24 Ιουνίου 2011

Το ΚΚΕ θα λάβει τελικά μέρος στην ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου πλαισίου και θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ εξετάζοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μπροστά στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο και προκειμένου το ΚΚΕ να αντιμετωπίσει κάθε προσπάθεια σπέκουλας και αποπροσανατολισμού ενημερώνει το λαό ότι:

Πρώτον, θα πάρει μέρος στην ψηφοφορία και θα καταψηφίσει το αντιλαϊκό έκτρωμα, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο.

Δεύτερον, θα ζητήσει να γίνει ονομαστική ψηφοφορία.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να απορρίψουν κάθε εκβιασμό. Να πάρουν μέρος καθολικά στη 48ωρη απεργία την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Ιουνίου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ».

11 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΦΑΝΙΖΕΣΤΑΙ ΛΑΤΗΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΨΗΦΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεόδωρε, τις τελευταίες μέρες γίνεται συντονισμένη προσπάθεια απο αστικούς κύκλους, να παρουσιάσουν την απουσία του ΚΚΕ απο την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, ως "χειρα βοηθείας" στην κυβέρνηση.

    Φυσικά το Μεσοπρόθεσμο θα περάσει, απλά διότι πρέπει να περάσει ... αλλά θα περάσει με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων. Καταλαβαίνεις λοιπόν πως με τους διάφορους τάχα μου αντάρτες του ΠΑΣΟΚ, να δηλώνουν πως δεν θα ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο, η απουσία του ΚΚΕ τους έδινε την ευκαιρία να παίξουν το χαρτί της "ανταρσίας" και να κατηγορήσουν ύστερα το ΚΚΕ, πως δια της απουσίας του πέρασε το Μεσοπρόθεσμο.

    Το ΚΚΕ λοιπόν θα κατέβει, θα ψηφίσει ΚΑΤΑ και θα ζητήσει μάλιστα και ονομαστική ώστε να φανεί ποιός είναι "αντάρτης" και ποιός θα αναγκαστεί να στηρίξει το Μεσοπρόθσμο παρα τις αντίθετες εξαγγελίες του ....

    Όπως είπαμε, το Μεσοπρόθεσμο ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ διότι το έχει ανάγκη το σύστημα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οχι ρε καλα κανει το ΚΚΕ και παει γιατι βγηκαν κατι βρωμες ότι θα γινει ψηφιση με πλειοψηφια επι των παροντων πραγμα που στην λογικη του απλου πολιτη θα περασει ως εξης. Με 6 "ανταρτες" απο το ΠΑΣΟΚ το νομοσχεδιο δεν θα το περνουσε σε περιπτωση απαρτιας. Αντε τωρα να ελειπε το ΚΚΕ και να χρειαζοταν το ΠΑΣΟΚ 130 ψηφους.Βαζουν 10 βαλτους και καλα ανταρτες οι ΠΑΣΟΚοι , το περνανε με 145 και εχεις τα εξης:α)Καλο αριστερο δημοκρατικο ΠΑΣΟΚ που δεν θελει να το ψηφισει αλλα το περναει απο αναγκη β)Μεσοπροθεσμο να τρεχει γ)ΚΚΕ που ξεπουλαει τους αγωνες του λαου. Γ@μ@ τα δηλαδη με κεφαλαια γραμματα.Ειπαμε η αστικη ταξη και τα τσιρακια της ειναι ικανοι,πονηροι και ετοιμοι για ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ24 Ιουνίου 2011 στις 10:11 μ.μ.

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΑΛΛΟΘΗ,ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ. ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ,ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ,ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΞΟΦΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΑ ΠΑΝΟΤΟΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΝ ΤΟ ΚΚΕ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΟΤΙ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟ ΚΚΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΟΤΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΓΝΩΜΗ ΠΟΛΛΗ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΕΚΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΦΑΝΟΥΜΕ ΨΕΥΤΕΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Θεόδωρε το Κόμμα είναι συνεπές σε αυτά που λέει επί της ουσίας, τα οποία είναι η στρατηγική ενάντια σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο.
    Η συμμετοχή ή όχι στην ψηφοφορία δεν είναι ζήτημα στρατηγικής, είναι ζήτημα τακτικής και η τακτική είναι επιβεβλημένο να αλλάζει ανάλογα με τα δεδομένα και τις πολιτικές εξελίξεις.

    Για τους λόγους αυτούς λοιπόν συμμετέχει στην ψηφοφορία: για να καταψηφίσει το πρόγραμμα, για να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία και άρα να πέσουν οι μάσκες αυτών που άλλοτε κατηγορούσαν το ΚΚΕ για απουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παιδιά να εξηγούμαστε: ορισμένες κοινοβουλευτικές διαδικασίες τώρα που το σύστημα βρίσκεται σε κρίση, έχουν πολύ μεγάλη πολιτική σημασία. Προτείνω σε φίλους που έχουν αμφιβολίες περί της κοινοβουλευτικής στάσης του ΚΚΕ να διαβάσουν τον "αριστερισμό, η παιδική αρρώστια του κομμουνισμού" του Λένιν που ξεδιαλύνει όλες τις ψευτοεπαναστατικές αυταπάτες περί αποχής από τα κοινοβούλια γενικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΡΩΤΑΩ ΤΩΡΑ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΑΜΑ ΜΑΣ ΣΠΥΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΗΜΗ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οπως εξήγησε πολύ καλά και ο Alex παραπάνω η τακτική ενός επαναστατικού κόμματος μπορεί να αλλάζει και από ώρα σε ώρα ανάλογα με τις εξελισσόμενες συνθήκες. Η αλλαγή αυτή τακτικής του Κόμματος αφαιρεί το χαλί κάτω από τα πόδια όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και άλλων αστικών κομμάτων που θέλαν να παίξουν με ψευτοδιαφωνίες (ΛΑΟΣ, αλλά και ΝΔ). Φυσικά (για να πούμε και για τις ανησυχίες του Θεόδωρου) χρειάζεται και οι αλλαγές της τακτικής να εξηγούνται αναλυτικά στον κόσμο. Και το ΚΚΕ θα το κάνει αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.