16 Ιουλίου 2015

Να σας ζήσει ...

Ολοκληρώθηκε η ψήφιση του πρώτου τμήματος του Μνημονίου 3. Το νομοσχέδιο του μνημονίου υπερψηφίστηκε από 110 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και όλους τους βουλευτές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ενώ καταψηφίστηκε από το ΚΚΕ, την ΧΑ και 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 6 απόντες και μια απούσα συμπληρώνουν την εικόνα.

229 ΝΑΙ
64 Οχι
6 Παρών 
1 Απών

17 σχόλια:

  1. Αλέξης Τσίπρας στη βουλή: Ξέρετε από πότε είχε να συμβεί αυτό στην ευρώπη; Στις μεγάλες πόλεις, στους δρόμους, στις πλατείες να βγαίνουν διαδηλωτές με τις ελληνικές σημαίες, να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό; Από τα χρόνια της δικτατορίας. Και τώρα, το έχουμε ξανά! Κι αυτή είναι μια πολύ συγκινητική εξέλιξη, που πρέπει να μας τιμά όλους.

    Προς Μεϊμαράκη: Γιατί δεν κάνετε μια πρόταση μομφής; Ή ακόμα-ακόμα, γιατί δε ζητάτε εκλογές; Οι κυβερνήσεις πέφτουνε κυρίως όταν χάνουν τη στήριξη τους μέσα στην κοινωνία και η δική μας κυβέρνηση δεν έχει χάσει καθόλου τη στήριξη της στην κοινωνία, δε θα τη χάσει και μέσα στο κοινοβούλιο. Διότι δεν υπάρχουν αυτόχειρες βουλευτές οι οποίοι θα ρίξουν την κυβέρνηση της αριστεράς!

    Τόση γλίτσα - και το κανάλι της επίσημης μονταζιέρας στο youtube τη διαφημίζει κιόλας...
    https://www.youtube.com/watch?v=qJ1Zu9IQT6g

    gdmn1973

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στην Βουλη ο Βουλγαρακης εκανε καζουρα στον Τσιπρα

      Πρωτη φορα που η αριστερα συνεδριαζει στις 8 το πρωι.
      Ουαυ που θα ελεγε και ο Γιανης Βαρουφακης
      Ειμαι σιγουρος πως θα πετυχετε
      Θελετε και αλλη συσπειρωση στο κομμα σας: Να σας την δωσουμε.

      Εκαναν ολους αυτους που ψηφισαν και ψηφιζουν μνημονια και να βγαινουν και απο πάνω. Νικ. -π.

      Διαγραφή
    2. Δεκτη η διορθωση. Μειμαρακης ο προεδρος της ΝΔ. Νικ. -π

      Διαγραφή
  2. Παντως δεν περιμενα τοσα οχι απ τους τσυριζαιους...Τι λετε να γινει απο δω κ περα? Ο κυρ Σταυρος παντως ξεσκονιζει τα σακακια του λενε...
    ΓΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν δεν ειχε γινει το μπαχαλο απ'εξω θα ειχε περισσοτερα.
      αλλα δεν λεει και τιποτα αυτο.
      οπως ειδαμε ολοι, ολα τα οχι στα μετρα εγιναν αμεσως στηριξη στη κυβερνηση, οποτε κρατα μικρο καλαθι.

      Διαγραφή
    2. Δεν συνηθιζω να μπαινω στο συγκεκριμενο site,αλλα αξιζει νομιζω να μπειτε κ να δειτε το ξεκατινιασμα μεταξυ αναρχoμπαχαλων/ανταρσαιων κλπ για την περιφρουρηση του ΠΑΜΕ athens.indymedia.org/post/1547168/ λενε πολλες αληθειες κ σχεδον προδιδουν την προβοκτορικη σταση τους σε καποια σημεια..
      ΓΚ

      Διαγραφή
    3. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ...ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΟΥΝΤΑΙ..ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ..
      Στεφανος

      Διαγραφή
  3. http://ergatikosagwnas.gr/new/ea/index.php/arthra/arthra-analysis/607-o-laos-pio-rizospastikos-apo-ta-aristera-tou-kommata-kai-tis-protopories

    Παρτε εδω πολιτικη αναλυση. Αυτοι οι τυποι ειναι που λενε οτι το ΚΚΕ και χει χασει την επαφη του με τις μαζες... Αναθεμα και αν μιλανε εστω με μισο ανθρωπο περα απο τον εαυτο τους. Μιλαμε για πληρη αποκοπη απο την πραγματικοτητα.
    Δηλαδη αυτο το 62% ΟΧΙ που ηταν πιο ριζοσπαστικο απο το ΚΚΕ που ηταν ολες αυτες τις μερες να υπερασπιστει το ΟΧΙ του? Η απεργια της ΑΔΕΔΥ απογοητευτικη σε συμμετοχη, οι συγκεντρωσεις των οχιαδων 3 και ο κουκος μετα το δημοψηφισμα, ακομα και το συλλαλητηριο της Τεταρτης δεν ειχε σχεση με την τελευταια συγκεντρωση του ΟΧΙ και για να τα λεμε οπως ειναι μονο το ΠΑΜΕ εφτασε σε μαζικοτητα τα μεσα επιππεδα των συγκεντρωσεων πριν το 2012. Αυτο εδωσε τον τονο και τη μαζικοτητα. Αλλα ακομα και το ΠΑΜΕ που ειναι το μονο που εχει σημερα μια δυναμικη στο δρομο και κυριως τις προυποθεσεις να ανασυγκροτησει το κινημα λογω πολιτικης επιβεβαιωσης του ΚΚΕ υπολειπεται ακομα πολυ των συγκεντρωσεων της 5/5/10 ή της 48ωρης στις 19-20/10/2011 ή της 12/2/2012...Γιατι πολυ απλα ο κοσμος ειναι πιο συντηριτικοποιημενος σε σχεση με πριν 3-4,χρονια.
    Αυτοι οι καλπολαγνοι μεσοαστουληδες σε ποια χωρα ζουν και βλεπουν αυτες τις ηλιθιοτητες που γραφουν?

    ratm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στις 20 Φεβρουαριου εγινε η συμφωνια - παραταση μνημονιου με την υπογραφη του Ψωμι - σουβλακι Γιαννη Βαρουφακη Δεν ηθελαν οι Συριζανελ να την φερουν στην Βουλη
    Ο λογος.
    Παραταση δανειακης συμβασης και οτι ειναι κατω απο αυτη (μνημονιο Νο2),
    Καμια μονομερη ενεργεια απο πλευρα της Ελληνικης κυβερνησης.
    Η Ελληνικη Κυβερνηση να κανει τις δικες της μεταρρυθμισεις.
    Πληρωμη του χρεους στο ακεραιο και στην ωρα του προς ολους τους δανειστες.
    Δουλευαν τον κοσμο για 4μηνες ενω απο 20 Φεβρουαριου τα είχαν υπογραψει σχεδον όλα.
    Νικ. -π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. να σας πω γιατι πολλα λεγατε τοσο καιρο ΟΧΙ μαζι με τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ψηφισατε ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ?Δηλαδη συμπρατεται με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ η αλλος ο ψηφος της τησ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και αλλος τυ ΚΚΕ????? Δυο ενδεχομενα υπαρχουν η οτι συμπρατεται με τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ η οτι τα ΟΧΙ ειναι διαφορετθκα αλλα αυτο ισχυει και για τους αλλους στο δημοψηφισμα και οτι απλα κανατε τοσο καιρο βλακωδης προπαγανδα!!!!!

    ΤΣΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποσο κρετινος;;;;;;
      στη μια περιπτωση ειχαμε την συμπορευση ενος ολοκληρου φασματος απο ανρχικους μεχρι φασιστες, στην απατη ενος δημοψηφισματος, με ανυπαρκτο διλημμα, που το ΚΚΕ ελεγε οτι το οχι ειναι ναι στην ουσια, να μην τα ξαναλεμε, που επιβεβαιωθηκε την επομενη μερα το πρωι και κανενας απο αυτους που ηθελε να πιστευει οτι το οχι σημαινει εξοδο απο το ευρω, απο την εε και λοιπα αλλα αντιιμπεριαλιστικα, δεν εκανε την αυτοκριτικη του για το ποσο ασχετος ή πουλημενος ηταν.
      απο την αλλη εχουμε μια ξεκαθαρη ψηφοφορια για το αν θελει ενα κομμα να περασουν νομοι μνημονιου ή οχι.
      τι ακριβως ομοιο εχουν οι δυο περιπτωσεις ρε κρετινε;
      παραδεχτειτε μια φορα στην ζωη σας οτι εχετε κανει πατατα (οπως για την συρια, αιγυπτο, τυνησια πχ) και σταματηστε τους εξυπνακισμους και τις συνδικαλιες.
      & ΛΟ

      Διαγραφή
    2. Και εσένα τα Ελληνικά σου είναι σαν αυτά των Χρυσαυγητών, τι σημαίνει αυτό, ότι είσαι Χρυσαυγήτης;;;;;; (6 ερωτηματικά εγώ. Σε νίκησα!!!!!!! και 7 θαυμαστικά, φάε τη σκόνη μου...)

      Ρε μεγάλε, το θέμα δεν είναι αν κάποιος για τους δικούς του λόγους ψηφίζει το ίδιο με εσένα (γι' αυτό το λόγο γίνεται και συζήτηση, ώστε να πει και ο καθένας το σκεπτικό του και να αναλύσει γιατί λέει ναι η όχι σε κάτι). Το θέμα είναι τι είναι αυτό που ψηφίζεις. Την Τετάρτη λοιπόν το ΚΚΕ ψήφισε όχι στα μέτρα που έρχονται να τσακίσουν κυριολεκτικά το λαό, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ με τους νέους συμμάχους του (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι κ.λπ) ψήφισαν ναι στην ολοκληρωτική εξαθλίωση του λαού και στο ξεπούλημα της χώρας. Το ΚΚΕ επίσης έβαλε και τη λογική του για το ποια είναι η διέξοδος για το λαό την ίδια στιγμή που οι Χρυσαυγήτες και εσείς (είτε ΣΥΡΙΖΑ είτε Ανταρσύα είσαι το ίδιο μου κάνει) απλά διαφωνούσατε επειδή εξυπηρετείτε διαφορετικές μερίδες του κεφαλαίου.
      Τώρα εσύ αν θες να μείνεις στο ότι ΧΑ και ΚΚΕ ψήφισαν όχι και να δώσεις πάτημα στους ΧΑλήτες να λένε ότι έχουν πολιτική υπέρ του λαού, μόνο και μόνο για μπορέσεις να την πεις στο ΚΚΕ,κανένα πρόβλημα. Να το λες όμως αυτό και στον εαυτό σου κάθε φορά που πληρώνεις ΕΝΦΙΑ, κάθε φορά που βλέπεις πως ο μισθός (αν υπάρχει) δεν φτάνει ούτε για να αγοράσεις σκοινί για να αυτοκτονήσεις, να το λες στους γύρω σου όταν σου λένε πως δεν έχουν λεφτά ούτε για ένα πιάτο μακαρόνια...

      Υ.Γ. Πραγματικά, αν δεν είσαι βαλτός, είσαι ο ορισμός αυτού που λέμε "Χρήσιμος ηλίθιος". Στην προσπάθεια να την πεις στο ΚΚΕ ή να σώσεις τα προσχήματα για τις επιλογές σου, το μόνο που πετυχαίνεις είναι να ενισχύσεις το προφίλ των ΧΑυγητών... Βάλτο και λίγο το ριμάδι να δουλέψει, αν και εφόσον...

      ΠΑΜΕ για επιτροπές αλληλεγγύης ΠΑΝΤΟΥ!

      Ιάκωβος

      Διαγραφή
  6. Τώρα εσύ αν θες να μείνεις στο ότι ΧΑ και ΚΚΕ ψήφισαν όχι και να δώσεις πάτημα στους ΧΑλήτες να λένε ότι έχουν πολιτική υπέρ του λαού, μόνο και μόνο για μπορέσεις να την πεις στο ΚΚΕ,κανένα πρόβλημα.
    αυτο ακτιβως Ιακωβε δε θα μπορουσα να το πω καλυτερα. Αυτο ακριβως κανετε εξισωνοντας το οχι του κοσμου στο δημοψηφισμα με το οχι της ΧΑ.Δε θα μπορουσε να βρει καλυτερη υποστηριξη η ΧΑ απο εσας!
    ΤΣΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε να μη σου πω τπτ.
      πηγατε και ΚΟΙΡΟΙΔΕΨΑΤΕ τον κοσμο να ψηφισει ενα "οχι" που ηταν "ναι" απο την αρχη και δεν θελατε να το δειτε ή δεν το βλεπατε. το αν δεν το βλεπατε αιντε παει στο διαολο, καντε την αυτοκριτικη σας και βουλωστε το επιτελους.
      απο την αλλη ομως βλεπουμε οτι προφανως δεν θελατε να το δειτε. απο κει και περα δεν θελατε να το δειτε λογω καιροσκοπισμου για πολιτικα ωφελη ή γιατι εξυπηρετειτε τα συμφεροντα που θελουν αυτη την εξελιξη.
      σε οποιες απο ολες τις περιπτωσεις, εσεις κανατε ΚΟΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ μια βδομαδα υπερ μιας ψευτικης ξεπουλημενης πολιτικης επιλογης της αστικης ταξης και σαν να μην εφτανε αυτο λειτουργησατε απο κοινου ολοκληρη την ημερα κυνηγοντας κομμουνιστες στα σχολεια, με τραμπουκισμους, με τους μπατσους κ.α.
      σε αυτη την περιπτωση λοιπον, εχουμε μια απο κοινου δραση απο τους αναρχικους μεχρι τους φασιστες ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
      στην αλλη περιπτωση εχουμε μια ψηφοφορια, ξεκαθαρη, με συγκεκριμενο ερωτημα. εμεις και τα αυγα λοιπον ψηφισαμε οχι απο συκγεκριμενες αφετηριες τελειως διαφορετικες.
      δεν καναμε κοινες συγκεντρωσεις, δεν ειχαμε κοινα τραπεζακια.
      για αυτο λοιπον γκαιμπελισκε τελειωνε με τη μαυρη προπαγανδα.
      Υ.Γ. επειδη και ενας δικος σου ειχε αποριες γιατι στην προηγουμενη συγκεντρωση δεν θελαμε συχρωτισμους μαζι σας, η τελευταια πιστευω οτι απανταει για τον ρολο σας καθε φορα σε συκγεντρωσεις κρισιμες και με κοσμο. προσπαθησατε πολυ να γινει του οκτωμβρη αλλα δεν σας περασε. σας βαζω μεσα γιατι η τακτικη σας ηταν ιδια ακριβως

      Διαγραφή
    2. Είσαι απλά ελεεινός ψεύτης. Η άποψη του ΚΚΕ γι' αυτούς που ψήφισαν όχι στο δημοψήφισμα είναι στην ανακοίνωσή του μετά το δημοψήφισμα.
      Δεν χαρίζουμε κανέναν, ούτε αυτούς που εγκλωβίστηκαν σε αυταπάτες, ούτε αυτούς που φοβήθηκαν, δίνουμε το χέρι σε όλους και τους καλούμε να αντισταθούν στη λαίλαπα, να αγωνιστούν για μια κοινωνία με άλλη (λαική) εξουσία και οικονομία.
      Δεν χαριζόμαστε όμως και σε κανέναν που ηθελημένα ή άθελά του έσπρωξε τον κόσμο προς ένα κάλπικο όχι, δημιούργησε ψέυτικες ελπίδες ότι μπορεί να βγούμε παρθένοι από το λάκο με τα κολωδάχτυλα κ.λπ. Για τα υπόλοιπα σε παραπέμπω στο παρακάτω σχόλιο και δεν ξανασχολούμαι. http://redflyplanet.blogspot.com/2015/07/blog-post_90.html#comment-form 16 Ιουλίου 2015 - 1:25 π.μ..

      Για την υποστήριξη στη ΧΑ δεν το σχολιάζω. Μόνο κάποιος ψυχικά άρρωστος ή πληρωμένος ρουφιάνος θα ισχυριζόταν κάτι τέτοιο.

      Ιάκωβος

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.