23 Ιουνίου 2011

Πρωτοπόροι οι Τσέχοι στην ανατροπή των εργασιακών κατακτήσεων. Στα 73 η σύνταξη !

Σε σημαντικές καταστροφικές αλλαγές για την πλειοψηφία του λαού προχώρησε η τσεχική Βουλή, συνεχίζοντας το σάρωμα όποιας λαϊκής κατάκτησης έχει απομείνει σήμερα μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού σε αυτήν την κεντροευρωπαϊκή χώρα, και την ένταξη στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Οπως έγινε γνωστό, την Τρίτη εγκρίθηκαν τροποποιήσεις στο σύστημα Υγείας καθώς και αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από το Γενάρη του 2012.

Συγκεκριμένα, με 105 ψήφους υπέρ και 73 κατά (των κομμουνιστών βουλευτών και των σοσιαλδημοκρατών) η Βουλή ενέκρινε τη σταδιακή αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 73 χρόνια! Η κυβέρνηση, επικαλούμενη την «οικονομική κρίση» αλλά και την αύξηση του προσδόκιμου ζωής (σύμφωνα με υπολογισμούς του 2011 φτάνει τα 77,19 χρόνια), πρότεινε την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης για τους σημερινούς 40χρονους στα 66 χρόνια, σε όσους γεννήθηκαν το 1977 στα 67 χρόνια, για όσους σήμερα είναι 10 χρόνων στα 71 χρόνια και για όσους γεννηθούν το 2012 στα 73!


Επιπλέον, οι Τσέχοι βουλευτές ενέκριναν την αύξηση της συμμετοχής των ασθενών στα έξοδα νοσηλείας από 60 κορόνες σε 100 ημερησίως, ενώ αρκετά φάρμακα θα πρέπει να τα πληρώνουν από την τσέπη τους, καθώς τα βασικά βγαίνουν «εκτός λίστας». Επίσης, σύντομα αναμένεται να υπάρξει διαχωρισμός ανάμεσα στη «βασική» και στην «πρόσθετη» περίθαλψη. Κάτι τέτοιο θα φέρει το διαχωρισμό του λαού σε αυτούς - τη συντριπτική πλειοψηφία - που θα λαμβάνουν μόνο τη «βασική» περίθαλψη καθώς δε θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να λάβουν την απαιτούμενη - και αναγκαία - περίθαλψη, και στους «κατέχοντες». Πάντως, ο υπουργός Υγείας Λέος Χέγκερ αναμένεται να καταθέσει άλλα τρία νομοσχέδια για την τροποποίηση του συστήματος Υγείας μέχρι το τέλος του μήνα, για τα οποία δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενό τους.

Από τον Ριζοσπάστη

1 σχόλιο:

  1. Υπηρχε μια φοβερη αφισα του ΚΚΕ -νομιζω- παλια (οταν ημουν πρωτοετης φοιτηρια) με μια γελοιογραφια του σταθη που ελεγε "ταχυδρομος, εφερα τη συνταξη σας" και έδειχνε εναν ταχυδρομο να περιμενει πανω απο έναν ταφο..δεν μπορω να την βρω ομως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.