23 Ιουνίου 2011

Η SAAB κάνει στάση πληρωμών, δεν πληρώνει τους μισθούς των εργαζομένων

Αναδημοσίευση από Γιάννης ο Σουηδός 

Η αυτοκινητοβιομηχανία SAAB ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έχει λεφτά να πληρώσει τους μισθούς των εργαζομένων. Χιλιάδες εργάτες θα μείνουν χωρίς χρήματα.

Αυτή είναι η τελευταία εξέλιξη σε σχέση με την SAAB.

Το συνδικάτο Μετάλλου που είναι ξεπουλημένο στην εργοδοσία, λυπάται πολύ για την εξέλιξη αυτή και δεν έιναι θετικό ότι δεν θα πάρουν τον μισθό τους οι εργαζόμενοι!!!, όπως δήλωσε. Το συνδικάτο Μετάλλου από την αρχή αντί να αντιδράσει στο ξεπούλημα της αυτοκινητοβιομηχανίας, μπήκε στο παιχνίδι με το να προτείνει ποιός καπιταλιστής ήταν ο καλύτερος για να αξαγοράσει την SAAB. Ήταν λοιπόν φυσιολογική εξέλιξη ότι οι εργάτες θα πλήρωναν το μάρμαρο. 

Η ηγεσία της Ομοσπονδίας Μετάλλου, όπως είπε ο γραμματέας της Veli-Pekka Säikkälä, επικοινώνησε με διάφορες τράπεζες για να δώσουν δάνεια (!) στους εργάτες για να λύσουν τις ανάγκες τους!!! Δηλαδή και απλήρωτοι και βιασμένοι (δεν παίρνουν τα λεφτά τους και θα χρωστάνε και στις τράπεζες).
 
Δείχνει επίσης την προδοσία των σοσιαλδημοκρατών και άλλων αριστερούτσικων που είναι στην ηγεσία του συνδικάτου. Να εξυπηρετήσουν τα κέρδη των καπιταλιστών και να μην νοιάζονται για την εργατική τάξη.
Περισσότερες πληροφορίες από μιά σουδική εφημερίδα στα αγγλικά

8 σχόλια:

  1. ΕΓΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΥΠΟΘΗΚΗ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΣ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Η ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΕΙΑ ΜΕΤΤΑΛΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΑΜΑ ΤΟ ΘΕΣ ΠΙΣΩ ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΔΑΝΕΙΟ, ΑΜΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΠΕΙΤΕ ΤΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ O 12:11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλά, κι ο σκανδιναβικός παράδεισος; γιατί μας χαλάτε τα όνειρα γαμώτο, εμείς που σκεφτόμασταν να μεταναστεύσουμε μπας και λιγδώσει το άντερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το σουηδικό μοντέλο κλατάρει εδώ και χρόνια μιας και δεν υπάρχει καν τέτοιο μοντέλο.
    Υπάρχει μία διαφορετική διαχείριση του καπιταλισμού για να ενσωματώσει τους εργαζόμενους και στη συνέχεια να τους ποδοπατήσει χωρίς να καταλάβουν τι τους ήρθε.

    Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες.
    Όποιος είναι και με τους δύο, είναι μόνο με τον πρώτο.

    yiokyiok (καποιο bug δεν με αφηνεινα σχολιασω με το νικ εν συνδεση )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό θα ήταν να γίνει παίδες και μια αναφορά, γιατί είναι σχεδόν παρόμοιες οι περιπτώσεις, και στην FIAT και στην εκεί στάση των συνδικάτων και των οπορτουνιστών της Ιταλίας και να δωθούν και πληροφορίες, αν μπορούν να βρεθούν, για την τωρινή κατάσταση των εργαζομένων εκεί μετά το σκύψιμο στην αλητεία της εργοδοσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Saab ... και το κέφι συνεχίζεται!
    (πουλημένα καθάρματα!)

    Και προφανώς έπονται κι άλλα ... καπιταλιστική υπερσυσσώρευση γαρ!

    spiral architect

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΜΕ ΜΑΣΤΙΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΗΣΕΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΑΜΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ, ΕΙΠΑΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλα τους κανουν τους εργατες τους .....ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ!!!!

    ΛΕΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.