15 Ιουλίου 2015

Στο Σύνταγμα το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ: Μυριόστομο το μήνυμα «Μπλόκο στα νέα μέτρα και τα μνημόνια διαρκείας»


Xιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ βροντοφωνάζοντας «Αρκετά ματωσαμε – Αρκετά πληρώσαμε». Η κεφαλή της πορείας στις 8.30 το βράδυ ήταν στη συμβολή των οδών Φιλλελήνων και Ξενοφώντος και εκείνη την ώρα ξεκινούσαν τα τελευταία μπλοκ από την Ομόνοια.

Η πορεία είναι πολύ πυκνή και γεμάτη παλμό με τα συνθήματα να δονούν την ατμόσφαιρα: «Έφτασε η ώρα να ξεσηκωθούμε μνημόνια διαρκείας δε θα ανεχτούμε», «τώρα με το ΠΑΜΕ μη μένεις φοβισμένος, ντροπή για τον εργάτη να ζει υποταγμένος», «μη ματώνεις άλλο για την πλουτοκρατία εμπρός λαέ για άλλη κοινωνία», «εργάτη, νέε, το ΠΑΜΕ σε καλεί σου κήρυξαν τον πόλεμο πολέμα τους κι εσύ».

Στην κεφαλή της πορεία το πανό του ΠΑΜΕ το οποίο αναγράφει: «Όχι στο νέο βάρβαρο μνημόνιο – Με τα μονοπώλια ή με τις ανάγκες του λαού. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Αγώνας τώρα». Ακολουθούν τα μαζικά μπλόκ Ομοσπονδιών και Συνδικάτων.


Από την Ομόνοια ο Βασίλης Σταμούλης μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ τόνισε ότι το 3ο μνημόνιο που φέρνει για ψήφιση στη Βουλή για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων, του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΠΟΤΑΜΙ συμπληρώνει, ολοκληρώνει και βαθαίνει τα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα των προηγούμενων μνημονίων.

«Οι εργαζόμενοι στέλνουν μήνυμα απόφασης για ανυποχώρητη ταξική πάλη, οργάνωσης και δράσης για μπλόκο στα νέα μέτρα και τα μνημόνια διαρκείας. Πρέπει να μετατρέψουμε τους τόπους δουλειάς σε κάστρα αντίστασης και αγώνα. Αυτή είναι η δική μας απάντηση».

Ο Β. Σταμούλης τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν κάνουν βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις τους, δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς των εκμεταλλευτών του μόχθου και του ιδρώτα τους. Σημείωσε ότι αποδεικνύεται πως δεν πρόκειται να υπάρξει έλεος από καμία κυβέρνηση στο έδαφος της εξουσίας των μονοπωλίων.

«Μόνο με τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα, με την κλιμάκωση της πάλης για να μην εφαρμοστούν τα νέα μέτρα, για την κάλυψη των απωλειών που είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, με την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την οικοδόμηση της συμμαχίας με τα υπόλοιπα κομμάτια του λαού που υποφέρουν, τους φτωχούς αυτοαπασχούμενους και ΕΒΕ, τους φτωχούς αγρότες, μπορούν να δοθούν λύσεις σε όφελος των εργαζομένων». (Διαβάστε εδώ την ομιλία) 

Συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και σε δεκάδες ακόμη πόλεις σε όλη τη χώρα.

Πηγή : 902.gr

47 σχόλια:



  1. Επεισόδια ξέσπασαν λίγα λεπτά μετά τις 9 στην συμβολή των οδών Αμαλίας, Β. Σοφίας και Πανεπιστημίου στην πλατεία Συντάγματος, όταν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη, πέταξαν βόμβες μολότωφ προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες απάντησαν αμέσως εκτοξεύοντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά.

    Σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος είχαν καλέσει η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕ ΟΤΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες οργανώσεις.

    Η επίθεση των δυνάμεων καταστολής από τη συμβολή Β. Σοφίας και Πανεπιστημίου επί της λεωφόρου Αμαλίας με κατεύθυνση προς το Ζάππειο, όπου βρίσκονταν το μαζικό και μαχητικό μπλοκ του ΠΑΜΕ. Οι γνωστοί - άγνωστοι «προσπέρασαν» τα μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ και κινήθηκαν στην Αμαλίας προς το μπλοκ του ΠΑΜΕ, «παρασέρνοντας» και τις δυνάμεις καταστολής.

    Μέσα σε λίγα λεπτά η πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι πνίγηκαν στα χημικά.

    Το μπλοκ του ΠΑΜΕ υποχώρησε συντεταγμένα προς τις Στήλες του Ολυμπίου Διός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ανταρσυα μαζι με συριζαιους και ασφαλιτες αναρχικους σταματησαν την οργη του κοσμου και προστατεψαν τη βουλη για αλλη μια φορα. Τοσες μερες ανεβαιναν στα μαρμαρακια της βουλης 3-4 χιλιαδες συριζαιοι και νδ και σημερα που ήταν πραγματικα πιο σοβαρη μερα σε σχεση με το δημοψηφισμα είδαν 30-40000 κοσμο και είπαν να τους σταματησουν. Μη φανουν και στις ειδησεις. Οι μεγαλιώδεις συγκεντρωσεις του ναι και του οχι των 4000 σήμερα αλλαξαν σε αρκετο κοσμο των 40000. Μπαβο ουρες τους συριζα τα καταφερατε παλι.
    νκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "5000 μέλη του ΠΑΜΕ έχουν συγκεντρωθεί στην Ομόνοια για να διαμαρτυρηθούν για την ψήφιση του μνημονίου." Τάδε έφη AlfaVita,αν και δεν περίμενα κάτι διαφορετικό.

    http://www.alfavita.gr/arthron/%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CF%84%CE%BF%CF%86-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CF%81%CF%85%CE%B3%CF%8C%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%AD%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B2%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1-live

    Κυψελιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Αλφαβητα έχει γίνει κυβερνητικό φερέφωνο από πέρσι.

      Πάντως για τα "μεγάλα" λινκ υπάρχει και το url shortener
      https://goo.gl/
      ώστε να τα μικρύνεις και να μην πιάνουν τόσο χώρο.

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ για την πληροφορία! Όσο για το AlfaVita είναι γνωστός ο ρόλος του αλλά τον τελευταίο καιρό έχει καταντήσει βασιλικότερο του βασιλέως. Πάντως το μόνο ελπιδοφόρο της σημερινής ημέρας ήταν ότι πραγματικά είχε πολύ κόσμο και μάλιστα είδα και κάποια άτομα που δεν είχαν ξανακατέβει με το ΠΑΜΕ,τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με την εταιρεία που δουλεύω.

      Κυψελιώτης

      Διαγραφή
    3. Ναι είχαν πολύ κόσμο, και σε εμάς στην Πάτρα, παρά το ότι ήταν άδεια η πόλη και είναι μέσα Ιούλη. Αυτό σημαίνει πως από Σεπτέμβρη θα υπάρξει σοβαρή ανασυγκρότηση του κινήματος τουλάχιστον όσον αφορά την συμμετοχή.

      Διαγραφή
  4. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κουκουλοφόροι και τα ΜΑΤ, φαίνεται πως είχαν ξεκάθαρο σχέδιο να χτυπήσουν το μπλοκ του ΠΑΜΕ αφού το έβαλαν στόχο από την αρχή και το ακολούθησαν μέχρι το τέλος της Αμαλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυο τραυματιες μελη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απο γκλοπ...Κατα τα αλλα η Ανταρσυα μαζι με τους μπαχαλους ειχε σχεδιο να σας διαλυσει..Αλλου αυτα...
      -0-

      Διαγραφή
    2. Και οχι μονο μεχρι την Αμαλιας....Μπαχαλακηδες και ΜΑΤ ακολουθησαν μεχρι και περα το Μετρο ΣΥγγρου εως το Φιξ

      Διαγραφή
    3. Ποιός μίλησε από εμάς για σχέδιο της Ανταρσύα ?

      Διαγραφή
    4. Κατι τετοιο λες πιο πανω..Οτι τα μπαχαλα μπηκαν στο μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑς και παρεσυραν τα ΜΑΤ πανω σας και οτι φταιει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ Εγω ενα ξερω:οτι και τα μπλοκ της Ανταρσυας και του ΠΑΜΕ δεχτηκαν αγρια καταστολη απο τα "αριστερα" ματ..με δεκαδες χημικα και γκλοπς. Και τουλαχιστον 2 μελη της Ανταρσυας με σπασμενα κεφαλια..Το ΠΑΜΕ δεν ξερω εαν εχει τραυματιες..
      -0-

      Διαγραφή
    5. Για διάβασε πάλι τι γράφει πιο πάνω ...

      ... Οι γνωστοί - άγνωστοι «προσπέρασαν» τα μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ και κινήθηκαν στην Αμαλίας προς το μπλοκ του ΠΑΜΕ, «παρασέρνοντας» και τις δυνάμεις καταστολής ...

      Που γράφει, φταίει η ανταρσυα ?

      Διαγραφή
    6. Απλά ελληνικά χρησιμοποιώ. Εσείς γιατί θέλετε να κατασκευάσετε ιστορίες απο το πουθενά ?

      Διαγραφή
    7. Νταξει εμπλεξα την δικη σου αναρτηση με την αναρτηση του "νκ" ...Μετα απο 2 ωρες εν μεσω χημικων μην περιμενεις και πολυ καθαρο μυαλο..Απο ΠΑΜΕ,υπαρχουν πληροφοριες για τραυματιες? Τα ρομποτακια του Πανουση χτυπησαν πολυ κοσμο...
      -0-

      Διαγραφή
    8. Υπηρχαν μπροστα μου ανοιγμενα κεφαλια απο ΔΕΛΤΑδες.
      Αυτο ειναι το θεμα ομως τη τρελα μου μεσα;
      Δεν ζητησαμε παρασημο, πολιτικη ευθυνη υπαρχει απο τις γκρουπες που μια ζωη χαιδευουν μαυροασφαλιτικα αυτακια;;;;;
      Δυστυχως δεν τη βλεπω...
      Ειμαι εξοργισμενος γιατι ημουν στην ουρα που εφαγε τα πεσιματα και δεν αντεχω με τα ζα αλλο...

      Διαγραφή
  5. πέσιμο στα μπλοκ του παμε ΑΦΟΥ είχαν διαλυθει από ισχυρές δυνάμεις ΔΕΛΤΑ με ξύλο στο ψαχνό και χημικά! (και είναι επιβεβαιωμένο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιβεβαιώνω καθώς ήμουν μπροστά.
      Χίλια μπράβο στην περιφρούρηση, που τους σταμάτησε μέσα στον πανικό, το ντου από τα μηχανάκια, και τις κρότου λάμψης. Άξιοι!

      Κώστας

      Διαγραφή
  6. Σύντροφοι και συναγωνιστές ειμουν ειμουν στη κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ είδα όλο το έργο μεταξύ ΜΑΤ και των καλόπαιδα με τα μαύρα ρε ξεφτίλες τη πέσετε πάλι στο βανακι του ΠΑΜΕ βρίζατε φτυνατε και πεταγατε πέτρες στο κόσμο του ΠΑΜΕ προκαλουσατε είμαι πραγματικά οργισμένος. Τα παρακρατικά παιδάκια ήταν (μπροστά από το μπλοκ της ροσιναντε) οδηγούσαν τα ΜΑΤ πάνω στον κόσμο.έφτασε η πορεία Στη φρατζη εκεί διαλύθηκε πάλι από κρότου λάμψης.

    Giorgio Lazer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρώτη φορά δακρυστερά από τον Σφυροδρέπανο
    http://sfyrodrepano.blogspot.gr/2015/07/blog-post_62.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. επειδη δεν ημουν μπροστα αλλα ειδα τα πλανα απο το rt. οταν ξεκινανε τα σκηνικα φαινεται το μπλοκ της ανταρσυα το οποιο το μισο σπαει και τρεχουν πανικοβλητοι στο πεζοδρομιο και καπου εκει πρεπει να εφαγαν τις ξωφαλτσες.
    το "ωραιο" ειναι οτι αμεσως μετα το μπλοκ τους μενει ανενοχλητο ακριβως μπροστα απο την βουλη με τα ματ να τους αφηνουν πισω και να φευγουν προς τις στυλες.
    αφου για πολυ ωρα το τεραστιο μπλοκ του ΠΑΜΕ πηγαινε εμπρος πισω, αναγκαστηκε να υποχωρισει γιατι ηταν προφανεις ο σκοπος.
    καθολη την διαρκεια της υποχωρησης προς ακροπολη/φιξ. στο πεζοδρομιο και με καλυψη γνωστων μπλοκ απο παλια, συνεχιζαν να σπανε τραπεζες και καδους με εμφανη σκοπο να προκαλεσουν επεμβαση στο ψαχνο απο τις δυναμεις καταστολης στα οργανωμενα μπλοκ του ΠΑΜΕ αλλα και σε χυμα κοσμο που προσπαθουσε να φυγει.
    τα "παιδια" σε καμια περιπτωση δεν ηρθαν σε αντιπαραθεση με τα ματ, αντιθετα ξεσπαγαν σε αψυχα για την επεμβαση. αφου στην ακροπολη δεν δοθηκε η ευκαιρια να διαλυθει ολη η τεραστια πορεια και να φυγει ο κοσμος με ασφαλεια, συνεχισαμε προς φιξ.
    εκει την ωρα που κοσμος αφηνε σημαιες κτλ ενα πανο με 30-40-50 ατομα; δεν εχει σημασια, γνωστης ομαδας, κολαει πανω στην περιφρουριση και με συγχρονισμο ανσαμπλ δεκαδες δελτα εφορμησαν πετωντας κροτου λαμψης μεσα στα μπλοκ του ΠΑΜΕ που ηταν ακομα στο χωρο.
    η περιφρουριση εδωσε την μαχη και καταφερε να αποκρουσει και τις δυο επιτιθεμενες ομαδες.
    σιγουρα οι συντροφοι που δεχτηκαν τα χτυπηματα δεν το νοιωθουν αμελητεο, αλλα δεν θα κατσω να γραψω οτι (χ) εφαγαν γκλοπιες, αλλοι (χ) σιφουνιες στη μουρη και κροτου λαμψης στο σωμα τους.
    απλα η διαφορα του ενος μπλοκ με του αλλου, ηταν οτι ενω στην μεν ανταρσυα το μισο μπλοκ την εκανε με ελαφρα, στην αλλη περιπτωση ακομα και συντροφοι με γυμνα χερια οταν δεχτηκαμε την επιθεση πηγαν μπροστα!
    αυτα τα λιγα.
    κατα τα αλλα ανταρσοπαιδα, να χαιρεστε αυτους που κανατε πορειες για να τους στηριξετε και κανατε τις κολεγιες στο δημοψηφισμα!
    ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΠΑΤΣΙΚΑ
    ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπαρχει link?
      Kostas

      Διαγραφή
    2. λινκ για ποιο πραγμα;;;;
      προφανως εκεινη την ωρα δεν θα τραβαγα βιντεο.
      αν εννοεις το rt, εχουν πλανα και το enikos.gr και ο ζουγκλας

      Διαγραφή
    3. Παντως για την ιστορια,2 μελη της Οκδε και ενας σεκιτης συνεληφθησαν...Το μπλοκ της Ανταρσυα ηταν το πρωτο που φαγε χημικα και κροτου,οποτε τα περι ασυλιας της Ανταρσυας απτους μπατσους αλλου!
      -0-

      Διαγραφή
    4. ρε μεγαλε χεσε μας,
      ησασταν μπροστα οταν ξεκινησε, δεν κανατε τιποτα να το σταματησετε και την ωρα που πεφτουν τα χημικα το μισο μπλοκ σας χεζεται και τρεχει στο πεζοδρομιο και φυσικο ηταν οταν βλεπουν τα ματ καποιον να τρεχει τον κυνηγανε, αν εκει αυτος "αντισταθηκε" και λιγο θα φαγε κανα 2 και τον μαζεψαν. δεν θα του βρουν τιποτα και θα επρεπε να ειχε ηδη αφεθει. η αληθεια επισης ειναι οτι μετα ηταν σαν να μην υπαρχετε, δεν ασχοληθηκαν με εσας.
      οσο για την οκδε, τους ειδα με τα ματια μου φιλελληνων και αμαλιας να ενωνονται με τα "παιδια". αν δεν εχουν το μυαλο οτι αν μπερδευεσαι με τους ασφαλιτες, εσενα θα πιασουν οχι τους ασφαλιτες.
      δεν ασχοληθηκαν με την γκρουπα σας γιατι ηθελαν να χτυπησουν την συνεπη δυναμη.
      γιατι να ασχοληθουν με τους στυλοβατες της κυβερνησης;;;;;

      Διαγραφή
    5. Ναι γιατι ησασταν απειλη χτες για την ομαλη διεξαγωγητης ψηφοφοριας..Πλακα μας κανεις? Ενω ειχατε αρκετα μετρα να προχωρησετε στην Αμαλιας δεν το κανατε..Δεν φτασατε καν εξω απο το παρκινκ της Βουλης,ενω μπορουσατε...

      Νταξει κατεβασατε λαο χτες..το ξερουμε αυτο,αλλα απο που κι ως που το ΠΑΜΕ ειναι απειλη και δυναμη? Δηλαδη ειχατε σχεδιο να συγκρουστειτε χτες,αν δεν γινοταν το μπαχαλο? Δε νομιζω...Κανατε μια παραλλαγη στο συνθημα σας απο "αντισταση κ παλι" σε "επιθεση" αλλα δεν ειδα τετοια διαθεση.
      Μακαρι να ειχατε σχεδιο να συγκρουστειτε,ή εστω να φθασετε μεχρι το περιβολο της Βουλης συντεταγμενα με δυναμικα συνθηματα.Αλλα που...

      Και για την Ανταρσυα που λες,οντως στα πρωτα λεπτα καναμε μια υποχωρηση λιγα μετρα,αλλα που ειδες εσυ να χεζομαστε κ να τρεχουμε πανικοβλητοι? Μαλλον μας μπερδεψες με το μπλοκ του ΕΠΑΜ και του Ξεκινηματος..
      Αυτοι τρεχανε..
      Εμεις καναμε αλυσιδες κ περιμεναμε να τελειωσει το θεατρο του παραλογου με τα βλαμμενα κ τους μπατσους.
      -0-

      Διαγραφή
    6. @-0-
      Δεν ήθελα να μπλέξω σε τέτοια συζήτηση γιατί την θεωρώ ανούσια και σε ορισμένα σημεία γεμάτη υπερβολές.
      Όμως νομίζω ότι στο τελευταίο σχόλιο σου αναδεικνύεις όλη την αντίληψη που σας διαπνέει, που κατάτη γνώμη μου χαρακτηρίζει όλο τον οπορτουνισμό σας (δεν το θέτω σε προσωπική βάση).
      Γράφεις:
      "Ναι γιατι ησασταν απειλη χτες για την ομαλη διεξαγωγητης ψηφοφοριας..Πλακα μας κανεις? Ενω ειχατε αρκετα μετρα να προχωρησετε στην Αμαλιας δεν το κανατε..Δεν φτασατε καν εξω απο το παρκινκ της Βουλης,ενω μπορουσατε...
      Δηλαδη ειχατε σχεδιο να συγκρουστειτε χτες,αν δεν γινοταν το μπαχαλο? Δε νομιζω...Μακαρι να ειχατε σχεδιο να συγκρουστειτε,ή εστω να φθασετε μεχρι το περιβολο της Βουλης συντεταγμενα με δυναμικα συνθηματα.Αλλα που...Και για την Ανταρσυα που λες,οντως στα πρωτα λεπτα καναμε μια υποχωρηση λιγα μετρα,αλλα που ειδες εσυ να χεζομαστε κ να τρεχουμε πανικοβλητοι?"
      Δηλαδή υπονοείς ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε σχέδιο σύγκρουσης...Το ίδιο φαντάζομαι, όταν διαδήλωνε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ στις συγκεντρώσεις στήριξης της κυβέρνησης και τότε που "αλώσατε" το "κάστρο" της βουλής μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ!!!
      Η σύγκρουση καθορίζεται πρώτα και κύρια στην πολιτική γραμμή και όχι στα σόου. Και επειδή έμμεσα αναπαράγεις τη βρωμιά περί "συστημικού ΚΚΕ" που δεν χτυπιέται από το κράτος, να σου θυμίσω ότι αυτή είναι ακριβώς η επιχειρηματολογία της Χρυσής Αυγής.
      Και όλη σου η καούρα είναι να αποδείξεις πόσο "μεγάλη" την έχετε...Ενω η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που είναι ουράτου ΣΥΡΙΖΑ με τις λίγες εκατοντάδες συγκεντρωμένους τράνταξε συνθέμελα το σύστημα!!! Τι να σου πώ; Μήπως τελικά θα θέλατε πολύ να χτυπηθεί η μεγαλειώδης πορεία του ΠΑΜΕ. Γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά τέτοιου είδους επιχειρηματολογία.
      Το να είσαι επαναστάτης σημαίνει ότι βλέπεις συνολικά τη συνέχεια του κινήματος, ξέρεις οργανωμένα να κατεβάζεις μαζικά κόσμο και να μπορείς συγκροτημένα να αφοπλίζεις την καταστολή. Δηλαδή αυτό που έκανε το ΠΑΜΕ. Για τα υπόλοιπα, για το πως εξελίχθηκαν τα γεγονότα μέχρι του ΦΙΞ(αυτό εσένα δεν σε προβληματίζει) έχουν γράψει και άλλοι.
      kk-1

      Διαγραφή
    7. Οχι βεβαια η Ανταρσυα δεν ειχε σχεδιο συγκρουσης..Αλλα απ το πρωι βλεπω σε σχολια στο ιντερνετ οτι ειχαν σχεδιο να χτυπησουν την απειλιτικη πορεια του ΠΑΜΕ..Ειπαμε κοσμο παρα πολυ ειχατε..αλλα που βλεπετε εσεις "απειλη"?

      Η Ανταρσυα ειχε 4000 χτες-ολα τα μπλοκ της(σεκ,ναρ,εργατ.αλληλεγγυη κλπ)..για εσας φαινεται πολυ λιγο,για εμας μια χαρα...Ποτε δεν ειπαμε οτι τρανταξαμε το συστημα..Αλλα μη λετε και σεις οτι ησασταν ο μονος φοβος της κυβερνησης χτες και γιαυτο σας χτυπησε!
      Και τα ματ χτυπησαν πολλα μπλοκ χτες..οχι μονο εσας..και η Ροσιναντε εφαγε πολυ ξυλο,και η Οκδε και το Ξεκινημα..

      -0-

      Διαγραφή
    8. @-0-
      Δεν θέλω να προχωρήσω παραπέρα...αλλά είναι ζήτημα για το αν ολα τα μπλόκ μαζί που είσασταν μπροστα στη βουλή ξεπερνούσατε τους 4.000, δηλαδή ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, κάθε είδους αναρχοαυτόνομοι και τροτσκιστές, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΕΠΑΜ κλπ. Δεν το γράφω για να υποτιμήσω την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά να μην βαφτίζουμε το κρέας ψάρι...Απλά είναι ένα δείγμα για το πόσο ψευδεπίγραφο είναι το επιχειρημα ότι η τακτικική και η γραμμή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συσπειρώνουν, κινητοποιούν και ριζοσπαστικοποιούν ευρύτερες μάζες!!!
      kk-1

      Διαγραφή
    9. Λαθος κανεις...Μπροστα απτη βουλη ηταν περιπου 8000..Οντως πολυ μικρος αριθμος και εδω φαινεται η ανικανοτητα και δικια μας και της Αδεδυ να συσπειρωσουμε τον κοσμο...
      -0-

      Διαγραφή
    10. επειδη εχετε χασει λιγο την μπαλα εκει στην ανταριζα!
      η απειλη και η δυναμη δεν φαινεται στο αν θα μαζεψεις καποιους αποφασισμενους για να τις παιξεις με τα ματ εξω απο την βουλη!
      στην τελικη πες μου ποια αλλη δυναμη εχει συγκρουστει σωμα με σωμα και μαλιστα εχει νικησει και μαλιστα εκει που μετραει. οχι για τα σοου των δελτιων, εξω απο εργασιακους χωρους, σε απεργιες κτλ.
      η απειλη ειναι οτι το 4% (οπως σας αρεσει να λετε) κατεβαζει υπερδιπλασιους απο ολους τους αλλους μαζι και αυτοι ειναι πεισμενοι για 5 πραγματα και τα εχουν ληγμενα.
      δεν ειναι ενας συρφετος απο αυθεντιες με μεσο ορο ηλικιας τα 25.
      συγκρουση ειναι να κανεις 5 βηματα παραπανω την ωρα η ασφαλεια θελει να σε διαλυσει; στην τελικη το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ εχουν μπει και σε 2 πρεσβειες και στη βαση της σουδας. εστω για 5 μετρα και; συμβολικη κινηση ηταν, συμβολικη και οτι φτασαμε επανω στη πλατεια. φαινεται ομως οτι απλα σιχενεστε να μας βλεπετε στη πλατεια, σας χαλαμε την μανεστρα στηριζουμε/καταγκελοντας τον συριζα.

      το ειδα στο βιντεο της RT, λινκ το οποιο ειναι ποιο κατω και μπορεις ελευθερα να το δεις και να σας καμαρωσεις.

      για τον υπολογισμο του κοσμου δεν θελω να πω παραπανω, αλλα πραγματικα εχετε πολυ πλακα οταν βγαζετε νουμερα.

      η τελευταια σου παραγραφος φαινεται πως αντιμετωπιζει ο χωρος σου την κατασταση.
      καταρχην λες οτι περιμενατε να τελειωσει το θεατρο του παραλογου!!!!!!!!!
      ελα; σοβαρα; θεατρο του παραλογου οι προβοκατσιες των παρακρατικων;;;;;
      το γεγονος οτι μεινατε 500 ατομα μπροστα στη βουλη αλυσιδες και δεν σας εδινε κανεις σημασια γιατι το "θεατρο" πηγαινε πανω μας δεν σας προβληματισε...
      για τις φωτογραφιες του λινκ με τις αλυσιδες σας ακινητες και τους μπαχαλους μπροστα εχεις να πεις τπτ;
      παμε παρακατω....βλαμενα;;;;; βλαμενα;;;;; οι παρακρατικοι βλαμενα;;;; ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ;;;;
      απευθυνεσαι στους παρακρατικους προβοκατορες δολοφονους (ψυχρους), αντιστοιχους με τα αυγα, ως βλαμενα;

      το ξεκινημα δεν το ειδα, η οκδε οπως εγραψα και ποιο πανω φιλελληνων και αμαλιας ενωθηκε με τα "βλαμενα" και επειδη τα βλαμενα δεν προκειται να τις φανε, θα τις φανε οι χρησιμοι ηλιθιοι.
      για τη ροσιναντε τωρα. η μονη φορα που εφαγε "ξυλο" ηταν οταν κολησε πανω μας και στο καπακι μας την επεσαν οι δελταδες. παρεπιπτοντως μετα τα πρωτα δευτερολεπτα δεν ασχοληθηκαν μαζι τους, αντιθετα κατι κοντοξυλα της ροσιναντε επεσαν σε κεφαλια γυναικων απο το πλαι.

      Διαγραφή
    11. ρε συ -0- ελεος πια, ασε την ρημαδα την εκτιμηση, αν ειχατε 8000 μπροστα στη βουλη -και 4000- η ανταρσυα μονο το ΠΑΜΕ ειχε μισο εκατομμυριο.
      δες τα πλανα που ειναι απο ψιλα στο λινκ απο κατω κανε pause και μετρα κεφαλια ενα ενα. ΕΛΕΟΣ, μην παραμυθιαζεστε ετσι δεν κανει καλο

      Διαγραφή
    12. κανε pause στο 57:25 και δες το πλανο που ειναι απο ψηλα, φαινεται ο κοσμος της πανω μεριας, στην κατω ειχε ακομα λιγοτερο.
      στο 1:12:15 φαινεται το μπλοκ της ανταρσυα στο μεγεθος του και
      στο 1:25:50 το πως φυγατε το πως εμεινε το μπλοκ της ανταρσυα και ποσοι ειστε!
      ΕΛΕΟΣ

      Διαγραφή
    13. Στο 1.12.15 φαινεται ο μισος κοσμος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ...Φαινεται μονο το μπλοκ της ΜΑΡΣ και το μπλοκ της ΑΝΤΑΡΑΣΥΑς που αποτελουταν κυριως απο μελη των εαακ..
      Αν η καμερα εστριβε πιο αριστερα θα εβλεπες τα μπλοκ του ΣΕΚ,της ΟΚΔΕ,εργατ.αλληλεγγυης,Σχεδιο Β' που ειναι συνιστωσες της Ανταρσυας και αρα μετρανε σαν κοσμος της!

      Και στο 1:25 ειναι μετα την αγρια επιθεση με δεκαδες χημικα και υπαρχει οντως μια ατακτη υποχωρηση..το μπλοκ που φαινεται ειναι της ΜΑΡΣ γυρω στα 300 ατομα που κανει αλυσιδες κ προσπαθει να ανασυνταχθει για να βρεθει με τα υπολοιπα μπλοκ της Ανταρσυας...
      Βλαμμενα λεω τους πιτσιρικαδες μπαχαλους..Δεν ειναι και οι 200 ασφαλιτες..αμα τους δεις απο κοντα θα δεις οτι ειναι κ 15χρονα αναμεσα τους..ασφαλιτες κ τα 15χρονα χουλιγκανια?
      Κ επειδη τυγχανει να εχω φιλο που ειναι στη Ροσιναντε..Το ξερεις οτι καποιος προφανως χωρις την αδεια απο την περιφρουρηση ΚΝιτης πεταξε μπουκαλι στο κεφαλι μιας κοπελας? Και ξερω..θα μου πεις μεμονωμενο...Αλλα να τα λεμε κι αυτα -να μην λεμε μονο αυτα που μας συμφερουν...
      -0-

      Διαγραφή
    14. απο την πορτα σου περνω και τηγανιζεις ψαρια!!!
      οτι να ναι, ολους τους βλεπω. δεν εχει σημασια, τις παρωπιδες δεν τις βγαζεις με τιποτα.
      για τη ροσιναντε επειδη ηταν ολη την ωρα διπλα μας, αστο το ρημαδι, μην ξυνεσαι στην γκλιτσα του τσοπανη

      Διαγραφή
    15. Α ετσι εε? Δηλαδη εσας σας χτυπησαν...αλλα εσεις δεν απαντησατε..Αυτα ναβτα πεις στην κοπελα απο τη Ροσιναντενπου εχει καρουμπαλο απ το μπουκαλι.
      -0-

      Διαγραφή
    16. Μη σου πω ότι το ΠΑΜΕ και οι κνίτες φταίνε για τα επεισόδια, αλλά και για τα πάντα στο πλανήτη.

      Διαγραφή
    17. αγορακι μου γλυκο μην θες να τα πιασουμε απο την αρχη.
      1 ωρα σερι, μας βριζανε, μας απειλουσαν, μας εφτυναν κτλ κτλ (καποιοι απο αυτους ,μειοψειφια, προσπαθουσαν να τους μαζεψουν) και παραπονιεσαι γιατι μεσα στον πανικο και στα ντου που φαγαμε απο 2 μεριες εφαγε μια ενα μπουκαλι;;;;
      και πως στο διαλο εκανε καρουμπαλο απο μπουκαλι με νερο; αιντε παρατα μας επιτελους

      Διαγραφή
    18. Κανεις δεν πρεπει να εχει την παραμικρη αμφιβολια για τον ρολο που θα παιξει η ανταρσυα με τον Αλαβανο και τους Μανιαδακηδες. Θα παίξουνε τον ρολο των Αντικομμουνιστικων Ταγματων Εφοδου Φραικοπς για το χτυπημα του Ταξικου Συνδικαλιστικου κινηματος και των Κομμουνιστών. Ειναι ορκισμενοι εχθροι του Πρλεταριατου και της ΕΣΣΔ και η αντιμετωπιση τους πρεπει να ειναι σαν εχθρους του Κινηματος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  9. όλο το βίντεο εδώ:
    https://www.youtube.com/watch?v=5sk5bBCs_kU

    ΣΗΜ: Επειδή μάλλον θα το χοντρύνουν το παιχνίδι ενάντια στο ΠΑΜΕ και στο κίνημα καλό θα ήταν να τραβάμε ΒΙΝΤΕΟ και φωτογραφίες με συγκεκριμένη ανάθεση από τα σκηνικά αυτά... Χρησιμεύουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με μίσος στο μπλοκ του ΠΑΜΕ....

    https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/t31.0-8/s720x720/11538132_1630889700513069_8426531251427931911_o.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. φωτογραφίες και από την επίθεση στα μπλοκ του ΠΑΜΕ
    http://www.vice.com/gr/read/entasi-molotof-kai-dakrygona-stin-athina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα χειρότερα σκυλιά της καταστολής οι ΔΕΛΤΑ...

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. https://athens.indymedia.org/post/1547168/

    Παντως οποιος μπορει να φιλτραρει βλεπει οτι ακομα και οι ιδιοι ομολογουν οτι επαιξαν συγκεκριμενο ρολο οι μπαχαλακηδες...

    ratm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άσχετο με το θέμα, αλλά ας το έχουμε υπ' όψη μας. Το enikos.gr δημοσιεύει στη στήλη του Στάθη ότι τον βολεύει, δηλαδή αυτούς που τον χαϊδεύουν. Έστειλα στις 11:43 το παρακάτω μνμ, δημοσιεύτηκαν άλλα που στάλθηκαν αργότερα και το δικό μου κόπηκε δίχως προφανή αιτία, βρισίδια κλπ:

    "Είναι αργά για δάκρυα Στάθη. Τους στήριξες ως εδώ και το ίδιο με καμουφλάζ κάνεις ακόμη. Όταν ακριβώς αυτά που γίνονται σήμερα, τα έλεγε το ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια, εσείς λασπολογούσατε εναντίον του.
    Λαφαζανέικο κλπ αναχώματα πιάσατε πάτο.
    Ή μήπως έχει και χειρότερα;"

    Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αφου η ανταρσυα για χρονια ολοκληρα ειναι αβανταδορος του Τσυριζα στο συνδικαλιστικο κινημα σε δημους και περιφέρειες ο Χαγιος το 2012 οταν εβγαλεβλτα την εντολη ο τσυριζα ετρεξε να βγαλει φωτογραφιες στο δημοψηφισμα μαιμου ταυτιστηκε με την Χρυση αυγη και τους Βιομηχανους τωρα την πειραξε το Μνημόνιο. Σε διατεταγμενη υπηρεσια για την Δημιουργια του νεου Οπορτουνιστικου αναχωματος μαζι με τους Λαφαζανη Αλαβανο του Μααστριχτ και τους Μανιαδακηδες. Προσφορα στο Καπιταλιστικο συστημα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.