14 Ιουνίου 2011

Εργοδοτικός εκβιασμός στις εφημερίδες του Μπόμπολα


Ραγδαίες και δραματικές είναι οι εξελίξεις στα ΜΜΕ του Μπόμπολα με τον μεγαλοεκδότη να απειλεί τους εργαζόμενους ότι θα κλείσει όλα τα ΜΜΕ… και θα τα ανοίξει αργότερα με ανθρώπους της δικής του επιλογής!!!Σύμφωνα με πληροφορίες ο εκδότης κάλεσε το μεσημέρι της Δευτέρας στο γραφείο του τους διευθυντές του Έθνους, της Ημερησίας και του GOAL και τους ανακοίνωσε   ότι θα εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του «Πήγασος» να κλείσει το ημερήσιο φύλλο της Ημερησίας και να μείνει μόνο το φύλλο του Σαββάτου, να νοικιάσει τον τίτλο της εφημερίδας Gοal στον επιχειρηματία Μ. Ανδρουλιδάκη και ταυτόχρονα ότι θα κλείσει το Έθνος και το ‘Εθνος της Κυριακής το οποίο και θα ανοίξει στην λογική του Ελεύθερου Τύπου.

Δήλωσε επίσης ότι οι εργαζόμενοι που θέλουν να συνεργαστούν  με τη νέα ιδιοκτησία του GOAL-και τους εργασιακούς όρους που θα υποδείξει μπορούν  να συνεχίσουν και εάν όχι, θα αποζημιωθούν από τον Πήγασο.


Από την άλλη, οι εργαζόμενοι επιμένουν να ζητούν την ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου τους, Πόπης Χριστοδουλίδου, και συνεχίζουν απτόητοι τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Μάλιστα, νωρίς το μεσημέρι, στα γραφεία του Έθνους υπήρξαν μικροσυμπλοκές μεταξύ της ομάδας περιφρούρησης της απεργίας και ορισμένων εργαζομένων που πήγαν να δουλέψουν κανονικά.

Η επανέκδοση του Έθνους και Έθνος της Κυριακής  θα γίνει σε μηδενική βάση και όσοι επαναπροσληφθούν θα εργάζονται πλέον με διαφορετικές αμοιβές. Η απόφαση αυτή του Φώτη Μπόμπολα δημιουργεί μια σειρά από τεχνικά ζητήματα, κυρίως με ποιόν τρόπο θα διασφαλίσουν οι τράπεζες τα δάνεια που έχουν δώσει στην εταιρεία Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες φαίνεται ότι έχει βρεθεί ο τρόπος για να αντιμετωπιστούν τα συγκεκριμένα ζητήματα. Σε κάθε περίπτωση πάντως το πείραμα αυτό είναι προφανές ότι δρομολογεί τεράστιες εξελίξεις στην βιομηχανία των ελληνικών ΜΜΕ, ανατρέποντας πλήρως τις εργασιακές σχέσεις.

Daily News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.