14 Ιουνίου 2011

Έρπων φασισμός στην πλατεία!

Από Αριστερά και Πολιτική 

Χθες η Λαϊκή Συνέλευση της «αμεσοδημοκρατίας» της πλατείας Συντάγματος πήρε τη μεγαλύτερη και πλέον αντιδραστική κατηφόρα της. Αποφάσισε: «ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ»!!! 

Το γράφουν χωρίς ντροπή και στο ψήφισμα της πλατείας, 13/6 (ΨΗΦΙΣΜΑ Λ.Σ. 13/06 )!
Άρθρο 9 - Να ζητήσουμε κατάργηση των κομμάτων ΥΠΕΡ
Εγώ το λέω χωρίς περικοκλάδες: Ντροπή τους και πάλι ντροπή τους! Ντροπή τους για το αίμα που έχυσαν χιλιάδες αγωνιστές της δημοκρατίας, για τους εκτελεσμένους, για τους βασανισμένους.

Έχω προειδοποιήσει εγκαίρως για ολοκληρωτικές ροπές στην «αμεσοδημοκρατια». Όσο είναι νωρίς γρηγορείτε. Δεν είναι αστεία αυτά. Όταν ο μικροαστισμός αρχίζει να επιτίθεται στη δημοκρατία μέσα από την «αμεσοδημοκατια» το επόμενο βήμα είναι ο φασισμός.  


Οι φίλοι που μου κάνουν κριτική γιατί είμαι αυστηρός με τη πλατεία και τον "λαό" που απαγορεύει τα κόμματα και τα συνδικάτα έτσι αθώα δήθεν, είναι καιρός να ανασκουμπωθούν. Να διαχωρίσουν τη θέση τους, να πολεμήσουν παρόμοιες πρακτικές.

 Που θα καταλήξουμε δηλαδή; Μέσα από μια πλατεία, στη νομιμοποίηση κάθε επίθεσης στη δημοκρατία; Αυτοί είναι οι «αγανακτισμένοι» ή μήπως οι προγραμματισμένοι;

Καιρός για αλλαγή πλεύσης. Ο κίνδυνος στις πλατείες παραμονεύει. Ο δρόμος προς τον φασισμό είναι στρωμένος με ροδοπέταλα λαϊκισμού και «αμεσοδημοκρατιας»!

19 σχόλια:

  1. Εχουμε πολλά να δούμε ακόμα και σε σύντομο σχετικά διάστημα.Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι μάσκες αρχίζουν και πέφτουν. Εύστοχα επισημαίνεται ότι φασισμός και άκρατος λαϊκισμός πάνε χέρι-χέρι...

    terra libre.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τόσο χάιδεμα θα πήγαινε χαμένο; καιρός να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους και όσοι ζητάνε ευθύνες να ξέρουν τι φταίει και κυρίως τι θέλουν, χαρά οι διάφοροι αλαφούζοι που είναι σύστημα καιζουν από το σύστημα κι αυτό θέλουν να διασωθεί, κόμματα θα φτιάξουν κι άλλα και τον λαό τον έχουν γραμμένο. οταν ο αντίπαλος σε χαιδεύει κάτι δεν κάνεις καλά. ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα μπορούσε να θεωρηθεί γραφικό με δεδομένο ότι η περιβόητη "συνέλευση" είναι καμιά 500άρα στα καλύτερα της, αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνο με δεδομένη την ολόπλευρη στήριξη από τους αστικούς μηχανισμούς.

    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. έτσι που τα λες είναι Πέτρο. Αν και τον βασικό ρόλο για την ώρα που το έσπρωχνε το σύστημα τον έπαιξε. Δες το άρθρο που αναδημοσιεύται εδω από "Το Ποντίκι" και αυτό http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=12/6/2011&id=13572&pageNo=12&direction=1 Νομίζω είναι ενδεικτικά.

    Αυτό για τα κόμματα μάλλον είναι απόρεια της "αναρχικής" παρέμβασης. Με τους τύπους αυτούς υποσχόμαστε να ασχοληθούμε εκτενέστερα στο μέλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το θέμα είναι ότι κάτι τέτοια αναπαράγουν την ίδια ακριβώς ιδεολογία και πρακτική στην οποία λένε ότι ή προσπαθούν να είναι ενάντια οι της πλατείας. Ακριβώς η προπαγάνδα που ακούγεται χρόνια τώρα. Νομίζω πως κάπου σε σας το είδα, η άλλη πλευρά του "όλοι μαζί τα φάγαμε".

    Άρα ο κόσμος το καταλαβαίνει ότι πέφτει στην ίδια παγίδα; Ελπίζω ότι δεν είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβει, γιατί εκτός από την αστική προπαγάνδα υπάρχουν κι αυτά που λέει το ΚΚΕ χρόνια τώρα. Για να δούμε..

    Αντρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΤΑΝ ΖΗΤΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΑΩΝ ΖΗΤΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΗΣ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟ ΤΙΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. βρε σύντροφοι χαλαρώστε λιγάκι.
    Δέστε το και σαν ένα γιγαντιαίο αστείο ντανταιστικού υπερ-ρεαλισμού.
    Δηλαδή για την απόφαση υπ' αρίθμ. 13 που καταργεί το ανώνυμο κεφάλαιο, χρηματιστήριο, επιτόκια θα χολοσκάσουμε ?
    Βέβαια θα έπρεπε να εξοργισθούμε για την αντεπαναστική απόφαση να ΜΗΝ καταργηθεί το χρήμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ηταν τρελό όπως μπηκε 5' πριν αυτοδιαλυθει λογω κουρασης και μικρης μαζικοτητας. Νομιζα οτι δεν περασε αφου οι μισοι ειπαν οχι και ο συντονιστης είπε 'παμε παρακάτω" που σημαινε δεν υπαρχει αποτελεσμα. Μερικοι βαλαμε τις φωνες και κανενας δεν αντεδρασε. Επαθα σοκ οταν το ειδα να εχει περάσει ως ψηφισμένο. Δεν ψηφιστηκε!
    Χρειαζεται παρεμβαση απο όλες τις ταξικες σοβαρες δυναμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ε ναι θυμίζει τους αναρχικούς στην πρώτη διεθνή. Λένε καταργούμε τη διαφορετική γλώσσα, αλλά ο Μαρξ τους έλεγε αφού πάλι εσσίς μιλάτε γαλλικά... Ωραία δίνεται και στο "Μαρξ στο Σοχό", ο Μαπακούνιν κατουρά από το παράθυρο του Μαρξ και ο Μαρξ του λέει τι κάνεις; Εκείνος απαντά κατουρώ την βρετανική αυτοκρατορία και ο Μαρξ του λέει δύστηχε μόνο το πεζοδρόμιο μπροστά από το σπίτι μου.

    Γιώργο ευχαριστούμε για την ενημέρωση, ωστε ούτε καν ψηφίστηκε... Κάποιοι δείχνουν τις χειρότερες αντιδημοκρατικές τους τάσεις ακόμα και σε μικρές συνελέυσεις (από όσο άκουσα 500 άτομα 4είχε δεν είχε χθες), φαντάζομαι πόσο επικίνδυνοι είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τραγικη και καταδικαστεα αποφαση.
    Παντως επειδη το αρθρο μιλαει για υφερποντα φασισμο, καλο θα ηταν να αναφερθει ΚΑΙ στον εκκολαπτομενο εθνικισμο και φασισμο του ανω συνταγματος, που ειναι πολυ πιο επικινδυνος (και θα τον βρουμε μπροστα μας)...

    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πιστεύω ότι τελικά οι "Αγανακτισμένοι" θα είναι ο καταλυτής για την μελλοντική συγκυβέρνηση.
    Ξαφνικά θα αντιληφθούν όλοι ότι πρέπει να γίνει κάτι νέο και να μπει στο χρονοντούλαπο (τι θυμήθηκα τώρα) της Ιστορίας το παλιό κομματικό μεταπολιτευτικό μοντέλο. Και στο όνομα του "νέου" όλοι αυτοί που μουτζώνουν σήμερα αύριο θα πάνε να ψηφίσουν μια κυβέρνηση "εθνικής σωτηρίας" με "άφθαρτους" νέους για το καλό του τόπου που θα μπει σε νέους δρόμους (4ος,5ος,6ος, έχασα το λογαριασμό ) θα έχουμε και μια δόση κινδύνου εκτροπής του συστήματος.
    Γιατί προαισθάνομαι από αύριο που θα γίνει κανένα ευτράπελο θα αρχίσουν σιγά σιγά να το γυρνάνε τα ΜΜΕ και να κάνουνε λόγο για το πόσο θα κινδυνεύουμε με εκτροπή του Δημοκρατικού πολιτεύματος και θα αρχίσει σιγά σιγά να εκφυλίζετε η πλατεία .
    Και τότε θα φανεί πόσοι γίνανε λίγο ποιο σοφοί και θα αρχίσουν να ψάχνονται περισσότερο για κάτι οργανωμένο η θα ξανά λουφάξουν στον καναπέ τους αισθανόμενοι ότι κάνανε ότι μπορούσαν αλλά δυστυχώς.....
    Λέτε να δούμε και καμία κουκούλα αύριο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. λοιπον για να ξεκαθαριζουμε μια και καλη με ολον αυτον τον θιασο της συμφορας.αυριο που θα κατεβουμε με τις ταξικες δυναμεις και τον δικο μας κοσμο του μεταλλου και των οικοδομων καλο θα εναι ενα λιανισμα και ενα καθαρισμα της πλατειας γιατι ειναι πλεον πασιφανες οτι εκει εκολαπτεται το αυγο του φιδιου που πολυ συντομα θα το βρουμε μπροστα μας και τοτε θα ειναι αργα για να το ξεδοντιασουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΦΙΛΕ RED ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΚΡΥΒΟΝΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΙΓΝΙΟΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΝΩΝΥΜΟ ΠΛΗΘΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΙΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΙ.ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μην τα παιρνετε και τοσο στην πλακα αυτα σ/φοι !!!!Οταν λενε ΤΑ κομματα ...το εξης 1 ενοχλητικο εννοουν!!!!
    Στον Παπαχελα ο Μητσοτακης αποψε ,ολό γυρω απο το ΚΚΕ τα κλωθογυρναγε.....και στα ορια της νομιμοτητας ...και εκτος Συνταγματος η κ.Παπαρηγα ...και ξεχασαν που ηταν παρανομοι...

    εγω καλου κακου παντως εχω διπλα στην πορτα σε εναν σακο και μια αλλαξια ετοιμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χαίρομαι πραγματικά που η βάση του ΚΚΕ (αν θεωρηθεί ότι οι σύντροφοι που γράφουν εδώ, αποτελούν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της) τάσσεται κατηγορηματικά υπέρ του πολυκομματικού συστήματος. Υπέρ -δηλαδή- αυτού που κάποιοι "περίεργοι" και "ανήσυχοι" αριστεροί αποκαλούσαμε κάποτε "Σοσιαλισμός με Δημοκρατία και Ελευθερία"...
    Και το λέω αυτό διότι το κείμενο της πολιτικής απόφασης του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, κάπως αλλιώς τα λέει ως προς το Σύνταγμα που θα ισχύει στη "λαϊκή εξουσία - λαϊκή οικονομία"..
    Υ.Γ.1: Πριν αρχίσετε να μου την πέφτετε οι περισσότεροι, ξαναδείτε τον τίτλο των σχολίων. Το ίδιο το "Redfly" τα προσδιορίζει ως "προβοκατόρικα"...
    Υ.Γ.2: Ξεκαθαρίζω ότι οι όποιες διαφορές μου με το ΚΚΕ (το οποίο εννοείται ότι τιμώ, σέβομαι, συχνά δε και ψηφίζω, όπως στις τελευταίες βουλευτικές, τον Θανάση Παφίλη για περιφερειάρχη, κ.λπ.) αφορούν περισσότερο θέματα τακτικής (π.χ. πολιτική συμμαχιών) και λιγότερο θέματα στρατηγικής, απώτερων στόχων, κ.λπ.
    Υ.Γ.3: Όσο για το συγκεκριμένο ψήφισμα, επιτρέψτε μου να μη με απασχολεί στα σοβαρά. Αυτά είναι απλώς γελοιότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΟΙΤΑΞΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 3.45 ΠΟΛΛΥΚΟΜΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΥΠΥΡΞΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ 5 ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑ ΠΟΛΛΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 1)Το "πολυκομματικό" σύστημα είναι γένημα της αστικής "Δημοκρατίας" και είναι ανεκτό στο βαθμό που δεν ξεφεύγει από τα όρια του καπιταλιστικού συστήματος, διαφορετικά ..... Σωστό από την πλευρά τους, γιατί η αστική "Δημοκρατία" είναι ταξικό κοινωνικό και οικονομικό σύστημα και υπερασπίζεται τα συμφέροντά του (του καπιταλιστικού συστήματος). Η παρουσία του ταξικού συνδικαλιστικού και πολιτικού κινήματος της εργατικής τάξης στο αστικό "πολυκομματικό" σύστημα έχει την έννοια της κατάκτησης και δεν έχουμε αυταπάτες πως όταν διαπιστώσουν οτι κινδυνεύουν αρκετά θα δείξουν την πραγματική ταξική τους "δημοκρατία". Το έχουν κάνει και το κάνουν ακόμα και ΄στίς μέρες μας πάμπολες φορές στην ιστορία των λαών και στην δική μας.
    2)"Σοσιαλισμός με δημοκρατία και ελευθερία". Σύμφωνοι. Αλλά ταξική "δημοκρατία" και "ελευθερία", δηλαδή εργατική λαϊκή δημοκρατία και εργατικές λαϊκές ελευθερίες. Αυτό ακριβώς είναι το νόημα της σχετικής θέσης του 18ου συνεδρίου του ΚΚΕ. Γιατί και ο σοσιαλισμός είναι ταξικό κοινωνικό και οικονομικό σύστημα με την εργατική τάξη στην εξουσία που οικοδομεί το μέλλον της, τον κομμουνισμό. Και ο "πολυκομματισμός" επομένως προσαρμόζεται στο συγκεκριμένο οικονομικό και κοινωνικό σύστημα και αυτό υπηρετεί και πρέπει να υπηρετεί. Αυτή είναι η νομοτέλεια της ιστορικής εξέλιξης. Τι να κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. TO ΦΙΔΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ !!! ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΣΚΟΠΟ....ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΣΤΥΛΩΣΕΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΙ ΝΑ "ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑΝ ΕΚ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πάνω από όλα ...υστερία:

    “ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο ΦΑΣΙΜΟΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!”

    Σιγά μη χάσει η Βενετιά βελόνι και σιγά την προσφορά των κομμάτων –τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια… Προσωπικά αδιαφορώ. Πάνω από όλα, όμως, είναι ανόητο το θέμα του ψηφίσματος. Λες και μπορούμε να καταργήσουμε τα κόμματα. Πρώτα θα γίνει εμφύλιος και μετά θα καταργηθούν τα κόμματα. Κατά συνέπεια, το θέμα του άρθρου είναι απλά παρελκυστικό από οποιαδήποτε ουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.