23 Φεβρουαρίου 2010

Απεργία για όλη την Ευρώπη !

Θα παραλύσει ή όχι αύριο ολόκληρη η Ελλάδα λόγω της απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ (και του ΠΑΜΕ) ?? Την απάντηση αυτού του ερωτήματος στην πράξη την περιμένουν αυτή τη φορά όχι μόνο η ελληνική κυβέρνηση και οι Ελληνες εργαζόμενοι, όπως συνήθως. Αύριο είναι μια από εκείνες τις σπάνιες φορές που θα έλεγε κανείς ότι την έκβαση της γενικής απεργίας στη χώρα μας την παρακολουθούν με πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον οι ηγέτες των μεγάλων χωρών - μελών της ΕΕ και πρωτίστως της Γερμανίας, η οποία και καθορίζει την οικονομική πολιτική της Ευρωζώνης.

Το Βερολίνο έχει ήδη πάρει την απόφαση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα ακραίας λιτότητας εναντίον του ελληνικού λαού και οι Γερμανοί είναι αποφασισμένοι να υποχρεώσουν εκούσα - άκουσα την κυβέρνηση Παπανδρέου -η οποία άλλωστε μέχρι στιγμής δεν προβάλλει καθόλου αντιστάσεις στις εντολές της γερμανικής καγκελαρίας- να εφαρμόσει τα μέτρα αυτά.
Αν αύριο οι αντιδράσεις των Ελλήνων εργαζομένων κριθούν υποτονικές και η συμμετοχή στην απεργία μέτρια, η γερμανική κυβέρνηση θα προχωρήσει αδίστακτα στην υλοποίηση των σχεδίων της. Αδιαφορεί παντελώς άλλωστε για το πολιτικό κόστος που θα κληθεί να καταβάλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οπότε οι απαιτήσεις της θα αποχαλινωθούν.
Αν όμως η αυριανή απεργία αποδειχθεί επιβλητική, η Μέρκελ και οι συν αυτή θα το ξανασκεφθούν. Δεν θέλουν να προκαλέσουν κοινωνική έκρηξη που πολύ εύκολα μπορεί να προσλάβει πανευρωπαϊκές διαστάσεις στις σημερινές συνθήκες.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σήμερα βρίσκονται στους δρόμους και τα εργατικά συνδικάτα της Ισπανίας, συμπεριλαμβανομένου και της UGT που πρόσκειται στο κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα του πρωθυπουργού Θαπατέρο, διαμαρτυρόμενα εναντίον των κυβερνητικών προθέσεων αύξησης της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, ενώ εργατικές κινητοποιήσεις σημειώνονται και στη Γαλλία, με τους πιλότους της Λουφτχάνσα να απεργούν μέσα στην ίδια τη Γερμανία.
Οι Γερμανοί δεν έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε «ευρω - πειραματόζωο» μόνο για τους άλλους. Η κυβέρνηση του Βερολίνου έχει στο στόχαστρό της και τα δικαιώματα των Γερμανών εργαζομένων. Μελετώντας την έκταση και την ένταση των αντιδράσεων των «απείθαρχων» και μαχητικών Ελλήνων εργαζομένων προχωρεί σε εκτιμήσεις για τις πιθανές αντιδράσεις των πειθαρχημένων Γερμανών ομολόγων τους στην περικοπή του κοινωνικού κράτους.
«Να σπάσουμε τα σοσιαλιστικά (!!!!!!) δεσμά της προηγούμενης κυβέρνησης Μεγάλου Συνασπισμού» χριστιανοδημοκρατών - σοσιαλδημοκρατών, κραυγάζει έξαλλος ο Κουρτ Λάουκ, πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομίας των χριστιανοδημοκρατών. «Για να μειώσει η κυβέρνηση το έλλειμμα πρέπει να περιορίσει δραστικά τις κοινωνικές δαπάνες που αποτελούν το μεγαλύτερο έξοδο του προϋπολογισμού» δήλωσε ωμά στο περιοδικό «Βίρτσαφτσβοχε».
«Οποιος υπόσχεται στον λαό ευημερία χωρίς προσπάθεια, τον προσκαλεί σε ύστερη ρωμαϊκή παρακμή» δήλωσε ο αντικαγκελάριος Γκίντο Βέστερβελε, τον οποίον οι σοσιαλδημοκράτες αποκαλούν «λακέ των φοροφυγάδων» γιατί είναι ο μόνος εξέχων Γερμανός πολιτικός που υποστηρίζει ότι δεν πρέπει το Βερολίνο να αγοράσει μια λίστα με τα ονόματα ζάπλουτων Γερμανών που έχουν αδήλωτες καταθέσεις συνολικά δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελβετία!
Με το ίδιο ενδιαφέρον που παρακολουθούν τις ελληνικές κινητοποιήσεις οι ηγέτες της ΕΕ, τις παρακολουθούν και οι εργαζόμενοι αυτών των χωρών. Αισθάνονται ότι έρχεται και πάνω τους καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων και ψάχνουν να βρουν στις αντιστάσεις των Ελλήνων το ψυχολογικό στήριγμα που τους είναι αναγκαίο για να κινητοποιηθούν κι αυτοί.
Η κοινωνική έκρηξη της νεολαίας τον Δεκέμβρη του 2008, η οποία πανικόβαλε προσωρινά τους Ευρωπαίους ηγέτες σε βαθμό που ουδέποτε συνειδητοποιήσαμε στην Ελλάδα, έχει προσδώσει στη χώρα μας σχεδόν μυθικά εξεγερτικά χαρακτηριστικά στις συνειδήσεις των λαϊκών στρωμάτων της Γηραιάς Ηπείρου. Σε αντίθεση με την απαξίωση της Ελλάδας που επιχειρούν με ιδιαίτερη μοχθηρότητα οι ευρωπαϊκές ελίτ, οι ευρωπαϊκοί λαοί προσδοκούν ελπίδα από τη χώρα μας.
ΕΚΘΕΣΗ - ΣΟΚ
«Κουράστηκε η γαλλική κοινωνία»
Συγκλονιστική είναι η έκθεση που υποβάλλει σήμερα στον πρόεδρο της Γαλλίας και στην Εθνοσυνέλευση ο Διαμεσολαβητής της Δημοκρατίας Ζαν - Πολ Ντελβουά, το περιεχόμενο της οποίας αποκάλυψε η «Μοντ» προχθές. «Η γαλλική κοινωνία έχει κουραστεί ψυχικά» διαπιστώνει, δίνοντας τον κεντρικό πρωτοσέλιδο τίτλο στην εφημερίδα. «Αντιλαμβάνομαι μια κοινωνία που κομματιάζεται, όπου η αρχή ο καθένας για τον εαυτό του αντικαθιστά την επιθυμία να ζούμε μαζί, μια κοινωνία όπου ο καθένας γίνεται διαρκώς και περισσότερο καταναλωτής δημοκρατίας παρά πολίτης» προσθέτει. «Αυτή η κοινωνία επιπλέον βρίσκεται σε μεγάλη νευρική υπερένταση... Για 15 εκατομμύρια ανθρώπους το τέλος του μήνα παίζεται στα 50 έως 150 ευρώ».
Γ. Δελαστίκ - Έθνος

2 σχόλια:

  1. μαλιστα...πολυ ενδιαφερον το αρθρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. …..’’προ,μετα,φητεία’’....:

    …..Ε. Ε – Ε. Ο. Κ – Μοιραία Αμφικτυονία….: η ρίζα της ζωής της είναι στο φέρετρό της…..
    και...., επειδή το ξέρουν οι ''Κορυφαίοι'' Ε. Είτες....,
    θα ‘’βαρέσουν φαλιμέντο’’...., νωρίς….. και ''ωρίμου της ώρας''....,
    σαφώςςςςς, αφού, πριν, ''κάνουν τη μπάζα -τους'' οι ''μοιροπλάστες'' –της ''Μαικήνες'' Μανδαρίνοι....!

    Ναι...., η ''μοίρα'' των, από ομοεθνείς αποτελούμενων, ξεφτιλισμένων αρχαιοελληνικών αμφικτυονιών --
    --''προτύπων'', και, της, από αλλοεθνείς αποτελούμενης, Ε. Ε.....
    θε να 'ναι, μοιραία, και ''μοίρα'', και, της Ε. Ε – Ε. Ο. Κ – Μοιραίας Αμφικτυονίας...., ''οσονούπω''....!

    Και...., αφού μας αγαπάαααανε τόσο πολύ οι ''Μεγαλοδύναμοι'' της Ε. Ε....,
    γιατί, μια φορά, δεν κάνουν....,
    / όταν μόνον εμείς από όλους τους εταίρους -της, κινδυνεύουμε....: Ελλάδα και Κύπρος..... /
    ΕΠΙΜΑΧΙΑ...., ως, έστω, συνέβαινε στις αρχαιοελληνικές αμφικτυονίες...!;
    Μήπως για να ''ευημερούν'' πουλώντας -μας πανάκριβα τα βρωμερά -τους όπλα.....
    οι που, γι' αυτό κι ‘’εσαεί’’, μας στήνουν -- ‘’σπέρνουν’’ οι ‘’σπαρτοί’’ του ‘’Αδάμ Κάδμου’’,
    δόλια και ξεδιάντροπα, εθνικές κρίσεις με γειτόνους μας ''Μεγαλοδύναμοι''...., που....,
    όταν λένε "Σ' αγαπώ, Ελλάδα....! ''....,
    θα πρέπει η ΄''απαυτούς'' πιότερο κινδυνεύουσα αυτή να φωνάζει..... ''Βοήθειααααα....!''....!;…..

    Γεια….: Αλέξανδρος Ζήβας,
    URL : www.alexandros-zivas.gr
    ….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.