6 Αυγούστου 2011

Επίθεση γκαιμπελικού χαρακτήρα σε βάρος του ΚΚΕ απο τον Λοβερδο.

Οι θέσεις του ΚΚΕ για τα ναρκωτικά εξυπηρετούν το οργανωμένο έγκλημα (!) είπε χτες ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής

Σε μια γκαιμπελικού χαρακτήρα επίθεση εναντίον του ΚΚΕ προχώρησε χτες ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, αναφορικά με την αντίθεση του Κόμματος στη γενίκευση της χορήγησης υποκαταστάτων ναρκωτικών ουσιών από τα νοσοκομεία. Τοποθετούμενος στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου παρείχε ενημέρωση για δημιουργία θεραπευτικών μονάδων στα νοσοκομεία, διαστρέβλωσε τις θέσεις του ΚΚΕ προκειμένου να ισχυριστεί θρασύτατα ότι... αντικειμενικά εξυπηρετούν το οργανωμένο έγκλημα! Παράλληλα δήλωσε αποφασισμένος να προωθήσει την πολιτική της χορήγησης υποκαταστάτων. Η προκλητική συμπεριφορά του υπουργού προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ Χαράλαμπου Χαραλάμπους, που έκανε λόγο για σχεδιασμένη επίθεση.

Ο Α. Λοβέρδος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σχολίασε τις θέσεις που έχει εκφράσει για το θέμα των ναρκωτικών ο βουλευτής του ΚΚΕ Χ. Χαραλάμπους αναφέροντας πως «ο κ. Χαραλάμπους είναι μια παραφωνία». Πρόσθεσε πως «...αυτή του η άποψη πρυτάνευσε τόσα χρόνια στην Αθήνα και πεθαίνουν άνθρωποι. Επειδή θέλει οριστική λύση του ζητήματος. Ωραία. Κι όταν δεν μπορείς να την πετύχεις αυτή, τι θα κάνεις; Θα αφήνεις να εξελίσσεται το πρόβλημα αυτό και θα γίνεις συνήγορος, άθελά σου, του οργανωμένου εγκλήματος;
Αυτού του είδους η πολιτική στάση κομπλάρησε τα συστήματα τόσα χρόνια». Είπε ακόμα πως η θέση αυτή προσπαθεί «να φοβίσει ότι αυτό που κάνουν όλες οι χώρες στην Ευρώπη δεν μπορούμε να το κάνουμε γιατί πρέπει πρώτα να εκριζώσουμε το πρόβλημα». Θύμισε ότι «ο πρωθυπουργός, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλούσε για κατ' οίκον διανομή» υποστηρίζοντας ότι όσοι διαφωνούν με τη χορήγηση υποκαταστάτων «βαφτίζουν αυτή την τακτική όλου του πλανήτη ως χορήγηση ναρκωτικών». Ισχυρίστηκε ότι «εμείς με αυτή την άποψη, που λεηλάτησε το χώρο και άφησε 7.000 στη λίστα της ντροπής, θύματα του οργανωμένου εγκλήματος, δεν έχουμε καμία σχέση και θα συγκρουστούμε όπου την πετύχουμε». Επίσης επιτέθηκε στο ΚΚΕ αναφέροντας ότι «τα λένε και η φωνή τους είναι φωνή που δεν ακούγεται από κανέναν. Η μειοψηφία αυτή δεν θα κομπλάρει το σύστημα. Θα την αντιμετωπίσουμε»... προσθέτοντας πως «όποιος δεν ζει την πραγματικότητα του υπουργείου Υγείας μπορεί να είναι λόρδος στις συζητήσεις».

Εντονότατη ήταν η αντίδραση του Χ. Χαραλάμπους που σημείωσε: «Ο κ. Λοβέρδος ήρθε προετοιμασμένος να κάνει απαράδεκτες επιθέσεις ενάντια στις απόψεις του κόμματος που εκπροσωπώ στη Βουλή». Επισήμανε ότι «ο υπουργός μάς καθυβρίζει σε σημείο να μιλάει για συνεργάτες του οργανωμένου εγκλήματος»... Τόνισε επίσης ότι «διαστρεβλώνει πλήρως τις προτάσεις του ΚΚΕ, που ζητά να δοθούν χρήματα ώστε να δημιουργηθεί ένας φορέας αποκλειστικά δημόσιος, που να ασχολείται με το θέμα των ναρκωτικών, που πρώτα απ' όλα είναι η πρόληψη, την οποία έχουν παρατήσει πλήρως, που είναι τα κέντρα στεγνών προγραμμάτων αποκατάστασης». Μάλιστα προκάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ζητώντας: «να μας πουν αν τα καθ' ύλη αρμόδια όργανα και οργανισμοί που ασχολούνται με το θέμα... Ποια θέση έχει το ΚΕΘΕΑ; Ποια θέση έχει το σωματείο των εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ; Ποια θέση έχει το σωματείο των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ. Ποια θέση έχει το σωματείο εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης; Ποια θέση έχει το "18 Ανω"; Ολοι αυτοί που ασχολούνται με τα ναρκωτικά έχουν εντελώς αντίθετη άποψη». Κατέληξε τονίζοντας πως η χορήγηση υποκαταστάτων «είναι η εύκολη λύση και ελκυστική»...

ΠΑΜΕ
Κανένας συμβιβασμός με τη ναρκω-κουλτούρα

Τη νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, τονίζοντας:

«Κανένας συμβιβασμός με τη "ναρκω-κουλτούρα" και με τα προγράμματα που αντί να οδηγούν στην απεξάρτηση και στην πάλη για δικαιώματα και αξιοπρεπή ζωή, συντηρούν την εξάρτηση δεκάδων χιλιάδων νέων ανθρώπων κρατώντας τους στο περιθώριο της ζωής και οδηγώντας τους στο θάνατο.

Χρόνια ο πρωθυπουργός και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να εξοικειώσουν τη νεολαία τόσο με τα ναρκωτικά, όσο και με έναν τρόπο ζωής που οδηγεί σε αυτά.

Τους βολεύει δεκάδες χιλιάδες νέοι αντί να είναι στους δρόμους του αγώνα και να διεκδικούν τη ζωή και το μέλλον τους, να είναι μαστουρωμένοι στο περιθώριο.

Τα συνδικάτα των εργαζομένων σε αυτή την επιχείρηση της "Ναρκω-κουλτούρας" της άρχουσας τάξης και της κυβέρνησης να απαντήσουν με οργάνωση στα συνδικάτα, με ένταξη στη συνδικαλιστική δράση χιλιάδων νέων ανθρώπων, με ένταση των αγώνων για τα δικαιώματα όλων και κυρίως των νέων ανθρώπων».

Την αντίδρασή της εκφράζει με ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα φραγμό προκειμένου να υπηρετήσει όλες τις ανάγκες του συστήματος σε βάρος του λαού και των εργαζομένων(...) Οι απόμαχοι της δουλειάς, οι παππούδες οι γιαγιάδες, οι πατεράδες, που βλέπουμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να οδηγούνται στο θάνατο, με όλη τη δύναμή μας καλούμε την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία να μην τους το επιτρέψουν. Να δυναμώσουμε από κοινού τον αγώνα για την ανατροπή αυτών των πολιτικών», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων.

ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά και στη νομιμοποίησή τους

Ανακοίνωση του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ

Την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το νομοσχέδιο, που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για την απελευθέρωση και νομιμοποίηση των ναρκωτικών, είναι μια ακόμη ενέργεια αντιδραστική, επικίνδυνη και εχθρική προς τη νεολαία, όπως είναι άλλωστε και ολόκληρη η πολιτική της. Επιβεβαιώνει ότι η πολιτική της και το σύστημα, προσπαθούν να σπρώξουν τη νεολαία στην απάθεια, την αδράνεια, την καταστροφή. Επιδιώκουν τη γενίκευση της χρήσης των ναρκωτικών ανοίγοντας έτσι την πόρτα στην ελεύθερη διάδοσή τους. Οι προτάσεις τους είναι δοκιμασμένες. Αποτελούν κατευθύνσεις της ΕΕ και άλλων διεθνών οργανισμών του κεφαλαίου και εφαρμόστηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες με τραγικές συνέπειες. Αυτές οι σκοταδιστικές πολιτικές αποδεδειγμένα οδηγούν σε αύξηση της χρήσης ναρκωτικών (όπως π.χ. στην Ολλανδία κατά 250%).

Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον τους για τους χρήστες που βρίσκονται στις φυλακές αντί να είναι στα θεραπευτικά προγράμματα. Η ίδια η πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχει συρρικνώσει τα στεγνά θεραπευτικά προγράμματα. Τη στιγμή που προωθούν την επέκταση των μονάδων υποκατάστασης στα νοσοκομεία και τις φυλακές, δηλαδή τη χορήγηση "κρατικής πρέζας" με στόχο τη μείωση της βλάβης, δηλαδή τη διαχείριση του θανάτου. Αυτήν την πολιτική υπηρετούν και άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Η νομιμοποίηση των ναρκωτικών εξυπηρετεί τη "νομιμοποίηση" στις συνειδήσεις των λαών των κοινωνικών αιτιών που παράγουν και αναπαράγουν το πρόβλημα και βρίσκονται στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και τα αδιέξοδά του. Σημαίνει νομιμοποίηση της καταστολής συνειδήσεων μέσω της χρήσης.

Η αντίθεση και ο αγώνας ενάντια στο επικίνδυνο νομοσχέδιο της κυβέρνησης χρειάζεται να γίνει υπόθεση των εργατικών - λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους. Να γίνει υπόθεση των εργατικών σωματείων, κάθε μαζικού φορέα σε δήμους και γειτονιές. Να γίνει υπόθεση των 15μελών και 5μελών στα σχολεία, στις σχολές μαθητείας και κατάρτισης, των Συλλόγων Φοιτητών και Σπουδαστών, των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων. Να διεκδικήσουν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης με στεγνά προγράμματα, κοινωνικής επανένταξης, με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος και επαρκές επιστημονικό προσωπικό χωρίς συμμετοχή ιδιωτών.

Καλούμε τη νεολαία να πει ΟΧΙ στους ψεύτικους παραδείσους και στη φυγή σε ατομικούς δρόμους. ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά. ΟΧΙ στη νομιμοποίησή τους. ΟΧΙ στο διαχωρισμό σε σκληρά και μαλακά. Να διεκδικήσει ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

2 σχόλια:

  1. Στην Ολλανδία (επειδή έζησα λίγο καιρό εκεί) έχουν τη λογική: "Δεν με ενδιαφέρει τι φουμάρεις στο σπίτι σου!"

    Γι΄αυτό καθιέρωσαν και τα "coffeeshop" όπου μόνο μέσα εκεί μπορείς να αγοράσεις (για να πάρεις στο σπίτι σου) και να καπνίσεις διάφορες ποικιλίες χασίς.
    Έξω απ' αυτά σε όλο το Άμστερνταμ, στην Ουτρέχτη και στο Ρότερνταμ δεν "κουνιέται φύλλο" από πλευράς εμπορίας και ούτε βλέπεις φτιαγμένους από χασίς, ή ανθρώπινα ράκη διαλυμένα από σκληρά.

    Το πρόβλημα "Amsterdam coffeeshop" (γιατί κυρίως στο Άμστερνταμ έχει τέτοια) αναδείχτηκε από τον "Καρατζαφέρη της Ολλανδίας", τον Χέερτ Βίλντερς που πήρε αμπάριζα τα πάντα από τους αλλοδαπούς ναυτικούς του Ρότερνταμ, ως τα coffeeshop.

    Στην Ολλανδία δεν υπάρχει εμφανής φτώχεια, το βιοτικό επίπεδο είναι καλό, χωρίς εξάρσεις, επίδειξη Καγιέν και χλίδας, υπάρχει ένα ανεκτό κοινωνικό δίκτυ προστασίας για όλους, όπου ακόμα και ο part timer εργαζόμενος αμείβεται ικανοποιητικά και ασφαλίζεται.
    (πάντα στα πλαίσια του καπιταλισμού μιλάω, ε?)

    Ουσιαστικά αυτό που σώνει την παρτίδα εκεί ειναι το κοινωνικό τους κράτος. Αν αυτό σταδιακά εκλείψει, η παγκόσμια εμπειρία μάς έχει δείξει ότι, οι απόκληροί του θα πέσουν στα "σκληρά" και στα hand made δηλητήρια.
    (βλέπε Ρωσία με το κρόκοντιλ, Αργεντινή κλπ)

    Είμαστε άνθρωποι και λίγο-πολύ έχουμε αδυναμίες. Αν αυτές αναστέλλονται από ένα πραγματικό κράτος με κανόνες, μια πραγματικά σοσιαλιστική κοινωνία, κανείς "αδύναμος" χαρακτήρας δεν θα έχει την ανάγκη ούτε μιας τζούρας ενός τσιγάρου χασίς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μαλλον πηρες λαθος αεροπλανο γιατι στην Ολλανδια δεν ειναι ετσι. ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.