28 Φεβρουαρίου 2015

Δρίτσας: Αρωγός στις προσπάθειες των εφοπλιστών το υπουργείο Ναυτιλίας

Τα ελληνικά λιμάνια είναι τουριστικοί προορισμοί και απαιτείται η αναβάθμιση των λειτουργιών κάθε πόλης που προσεγγίζουν κρουαζιερόπλοια

«Η ναυτιλία και ο τουρισμός συνιστούν δύο από τις πιο καίριες δραστηριότητες για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας σε εκδήλωση της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας.

Ο υπουργός σημείωσε ότι είναι απολύτως αναγκαίο το υπουργείο Ναυτιλίας να έχει τη δική του αυτοτέλεια, ενώ αναφερόμενος στις προκλήσεις που αφορούν στις παγκόσμιες εξελίξεις, ανέφερε ότι πράγματι αυτό το υπουργείο θα πρέπει να αναβαθμίσει και τον πολιτικό του χαρακτήρα.

Ο κ. Δρίτσας πρόσθεσε επίσης ότι η νέα κυβέρνηση ανέλαβε τις τύχες της χώρας σε μια ιδιαίτερη δύσκολη περίοδο, αλλά δήλωσε αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρει.
Απευθυνόμενος προς τα μέλη της Ένωσης ο κ. Δρίτσας δεσμεύθηκε πως σε αυτή την προσπάθεια που καταβάλλουν, το υπουργείο θα είναι αρωγός, καθώς ο κλάδος έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει αποτελεσματικά στην ελληνική οικονομία.

Τόνισε επίσης ότι είναι ανάγκη να εξεταστούν τα προβλήματα κάθε κλάδου ξεχωριστά αλλά και οι δυνατότητες και η δυναμική τους, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσει να γίνει μια αναπτυξιακή προσπάθεια.

«Τα ελληνικά λιμάνια είναι τουριστικοί προορισμοί και προφανώς απαιτείται η αναβάθμιση των λειτουργιών κάθε πόλης που προσεγγίζουν κρουαζιερόπλοια, αλλά θα πρέπει να δούμε συνολικότερα τα οφέλη που μπορεί να έχει η εγχώρια παραγωγική δραστηριότητα από τη ναυτιλία των κρουαζιερόπλοιων, τη δυνατότητα σύνδεσης των προμηθειών από τους Έλληνες παραγωγούς και τη δυνατότητα σύνδεσης του κλάδου με τη ναυπηγοεπισκευή», τόνισε ο κ. Δρίτσας.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του, τόνισε, ότι είναι ευτύχημα για την πόλη που υπάρχει κρουαζιέρα.

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι είναι ένα ευτύχημα που η πόλη δεν έχει καταφέρει έως τώρα να το εκμεταλλευτεί ενώ τόνισε, ότι στους στόχους της νέας δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες αυτές που θα πρέπει να είναι στον Πειραιά, έτσι ώστε να μπορεί να υποδέχεται σωστά και οργανωμένα τους επιβάτες κρουαζιέρας αλλά και να χαράξει μια κοινή στρατηγική.
Δήλωσε επίσης, ότι η ανάπτυξη της πόλης του Πειραιά αλλά και της χώρας στηρίζεται σε δύο πράγματα στη ναυτιλία και στον τουρισμό.

Μόνο με συνέργειες και με καλή συνεργασία, μπορεί να γίνουν πολλά πράγματα, τόνισε.
Πηγή: bankingnews.gr
Βλέπε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.