24 Φεβρουαρίου 2015

Όλοι στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Σύνταγμα την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στις 7 μ.μ.

Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ: Καμία ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης - ΕΕ για επέκταση του μνημονίου



Σε ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζεται: 

«Καμία ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης - ΕΕ για επέκταση του μνημονίου.

Άμεση κατάργηση μνημονίων - εφαρμοστικών νόμων.

Ανάκτηση απωλειών. Ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.  

Όλοι στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Σύνταγμα την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στις 7 μ.μ.

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η νέα συμφωνία, που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε, συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η συμφωνία αυτή και η λίστα "μεταρρυθμίσεων" περιλαμβάνει όλα τα αρνητικά για τους εργαζόμενους μέτρα που πήρε το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις του, μαζί με την ΕΕ στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, μέτρα που βοηθούσαν και την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Όλα αυτά, δηλαδή, για τα οποία ο ελληνικός λαός τα προηγούμενα χρόνια μάτωσε, αλλά και αντιπάλεψε: Αυστηρή επιτήρηση, αξιολόγηση από την τρόικα, που τώρα ονομάζεται "τρεις θεσμοί", διατήρηση και επέκταση των αντεργατικών και αντιλαϊκών κατευθύνσεων.

Η συμφωνία αυτή επιβεβαιώνει ότι οι διαπραγματεύσεις, ακόμη και οι ονομαζόμενες "σκληρές", που διεξάγονται μέσα στα τείχη της ΕΕ και με στόχο την καπιταλιστική ανάκαμψη, έχουν σταθερά αντιλαϊκό αποτέλεσμα. Η δήθεν "περήφανη" διαπραγμάτευση ήταν διαφημιστική απάτη.

Η όποια αναθεώρηση του προηγούμενου προγράμματος, π.χ. τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, δεν θα γίνει για να ανακουφιστεί πραγματικά ο λαός, ν’ αυξηθούν οι μισθοί, οι συντάξεις, οι κοινωνικές παροχές, αλλά για να εξοικονομηθούν κρατικοί πόροι που θα στηρίξουν το κεφάλαιο, τις επενδύσεις και την κερδοφορία του, καθώς και τους δανειστές. Οι μισθωτοί, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν το "μάρμαρο" της όποιας ανάκαμψης, με συνέχιση της λιτότητας, που η κυβέρνηση αποκαλεί "λιτό βίο".

Ακόμη και τα ψίχουλα, κυρίως για την απόλυτη φτώχεια, που έταξε η κυβέρνηση με το πρόγραμμά της, είναι στον "αέρα" και θα εξαρτώνται από τη συμφωνία με τους εταίρους και με την προϋπόθεση ότι δεν θα τίθεται σε κίνδυνο η δημοσιονομική πειθαρχία, η ανάκαμψη της οικονομίας και η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.

Γι’ αυτό και η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, άλλα κόμματα και κέντρα του συστήματος, όπως ο ΣΕΒ, που τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν την αντιλαϊκή πολιτική, χαιρέτισαν ως θετική τη συμφωνία της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παρουσιάζει τη νέα συμφωνία ως αποτέλεσμα της λαϊκής θέλησης και της στήριξης του λαού στην κυβερνητική πολιτική. Επιδιώκει να εξαπατήσει και να φορτώσει στο λαό τους συμβιβασμούς και τις αντιλαϊκές συμφωνίες με την ΕΕ. Προσπαθεί να χειραγωγήσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα, να μετατρέψει το λαό σε χειροκροτητή της κυβέρνησης, να τον πείσει ότι πρέπει να συνεχίσει τις θυσίες του, να συμβιβαστεί με τα ψίχουλα.

Καμιά στήριξη και ανοχή στην κυβέρνηση που συνεχίζει στον ίδιο δρόμο, των δεσμεύσεων στην ΕΕ και της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Γι’ αυτό και βαφτίζει "εθνική" υπόθεση τις ανάγκες του κεφαλαίου, την εξυπηρέτηση αυτού του δρόμου που δεν είναι όμως προς το συμφέρον του λαού. Άλλωστε, ο λαός έχει πείρα και πρέπει να την αξιοποιήσει, ότι δηλαδή οι κάθε φορά "εθνικοί στόχοι" των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου κατέληξαν σε μεγάλες θυσίες για τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.

Όσοι είχαν ελπίδες για κάτι καλύτερο, δεν πρέπει να απογοητευτούν, αλλά να αντιδράσουν. Πολύ περισσότερο δεν θα πρέπει να εγκαταλείψουν το στόχο της πραγματικής κατάργησης των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων, των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων και της ανάκτησης των απωλειών.

Η θέληση του λαού ν’ απαλλαγεί από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται με μνημόνια, ν’ απαλλαγεί από τα μέτρα και τους επιτηρητές, μπορεί να αποκτήσει πραγματικό περιεχόμενο, όταν ο λαός διεκδικήσει με τον αγώνα του όσα έχασε, απαιτώντας εδώ και τώρα:

Λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών και προστασίας των ανέργων.
Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την υποχρεωτική εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων και την κατάργηση αντεργατικών μέτρων που χτυπάνε εργασιακά δικαιώματα.
Πραγματική επαναφορά, τώρα, με νόμο, του κατώτατου μισθού το λιγότερο στα 751 ευρώ για όλους, χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους, ως βάση για αυξήσεις των μισθών.
Επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης και κατάργηση των αντιλαϊκών μέτρων, που μείωσαν τις συντάξεις και αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, απαιτώντας ταυτόχρονα την επιστροφή των "κλεμμένων" από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και την καταβολή των υποχρεώσεων της πλουτοκρατίας και του κράτους.
Απαλλαγή των λαϊκών οικογενειών από τα χαράτσια, με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, του φόρου αλληλεγγύης, την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο, την αύξηση του αφορολόγητου στις 40.000 ευρώ για κάθε οικογένεια, με ταυτόχρονη αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου.
Κανένας πλειστηριασμός σε πρώτη και δευτερεύουσα κατοικία των λαϊκών οικογενειών. Διαγραφή χρεών από τόκους, δραστική περικοπή των δανείων των λαϊκών νοικοκυριών.
Αύξηση των δαπανών για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.
Η εργατική τάξη, ο λαός μπορεί να τα καταφέρει, οργανώνοντας τον αγώνα και τη συμμαχία του, παλεύοντας για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, με αποδέσμευση από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και με το λαό στην εξουσία.

Αυτός είναι ο δρόμος μιας πραγματικά περήφανης και αξιοπρεπούς στάσης του ελληνικού λαού.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό της Αθήνας και του Πειραιά, της Περιφέρειας Αττικής σε συλλαλητήριο, την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στις 7 μ.μ., στο Σύνταγμα, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ».

55 σχόλια:

  1. Ωρα να μπαινουν στις τρυπες τους ευρωλιγουρηδες. Τωρα μιλανε οι εργατες.
    Τωρα μιλα το ΚΚΕ.

    ratm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

      Για το συλλαλητήριο έχουν οριστεί προσυγκεντρώσεις από τις Οργανώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στις 6.30 το απόγευμα, στα εξής σημεία:

      Στύλοι Ολυμπίου Διός: Νότιος Τομέας, ΟΤΑ - Δημόσια Διοίκηση, Υγεία, Ανατολικός Τομέας.

      Ομόνοια: Βιομηχανία, Κατασκευές, Μεταφορές, Τηλεπικοινωνίες, Χρηματοπιστωτικό, ΜΜΕ, Επισιτισμός, Εμπόριο, Δικηγόροι, Καλλιτέχνες, ΑΕΙ - ΤΕΙ, Εκπαιδευτικοί.

      Άγαλμα Κολοκοτρώνη: Α΄ Αθήνας - Γαλάτσι, Βόρειος Τομέας, Δυτικός Τομέας, Θριάσιο, Μεσόγεια.

      Μοναστηράκι: Πειραιάς, ΕΒΕ.

      Διαγραφή
    2. Επίσης, δρομολογούνται πούλμαν για την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στο Σύνταγμα από τα εξής σημεία:

      Πλατεία Ν. Μάκρης στις 5 μ.μ.
      Πλατεία Ραφήνας στις 5.15 μ.μ.
      Λαύριο, από Άγαλμα Μεταλλωρύχων στις 5 μ.μ.

      Διαγραφή
  2. τσυριζοπουλα, οπως ειπε και ο αρχηγισκος σας στην ροδο, εδω η ροδος εδω και το πηδημα. ψηφιζετε την με ενα νομο και στην πραξη καταργηση του μνημονιου ή θα συνεχιζετε να παιζετε το παιχνιδακι των καπιταλιστων (και δη των αμερικανων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω πω επανάσταση !!!!!!!!
    Προσοχή μην σπάστε κανένα τζάμι.
    Θα σας μαλώσει η Παπαρήγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωραιος ο καναπες;;;;;
      κατσε και βουλωστο

      Διαγραφή
    2. Χεχε, ούτε ψευδώνυμα δε βάζετε από τη φούρια σας ούγκανα.
      Ακούστε κανένα "τζιμάκο" να φτιαχτείτε και να "διαπραγματευθείτε". Μεχρι εκεί είστε.

      Διαγραφή
    3. πανικος στα σουπερ μαρκετ!
      κοριτσια εμεις θα κατεβουμε για να καταργηθει ολο το μνημονιο και οχι το 30%

      Διαγραφή
    4. Εσυ προσεχε μη σπασεις το πληκτρολογιο απο τα νευρα σου πρασινοφρουρε...

      ratm

      Διαγραφή
    5. για τον ανωνυμο επανασταση ηταν ο δεκεμβρης του 08 επειδη εσπασε πολλα τζαμια ,κ γαμω τις επαναστασεις λεμε. μεχρι εκει παει το μικροαστικο μυαλουδακι του

      Διονυσης Ε.

      Διαγραφή
    6. Προσοχή μην σπάστε κανένα τζάμι.
      Θα σας μαλώσει η Παπαρήγα.

      Που σαι επαναστάτη του πληκτρολογίου.
      Εσύ ψήφισες Πάκη για πτδ?

      Μεμονωμένος Περιστατικός

      Διαγραφή
    7. Γεια σου ανώνυμε γυμνοσάλιαγκα με τις κατεβασμένες τζαμαρίες.
      Πρόσεχε, όπως αλλάζεις πλευρό στον καναπέ, μη σκίσεις κάνα καλτσόν... Κακομοίρη...

      Spartacus Rosso

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμε, ποιο κόμμα, αλήθεια, ειρωνεύεσαι; Αυτό το κόμμα που πήρε δύο φορές τα όπλα απέναντι στην αστική τάξη; Το κόμμα που και σήμερα έχει χιλιάδες αγωνιστές απολυμένους και συρμένους στα δικαστήρια για τη συνδικαλιστική τους δράση; Και όσο για τη φράση της Παπαρήγα, καλό θα ήταν να διαβάσεις την ιστορία της Οκτωβριανής Επανάστασης και να μας πεις πόσοι νεκροί και πόσα κτήρια καταστράφηκαν όταν ξέσπασε η επανάσταση. Δε σου κάνει εντύπωση που η αστική προπαγάνδα παρά τα όσα λέει για τη συγκεκριμένη επανάσταση δεν αναφέρει τους νεκρούς και τις καταστροφές ως επιχείρημα εναντίον της επανάστασης; Αφού κάθεστε που κάθεστε, γιατί δεν παίρνετε και ένα βιβλίο να διαβάσετε μπας και καταλάβετε τη φράση "στην επανάσταση δε θα σπάσει ούτε τζάμι".

    Κόκκινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σημερινό ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με το παλιό πράγματι ένδοξο ΚΚΕ.
      Με άλλα λόγια "περασμένα μεγαλεία διηγόντας τα να κλαίς"
      ΥΣ:Για την Κόκκινη.
      Μόνο μην μας πεις ότι το ΚΚΕ είναι επαναστατικό κόμμα.
      Θα γελάν και οι ρέγγες.

      Διαγραφή
    2. Πάλι χωρίς ψευδώνυμο; Πάλι; Γιατί τόση βιασύνη, έχετε τόσες ώρες μπροστά σας... Το παίζετε κι αυθεντικοί: "αρεπερασμέναμεγαλείαότανήμουνεγώστοΚΚΕήτανκαιγαμώτοκόμματώραγατάκιαγίνανεμαγαζάκιγωνίαδεξιόςψάλτηςάλλοπουδενήμουνποτέστοΚΚΕακούωόμωςπανούσηαγγελάκαζουγανέληκαιδιαπραγματεύομαιμετοκεφάλιψηλάστατέσσερα"

      Συνεχίστε τη τρολογελοιότητά σας.

      Διαγραφή
    3. Καλα δεν εχετε βαρεθει να παινευετε πεθαμενους για να θαψετε τους ζωντανους?
      Το ΚΚΕ που ταχα εκτιμας τυπους σαν εσενα τους εφτυνε καταμουτρα.

      ratm

      Διαγραφή
    4. @Ανώνυμος24 Φεβρουαρίου 2015 - 9:11 μ.μ.

      Ετσι,τιμουμε τους πεθαμενους,για να θαψουμε τους ζωντανους....Ετσι γινοταν ακομα και τοτε,απο ατομα που εχαν την ιδια αποψη με σενα.Ναι, σε καθε περιοδο,ακουμε:" η σημερινη ηγεσια","το σημερινο ΚΚΕ", "προδοτες",κλπ.Πες μας ρε αρχοντα,τι θα ηθελες να κανει το ΚΚΕ για να συνεχίζεις να μην το υποστηρίζεις? Μηπως να διαλυθούμε?
      οπως εχω πει σε πολλους που ενοχλουντε με την υπαρξη μας; ΓΛΑΡΟΣΟΥΠΑ.

      Διαγραφή
  5. Δυστυχώς, ανώνυμε, δεν έχουμε επαναστατικές συνθήκες για να πάρει το κκε τα όπλα. Ακόμα όμως και μέσα σε αυτές τις συνθήκες έχουμε να σου δείξουμε πολλούς κομμουνιστές που απολύθηκαν, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν, συνελήφθησαν, έκαναν απεργία όντας επιστρατευμένοι και όλα αυτά τα υπέστησαν προσπαθώντας να οργανώσουν τους εργάτες. Αυτό πώς το λες, αν όχι ηρωικό; Άντε, πιάσε τώρα την άλλη καραμέλα περί έντιμης βάσης του κόμματος, αλλά ξεπουλημένης ηγεσίας.

    Κόκκινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επαναστατικο ειναι να κανουν απεργοσπασια κοκκινη!
      α ρε ρεζιλια!

      Διαγραφή
    2. Ποιοι μιλανε για απεργοσπασια,που οταν τα σωματεια που προσκεινται σε Συριζα και Ανταρσυα στην περσινη απεργια των καθηγητων κατεθεσαν αιτημα για κυλιομενες (επαναλαμβανομενες) απεργιες το ΠΑΜΕ την καταψηφησε.Πλακα μας κανετε;
      ΓΚΛ

      Διαγραφή
    3. Μάλλον εσύ κανεις πλάκα. Άσε γιατί τα ζησαμε κι αυτά από κοντά. Να καλούν σε επανασταση και να μην κάνουν οι ίδιοι καν!!! Απεργοσπαστες!!! Τις ζησαμε τις κραυγες ανοησιας και ανευθυνότητας που οδήγησαν σε ήττα τον κλάδο και σε ηττοπάθεια απο τοτε... Στο λαιμό σας πηρατε ολοκληρο κλάδο και τον προδωσατε. Α, και εμεις κάναμε την απεργία που εσείς προτεινατε. Εσείς παλι πηρατε τα μεροκάματα και πουλουσατε μαγκια... Φαιδρα

      Διαγραφή
    4. ρε μεγαλε, μην ξυνεσαι, ειδικα για την απεργια των καθηγητων γιατι θα εκτεθεις!
      καλουσατε σε απεργια διαρκειας μεσα στις εξετασεις λιγες μερες πριν, χωρις καμια επαφη με μαθητες/γονεις/αλλα σωματεια και εργαζομενους με αποτελεσμα να φερετε την κοινωνια απεναντι. το ΠΑΜΕ τοτε αντετεινε 48ωρες και το απογευμα της καθε δευτερης μερας συνελευσεις για αποφασεις.
      το αποτελεσμα ηταν η ξεφτιλα της (500000 ευρω καταθεσεις) για συμβολικη απεργια συνδικαλιστων.
      να θυμισω οτι οι εκπαιδευτικοι του ΠΑΜΕ εχουν δεκαδες πειθαρχικα γιατι στις απεργιες δεν δηλωνουν ασθενεια και αδεια!!!!
      επισης μιλαω για το 37% του τσυριζα που στην τελευταια απεργια στον ιδιωτικο τομεα μεταφραστηκε σε 500 ατομα!!! οι αλλοι που ηταν;; οεο;;
      αν θες σου γραφω και σεντονια με απεργοσπαστες (τσυριζα και ανταριζα)

      Διαγραφή
    5. μονο που δεν λεω για τον Μαη με τις εξετασεις αλλα για τον Σεπτεμβρη ..αλλα αστο
      ΓΚΛ

      Διαγραφή
    6. α ναι;;; μηπως μιλας για τοτε που το ΠΑΜΕ ειχε εξαγγειλει απεργια και πιεζε για να γινει και απο γσεε/αδεδυ και πριν αποφασισει κατω απο το βαρος των ανακοινωσεων απο σωματεια και η γσεε, σαν "τιμιοι οποροτυνιστες" προτεινατε απεργια του κλαδου μονο και σε αλλη ημερομηνια;;;;;
      για τοτε μιλας;;;;

      Διαγραφή
    7. γιατι μιλας για την πουλημενη ΓΣΕΕ σε β προσωπο..η εξωκ.αριστερα ηταν ανεκαθεν εναντιον της
      ΓΚΛ

      Διαγραφή
    8. Λοιπόν, θα ισιώσεις σε σχέση με το θέμα ή θα μας πρήξεις με την μονοδιάστατη οπτική σου για το ΠΑΜΕ και το εξωκοινοβούλιο ? Είσαι εκτός θέματος ! Άσε που δεν μας ενδιαφέρουν οι σαλαμέμποροι.

      Για να σε επαναφέρω λοιπόν.
      Θα διαδηλώσεις ενάντια στην κυβέρνηση και υπερ του νομοσχεδίου που κατεβάζει το ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων, ή δεν στο επιτρέπει το μίσος σου για το ΚΚΕ ?

      Διαγραφή
    9. οχι! ειναι δελτιο ειδησεων για κωφαλαλους

      Διαγραφή
    10. Και εγώ για το Σεπτέμβρη λέω που όταν γύρισα σχολείο μετα απο δε θυμάμαι πόσες μέρες απεργιας είδα πως όλα τα στελέχη και οι οπαδοί του Σύριζα που πριν έλεγαν τι να κανει μια μέρα, πρεπει να κάνουμε απεργια διάρκειας (!) είχαν γυρίσει κλαμμενοι που δεν τους εφταναν τα λεφτουδακια... Όντως αστό λοιπον. Για σας... Φαιδρα

      Διαγραφή
  6. ολοι στο συλλαλητήριο λοιπόν ,γιατι αυτο ειναι το θέμα μας και γιατι το τρολακι μπηκε εσκεμμένα εδω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τερμα στις αυταπατες της βρωμερης σοσιαλδημοκρατιας και των πατρονων της.
    Η εργατια μπροστα.

    Ξεβρακωμα των απατεωνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πότε είχε δίκιο ο κόσμος, όταν σας έδινε 3% ή τώρα που σας έκανε κυβέρνηση; Πότε είχε δίκιο ο κόσμο όταν έδινε στο ΠΑΣΟΚ 40% ή τώρα που κόντεψε να μην μπει στη βουλή το εν λόγω κόμμα; Και έτσι, για να έχουμε και καλό ρώτημα ξέρεις εσύ κανένα κομμουνιστικό κόμμα που να πήρε την εξουσία με εκλογές;

    Α, και για την ιστορία στις τελευταίες εκλογές πριν το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, 5,35 είχε πάρει το ΚΚΕ.

    Άλλο επιχείρημα, εκτός από βρισιές έχεις;

    κόκκινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαγράφηκε το σχόλιο (και το νήμα που ακολουθούσε)
      διότι απλούστατα καταπατούσε τους 4 από τους 5 κανόνες σχολιασμού.

      Διαγραφή
  9. ΣΕ ΧΛΩΡΌ ΚΛΑΡΊ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΉΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩ-ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΑΝ ΕΠΙΛΟΓΉ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΟΙ ΑΝΤΑΡΣΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ''ΑΝΑΡΧΟΣΥΡΙΖΑΙΟΙ'' ΈΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, ΟΠΩς ΠΆΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ''ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΡΗΞΟΥΛΑ'' ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρεπει να βουλιαξει το συνταγμα,να κοκκινισει η πλαση.Τον απριλιο θα ψηφισουν και νεο μνημονιο, μεχρι τοτε πρεπει πρεπει να δειξουμε στον λαο τον αλλο δρομο.Αγωνας και δρομος καθημερινα,δεν πρεπει να αφησουμε χωρο τους φασιστες να φανουν σαν ο αλλος δρομος σε λαικες αποπολιτικοποιημενες μαζες.Πρεπει να καταλαβει ο κοσμος την διαφορα της ''αριστερας ''με την αριστερα.Δεν πρεπει να τους αφησουμε να ξεφτιλισουν την εννοια της αριστερας σε λαικες συνειδησεις που τους πιστεψαν τους ευρωλιγουρηδες. ΑντικαπιταλΗστης αριστερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑ ΑΞΙΖΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΑΙΔΕΣ. Ε Π Ο Σ!!!!

    https://www.youtube.com/watch?v=A9VnIkiyBRA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπραβο στο Κομμα!
    Ιστορικο το συλλαλητήριο σταθμος στο χτυπημα της σοσιαλδημοκρατιας και του οπορτουνισμου.

    Εμπρος λαε, τωρα ΚΚΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. " Άρθρο 75 του Συντάγματος έγραψε:

    1.Κάθε νομοσχέδιο και κάθε πρόταση νόμου που συνεπάγονται επιβάρυνση του προϋπολογισμού, εφόσον υποβάλλεται από Υπουργούς, δεν εισάγεται για συζήτηση, αν δεν συνοδεύεται υπό έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που καθορίζει τη δαπάνη. Εφόσον υποβάλλεται από βουλευτές, διαβιβάζεται πριν από κάθε συζήτηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, που υποχρεούται να υποβάλλει στη Βουλή σχετική έκθεση μέσα σε δεκαπέντε ημέρες."

    Υπάρχει κανένας "γενναίος" του Κ.Κ.Ε. που να μπορεί να απαντήσει στο παραπάνω (δηλαδή να μας πει τι κόστος θα έχει στον προϋπολογισμό), χωρίς να ζητήσει άδεια από τον Περισσό για να δώσει μια απλή απάντηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΓω δεν καταλαβαινω το ερωτημα σου, δεν επεξηγεις λιγο;
      Πιο πραγματ ι κοστος θα εχει στον προυπολογισμο;

      Διαγραφή
    2. Αυτή θα είναι η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ από σήμερα ?
      Δεν θα καταργήσουμε το μνημόνιο, επειδή δεν υπάρχει "κοστολόγηση" από το Λογιστήριο του Κράτους ?

      Χαχαχαχαχα, μα πόσο πιο γελοίοι ?

      Διαγραφή
    3. Α αυτο εννοει;
      lol
      Αν μας πεις εσυ φιλε λογιστη, που ειναι και το αντικεμενο σου, ποσο εχει κοστισει το μνημονιο στον ελληνικο λαο, θα σου απαντησουμε και εμεις ποσο θα κοστισει η καταργηση του στην πλουτοκρατια.

      Διαγραφή
    4. @λογιστης
      οταν δλδ ελεγε ο τσυριζα απο το 12 οτι σκιζουμε το μνημονιο και με ενα νομο το καταργουμε, ειχε ζητησει εκθεση του λογιστηριου;;;
      ρε ποσο ξεφτιλες ειστε;

      Διαγραφή
    5. @Λογιστης:
      Φαντάζομαι πως εσείς οι ΣΥΡΙΖΑίοι που είστε καλοί και γενναίοι θα μας πείτε "τι κόστος έχει στον προϋπολογισμό" το νομοσχέδιο που ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΤΕ το 2012.

      -Ή μήπως όχι;

      Γελοίοι...

      Διαγραφή
    6. Υποθέτω πολύ μεγάλη για τραπεζίτες, εργοστασιάρχες, εφοπλιστές κλπ κλπ.
      Για το λαό που πληρώνει τόσα χρόνια φόρους για να έχει υγεία, παιδεία, πρόνοια κλπ και όχι μόνο δεν τα έχει αυτά για τα οποία πλήρωνε, όχι μόνο έδιναν τα χρήματα των ταμείων, δηλαδή τους φόρους και τις εισφορές του λαού, σαν άτοκα δάνεια στο κεφάλαιο,αλλά του λεν και οτι καταναλώνει παραπάνω από όσα παράγει, δε θα έχει μεγάλο ίσα-ίσα θα τον ωφελήσει.
      Τώρα αν σε νοιάζει και σε πονάει που το κεφάλαιο θα χτυπηθεί από την κατάργηση του μνημονίου απλά πες το μας ρε παιδάκι μου.

      Υ.Γ. Τελικά η σοσιαλδημοκρατία πάντα ήταν σοσιαλφασισμός ή είναι η εξέλιξή της γιατί αλλιώς δε μπορεί να εξυπηρετήσει το Κεφάλαιο;

      Ένας ακόμη άνεργος.

      Διαγραφή
    7. Λογιστής... λογιστής... Κύριε Κώστα μου! Τι κάνετε, η κυρία Δάφνη καλά; Χαθήκαμε... Κι εσείς ΣΥχτίΡΙΖΑ;

      gdmn1973

      Διαγραφή
  14. Η πλακα ειναι με ολους αυτους που λενε οτι το κκε δεν ειναι "αρκετα κομμουνιστικο" για τα γουστα τους, εννοωντας πως δεν παμε να παρουμε τα οπλα και να....ξερω γω παμε σαν τα σκυλια στο αμπελι, αμα το κανουμε θα λενε "κοιτα κατι μαλακες πηγαν και αυτοκτονησαν".

    Θα χαρουν βεβαια αμα αυτοκτονησουμε...

    Επισης ειναι οι ιδιοι που οταν αναφερονται στον εμφυλιο κρατουν ισες αποστασεις, ελληνας να τουφεκαει ελληνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γνωστά τσαλίμια αυτα, στη καλύτερη νεοπασόκοι που ψάχνουν να βολευτούν, στη χειρότερη πολύ γρήγορα εκφασιζόμενοι. Εκεί κυμαίνονται.

      Διαγραφή
  15. εχουν οι αναρχικοι αντικρατικη πορεια την Παρασκευη στις 6 στα Προπυλαια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κάντε μια "βόλτα" στα τηλεπαράθυρα να δείτε τους Καραγκούνηδες. ΄Ιδια ακριβώς επιχειρήματα κατά της κυβέρνησης με αυτά του "ΚΚΕ". Πολλές φορές και ίδια φρασεολογία, αν και εδώ η λέξεις "λαός" και "λαϊκά συμφέροντα χρησιμοποιούνται συχνότερα από τους εκπροσώπους του "ΚΚΕ". Και, εντάξει, η έκφραση "λαϊκοί αγώνες" δεν χρησιμοποιείται καθόλου από τη Νέα Δημοκρατία. Το δε βίντεο του "ΚΚΕ" παίζει τρελλά στα κανάλια (ως χιουμοριστικό! -μπράβο στον γνωστό χιουμορίστα Κουτσούμπα), τα οποία, διά του βίντεο αυτού- καλούν τον κόσμο να διαδηλώσει κατά του ΣΥΡΙΖΑ. ΄Η είναι αθώο, λέτε, το σπρώξιμο του βίντεο από τους Αλαφούζους. Κι από την άλλη, τι σχέση έχει το σημερινό "ΚΚΕ" με το ηρωικό ΚΚΕ της κατοχής. Α, αποκατέστησε τον ΄Αρη. Αλλά μόνο ως αγωνιστή. Δεν τον έκανα, λέει, μέλος του κόμματος!!! Σκόνη τα κοκκαλάκια του δεν θα μπορούνε ούτε να τρίξουν ούτε καν να καγχάσουν.
    Φ. ΝΤΟΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα να σου πω φιλε, γιατι ολοι εσεις δεν φτιαχνετε μια σελιδα με τις 5-10 στερεοτυπικες μαλακιες που λετε εδω και χρονια, που να τις εχετε ανεβασμενες εκει και να τις κανετε κοπυ πεηστ για να μην καθεστε να γραφετε;

      Οσο για το βιντεο, ειχατε μαθει να ειναι το ΚΚΕ στην αφανεια και γουσταρετε και τωρα σας κακοφανηκε που ετυχε και δειχνουν ενα βιντεακι ετσι για αλλαγη.

      Για τα υπολοιπα εχουμε απαντησει και σε προσφατα αρθρα και εδω και σε αλλα blog, προσωπικα βαριεμαι και copy paste να στα κανω.

      Διαγραφή
    2. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι μας προωθεί τρελά ο ΣΚΑΪ, χρόνια τώρα!!!

      "ΟΆρηςσήμεραμπορείναήτανΣΥΡΙΖΑεπειδήθαείχεαπογοητευτείαπότηνηγεσίασαςπαίζειοΑλαφούζοςκαισαςσπρώχνειάλλοπουδενέχωδειτηλεόρασηλέτεταίδιαμετουςάλλουςθακάνετεδιαδηλώσειςκατσαρόλαςδενέχετεσχέσημετοπαλιόηρωικόΚΚΕκιαςτοβρίζαμεκιαυτόμεταίδιακαιχειρότεραλόγιααυτοκτονήστεαυτοκτονήστεαυτοκτονήστε!!!!"

      Εσείς οι πονηροί: η συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι κι αυτή διαδήλωση κατσαρόλας ή όλα κομπλέ;

      Διαγραφή
    3. Παντως εχει πλακα να στη λεει καποιος οτι και καλα το ΚΚΕ δεν ειναι οριτζιναλ οπως το παλιο που ηταν μαχιμο και καθαρο, και πραγματικα κομμουνιστικο, και απο την αλλη να διαμαρτυρεται γιατι το σημερινο ΚΚΕ δεν κανει δεξια στροφη να στηριξει το συριζα.

      Ειναι ο ορισμος της παρανοιας κανονικα!

      Διαγραφή
    4. Μου αρέσει που βλέπεις σπρώξιμο απο τον Αλαφούζο.
      Δεν μας λες όμως, σπρώξιμο με τι είδους αντάλλαγμα ? Διότι δεν νομίζω ο Αλαφούζος να έγινε κομμουνιστής στα γεράματα, ή μήπως το νομίζεις εσύ ?

      Αντίθετα δεν βλέπεις το σπρώξιμο του ΣΥΡΙΖΑ από το MEGA, τον Αlpha, το Star. Εμείς όμως το βλέπουμε, και θα σου πω και με ποιό αντάλλαγμα. Γη και ύδωρ για τις επιχειρήσεις του Βαρδινογιάννη, του Κοντομηνά, του Μπόμπολα, του Ψυχάρη, του Λάτση κλπ κλπ

      Δεν έχεις καταλάβει κάτι πολύ απλό. Πως οι επιχειρηματίες δεν είναι φίλοι μεταξύ τους, αλλά ανταγωνιστές, εχθροί πολλές φορές. Και η σύγκρουσή τους αυτή στον επιχειρηματικό κόσμο, μεταφέρεται στην πολιτική καθώς τα αστικά κόμματα είναι εργαλεία που τους βοηθούν να αναπτύξουν τις δυνατότητες της κερδοφορίας τους.
      Άρα λογικά ο ένας θα στηρίξει το μπλε κόμμα, ο άλλος το πράσινο κόμμα και ο τρίτος το ροζ κόμμα. Και θα τσακώνονται μεταξύ τους.
      Αυτό δεν σημαίνει πως επειδή ο Αλαφούζος κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ, πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον των καπιταλιστικών συμφερόντων. Σημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ εναντιώνεται στα συμφέροντα του Αλαφούζου, την ίδια ώρα που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Μαρινάκη !

      Και σε εκβιασμό απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλαφούζος χρησιμοποιεί (ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟΥ) ακόμα και την αντιπολίτευση του ΚΚΕ.

      Απλά τα πράγμα για κάποιον που θέλει να καταλάβει,
      και όχι για κάποιον που απλά θέλει να ρίξει βρωμιές στο ΚΚΕ.

      Εγω θα σου έλεγα πάντως κάποια στιγμή να αφήσεις τα τηλεπαράθυρα και να βγεις στην πραγματική κοινωνία. Ξέρω, ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω των τηλεπαραθύρων κάνει πολιτική, αλλά το ΚΚΕ βρίσκεται στην κοινωνία, εαν θες να έχεις το δικαίωμα για να το κρίνεις.

      Τωρα για τα υπόλοιπα πυροτεχνήματα που ρίχνεις, τα προσπερνώ απλά ως ανότητα και χιλιοαπαντημένα. Δεν θα κρίνεις ΕΣΥ ο οπαδός ενός αστικού κόμματος, τον επαναστάτη και το κόμμα του. Δεν έχεις κανένα δικαίωμα, πασόκε. ΚΑΝΕΝΑ.

      Διαγραφή
    5. Διαβασε και αυτο, ισως αναγνωρισεις και τον εαυτο σου μεσα

      http://redflyplanet.blogspot.com/2015/02/the-communist-party-poopers.html

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.