12 Ιουλίου 2015

Παρέμβαση του Ν.Σοφιανού στο MEGA


19 σχόλια:

  1. Αναμένουμε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για πορεία...Τώρα είναι η ώρα του ξεσηκωμού...
    Στέφανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα χαλαρωσε και ξαναβαλε το οπλο στο θηκαρι!

      Διαγραφή
    2. Άποψη μου , ας μην απαξιώνουμε την όποια αντίδραση από οποιονδήποτε ο οποίος τώρα είναι θυμωμένος και μέχρι τώρα μπορεί παραπλανημένος με τα παραμύθια της ΕΕ . Τώρα δε πρέπει με κάθε τρόπο , να πάρουμε με το μέρος μας όσο περισσότερο από αυτό τον κόσμο μπορούμε και να βγούμε μπροστά με όποιο τρόπο και με όποιο κόστος ; Είμαι λάθος ;

      Άρης

      Διαγραφή
    3. η κατασταση ειναι ποιο δυσκολη απο οποιαδηποτε αλλη περιοδο.
      εχεις σιωπη νεκροταφειου και τη μονταζιερα της κουμουνδουρου να σε λεει γερμανοτσολια επειδη δεν εισαι μαζι της.
      το πως θα προχωρησεις θελει βηματα, σχεδιασμενα, προσεκτικα και σε καμια περιπτωση να αφηνεις την επαναστατικοτητα σου (γενικα μιλαω), την ανυπομονησια σου να σε συμβουλευει. το πως σκεφτεται -ακομα- ο κοσμος το εδειξε στο δημοψηφισμα.
      μπορει να υπαρχουν πολλοι που συμφωνουν μαζι μας, αλλα ο φοβος ειναι τεραστιος και δεν περναει ευκολα

      Διαγραφή
    4. Ξαναδιαβασε αυτα που εγραψες
      και δες αν στεκουν σαν επιχειρηματα.

      Εστω και 5 ατομα να κατεβουν κερδος ειναι.
      Το αν ο κοσμος ειναι πισω δεν ειναι επιχειρημα.
      Την κουμουνδουρου αν τωρα που ειναι με την πλατη στον τοιχο δεν την αναγκασεις σε βηματα πισω, τοτε ποτε;

      Θελει παρουσια στους δρομους συνεχως τωρα πριν περασει εντελως η κωλοτουμπα.

      Διαγραφή
    5. ωπα! για να μην παρεξηγηθω!
      αναφερομαι γενικα στο οτι ετσι οπως τα εφερε η κυβερνηση της πρωτης φορας "αριστερα", μεσα σε 60 ωρες θα περασουν απο την βουλη νομοι που ουτε οι "σαμαροβενιζελοι" τολμησαν να περασουν.
      Εδω λοιπον κατα την γνωμη μου ειναι και η αποδειξη οτι οι τσυριζαιοι το πηγαιναν ακριβως εκει απο την αρχη. να φτασεις πριν τα ορια της καταστροφης, να σε βαλουν να αναπνεεις κατω απο το νερο με καλαμακι και να σου λενε "σε εσωσα".
      απο εκει και περα. οχι 5 ατομα και ενα να κατεβει ειναι κερδος, αλλα απο αυτο μεχρι τους βερμπαλισμους για ξεσηκωμους απεχει.
      και ενταξει μπορει να μου βγηκε ειρωνικο το πρωτο μου σχολιο, ομως μου φανηκε πολυ σαν κατι ανακοινωσειςαπο γκρουπες που μιλανε για επαναστασεις κτλ κτλ χωρις να υπαρχει τπτ απο αυτο.

      η ρηση του ανιελι οτι η σοσ/τια μπορει να περασει αναιμακτα πολλα που οι παραδοσιακοι δεξιοι δεν μπορουν επαληθευεται για αλλη μια φορα.
      αυτη τη στιγμη διαθεσιμοι αμεσα για τον ξεσηκωμο, ειναι οι δυνάμεις του ΚΚΕ με την προσθηκη οσων εκτος φιλων/οπαδων του ΚΚΕ συσπειρωνονται στο ΠΑΜΕ και σε μερικες εκατονταδες που ειχαν κριτιριο πριν το δημοψηφισμα απο αλλους χωρους (ανταρσυα/αναρχικους) που δεν ειχαν γινει συνιστωσες.

      τα πουλημανα τομαρια του τσυριζα δουλεψαν 5 μηνες για να φερουν σιγη νεκροταφειου στη χωρα πριν υπογραψουν το μνημονιο.
      Το ΠΑΜΕ στην τελευταια του συγκεντρωση καλουσε σε ετοιμοτητα για απεργια, ειναι ο μονος τροπος για να ξεσηκωσεις τον κοσμο.
      αυριο θα καταθεσουν -το νωριτερο- το νομοσχεδιο για τα εργασιακα, πιστευει κανεις οτι μπορει να οργανωθει απο το εργατικο κινημα απαντηση (οπως θα επρεπε); το να κατεβασει το ΠΑΜΕ και 50000 κοσμο δεν αρκει για να μην περασουν τα μετρα.
      αν το δουμε σαν αντιδραση γενικα τοτε ναι, σαφεστατα θα δειξει το ποσο εχεις ανεβασει την επιροη σου.
      απεχει ομως απο τον ξεσηκωμο που χρειαζεται να γινει

      Διαγραφή
    6. Συμφωνουμε modesto, να μην παρεξηγηθω και γω.
      Απλα πρεπει να υπαρχει παρουσια στους δρομους εστω εκατο ατομα.
      εδω διαφωνουμε.
      Κατα τη γνωμη μου ειναι πολυ καλυτερο με εκατο ατομα στο δρομο παρα τιποτα.
      Και οι καλα οργανομενες πορειες και αυτες στην ωρα τους, αλλα καθε μερα κοσμος εξω απο τη Βουλη.
      Ψυχολογικα εχει πολυ μεγαλη σημασια να υπαρχει κοσμος εκει.

      Διαγραφή
    7. φανταζομαι οτι αυτη τη στιγμη σχεδιαζονται πραγματα απο την μερια μας. και θα ειμαστε.
      αλλα και για ψυχολογικους λογους, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ειμαστε σαν διαδηλωση ανταρσυας, πρεπει να ειμαστε μαζικοι και εξαρταται απο εμας αν θα φερουμε κοσμο κατω

      Διαγραφή
  2. Γιατι ειρωνευεστε ρε παιδια? Το πανο που σηκωσε η ΚΝΕ προχτες στην Ακροναυπλια λεει "ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ"...Δεν σας καταλαβαινω..οτι η κατασταση ειναι δυσκολη το ξερουμε...Και δεν χρειαζεται κ μεγαλος σχεδιασμος.Το ΠΑΜΕ οταν θελει..κατεβαζει 10-15.000 για πλακα και το εχουμε δει αυτο!
    Στεφανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για να μην περασουν τα μετρα δεν αρκουν οι 15 ουτε καν οι 30000 του ΠΑΜΕ, θελει επιπεδο κινηματος επι 100% σε σχεση με τον οκτωμβρη του 12.
      Συν οτι εχεις να αντιμετωπισεις τη μονταζιερα της κουμουνδουρου που θα σου λενε οτι καναμε οτι καλυτερο για την χωρα, τι αλλο θελετε και αυτη η λογικη "περναει" πολυ στη χωρα ακομα

      Διαγραφή
  3. το οτι χρειαζεται ξεσηκωμος σαφεστατα και χρειαζεται και το λεει το κομμα και στα συνθηματα του και παντου.
    απλα μου φανηκε πολυ βερμπαλιστικος ο τροπος που το εβαλε αρχικα ο στεφανος και μου θυμισε τις αντιστοιχες ανακοινωσεις των φρικιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελεος


    http://newsnea.gr/%CE%BD%CE%B5%CE%B1/%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-social-media-%CE%B1%CF%83%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%84%CE%BF-twitter

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οποτε πρεπει να ειμαστε ετοιμοι να απανταμε και στο "επιχειρημα" οτι η κυβερνηση τα εκανε ολα αυτα γιατι γλιτωσε απο πραξικοπημα και θα ηταν χειροτερα

      Διαγραφή
  5. Πραξικόπημα με τανκς ακόμα δεν έγινε, αλλά σύντομα (ο Σκουρλέτης το δήλωσε ήδη) θα έχουμε κυβέρνηση ειδικού σκοπού.
    Αυτό για 15.000 - 30.000 που δεν αρκούν δεν το καταλαβαίνω. Δηλαδή για να γίνει διαδήλωση, για να προσπαθήσουμε να μην περάσει το πιο καταστροφικό μνημόνιο, για να καλέσουμε με όλη την δύναμη μας τον κόσμο να έρθει στο Σύνταγμα και να (προσπαθήσει έστω) αντισταθεί στη λαίλαπα που συνεχίζεται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, για να απαντήσουμε στον ταξικό πόλεμο που οι καπιταλιστές διεξάγουν με τον πιο σκληρό τρόπο, πρέπει πρώτα να γίνουμε 300.000;
    Ούτε αυτά για την μονταζιέρα του Σύριζα τα καταλαβαίνω. Δηλαδή να υποταχθούμε στην προπαγάνδα των αστών, για να μην μας κατηγορήσουν ότι δεν συμπαραστεκόμαστε στην κυβέρνηση; Εδώ στην κυβέρνηση δεν συμπαραστέκεται πια ο μισός Σύριζα.
    Τέλος, δεν καταλαβαίνω την ηττοπάθεια με (αστήρικτες σε μεγάλο βαθμό) διαπιστώσεις του τύπου "αυτή η λογική "περνάει" πολύ στη χώρα ακόμα". Ναι, σε κάποιους περνάει, σε κάποιους άλλους όμως όχι.
    Στους δρόμους λοιπόν. Εκεί μόνο μπορούμε να αντισταθούμε στον αφανισμό του λαού, εκεί μόνο μπορούμε να καταστρέψουμε τις "συμφωνίες" και τα σχέδια των καπιταλιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παρεξηγησες!
      δεν εχω ηττοπαθεια, αν ειχα ηττοπαθεια θα ημουν σπιτι μου και θα εκανα τιποτα αλλο.
      το να περιγραφεις κατι αντικειμενικο δεν σε κανει ηττοπαθη.
      το γεγονος οτι για να παρθουν πισω τα μετρα χρειαζονται πολλα περισσοτερα που αυτη τη στιγμη το κινημα δεν ειναι σε θεση να τα πραξει, δεν σημαινει οτι δεν θα βγω στο δρομο και δεν θα προσπαθησω να βγαλω και αλλους στον δρομο.
      το γεγονος οτι υπαρχει κοσμος που θελει να λεγεται αριστερος και λεει το παιδι οτι μπορουσε εκανε δεν θα με κανει να μεινω μεσα.
      φυσικα και στον δρομο και οπουδηποτε αλλου.
      αν δεν ξερεις ομως τι πρεπει να αντιμετωπισεις, δεν θα ξερεις και πως να το παλεψεις.
      αυτη τη στιγμη εχουμε να παλεψουμε με κατι που κανει το πασοκ του αντρεα να μοιαζει λιγο.
      σκεφτειτε οτι για ιδια αν οχι μικροτερα μετρα ειχε καει η αθηνα και σημερα μιλας με τον κοσμο, ακους τι λεει στο μετρο και νομιζεις οτι η ελλαδα κερδισε ξανα στον μαραθωνα.
      βεβαια για να καει η αθηνα ειχαν συντελεσει και αλλα πραγματα, οπως η επιθυμια ενος ξενου παραγοντα, ενω τωρα αυτος ειναι "συμμαχος" και βοηθησε στη συγγραφη του μνημονιου.
      οσο για τον "χωρο" που καποτε ξυφουλκουσε τωρα οργανωνει συνελευσεις πρωτα και με συνθηματα καραμανλικα https://athens.indymedia.org/event/58403/.

      Διαγραφή
    2. Το indy, η Α/Κ, η συνέλευση VOX κλπ. είναι το παρακράτος του Σύριζα.
      Εμείς, στον δικό μας αγώνα. Οι μέρες που έρχονται είναι ιστορικές. Οι αστοί έχουν χάσει ουσιαστικά και το οικονομικό και το πολιτικό παιχνίδι. Δεν "βγαίνει" ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Πρόβλεψη μου είναι ότι πολύ σύντομα, μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες, η οικονομική επιδείνωση θα είναι ραγδαία και επιπλέον το σύστημα δεν έχει πια άλλες "καθαρές" πολιτικές λύσεις, μόνο μπαλώματα μπορεί να κάνει. Είναι ανάγκη, η κοινωνία το ζητάει και θα το ζητήσει πολύ πιο έντονα αύριο, να προετοιμαστούμε κατάλληλα.
      Ταυτόχρονα πρέπει να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας παντού και να ξεκινήσουμε να δίνουμε μάχες από τώρα.

      Διαγραφή
  6. Τελικα το ΠΑΜΕ καλει σε συλλαλητηριο,
    αλλα ας μου λυσει καποιος την απορια.

    Γιατι πρεπει να κρυβομαστε στην Ομονια και απο κει ισως στο Συνταγμα;
    Φοβομαστε μη μας δει κανεις η για λογους περιφρουρισης.

    Συγνωμη αν λογο αποστασης ειμαι πολυ αφελης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το εχω γραψει εκατο φορες.
    Τα επιτελεια που φουσκωνουν κομματα στο Συνταγμα το κανουν.

    Εμεις γιατι τους βοηθαμε προσφεροντας τους το χωρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι το κύριο δεν είναι αν θα πάμε πρώτα Ομόνοια και μετά Σύνταγμα. Το ζήτημα είναι να πάμε μαζικά, δυνατά και να μείνουμε εκεί οργανώνοντας την αντίσταση μας με κάθε πρόσφορο τρόπο. Δεν πρέπει να αφήσουμε τους αστούς να οργανώσουν νέες πλατείες, πρέπει να τις φτιάξουμε εμείς.

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.