4 Αυγούστου 2010

Η ασφαλιστική ταφόπλακα ήταν επιλογή του ΠΑΣΟΚ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν οι γενικότερες κινήσεις της κυβέρνησης είναι επιλογές της ίδιας και όχι της τρόικας, ο υπουργός Εργασίας, Ανδρ. Λοβέρδος, ήταν σαφής και κατηγορηματικός:  

«Εισηγούμενος το Ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις, τις αλλαγές, είπα, ότι το πολύ μεγαλύτερο μέρος απ' αυτές τις αλλαγές ανήκει στις δικές μας επιλογές, επικαλέστηκα τις προτάσεις τις δικές μας στις 8 Δεκεμβρίου και στις 9 Φεβρουαρίου του 2009 και του 2010, αντίστοιχα, πριν το μνημόνιο, για να αποδείξω με βάση τα κείμενα ότι τα περισσότερα απ' αυτά τα οποία εμπεριέχει ο νόμος για το Ασφαλιστικό και τα εργασιακά, αποτελούν επιλογές του ΠΑΣΟΚ».
Τι σημαίνει αυτό, σε απλά ελληνικά; Οτι ο ενταφιασμός των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η πλήρης διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η εργασιακή ζούγκλα που δυναστεύει τη νέα γενιά - και που θα γίνει ακόμη εντονότερη - δεν επιβλήθηκε από καμιά τρόικα, από κανένα ΔΝΤ, καμιά ΕΕ. Ολες αυτές, και ακόμη περισσότερες, αποφάσεις της κυβέρνησης δεν ήταν αποτέλεσμα ούτε «σκληρών διαπραγματεύσεων», ούτε εξωτερικής επιβολής.  

Αντίθετα, ήταν προ και συν - αποφασισμένες με τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, στο πλαίσιο των αναδιαρθρώσεων που είχε ανάγκη η αστική τάξη της χώρας για να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή κερδοφορία σε συνθήκες κρίσης. Για να μπορέσει να σταθεί στις συνθήκες της συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης του κεφαλαίου και του σκληρού ανταγωνισμού, με τα διεθνή και άλλα μονοπώλια. Τα περί «χούντας του ΔΝΤ» και άλλα τινά, που ψελλίζουν διάφορες δυνάμεις που συμβάλλουν στην αθώωση των ενόχων, όχι μόνο δεν ισχύουν, αλλά απέχουν έτη φωτός απ' την πραγματικότητα...

http://www1.rizospastis.gr

1 σχόλιο:

  1. Απόλυτη δικαίωση του ΚΚΕ πως όλες οι αντιδραστικές αλλαγές υπήρχαν ήδη στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

    Κι άλλοι ψάχναν για...προγραμματικές συγκλίσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.