12 Αυγούστου 2011

Ο «αγανακτισμένος» επαναστάτης Χάβι Πόβες παράτησε το ποδόσφαιρο!

Αναδημοσίευση απο Βαθυ Κοκκινο

"Ναι, εντάξει, το ξέρω ότι το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα του λαού, το ξέρω ότι κάποτε οι ποδοσφαιριστές ήταν και αυτοί "παιδιά του λαού", αλλά τώρα εγώ παίρνω εκατομμύρια, έχω πλούτη γυναίκες, αυτοκίνητα, πισίνες, κτλ, κτλ, κτλ. Γιατί να ενδιαφερθώ για εσάς; Άντε γεια"

Ο «αγανακτισμένος» επαναστάτης Χάβι Πόβες παράτησε το ποδόσφαιρο!

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Ισπανία, με τον 24χρονο Χάβι Πόβες που αποφάσισε να παρατήσει το... σάπιο όπως χαρακτήρισε ποδόσφαιρο. Τι δηλώνει για τους αγανακτισμένους, τι ζητάει από τους μεγάλους αστέρες και οι κινήσεις που άφησαν άφωνους τους πάντες στην Σπόρτινγκ Χιχόν.

Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση έχει πλήξει εκατομμύρια ανθρώπους, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, το ποδόσφαιρο εξακολουθεί να μαγεύει τα πλήθη και δισεκατομμύρια ευρώ δίνονται για μεταγραφές. (σ.σ. προφανώς "τα αξίζουν", διότι όσο πιο εκμεταλλευτικό είναι ένα σύστημα, τόσο περισσότερο χρειάζεται "αντιπερισπασμούς", όπως το ποδόσφαιρο. Εξ ου και το "τόση μπάλα είχαμε να δούμε από τη χούντα" που κυκλοφορεί ως σύνθημα. Από τη στιγμή που το ποδόσφαριο "μαγεύει τα πλήθη", ο καπιταλισμός προσπαθεί να το αμείβει γενναιόδωρα, ως ένα "ευχαριστώ" για τις -πράγματι πολύτιμες- υπηρεσίες που του παρέχει)


Οι πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές είναι πλέον πιο πλούσιοι από επιχειρηματίες, ο κόσμος διαβάζει για ποσά που ούτε στα όνειρά του δεν θα τα αποκτήσει, όμως η φτώχεια και η πείνα δεν σταματά να μαστίζει δεκάδες χώρες στον πλανήτη μας.

Δεν είναι λίγοι πάντως οι ποδοσφαιριστές που προσπαθούν από την πλευρά τους να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους που το έχουν ανάγκη, είτε με φιλικά είτε με δωρεές, όμως φυσικά τα προβλήματα δεν λύνονται έτσι.

Είναι γεγονός πάντως πως όλοι οι ποδοσφαιριστές εκφράζουν την συμπαράστασή τους, όμως δεν παύουν να ζουν με όλα τα καλά που τους έχει δώσει ο Θεός και οι ομάδες τους, όπως θα έκανε κάθε άνθρωπος. Όλοι; Μάλλον όχι! Στην Ισπανία ένας ποδοσφαιριστής της Σπόρτινγκ Χιχόν αποφάσισε να παρατήσει το ποδόσφαιρο, καθώς το χαρακτηρίζει σάπιο και δεν θέλει να παίρνει τόσα χρήματα την στιγμή που οι συνάνθρωποί του τα έχουν ανάγκη.

Ο λόγος για τον 24χρονο Χάβι Πόβες, που σταμάτησε το ποδόσφαιρο, γιατί πλέον δεν τον εκφράζει και επειδή δεν θεωρεί σωστό να ζει στα πλούτη. Ένας ιδεολόγος και επαναστάτης, που το αποδεικνύει και με πράξεις. Για άλλους, απλά χαζός και ονειροπόλος...

Είπε "όχι" σε αυτοκίνητο και τράπεζες!

Ο Πόβες λοιπόν, ζήτησε από την Σπόρτινγκ Χιχόν να διακόψουν την συνεργασία τους, όμως νωρίτερα είχε εντυπωσιάσει (είτε αρνητικά, είτε θετικά) τους ανθρώπους της ομάδας με τις πράξεις του. Συγκεκριμένα, όταν μια χορηγός εταιρία έδωσε στους ποδοσφαιριστές από ένα αυτοκίνητο, εκείνος επέστρεψε τα κλειδιά στην διοίκηση.

Επίσης, είχε ζητήσει από τους ιθύνοντες της Σπόρτινγκ Χιχόν να μην τον πληρώνουν μέσω τραπέζης, αφού δεν ήθελε τα χρήματά του να βρίσκονται στα χέρια των μεγάλων τραπεζών! Επαναστάτης ή τρελός, διαλέγετε και τον χαρακτηρίζετε όπως θέλετε.

"Το ποδόσφαιρο είναι σάπιο"

"Όσο περισσότερο γνωρίζει το ποδόσφαιρο, τόσο περισσότερο συνειδητοποιείς πως όλα γίνονται για το χρήμα. Είναι κάτι σάπιο και αυτό αφαιρεί τον ενθουσιασμό", εξηγεί ο 24χρονος στην ιστοσελίδα abc.es και συνέχισε: "Ποιος ο λόγος να παίρνεις 800 ή 1000 ευρώ, όταν ξέρεις ότι τα κερδίζεις μέσα από τον κόπο των πολλών ανθρώπων";.

Το παράδειγμα του Χάβι Πόβες έρχεται μια στιγμή, που το κίνημα των "Αγανακτισμένων" ναι μεν δεν έχει την ίδια απήχηση, αλλά εξακολουθεί να υφίσταται στην Ισπανία. Άλλωστε από εκεί ξεκίνησε και η νεολαία δεν έχει σταματήσει να διεκδικεί ισότητα. Μαζί της και ο 24χρονος, ο οποίος δεν θέλει να θεωρηθεί πρότυπο.

"Παλεύω ενάντια στην ανισότητα"

"Δεν θέλω ο Χάβι Πόβες να γίνει είδωλο. Είμαι ακόμα ένας που παλεύει ενάντια στην ανισότητα. Θέλω να είναι όλοι ίσιοι και αυτό να μας ενώσει. Πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε μα ασήμαντα πράγματα και να προσπαθήσουμε να πάμε μπροστά. Όπως πάνε τα πράγματα, ο κόσμο είναι έτοιμος να καταστραφεί", δηλώνει ο προβληματισμένος Ισπανός.

Όσο για τους αστέρες του ποδοσφαίρου, ο Πόβες είναι κάπως... καυστικός: "Υπάρχουν ορισμένες προσωπικότητες σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως ο Πελέ, ο Ροναλντίνιο και ο Μέσι, που είναι πρεσβευτές της Unicef, κάτι που μοιάζει καλό εκ πρώτης όψεως, όμως θα μπορούσαν να κάνουν πολλά πράγματα παραπάνω. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν τέτοια επιρροή που θα πρέπει να συμμετέχουν ενεργά μ' έναν πιο άμεσο τρόπο".

Την είδηση τη βρήκαμε στο alterthess

Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα η σαπίλα που νομοτελειακά φέρνει "ο νόμος του ισχυρότερου" έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις [και] στο χώρο του ποδοσφαίρου, και όλοι το ξέρουν. Ακόμα και ο Γερουλάνος, ο υπουργός Πολιτισμού παραδέχτηκε ότι "Όποιος έχει δύναμη, επιβάλλει το δικό του". Αυτή είναι η ατάκα του Γερουλάνου, με την οποία ουσιαστικά μας λέει ότι στο ποδόσφαιρο ισχύει "το δίκιο του ισχυρότερου".

Αυτή η αλήθεια όμως ισχύει μόνο για το ποδόσφαιρο, ή και γενικότερα;

Αν ισχύει γενικότερα, πιστεύετε ότι στ' αλήθεια ο Γερουλάνος και ο κάθε Γερουλάνος θα κάνουν "κάθαρση" όπως ισχυρίζονται, ή μήπως δε θα κάνουν, διότι είναι και αυτοί "μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης";


Lenin Bless YOU

2 σχόλια:

  1. ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΟΒΕΣ ΑΜΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΑ ΒΛΕΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΧΑΒΙ ΜΑΓΚΑ!!!

    ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΙΧΤΗ ΑΥΤΟΝ. ΣΤΗΝ ΧΙΧΟΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΟΝΝΕΧ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΡΩ.

    ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΧΑΒΙ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ Σ' ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΤΟΥ ΡΟΝΑΛΝΤΟ.

    http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4649094

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.