18 Φεβρουαρίου 2015

Ξανά σε δίκη συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Τι είχες Γιάνη Βαρουφάκη μου, τι είχα πάντα ...
 Σε δίκη παραπέμπονται για άλλη μια φορά -αύριο Πέμπτη- στελέχη του ΠΑΜΕ, και συγκεκριμένα ο Γιώργος Πέρρος, ο Χρήστος Κατσώτης και ο Θοδωρής Κούτρας. Η δίωξη ασκείται στη βάση τής μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε σε βάρος του ΠΑΜΕ τον Μάη του 2010, το κόμμα «Δράση».

Την περίοδο εκείνη βρίσκονταν σε εξέλιξη απεργιακοί και άλλοι αγώνες, ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, με μπροστάρηδες τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Η «Δράση», λειτουργώντας για λογαριασμό τής μεγαλοεργοδοσίας, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητούσε να «διερευνηθεί τυχόν ποινική ευθύνη μελών τής διοικήσεως του ΠΑΜΕ, καθώς και τυχόν άλλων ηθικών ή φυσικών αυτουργών των παραπάνω παρανόμων πράξεων, που θα προκύψουν από την προδικασία».


Η δίωξη που ασκείται τώρα, αφορά στη συμμετοχή στελεχών τού ΠΑΜΕ σε κινητοποιήσεις που έγιναν στις 21 Απρίλη 2010 στον τουρισμό - επισιτισμό, στο πλαίσιο 48ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.

Σε δίκη οδηγείται σήμερα και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Τάσος Τσιαπλές, για τις κινητοποιήσεις που διοργάνωσαν το ΕΚΛ και το ΠΑΜΕ το 2011 έξω από τις Εφορίες, με αίτημα την κατάργηση των χαρατσιών και της βαριάς φορολογίας. Κατηγορείται για «παρεμπόδιση εργαζομένων και του κοινού, άσκηση βίας» κ.λπ., παρά το γεγονός ότι, τόσο από τις καταθέσεις των διευθυντών των Εφοριών όσο και από την προκαταρκτική εξέταση, δεν προέκυψαν στοιχεία γι' αυτές τις κατηγορίες.

Αυτό είχε οδηγήσει την Εισαγγελία Πρωτοδικών αρχικά να βάλει την υπόθεση στο αρχείο, αλλά με παρέμβαση της Εισαγγελίας Εφετών ασκήθηκε ποινική δίωξη! Με ανακοίνωση το ΕΚΛ ζητάει την παύση της δίωξης του προέδρου του, και κάθε άλλου που αγωνίζεται για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.