30 Αυγούστου 2011

Δυναμικές κινητοποιήσεις vα μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ

Να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο


Δυναμικές κινητοποιήσεις για να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο οργανώνουν οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και την Πέμπτη καλούν σε συλλαλητήρια

Από αντίστοιχη κινητοποίηση στο ΤΕΙ Αθήνας

-Κατάληψη στο κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστήμιου Αθήνας
Σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων σε πολλές σχολές της χώρας, καλώντας σε δράση για τη μη εφαρμογή του νόμου - πλαισίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, έκαναν, χτες, οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Το ΜΑΣ συνεχίζει και σήμερα τις κινητοποιήσεις με καταλήψεις σε Γραφεία Διασύνδεσης και Ειδικών Λογαριασμών Ερευνας (ΕΛΚΕ), κτίρια Ερευνών, διοίκησης κ.ά., ενώ την Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη καλεί σε συλλαλητήρια Φοιτητικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα σε διάφορες πόλεις. Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη στις 7.30 το απόγευμα στο Αγαλμα Βενιζέλου, στην Πάτρα στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου, στο Βόλο στη 1 το μεσημέρι στο «Θόλο», στην Ξάνθη, στις 7 το απόγευμα στα Προκάτ.


Οι δυνάμεις του ΜΑΣ έχουν, ήδη, καλέσει σε ΔΣ για να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις. Οι περισσότερες Γενικές Συνελεύσεις θα γίνουν σήμερα και αύριο. Σημειώνουμε πως στις περισσότερες σχολές έχει ζητηθεί απ' τους φοιτητές αναβολή της έναρξης της εξεταστικής, για να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις. Μεταξύ άλλων, σχετικές αποφάσεις για αναβολή έχουν πάρει η Σύγκλητος του ΕΜ Πολυτεχνείου (μέχρι 5 Σεπτέμβρη) και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθήνας (μέχρι 9 Σεπτέμβρη).

Σήμερα οι δυνάμεις του ΜΑΣ θα προχωρήσουν, μεταξύ άλλων, σε κατάληψη στο Γραφείο Διασύνδεσης και του ΕΛΚΕ του πανεπιστήμιου Πατρών και κατάληψη στο κτίριο Ερευνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το ΜΑΣ καλεί και σε παράσταση διαμαρτυρίας Φοιτητικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα στο υπουργείο Παιδείας, την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη. Επίσης, καλεί, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, ημέρα εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, σε συμμετοχή «στο πλάι των εργατών και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, στα μεγάλα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».


Διαμαρτυρίες και καταλήψεις σε πολλές πόλεις

Χτες, στην Αθήνα, οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ, έκαναν καταλήψεις στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθήνας, στον ΕΛΚΕ της Γεωπονικής, στο Γραφείο Διασύνδεσης της ΑΣΟΕΕ, στο Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιά και στα κτίρια διοίκησης των ΤΕΙ Πειραιά (φωτογραφία) και Αθήνας. Στις καταλήψεις οι δυνάμεις του ΜΑΣ ενημέρωσαν φοιτητές, σπουδαστές κι εργαζόμενους καλώντας τους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις και στο συλλαλητήριο της Πέμπτης. Πολλές απ' τις παραπάνω κινητοποιήσεις θα επαναληφθούν και σήμερα.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις των δυνάμεων του ΜΑΣ έγιναν και σε άλλες πόλεις. Σε κατάληψη των οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προχώρησαν από χτες φοιτητές στο Βόλο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΜΑΣ. Εκεί συγκεντρώθηκαν το πρωί, φωνάζοντας συνθήματα, αναρτώντας στο χώρο πανό κατά του νόμου - έκτρωμα και καλώντας στο συλλαλητήριο της Πέμπτης. Ταυτόχρονα, στη Θεσσαλία, για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα ενάντια στο νόμο, κλιμάκια του ΜΑΣ πραγματοποιούν καθημερινά εξορμήσεις σε σχολές του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Λάρισας.

Στην Ξάνθη έγινε χτες παράσταση διαμαρτυρίας στο Γραφείο Μέριμνας στο Πολυτεχνείο Ξάνθης για το δικαίωμα στη δωρεάν σίτιση και στέγαση. Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονη φημολογία για προβλήματα στην έναρξη λειτουργίας της Λέσχης μετά την κατάργηση του ΕΙΝ. Στην παρέμβαση του ΜΑΣ και στις ανησυχίες των φοιτητών, οι αρμόδιοι του Γραφείου Μέριμνας απάντησαν ότι η έναρξη λειτουργίας της Λέσχης θα γίνει κανονικά, όπως κάθε χρόνο. Το ΜΑΣ καλεί τους φοιτητές του Πολυτεχνείου Ξάνθης σε επαγρύπνηση. Προειδοποιεί τους φοιτητές ότι ο νόμος - έκτρωμα για την Ανώτατη Εκπαίδευση ανάμεσα στα άλλα προβλέπει και ιδιωτικοποίηση σίτισης - στέγασης, λειτουργίας Λέσχης και Εστιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

3 σχόλια:

  1. Κυριες και Κυριοι

    ΔΕΣΤΕ τις ζωνες σας....οι αναταραξεις ΜΟΛΙΣ αρχιζουν !!!

    yiokyiok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια διευκρίνιση θα ήθελα από όποιον νομίζει οτι μπορεί να δώσει.
    Παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια να γκρεμίζονται συθέμελα κατακτήσεις κοινωνικές ακόμα και στοιχειώδών δικαιωμάτων εργασιακών κεκτημένα έχουν υποχωρήσει σε προπολέμικά επίδεδα.
    Το κκε ως τελευταίο κοινοβουλευτικό ανάχωμα της καπιταλιστικής επέλασης επιμένει στο "αυτός ο νόμος να μείνει στα χαρτιά" κάτι που το λέει αποφασιστικά μεν κατόπιν ψήφισης δε (ναι ξέρω τα λέει πάντα αλλά αφού ψηφιστούν παρουσιάζει το γεγονός ως αφετηρία για τους "αγώνες κατάργησης")
    Και ερωτώ αφού δεν θεωρεί οτι υπάρχει δυναμική να αποτρέψει την ψήφιση τους γιατί θεωρεί πως μπορεί να τα απονομιμοποιήσει κατα την εφαρμογή τους; -πράγμα που δεν συμβαίνει-
    Δεν είναι προφανές πως με τον τρόπο αυτό παραδέχεται ως περιορισμένη τη δυνατότητα ουσιαστικής κοινωνικής παρέμβασης;
    Αν δεν είναι εφικτό να κατεβάζεις 50 ή 100000 κόσμο σε κάθε τέτοια περίσταση πότε θα θεωρούνταν σημαντικό να συμβεί ωστε να δεί και η κοινωνία ποιοί αντιστέκονται κ ποιοί είναι συνοδοιπόροι του συστήματος;
    Σημ. τα τύπου "γιατί δεν μέμφεσαι τους υπόλοιπους της λεγόμενης αριστεράς" απαντιούνται με το "διότι δεν περιμένω τίποτα απο αυτούς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ή θα πει το ΚΚΕ τωρα που το ψηφισανε τη γαμησαμε ή θα πει πρεπει να παλεψουμε. Ηττοπάθεια και συμβιβασμός ή αγώνας για την ανατροπή. Διαλέγεις και παίρνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.