18 Φεβρουαρίου 2015

Η "εθνική περηφάνια" και ο αντιμνημονιακός κύριος Σόιμπλε

Ο Σόιμπλε απορρίπτει το αίτημα για παράταση της δανειακής συμφωνίας, πριν καν κατατεθεί!


Πριν ακόμα η κυβέρνηση καταθέσει, όπως αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας, αίτημα για την παράταση της δανειακής συμφωνίας, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πρόλαβε να απορρίψει το αίτημα αυτό, αρνούμενος τον διαχωρισμό ανάμεσα σε δανειακή συμφωνία και πρόγραμμα διάσωσης.

«Δεν υπάρχει δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα, υπάρχει πρόγραμμα διάσωσης», ξεκαθάρισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στο δίκτυο ZDF, διαμηνύοντας ότι το θέμα δεν είναι αν θα επεκταθεί ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης, αλλά αν είναι εφικτή η ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος (σ.σ. διάβαζε μνημόνιου).

Παράλληλα, σε συνέντευξή του στο δίκτυο ARD, ο Σόιμπλε ανέφερε πως δεν έχει λάβει ακόμα κάποιο αίτημα από την ελληνική πλευρά, ενώ υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει καταγράψει πρόοδο με το υφιστάμενο πρόγραμμα και θα πρέπει να συνεχίσει σε αυτό το μονοπάτι ή να προσέλθει με μια καλύτερη λύση. «Έως τώρα δεν έχουμε δει ούτε την αρχή μιας απάντησης σχετικά με αυτό» είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Πηγή: Κουτί της Πανδώρας
Μάλιστα. Μπορούμε πλέον να φουσκώσουμε από εθνική υπερηφάνεια. 

Από εκεί που οι Τσιπροκαμένοι θα έσκιζαν τα μνημόνια, τώρα παρακαλάνε για την συνέχιση τους (όχι μόνο του 70% που έλεγε ο Μπαρουφάκης- ολόκληρων) και ο μόνος που τελικά μιλάει για ενδεχόμενο κατάργησης του μνημόνιου (που πάει πακέτο με την δανειακή σύμβαση) είναι ο ...Σόιμπλε!

Και ευτυχώς που άλλαξε η κυβέρνηση δηλαδή. Φαντάζεστε να ήταν στις διαπραγματεύσεις οι "δοσίλογοι" του Σαμαρά; Αυτοί οι ξενόδουλοι ήταν τόσο υποταγμένοι που μπορεί και να συμφωνούσαν με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ και να κόβονταν οι δανειακές συμβάσεις μαζί με τα μνημόνια. Καταστροφή σου λέω...

-Τι θα γίνει παιδιά, θα μαζευτούμε στο Σύνταγμα όλοι εμείς οι "αντιμνημονιακοί", να διαδηλώσουμε υπέρ του Βόλφγκαν που θέλει να σταματήσει το μνημόνιο και κατά του Τσίπρα που ζητάει να συνεχιστεί;

Ή μήπως να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε λίγο τα προφανή;

Το τι είδους είναι η οικονομική κρίση για παράδειγμα, το ποιός ωφελείται από τους 400+ εφαρμοστικούς των τελευταίων πέντε χρόνων, το ποιά είναι η θέση της χώρας-βάτραχου σε μια αρένα που μαλώνουν τα βουβάλια, το ποιός έχει την πραγματική εξουσία (και όχι απλά την κυβέρνηση) στην χώρα, και αν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα της "ανταγωνιστικότητας" εντός ΕΕ-Ευρώ-ΝΑΤΟ και εντός του διεθνούς καπιταλιστικού ανταγωνισμού, χωρίς την κινεζοποίηση του Ελληνικού λαού.

Πράγματα που ούτε με τα μνημόνια, ούτε με τα κρατικά χρέη έχουν κάποια σχέση, ούτε με κάποια άλλη από τις μπαρούφες που μας βομβαρδίζουν εδώ και μια πενταετία.
Όχι πως αυτά δεν υπάρχουν ή δεν παίζουν κάποιο ρόλο. Αυτός ο ρόλος ωστόσο είναι εξαιρετικά δευτερεύωντας.

-Θα τολμήσουμε να αρχίσουμε να ξύνουμε την μπογιά του "μνημόνιου" και να φτάσουμε στην ουσία της καπιταλίστικής κρίσης;

-Θα τολμήσουμε να κοιτάξουμε ως λαός νηφάλια και χωρίς υστερίες το ποιός τελικά εκμεταλλεύεται ποιόν και γιατί;

Γιατί φυσικά ούτε οι "γερμανοί" (έτσι γενικά και αόριστα) είναι το πρόβλημα, λες και ο ίδιος ο γερμανικός λαός δεν είναι θύμα εκμετάλλευσης, ούτε φυσικά και το "μνημόνιο", λες και δεν λαμβάνονται ανάλογα (όχι με την ίδια ένταση αλλά πάντως ανάλογα) σε όλες τις χώρες της ΕΕ, με ή χωρίς μνημόνια...

-Μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσουν οι κραυγές και να αρχίσει η περισυλλογή επιτέλους, ή είναι πολύ "νωρίς" ακόμη και για αυτό που θα έπρεπε να έχει γίνει πέντε χρόνια πριν ήδη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.