12 Ιουνίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ σύντροφοι !

Το καθεστώς του Παπανδρέου προετοιμάζει δημοψήφισμα και αλλαγές που θα ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού και θα αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το Μνημόνιο.ΠΡΟΣΟΧΗ σύντροφοι !

Αναδημοσίευση αποκαλυπτικού άρθρου από το www.topontiki.gr

Το δημοψήφισμα θα γίνει και θα σημαίνει το τέλος της με­ταπολίτευσης και την αρχή ενός νέου πολιτικού κύκλου, επισημαίνει στο «Π» ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος, θυμίζοντας ότι και η μεταπολίτευση ξεκίνησε με δημοψή­φισμα. Όπως επισημαίνουν κυβερνη­τικά στελέχη με έκδηλη αγωνία, αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν πέσει μέ­σα στο επόμενο τρίμηνο, στις αρχές του φθινοπώρου ο πρωθυπουργός έχει μια πολύ φιλόδοξη ατζέντα προκειμένου να αλλάξει άρδην το πολιτι­κό σκηνικό.

Ο Γ. Παπανδρέου, όπως υπαινίχθη­κε και στο Υπουργικό Συμβούλιο, δεν επιθυμεί ένα δημοψήφισμα που θα σχετίζεται με την οικονομική κρίση και τις δανειακές συμβάσεις της χώ­ρας, ούτε τη θεμελιακή απόφαση της παραμονής στο ευρώ, αλλά θα αφορά τη θεσμική συγκρότηση της χώρας και την αλλαγή της δομής του πολιτικού σκηνικού.


Οι «αγανακτισμένοι» στις πλατεί­ες όλης της χώρας, σύμφωνα με την ανάλυση του πρωθυπουργού, δεν βρί­σκονται μόνο για τα οικονομικά προβλήματα και τις περικοπές, αλλά κυρί­ως λόγω της πολιτικής σήψης και της πλήρους έλλειψης προοπτικής και ελ­πίδας. Ο Παπανδρέου επιχειρεί λοιπόν να κάνει ένα άλμα στο μέλλον και να εξωραΐσει τη συντριπτική αμφισβήτη­ση στο πρόσωπο του, εμφανιζόμενος ως συνολικός μεταρρυθμιστής του πο­λιτικού συστήματος.

Ο Παπανδρέου, παρ' ότι δεν έχει καταλήξει, θέλει η επόμενη Βουλή να είναι συντακτική, ώστε να γίνουν ευ­ρείες αλλαγές και ανατροπές στο Σύνταγμα της χώρας. Στο δημοψήφισμα μπορεί να κλιθεί ο ελληνικός λαός να επικυρώσει ή να απορρίψει μια σειρά προτάσεων και όχι να πει ένα «ναι» ή ένα «όχι» σε ένα και μόνο θέμα.

Ανάμεσα στις σκέψεις και τις προ­τάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι:
♦ Η περικοπή του αριθμού των βου­λευτών σε 200 ή 230 (στα πρότυπα της Πορτογαλίας).
♦ Η κατάτμηση της χώρας σε πολύ μικρές περιφέρειες και οι μισοί βουλευτές να προκύπτουν από λίστα επι­κρατείας που θα καταρτίζεται με προκριματικές εκλογές μέσα στα κόμματα (στα γερμανικά πρότυπα).
♦ Να επανεξεταστούν οι αρμοδιότη­τες του Προέδρου της Δημοκρατίας και να αναβαθμιστεί ο ρόλος του με τη δυνατότητα αναπομπής νομοσχε­δίων ή προκήρυξης δημοψηφισμά­των σε μείζονα θέματα, όπως και να αποσυνδεθεί η εκλογή του από τη δι­άλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.
♦ Να κλείσει ο δρόμος της «εύκολης» και πρωθυπουργικής επιλογής σε προσφυγή σε εκλογές ανά πάσα στιγμή.
♦ Ερώτημα για την ασυλία βουλευτών και υπουργών και αν πρέ­πει να διατηρηθεί ή όχι.
Επίσης έχει κατατεθεί μια σειρά προτάσεων, όπως η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων ή όχι, η ίδρυ­ση και στη χώρα μας ιδιωτικών πανεπιστημίων, η αλλαγή στον τρόπο προ­στασίας των δασών με πιο ευέλικτες μορφές στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ο πρωθυπουργός που έχει μελε­τήσει την κουλτούρα της διακυβέρνησης μέσω δημοψηφισμάτων, όπως γίνεται στην Ελβετία ή στις σκανδι­ναβικές χώρες, θα προτείνει και στα άλλα κόμματα να γίνει μια διακομμα­τική επιτροπή που θα καταθέσει προ­τάσεις και θα επεξεργαστεί τη λίστα των ερωτημάτων που θα τεθεί στον ελληνικό λαό. Άλλωστε ο Α. Σαμαράς έχει πει κατά καιρούς - και το επανέ­λαβε στο Ζάππειο 2 - ότι επιθυμεί η επόμενη Βουλή να είναι αναθεωρητι­κή, ενώ και στην κυβέρνηση πιστεύ­ουν ότι δεν πρόκειται να αντιταχθεί γενικά στην πρόταση για συντακτική συνέλευση, αφού διαφορετικά θα φαίνεται σαν να μη θέλει η χώρα να κάνει το επόμενο βήμα. Η αναφο­ρά του πρω­θυπουργού στο κρίσιμο άτυπο Υπουργικό Συμβού­λιο μόνο τυχαία δεν ήταν. Προχτές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής επανήλθε στο θέμα λέγοντας χαρακτη­ριστικά:
«Ο πρωθυπουργός και στο παρελθόν έχει μιλήσει για δημοψηφίσματα, για τον θεσμό των δημοψηφισμάτων. Αυ­τή είναι γνωστή και πάγια άποψή του. Όμως, από εκεί και πέρα, σε μία εποχή όπου πραγματικά χρειάζονται και απαι­τούνται μεγάλες συναινέσεις - και η μεγαλύτερη συναίνεση, εννοείται, ποια άλλη θα μπορούσε να είναι από ένα δη­μοψήφισμα απευθείας από τον ελληνι­κό λαό -, εάν όντως τεθούν ζητήματα μεγάλης σημασίας, εννοείται ότι ο θεσμός του δημοψηφίσματος είναι αυτός που μπορεί να συμβάλει ακριβώς στην επίτευξη της μεγαλύτερης συναίνεσης, που είναι η συναίνεση του ελληνικού λαού».

Ο Πεταλωτής περιέγραψε μάλιστα και τη διαδικασία λέγοντας ότι τα ζη­τήματα και τα αιτήματα αυτά - εννοεί­ται - θα εξειδικευθούν: «Θα αφορούν μεγάλες αλλαγές, οι οποίες θα πρέπει να γίνουν στο πολιτικό σύστημα, θα εξειδικευθούν και θα προσδιοριστούν επαρκώς και επακριβώς, εάν τεθεί ένα τέτοιο ζήτημα» είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα μ' έναν τρόπο συνέδεσε τη διαδικασία αυτή και με τον εκλογικό νόμο, λέγοντας ότι είναι έτοιμος, αλλά θα υπάρξει διαδικασία να υπάρχει σύνθεση απόψεων, «μια πολύ μεγάλη συ­ζήτηση», όπως τόνισε.

Κλείνοντας την ενημέρωσή του προ­χτές θύμισε με νόημα ότι «ο πρωθυπουργός χθες μίλησε για "θέσμιση" ξανά της Ελληνικής Δημοκρατίας και, φυσικά, όχι για κατάλυσή της, όπως προσπαθούν κάποιοι να επιδιώξουν. Που σημαίνει ότι το πολιτικό σύστη­μα, έτσι όπως το γνωρίζουμε, έχει πολ­λά περιθώρια για να αλλάξει βελτιωτι­κά. Αλλά πρέπει να γίνει και μια πολύ μεγάλη συζήτηση με τη λήψη πολλών αποφάσεων».

Πηγή:www.topontiki.gr

11 σχόλια:

  1. Το Λαϊκό Κίνημα έχει ως κύρια αξία του τον άνθρωπο και...
    στοχεύει στην ίση και δίκαιη εξυπηρέτηση των αναγκών του.
    Σκοπός του Λαϊκού Κινήματος είναι να χτίσει την κοινωνία της ισότητας, την κοινωνία της πραγματικής δημοκρατίας για να εκφράζεται μέσα από αυτή ελεύθερα ο λαός μας και να είναι πραγματικά κυρίαρχος της ζωής και του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με την απελευθέρωση, ο Γεώργιος Παπανδρέου (πρωθυπουργός) διακήρυσσε από μπαλκόνι της Πλατείας Συντάγματος: «Πιστεύομεν και εις την Λαοκρατίαν». Λίγες εβδομάδες μετά τα όργανά του πολυβολούσαν τους διαδηλωτές στην ίδια πλατεία και τα αεροπλάνα του Σκόμπι βομβάρδιζαν τις συνοικίες της Αθήνας !! OYTE NAZI NA EITAN !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΜΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?
    ΑΜΑ Η ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΤΜΙΣΤΗ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΚΛΟΓΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?
    ΑΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?
    ΑΜΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?
    ΑΜΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?
    ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΣΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ?
    ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έξυπνη πάντως κίνηση για "τα μάτια του κόσμου".Μπορεί σίγουρα να αποπροσανατολίσει ή να κάνει πολλούς να επαναπαυτούν,με τη σκέψη ότι ήρθε η "άμεση δημοκρατία" που ζητούσαμε.Τα θέματα που θίγει(σύμφωνα με αυτά που γράφονται)είναι σημαντικά,αλλά δεν αρκούν στη σημερινή φάση που βρισκόμαστε και οι (επιφανειακές)αλλαγές που μπορεί να επιφέρει δεν αποτελούν ούτε ελάχιστο βήμα προς κάτι καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΞΥΠΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΟΦΕΛΕΙΣΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό δείχνει πόσο έξυπνη είναι η αστική τάξη. Αλλά δείχνει και ποσο δικαιωμένοι είμαστε. Παρεμπιτόντως, στο άρθρο μου για τις Τουρκικές εκλογες, έχω γράψει κάτι σχετικό χωρίς να έχω διαβάσει αυτό το κέιμενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και μετα τρελλαινομαστε με τα σουργελα τους 'αγανακτισμενους'.ειναι δυνατον εδω μεσα να διατυπωνονται ερωτησεις και αποριες σαν των παραπανω ανωνυμων?ενας ειναι ο στοχος αετοι μου 'ανωνμυμοι'.ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κατατμιση περιφερειων μειωση βουλευτων δημοσιοποιηση υποχρεωτικη των οικονομικων.ασυλια βουλευτων και με δεδομενη την βιομηχανια παραγωγης απο αντιδραστικους εως φασιστικους νομους ειναι τοσο δυσκολο αετοι μου να καταλαβετε ποις ειναι οστοχος?κκε λεγεται.κκε.αντε επιτελους με την ανικητη ....σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΑΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΝΟΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ RED, ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΡΗΤΟΡΙΚΕΣ ΗΤΑΝΕ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 12.45, Α ΚΑΙ ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΩΝΥΜΟ ΘΕΟΔΩΡΟ ΜΕ ΛΕΝΕ, ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΜΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΙΖΕΙΣ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΣΟΥ ΤΟΤΕ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπομονή παιδες, κρατηστε την όρεξή σας για το κινημα και μην την σπαταλάτε μεταξύ σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κι εγω ο ΛΕΩΝ ειμαι ρε παιδια αλλα μονο με το "Ανωνυμος" ΜΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ την δημοσιευση!!!!!!

    ρε συ ΡΕΝΤ ο Τολης εισαι ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.