25 Ιουνίου 2011

Καταδικάζουν απεργίες και επικροτούν την αγανάκτηση

Κι όμως, κάνατε τα στραβά μάτια στο ξεπούλημα μέχρι σήμερα
Ενώ τα καθημερινά ρεπορταζ, οι live συνδέσεις και το promotion για τους αγανακτισμένους της πλατείας συνεχίζονται απο όλα τα αστικά μέσα, με το ίδιο χιλιοπαιγμένο σενάριο αντιμετωπίζεται μια ακόμα απεργία, αυτή των εργαζομένων της ΔΕΗ ! Απο την μια η κυβέρνηση προσπαθεί να σύρει τους απεργούς στα δικαστήρια και να βγάλει την απεργία παράνομη και καταχρηστική (πράγμα που θα συμβεί σίγουρα την Δευτέρα), απο την άλλη τα ΜΜΕ και τα φιλοσυστημικά blogs ή portals, τα ίδια που χειροκροτούν την ακίνδυνη (ακόμα ... μετά απο 1 μήνα) αγανάκτηση της πλατείας, κατακεραυνώνουν τους "βολεμένους" απεργούς της ΔΕΗ (όπως πάντα οι απεργοί είναι βολεμένοι), παρουσιάζοντας όλα τα αρνητικά κοινωνικά υποπροϊόντα της κινητοποίησης τους, υπαρκτά ή κατασκευασμένα.

Τα μέσα ενημέρωσης, εκμεταλλευόμενα τα ατομικίστικα και μικροαστικά αντανακλαστικά της κοινωνίας, και σε συνδυασμό με τις 2ωρες διακοπές της ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, περνάνε την επαίσχυντη αντικινηματική και αντισυνδικαλιστική γραμμή τους, ενισχύοντας τις συντηρητικές τάσεις (που οι ίδιοι καλλιεργούν τόσα χρόνια στα μυαλά των εργαζομένων) και καταπολεμώντας την εργατική αλληλεγγύη. Μάλιστα παρουσιάζουν τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ως αποτέλεσμα καθαρά μιας "καταχρηστικής απεργίας", αποκρύπτωντας πως η επιλογή για τις διακοπές επιβαρύνει εξόλοκλήρου την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και την πολιτεία. Αυτοί επιλέγουν ότι κατοικίες και καταστήματα θα μείνουν χωρίς ηλεκτρικό το μεσημέρι, ενω οι βιομηχανίες δεν θα έχουν ρεύμα το βράδυ, όταν έτσι και αλλιώς οι περισσότερες δεν λειτουργούν !

Αλλά η ουσία δεν βρίσκεται εδώ, οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση είναι απλά αφορμές. Είχαν φροντίσει τον χρόνο που μας πέρασε οι διάφορες "δημοκρατικές" εκπομπές τύπου Zougla και η σχετική αρθρογραφία στις αστικές εφημερίδες, να οδηγήσουν την σκέψη μας, στα ψευτοσκάνδαλα των συνδικαλιστών της ΔΕΗ ... σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, ώστε να αδιαφορούμε σήμερα, όχι για τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, αλλά για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ συνολικά και για τα αποτελέσματα της προ Μνημονίου ιδιωτικοποίησης του κρατικού ενεργειακού γίγαντα, όπως είναι οι φουσκωμένοι λογαριασμοί που αδυνατούμε πλέον να πληρώσουμε. Σχεδόν απο μόνα τους μιλούν τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, σύμφωνα με τα οποία για το έτος 2010, δόθηκαν 1.156.373 εντολές διακοπής. Από αυτές, εκτελέστηκαν οι 245.808. Εγινε επανασύνδεση των 161.419 και οριστική ήταν η διακοπή για 84.389 συνδέσεις. Οι υπόλοιπες λόγω φόρτου δεν εκτελέστηκαν.

Ο Τριανταφυλλόπουλος βλέπετε και τα υπόλοιπα αστικά τσιράκια, σε εποχές συστημικής κρίσης, έχουν ξεκωλιαστεί να "ανακαλύπτουν" σκάνδαλα συνδικαλιστών που πρόσκεινται στην ΠΑΣΚΕ και την ΔΑΚΕ (στοιχείο που συνήθως δεν αναφέρεται ώστε να τσουβαλιάζονται όλοι μαζι) , υπαρκτά μεν κάποια απο αυτά, αδιάφορα όμως σε σχέση με την μεγαλύτερη κλοπή της ελληνικής ιστορίας που συντελείται κάτω απο την σκέπη του Μνημονίου και το επικείμενο ξεπούλημα (ότι έχει απομείνει δηλαδή) της ΔΕΗ ! Και βεβαίως μιλάμε για σκάνδαλα-δωράκια ουσιαστικά της πολιτικής εξουσίας, για τα οποία είχαν γνώση όλα τα ΜΜΕ, ώστε οι συνδικαλιστές να συνεργάζονται στην σταδιακή ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Φυσικά και δεν θα καλύψουμε τους εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, αλλά αν είναι δυνατόν να μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά, μια απεργία με ΔΙΚΑΙΑ αιτήματα, η οποία αφορά όχι μόνο τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ αλλά και όλους τους εργαζόμενους και μη Έλληνες, με τον κάθε βολεμένο κυβερνητικό συνδικαλιστή, που θυμήθηκε την αγωνιστική του διάθεση, αφού είχε ξεπουληθεί το μεγαλύτερο ποσοστό της ΔΕΗ ... αφού είχε ξεπουληθεί και ο ίδιος, απο την πολιτική του μήτρα.

17 σχόλια:

  1. ΝΟΝΙΖΩ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΕΝΑΣ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΗ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ ΕΠΕΙΔΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ ΤΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβάστε αυτό:

    http://esk.genop.gr/pdf/20110504-energeia.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "από την άλλη τα ΜΜΕ και τα φιλοσυστημικά blogs ή portals, τα ίδια που χειροκροτούν την ακίνδυνη (ακόμα ... μετά απο 1 μήνα) αγανάκτηση της πλατείας"
    Tόσο ακίνδυνη που στις 15 ο πρωθυπουργός είχε "παρατηθεί" ανεπίσημα για 5 περίπου ώρες,αλλά ξέχασα την πίεση του την άσκησε το ΠΑΜΕ και όχι οι χιλιάδες έξω από τη βουλή...Τι χαζός που είμαι!

    "αποκρύπτωντας πως η επιλογή για τις διακοπές επιβαρύνει εξόλοκλήρου την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και την πολιτεία"
    Εγώ το έχω ακούσει τουλάχιστον 3 φορές και σε διαφορετικά κανάλια(όχι πως έχει μεγάλη σημασία,αλλά το αναφέρω...).

    " εκπομπές τύπου Zougla και η σχετική αρθρογραφία στις αστικές εφημερίδες, να οδηγήσουν την σκέψη μας, στα ψευτοσκάνδαλα των συνδικαλιστών της ΔΕΗ ... σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, ώστε να αδιαφορούμε σήμερα, όχι για τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, αλλά για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ συνολικά και για τα αποτελέσματα της προ Μνημονίου ιδιωτικοποίησης του κρατικού ενεργειακού γίγαντα, όπως είναι οι φουσκωμένοι λογαριασμοί που αδυνατούμε πλέον να πληρώσουμε...κλπ"
    Ισχύει σε ένα βαθμό,αλλά δεν είναι τόσο απόλυτο όσο το παρουσιάζεις.Όσο αφορά τη ζούγκλα-αν και δεν είμαι φαν του κωλοτούμπα του Μάκη-θα την υποστηρίξω γιατί δεν απαξίωσε το σύνολο των εργαζομένων αλλά ορισμένους εργατοπατέρες.Στις τελευταίες εκπομπές,αλήθεια είναι,έχει κάνει μια στροφή,όχι πολύ δικαιολογημένη,αλλά τον παρακολουθώ για να δω που το πάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΠΑΜΕ ΕΙΧΕ 200.000 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ ΗΤΑΝ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ, ΑΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΒΕΛΤΙΩΣΕΤΕ, ΑΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΝΑΝ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΕΙΣΤΕ ΑΚΙΝΔΥΝΟΙ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΤΕ, ΕΞΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΥΣΤ ΔΥΝΕΤΑΙ ΠΑΣΕΣ ΣΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ (ΛΑΟΣ) ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΧΕΣΤΕ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΝΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΗ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΑΠ'ΤΗΝ ΚΝΕ ΤΟ ΚΚΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΓΙΑΤΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα ήταν λιγότεροι από το ΠΑΜΕ...Δεν είναι ώρα να μετράμε εγώ έχω πιο πολλούς ή εσύ,αλλά να προσέχουμε τι λέμε!

    Όσο για το ΚΚΕ κανείς δεν του απαγόρευσε να έρθει στην πλατεία,απλά επειδή δε του ζητήθηκε να ηγηθεί και να πρωτοστατεί,να οργανώνει και να δίνει γραμμή,αυτόματα θεωρήθηκε πως πρέπει να είναι μακρυά.Η άποψη του ΚΚΕ είναι ότι είναι ένα καλά οργανωμένο "παιχνίδι" από τα αστικά ΜΜΕξημέρωσης,ακίνδυνο,στο οποίο όμως δεν έχουν πρόσβαση και έτσι χαρακτηρίζουν το κίνημα ανώριμο και ανίκανο να φέρει ουσιαστικές αλλαγές και είναι έμμεσα απέναντί του αντί μαζί του.

    Η άποψη μου είναι ότι το ΚΚΕ χάνει για άλλη μια φορά το ραντεβού του με την ιστορία,γιατί αυτά που συμβαίνουν 36 μέρες τώρα στις πλατείες δεν έχουν προηγούμενο.Οι συνθήκες επιβάλλουν νέους δρόμους μακρυά από τους συνηθισμένους και τους γνωστούς.Απλά το ΚΚΕ δε μπορεί να σηκώσει το "βάρος" τόσων ανθρώπων γιατί έχει συνηθίσει να αγορεύει σε μικρότερο κοινό και δείχνει φοβικό.Όμως φαντάσου τι δυναμική θα είχε το κίνημα αν συμμετείχε και το ΠΑΜΕ μαζί του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. με τι στοχο αδερφε;;;;
    με το φκιασιδωμα του καταρρεοντος συστηματος παγκοσμια;;;
    με το σωσιμο της αστικης ταξης απο την κριση (να πληρωσουμε δλδ λιγα κι εμεις);;;;
    ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ !!!
    το σοβαροτερο κομμα αυτου του τοπου ελαχιστα το ακουγατε χρονια τωρα ....(αν το ακουγατε ,πριν 10 χρονια που σας ελεγε ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ,ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ,και πριν 20 χρονια που σας αποκαλυπτε ΤΙ σας ετοιμαζει το ευρωπαικο κεφαλαιο με το ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ,ισως να ειχαμε και καλυτερη τυχη σαν λαος)
    ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ,ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ,ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ!!!!
    ευχομαι να μην ειναι αργα για ολους μας τοτε.....

    ΛΕΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΣΥΜΕΤΑΣΧΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΜΑΣ ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΙΩΧΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 'Έχεις πατήσει ποτέ στην πλατεία,Θεόδωρε,και σου είπε κανείς να φύγεις?Μην αναπαράγετε ιστορίες για αγρίους που δε στέκουν.Έχω δει άτομα από το ΚΚΕ να μιλάνε και στο μικρόφωνο.Και λυπάμαι που θα στο πω αλλά ναι το ΚΚΕ έχει το πρόβλημα και όχι η πλατεία και αυτή την άποψη έχουν και όσοι το βλέπουν από μακρυά(από τον καναπέ και το pc).

    @λεων
    Στην πλατεία δε γίνεται μόνο φκιασίδωμα.Μπορεί αρκετοί στην πλατεία να μην έχουν κατανοήσει τα βαθύτερα αίτια της κρίσης,αλλά παλεύουν ενάντια στο Μνημόνιο(εργαλείο του καπιταλιστικού συστήματος-όχι το ίδιο το σύστημα,συμφωνώ) και στην αστική δημοκρατία,και ανατροπή τους.Δε διαφωνώ για τη σημασία του ΚΚΕ-παρά λίγο με τη προσέγγιση των πραγμάτων που κάνει,αλλά είναι άλλη κουβέντα-,ωστόσο πρέπει να παραδεχθείς ότι δε βοηθάει με το να ζητάει εκλογές.Οι εκλογές το μόνο που θα κάνουν είναι να ανεβάσουν στην εξουσία καμιά ΝΔ,αφού είναι μέρος του συστήματος και το προστατεύουν.Πιο ουσιαστική θα ήταν η βοήθεια του με τον υπόλοιπο κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. #και αυτή την άποψη έχουν...
    εννοώ ότι η πλατεία έχει πρόβλημα με το ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥ (17 ΧΡΟΝΩΝ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΘΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ ΕΞΩ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΛΕΤΕ ΝΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://redflyplanet.blogspot.com/2011/05/blog-post_8921.html ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΔΙΑΦΟΡΑ
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εντάξει ανώνυμοι το εμπεδώσαμε, δεν γουστάρετε το ΠΑΜΕ και το οργανωμένο ταξικό κίνημα.

    Αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να σας εμποδίζει να βλέπετε γεγονότα και στοιχεία που επιβεβαιώνουν το παρόν θέμα, σε καθημερινή βάση ! Απ'οτι βλέπω πάντως, το μόνο στοιχείο που σας ταρακουνά στο θέμα , είναι η φράση που αναφέρεται στην υπερπροβολή των αγανακτισμένων.

    Σαμπώς είναι ψέμα η υπερπροβολή των αγανακτισμένων ? Είμαστε υπερβολικοί στις δηλώσεις μας, όταν καθημερινά τα δελτία ειδήσεων των αστικών ΜΜΕ, αναφέρονται στους αγανακτισμένους και μάλιστα κάνουν live συνδέσεις με την πλατεία Συντάγματος, ακόμα και όταν είναι παρόντες μόλις 1000 ή 2000 άτομα ?

    Δεν σας παραξενευει αυτή η στάση, όταν καταπίνουν οργανωμένες απεργίες και διαδηλώσεις, των 100.000 και 200.000 ανθρώπων, και συνδέονται live με την πλατεία. Ακόμα και μέρες που η συμμετοχή είναι αναιμική ...

    Φυσικά και οι κομμουνιστές εκδιώχνονται απο τις πλατείες. Τα βίντεο μιλάνε από μόνα τους ... http://www.youtube.com/watch?v=nragKC80f5Y

    Αλλά πάνω απο όλα είχα και προσωπική εμπειρία απο εκδίωξη νεαρού κνίτη στην Πάτρα, όταν άνοιξε κουβέντα με τον κόσμο, όχι απο τραμπουκους φασίστες, αλλά απο χουλιγκάνους μικρού αριστερού ρεφορμιστικού μορφώματος !

    Παρεπιπτόντως, πλατεία και αγανακτισμένοι, στην Πάτρα, πλέον δεν υπάρχουν !

    Και για να προλάβω ανάρμοστες συμπεριφορές, ΝΑΙ ήμουν παρόν στην πλατεία, για πάνω απο 10 ημέρες. Είδα, άκουσα και κρίνω ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εμενα με εκνευρισε η κυρα στο βιντεο που σπρωχνει το παιδακι, το οποιο θα μπορουσε και να ναι εγγονι της.
    (.........O Manny αυτολογοκρινεται...........)

    Oooookeeeeiii..

    Παμε παρακατω

    Η σταση του ΚΚΕ απεναντι στις πλατειες δεν ηταν απαξιωτικη (μην με βαζετε να ψαχνω τις ανακοινωσεις, οσοι διαβαζετε το μπλογκ τις εχετε δει)

    Ανωνυμε το κατα ποσο μια μεγαλη μεριδα των αγανακτισμενων (δεν λεω για ολους αλλα για πολλους απο αυτους που συμμετεχουν στις συνελευσεις) ειναι ανεξαρτητοι και μακρια απο κομματα και δεν καπελωνουν, ασε να εχουμε μια διαφορετικη αποψη (εγω δεν εχω προβλημα που ειναι μελη σε καποιο κομμα και πανε εκει. καλα κανουν. απλα προβαλλονται ως ανενταχτοι και εμενα μου την δινει αυτο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @redfly
    Από που συμπέρανες ότι δε συμπαθώ το ΠΑΜΕ?Τι το μεμπτό είπα για αυτό?Διαβάζω και ξαναδιαβάζω τι έγραψα,αλλά δε βρίσκω.Μπορεί να με κατηγορήσεις ότι γράφω μαλακίες,αλλά ορισμένα πράγματα τα αναγνωρίζω όπως και το ρόλο του ΠΑΜΕ.Αυτό που είπα ήταν ότι στις 15 "οι του Συντάγματος" ήταν περισσότεροι του ΠΑΜΕ και άσκησαν πραγματική πίεση(βλέπε πόσο σπασμωδικά αντέδρασε τις πρώτες ώρες η κυβέρνηση).Επίσης πρόσθεσα"Όμως φαντάσου τι δυναμική θα είχε το κίνημα αν συμμετείχε και το ΠΑΜΕ μαζί του..."
    Αυτά περί μη προβολής του ΠΑΜΕ δεν ευσταθούν στο βαθμό που τα παρουσιάζεις,γιατί από το αντ1 μέχρι τη νετ είχαν video,αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είχαν εκτενές αφιέρωμα(όπως συνηθίζεται άλλωστε).Οι αγανακτισμένοι στην Αθήνα αγγίξανε,παρά τις παρεμβάσεις των παρακρατικών και των ματ,400.000 άτομα,άρα προβάλλονται και περισσότερο.Αλλά δεν είναι αυτή όλη η αλήθεια το παραδέχομαι.Ωστόσο όλη η αλήθεια δεν είναι και αυτή που παρουσιάζει ο ριζοσπάστης,που έχει ορισμένα πολύ σπαστικά άρθρα με συνομοσιολογικά σενάρια,που μπορούν να κάνουν το κεφάλι σου να σκάσει(ναι διαβάζω ριζοσπάστη).

    @Manny
    Η στάση του ΚΚΕ-έχω διαβάσει με προσοχή όλες τις ανακοινώσεις- δεν είναι απαξιωτική επίσημα φίλε/η μου.Γιατί όταν σε συνελεύσεις από τους μικρότερους(για τα μεγαλύτερα μέλη δε γνωρίζω και δεν παίρνω θέση),δηλαδή τους κνίτες(έχω φίλο οργανωμένο και πωρωμένο στην κνε)τους περνάνε το μήνυμα ότι στις πλατείες δε γίνεται και τίποτα το σπουδαίο άρα μη συμμετέχεις,και το απαξιώνουν εκ των έσω,δεν υπάρχει ανάγκη να το κάνουν και επίσημα."Εμείς είμαστε ήδη 200 βήματα μπροστά",μου λέει,και μπορεί και να ισχύει του απαντάω,αλλά εμένα που με βοηθάς ή τους υπόλοιπους?
    Όταν έχεις το ριζοσπάστη σε κάθε φύλλο του να σου έχει ένα άρθρο με τα λόγια του Πεταλωτή για το κίνημα αυτό,και σκληρές κριτικές(που καλά κάνουν και υπάρχουν αλλά να στοχεύουν στην ουσία),και κάτι βιντεάκια(πραγματικά δεν αντιλέγω) σαν αυτό που μου λινκάρατε που δαιμονοποιούν την κατάσταση(και που από όσο γνωρίζω δεν αποτελούν τον κανόνα,αλλά εξαίρεση του)τότε δημιουργείται μια αρνητική προδιάθεση.Μια προκατάληψη που δεν είναι εύκολο ούτε να την αναγνωρίσεις,ούτε να την παραδεχτείς.
    Όσο για αυτό που λες για ανένταχτους είναι πραγματικά μύθος.Και εγώ ανήκω στην ΚΟΕ(ξέρω είμαι αριστεριστής,ρεφορμιστής,οπορτούνα κλπ...),και άλλοι στην πλατεία ανήκουν σε άλλους χώρους(π.χ. εξωκοινοβουλευτική αριστερά στυλ ΝΑΡ,Ανταρσύα που είναι και οι πιο σπαστικοί).Είναι κακό?Όχι απαραίτητα.Πιστεύεις ειλικρινά πως μπορεί μια από τις παραπάνω οργανώσεις(πχ η ΚΟΕ έχει 1500 άτομα max)να το καπελώσει?Είναι για γέλια...Τα άτομα που έχω γνωρίσει λένε παίδες ναι ανήκουμε εκεί,αλλά όσο είμαστε στην πλατεία δεν περνάμε ούτε τη γραμμή μας ούτε κάνουμε τις γνωστές βλακείες.Και συμβαίνει σε κάποιο βαθμό,γιατί υπάρχουν και οι κλασικοί παπάρες.Μη περιμένεις το ιδανικό!
    Με την ίδια λογική επιμένω πως μπορεί και το ΚΚΕ να βρίσκεται στην πλατεία.Θα μου πεις θα φιμωθώ και θα ξεχάσω αυτά που ξέρω?Όχι,απλά θα δοκιμαστείς αν μπορείς να πείσεις μια τόσο ανομοιογενή μάζα(όχι με την αρνητική έννοια της μάζας).Δε χρειάζεται να περάσεις και να αναλύσεις τη γραμμή σου,απλά να μιλήσεις και να πεις τη γνώμη σου για να βοηθήσεις τους υπόλοιπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σε γενικες γραμμες συμφωνω με πολλα απο αυτα που λες. Μπορει καποιοι κνιτες ας πουμε να εχουν αυτη την σταση (δεν εχω παραδειγματα υποψιν μου γιατι ειναι τετοια η ηλικια μου πλεον που δεν συναναστρεφομαι με κνιτες. Επισης δεν ειμαι μελος του κκε οποτε δεν ξερω και πολλους κνιτες ετσι και αλλιως). Αλλα δεν μου φαινεται και απιθανο καποιοι νεολαιοι -εκατερωθεν- να εχουν μια μικρη arrogance -πως να το πω, καταλαβαινεις τι εννοω. Το ιδιο ισχυει και για την νκα και για ολες τις νεολαιες. Ειναι η ηλικια στη μεση. Ασε που βγαινει και το παραπονο, το γαμωτο, οταν ενας νεολαιος αγωνιζεται καιρο να του την βγει καποιος μεχρι προτινος απολιτικ και να του κανει μαθηματα "επαναστασης". Θελει ψυχραιμια και μια ωριμοτητα που μπορει και να απουσιαζει κατα περιπτωση. Παντως δεν ειναι αυτη η επισημη αντιμετωπιση. Το βλεπω καθημερινα απο ατομα του κκε μεγαλυτερα σε ηλικια. Σου λενε οτι ο κοσμος στις πλατειες εκανε το πρωτο βημα, σηκωθηκε απο τον καναπε κτλ κτλ πρεπει να κουβεντιασουμε με τον κοσμο κτλ κτλ

    Εγω δεν θα σε πω ουτε ρεφορμιστη ουτε τιποτα. Τους ανθρωπους τους ενταγμενους σε οργανωσεις/ κομματα της αριστερας τους εξεταζω κατα περιπτωση και οχι συνολικα (τσουβαλιαστα). Η αληθεια ειναι -αν θες μια γενικη εικονα που εχω- οτι ειχα καλη αποψη για την α/συνεχεια πριν μπει στο συριζα, ηξερα και πολλα παιδια οταν ημουν στο πανεπιστημιο και τα λεγαμε. Δεν μου αρεσε που μπηκατε στο συριζα αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα και οχι της παρουσης. Τι σχεση εχει μια μαοικη οργανωση με τους ευρωκομοουνιστες? Τεσπα αν θες να το κουβεντιασουμε μπες στο φορουμ, κανε λογαριασμο, θα δεις οτι κανεις δεν δαγκωνει : ]

    Οπως σου ειπα και πριν, φυσικα δεν εχω προβλημα που βρισκονται οι οργανωμενοι εκει και λαμβανουν ενεργο μερος. Ισα ισα. μπορει να βοηθησει να παρει και μια καπως πιο σωστη κατευθυνση το ολο πραγμα. Οπως σου ειπα αυτο που με εκνευριζει ειναι οτι πολλοι εξ αυτων - απο προσωπικη εμπειρια- το παιζουν ανεξαρτητοι. Για μενα αυτο ειναι ζητημα τιμιοτητας και πολιτικης καθαροτητας. Επισης με ενοχλησε η αποφαση της πλατειας στην Αθηνα που παρθηκε ετσι ωστε να απαγορευτουν τα κομματα. Και γνωριζοντας οτι πολλοι εξ αυτων ανοικουν σε κομμα (δεν μιλαμε για απλους ψηφοφορους- ψηφοφοροι ειναι ολοι) μου φανηκε πολυ μεγαλη υποκρισια. Τεσπα αυτα.

    Ο κοσμος του κκε (μελη, οπαδοι) απ οσο ξερω πηγαινει στην πλατεια. Εγω σαν απλος φιλος του κκε πηγαινω. : ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νέα αποδοκιμασία σήμερα του ΠΑΜΕ απο τους Αγανακτισμένους !!!

    Για να ξέρουμε και τι λέμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.