29 Ιουνίου 2011

Κράτος, παρακράτος, φασίστες και "αριστερά" τσουτσέκια απέναντι στον κοινό εχθρό ... ΤΟ ΠΑΜΕ !

Αναδημοσίευση του άρθρου "Απέτυχε προβοκάτσια ολκής σε βάρος του ΠΑΜΕ" 
απο το  Αριστερά και Πολιτική

Δεν φαίνεται να υπάρχει, πλέον, κανένας «αγανακτισμένος» στην πλατεία Συντάγματος που να μη ξέρει ότι κυκλοφορούν μπόλικοι προβοκάτορες ανάμεσά τους. Το πρωί στις 28/6/11 φάνηκε αυτό με τους προβοκάτορες – κουκουλοφόρους που επιχείρησαν και κατάφεραν να επικρατήσει ο νόμος του δακρυγόνου στην πλατεία διαλύοντας τον κόσμο και το βράδυ το ίδιο αλλά χωρίς να το πετύχουν. 

Εκείνο που ήταν ερωτηματικό, για τα κέντρα εξουσίας, ήταν τι θα έκαναν με το ΠΑΜΕ. Τον τελευταίο καιρό το ΠΑΜΕ βρίσκεται συχνά – πυκνά στην πλατεία Συντάγματος. Μάλιστα παρουσιάζει και έναν τεράστιο όγκο που πλημμυρίζει την πλατεία, πράγμα που κάνει να ωχριά μπροστά του οποιαδήποτε άλλη διαδήλωση. Είναι αυτονόητο ότι αυτό δεν άρεσε καθόλου στην άρχουσα τάξη. 

 Η άρχουσα τάξη με τα μέσα της, από την αρχή των εκδηλώσεων των αγανακτισμένων πολιτών, επεδίωξε να κρατήσει μακριά τα κόμματα και τα συνδικάτα. Κατάφερε έτσι να τις καπελώσει έντεχνα εισάγοντας μέσα σε αυτές τις απαγορεύσεις:
-Έξω τα κόμματα
-Έξω τα συνδικάτα
-Έξω οι σημαίες και τα πανώ τους.

Εννοείται πως αυτά αφορούσαν τελικά μόνο το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ και κάποιες μικρές αριστερές οργανώσεις όπως το ΚΚΕ μ-λ, αφού οι άλλοι μεγάλοι αριστεροί σχηματισμοί και οργανώσεις φίλιες προς τους διευθύνοντες τη πλατεία ήταν ήδη μέσα και ευλογούσαν μάλιστα τις απαγορεύσεις. Ακόμη και εθνικοπατριωτικές ενώσεις είναι όπως το «Πατριωτικό Μέτωπο» με τεράστια σταντ!
 Αυτές οι απαγορεύσεις φυσικά σαρώνονταν κάθε φορά που το ΠΑΜΕ έφτανε στη πλατεία. Όμως δεν άρεσε καθόλου στα κέντρα και τα παράκεντρα εξουσία. Το ίδιο έγινε και σήμερα στην απογευματινή πορεία, όταν το ΠΑΜΕ με μια πρωτοφανή συγκέντρωση έφτασε στον Άγνωστο Στρατιώτη με το τέλος της να είναι στους στύλους του Ολυμπίου Διός!

Όταν κατά τις 7.15΄ έφτασε το ΠΑΜΕ κάποιοι που μονίμως παριστάνουν τους «εθνικοπατριώτες» και τους «αγανακτισμένους» εναντίον όλων των κομμάτων, άρχισαν να βρίζουν μέσα από το πλήθος που παρακολουθούσε, με ανάμεικτα αλλά όχι εχθρικά αισθήματα, την πορεία του ΠΑΜΕ. Οι ύβρεις έγιναν πιο πολλές και άρχισαν να παρακινούν και άλλους να βρίζουν το ΠΑΜΕ. Λίγο πιο πέρα, αφού δεν υπήρχε καμία απάντηση στις προκλήσεις, κάποιοι άρχισαν να πετάνε πέτρες στα ΜΑΤ με σκοπό να τα εξαναγκάσουν να επιτεθούν. 

Δεν είναι γνωστό τι εντολές είχαν τα ΜΑΤ. Όμως η κατάσταση άρχισε να γίνεται κρίσιμη και έκρυθμη με το ΠΑΜΕ να έχει σταματήσει στη μέση της πάνω πλατείας και να εμποδίζεται να προχωρήσει από κάποιους που έδειχναν διαθέσεις σύγκρουσης με σκοπό να προκαλέσουν επεισόδια και επέμβαση των ΜΑΤ σε βάρος του ΠΑΜΕ και του κόσμου. Αν το ΠΑΜΕ έκανε το λάθος να προχωρήσει, πολύ πιθανόν να γινόταν απίστευτης έκτασης επεισόδια με απρόβλεπτες συνέπειες, σε μια στιγμή που η πλατεία ήταν κατάμεστη από ένα τεράστιο πλήθος διαμαρτυρόμενων πολιτών και από το μπλοκ του ΠΑΜΕ.  

Έγινε αντιληπτό ότι πραγματοποιήθηκε επιτόπου σύσκεψη της ηγεσίας του ΠΑΜΕ και επιλέχθηκε η λύση να μην απαντηθεί καμία πρόκληση, να μην γίνει εκτοπισμός των ελάχιστων ατόμων που παρεμπόδιζαν το ΠΑΜΕ, διότι κανένας δεν γνώριζε τι παγίδα είχε στηθεί, και να συνταχθεί το ΠΑΜΕ στην αρχή της Αμαλίας στο Σύνταγμα, εκεί που αρχίζει ο κήπος. Έμενε εκεί το ΠΑΜΕ μέχρι και τις 9.10΄ μμ με έντονη περιφρούρηση.  

Όταν άφηνε τον Άγνωστο Στρατιώτη το ΠΑΜΕ, οι γνωστοί προβοκάτορες άρχισαν να φωνάζουν ότι «φοβάται»(!) και φεύγει αφήνοντας τον κόσμο το έλεος των ΜΑΤ και στα δακρυγόνα που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν πέσει καθόλου αλλά προφανώς είχαν σκοπό να προκαλέσουν να πέσουν. Ο κόσμος δεν τσίμπησε στις βρισιές πολύ δε περισσότερο όταν αντιλήφθηκε ότι το ΠΑΜΕ δεν αποχωρούσε αλλά παρέμεινε στο Σύνταγμα.
  
Το θέμα είναι ότι η τα κέντρα εξουσίας της άρχουσας τάξης άρχισαν να ανησυχούν σφόδρα με τις συνεχείς επαφές του ΠΑΜΕ με τη πλατεία και προφανώς αποφάσισαν να στήσουν παγίδα την οποία θα πλήρωναν και πολλοί διαμαρτυρόμενοι πολίτες με σκοπό να σταματήσει αυτή η… βεβήλωση των «απαγορεύεται» που έθεσε για τη πλατεία και έβλεπε να τα κάνει κουρελόχαρτα το ΠΑΜΕ. Φυσικά αυτό που φοβήθηκε περισσότερο ήταν ο συγχρωνισμός των «αγανακτισμένων» με το ΠΑΜΕ και κυρίως η συμπάθεια που άρχισαν να δείχνουν πολλοί από εκεί γι αυτό.
Τελικά δεν έπεσε στη παγίδα το ΠΑΜΕ και η προβοκάτσια ολκής απέτυχε! Ωστόσο οι προβοκάτορες δεν άντεξαν και έκαναν μικρής έκτασης επιθέσεις στα ΜΑΤ για να προκαλέσουν επέμβαση, η οποία όμως έγινε μόνο στη γωνία της Μ. Βρετάνια και με μικρές επαναλαμβανόμενες δόσεις δακρυγόνων που δεν διέλυσαν ούτε τους διαμαρτυρόμενους της πλατείας ούτε φυσικά το ΠΑΜΕ.

20 σχόλια:

  1. Δηλαδή όλοι οι προβοκάτορες, μόνο το ΠΑΜΕ έχουν στόχο και κανέναν άλλο. Επίσης, όλες οι προβοκάτσιες κατά του ΠΑΜΕ αποτυγχάνουν και το ΠΑΜΕ κάνει ό,τι κάνει, για να αποτύχουν οι προβοκάτσιες...
    Δεν έχω σκοπό να συνεχίσω τις ειρωνίες, άλλωστε σας στέλνω το (ουδόλως προβοκατόρικο αυτό) σχόλιο, λίγο πριν τα χαράματα και άυπνος, οπότε τέρμα η πλάκα.
    Έφθασα στο Σύνταγμα λίγο μετά τις 7 μ.μ. Ούτε προβοκάτορες υπήρχαν ούτε μπαχαλοκουκουλοφόροι. Απλός κόσμος υπήρχε και πύκνωνε. Πολλοί έπλεναν και καθάριζαν, άλλοι δάκρυζαν ακόμα...
    Μια-δυό παρέες γύρω από ένα πανό με υπογραφή "Νεολαία Συνασπισμού" κι άλλες τόσες δίπλα σ' ένα άλλο με υπογραφή "ΑΝΤΑΡΣΥΑ".
    Ξαφνικά ακούστηκαν κρότοι. Τα ΜΑΤ από το προαύλιο της Βουλής έριξαν δυό-τρεις "κρότου - λάμψης". Πολλοί τρόμαξαν, περισσότεροι εκνευρίστηκαν, όλοι απορούσαν. "Σε λίγο που θά 'ρθει το ΠΑΜΕ θα σταματήσουν αυτές οι μαλακίες" είπε κάποιος. "Έχει κατεβάσει πολύ κόσμο. Δεν τους παίρνει ούτε τους μπάτσους ούτε τους προβοκάτορες" συγκατάνευσε κάποιος άλλος.
    Σε 1-2 λεπτά άρχισε ν' ακούγεται η ντουντούκα με τα συνθήματα. Κατευθύνθηκα προς τον Εθνικό Κήπο. Το βαν με τα μεγάφωνα πλησίαζε. Ακολουθούσε πραγματική λαοθάλασσα. Όσο έφθανε το μάτι στο τέρμα της Αμαλίας, έβλεπε κόσμο με σημαίες του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ. Θα πρέπει να ήταν και δυό και τρεις ίσως και τέσσερις φορές περισσότεροι από όλους τους υπόλοιπους της πλατείας (πάνω και κάτω). Πολύς κόσμος -εκτός πορείας- χειροκροτούσε. Δεν άκουσα ούτε έναν να βρίζει.
    Η κεφαλή της πορείας με το βαν έφθασε μπροστά στον Άγνωστο. Εκεί φράκαρε. Δεν ξέρω ποιό σχέδιο είχε το ΠΑΜΕ, αλλά έδινε την εντύπωση ότι ήθελε να κατευθυνθεί προς την Πανεπιστημίου. Μερικές ομάδες συγκεντρωμένων αρνήθηκαν να παραμερίσουν για να περάσει το ΠΑΜΕ. Ένα επιχείρημά τους ήταν τα "κομματικά σύμβολα". Στην παρατήρηση ότι υπήρχαν πανό του ΣΥΝ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, απάντησαν κατεβάζοντάς τα κι αυτά. Ακολούθησαν κάποιες φραστικές αντεγκλήσεις (και μόνο) και κάποιοι έσπευσαν τρέχοντας να αναγγείλουν ότι καταφθάνει η μηχανοκίνητη πορεία από Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις. Τότε το ΠΑΜΕ άρχισε να υποχωρεί προς την είσοδο του Εθνικού Κήπου. Με το βαν στο ύψος αυτό και τον κόσμο να φθάνει ως την Πύλη του Ανδριανού, σχηματίστηκε στην πράξη μια ξεχωριστή συγκέντρωση (που, απ' ότι έμαθα αργότερα, κράτησε γύρω στη μιάμιση ώρα).
    Μετέφερα τις εξελίξεις τηλεφωνικά σε μια ψηφοφόρο του ΚΚΕ από την Κρήτη (καθημερινή επισκέπρια του Redfly και... αγαπημένη μου ύπαρξη) κι αμέσως μετά τράκαρα φίλο που δουλεύει στον "Ριζοσπάστη". Συζητούσαμε για κανένα μισάωρο και στη συνέχεια κατευθύνθηκα προς το μετρό. Οι μοτοσικλετιστές είχαν ήδη φθάσει και στο Σύνταγμα κυριαρχούσαν οι γκαζιές (πάνω) και οι πρόβες της μικροφωνικής ενόψει συναυλίας (κάτω). Ξαφνικά ακούστηκαν νέοι κρότοι. Ουδείς κατάλαβε γιατί. Ο ψιλοπανικός καλύφθηκε από τη φωνή του Αλκίνοου, αλλά τα "μπαμ - μπουμ" συνεχίζονταν. Γύρω στις 9 και κάτι αποχώρησα. Αργότερα έμαθα ότι λίγο μετά αποχώρησε και το ΠΑΜΕ. Και μετά άρχισε το γνωστό πανηγύρι...
    Τώρα, πού τα είδε η "Αριστερά και Πολιτική" αυτά που γράφει ή τουλάχιστον κάποια από αυτά, είναι απορίας άξιον.
    Υ.Γ.: Καμία πάλη, κανένας αγώνας δεν μπορεί να δοθεί νικηφόρα χωρίς το ΚΚΕ και τις μαζικές του οργανώσεις. Όμως: Θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα, αν το ΚΚΕ σκεπτόταν και λειτουργούσε λιγότερο απομονωτικά και περισσότερο ενωτικά. Σήμερα είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να ακολουθήσει μια πολιτική συμμαχιών, αντίστοιχη με εκείνη της περιόδου 1986 - 1989. Οι όποιες αδυναμίες και τα όποια λάθη ακολούθησαν, να διδάσκουν πρέπει και όχι να αποτρέπουν από ενωτικές πρωτοβουλίες. Αν όχι τώρα, που η καπιταλιστική κρίση χτυπάει κόκκινο (ιδιαίτερα στην πατρίδα μας), πότε σύντροφοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενημερωτικά πάντως φίλε Ανώνυμε ήμουν εκει με το ΠΑΜΕ. Κατι αυτοαποκολούμενοι πατριώτες μας φωνάξανε : Μη πλησιάζετε γιατί θα σας σκοτώσουμε, να ξεβρωμίσει η χώρα!!!! Τις υπόλοιπες βρισιές δεν τις αναφέρω γιατι δεν χρειάζεται. Το κείμενο παραπάνω δεν αποκαλεί το κόσμο προβοκάτορα, αλλα συγκεκριμένες ομάδες , γνωστές για τις προβοκατόρικες πράξεις τους που έχουν ως στόχο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να διαλύσουν όχι μόνο το ΠΑΜΕ αλλά και τις συγκεντρώσεις στη πλατεία. Σκοπός τους είναι να τρομάξουν το κόσμο για να μη κατέβει στο δρόμο,ταχουμε ξαναδεί!!! Είναι λογικό πα΄ντως οτι όλες αυτές οι πολιτικές ομάδες που θεωρούν τους αγανακτισμένους δικά τους παιδά το ΠΑΜΕ δεν το θέλουν στη πλατεία!! Εχω σπάσει πολλές φορές τα μούτρα με τη πάρτη τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι ακριβώς ήταν τα πράγματα χτες όπως τα λένε ο redfly και ο τελευταίος ανώνυμος σύντροφος. Αυτό που θα έπρεπε να ανησυχεί κάποιους που εγκαλούν το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ είναι η δικιά τους ευκολία να συγχρωτίζονται στο "πλήθος των αγανακτισμένων" με χρυσαυγίτες/φασίστες που το παίζουν μάλιστα "αριστεροί" (μπλουζάκια Τσε, κτλ).

    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευγε στην ψυχραιμια των μελων και και των αγωνιστων του ΠΑΜΕ ,μπροστα στους γνωστους-αγνωστους,που εχουν ενα μονο σκοπο...την ΗΤΤΑ της εργατικης ταξης .
    Γνωστος ο ρολος τους !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 29.6.2011 ώρα 12.25, η γραμματοσειρά του κειμένου είναι αλλαγμένη, φαίνονται μόνο κουτάκια και δεν μπορεί να διαβαστεί το κείμενο, εκτός κι αν γίνει αντιγραφή και επικόλληση στο word. Κρατάτε γερά και μην αποχωρείτε από την πλατεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δείτε τι έγινε σήμερα με την Κανέλλη. Οι "αγανακτισμένοι" έβριζαν αυτή που πήγαινε να καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο και προσπάθησαν να της κλείσουν το δρόμο. Υπάρχει βίντεο. ΙΒΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το βαλαμε ΙΒΤ
    αλλα ειναι ελαχιστοι αυτοι που αποδοκιμαζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ :
    Προβοκάτσια σε βάρος του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να στήσουν χτες το απόγευμα στο Σύνταγμα φασιστοειδή, τραμπούκοι των γηπέδων, «αντιεξουσιαστές» και μέλη αριστερίστικων οργανώσεων.
    Τη στιγμή που οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, ανεβαίνοντας τη λεωφόρο Αμαλίας έφτασαν στο πάνω μέρος της πλατείας, δυο τρεις δεκάδες από δαύτους, κινήθηκαν προς το «βαν» με τα μεγάφωνα που βρίσκονταν στην κεφαλή της πορείας. Στάθηκαν μπροστά και απαιτούσαν να σταματήσει η πορεία, να σταματήσουν οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ να φωνάζουν συνθήματα και να μαζέψουν τα πανό και τις σημαίες. Κάποιοι από αυτούς κινήθηκαν ακόμη πιο απειλητικά και επιθετικά στην κεφαλή της πορείας, με βρισιές και προβοκατόρικα συνθήματα, όπως «ΚΚΕ το Κόμμα σου χαφιέ», «Ιδια είναι τα αφεντικά, δεξιά και αριστερά».
    Οι προσπάθειες όξυνσης της κατάστασης δε σταμάτησαν μόνο εκεί. Την ίδια ώρα, κάποιο άλλοι, λίγα μέτρα πιο κάτω, βρήκαν την ευκαιρία να προκαλέσουν επέμβαση των ΜΑΤ, πετώντας μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να απαντήσουν με τη ρίψη δύο δακρυγόνων.
    Τα στελέχη του ΠΑΜΕ αντιμετώπισαν αυτή την προβοκατόρικη επίθεση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Η κατάσταση εκτονώθηκε χάρη στην οργανωμένη περιφρούρηση του συλλαλητηρίου, αλλά και τη συμβολή κόσμου που βρισκόταν στην πλατεία και αντέδρασαν ενάντια στους προβοκάτορες. Αφού οι διαδηλωτές παρέμειναν περίπου 45 λεπτά στο χώρο, αποχώρησαν συντεταγμένα προς τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.
    http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=29/6/2011&id=13598&pageNo=8&direction=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ημουν στην περιφρουρηση του παμε μπροστα-μπροστα...ο κοσμος μας καταχειροκροτησε πριν πεσουμε πανω στις προβοκατορικες ομαδες αριστερουληδων-εθνικοφρονων και λοιπων αλλων...και για να μην μακρυγορω:τον κοσμο τον θελουμε ΟΛΟ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!!!να απομονωσει αυτους που εχουν αναλαβει την κηδεμονια της δικαιης οργης του.να ξετιναξει τα αναχωματα της αστικης ταξης που σαρωνει τον κοσμακη με την πολιτικη της.οσοι καναν σκηνικα και τζιριτζατζουλες στην πορεια του παμε ηταν γνωστοι-αγνωστοι,εχουν προκαλεσει προβληματα και στο παρελθον σε πορειες η αλλες εκδηλωσεις μας,και μιλω και για συγκεκριμενα προσωπα που τα γνωριζω και προσωπικα και γενικα για ομαδες προβοκατορων.Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣΗΣΕΙ!!!ΔΕ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ!!!ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://www.dailymotion.com/video/xjls4a_yyyyyyyyyyyyy-yyyyyyyyyy-yyy-yyyyyyyyyyyyy_news

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ας το μαθουν ΟΛΟΙ ,δεν τσιμπαμε !!!!!

    ο ΣΤΡΑΤΟΣ ειναι αξιομαχος και το ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ του εμπειρο.

    Ο ΤΡΙΤΟΣ ΓΥΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΟΣ !!!!
    ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΚΑΙ
    ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ!!
    ΛΕΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ερώτημα αφελούς πως,
    γίνετε "επαναστάτες" και "πατριώτες" να είναι σε αρμονική γειτνίαση και το μόνο που τους ενοχλεί και χαλάει το "αραλίκι" στην πλατεία είναι η εμφάνιση του ΠΑΜΕ.
    Ερώτηση αφελούς δεύτερη,
    πως γίνετε οι "ακομμάτιστη" και "άχρωμη άοσμη" αγανακτισμένοι να μην τους ενοχλούσαν η ύπαρξη ορισμένων πανό-ομάδων και να έχουν ελεύθερα τα διακριτικά τους και να τα "κατεβάζουν" μετά αφού ζήτησαν από το ΠΑΜΕ να μην έχει διακριτικά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΞΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΧΤΥΠΑΓΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΑΝ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΛΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΥΣ ΤΑ ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΚΚΕ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ . ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ . ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΝΕΤΕ . ΚΟΤΕΣ ΜΕ ΡΟΜΠΕΣ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. βεβαια οι βουλευτες του κκε ηταν στη βουλη για να καταψηφησουν το μεσοπροθεσμο...λεπτομερειες θα μου πεις...

    ο κοσμος του κκε ηταν σε διαδηλωσεις και πορειες σε ολη τη χωρα..παλι λεπτομερειες..

    εγω να κανω μια ερωτηση? Εσυ δηλαδη τι θα ηθελες να ειχε κανει το κκε σε αυτην τη περιπτωση? Να μην πηγαινε να καταψηφισει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Με παρέμβαση του στην Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, κατήγγειλε εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας την πρωτοφανή επίθεση των δυνάμεων καταστολής με χρήση χημικών, ζήτησε τον άμεσο απεγκλωβισμό από το Μετρό και την ευρύτερη περιοχή διαδηλωτών και άλλων πολιτών και το σταμάτημα της ρίψης χημικών που δημιουργούν αφόρητη κατάσταση σε χιλιάδες ανθρώπους στο κέντρο της Αθήνας.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου στη Βουλή επιβεβαιώνει την αντιδραστική συμφωνία κυβέρνησης - πλουτοκρατίας - ΕΕ κατά του λαού και πρέπει να γίνει αφορμή να ξεμπερδεύουν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι με τις αυταπάτες, τα διλήμματα και τα ιδεολογήματα του «ευρωμονόδρομου».

    Με τα βάρβαρα, ταξικά μέτρα του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου και του μνημονίου 2 επί της ουσίας συμφωνούν και τα στηρίζουν η ΝΔ, το κόμμα του Καρατζαφέρη, της Μπακογιάννη και άλλοι. Αυτός ο αντιδραστικός, αντιλαϊκός συσχετισμός δυνάμεων που υπάρχει στη Βουλή προέκυψε και με την ψήφο ή την ανοχή λαϊκών δυνάμεων και δεν αλλάζει ούτε ανατρέπεται μόνο από το φούντωμα της λαϊκής αγανάκτησης και οργής. Τα κόμματα του συστήματος και της ΕΕ ούτε φοβούνται ούτε κινδυνεύουν από τις μούντζες και τις κραυγές «κλέφτες». Αντίθετα τα αξιοποιούν για να συγκαλύψουν και να προωθήσουν τα αντιλαϊκά τους σχέδια. Αξιοποιούν δυνάμεις που έχουν στόχο να διορθώσουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ, που διεκδικούν αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος με «ικανούς» και «τίμιους».

    Για να κερδίσει τον πόλεμο ο λαός πρέπει από μάχη σε μάχη να γίνεται πιο ισχυρός και ικανός. Να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα και να προχωρά πιο συνειδητά, οργανωμένα προς την αποφασιστική μάχη. Αυτό μπορεί να γίνει τώρα κάνοντας αποφασιστικά βήματα μπροστά. Αξιοποιώντας τη συσσωρευμένη εμπειρία του πρέπει να εγκαταλείψει αποφασιστικά και οριστικά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, τα αντιδραστικά ιδεολογήματα που υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων, τον «ευρωμονόδρομο». Ορμητικά να συμμετάσχει στην οργάνωση του εργατικού - λαϊκού αγώνα και της λαϊκής συμμαχίας με έδρα τους χώρους δουλειάς που θα επεκτείνεται στις συνοικίες και στα χωριά. Να ανατρέψει τo συσχετισμό των δυνάμεων στα εργατικά σωματεία και συνδικάτα, στους φορείς των μικρομεσαίων και της αγροτιάς.

    Η αντιπαράθεση του λαού με την εξουσία των μονοπωλίων μέρα τη μέρα θα γίνεται πιο σκληρή. Οι εκβιασμοί, η προβοκάτσια από τα όργανα του συστήματος, οι απειλές και η τρομοκρατία θα κλιμακωθούν. Τώρα απαιτείται συμπόρευση και συμπαράταξη με το ΚΚΕ για την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος στους αγώνες και στις εκλογές.

    Ο λαός δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη, δεν έχει αξιοποιήσει τη δύναμή του. Μπορεί να γίνει πανίσχυρος μόνο στο δρόμο της πάλης για λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ, για δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. και γω ρωτάω. Κάποιοι σας γιούχαραν, κάποιοι αποδοκίμασαν, κάποιοι ακόμα χειρότερα σας απείλησαν αν δεν φύγετε. Και εσείς φύγατε. Και κάποιοι (όπως εγώ) σας περίμεναν να μας στηρίξετε και κάποιοι απογοητεύτηκαν που φύγατε και κάποιοι πίστεψαν πως ακόμα μια φορά κάνατε την βόλτα σας. Και τελικά τι κερδίσατε; Να γίνετε οι ίδιοι προβοκάτορες των προβοκατόρων. Το μικρόφωνο στην πλατεία ήταν ανοιχτό παιδιά, έμενε μόνο να το χρησιμοποιείσετε και να ρωτήσετε, γίνετε αυτό και αυτό, έχουμε σκοπό να φύγουμε, αν δεν το θέλετε δείξτε το σε αυτούς που μας θεωρούν ανεπιθύμητους.
    Σχετικά με την Κ. Κανέλλη, ότι έχω δει είναι από βίντεο. Αν τυχόν ήμουν εκεί θα ήμουν της άποψης που έλεγε αφήστε την να περάσει είναι η Κανέλλη, που ακούστηκε και από μια φωνή.
    Ο κόσμος παιδιά είναι κάτω και έχει το αρχικό συναίσθημα και όχι μόνο της αγανάκτησης. Και ο κόσμος αυτός είναι κάθε λογής, αν πάτε με την σημαία σας και τον πλησιάσετε θα απομακρυνθεί. Αν για λίγο δεν την κρατήσετε και απλά του πείτε τα αυτονόητα που λέτε χρόνια τώρα, τότε όχι μόνο θα σας ακούσει αλλά αύριο θα ακολουθήσει. Μην τον περιμένετε, πηγαίνετε εσείς σε αυτόν.
    Ευχαριστώ που με διαβάσατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. soviet και ταυτόχρονα να αφήσουμε τη σημαία (έστω για λίγο...) στην άκρη δεν κολλάει πολύ! τέλος πάντων, κάποιες σκέψεις. Από πέρσι είναι φανερό σχέδιο να εμπλακεί το ΠΑΜΕ σε σκηνικά είτε με την αστυνομία είτε με άλλους διαδηλωτές. Δεν είναι "προβοκατορολογία", όποιος έχει μάτια και δεν είναι τυφλωμένος από την αντιΚΚΕ εμπάθεια του βλέπει. Ε, αυτά τα σχέδια τους δεν βγαίνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. SOVIET ΣΤΑ ΠΕΡΡΙΣΟΤΕΡΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΛΛΑ Η ΣΗΜΑΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΓΑΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΕΒΟΥΜΕ.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το soviet δεν επιλέχτηκε για το συγκεκριμένο μπλογκ (και δεν υπονοώ πως αναφερόσασταν σε κάτι τέτοιο) είναι έκφραση και αγάπη για μια ιδεολογία. Την ιδεολογία μου αυτή την κουβαλάω στις πράξεις και τον λόγο μου, στην πλατεία και σε κάθε πλάτεια, στον δρόμο στην δουλειά μου, στην οικογένεια μου. Στην συγκεκριμένη πλατεία, δεν βρίσκομαι με το σύμβολο που αγαπώ, ούτε από δόλο, ούτε από φόβο, αλλά ούτε και από ντροπή. Το αφήνω σπίτι μου γιατί νιώθω πως έχω την εκπληκτική ευκαιρία να βρεθώ μαζί με άλλους, με διαφορετικές πολλές φορές απόψεις, με άλλη νοοτροπία και αρχικά να μιλήσω και αργότερα να αγωνιστώ. Θα μου πείτε σε τι να αγωνιστώ, τι κοινό μπορεί να βρω. Πολλά, μπορώ να βρω πάρα πολλά να με ενώσουν. Όσα με χωρίζουν, τα αφήνω στην άκρη για λίγο. Γιατί δεν πάει άλλο, γιατί όσο μένω εγώ εδώ και ο άλλος εκεί, οι άλλοι κάνουν την δουλειά τους. Και δεν μπορώ να περιμένω πότε θα μάθει για το κεφάλαιο, θα πάω να του το πω εγώ, αλλά κυρίος θα πάω να τον ακούσω, κάτι που όλοι ξεχάσαμε να κάνουμε. Το θέμα είναι αν πρέπει να πάω με την κομματική μου ταυτότητα ή όχι. Ε λοιπόν με αυτήν την ταυτότητα ο πατέρας μου με έβριζε κάθε φορά. Τώρα έχει κατέβει 3 φορές κα έχει ακούσει και τι σημαίνει κεφάλαιο, κουνώντας συγκαταβατικά το κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.