5 Φεβρουαρίου 2010

Γένος παπατζήδων

Στις 12 Σεπτέμβρη 2009 και καθώς ο προεκλογικός αγώνας μαινόταν στην χώρα, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, πραγματοποιώντας προεκλογική ομιλία στα πλαίσια της 74ης ΔΕΘ από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο , δήλωνε :

"Εδώ, από τη Βόρεια Ελλάδα, από τη Μακεδονία, από τη Θεσσαλονίκη, λέμε κάτι πολύ απλό. Είναι η ώρα των αποφάσεων. Η χώρα χρειάζεται αποφάσεις. Η οικονομία χρειάζεται αποφάσεις. Οι πολίτες χρειάζονται αποφάσεις. Αποφάσεις – όχι προφάσεις που επιχειρούν να δικαιολογήσουν τα σημερινά αδιέξοδα της χώρας. Αποφάσεις για το συνολικό συμφέρον της πατρίδας....................

.........Είμαι έτοιμος να πάρω αυτές τις αποφάσεις. Να αλλάξουμε την πορεία αυτής της χώρας..........

.....Απευθύνομαι σήμερα,.....στον μισθωτό που ακούει έντρομος ότι η λύση για όλα τα προβλήματα της χώρας είναι να παγώσει ο μισθός του. Στον ελεύθερο επαγγελματία που ζητάει να είναι πραγματικά ελεύθερος να ασκήσει το επάγγελμά του. Στον αγρότη που βλέπει το εισόδημά του να χάνεται κάθε χρόνο. Στον συνταξιούχο που ταλαιπωρείται από μια πολιτεία που έπρεπε να τον σέβεται............

.......Είμαι εδώ σήμερα για να σας πω ότι υπάρχει ελπίδα.......... ........Η πρόταση που ακούσαμε πριν από μια εβδομάδα (δηλαδή του Κώστα Καραμανλή που μίλαγε για πάγωμα των μισθών), ήταν και είναι καταστροφική για τη χώρα. Αν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά. Αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη, θα βαθύνουμε την ύφεση, θα μειώσουμε τα έσοδα του κράτους. Και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης.

Χρειάζεται αντίθετα να στηρίξουμε την οικονομική δραστηριότητα, τον τζίρο της αγοράς.Να μπει μπροστά η μηχανή. Γι’ αυτό και θα θέσουμε σε άμεση εφαρμογή, στις πρώτες 100 ημέρες, ένα σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση. Ένα σχέδιο με τέσσερις άξονες, που αντιμετωπίζει άμεσα τα μεγάλα προβλήματα βάζει τις βάσεις για τις μεγάλες αλλαγές.

1ον .... Στήριξη του εισοδήματος με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό
............ "


Και προχθές μας ανακοίνωσε όχι μόνο το "πάγωμα" των μισθών, αλλά και την μείωσή τους........... Τι άλλο θέλουν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δηλαδή, για να καταλάβουν πως η διαφορά τους με την ΝΔ, είναι μόνο το έμβλημα του κόμματος ??

1 σχόλιο:

  1. XAXAXAXAXA!!!!Γαμω το μουνι της μανας του (με το συμπαθειο)!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!
    Ιδιος ο πατερας του!!!
    Σοσιαλιστες του πουτσου..
    Σα να δηλωνω αντιρατσιστης και να γαμαω πακιστανικα κωλαρακια τοα βραδια στον αγιο παντελεημονα..
    Γαμω το σταυρο σας για ψηφοφοροι καθαρματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.