4 Ιουλίου 2015

Έστησα κάλπη, κάλπικη

(Έστησα κάλπη, κάλπικη
ψηφίζεις όχι-ναι.
Βαρώ νταούλια και βιολιά
Σείονται οι αγοραί,
το όχι πήγε κούρνιασε στην αγκαλιά του ναι.)*
*δημώδες στίχος που στα κατοπινά χρόνια ίσως να μελοποιηθεί εις ανάμνηση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Ας με συγχωρέσουν οι αναγνώστες για το χιουμοριστικό της εισαγωγής και τις αυθαίρετης μικρής παραλλαγής τίτλου τραγουδιού του Λουδ. Τ. Ανωγείων.
Στον σύντομο χρόνο που καλούμαστε να τοποθετηθούμε με ένα όχι ή ένα ναι, σύντομη θα είναι και η απόπειρά μου να καταδείξω πλευρές που το διαλεκτικό ζευγάρι όχι-ναι, μέσα από την ενότητα και αντίθεσή τους καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα.
Στην πεντάμηνη διακυβέρνηση των  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:

·                     το όχι στα μνημόνια, μετά την περήφανη διαπραγμάτευση για λογαριασμό των εγχώριας αστικής τάξης,  οδήγησε στο 3ο μνημόνιο, το φαρδύ πλατύ  ναι στη βαρβαρότητα της δημοκρατικής τους ΕΕ! .
·                    Το όχι στον ΕΝΦΙΑ, με ένα εξαιρετικά σάλτο μορτάλε γίνεται πατριωτικό καθήκον, ναι για το 2015 με πρόταση για το 2016 και αντικατάστασή του με ένα μεγάλο ναι στο περιουσιολόγιο.

·                    Το ναι στη 13η-14η σύνταξη μετατρέπεται σε όχι για το 2015 και στην διαπραγμάτευση με τους θεσμούς (ΤΡΟΙΚΑ) μάλλον παραπέμπεται στην εναρμόνιση με την κοινοτική νομοθεσία.
·                    Το ναι στα 200 εκ. ευρώ για την  «ανθρωπιστική» κρίση αντικαθίσταται (όχι)με εξοπλισμούς 500 εκ., δώρο σε αμερικάνικο μονοπώλιο, σε πρώτη φάση, για αεροπλάνα που θα ενταχθούν στην επιτήρηση της Μεσογείου για λογαριασμό του ΝΑΤΟ. (ναι στην υπερήφανη εξωτερική πολιτική)
·                    Το ναι στην φορολόγηση των εχόντων τσαλαβουτάει στο όχι,  με την διατήρηση των φοροαπαλλαγών των εφοπλιστών και στην νομιμοποίηση «αδήλωτων»- κλεμμένων κεφαλαίων. 
·                    Το ναι στην υπεράσπιση των χαμηλοσυνταξιούχων μεθοδεύεται δια της διαπραγμάτευσης σε όχι, με την κατάργηση του ΕΚΑΣ σταδιακά ως το 2019-2020.
·                    Το παρδαλό όχι στις ιδιωτικοποιήσεις φοράει τα καλά του, μακιγιάρεται, σουλουπώνεται, για να υποδεχτεί τους επενδυτές (ναι στα  λιμάνια, αεροδρόμια, υποδομές, ακίνητα).  Και τι έμεινε; Η ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ και κάτι ΔΕΚΟ που μας μαδάνε με τα τσιμπημένα τιμολόγια, προς ώρας!

·                    Οι  προεκλογικές αναφορές στις οδυνηρές συνέπειες της οικονομικής κρίσης -καπιταλιστικής με το όνομά της- για τους άστεγους και τις ουρές των συσσιτίων συμπληρώνονται με τις ουρές στα ΑΤΜ για το 50άρικο..

·                    Κάτι μισόλογα που ψιθύριζαν προεκλογικά πως δεν θα αγγίξουν το καλάθι της νοικοκυράςκαθίστανται ηχηρές αυξήσεις στο ΦΠΑ,23% σε τρόφιμα, εστίαση κ.α.
Ασφαλώς και μεγαλώνει ο κατάλογος,όπως μεγαλώνει το μέγεθος της υποκρισίας των κομμάτων που πίνουν νερό στο όνομα της Ευρ. Ένωσης. Μιας  ένωσης των καπιταλιστικών κρατών που χτίστηκε με την εκμετάλλευση και την βαρβαρότητα στο DNA της, δημιουργώντας θεσμούς όπως η ΕΚΤ, η Κομισιον και το συνεταιράκι τους το ΔΝΤ ως μηχανισμοί προώθησης των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων.

Όχι, στον εκβιασμό και την τρομοκρατία, ακούμε από τους κυβερνώντες, αναφερόμενοι στους «θεσμούς», προκειμένου να δημιουργήσουν εντυπώσεις ενόψει δημοψηφίσματος.

Ναι, από Δευτέρα στην διαπραγμάτευση υποστηρίζει ο πρωθυπουργός, με ποιους, με τους τρομοκράτες; Ούτε καν ροζ-γιατί το κόκκινο έχει χαθεί από καιρό- από την ντροπή τους. Γιατί να ντραπούν άλλωστε, ξέρουν 3 μέρες είναι, ας ολοκληρώσουν τον εκβιασμό τους στο λαό και από Δευτέρα…. όλα μέλι- γάλα! .

Δημοψήφισμα λοιπόν. Όχι στα μέτρα των θεσμών ή ναι; Τόσο απλοϊκό; Καθόλου!! Απεναντίας πολύ επικίνδυνο.  Το ΝΑΙ σημαίνει ξεκάθαρη υποστήριξη των μέτρων 8 δις με ότι αυτό συνεπάγεται στην ζωή μας με βάση την λίστα που έχουμε υπόψη. Το ΟΧΙ απόρριψη  όπως δηλώνει ο πρωθυπουργός  και  διαπραγματευτικό όπλο για να δεχτούν οι θεσμοί τις δικές του προτάσεις των 8 παρά  κάτι δις.
Δηλαδή είτε ναι είτε όχι ΜΕΤΡΑ τσουχτερά, η λίστα εδώ.

Επιδιώκουν μέσα από την κάλπικη αντιπαράθεση να εγκλωβιστεί ο λαός στα δύο μπλοκ και την επομένη να φανεί ως δική του επιλογή η επερχόμενη λαίλαπα. Δηλαδή, να επιλέξει τον τρόπο που  θα σφαγιασθούν κατακτήσεις και δικαιώματα προκειμένου  να ορθοποδήσει η οικονομία τους και να πάρει μπρος ξανά η καπιταλιστική μηχανή. Γι αυτό και η συζήτηση δεν αφορά τα αντιλαϊκά μέτρα, αφορά μόνο τη βιωσιμότητα ή μη του χρέους, που αυτοί δημιούργησαν!

Τόσο σύνθετο μα τόσο απλό, το ΝΑΙ και το ΟΧΙ καταλήγουν αγκαλιασμένα σε ένα μεγάλο  
ΝΑΙ στο 3ο μνημόνιο, που ήδη κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΕ υπηρετώντας την κερδοφορία των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, την διατήρηση της εξουσίας των μονοπωλίων, στην προδοσία των απλών ανθρώπων που η αγανάκτηση και η οργή καλουπώνεται από τα δύο μπλόκ σε κάλπικα διλλήματα.

Τα μόνα αξιόπιστα ζευγαρωμένα όχι και ναι που το ένα αποτελεί προϋπόθεση για το άλλο, είναι των κομμουνιστών: Γιατί το δικό μας ΟΧΙ δεν τσιλημπουρδίζει με το όχι του Καμμένου. Ούτε φαρδοπερπατάει με το όχι της Φασιστικής ΧΑ.

Όχι στην πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ.  Όχι στην πρόταση της κυβέρνησης.
Ναι στην Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία.

Νομικά, στην καταμέτρηση το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ θα καταμετρηθεί στα άκυρα,
Καμιά όμως κυβερνητική και αντιπολιτευτική προπαγάνδα δεν μπορεί να ακυρώσει το πολιτικό ρεύμα αμφισβήτησης της ΕΕ που γεννά μνημόνια, βαρβαρότητα, δυστυχία, με όποια κυβέρνηση κι αν κάθεται στην καρέκλα του Μαξίμου. 

Όχι άλλα μνημόνια, ακυρώνουμε το δημοψήφισμά τους, στέλνουμε ηχηρό πολιτικό μήνυμα.
Μια παρατήρηση. Επειδή το τελευταίο διάστημα πολύ παίζει από «φίλους» μήπως το ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιό του αβαντάρει το ΝΑΙ, και χάνεται η ευκαιρία για το όχι.  Η κυβέρνηση ανέβασε στα κεραμίδια ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και με 4μηνη αβάντα από την  ΕΕ.

Κατής Σάκης   1-7-2015
Μέλος τα ΤΕ Ελασσόνας του ΚΚΕ

4 σχόλια:

 1. Οι πανέξυπνοι δημώδεις στίχοι ήδη γράφτηκαν πίσω απ' το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ που θα ρίξω αύριο στην κάλπη!!!

  Για να καταλάβουμε όλοι πόσο τρομοκρατημένοι είναι οι αφεντάδες μην και η κίνηση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα αποβεί για το κοντινό μέλλον πρόσθετο κομμουνιστικό ξυπνητήρι για το λαό, παραθέτω σχόλια απ' το blog Celin στην ανάρτησή του "Όρθιοι", όποθ ένα θρασίμι με απειλεί ωμά...
  Θα παραθέσω αυτά τα σχόλια σε δυο ή και τρεις δόσεις, γιατί μεμιάς αποκλείεται να χωρέσουν.
  ##############
  Ανώνυμος4 Ιουλίου 2015 - 3:26 μ.μ.
  Celin, καταρχάς καλώς ήρθες ξανά στην μπλογκοσφαιρα.
  Εξαρχής να πω ότι στις 2 τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις αποφάσισα να συνταχθώ με το ΚΚΕ(μ-λ), χωρίς να έχω κάποια επίσημη ιδιότητα στο κόμμα.
  Διάβασα με προσοχή το κείμενο σου με την περιγραφή της κατάστασης και επειδή είναι γνωστές οι συμπάθειες σου, θέλω να κάνω ένα ερωτήματα για την επιλογή του κυρίου Κουτσούμπα. Το ΚΚΕ καλεί τον κόσμο του να ακυρώσει το δημοψήφισμα μέσα από το άκυρο δελτίο του. Όμως αν πραγματικά θέλει να κηρύξει άκυρο το δημοψήφισμα, τότε έπρεπε να φροντίζει και να παρακινεί τον κόσμο να απέχει, γιατί μόνο με αποχή πάνω από 40% νομικά και επίσημα το δημοψήφισμα ακυρώνεται.
  Γιατί τελικά το ΚΚΕ δεν έδωσε γραμμή για ΑΠΟΧΗ , αν ήθελε πραγματικά να ακυρωθεί το δημοψήφισμα;
  tarnaout
  Απάντηση

  Ανώνυμος4 Ιουλίου 2015 - 4:13 μ.μ.
  Βέβαια όλοι οι ΚΚΕδες που μιλάω για όχι πάνε, αλλά νταξ υποθέτω και το κόμμα έχει αφήσει ένα περιθώριο σε αυτό.
  bookfreak
  Απάντηση
  Απαντήσεις

  ΑΝΕΡΓΟΙ και ΑΦΡΑΓΚΟΙ4 Ιουλίου 2015 - 6:20 μ.μ.
  Ανώνυμος4 Ιουλίου 2015 - 4:13 μ.μ.
  Κι εγώ, όλοι οι συριζαίοι που μιλάω το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ θα ρίξουν, αλλά νταξ οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ υποθέτω τούς έχουν δώσει το οκέι γι' αυτό.
  Α, το ίδιο ισχύει και για τους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΤΡΟΪΚΑ.
  Τι να σου πως καημένε-καημένη...
  Σε τυφλώνει ο αντικομμουνισμός και δεν ξέρεις πού πατάς και πού βρίσκεσαι.
  Βρε, αν θέλαν οι κομμουνιστές να χρησιμοποιήσουν μαύρη προπαγάνδα σαν τη δική σου, σε διαβεβαιώ θα το έκαναν με εξυπνότερο και αποτλεσματικότερο τρόπο, κι όχι καραμπινάτα γελοία σαν κι εσένα.
  Απλά, οι κομμουνιστές δεν παίζουν πολιτικά παιχνιδάκια σε βάρος τού λαού, άρα δεν χρησιμοποιούν βρωμιές...
  Διαγραφή

  ΑΝΕΡΓΟΙ και ΑΦΡΑΓΚΟΙ4 Ιουλίου 2015 - 6:25 μ.μ.
  Ανώνυμος4 Ιουλίου 2015 - 3:26 μ.μ.
  Κι οπωσδήποτε ξέρεις πάρα πολύ καλά, πως το ΚΚΕ προτείνει στους ψηφοφόρους, ΑΚΥΡΟ, ΛΕΥΚΟ, ΑΠΟΧΗ.
  ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΕ ΕΝΑ.
  Μη σε παίρνει όμως τόσο πολύ ο πόνος για το ΚΚΕ, γιατί κινδυνεύεις από κατάθλιψη και μετά σε γραπώνει η μελαγχολία και σ' αποτελειώνει...
  Αθεράπευτος γαρ ο αντικομμουνισμός...
  Διαγραφή

  revolt4 Ιουλίου 2015 - 7:28 μ.μ.
  ΑΝΕΡΓΟΙ και ΑΦΡΑΓΚΟΙ...και απομονωμένοι.
  Καλά κανεις και θες να στηρίξεις οποσδηποτε την γραμμή του κόμματος σου.
  Καλά κανεις και την ώρα που ο κόσμος ξεπέρασε τους φόβους 6 ετών, έκλασε κυριολεκτικά τους κινδυνολόγους των πληρωμένων παπαγάλων της τιβι και συγκεντρώθηκε σε μια πανηγυρική συγκέντρωση στο σύνταγμα, εσύ εγγραφες αγωνιστικά σχολιάκια καταγγελίας.
  Καλά κανεις και όταν όλος ο κόσμος κοιτάζει με δέος την αντίδραση του λαου που μπούχτισε από λιτότητα και απειλές, εσύ προτιμάς τον ελιτισμό και το διδακτικό ύφος από το να νιώσεις τον "παραπλανημενο λαουτζίκο".
  Καλά κανεις και την ώρα που υψώσαμε την γροθιά μας και φωνάξαμε προς όλες τις κατευθύσεις ότι δεν είμαστε καθόλου φοβισμένοι αλλα οργισμένοι, εσύ βλέπεις ραγιάδες, αυταπάτες και ... αντικομμουνιστές.
  Καλά κανεις και όταν χορεύαμε στο σύνταγμα μέχρι τις 4 τα ξημερώματα με απόφαση ότι δεν θα μας τρομοκρατήσει πια κανένας, εσύ κοιμόσουν τον ύπνο του δικαιου και ονειρευόσουν ροδινες επαναστάσεις.

  Καλά θα κάνουμε και εμείς, όταν έρθει η ώρα να θυμηθούμε την στάση σου και να επιλέξουμε αναλόγως.
  ΥΓ. Εύχομαι στο δημοψηφισμα να κερδίσει το όχι με διαφορα. Γιατί εάν έρθει το υποτακτικό ναι πρώτο τότε... ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ
  #################
  ΑΝΕΡΓΟΙ και ΑΦΡΑΓΚΟΙ4 Ιουλίου 2015 - 10:30 μ.μ.
  Καλά κάνεις κι επιδίδεσαι σε μια σειρά χειρισμούς...
  Το ίδιο θα έκανα κι εγώ αν ήθελα να παρουσιάσω το μαύρο, άσπρο...
  Μόνο που εγώ θέλω να βλέπω και να παρουσιάζω το μαύρο, μαύρο και το άσπρο, άσπρο.

  Κι όσο για την απειλή σου εναντίον μου ακριβώς πριν το ΥΓ σου,
  "Καλά θα κάνουμε και εμείς όταν έρθει η ώρα να θυμηθούμε την στάση σου και να επιλέξουμε αναλόγως"...,
  τι να σου πως μαυροκακομοίρη-μαυροκακομοίρα.
  Νομίζεις πως θα τρομοκρατηθώ και θα ψάξω λαγούμι να κρυφτώ;;; Αμ δεν είμαστε απ’ την ίδια πάστα!!!

  Πάντως, σε υπέρ ευχαριστώ που αυτοαποκαλύφτηκες φασιστομαφιοζόμουτρο…

  Καλή Γκέλμπεση - συγγραφέας
  Διαγραφή

  ΑΝΕΡΓΟΙ και ΑΦΡΑΓΚΟΙ4 Ιουλίου 2015 - 10:39 μ.μ.
  Celin
  Το ακριβώς προηγούμενο σχόλιό μου απευθύνεται στον ΑΝΩΝΥΜΟ που είχε το θράσος να ρίξει κι ένα "revolt" 4 Ιουλίου 2015 - 7:28 μ.μ.
  βρωμίζοντάς το, για να με απειλήσει διπλά, δείχνοντας ότι με ξέρει. Τόσο ...λίγος είναι!
  Επειδή βεβαίως δεν φοβάμαι τα θρασίμια, του απάντησα και υπέγραψα την απάντησή μου.
  Απλά, λυπάμαι που ο χώρος σου γίνεται θέατρο απειλών σε βάρος σχολιαστών. Φυσικά δεν φταις εσύ γι' αυτό το αίσχος. Ούτε βέβαια εγώ που δεν το αφήνω να περάσει απαρατήρητο...

  Καλή Γκέλμπεση - συγγραφέας
  ####################

  Κάτι τέτοια επιβεβαιώνουν πως η πρόταση του ΚΚΕ, ακόμη κι αν δεν υπήρχε, θα έπρεπε να εφευρεθεί απ' το λαό!!!


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να δω οργή , γροθιές και χορούς μέχρι τις 4, με τα καινούρια μέτρα που θα έρθουν!!!

   Κώστας

   Διαγραφή

 3. @ Κώστας

  Και μάλιστα ν' ακούγεται στη διαπασών

  "Μου στήσαν κάλπη κάλπικη
  ψήφισα όχι-ναι
  βαρούν νταούλια και βιολιά
  Σείονται οι αγοραί,
  το όχι πήγε κούρνιασε στην αγκαλιά του ναι"

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά