17 Φεβρουαρίου 2015

ΚΚΕ: «Παρών» στην ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Το ΚΚΕ θα ψηφίσει «παρών» στην ψηφοφορία που θα γίνει αύριο Τετάρτη στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Το απόγευμα της Τρίτης ο υποψήφιος για την προεδρία, Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος του ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στα καθήκοντά του και του επανέλαβε τη στάση αρχών του ΚΚΕ σχετικά με το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και ότι το ΚΚΕ ψηφίζει «παρών» στην προεδρική εκλογή, ανεξαρτήτως του προσώπου που προτείνεται.

Η ΝΔ θα υπερψηφίσει την υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου. Σε δήλωση του ο εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Καραγκούνης αναφέρει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο, πρώην υπουργό και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κατ’ εξοχήν Ευρωπαϊστή και μετριοπαθή πολιτικό. Είναι αυτονόητο ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει την υποψηφιότητα του ιστορικού στελέχους της».


Το Ποτάμι ανακοίνωσε πως προτείνει τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκο Αλιβιζάτο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, προκειμένου να τον ενημερώσει ότι το Ποτάμι θα προτείνει τον Νίκο Αλιβιζάτο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισήμανε στον επικεφαλής του Ποταμιού τη στάση αρχών του ΚΚΕ σχετικά με την προεδρική εκλογή, ανεξαρτήτως του προσώπου που προτείνεται.

Το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να μη ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για την Προεδρία της Δημοκρατίας για λόγους «βαθύτατα πολιτικούς». Γνωστοποιεί οτι «η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε το συντονισμό των κινήσεων της με την ΚΟ του Ποταμιού στο κορυφαίο συμβολικά ζήτημα της προεδρικής εκλογής. Κοινή πρόταση των δυο κομμάτων είναι ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος».

Η ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει αύριο Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ.. Η εκλογή θα γίνει με ονομαστική ψηφοφορία και με την πλειοψηφία των 3/5 του όλου αριθμού των βουλευτών (180 βουλευτές). Αν δεν επιτευχθεί η πλειοψηφία αυτή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μέσα σε πέντε ημέρες (και όχι μετά από πέντε ημέρες) και εκλέγεται εκείνος που συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (δηλαδή 151 ψήφους). Aν και πάλι δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται αυτή την φορά ύστερα από πέντε ημέρες, μεταξύ των δύο προσώπων που πλειοψήφησαν και θεωρείται ότι έχει εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε τη σχετική πλειοψηφία.

Πηγή : 902.gr

4 σχόλια:

  1. Έτσι ρε κουφάλες! ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΡΕ!!!
    Με κομισάριο της λαικής πολιτοφυλακής τον σύντροφο Παναγιώτη (Καμμένο) και πρόεδρο τον σύντροφο Προκόπη (Παυλόπουλο), η δεξιά μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας (και πετάξαμε και το κλειδί... Ο τρίτος ο γύρος (βουλευτικές 2012, ευρωεκλογές 2014, βουλευτικές 2015) ήταν τελικά ο τελικός...!

    Ιάκωβος Δανιηλίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασες την συντρόφισσα Ρέιτσελ:
      http://redflyplanet.blogspot.com/2015/02/blog-post_21.html
      Που πας για "αντιμνημονιακό" μέτωπο χωρίς δαύτηνε;

      Διαγραφή
  2. Ο Σταυρος γιατι πήρε τηλεφωνο τον ΓΓ αφου δε μιλαει με "σταλινικους";

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.