15 Ιουλίου 2015

Σήμερα διαδηλώνουμε με το ΠΑΜΕ κόντρα στη συμφωνία της βαρβαρότητας


Στην Αθήνα, στις 7.30 μ.μ., στην Ομόνοια
Στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ., στοΥπουργείο ΜΑΚ-ΘΡΑΚ

Να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις, δυναμώνοντας την πάλη ενάντια σε μνημόνια, αντιλαϊκούς νόμους και αφεντικά, καλεί τους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ, που διοργανώνει σήμερα συλλαλητήρια σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα, με σύνθημα: «Κάτω η νέα συμφωνία της βαρβαρότητας και της ντροπής». Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 7.30 μ.μ., στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

«Λέει ψέματα η κυβέρνηση, πως με το νέο μνημόνιο θα πληρώσουν οι έχοντες και η ολιγαρχία, ότι τα μέτρα θα βασίζονται στην "κοινωνική δικαιοσύνη". Στόχος είναι το ξεζούμισμα του λαού, το παραπέρα πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων, η παραπέρα εκμετάλλευση των εργαζομένων», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ και καλεί σε αγώνα για να μην περάσουν τα νέα μέτρα, για να ακυρωθούν σε κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς, σε κάθε εργατική - λαϊκή γειτονιά. 


«Αρκετά ματώσαμε - αρκετά πληρώσαμε!» διαμηνύει το ΠΑΜΕ και διεκδικεί:
  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.
  • Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ κατώτερο μισθό.
  • Κάλυψη όλων των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια.
  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων, αποκατάσταση των ΣΣΕ.
  • Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.
Σε κρίσιμο ζήτημα αναδεικνύει το ΠΑΜΕ το αποφασιστικό ανέβασμα του βαθμού οργάνωσης και συμμετοχής στα σωματεία και τις μαζικές οργανώσεις:

«Δουλειά, ψωμί και ανθρώπινη ζωή για το λαό και όχι μνημόνια διαρκείας! Τώρα χρειάζεται λαϊκή, αποφασιστική οργάνωση και αντεπίθεση, με ενιαίο μέτωπο, που θα εκφράζεται σε κάθε κλάδο, εργοστάσιο το εργοστάσιο, σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε γειτονιά. Τα ΔΣ των σωματείων να πάρουν την ευθύνη που τους αναλογεί. Με ΔΣ αποφασισμένα για αγώνα, με πρωτοπόρους αγωνιστές στη δράση, στην πρωτοβουλία, στην ανάπτυξη των αγώνων σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς», σημειώνει το ΠΑΜΕ και καταλήγει:  
«Η λαϊκή παρέμβαση, η οργή για τα νέα μέτρα πτώχευσης, πρέπει να συνδυαστούν με τη μαζική και ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων και των γυναικών στα σωματεία, στα συνδικάτα, στις μαζικές οργανώσεις. Να πυκνώσουν οι συζητήσεις στα εργοστάσια, σε όλους τους τόπους δουλειάς. Σε αυτόν τον αγώνα χωράνε όλοι, ανεξάρτητα από τη χτεσινή τους πολιτική στάση».

Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα
Αθήνα, 7.30 μ.μ., Ομόνοια
Θεσσαλονίκη, 7 μ.μ., Υπουργείο ΜΑΚ-ΘΡΑΚ
Αγρίνιο, 8.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
Αίγιο, 8 μ.μ., πλατεία Λαύρας
Αλεξανδρούπολη, 8 μ.μ., Δημαρχείο
Αλιβέρι, 8 μ.μ., άγαλμα Λιγνιτωρύχου
Αμφισσα, 8 μ.μ., πλατεία Λαού
Αρτα, 8.30 μ.μ., πλατεία Κιλκίς
Βέροια, 7.30 μ.μ., πλατεία Ωρολογίου
Βόλος, 7.30 μ.μ., πλατεία Πανεπιστημίου
Γιάννενα, 7.30 μ.μ., Δημαρχείο
Γρεβενά, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία
Δράμα, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
Ζάκυνθος, 8.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο
Ηράκλειο, 7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας
Θήβα, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία
Καβάλα, 7.30 μ.μ., πλατεία Καπνεργάτη
Καλαμάτα, 8 μ.μ., πλατεία 23ης Μαρτίου
Καρδίτσα, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία
Καστοριά, 8 μ.μ., απέναντι από την πρώην Νομαρχία
Κατερίνη, 7.30 μ.μ., Συντριβάνι (πλατάνι)
Κέρκυρα, 8 μ.μ., πλατεία Σαρόκο
Κεφαλονιά, 8.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο
Κιλκίς, 7.30 μ.μ., πλατεία Ειρήνης
Κοζάνη, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία
Κομοτηνή, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
Κόρινθος, 8 μ.μ., Περιβολάκια
Κως, 7.30 μ.μ., πλατεία Καζούλη
Λαμία, 8 μ.μ., πλατεία Πάρκου
Λάρισα, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία
Λευκάδα, 8.30 μ.μ., Αη Μηνάς
Μυτιλήνη, 8 μ.μ., πλατεία Σαπφούς
Νάουσα, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία
Ναύπλιο, 8 μ.μ., πλατεία Καποδίστρια
Ξάνθη, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία
Ορεστιάδα, 8 μ.μ., πλατεία Δημαρχείου
Πάτρα, 8 μ.μ., πλατεία Γεωργίου
Πτολεμαΐδα, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία
Πύργος, 8 μ.μ., πλατεία ΟΤΕ
Ρόδος, 7.30 μ.μ., πλατεία Κύπρου
Σάμος, 8 μ.μ., Εργατικό Κέντρο
Σέρρες, 7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας
Σπάρτη, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία
Τρίκαλα, 8 μ.μ., πλατεία Ρήγα Φεραίου
Τρίπολη, 8 μ.μ., πλατεία Πετρινού
Φλώρινα, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία
Χαλκίδα, 8 μ.μ., παραλία
Χανιά, 7.30 μ.μ., πλατεία Νέων Καταστημάτων
  • Πικετοφορίες θα γίνουν σε:
Γιαννιτσά, 8 μ.μ., πλατεία ΕΠΟΝ
Εδεσσα, 8 μ.μ., Μικροί Καταρράκτες
Μουδανιά, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
Πολύγυρο, 7 μ.μ., πλατεία Δημαρχείου
  • Πέμπτη 16 Ιούλη
Ηγουμενίτσα, 8 μ.μ., πεζόδρομος

Οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας
Οι προσυγκεντρώσεις για το σημερινό συλλαλητήριο έχουν οριστεί στις 7 μ.μ., στα εξής σημεία:
  • Πλατεία Βάθης: Εργαζόμενοι σε Μέταλλο, Φάρμακο, Τύπο - Χαρτί, Χημική Βιομηχανία, Ενέργεια, Τρόφιμα - Ποτά, Κλωστοϋφαντουργία, Μεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Τηλεπικοινωνίες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
  • Κάνιγγος: Εργαζόμενοι σε Κατασκευές, Εμπόριο, Λογιστές, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Δικηγόροι, Επισιτισμός - Τουρισμός, Σύλλογοι Φοιτητών και Σπουδαστών, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, εργαζόμενοι στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, σωματεία από το χώρο της Υγείας, Καλλιτέχνες, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς της Α΄ Αθήνας και του Γαλατσίου, των Μεσογείων και των Ανατολικών Συνοικιών, τα κλαδικά σωματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Α' Αθήνας.
  • Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά): Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς από τον Πειραιά, το Νότιο Τομέα της Αττικής και οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις.
  • Πλατεία Καραϊσκάκη: Εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στο Δημόσιο, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Δυτικού Τομέα Αττικής, του Βόρειου Τομέα Αττικής και του Θριάσιου Πεδίου.

Πηγή : Ριζοσπάστης

12 σχόλια:

  1. Αν και δεν θελω να παρεμβω στις αποφασεις του ΠΑΜΕ,αλλα μηπως επρεπε να γινει στις 7.00? Γιατι αν αρχισει 7.30 θα φτασουμε Συνταγμα 8,αρα θα ειναι δυσκολο να καναμε εναν μινι αποκλεισμο της Βουλης,γιατι λογικα θα χει ηδη κοσμο η Αμαλιας απ τους αλλους..Απλη παρατηρηση..
    ΓΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μας ανοίξουν το δρόμο, όπως έγινε και την Παρασκευή!

      Γ.

      Διαγραφή
    2. ας κατσουν τα παιδια μπροστα απο την εισοδο αυτοκινητων της βουλης στα δεξια, λογικα θα φτανουν για να την κλεισουν, και να παμε εμεις σε ολο το υπολοιπο μερος!
      αλλα μην αγχωνονται μερικοι. ετσι και αλλιως η αλλη συγκεντρωση ειναι στις 7, αρα 8, αρα θα περιμενουν να ανεβουμε μπας και κλεψουν καμια φωτο για να δειχνουν αυριο οτι εχουν κοσμο

      Διαγραφή
    3. Με 7 φοιτ.συλλογους,10 εργατικες λεσχες,8 συνελευσεις γειτονιων,5 οργανωσεις μεταναστων,πολλα σωματεια και αμετρητες αριστερες οργανωσεις,βαλε και τους αναρχικους.. λες εσυ να ειμαστε στο πεζοδρομιο? Δεν θα σας κανουμε την χαρη να κανετε καταληψη στο Συνταγμα..οχι δεν θα την κανουμε! Μεινετε στην Ομονοια..καλα ειναι!
      -0-

      Διαγραφή
    4. Μπά..τι λες..7 φοιτ.σύλλογοι και 10 σωματεία...Τρομάξαμε τώρα..Και τι εννοείς δεν θα σας αφήσουμε; Πέντε-έξι χιλιάδες θα είστε και αραιά-αραιά...Το κακό είναι ότι ακόμη κ τόσοι κλείνετε τον δρόμο κ δεν αφήνετε να περάσει η κανονική πορεία.
      ΓΚ

      Διαγραφή
    5. 7 φ.σ. που δεν κατεβαινουν ουτε τα δ.σ
      πολλα σωματεια, φανταζομαι εννοεις το σμτ (μετα τις 9 μπορει να ερθει κανενας, αληθεια την επικη ανακοινωση για τη βιανεξ την κανετε γαργαρα;) τυπου χαρτου; αλλα;
      συνελευσεις γειτονιων εννοεις αυτες που μαζευεστε 5 και πινετε μπυρες;;;;;
      εργατικες λεσχες αυτες που οι 5 συνηθως αεργοι που μαζευονται σαν συνελευση γειτονιας κανουν τις εργατικες λεσχες;;;;
      αμετρητες αριστερες οργανωσεις;;; χα χα χαχαχαχα, αμετρητες δεν ειναι, δυστηχως ειναι πολλες και εκφραζουν απο 5 ατομα η καθε μια
      για ποιους αναρχικους μιλας; καποιοι ειναι συνιστωσα του συριζα, καποιοι ειναι της ανταρσυα, αρα και του συριζα και καποιοι κοπανανε τελευταια την ανταρσυα!
      δλδ εσεις που θα ειστε στο συνταγμα απαρτιζεστε απο:
      α) ανθρωπους που την δευτερα ειναι συνελευση γειτονιας και την τριτη εργατικη λεσχη, οι οποιοι ειναι και στις αμετρητες αριστερες οργανωσεις. εχουμε τα ιδια ατομα που ανακυκλονονται στις αριστερες οργανωσεις στους αναρχικους στις λεσχες και στις συνελευσεις γειτονιων, αλλα κλωνοποιουνται και συμμετεχουν κατω απο ολα τα πανο και εχουμε δεκαδες χιλιαδες.....
      να σου πω, τα πιστευευτε και μεταξυ σας αυτα; δεν ειναι κακο που και που να πατατε στην πραγματικοτητα....
      Α! και αν ειναι να κανετε την εφοδο, πειτε το να μην ερθουμε και το βρειτε σαν δικαιολογια οτι σας κοψαμε την εφοδο στους ουρανους

      Διαγραφή
    6. Το ποσοι ειναι οι ΦΣ το ξερουν τα ματ που φυλαγαν την Αμερικ.Πρεσβεια τον Νοεμβρη '14 που τα μπλοκ περναγαν 10 λεπτα απο μπροστα τους..
      Το ποσοι ειναι τα μελη των συνελευσεων γειτονιας μπες να δεις φωτο απο την πανΑθηναικη συνελευση τους τον Μαρτη στην Ασσοε που η αιθουσα ηταν ασφυκτικα γεματη.
      Το ποσοι ειναι στις εργατικες λεσχες το ειδαμε στην πορεια για το επιδομα ανεργιας που διοργανωσαν τον Απριλιο και η Σταδιου ηταν γεματη

      Και ναι οι αριστερες οργανωσεις ειναι αμετρητες... Ανταρσυα,Σεκ,ΕΕΚ,ΟΚΔΕ,ΣχεδιοΒ',Εργατικος αγωνας,ΚΚΕμλ,ΜΛ ΚΚΕ,Ροσιναντε,Λαϊκη Αντισταση,Δεν πληρωνω κ πολλοι αλλοι...
      Κατα τ'αλλα θα δουμε το βραδυ ποσοι θα ειναι ολοι αυτοι...
      -0-

      Διαγραφή
    7. τα μπλοκ που περνανε αρεα αρεα να φανουμε καμια 50αρια και το ενα μπλοκ απο το αλλο στα 30 μετρα, τα ξερουμε αγαπητε.
      την αιθουσα της ασσοε την γεμιζει και μια κοβ σε εκδηλωση, αλλα δεν μου απαντησες, σε αυτο που ειπα, οτι αυτοι που συμμετεχουν και στα 2 ειναι οι ιδιοι ανθρωποι. δεν μπορεις να λες οτι στην μια ειναι ο γιωργος ο κωστας και η μαρια, στην αλλη παλι οι ιδιοι και να τους βγαζεις 6.
      ο χωρος σας εχει και ενα περιοργο τροπο να "μετραει" συγκεντρωσεις, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.
      ανταρσυα ειναι συνολο που περιλαμβανει το σεκ, δεν μπορεις να τα αρθροιζεις ετσι και αλλιως, αλλα δεν καταλαβα που ειναι το καλο να υπρχουν πολλες.
      τι το καλο προσφερει στο κινημα η υπαρξη του σεκ της δεα του κοκκινου και δεν θυμαμαι την διασπαση του κοκκινου πως λεγεται, τι προσφερει η υπαρξη κοε/κκεμλ/μλκκε και ποιες οι διαφορες τους. τι προσφερει στο κινημα η πολυδιασπαση και μαλιστα με το υφος δεκα καρδιναλιων ξερολα σχεδον ολων αυτων.
      ποια ειναι η διαφορα της α/κ με την ροσιναντε και της βιβλιοθηκης οεο; μερα που ηταν σημερα ας μην το συνεχισουμε και χαλασουμε τις καρδιες μας και με τα γεγονοτα.

      μια απορια εχω μονο. γιατι αλλαξε δρομολογιο σημερα το γνωστο θεατρο και αντι να κατεβει κλασικα πανεπηστιμιου/εξαρχεια, πηγε προς στυλες, ακροπολη, φιξ;
      ο ευρων αμοιβεται!

      Διαγραφή
    8. Είδαμε παλίκαρε... Άντε για κανένα ρούμι τώρα μπας σας δεις πενταπλούς και χαρείς λιγάκι. Αλλά δεν θα σου χαλάσω χατήρι, αμέτρητοι είσασταν. Τι θα κάνετε τώρα με αυτό τον κόσμο? Θα τον πάτε αύριο σε κανένα συλλαλητήριο υπέρ της κυβέρνησης?
      Λοιπόν μαγκάκο, αν θες να ξαναμιλήσεις σε ΚΚΕ σαν υποστηρικτής της Ανταρσύα πρώτα θα κάνεις τα παρακάτω:
      1) Θα ζητήσεις συγνώμη που στήριζες 5 μήνες τώρα την κυβέρνηση συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της (α ρε ΣΕΚ αθάνατο: "θα αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ από μέσα")
      2) Θα ζητήσεις συγνώμη που στήριξες το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ και με την ψήφο σου και θα πεις "είχε δίκιο το ΚΚΕ, τα έλεγε για κυβερνήσεις στο έδαφος του καπιταλισμού αλλά εγώ ο μ.......που να ακούσω"
      3) Θα ζητήσεις συγνώμη που συμμετείχες ενεργά, έστω και άθελά σου (οι διάφοροι Δελαστίκ δεν το κάνουν αθελά τους, μην μπερδευτούμε) στο να κοιμηθούν λίγο ακόμα και να αποπροσανατολιστούν οι συνειδήσεις του κόσμου.
      4) Θα ζητήσεις συγνώμη που έκανες τον ρουφιάνο/καταδότη/ορντινάντζα της κυβέρνησης και έστελνες την αστυνομία να διώξει από τα εκλογικά κέντρα τους μοναδικούς εκφραστές του πραγματικού όχι.
      5) και μιας και αρχίσαμε, ζήτα και κανένα συγνώμη παραπάνω, έτσι για να έχεις κάβα!

      Και πραγματικά μην κάνεις τον κόπο και απαντήσεις αν δεν έχεις καταλάβει πρώτα τι ελλεινή ζημιά έχεις κάνει και δεν έχεις ζητήσει συγνώμη για όλα τα παραπάνω, γιατί ρε μόρτη εδώ δεν είναι παιδική χαρά, εδώ παίζονται ζωές, εδώ καθυστερεί το ίδιο το μέλλον της ανθρωπότητας. Άνθρωποι αυτοκτονούν, άλλοι πεθαίνουν από μαγκάλια, άλλοι επειδή δεν έχουν να πληρώσουν τα φάρμακά τους, άλλοι από την πρέζα που τους πλασάρει στα ναρκωφεστιβάλ της/σας η κυβέρνηση. Και το κρίμα είναι και στο δικό σου λαιμό φιλαράκι, θες δε θες, το είχες δεν το είχες δει να έρχεται.
      Κάτσε λοιπόν και σκέψου τι στον πού@#$ φταίει και έχεις βρεθεί αντικειμενικά συνυπεύθυνος για όλα αυτά, ζήτα συγνώμη σπό τον κόσμο που υποφέρει και εξαιτίας σου και μετά έλα να μιλήσουμε, να τις μετρήσουμε, να κάνουμε ότι γουστάρεις.

      Ιάκωβος

      Διαγραφή
    9. Το σχόλιο προφανώς είναι για το -0-ικό από πάνω. Και επίσης προφανώς η ελλεινή και η ελεεινή ζημιά είναι το ίδιο πράγμα :-)

      Ιάκωβος

      Διαγραφή
  2. Σας παρακαλώ διορθώστε η συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη θα γίνει την ίδια ώρα στο υπό κατάληψη ΥΜΑΘ.
    ΝΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός ;
    Σύντροφοι και φίλοι δε σας καταλαβαίνω. Αν ο φίλτατος 4:47 γνωστότερος σε όλους και σαν -0- και άλλοι 4 είχαν στον επιχειρησιακό σχεδιασμό τους για σήμερα το να προφυλάξουν τη βουλη και την ευρύτερη αυτής περιοχή από τα μπλοκ του ΠΑΜΕ ποιο το πρόβλημα μας; Δεν κατάλαβα αυτό να εμποδίζει το ΠΑΜΕ στους δικούς του σχεδιασμούς…
    Φιλέ 4:47 (-0-) ας τους να λένε τους ΚΚΕ-δες και του παμίτες εσύ συνέχισε να κάνεις τόσο καλά τη δουλειά σου όπως τόσα χρόνια ξέρεις να κάνεις . άλλωστε σε πληρώνουν για αυτό σωστά:


    Φαμφάρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.