2 Αυγούστου 2011

Δώστε μαστούρα στον λαό, μπας και γλυτώσετε απο την οργή του ...

Δεν μας φτάνει που μας ποτίζουν καθημερινά τον εγκέφαλο - μέσω των αστικών μέσων ενημέρωσης - με τόνους απύθμενης ηλιθιότητας και σωρεία αντεπιστημονικών και χαλκευμένων δεδομένων ... αλλά δρομολογούν την σταδιακή αποποινικοποίηση της μαστούρας και του σώματος (εαν δεχτούμε πως το πρώτο αποτελεί την μαστούρα του πνεύματος).

Όπως διαβάζουμε στην Ελευθεροτυπία και σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, προωθείται νομοσχέδιο το οποίο θα προβλέπει την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ενώ η προμήθεια, η κατοχή και η καλλιέργεια ναρκωτικών για προσωπική χρήση θα μετατραπεί σε πταίσμα. Επίσης στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται η διαβάθμιση των ποινών για τους διακινητές.

Με λίγα λόγια, ελευθερώνεται το πεδίο για χιλιάδες νέους και εργαζόμενους, αντί να αντιστέκονται, να οργανώνονται και να αγωνίζονται για το μέλλον τους, να μαστουρώνουν όσο θέλουν,όποτε θέλουν και μάλιστα να τα καλλιεργούν στα μπαλκόνια και στις αυλές τους. Μάλλον η εξουσία ευελπιστεί πως με αυτόν τον τρόπο οι νέοι και οι εργαζόμενοι, θα αναπληρώσουν τα όνειρά που τους κλέβει το εκμεταλλευτικό μας σύστημα, με οράματα για ιπτάμενους ροζ ελέφαντες ...


Για το τι έχουν στο νου τους οι αστοί και οι εξουσιαστές μας, ως προς την εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας, αρκεί να δει κάποιος μια απο τις χιλιάδες χολλυγουντιανές νεανικές ταινίες αποβλάκωσης, όπως το American Pie, στο οποίο οι νέοι φοιτητές ανήκουν σε αδελφότητες όπου μαστουρώνουν όλη μέρα και το μόνο που τους απασχολεί είναι τα σιλικονάτα βυζιά της διπλανής φοιτήτριας.

Εμείς σε αυτό απαντάμε 

ΟΧΙ 
σε όλα τα ναρκωτικά.
στο διαχωρισμό «σκληρών» και «μαλακών».
στην αποποινικοποίηση του χασίς.
στα προγράμματα υποκατάστασης που συντηρούν και δε θεραπεύουν.
στην ιδιωτικοποίηση της απεξάρτησης.

ΖΗΤΑΜΕ 

Πολιτική «μείωσης της ζήτησης» και «μείωσης της διαθεσιμότητας» και όχι «πολιτική μείωσης της βλάβης».
Αύξηση των κονδυλίων για κοινωνική πολιτική και εφαρμογή πανελλαδικού αντιναρκωτικού σχεδίου δράσης, που να βασίζεται στο τρίπτυχο πρόληψη - θεραπεία - επανένταξη.
Ανάπτυξη των προγραμμάτων πρόληψης και θεραπευτικών προγραμμάτων στο επίπεδο των αναγκών της χώρας.
Περισσότερες προσλήψεις προσωπικού στις ήδη υπάρχουσες μονάδες απεξάρτησης.
Οικονομικά, επιστημονικά κίνητρα στους εργαζόμενους στην απεξάρτηση.
Πολιτική για την κοινωνική επανένταξη με ιδιαίτερη μέριμνα και μέτρα για εργασιακή προοπτική.
Η ευθύνη της πολιτικής να βρίσκεται αποκλειστικά στο κράτος που πρέπει να έχει και την ευθύνη επιχορήγησης και στήριξης των προγραμμάτων

11 σχόλια:

  1. Αποποινικοποίηση της χρήσης ΟΛΩΝ των ναρκωτικών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αδειάζουν τις φυλακές για να βάλουν τους ....χρεωφειλέτες! :=))))

    yiokyiok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατηγορηματικά αντίθετο είναι το ΚΚΕ στο νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, που παρουσίασε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

    Το ΚΚΕ καλεί το λαό να αντιδράσει αποφασιστικά «ενάντια στην καταστροφή και τον όλεθρο που ετοιμάζουν για τη νεολαία και τα παιδιά μας», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

    «Η νομιμοποίηση των ναρκωτικών που εξήγγειλε η κυβέρνηση με δήθεν δάκρυα για τους χρήστες που φυλακίζονται στοχεύει μόνο στο μυαλό και την ψυχή κυρίως των νέων ανθρώπων, αλλά και όλου του λαού», προσθέτει το κόμμα.

    «Τα ναρκωτικά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεται, δεν είναι ελεύθερη επιλογή κανενός, ούτε αρρώστια», συμπληρώνει, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν κάνει λόγο « για πρόληψη, θεραπεία, επανένταξη», επισημαίνοντας ότι η ανάγκη για ένα αντιναρκωτικό μέτωπο είναι επιτακτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΠΟΙΝΗΚΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ,ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΑΜΣΡΕΝΑΜ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΕΧΟΥΝ 31 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΗΚΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΟΨΥΦΙΑ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.9 ΣΤΟΥ 10 ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΣΚΛΗΡΩΝ,ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΑΚΑ ΝΑΡΚΟΤΙΚΑ.ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑΡΚΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣΣΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ,ΠΟΥΕΙΝΑΙΑΝΕΡΓΗ.ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΥΡΟΜΕΝΗ.ΕΥΓΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεξιός Προβοκάτορας3 Αυγούστου 2011 στις 6:09 μ.μ.

    Η πρόταση νόμου κινείται σε λάθος δρόμο. Θα πρέπει να υπάρξει και πλήρης αποποινικοποίηση της κατοχής και της καλλιέργειας κάνναβης για προσωπική χρήση. Η διατήρηση της κατοχής ως αδίκημα, έστω και ως πταίσμα, είναι παράλογη και μπορεί να οδηγήσει σε επιλεκτική εφαρμογή του νόμου καθώς δεν είναι δυνατόν να κάνεις χρήση κάποιου πράγματος χωρίς να το έχεις στην κατοχή σου. Ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι να υπάρξει και πλήρης απελευθέρωση της παραγωγής κάνναβης για βιομηχανικές και ιατρικές εφαρμογές ακόμα και αν αυτό θα οδηγούσε σε σύγκρουση με παγκόσμια οικονομικά συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Eπιτελους ανοιγει και το επαγγελμα των εμπορων ναρκωτικων...


    yiokyiok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ..καλημέρα! Ψάχνω στο αρχείο μου αλλά δεν βρίσκω την μπρουσούρα που είχε κυκλοφορήσει με τον Ριζοσπάστη για το θέμα των ναρκωτικών. Ξέρετε αν υπάρχει κάπου σε ηλεκτρονική μορφή? Κοιταξα ήδη στο site του ΚΚΕ και της ΚΝΕ
    Μάνουελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μανουελ, αυτο σκεφτομασταν και μεις.

    Οτι εκτος απο την παλια μπροσουρα, ηρθε η ωρα να βγαλει ο ριζος, η κνε, dunno, κατι καινουριο και πολυ αναλυτικο για τα ναρκωτικα που να εξηγει διαφορα πραγματα, ειδικα τωρα με το νεο νομοσχεδιο!! Ελπιζω να το εχουν υπ οψιν τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.