26 Ιουνίου 2011

Ο διευθυντής του ΠΡΙΝ, Γιώργος Δελαστικ, εξυμνεί τον Σαμαρά !

Τελικά είναι να απορεί κανείς, πόσο γρήγορα εκφυλίζεται ο αριστερός υπερεπαναστάτης και μετατρέπεται σε δεξιό οπορτουνιστή της κακιάς ώρας. Ο λόγος φυσικά για τον διευθυντή του ΠΡΙΝ, αρθρογράφο του Έθνους και  στέλεχος του ΝΑΡ, Γιώργου Δελαστίκ, του οποίου η αρθρογραφία στο Έθνος, αντιπροσωπεύει φυσικά τα συμφέροντα των ιδιοκτητών του, Γιώργο και Φώτη Μπόμπολα, αλλά δείχνει επίσης ξεκάθαρα πως ο άνθρωπος αυτός, κρεμάει στην εξώπορτα της αστικής εφημερίδας την ταυτότητα (ή την μάσκα ???) του "επαναστάτη κομμουνιστή" ! Άραγε αυτός ο άνθρωπος, μας δουλεύει ή τον έχουμε παρεξηγήσει και απλά προσπαθεί να βγάλει το ψωμί του κάτω απο αντίξοες συνθήκες ? Ένας επαναστάτης, ένας κομμουνιστής, πως αξιολογείται όταν βάζει δημόσια, το προσωπικό του κέρδος και την προσωπική του καριέρα, πάνω απο την σωστή ενημέρωση του κόσμου και τις "κοινωνικές του ανησυχίες" ?

Σας παραθέτουμε παρακάτω, το άρθρο-ύμνο, στον "αντάρτη" Αντώνη Σαμαρά απο το σημερινό Έθνος , στο οποίο το κουκλοθέατρο μεταξύ Σαμαρά και Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, βαφτίζεται απο τον Δελαστίκ (ο οποίος έξυπνα, χρησιμοποιεί τίτλους και άρθρα του γερμανικού τύπου ), ως ανταρσία, ως ηρωισμός, ως αντίσταση, απέναντι στους κακούς "ξένους". Το ότι οι ιδιαίτερες συνθήκες της Ελλάδας, επιβάλλουν αυτήν την στιγμή, αντιμνημονιακές εφεδρείες για το σύστημα, ώστε να μην μείνει το πεδίο αυτό, ανοιχτό για την Αριστερά και μόνο, μάλλον διαφευγει του κυρίου Δελαστίκ ... Φυσικά και υπάρχουν αντιδράσεις απο τους συναδέλφους του κ. Σαμαρά στην Ευρώπη, αλλά αυτές σχετίζονται κυρίως με διαφορές στην επικοινωνιακή τακτική .... Οι μεν Ευρωπαίοι θεωρούν, πως ένα κλίμα συναίνεσης θα βοηθήσει στην κοινωνική αποδοχή των μέτρων του Μνημονίου, οι δε Έλληνες πολιτικοί θεωρούν (και σωστά) πως μια τέτοια κίνηση θα έφερνε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.

Εμείς πάντως επιμένουμε πως υπάρχουν και  ενδοκαπιταλιστικές διαμάχες στην Ελλάδα, με τμήματα της εγχώριας αστικής τάξης να αντιπαλεύουν την ολοκληρωτική παράδοση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας στην διεθνή αστική τάξη, καθώς θέλουν οι ίδιοι να βάλουν χέρι ! Ο Σαμαράς στοχευει πολύ πιθανόν, να εκπροσωπήσει ακριβώς αυτά τα εγχώρια συμφέροντα, χωρίς όμως να διαφωνεί με την ουσία του Μνημονίου, η οποία είναι η πτώση του εργατικού κόστους και η στήριξη της πτωτικής τάσης της κερδοφορίας των μονοπωλιακών επιχειρήσεων ! 

Σίγουρα πάντως δεν υπάρχει κανένα γερμανικό μίσος και καμια ανταρσία, αλλά σύγκρουση συμφερόντων και διαφωνίες σε θέματα τακτικής ! 

Γερμανικό Μίσος κατά Σαμαρά

Απύθμενο μίσος εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά επιδεικνύουν πλέον οι πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας, εξαιτίας της άρνησης του προέδρου της ΝΔ να υποκύψει στις πιέσεις που του ασκούν για να συναινέσει στο εφιαλτικό νέο Μνημόνιο. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πράγμα ποτέ στην ιστορία της ΕΟΚ και της ΕΕ, τέτοιες επιθέσεις δηλαδή εναντίον του αρχηγού ενός κόμματος εξουσίας χώρας-μέλους της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Προφανώς οι δεξιοί κύκλοι που κυβερνούν την ηγεμονική χώρα της Ευρώπης θεωρούν αδιανόητο να τολμά να τους φέρνει αντιρρήσεις ένας ομοϊδεάτης τους πολιτικός από μια χώρα τόσο ασήμαντη στο μυαλό τους όπως η Ελλάδα - πόσω μάλλον που η δεξιά γερμανική κυβέρνηση της Μέρκελ έχει καταστήσει πρόθυμο εκτελεστή των απαιτήσεών της τον πρόεδρο της... Σοσιαλιστικής (!) Διεθνούς Γιώργο Παπανδρέου.

"Ο επίμονος αντάρτης της Αθήνας" ήταν π.χ. ο τίτλος χθεσινού άρθρου στην ηλεκτρονική έκδοση του σοβαρότερου γερμανικού περιοδικού "Σπίγκελ". Αποκαλεί τον Α. Σαμαρά... "μπαμπούλα της Ευρώπης" το περιοδικό και του επιτίθεται βίαια. "Εδώ και μήνες ο 60χρονος συντηρητικός πολιτικός παρακινεί σε στάση (!) τον ελληνικό πληθυσμό εναντίον της γραμμής λιτότητας της σοσιαλιστικής κυβέρνησης και σαμποτάρει (!) την αλλαγή νοοτροπίας (σ.σ. του ελληνικού λαού) που προωθούν η ΕΕ και το ΔΝΤ" υπογραμμίζει το "Σπίγκελ".

Ο εξάψαλμος συνεχίζεται: "Κομματικοί φίλοι του Σαμαρά από τη Γερμανία, τη Γαλλία κ.α. του τα ψέλνουν, αλλά αυτός αποδεικνύεται ανυποχώρητος στις πιέσεις... Παρατηρούν με αυξανόμενη φρίκη πόσο ανεύθυνα συμπεριφέρεται ένας από τους δικούς τους... Υπήρξαν μάλιστα μεμονωμένες προτάσεις να αποβάλουν τη ΝΔ από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα εξαιτίας της βλαπτικής για την Ευρώπη συμπεριφοράς της" προσθέτει προβοκατόρικα το γερμανικό περιοδικό.

"Κερδοσκόπο της καταστροφής" αποκαλεί τον Α. Σαμαρά στον τίτλο δικού της άρθρου η κεντροαριστερή εφημερίδα του Μονάχου "Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ". "Ο μόνιμος αντιρρησίας κάνει την Ευρωζώνη να τρέμει" ήταν ο τίτλος άρθρου και του άλλου μεγάλου, παλιού γερμανικού περιοδικού, του "Στερν". "Αντώνης Σαμαράς - Αυτός που λέει πάντα ''Οχι''" ήταν ο τίτλος άρθρου και της γερμανικής έκδοσης των "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς", ενώ στους υπότιτλους της ίδιας εφημερίδας υπογραμμίζεται ότι "Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα αγωνίζεται εναντίον της διαταγής από το εξωτερικό για λιτότητα".

Η σοσιαλδημοκρατική εβδομαδιαία εφημερίδα "Ντι Τσάιτ" έχει φυσικά να πει κι αυτή έναν "καλό" λόγο για τον πρόεδρο της ΝΔ: "Για τον Αντώνη Σαμαρά πρέπει να ξέρει κανείς ότι έχει πίσω του μια απότομη καριέρα ως διασπαστής"! Αναγκάζεται όμως να ομολογήσει ότι "τα δεξιά μέσα ενημέρωσης που βρίσκονται κοντά στο κόμμα του τον υμνούν ως ήρωα και αντιστασιακό εναντίον της πολιτικής που ''επιβάλλεται με εξαναγκασμό'' από το εξωτερικό, πράγμα που ήδη αποδεικνύεται αρκετό για τις δημοσκοπήσεις".

Με εξόφθαλμη δυσφορία αναγκάζεται και το "Σπίγκελ" να παραδεχθεί την άποψη αυτή. "Στην Ελλάδα αποδίδει η σκηνοθεσία του αντάρτη εναντίον της εντολής λιτότητας απ' έξω. Στις σφυγμομετρήσεις ο Σαμαράς προηγείται του Παπανδρέου" γράφει και προσθέτει πικρόχολα: "Αυτό που στην Αθήνα προκαλεί χειροκροτήματα, στις Βρυξέλλες οδηγεί σε απελπισία τους συναδέλφους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος" δηλαδή της Ευρωδεξιάς.

Οι πιέσεις των δεξιών ηγετών στον Α. Σαμαρά δεν έπιασαν τόπο πάντως ούτε χθες στις Βρυξέλλες, όπου βρέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ για να λάβει μέρος στην παραδοσιακή σύνοδο της Ευρωδεξιάς του ΕΛΚ που γίνεται πριν από την έναρξη κάθε συνόδου κορυφής της ΕΕ.

Αυτό τουλάχιστον συνάγεται από ανακοίνωση της ΝΔ όπου αναφέρεται ότι ο πρόεδρος του κόμματος ξεκαθάρισε στους άλλους ηγέτες ότι δεν θα ψηφίσει το νέο Μνημόνιο, το αποκαλούμενο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

ΣΥΓΧΥΣΗ

Η Ελλάδα δεν είναι φυσικά Πορτογαλία
ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ είναι ο δεξιός Γερμανός ευρωβουλευτής Ελμαρ Μπροκ με την άρνηση του ομοϊδεάτη του Αντώνη Σαμαρά να ακολουθήσει το παράδειγμα του δεξιού ηγέτη της Πορτογαλίας που είχε συναινέσει προεκλογικά στο Μνημόνιο που είχε υπογράψει ο συντριβείς και εγκαταλείψας την πολιτική σοσιαλιστής πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες. Χρησιμοποιώντας μάλιστα βαρύτατα προσβλητική γλώσσα για την Ελλάδα, δήλωσε στο "Σπίγκελ" μεταξύ άλλων: "Πρέπει να δοθεί τέλος στα πολιτικοκομματικά παιχνιδάκια στην Αθήνα. Από ένα σημείο και πέρα, η εσωτερική πολιτική γίνεται παντελώς αδιάφορη σαν... σκατό!". Σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε προχθές σε ελληνική εφημερίδα με το ίδιο περιεχόμενο ήταν πιο κόσμιος, αλλά μόλις γύρισε στη Γερμανία... ξεσάλωσε!

11 σχόλια:

  1. Το κειμενο κανει αναφορα σε δεδομενα: τιτλοι και θεσεις γερμανικων εφημεριδων και περιοδικων σε σχεση με την αρνηση του Σαμαρα να ακολουθησει πιστα τις οδηγιες των εκπροσωπων των γερμανικων τραπεζων ... και να αυτοκτονησει πολιτικα αυτοστιγμη. Υπαρχουν κι αλλες διαστασεις αναφορικα με το φαινομενο αλλα δεν ειναι ο χωρος των σχολιων καταλληλος για την εκθεση τους. Σχετικα με τις ιδεολογικες τασεις του συγγραφεα δεν ειναι ορθο να γινεται κριτικη με την μεθοδο του να βγαινει "απο τη μυγα ξιγκι" ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά και κάνει αναφορά σε γερμανικά δημοσιεύματα, το αναφέρουμε εξάλλου και στην περιγραφή που προηγείται του άρθρου. Αποτελεί έναν έξυπνο τρόπο, ώστε να "ενημερώσεις" τον κόσμο, χωρίς ουσιαστικά να έχεις την ευθύνη των γραφέντων ! Το ζήτημα είναι, ποιό είναι το αίσθημα που μένει μετά την ανάγνωση του άρθρου ? Το ότι ο Σαμαράς έχει σηκώσει το λάβαρο της αντίστασης !

    Δεν προσπαθούμε να βγάλουμε απο την μύγα ξύγκι. Το ύφος μας μπορεί να αυστηρό, αλλά τα ερωτήματά μας είναι συγκεκριμένα.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δελαστικ πέφτει σε αυτο το επίπεδο "ανάλυσης" ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο χαμηλά θα πέσετε ακόμη, πραγματικά απορώ!

    Ο άνθρωπος χρησιμοποιεί την επιθετική στάση του δεξιού μπλόκ στην ευρώπη απέναντι στο Σαμαρά για να υπερτονίσει ΠΟΣΟ δεξιό είναι το ΠΑ.ΣΟ.Κ και τίποτε περισσότερο!

    Εμένα πάντως, αυτή τη γεύση μου άφησε!

    Επίσης, ξεχνάς βολικά ότι αρθρογραφεί στην εφημερίδα ΠΡΙΝ στην οποία είναι αν θυμάμαι και διευθυντής και έχει ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΣΕΙ το καπιταλιστικό σύστημα και τους πυλώνες του εν γένει με συνέπεια, λογικά επιχειρήματα και ιδιαίτερο σθένος!

    Είναι ο άνθρωπος που απολύθηκε από την καθημερινή όταν έγραψε σε άρθρο ότι οι Αμερικανοί αναδιατάσσουν τους ανθρώπους τους στα ελληνικά ΜΜΕ, ο πρώτος που σε άρθρο του στο ΠΡΙΝ όταν έσκασε η είδηση για το ΔΝΤ, πρότεινε 5 συγκεκριμένες εναλλακτικές λύσεις και άδειαζε το αστικό σύστημα με μέθοδο χειρούργου!

    Έχω διαβάσει τα βιβλία του και τον θεωρώ ΔΙΑΜΑΝΤΙ της Ελληνικής δημοσιογραφίας, με τιμά που ο άνθρωπος αυτός ΜΟΥ απευθύνεται ως δημοσιογράφος και συνάνθρωπος.

    Η προπαγάνδα έχει μόνο ένα χρώμα, το μαύρο και δε νομίζω ότι σας ταιριάζει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΟΙΤΑΞΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΕΔΩ Ο ΔΕΛΑΣΤΙΚ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΔΕΞΙΑ ΑΜΑ ΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ!!!!, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταρχάς φίλε ανώνυμε η προπαγάνδα έχει πολλά χρώματα καθώς η έννοια της λέξης δεν είναι αρνητική όπως ίσως φαντάζεσαι.

    Εγω λοιπόν προπαγανδίζω με κόκκινο χρώμα, ο κύριος Δελαστικ δεν μπορώ να καταλάβω, ποιο χρώμα χρησιμοποιεί τώρα τελευταία με τα άρθρα του στο Έθνος. Το ότι είναι διευθυντής στο ΠΡΙΝ το τονίζουμε και στο άρθρο, και το γεγονός ότι "είναι άλλος το πρωι, και αλλος το βράδυ" μάλλον αποτελεί περισσότερο στήριξη της κατηγορίας της οποίας του προσάπτουμε, παρά ελαφρυντικό !

    Τώρα, εαν εσύ κρίνεις, το τι εντύπωση αφήνει ένα άρθρο, απο τις δικές σου ιδεολογικές κατευθύνσεις, τότε λυπάμαι αλλά βρίσκεσαι σε μια γυάλα αποκομμένος απο τις σκέψεις και τις αντιλήψεις της ελληνικής κοινωνίας.

    Το άρθρο προπαγανδίζει κατ'εμε ανοιχτά την θέση του Αντώνη Σαμαρά στο ελληνικό πολιτικό στερέωμα, και είναι ιδανικό για το συντηρητικό κοινό της εφημερίδας, ώστε να βρει τον χαμένο ηγέτη που αναζητά ... ο οποίος "θα πατησει πόδι στους ξένους" που μας κυνηγούν !

    Ταιριάζει στο παραπλανητικό σενάριο της χούντας και της κατοχής, που σπέρνει και το ΠΡΙΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Ο άνθρωπος χρησιμοποιεί την επιθετική στάση του δεξιού μπλόκ στην ευρώπη απέναντι στο Σαμαρά για να υπερτονίσει ΠΟΣΟ δεξιό είναι το ΠΑ.ΣΟ.Κ και τίποτε περισσότερο!"

    Ε τότε μιλάμε όχι απλά για τυχοδιώκτη δημοσιογράφο αλλά και πολιτικά ανεπαρκή !!!

    Είναι δυνατόν να λέμε πως το ΠΑΣΟΚ είναι πιο δεξιο απο την ΝΔ ? Υπάρχει δηλαδή κάτι σαν δεξιομετρο που κρίνει ποια πολιτική είναι πιο "δεξιά" απο την άλλη ? Αστοι πολιτικοί οι μεν, αστοι και οι άλλοι ... τα ίδια συμφέροντα εξυπηρετουν, τις ίδιες πολιτικές εφαρμόζουν !

    Ή μήπως να κάναμε κανένα αντιμνημονιακό μέτωπο με την ΝΔ, μιας και είναι λιγότερο "δεξιά" απο το ΠΑΣΟΚ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταρχάς φίλε ανώνυμε η προπαγάνδα έχει πολλά χρώματα καθώς η έννοια της λέξης δεν είναι αρνητική όπως ίσως φαντάζεσαι.

    Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα φίλε μου...



    Το άρθρο προπαγανδίζει κατ'εμε ανοιχτά την θέση του Αντώνη Σαμαρά στο ελληνικό πολιτικό στερέωμα, και είναι ιδανικό για το συντηρητικό κοινό της εφημερίδας, ώστε να βρει τον χαμένο ηγέτη που αναζητά ... ο οποίος "θα πατησει πόδι στους ξένους" που μας κυνηγούν !

    Από πουθενά δεν προκύπτει κάτι τέτοιο...



    ΚΟΙΤΑΞΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΕΔΩ Ο ΔΕΛΑΣΤΙΚ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΔΕΞΙΑ

    Πού την είδες την υποστήριξη μωρε? Απλά το αναφέρει για να το σχολιάσει αργότερα στο άρθρο του!



    Ταιριάζει στο παραπλανητικό σενάριο της χούντας και της κατοχής, που σπέρνει και το ΠΡΙΝ !

    ΤΟ ΠΡΙΝ μιλάει για χούντα παπανδρέου εδώ και καιρό.. δε προπαγανδίζει τίποτα ούτε σπέρνει τίποτα..



    Είναι δυνατόν να λέμε πως το ΠΑΣΟΚ είναι πιο δεξιό από την ΝΔ ? Υπάρχει δηλαδή κάτι σαν δεξιομετρο που κρίνει ποια πολιτική είναι πιο "δεξιά" από την άλλη ? Αστοι πολιτικοί οι μεν, αστοι και οι άλλοι ... τα ίδια συμφέροντα εξυπηρετούν, τις ίδιες πολιτικές εφαρμόζουν !

    Στο δικό σου και το δικό μου μυαλό μπορεί.. το ξέρεις ότι ο περισσότερος κόσμος θεωρεί ότι με το ΠΑΣΟΚ έχει δοθεί μια ευκαιρία στην αριστερά να κυβερνήσει?!?! Μην εκπλήσσεσαι, πιστεύουν ότι ο σοσιαλισμός είναι μια μορφή αριστεράς! Με αυτό τον τρόπο ο άνθρωπος αποδομεί τη παγιωμένη αυτή εικόνα που υπάρχει στον κοσμάκη περισσότερο.



    Εσύ να μας εξηγήσεις, τη θέση της Παπαρήγας για την καταστροφή από την έξοδο από το ευρώ!!!
    Και μην μου πεις ότι απομονώνω δηλώσεις της, γιατί όπως και να τη διαβάσεις, το ίδιο συμπέρασμα βγάζεις!

    Φτάσαμε στο σημείο ο Τσίπρας να τα χώνει καλύτερα στη βουλή από τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ! Έχει απογυμνωθεί η ηγεσία του κόμματος από ικανούς και ευφυείς ανθρώπους! ΔΕ σας προβληματίζει αυτό? Όταν κάποτε το ΚΚΕ είχε ΟΛΗ την αφρόκρεμα του καλλιτεχνικού και επιστημονικού στερεώματος!

    Πρέπει να αναθεωρήσετε πολλά σύντροφοι. Και αυτό σας το λέω με μεγάλη αγάπη και ανησυχία παρά τις όποιες διαφωνίες μας.

    Θανάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑΝΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΜΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΕΙΤΕ ΜΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΕΥΡΩ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΕΞΙΣΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΛΕΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΤΥΠΟΥ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΑΛΙΣΤΑ.....

    "ο ΣΑΜΑΡΑΣ που αντιστεκεται ,ο ΣΑΜΑΡΑΣ που επιμενει....κι οποιος δεν καταλαβαινει ...δεν ξερει που πατα και που πηγαινει ..."

    ΖΗΤΩ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΟΥ ...ΒΑΛΛΕΤΑΙ και "ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ"
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ...ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
    ΖΗΤΩ Ο ΧΑΧΟΛΟΣ ΛΑΟΣ !!!!

    τωρα και 5ο και 6ο και 7ο μνημοσυνο !!!
    ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ...ΡΕΦΟΡΜΕΣ τυπου Δελαστικ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εμενα που παντα μ'αρεσε ο Δελαστικ με απαγοητευει αυτο το αρθρο

    Μπορει να μην πλεκει ανοικτα το εγκωμιο του Σαμαρα, αλλα η παραθεση εγκριτων εφημεριδων του εξωτερικου (σε στυλ "δεν τα λεω εγω αυτοι τα λενε") αφηνει μια γευση οτι δλδ ο Σαμαρας ταχα μου ταχα μου τα βαζει με τους ξενους και οτι γενικα ειναι ολοι εναντιον του. Σιγα μην τον διαγραψουν κι ολας απο το δεξιο κομμα και βγει στην παρανομια! Εμενα αυτοι οι καυγαδες μεταξυ των αστων μου φαινονται στημενοι για να φτιαξουν το προφιλ του Σαμαρα που εχει πλασαριστει ως αντιμνημονιακος και να πατησει ο λαος τη πεπονοφλουδα και να μην μεινει η Ελλαδα χωρις διαδοχη αστικη λυση. Και ειναι ασχημο που ενας -κατα τα αλλα σεβαστος σε μενα- αριστερος δημοσιογραφος παιζει αυτο το παιχνιδι..

    Επισης φιλε που λες οτι:
    ""Ο άνθρωπος χρησιμοποιεί την επιθετική στάση του δεξιού μπλόκ στην ευρώπη απέναντι στο Σαμαρά για να υπερτονίσει ΠΟΣΟ δεξιό είναι το ΠΑ.ΣΟ.Κ και τίποτε περισσότερο!""

    Δλδ μπαινει ενας μαρξιστης δημοσιογραφος στη διαδικασια του ποιος ειναι χειροτερος? Το ποσο δεξιο ειναι το πασοκ νομιζω οτι ο κοσμος το εχει ηδη καταλαβει με αυτα που βιωνει εδω και 2 σχεδον χρονια..δουλεια του καθε μαρξιστη ειναι να αναδειξει την εναλλακτικη λυση και να οχι να μπαινει σε αυτην τη διαδικασια! Για μενα αυτο ειναι φαουλ. Θα μπορουσε να γραψει ακριβως το ιδιο αρθρο, παραθετοντας τους τιτλους των εφημεριδων και ολα αυτα που λεει και να κανει τις απαραιτητες διευκρινησεις στο τελος (οτι πχ για μας ειναι και τα δυο κομματα ιδια, εξυπηρετουςν τα ιδια συμφεροντα κτλ κτλ) θα μπορουσε δλδ να αναδειξει ολο αυτο το θεατρο παραλογου που στηνεται στην ευρωπη αλλα και εντος της χωρας με τον "αντιμνημονιακο Σαμαρα" και αλλα πολλα..τοτε θα αλλαζε το πραμα

    Τι να πω..ειδωμεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Tέτοιο ήταν μια ζωή όλο το οπορτουνιστικό συνάφι.
    Ρίξτε μια ματιά εδώ να δείτε πριν 32 χρόνια τι ακριβώς έκαναν οι ιδεολογικοί προπατορες του ΣΥΡΙΖΑ του αλλου οποτουνιστικού συναφιού.
    http://redwildwind.blogspot.com/2011/06/28-1979.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.