1 Αυγούστου 2014

«Πέφτουν οι μάσκες»

Της Κάλι Καρά

Για το βρέφος που νοσηλεύτηκε για δυο μήνες στη Μονάδα Πρόωρων Νεογνών, το «μαγαζί» Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» ζητάει από τους άνεργους γονείς να πληρώσουν 12.300 ευρώ αλλά με δόσεις των 500 ευρώ το μήνα! Για τα «λύτρα» που αναγκάστηκαν να πληρώσουν για να πάρουν το παιδί τους οι γονείς έδωσαν προκαταβολή 900 ευρώ!

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στην Πάτρα άφησε ελεύθερους τους κατηγορούμενους «φραουλάδες», μεγαλοκαλλιεργητές - μεγαλοεξαγωγείς της φράουλας, για τους πυροβολισμούς που έστειλαν αιμόφυρτους 20 εργάτες μετανάστες από το Μπαγκλαντές στα νοσοκομεία, 4 πολύ σοβαρά, επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν τα χρήματα του μόχθου τους, πολλών μηνών.

Αυτή η δικαστική απόφαση άνοιξε για ακόμη μία φορά το πράσινο φως στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα.

Δύο ειδήσεις... ένας συνειρμός.

Το μήνυμα και στις δύο περιπτώσεις αποκαλύπτει ότι «πέφτουν οι μάσκες» της ταξικής πολιτικής που δεν σταματάει πλέον, πουθενά.

Ως πότε;


Υπάρχει διέξοδος για το λαό αν δυναμώσει η συμμαχία ανάμεσα στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης, τους μετανάστες, τις γυναίκες και τη νεολαία, σε αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική κατεύθυνση. Τότε μόνο, θα αποτρέψουν τα χειρότερα που έχουν στα συρτάρια τους οι κυβερνώντες και οι συγκυβερνώντες, που τα έχουν συναποφασίσει και συνυπογράψει σε κάθε σύναξη της ΕΕ. Τότε μόνο θα απομονώσουν συνειδητά όλους όσους τους τάζουν καλύτερη ζωή μέσα σ αυτή τη λυκοσυμμαχία. Τότε μόνο μπορούν να επιβάλλουν αλλαγές που θα εξασφαλίζουν πραγματικούς όρους ζωής για αυτούς και τα παιδιά τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.