστερας, ολα θα πανε καλα, οι καπιταλιστες θα στησουν κωλο(σορυ και για την εκφραση) θα μας ζητησουν συγνωμη και θα μας αποζημιωσουν και με το παραπανω. Και τετοιες ψευδαισθησεις δεν καλλιεργει μονο ο συριζα αλλα και αλλοι που αυτοαποκαλουνται κομμουνιστες τρομαρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για τις αυταπατες που λεω, δεν τις εχει το ιδιο το συριζα, δηλαδη τα στελεχη του, αλλα τις καλλιεργει στον λαο για να το προτιμησει στην καλπη

      Διαγραφή
    2. Α ναι, και οσον αφορα τη λυση που λες, να σου ξανα-θυμησω οτι το κκε ειναι μαρξιστικο λενινιστικο κομμα, και πραγματικη λυση για ενα μαρξιστικο λενινιστικο κομμα ειναι η ανατροπη του καπιταλισμου με επανασταση, δεν το κρυβουμε. Οι κατακτησεις που επυτυγχανονται στα ορια του καπιταλιστικου συστηματος, με την οποια αποδυναμωση η ενσωματωση του εργατικου κινηματος παιρνονται αμεσως πισω, το ειδαμε να συμβαινει και στη χωρα μας.

      Διαγραφή
    3. "- Αφού είναι επιλογή του ΚΚΕ να πολεμάει σε δυο μέτωπα, την κυβέρνηση αλλά και τις ριζοσπαστικές δυνάμεις που προσπαθούν να δημιουργήσουν ρεύμα πλειοψηφίας στην κοινωνία, γιατί αρνείται ότι η στάση αυτή ευνοεί περισσότερο την κυβέρνηση και δημιουργεί συνθήκες απομόνωσης με την αριστερά ; "

      Καλα αυτο θα το στειλω στον αντωνη για κοαν

      Διαγραφή
  4. " Όταν ενα κόμμα λέει “να μην πέσετε στην παγίδα των δήθεν “επαναστατικών”, “ανατρεπτικών”, “αριστερών” κομμάτων και ομάδων που σας τάζουν καλύτερες μέρες με έξοδο από την ευρωζώνη, με αλλαγή νομίσματος, με έξοδο από την ΕΕ, ενώ θα παραμένουν στην εξουσία οι μονοπωλιακοί όμιλοι, η πλουτοκρατία” καταγγέλλοντας και απομονώνοντας στην ουσία όλα τα υπόλοιπα αριστερά κόμματα, με ποιους περιμένει να κάνει συμμαχία ώστε να φτιάξει ισχυρό μέτωπο και να προετοιμάσει το έδαφος για την ανατροπή;"

    Οπως την ανατροπη που εκανε η αργεντινη ε; σε κανα δυο μηνες θα εχουν κομμουνισμο εκει. Ε λοιπον αστοιχειωτε μου φιλε, στην αργεντινη και απο το δολαρι αποσυνδεσαν την οικονομια τους, και απο την αντιστοιχη τους ΕΕ βγηκαν, αλλα μαντεψε, εχουν ακομα οσο καπιταλισμο ειχαν και πριν και οσα προβληματα ειχαν και πριν. Και ακομα και στις λεξεις διαφοροποιουμαστε, εσεις λετε εξοδος απο το ευρω, εμεις λεμε αποδεσμευση απο ευρω και εε, και αμα δεν μπορεις να καταλαβεις τη διαφορα εγω παντως δεν σου φταιω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. " Γιατί στις συζητήσεις με άλλους συντρόφους , όταν αναφέρεται ότι «το ΚΚΕ είναι απλά ένα μοναχικό κόμμα που μεταθέτει τη λύση των προβλημάτων στη Δευτέρα Παρουσία» προκαλεί την αντίδραση των κουκουέδων, ενώ αντίθετα θα έπρεπε να τους κολακεύει, γιατί ακριβώς αυτή είναι η γραμμή του;"

    Παντως στους δρομους και στις κινητοποιησεις ο συριζας ειναι πολυ πιο μοναχικος με το 27/100 του δεν βρισκεις;

    Οσο για την ανταρσυα, αυτο το εξωφυλλο μας κανει να γελαμε

    http://newpost.gr/storage/newspapers/w_800px/201407/19528421_6612.jpg

    Επισης θα ηταν καλο να εβλεπες τη σχεση του κκε με κκ του εξωτερικου σε ολον τον κοσμο και να μη φορας παρωπιδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλεπεις τις συμμαχιες εμεις δεν τις κανουμε με τον ΣΕΒ και τον Νετανιαχου, αλλα με τον λαο

      Διαγραφή
  6. "- Γιατί το γεγονός ότι σε πολυάριθμες συνεντεύξεις και τηλεοπτικές εμφανίσεις, το ΚΚΕ έχει δεχτεί τα συγχαρητήρια από δεξιούς και φιλελέδες για την «συνεπή στάση του», δεν πονηρεύει το κόμμα ότι αυτή η πολιτική του «ή κομμουνισμός ή τίποτα» βολεύει πάρα πολύ τους αντιπάλους του;"

    Για το γεγονος οτι ο συριζα συναντιεται τελευταια πολυ με το προεδρο και αξιωματουχους του ισραηλ δεν σας πονηρευει εσας;
    Το γιατι τα λενε αυτα που τα λενε ξερουν, και αν θεωρουσαν οτι ειμασταν "καλα παιδια" δεν θα στελναν τοσους συνδικαλιστες μας στα δικαστηρια, ουτε θα του ςκαταδικαζα, ουτε θα εβγαζαν παρανομες τις κινητοποιησεις μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγχερουν το ΚΚΕ για την ΣΥΝΕΠΗ ΣΤΑΣΗ του, για το γεγονος ότι δεν αλλαζει θεσεις συνεχεια. δεν το συγχερουν για τις θεσεις του. δεν μπορεις να στηρίξεις ουτε τα λεγομενα σου και θελεις να κανεις και κριτικη τρομαρα σου

      Διαγραφή
  7. Το αλλο σχολιο θα το διαβασω και θα σου απαντησω αργοτερα γιατι εγραψες πολλα και ψιλοβαρεθηκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παντως φιλε συμβουλη μου, πρεπει να αποφασισεις αν εισαι ανταρσυα η συριζα, διαφοροποιουνται και λιγο, εσυ τα εχεις κανει ενα αχταρμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το κίνητρο για να γράψω τα παραπάνω, ήταν για να δοθούν κάποιες απαντήσεις σε επίμονα θέματα που συζητούνται στα πολιτικά στέκια και χαρακτηρίζουν την επιφυλακτική στάση αριστερών για το ΚΚΕ και αντίστροφα. Δεν νομίζω ότι διαφωνούμε στην ουσία, αντίθετα σε πολλά θέματα επιβεβαιώνεται η επικρατέστερη αντίληψη για την αμφισβητούμενη πολιτική ακολουθεί το κόμμα.

    Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι, όταν κάποιος ασκεί κριτική στο ΚΚΕ, δεν επιτίθεται στον κομμουνισμό και επικροτεί τον καπιταλισμό, αλλά αμφιβάλλει για το εάν το κόμμα έχει αντιληφτεί τις πολιτικές συνθήκες, τις πραγματικές διαστάσεις των πολιτικών συγκυριών, την υπάρχουσα δυναμική του λαού και εάν τελικά έχει χρησιμοποιήσει σωστά την διαλεκτική για «συγκεκριμένη ανάλυση των συγκεκριμένων συνθηκών».

    Oι απαντησεις που λαμβανω προς το παρόν δεν ξεφεύγουν της πεπατημένης. Ας πούμε για το ΠΑΜΕ: ναι αναμφισβήτητα πάντα κατέβαζε και κατεβάζει το περισσότερο κόσμο στις διαδηλώσεις, σε σημείο που οι πορείες του Σύριζα του 26% μοιάζουν απελπιστικά μικρές. Η ουσία: τι λέει ο κόσμος, τι λένε οι εφημερίδες καθεστωτικές και μη; Οτι κατέβηκε στο δρόμο ο λαός και έδειξε έτσι την πυγμή του; Οχι, όλοι λένε ότι κατέβηκε το ΠΑΜΕ, που ΠΑΜΕ ίσον συνδικαλιστικές οργανώσεις ίσον ΚΚΕ. Κάνει την εντυπωσιακή είσοδο του στις πορείες, έχει αξιόλογη περιφρούρηση, τρομερή πειθαρχία, αποχωρεί εντυπωσιακά και είναι ένας λόγος για να βάζει το ΚΚΕ τα γυαλιά στα υπόλοιπα αριστερά κόμματα, αλλά μέχρι εκεί. Γιατί επαναστατικές διεργασίες ή έστω εκλογική άνοδο να επιφέρει το ΠΑΜΕ, εγώ τουλάχιστον δεν έχω δει.

    Για τον ΣΕΒ και την συνάντηση του με στελέχη του Συριζα την να πουμε; Έχει κάνει χιλιάδες λάθη και σοβαρά πολιτικά ολισθήματα η ηγεσία του Συριζα που και εγώ τα παραδέχομαι, αλλα το να συναντηθεί με τους βιομηχάνους, δεν είναι ένα από αυτά. Άσκηση πολιτικής και εξτρεμισμός δεν πάνε μαζί, αν αυτό υπονοείς. Συμβόλαιο δεν υπόγραψε μαζί τους ο Τσίπρας πάντως, ούτε κόλλησαν κάποια ασθένεια. Το ΚΚΕ δηλαδή, τι θα έκανε με τους βιομηχάνους, θα τους κρέμαγε για παραδειγματισμό ή μήπως έχει κάτι να φοβηθεί αν συναντηθούνε στο ίδιο δωμάτιο; Παιδιάστικα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης αυτό που μοιάζει αντιφατικό είναι ότι, ενώ το ΚΚΕ αρνείται με τα βδελυγμίας να διαχειριστεί με οποιονδήποτε τρόπο το καπιταλιστικό σύστημα, ωστόσο είτε με το ΠΑΜΕ είτε με απεργίες στα σωματεία, παλεύει να μην κλείσει το εργοστάσιο του καπιταλιστή, διεκδικεί για τους εργαζόμενους καλλίτερες συνθήκες, μεγαλύτερο μισθό, περισσότερα bonus για να ζήσουν καλύτερα αυτοί και τα παιδιά τους κάτω από καπιταλιστικό σύστημα. Αυτό δεν είναι διαχείριση καπιταλισμού ή μήπως είναι νησίδες σοσιαλιστικής πρακτικής;
      Τέλος πάντων για να μην μακρηγορώ, γιατί ο συνδυασμός δουλειάς, γραψίματος και ζέστης είναι σχεδόν ανυπόφορος, συμπυκνώνω, συμφώνα με αυτά που διαβάζω και γράφετε, την πολιτική που αποφάσισε να ακολουθεί το ΚΚΕ (συνοδευόμενα με κάποια από τα πιο συνηθισμένα σχόλια-κριτικές που ακούω από α/α συντροφους):
      Η μόνη λύση είναι η επανάσταση (που μάλιστα δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι) η ανατροπή του καπιταλισμού και η εγκαθίδρυση του σοσιαλισμού στην ελλάδα (που δεν πέτυχε το ‘45 όταν είχαμε στρατό και το 80% του πληθυσμού μαζί μας , αλλά σήμερα, σίγουρα θα πετύχει ), η διαχείριση του καπιταλιστικού συστήματος και οι σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις πρέπει να αντιμετωπισθούν ως εχθροί που παραπλανούν το λαό (γιατί και ο Τσάβες ή ο Αλιεντε τι κατάφεραν στην τελική; Κρυφοδεξιοι ήταν και αυτοί), στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού έχουμε την αλληλεγγύη των ΚΚ γιαυτο και θα αντέξουμε την αντεπίθεση των ιμπεριαλιστών (όπου η αλληλεγγύη και στήριξη θα προέρχεται από τα ΚΚ Ιταλιας, Γαλλίας, Ισπανίας, Ουκρανίας και…Κινας;), ο Έλληνας θα έρθει μαζί μας γιατί έχει πλέον καταλάβει τα καλά του κομμουνισμού και βλέπει πια την ΕΣΣΔ σαν χαμένο παράδεισο (και αντί να λέει «Ένας Παπαδόπουλος μας χρειάζεται », τώρα θα ανακράζει «Που΄σε Σταλιν»).
      …..Και έτσι τελειώνει άλλη μια βάρδια μου στη δουλεία και το μόνο ρεαλιστικό που νιώθω είναι ο πόνος στη μέση από τις μεταφορές και η νέα μείωση στον ήδη κουτσουρεμένο μισθό μου. Για όλα τα υπόλοιπα, όλο και περισσότερο νιώθω ότι μας έχουν φάει οι θεωρίες….

      Διαγραφή
    2. Μήπως είσαι ο Σαραντάκος με ψευδώνυμο και διαφοροποιημένο ύφος; Για αρχή μη βάζεις λόγια εκεί που δεν εχουν ειπωθεί...επίσης μη γράφεις αμα σε βαράει η ζέστη...είσαι που είσαι...

      Διαγραφή
    3. Έχεις χάσει παντελώς την μπάλα. Φάσκεις και αντιφάσκεις με μόνο σκοπό να πείσεις (τον εαυτό σου πρώτα;) ότι το ΚΚΕ έχει λάθος στρατηγική.
      Ας προσπαθήσουμε να τα πιάσουμε κάπως από την αρχή έτσι;
      Το ΚΚΕ και κάθε κομμουνιστικό κόμμα έχει σαν σκοπό την σοσιαλιστική κοινωνία και όλη του η στρατηγική και οι πράξεις διαπερνώνται από αυτό τον σκοπό.
      Το να συμμετάσχει λοιπόν σε μία κυβέρνηση που σκοπό έχει να διαχειριστεί το αστικό σύστημα κρίνει ότι δεν βοηθάει την υπόθεση του γιατί: α) θα μπολιάσει την εργατική τάξη ότι μπορεί να κάνει χωρίς επαναστατική δράση και μοιραία (όπως έχει αποδείξει η ιστορία) όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου της αποτυχίας θα φάει το κεφάλι του χοντρά και το κίνημα και δεν θα σηκώνει κεφάλι ούτε με γερανό, β) δίνει χέρι βοήθειας στην αστική τάξη να ανασυνταχθεί.
      Ακόμα λοιπόν και να θεωρήσουμε ότι ο (Χ) τσύριζα έχει καλές προθέσεις και έχει διάθεση συνεργασίας (που δεν έχει) ας πούμε ότι το ΚΚΕ έπαιρνε τα υπουργεία παιδείας, εργασίας και αγροτικής οικονομίας. Πως ακριβώς θα τα βρίσκαμε; Θα έλεγε ο κομμουνιστής υπουργός τέρμα η ΚΑΠ σχεδιάζουμε την αγροτική μας οικονομία με βάση τις ανάγκες μας. Έλεγε ο εργασίας 1400 βασικό και όλη την ατζέντα του ΠΑΜΕ και αυτά για να γίνουν δεν χρειάζεται σοσιαλισμός, δεν μιλάω για κατοχή μέσων παραγωγής, και ο παιδείας έλεγε τέρμα τα ιδιωτικά σχολεία κτλ κτλ πραγματικά δημόσια παιδεία. ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΑΤΑΓΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΥΤΕ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟ, όλα αυτά είναι πράγματα που αντιβαίνουν στην λογική της ε.ε. και αφού ο τσύριζα δεν το σκέφτεται καν να την αμφισβητήσει πως θα κάνουμε χωριό.
      Ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που χρειάζεται να απαντήσει κάποιος για ποιο λόγο ένα κομμουνιστικό κόμμα δεν μπορεί να συγκυβερνήσει με ένα αστικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

      Ακριβώς λοιπόν το ΚΚΕ έχει αντιληφθεί ποια είναι η δυναμική του λαού αυτή την στιγμή για αυτό και λειτουργεί έτσι, προσπαθώντας να μαζέψει δυνάμεις, όχι αποκλειστικά στη κάλπη, αλλά στο κίνημα πρώτα από όλα. Έχει κανείς αμφιβολία ότι αν το ΚΚΕ είχε 27% πραγματικά θα υπήρχε επαναστατική κατάσταση στην Ελλάδα; Αυτό γιατί; Γιατί το ΚΚΕ θα είχε ψηφοφόρους που ξέρουνε τι θέλουν. Ξέρουν τι είναι το ΚΚΕ, τι πρεσβεύει και πως θα το κάνει. Δεν θα είναι ψηφοφόροι που πήγαν γιατί πιστεύουν ότι από τον καναπέ τους ο τσίπρας θα τους πάει στο 2009.
      Αυτή την στιγμή ο τσύριζα είναι γίγαντας με ξύλινα πόδια και το ξέρουν όλοι πολύ καλά. Ο λόγος που πασχίζει να δέσει το ΚΚΕ στο άρμα του δεν είναι άλλος από την δύναμη που έχει το ΚΚΕ στα συνδικάτα –και δεν έχει αυτός- θα καθόταν το ΚΚΕ να δέχεται αυτά που έκαναν οι κίρχνερ στο όνομα της ντόπιας αστικής τάξης; ΠΟΤΕ!!!

      Διαγραφή
    4. Και συνεχίζουμε. Το ΠΑΜΕ έχει κάποια χρόνια που «λειτουργεί» και αφενός έχουν αυξηθεί οι δυνάμεις του στην γσεε και την αδεδυ, αλλά μέχρι και το 2012 το ΚΚΕ είχε μια σταθερή ανοδική πορεία. Τα γεγονότα του 2012 αν τα σταθμίσεις και δεις τι έπαθε η δημαρ θα δεις ότι το αποτέλεσμα του Ιούνη ήταν θαύμα για το πώς κράτησε το κόμμα στη πρόστυχη, βρώμικη επίθεση του τσύριζα με τις προβοκάτσιες και όλα όσα αναλύσαμε εκείνες τις μέρες μην τα ξαναλέμε. Όμως ας πάμε και στο βασικό. Επαναστατικές διεργασίες …..χμμμμ!!! πως τις φέρνουμε; Ποιοι είμαστε αυτοί που θα τις φέρουμε; Και όταν τις φέρουμε ..τι θα τις κάνουμε;;;;
      Ας αρχίσουμε με το ποιοι πρώτα. Συμφωνούμε ότι αυτοί που θα τις φέρουν θα είναι οι εργάτες; Αν διαφωνείς μην μπεις στον κόπο να συνεχίσεις το διάβασμα, να συμφωνείς τι κακό βλέπεις στην δράση του ΠΑΜΕ που παλεύει να μην χαθούν τα εργατικά δικαιώματα και να κερδίσει και άλλα; Γιατί το κατηγορείς όταν τα χώνει στην αυτόνομη παρέμβαση που υπογράφει μειώσεις στο όνομα να σωθούν οι επιχειρήσεις; Η διαφορά μας λοιπόν είναι ότι μέχρι να ανατρέψουμε το σύστημα εμείς θέλουμε τα εργοστάσια ανοιχτά και τους εργάτες να πληρώνονται όσα περισσότερα μπορούν. Η διαφορά μας είναι λοιπόν η εξής. Εμείς λέμε ότι όταν ο καπιταλιστής λέει ότι η επιχείρηση του δεν πάει καλά (που μπορεί και να μην πηγαίνει) να βγάλει από το λίπος των προηγούμενων χρόνων και να τα δώσει και για αυτό παλεύουμε, σε αντίθεση με εσάς που συμφωνείτε με μειώσεις για να σώσει την επιχείρηση. Και υπάρχουν άπειρα παραδείγματα, από το τσιγαράδικο στον πειραιά τις κλωστουφαντουργίες στην νάουσα και τους αγιους αναργύρους κ.ο.κ.. το «ωραίο» είναι ότι οι τσυριζαίοι και υπόγραψαν μειώσεις και έκαναν ότι ήθελαν οι εργοδότες και τα εργοστάσια έκλεισαν γιατί φαλίρισαν, αλλά οι καπιταλιστές δεν είδα να μετακομίζουν στο μεταξουργείο, μια χαρά ζουν από το λίπος τους.
      Επομένως λοιπόν οι κομμουνιστές μέσα από τα συνδικάτα προσπαθούν να οργανώσουν το υποκείμενο της επανάστασης και για λίγους ή και πολλούς ψήφους δεν γλύφουν στα συνθήματα «έξω τα συνδικάτα», «έξω τα κόμματα» και επειδή δεν είμαστε χρυσόψαρα, την πρώτη επίθεση στο ΠΑΜΕ στο σύνταγμα το απόγευμα ξέρουμε πολύ καλά από πού ενορχηστρώθηκε. Απλά να αναφέρω ότι στο σημείο που δεχτήκαμε τους πρώτους προπηλακισμούς, ήταν το μέρος με τη και καλά σημαία της δημοκρατικής ισπανίας, το μέρος της νεολαίας του τσύριζα. Εσείς τι κάνετε; Γλύφετε τους πασόκους τις πασκε μπας και τσιμπήσετε τίποτα. Ο ραυτόπουλος καλά είναι;;;;;;

      Πως τις φέρνουμε λοιπόν τις ριμάδες; Ανεβάζοντας το επίπεδο του εργάτη να καταλάβει ότι ο πλούτος που παράγει είναι δικός του και μπορεί αυτός να τον κάνει ότι θέλει (το εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά τα λέει όλα και απλά). Ποιος άλλος εκτός από τους κομμουνιστές το παλεύει αυτό;;;;; εύκολο κανείς! Και αν θες και αποδείξεις, εύκολα. Απλά 2 πράγματα, δεν ανεβάζεις το επίπεδο του με απεργοσπασία, δεν το ανεβάζεις όταν του δίνεις παράδειγμα να παίρνει άδειες στις απεργίες ή να χτυπάς κάρτα και να ζητάς και τα λεφτά στην επίσχεση. Και δεν του ανεβάζεις επίπεδο όταν προσπαθείς να τον καπελώσεις κομματικά σε κινηματικές μορφές. ΠΟΤΕ ΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ ΕΙΔΑΤΕ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ;;;;;; και δεν του ανεβάζεις το επίπεδο όταν τον παγιδεύεις να βρει το δίκιο του στα αστικά δικαστήρια. Μπορεί και να τα χρησιμοποιήσεις αλλά όχι με αυταπάτες ότι θα φέρουν την λύση.

      Διαγραφή
    5. Συνέχεια! Άντε λοιπόν και τις φέραμε. Θεωρείς καταρχήν ότι ήταν επαναστατικές συνθήκες το 2008; Αν το θεωρείς έρχεσαι σε αντίθεση με τον αρχηγό σου που το αποκήρυξε. (ακόμα προσπαθώ να χωρέσω στο μυαλό μου πως γίνεται να λέγεσαι ριζοσπάστης και λες μέσα στην εε και στο νατο, αλλά ας πάμε παρακάτω) αν το θεωρείς τότε πρέπει να ξαναδιαβάσεις τα βασικά. Θεωρείς ότι οι πλατείες ήταν; Αν ναι πραγματικά πήγαινε ψήφισε χ.α. έτσι και αλλιώς τα δικά τους συνθήματα φώναζες, την κάτω πλατεία κανένας δεν την ήξερε εκτός από τον μικρόκοσμο σας, όλη η ελλάδα την πάνω είχαν μάθει, αυτή υποστηρίζανε. Στην επαναστατική κατάσταση λοιπόν θα έχεις ένα κίνημα (εργατικό με τους συμμάχους του) που θα είναι στον δρόμο και δεν θα διεκδικεί σαν τοτέμ το σύνταγμα, την πλατεία και το κτίριο από πίσω, αλλά την εξουσία. Και όταν φτάσει στο σημείο να έχει αποσταθεροποιήσει το σύστημα και να την πάρει, τι θα την κάνει; Κυβέρνηση της «αριστεράς» για να διαχειριστεί τον καπιταλισμό;; αυτό μία φορά πήγε να γίνει και οι κουβανοί τον έκοψαν τον αέρα στους «αριστερούς» τους. Εκεί είχαν όμως επαναστατική κατάσταση. Επαναλαμβάνω, επαναστατική κατάσταση δεν είναι ένα αστικό σος/κο κόμμα να είναι έτοιμο να κερδίσει εκλογές. Δεν είναι όταν σπάσεις το τζάμι της τράπεζας, είναι όταν διώξεις τον τραπεζίτη και του πάρεις τα κλειδιά, όταν διώξεις τον μαρινάκη και του πάρεις τα καράβια και όχι όταν τρώτε μαζί ψαράκι.

      Στην περίπτωση του ΚΚΕ με 27% και τον κόσμο στον δρόμο το εργατικό κίνημα και όχι ο κουτσούμπας θα συναντούσε τους βιομήχανους και θα τους έλεγε, αυτά θέλουμε συμφωνείτε; Όχι; Είχατε την ευκαιρία σας και την χάσατε. Δεν θα μίλαγε στα συνέδρια του εκονομιστ, δεν θα πήγαινε να μιλήσει στα θινκ τανκ της σια στην αμερική και δεν θα έκανε συνομιλητή του τον πέρεζ. Το πολύ πολύ να έλεγε ότι έχουν δίκιο οι εργάτες και εμείς τους στηρίζουμε αν συναντούσε τους βιομήχανους και δεν θα έβγαζε λόγους για υγιή επιχειρηματικότητα και άλλα τέτοια «επαναστατικά». Η κριτική μας δεν ήταν γιατί συναντήθηκαν αλλά το πώς και το γιατί. Παιδιάστικο δεν είναι η κριτική του ΚΚΕ, αλλά να κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ποιο ήταν το φάουλ με όλα αυτά. Μπορείς να ρωτήσεις γιατί ο βασιλόπουλος, όταν μπούκαρε το ΠΑΜΕ στην εν κρυπτό συνάντηση με τον ΣΕΒ και την οργάνωση του κροκίδη, έσκουζε σαν να μην πω τι. Τι φοβήθηκε ότι θα μάθουμε από τα χαρτιά που είχαν έτοιμα για συμφωνία;

      Διαγραφή

    6. Όσο για τα «ιστορικά». Με την τελευταία σου παράγραφο επιτέλους παραδέχεσαι ότι δεν έχεις καμία σχέση με την επανάσταση και τον σοσιαλισμό γιατί είναι δύσκολο, δεν υπάρχει άλλο κράτος να μας βοηθήσει και γιατί ο έλληνας θέλει ένα παπαδόπουλο.
      Ποιο ραγιάς πεθαίνεις!!!!απλά!!!! με την δικιά σου λογική ο λένιν θα πήγαινε για τουρισμό και θα παράταγε τα πάντα. Ο φιντέλ και ο τσε θα πήγαιναν στην μονκάδα, αλλά για ψάρεμα, δεν θα φιάχναμε ποτέ τον ελάς, δεν θα υπήρχε αντίσταση και φυσικά όσοι στήθηκαν στα εκτελεστικά αποσπάσματα ήταν μαλάκες. Αυτό λες! ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!!!!! ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΛΕΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΙΣΕΙ ΤΟΝ ΟΡΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.
      Έχε λοιπόν υπόψη σου ότι το 45 και στον εμφύλιο χάσαμε γιατί κάτι τύποι του συναφιού σου θέλανε την ειρηνική συνύπαρξη με την αστική τάξη που ήταν απούσα, γιατί στήριξαν τον προδότη της βάρκιζας που γύρισε την άλλη μέρα και έλεγε άλλα από τα συμφωνημένα (ευθύνη έχουν και όσοι ήταν μαζί του που δεν τον πέταξαν από κει που ήρθε). Τον χάσαμε γιατί η ίδια παρέα (αυτή του 68) διαφωνούσε και έκανε τα πάντα για να σαμποτάρει την απόφαση) και γιατί δώσαμε μπέσα σε αστούς.
      Για τον τσάβες και την βενεζουέλα δεν λέω τίποτα γιατί η ιστορία γράφεται ακόμα. Για τον αλιέντε θα σου πω όμως. Ο αλιέντε αυτό που κατάφερε ήταν χάσει πανηγυρικά, να πάει το κίνημα πίσω, τι πίσω, στην εποχή της μέσης γης το πήγε και αυτό γιατί αρνήθηκε τις προτάσεις του ΚΚΧ να κάνει βήματα μπροστά να οπλίσει τους εργάτες και έδωσε τον χρόνο στους αστούς να οργανωθούν. Αν αυτό δεν σου έχει γίνει μάθημα και θες να το ξανακάνεις στην ελλάδα, ευχαριστώ δεν θα πάρω. Προτιμώ να πεθάνω με το όπλο στο χέρι υπερασπίζοντας την επανάσταση και από το θεό τον ίδιο αν υπάρχει, από το να κάνω βουτιές στο αιγαίο αλλά χιλή ή να κάνω «κοινωνικό τουρισμό» στα νησιά. Όσο για τα κομμουνιστικά κόμματα που αναφέρεις σου έχω νέα. ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ.
      Για το προσωπικό σου δράμα σου έχω λύση όμως. Έλα στο ΠΑΜΕ να οργανώσουμε σωματείο στον χώρο εργασίας σου, να διεκδικήσουμε, να διώξουμε τους βασιλόπουλους που υπογράφουν μειώσεις μπας και την γλιτώσεις.
      ΑΑΑ! Disclaimer!! Περιέχει τον κίνδυνο απόλυσης, απειλών στο σπίτι και της οικογένειας σου, δικαστήρια, ίσως και να καταδικαστείς, σωματικών βλαβών από μπράβους της εργοδοσίας κτλ.
      Ξέρω ότι απογοητεύτηκες, όπως και για την επανάσταση και τον σοσιαλισμό, θέλει κόπο και θυσίες η ριμάδα η ταξική πάλη.
      Για το αν βαρέθηκες τις θεωρίες πάλι σου έχω λύση. Έλα μαζί μας. Να δεις τι ωραία είναι έξω από τα γαλατάδικα 4 το πρωί, αλλά με την ικανοποίηση ότι ξαναπήραν τους εργάτες στην εργασία τους, την ίδια ώρα στο λιμάνι κτλ κτλ.

      Διαγραφή
  10. @ Poe / Modesto:

    Σε άλλη περίπτωση θα έλεγα χαράς το κουράγιο σας, αλλά ρε παιδιά γιατί τέτοια σπατάλη χρόνου και κόπου? Κάθεστε και απαντάτε στον "αριστερό και επαναστάτη" που σας είπε από την αρχή πως:
    "Το πιο βασικό, ας εξηγήσει κάποιος μέσα από πιο πρίσμα βλέπουν ότι η κοινωνία και οι όποιες λαϊκές δυνάμεις έχουν δείξει έστω και ένα δείγμα ότι θα ήθελαν να ακολουθήσουν ένα σοσιαλιστικό δρόμο, αφήνοντας πίσω την ΕΕ, τον αστικό τρόπο ζωής. Που είδε κάποιος ότι οι επιδοτούμενοι αγρότες και το προλεταριάτο των άνεργων ιδιωτικών υπαλλήλων με τα iphone (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) είναι ώριμα τέκνα της Οργής, έτοιμοι να ξεκολλήσουν από τα facebooks και τις selfie του ατομικισμού τους (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) και να οικοδομήσουν στις πλάτες τους τον σοσιαλισμό του 21 αιώνα; Με ποια στοιχεία, ποια δυναμική και με ποιες προσδοκίες υποστηρίζει κανείς ότι τώρα θα πρέπει να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό και οι κυβερνήσεις τύπου Αργεντινής ,ανάθεμα το διαχειριστικό τους ιδεολόγημα, καλά να πάθουν, ας πάνε στο διάολο και αυτοί και όλοι οι υπόλοιποι οπορτουνιστές;"

    Και μετά κλαίγεται και για τα προβλήματα στη δουλειά του. Πιο ραγιάς, όπως είπε ο Modesto, και πιο παπαγάλος των αστών, συμπληρώνω εγώ, πεθαίνεις.
    Πάντως του αναγνωρίζω ότι πρωτοτύπησε αφού άφησε απ έξω τους χαραμοφάηδες δημόσιους υπαλλήλους... Ούτε οι χειρότεροι φασίστες, υπάλληλοι των αστών, τέτοιο ταξικό μίσος.

    Πάντως όλο αυτό δείχνει ότι τους τσούζει το άρθρο (και το ότι πάλι ξεφτύλα έγιναν στην προσπάθειά τους να σώσουν τον καπιταλισμό! Καλή δουλειά Poe, μπράβο.

    Να είστε καλά σφοι.
    Ιάκωβος Δανιηλίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω για τα καλα σου λογια
      η αληθεια ειναι οτι με κουρασε λιγο να απανταω, οχι τιποτα αλλο αλλα επειδη ειναι και χιλιοειπωμενα χιλιοαπαντημενα αυτα. Το δευτερο σχολιο δεν το διαβασα ακομα, θα το διαβασω μαλλον αυριο και αν νομιζω οτι εχω να προσθεσω κατι περα απο αυτα που ειπε ο μοντεστο θα το κανω.

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.