7 Ιουλίου 2015

Τι ψήφισαν οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ (του Ιανουαρίου) στην Αχαΐα


Ο παραπάνω πίνακας προκύπτει μετά από επεξεργασία των αποτελεσμάτων ανα εκλογικό τμήμα, σε σχέση με τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογικών αποτελεσμάτων. Θεωρώ πως ο νομός Αχαΐας αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα για όλη την επικράτεια, καθώς περιέχει τόσο αγροτικές και ορεινές περιοχές, όσο και πεδινά και παραθαλάσσια, αστικά κέντρα με εργατογειτονιές αλλά και πιο εύπορα προάστια.

Ο πίνακας παρουσιάζει τα αποτελέσματα συγκεντρωτικά, άνα δημοτική ενότητα και άνα Δήμο και διαβάζεται οριζόντια. Για παράδειγμα στην δημοτική ενότητα Αιγείρας, από τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ του Ιανουαρίου, τώρα στο δημοψήφισμα το 1% απείχε, 77% το έριξε άκυρο, 1% λευκό, 18% έριξε ΟΧΙ και 3% έριξε ΝΑΙ. Στην τελευταία στήλη παρουσιάζεται μια εκτίμηση ως προς τα άκυρα ψηφοδέλτια που αντιστοιχούν σε μη ψηφοφόρους του Ιανουαρίου, άρα νέους ψηφοφόρους του ΚΚΕ ή ψηφοφόρους που επηρρεάστηκαν από την πρόταση του ΚΚΕ.

Φυσικά και χρειάστηκαν αρκετές παραδοχές ώστε να φτάσουμε στο παραπάνω αποτέλεσμα, αλλά μιλάμε για επεξεργασία πραγματικών στοιχείων και όχι σπέκουλα δημοσκοπικής εταιρείας.

34 σχόλια:

  1. Αν και οι εξελίξεις είναι λίγο πιο σοβαρές, έκανα την ανάρτηση για να μην πάει στράφι η ανάλυση που έκανα απο χθες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα εκανες και την εβαλες γιατι τα Παιδια εχουνε Λυσσαξει.............................. 79% λοιπον των Οπαδων του ΚΚΕ ψηφισε σύμφωνα με την γραμμη του κομματος. Η Επιτυχία ειναι τεραστια σε αυτες τις Συνθηκες. Χωρις βεβαια να λεω οτι αυτη η Στάση Αρχων μπορει να κριθει με αποτελεσμα Κάλπης. Αυτά ειναι Ιδεολογικες παρεκλισεις που αν τις Κάνεις μετα τις πληρώνεις για Δεκαετίες.............................. Οπως σημερα πληρωνεις τετοιες του Παρελθοντος.................................... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι 79% αλλά 72% σε επίπεδο νομού Αχαΐας,
      πες 70% χονδρικά.

      Διαγραφή
    2. Οτι πεις δεν χαλαω χατιρι. Ειναι θριαμβος, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. Βασικά εαν δει κάποιος αναλυτικά τα αποτελέσματα θα δει πως έχει αρκετές διαφορές ανα γειτονιά ή οικισμό, ακόμα και μεταξύ περιοχών με την ίδια κοινωνική σύνθεση. Πράγμα το οποίο σημαίνει πως οι τοπικές οργανώσεις είχαν διαφορετικό βαθμό επιτυχίας όσον αφορά την ενημέρωση.

    Όπως επίσης υπάρχουν οικισμοί στους οποίους τα άκυρα ξεπέρασαν κατα πολύ τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ ακόμα και του Μαίου του 12, πράγμα το οποίο σημαίνει πως επηρρεάστηκαν λαϊκά τμήματα που δεν έχουν ψηφίσει ποτέ τους ΚΚΕ, κατα πλειοψηφία σε αγροτικές περιοχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολη μερα ημουνα μαζι με συντροφους σε Σχολειο. Δεν βρεθηκε ανθρωπος να μας βρισει και ειχανε διαθεση για συζητηση. Μας ζηταγανε το ψηφοδελτιο μονοι τους. Εκτος βεβαια απο τους Τυχοδιωκτες που απο το Πρωι φαγωθηκανε να φυγουμε και στο τελος φερανε και την Αστυνομια.................................... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. ο κοσμος ερχοταν απο μονος του να παρει το ψηφοδελτιο του ΚΚΕ και στην θεσσαλονικη με μεγαλη ροη κιολας. Στα εκτροπα των εκλογων η ταχιαου βουλευτης Α' θεσ/νικης που ομως την διωξαμε. Για να ερθει απο αλλου το κερασακι στην τουρτα απο περιφερειακη κοπροσκυλα του συριζα που ηταν μεσα στο σχολειο και μολις ηρθε η αστυνομια τους ειπε ''δεν θα εφευγα αν δεν ερχοσασταν''. Φυσικα δεν καταφεραν τιποτα απλα κατεβηκαν οι αφισες αλλα ο κοσμος συνεχισε να ερχεται κανονικα γιατι ανοιξαμε τον ριζοσπαστη και επαιρναν κανονικα ψηφοδελτια.

      Διαγραφή
  4. Παιδιά ειδικά στα μεγάλα κέντρα και οσοι απλοί φίλοι του Κόμματος ή όσοι πείστηκαν απο τα επιχειρήματά μας έπρεπε να μετακινηθουν προτιμησαν αποχή. Δεν ήταν εύκολο να τους πείσουμε να ξοδεψουν χρονο και κυρίως 10 -50 ευρώ (τέτοιες εποχές) μονο για να ρίξουν άκυρο.

    Αυτα.. από σήμερα αρχίζουν τα δύσκολα. Παρα την κούραση ισως χρειάζεται ενα μεγάλο συλλαλητήριο την Παρασκευή

    Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μια ερωτηση γιατι μαλλον εχετε χασει καθε μετρο!καταρχην κατα μεσο ορο στις εκλογικες διαδικασιες εχουμε ακυρα λευκα κοντα στο 2,8 ενω τωρα εχουμε 5,8 με ΠΕΡΙΠΟΥ ιδιο ποσοστο αποχης!
    Αν υποθεσουμε οτι τα λευκα-ακυρα ειναι ολα του ΚΚΕ παροτι οι περισσοτεροι απο οτι φανηκε εκαναν απλα λαθη λογω του νεου τροπου διαδικασιας εχουμε 3% / 5.5% που ειναι το ποσοστο του ΚΚΕ =αποτελεσμα55%. αρα στην καλυτερη περιπτωση αν αγνοησουμε οτι οι πεισσοτεροι λογω νεας εκλογικης διαδικασιας ακυρωθηκαν (πχ απο τα 14 ακυρα στο χωριο μου τα 12 ηταν λαθος συμβολο ν και οτι δε το εβαλαν στο κουτι το συμβολο ενω τα 2 απλα εγραψαν κατι και το 1απο τα2 το εγραψε φασιστας) και αν αγνοησουμε οτι και αλλοι χωροι λενε ακυρο λευκο!!! το καλυτερο ποσοστο του κοσμου σας που σας ακολουθησε ειναι 55% ενω το πραγματικο απο οτι φαινεται δε ξεπερναει το 20-30%Απο κει και περα οτι και να λετε ειναι αστειοτητες

    Ρενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνεις σοβαρό λάθος, καθώς δεν κατανοείς πως ο μεγαλύτερος αριθμός των ακύρων ψηφοδελτίων στις βουλευτικές είναι πολιτική στάση και όχι λάθος. Σε αυτό το δημοψήφισμα, κατα κύριο λόγο αυτοί που ψήφισαν άκυρο στις βουλευτικές ψήφισαν ΟΧΙ. Αυτό μπορεί να το δει κάποιος πολύ εύκολα βλέποντας πολλά Εκλογικά τμήματα στα οποία δεν υπήρχαν ψήφοι του ΚΚΕ, τα άκυρα του Γενάρη, εξαφανίστηκαν σε αυτό το δημοψήφισμα.

      Επίσης έχουμε εικόνα από την καταμέτρηση και βλέπαμε τι ήταν το άκυρο.

      Άρα οι γενικούρες περι 1,8 την προηγούμενη φορά δεν έχει καμία βάση. Γύρω στο 0,4 % ήταν το άκυρο που σχετίζεται με λάθος (κυρίως ψηφοδέλτια χωρίς σταυρό).

      Διαγραφή
    2. Άρα 5,1% άκυρο μείον 0,4% = 4,7% το οποίο είναι το 86% του 5,5%
      Άρα όπως βλέπεις δεν είναι όλα τα επιτηδευμένα άκυρα ψηφοφόροι του ΚΚΕ.

      Δεν μιλάμε στον αέρα εμείς εδώ όπως οι δημοσκόποι που διαβάζεις.

      Διαγραφή
    3. Ρενος. Ασφαλως και λες Αστειοτητες επειδη το ΚΚΕ δεν επεσε μεσα στο Τσουβαλι μαζι με Χρυσαυγιτες Ψεκασμενους Βιομηχανους και Εφοπλιστες. Βιαζεις την Αριθμητικη για να πεισεις τον Ευατο σου μπροστα στο 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ Ασφαλως αν ειχε βγει το ΝΑΙ θα μας ελεγες αλλη Αριθμητικη σημερα. Να το Βαλεις καλα στο μυαλο σου Το ΚΚΕ δικαιωθηκε 100% απο τις εξελιξεις και δεν θα κανει βημα πισω απο την πορεια που ξεκινησαμε το 1991 Συνεχισε τωρα τις Αστειοτητες................................ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Ρενο,
      Ας αποδεχτούμε χάρην της συζήτησης, ότι δεν ήταν όλα τα άκυρα λόγω της θέσης του ΚΚΕ. Από που όμως προκύπτουν οι προσθαφαιρέσεις των ακύρων σε σχέση με τις εκλογές που είναι μια εντελώς διαφορετική εκλογική διαδικασία από όλες τις απόψεις; Μήπως δεν την καταλαβάινεις στοιχειωδώς αυτή τη διαφορά;
      Αν θες να κάνεις κάποια υπόθεση (γιατί μόνο με υποθέσεις μπορούμε να μιλάμε) για τα άκυρα λόγω λάθους, τότε μπορούμε να πούμε ότι το σύνηθες είναι αυτού του είδους τα άκυρα να είναι περίπου στον ίδιο αριθμό με τα λευκά. Αυτό είναι το συνηθησμένο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δηλαδή ακυρα-λευκά περίπου στο 1,5%, και πολύ λέω.
      Γράφεις ακόμα:"(πχ απο τα 14 ακυρα στο χωριο μου τα 12 ηταν λαθος συμβολο ν και οτι δε το εβαλαν στο κουτι το συμβολο ενω τα 2 απλα εγραψαν κατι και το 1απο τα2 το εγραψε φασιστας)". Να με συγχωρέσεις, αλλά το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποιείτε όλοι. Λές και σε όλη την Ελλάδα υπήρξαν 300.000 μα...κές που δεν κατάλαβαν πως πρέπει να ψηφίσουν. Δεν μας είπες όμως, αν ήταν του "ΟΧΙ" ή του "ΝΑΙ"!
      Ο REDFLY πάντως έχει δίκιο. ;Oποιος μελετήσει ανα εκλογικό τμήμα τα αποτελέσματα, παρατηρεί ότι έπεσε συνειδητά άκυρο. Πως μορεί να εξηγηθεί αλλιώς ότι υπάρχουν εκατοντάδες εκλογικά τμήματα που μόνο τα άκυρα φτάνουν 10-20%; Η εξήγηση που δίνεις όχι μόνο δεν επαρκεί,αλλάείναι και ψεύτικη!
      Και κάτι ακόμα: γιατί υπάρχει μόνο για τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ τέτοια "ανάλυση", ενώ πουθενά δεν αναλύονται με τα ίδια κριτήρια οι στάσεις των ψηφοφόρων άλλων κομμάτων; Δεν μπορούμε να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά για να αναλύουμε τα αποτελέσματα εκλογών. Αλλά για το ΚΚΕ και άλλα για τα υπόλοιπα κόμματα!
      kk-1

      Διαγραφή
    5. στο ξαναέγραψα για να ξέρεις,
      πράγματι μεν το άκυρο των βουλευτικών δεν υπήρχε στο δημοψήφισμα,
      οι περισσότεροι ή απείχαν ή ψήφισαν ΟΧΙ, αλλά επίσης,
      πολλά άκυρα, πάρα πολλά άκυρα ήταν κατά λάθος.
      Επειδή μοιραζόταν και το λευκό ψηφοδέλτιο μαζί, πολλοί έριχναν και αυτό στην κάλπη μαζί με το κανονικό σταυρωμένο σωστά.
      Ρώτα, μάθε, γύρω στα μισά άκυρα από το 5,8% βγήκαν με αυτόν τον τρόπο.
      Μπορεί πράγματι κοντά στο 3% ο κόσμος να ψήφισε συνειδητά άκυρο και από αυτούς σίγουρα οι 2/3 ήταν με το ΚΚΕ. Δηλαδή ένα 2% πανελλαδικά, το οποίο είναι αρκετά ρεαλιστικό ποσοστό, αν σκεφτούμε ότι πολλοί σύντροφοι δεν ταξίδεψαν και απείχαν.

      .Κρις

      Διαγραφή
    6. Κρις,
      Γράφεις ότι "πολλά άκυρα, πάρα πολλά άκυρα ήταν κατά λάθος.
      Επειδή μοιραζόταν και το λευκό ψηφοδέλτιο μαζί, πολλοί έριχναν και αυτό στην κάλπη μαζί με το κανονικό σταυρωμένο σωστά.
      Ρώτα, μάθε, γύρω στα μισά άκυρα από το 5,8% βγήκαν με αυτόν τον τρόπο".
      Κανείς δεν αμφισβητεί οτι πιθανά υπηρχαν και τέτοια άκυρα. Αλλά από που βγαίνει η γενίκευση ότι οι μισοί την πάτησαν. Δηλαδή λές ότι 170.000 είναι μα..κες. Τέτοια μπερδέματα δεν γίνονται σε τέτοια έκταση ούτε στις βουλευτικές με μια στίβα ψηφοδέλτια.
      Με προτρέπεις να ρωτήσω και να μάθω! Ποιον άραγε; Τον ίδιο που "ρώτησες" και εσύ; Ή μήπως πήγες στα πρωτοδικεία για να μάθεις; Πάντως αν ρώτησες και πίστεψες μια τέτοια απάντηση, μάλλον έχεις ένα μικρο προβληματάκι στην επαφή σου με την πραγματικότητα!
      Και σε παρακαλώ,όταν θέλεις να μας παπαγαλίσεις τις παρλαπίπες ανωτάτης μπακαλικής της Ισκρα, να αναφέρεις την πηγή σου. Έχετε ισοπεδώσει την πολιτική αντιπαράθεση σε κουτσομπολιό κατίνων της γειτονιάς.
      Και καλά οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ έκαναν ό,τι έκαναν! Θα μας αναλύσεις αξιόπιστα πως ψήφισαν οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων; Γιατί με τη λογική σας,κερδισμένοι και λαοφιλείς είναι ταυτόχρονα και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή και οι ΑΝΕΛ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Και τελικά ποιανού από όλους το κάλεσμα έπιασε τόπο;
      Και ας υποθέσουμε ότι μόνο το 50% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΚΚΕ. Τότε αυτό σημαίνει ότι δεκάδες χιλιάδες ψηφοφοροι και του ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και έριξαν άκυρο! Γιατί λοιπόν να μην θέσουμε το ζήτημα με αυτόν τον τρόπο;
      kk-1

      Διαγραφή
    7. Ακυρο συνειδητό δεν έριξαν πολλοί ψηφοφόροι άλλων κομμάτων, και όσοι έριξαν το έκαναν είτε άμεσα είτε έμμεσα, λόγω της παρέμβασης και ζύμωσης του ΚΚΕ.
      Ενα ποσοστό δηλαδή που σίγουρα κυμαίνεται γύρω στο 3% των συμμετεχόντων.
      Δηλαδή οι μισοί ψηφόφοροι του ΚΚΕ και μερικοί νέοι "ψηφοφόροι", δηλαδή άτομα που δεν ψηφίζουν ΚΚΕ (ακόμα), αλλά στήριξαν την θέση/στάση για άκυρο.
      Από κει και πέρα, υπήρξε μεγάλο πρόβλημα με τα κατά λάθος άκυρα, γιατί πρώτον πολύς κόσμος συμμετείχε ή για 1η φορά σε τέτοιου είδους εκλογική διαδικασία ή μετά από 40 χρόνια, και πίστεψέ με υπάρχει δυστυχώς κόσμος πολύ χαμηλής νοημοσύνης, τι να κάνουμε, δεύτερον μοιράστηκε τελευταία στιγμή λευκό ψηφοδέλτιο, το οποίο δεν είχε λόγο ύπαρξης, καθώς λευκό θα ήταν και αν δεν σημειώνε κανείς τίποτα (καμία από τις δύο απαντήσεις) και τρίτον είχε εκδώσει λάθος οδηγία ο ΔΣΑ (δικηγορικός σύλλογος αθηνών) που ακολούθησαν μερικοί να βγαίνουν άκυρα όσα είχαν Χ αντί για σταυρό. Η οδηγία αναιρέθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής και δεν έφτασε σε όλους.
      Και όσα ξέρω, τα ξέρω από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο παρέδωσα τον σάκο μου ως δικαστικός αντιπρόσωπος.
      Σοβαρέψου λίγο όταν απευθύνεις κριτική χωρίς νόημα και βάση, χωρίς να ξέρεις μάλιστα ποιός,τι που και τι υποστηρίζω με αυτό που λέω και δες λίγα τα στοιχεία και την ουσία, που είναι η παραπάνω που σου έθεσα.
      Δεν είναι ούτε κακό, ούτε αποτυχία, ούτε τίποτα, το γεγονός ότι μάλλον οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ ψήφισαν κατά 3-4% Ναι (το μικρότερο ποσοστό από όλα τα κόμματα), ένα κομμάτι περίπου 30% ψήφισε όχι και από το υπόλοιπο 66% πες οι περισσότεροι άκυρο και οι υπόλοιποι απείχαν.

      -Κρις

      Διαγραφή
    8. Αν είχε βγει ΝΑΙ σήμερα θα υπολόγιζες το Ποσοστό του ΚΚΕ σε 10%...........Ειπαμε οταν η Αριθμητικη δεν βολευει τοσο το Χειροτερο για αυτην........................... Πες μας τωρα για το 3ο Μνημόνιο με 10 δις μέτρα σφαγης του Λαου. Ασε το βΔημοψηφισμα Τιρκο Περασε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    9. -Κρις,
      Ως δικαστικός αντιπρόσωπος, φαντάζομαι έχεις και αυτό το αφ΄υψηλού υφάκι που χαρακτηρίζει μεγάλη μερίδα από εσας, που νομίζουν ότι έχουν εξουσία και όλοι οι υπόλοιποι είναι χαμηλής νοημοσύνης.
      Από όλα αυτά που γράφεις, βγαίνει συμπέρασμα; Απολύτως κανένα!
      Δικαιολογούν την αποψάρα σου; Σε καμιά περίπτωση!
      Εσύ λοιπόν ξεκινάς από δύο παραδοχές: οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ δεν ακολουθούν την γραμμή του ΚΚΕ και τα άκυρα γενικά έπεσαν από λάθος!
      Ποιο είναι το κριτήριο της γνώμης σου; Ό,τι κυκλοφορεί στο διαδύκτιο, που φυσικά αναπαράγεται χωρίς στοιχεία. Μετά προσαρμόζεις τη δική σου πείρα και ό,τι προσωπικές πληροφορίες πιθανά έχεις. Στη συνέχεια μας τα παρουσιάζεις ως τεκμήρια της πραγματικότητας.
      Δηλαδή, προσαρμόζεις την πραγματικότητα στην αποψάρα σου και όχι την άποψη στην πραγματικότητα! Και αυτό φαίνεται από το ότι θεωρείς σαν δεδομένο ότι η επιρροή του ΚΚΕ εκτιμάται στο 2-5-3%. Και στο κάτω κάτω από που και ως που είναι κριτήριο για γενικό συμπέρασμα το τι έγινε στο τμήμα σου;
      Δηλαδή μας αναπαράγεις αυτό που πάνω κάτω πέταξε και ΙΣΚΡΑ. Όλα τα άλλα που γράφεις λέγονται απλά αλχημείες!
      kk-1

      Διαγραφή
    10. Γράφεις ακόμα:
      "δεύτερον μοιράστηκε τελευταία στιγμή λευκό ψηφοδέλτιο, το οποίο δεν είχε λόγο ύπαρξης, καθώς λευκό θα ήταν και αν δεν σημειώνε κανείς τίποτα (καμία από τις δύο απαντήσεις) και τρίτον είχε εκδώσει λάθος οδηγία ο ΔΣΑ (δικηγορικός σύλλογος αθηνών) που ακολούθησαν μερικοί να βγαίνουν άκυρα όσα είχαν Χ αντί για σταυρό. Η οδηγία αναιρέθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής και δεν έφτασε σε όλους".
      Φαντάζομαι ότι δεν τα γράφεις αυτά στα σοβαρά. Πολύ περισσότερο αν είσαι δικηγόρος! Πάντως τα συγκεκριμένα που γράφεις αν ισχύσουν, σημαίνει ότι άνετα μπορεί κάποιος να κάνει εκτεταμένη νοθεία! Και είμαι σίγουρός ότι αν τους έπαιρνε εκει στο ΣΥΡΙΖΑ θα το έκαναν ευχαρίστως. Μαθημένοι βλέπεις από το ΠΑΣΟΚ!!!!
      kk-1

      Διαγραφή
    11. δεν σου απανταω για την αναλυση του ποιος ψηφισε τι, σου εχουν πει αλλοι.

      το να λες οτι ο κοσμος ψηφισε πρωτη φορα σε τετοιο πραγμα και μπερδευτηκε ειναι ειτε προσβολη για τον κοσμο ειτε αγνοια δικια σου. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΙΟ ΑΠΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ/ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ και εκει ειχε πολυ λιγοτερα ακυρα και εκει ψηφιζει και κοσμος συνηδειτα ακυρο γιατι δεν γουσταρει εκλογες και αν εισαι δικαστικος θα το βλεπεις αυτο.

      φυσικα και εχει λογο υπαρξης, το να μην σημειωσεις τιποτα σε αυτο το ψηφοδελτιο ειναι ΑΚΥΡΟ και οχι λευκο, το λευκο ειναι λευκο.

      δεν ξερω τι κανατε στην θεσαλλονικη, αλλα στην αθηνα οι δικαστικοι ελεγαν απο το πρωι ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ (Χ) ΟΥΤΕ ΤΙΚ.
      τωρα αν καποιο τσυριζαιοι εχουν μυαλο νεαντερταλ και δινανε ψ/τια ετοιμα στον κοσμο εξω απο τα κεντρα με τικ και (χ) δεν φταιμε εμεις. αν και οι κομματικες οργανωσεις τα εχουν καταγραψει ξεχωριστα αυτα.
      πολλοι δικαστικοι τα περναγαν εγκυρα ομως ετσι και αλλιως και εμεις ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΥΠΙΚΑ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

      επισης το υπουργειο εβγαλε κατεπειγουσα ανακοινωση το απογευμα που διευκρινιζε οτι εγκυρο ειναι το ψ/τιο που εχει εστω και κακοφιαγμενο σταυρο, αλλα οχι οτιδηποτε αλλο.

      Διαγραφή
    12. "φίλε" kk-1,
      προσπερνάω όλες τις μαλακίες που γράφεις, και κρατάω την όποια υπομονή μου απέναντι σου και σου απαντάω, όπως και στον από πάνω.
      1) Δεν έχεις ιδέα από το τι κόσμος εμφανίζεται και ψηφίζει. Παππούδες που δεν βλέπουν, 18χρονα που είναι σαν χαζά, Ρομά, Αγράμματοι ηλικιωμένοι και από όλα, σε αντίθεση με αρκετό κόσμο που ξέρει γράμματα, αλλά απέχει.
      2) Η "αποψάρα" μου, που λες, συμπίπτει με την εκτίμηση της ΚΕ, η οποία αναφέρεται και ορθώς κάνει, στο ότι η στάση του Κόμματος δεν μετριέται με ποσοτικά κριτήρια, ούτε με καταγραφή εκλογικής επιρροής. Είναι κατάκτηση και παρακαταθήκη από μόνη της.
      3) Εσύ κολλάς σε αριθμούς, γιατί προφανώς δεν καταλαβαίνεις, ότι ακόμη και αυτό το 3% του εκλογικού σώματος, που αποτελεί το μισό της εκλογικής μας επιρροής, μαζί με νέους ψηφοφόρους που τίμησαν το ΑΚΥΡΟ, είναι σημαντικό και ελπιδοφόρο στοιχείο.
      4) Με το να διαβάζει κανείς άλλα αντί άλλων (καλά εδώ εσύ δεν διαβάζεις καλά καλά τι γράφω, βάφτισες εμένα Ισκρα και ξεκίνησες να μαλώνεις με το σκιάχτρο που έφτιαξες, πόσο μάλλον να διαβάσεις και να αναλύσεις αποτελέσματα), και να μην κάνει σωστές αριθμητικές αναλύσεις, δεν μπορεί μετά να βγάλει ούτε σωστά συμπεράσματα και πετάει στα σύννεφα με αποτέλεσμα να κνδυνεύει να απογοητεύσει και να απογοητευτεί.
      5) Τέτοια μανία με το να βγάλεις ότι πήγαν οι 9/10 ψηφόφορους του Κόμματος να ρίξουν άκυρο, κάτι που ΟΡΘΑ ούτε το Κόμμα υποστήριξε, είναι η ίδια μανία με την μανία του κάθε μαλάκα στο λαφαζενέικο και στους άλλους αντάρσυους να βγάλουν τα κουκιά μας λίγα, λες και ο αριθμός τους καθορίζει την στάση η θέση των κομμουνιστών.
      6) Προς ΜΟΔΕΣΤΟ, το μη σημειωμένο ψηφοδέλτιο λογιζόταν ως ΛΕΥΚΟ, από την σωστή εγκύκλιο που ήρθε, και όχι ως ΑΚΥΡΟ. Θα μπορούσαν άρα να μην μοιράζουν το λευκό ψηφοδέλτιο.
      7) Καμιά φορά καλό είναι να μιλάμε για αυτά που ξέρουμε και να μην κάνουμε τους παντογνώστες, εφόδιο του κομμουνιστή είναι να ξέρει να ακούει.
      8) Εν τέλει, για να επαναλάβω, το γεγονός ότι 3/10 ψηφοφόρους μας ψήφισαν όχι, 3 ή 4 στους 10 ρίξαν άκυρο και οι υπόλοιποι (ορθώς) απείχαν είναι πολύ καλή αρίθμηση σε σχέση και με την πόλωση αλλά και με τον λίγο χρόνο που υπήρχε.

      -κρις

      Διαγραφή
    13. @Μοδεστο
      και επειδή είπες ότι:
      "...φυσικα και εχει λογο υπαρξης, το να μην σημειωσεις τιποτα σε αυτο το ψηφοδελτιο ειναι ΑΚΥΡΟ και οχι λευκο, το λευκο ειναι λευκο...."

      τα ψηφοδέλτια που δεν φέρουν κανένα σταυρό λογίζονται ως ΛΕΥΚΑ(άρθρο 15 παρ.6 του ν. 4023/2011).

      να προσέχουμε τι λέμε και πόσο απόλυτοι είμαστε σε θέματα που δεν κατέχουμε.

      -κρις

      Διαγραφή
    14. @-κρις
      -"Δεν έχεις ιδέα από το τι κόσμος εμφανίζεται και ψηφίζει. Παππούδες που δεν βλέπουν, 18χρονα που είναι σαν χαζά, Ρομά, Αγράμματοι ηλικιωμένοι και από όλα, σε αντίθεση με αρκετό κόσμο που ξέρει γράμματα, αλλά απέχει".
      Εσύ πάντως έχεις σίγουρα ιδέα για το πόσο μ....κες δικαστικούς αντιπροσώπους αντιμετωπίζουμε εμείς oι "αδαείς" ψηφοφόροι!
      -"Η "αποψάρα" μου, που λες, συμπίπτει με την εκτίμηση της ΚΕ, η οποία αναφέρεται και ορθώς κάνει, στο ότι η στάση του Κόμματος δεν μετριέται με ποσοτικά κριτήρια, ούτε με καταγραφή εκλογικής επιρροής".
      Προφανώς "εκτιμάς" παρά πολύ και την εκτίμηση του κόμματος ότι δικαιώθηκε η στάση του....
      -" Καμιά φορά καλό είναι να μιλάμε για αυτά που ξέρουμε και να μην κάνουμε τους παντογνώστες, εφόδιο του κομμουνιστή είναι να ξέρει να ακούει".
      Συμφωνώ απόλυτα! Φαντάζομαι είχες υπόψην το εαυτό σου την ώρα που το έγραφες!
      -"Εν τέλει, για να επαναλάβω, το γεγονός ότι 3/10 ψηφοφόρους μας ψήφισαν όχι, 3 ή 4 στους 10 ρίξαν άκυρο και οι υπόλοιποι (ορθώς) απείχαν είναι πολύ καλή αρίθμηση σε σχέση και με την πόλωση αλλά και με τον λίγο χρόνο που υπήρχε".
      Προφανώς και αυτά τα στοιχεία τα "βρήκες" από το Πρωτοδικείο και όχι από την Ισκρα...Μάλιστα σε κάθε άκυρο, "ΟΧΙ" ή "ΝΑΙ" υπηρχε υποημείωση μόνο για τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ για το τι ψήφισαν στις εκλογές. Το είχαν γράψει επάνω για να μπορείς στη συνέχεια να μας δώσεις τα στατιστικά στοιχεία που όλοι περιμέναμε με αγωνία!!!!!!!
      Πάντως η ανάρτηση του REDFLY αναδεικνύει εντελώς διαφορετικά συμπεράσματα. Για αυτά τι έχεις να πείς;;;;
      kk-1

      Διαγραφή
    15. "τα ψηφοδέλτια που δεν φέρουν κανένα σταυρό λογίζονται ως ΛΕΥΚΑ(άρθρο 15 παρ.6 του ν. 4023/2011)".
      Και ποιος σου είπε ότι αυτός ο νόμος δεν είναι αντιδημοκρατικός και δεν ανοίγει τοδρόμογια κάλπικα δημοψηφίσματα;;; Ή μήπως δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό ανοίγει το δρόμο για νοθεία. Δεν καταλαβαίνεις ότι είναι απαράδεκτη η πρόβλεψη αυτή;;;;;
      Το λευκο ειναι λευκο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      kk-1

      Διαγραφή
    16. καταρχην δεν σε εβρισε κανεις, παμε παραπερα!
      θες να παμε στα περι "νομιμοτητας διαδικασιας";
      επρεπε ή οχι να ειναι 2 διακριτα ψηφοδελτια με το ναι και το οχι καθως και λευκο;
      επρεπε το ψηφοδελτιο να ειναι στην μορφη που ηταν και με την διατυπωση;
      επρεπε να υπηρχε και λευκο ψηφοδελτιο γιατι αν καποιος το εριχνε χωρις σταυρο, στη καταμετρηση ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ θα μπορουσε καποιος να προσθεσει ενα εκει που ηθελε; και μη μου πεις οχι, γιατι αν εχεις κανει εστω και αλλη μια εκλογικη διαδικασια θε ξερεις οτι οι σταυροι -ειδικα αν δεν υπαρχει ΚΚΕς στο τμημα- μπαινουν αερα.
      ολοι οι δικαστικοι που συναντησα απο το πρωι, ελεγαν και ξαναελεγαν οτι εγκυρο ειναι μονο οποιο εχει σταυρο και τπτ αλλο, χωρις σταυρο ειναι ακυρο και οχι λευκο. δεν μπορεις να μην εχεις λευκο διακριτο, σε καμια ψηφοφορια δεν υπαρχει απουσια λευκου!
      ακομα και η καμορα οταν ψηφιζει εχει λευκο.

      πιστεψε με εχω κανει πολλες περισσοτερες εκλογες απο σενα σε ολα τα επιπεδα και ξερω τον κανονισμο και το πνευμα του.

      απο κει και περα. τα φραι κορπς των φασιστοτσυριζοψεκασμενων ανταρσυων εφτασαν σε σημειο να παρουν απο τα χερια ψηφοφορου το ψηφοδελτιο του ΚΚΕ και το κλιμα βιας και τρομοκρατιας με φωνες ουρλιαχτα απειλες κτλ ηταν σχεδον σε ολα τα τμηματα, αν εσυ νομιζεις οτι φτανοντας εξω απο το τμημα ευκολα καποιος που δεν ειναι και σκληραγωγημενος σε απειλες θα το επαιρνε ευκολα γελιεσαι. ξερω παρα πολυ κοσμο που ηρθε και με βρηκε και απο συζητησεις οτι κοσμος ψηφισε με καθε τροπο ακυρο γιατι για τον Α ή Β λογο δεν ειχε το ψηφοδελτιο μας.

      θα συμφωνησω στο οτι δεν μπορεις να βγαλεις ασφαλη αριθμητικα αποτελεσματα, αλλα απο αυτο, μεχρι την αρχικη σου αναλυση απεχει πολυ.

      επισης, αυτος ο ελιτισμος με το "δεν ξερεις τι πλεμπα ερχετε να ψηφισει" δεν ειναι καλος. μπορω και εγω φαιρνοντας παραδειγμα απο δεκαδες στοκους δικαστικους που δεν μπορουν να χωρισουν 2 γαιδουριων αχυρα, να χαρακτηρισω ολο το σωμα.
      να θυμισω εδω οτι υπαρχουν και δικηγοροι ρομα (οχι πολλοι αλλα υπαρχουν), ξερω πολλους "αγραμματους" χωρις καν πτυχιο δημοτικου, αλλα σαν εφορευτικη καθαρισαν 2 καλπες στις δημοτικες σε 2 ωρες και κατι ψιλα και μορφωμενοι δικαστικοι μεχρι τις 2 δεν ειχαν τελειωσει ουτε μια.
      για αυτο ασε τους ελιτισμους και τους εξυπνακισμους, αυτα σε κομμουνιστες ειναι αγνωστα. στην τελικη δεν εκπροσωπεις και καμια πλυθησμιακη ομαδα αγαπητη στο κοινωνικο συνολο, ειστε αναμεσα στους μπατσους και τους ταξιτζηδες αν θες να το γενικευσουμε

      Διαγραφή
    17. ακου Μοδέστε
      γιατί έχουμε και άλλα σημαντικότερα αυτές τις μέρες, και ευτυχώς δεν μας διαβάζει και κανείς πλέον σε αυτό το θρεντ.
      αντί να ηρεμήσεις λίγο και να μαζευτείς, καθώς είπες πράγματα που δεν ισχύουν και στο κατέδειξα, συνεχίζεις μια επίθεση.
      εγώ κομμουνιστής δεν είμαι για να μου λες, πως και τι και πως πρέπει να μιλάω και τι να μην λέω.
      μικροαστός είμαι, μικροδικηγόρος και βρίσκομαι πάνω από 10 χρόνια στο πλευρό του Κόμματος.
      μπορείς αν θες να βρίζεις τον κλάδο μου όσο θες, αδιάφορο μου είναι, αλλά κάνεις αυτό το οποίο κατηγορείς.
      ο κλάδος αυτός όμως έχει και μια μικρή κατηγορία ανθρώπων που αγωνιζεται, βοηθαει στις Λαικες Επιτροπές, τρέχει στις απεργίες, εργάζεται αμισθί και απολύεται και ο ίδιος όταν απεργεί, όπως κάνουμε όλοι όσοι είμαστε στην Αγωνιστική Συσπείρωση.
      Εσύ που θες να λέγεσαι ή να γίνεις κάποια στιγμή κομμουνιστής πρέπει να αναθεωρήσεις τον τρόπο με τον οποίο μιλάς και φέρεσαι σε συναγωνιστές σου ακόμη κι αν πιστεύεις ότι έχουν κάπου άδικο ή λένε κάτι λάθος ή έχουν λάθος τρόπο ή οτιδήποτε.
      έχεις τραγική συμπεριφορά και εμένα πες "την γράφω" γιατί δεν περιμένω τον κάθε μοδέστο και τον κάθε Κρις για να στρατευτώ στην υπόθεση του κόμματος, αλλά σκέψου άλλους, που ακόμη διστάζουν ή ταλαντεύονται και κόψε και τις επιθετικότητες και τις διδαχές και τους αφορισμούς.
      για σένα που θες να γίνεις κομμουνιστής δεν ταιριάζουν.
      καλή συνέχεια.

      -κρις

      Διαγραφή
    18. εγω να ηρεμησω; εριξα εγω μπινελικια οπως εσυ; για ποια συμπεριφορα μιλας; εκανα ενα ποστ modesto9 Ιουλίου 2015 - 2:04 μ.μ. στο οποιο αναφερω πραγματα και αλλο ενα
      modesto10 Ιουλίου 2015 - 12:24 π.μ. που σου κανω κριτικη για ελιτισμο και λεω επισης οτι με την ιδια λογικη θα μπορουσα να τσουβαλιασω και εγω ολο το δικαστικο σωμα με αφορμη καποιους δικαστικους χαπατα!
      αυτο το θεωρεις τραγικη συμπεριφορα;;;;;;
      ή μηπως δικαστικός δεν πρεπει να δεχεται κριτικη και αυτο ειναι αναρμοστη συμπεριφορα;

      επισης αυτο το
      "έχεις τραγική συμπεριφορά και εμένα πες "την γράφω" γιατί δεν περιμένω τον κάθε μοδέστο και τον κάθε Κρις για να στρατευτώ στην υπόθεση του κόμματος, αλλά σκέψου άλλους, που ακόμη διστάζουν ή ταλαντεύονται και κόψε και τις επιθετικότητες και τις διδαχές και τους αφορισμούς."
      μηπως εχεις μπερδεψει λιγο τα πραγματα; και τον καθε κρις;;; και υπογραφεις κρις;;;;;

      παραδεχομαι οτι σε τσυριζοτρολ ειμαι και επιθετικος και και και!!! εσενα τι ακριβως σου ειπα και παρεξηγηθηκες;;;;;

      και κατι που παρατηρησα μολις τωρα!!!!! υπαρχει ενα ποστ "8 Ιουλίου 2015 - 10:07 π.μ." με υπογραφη "ρενος" στο οποιο υπαρχει εμφανως εριστικη διαθεση.
      μετα υπαρχει αυτο το ποστ "8 Ιουλίου 2015 - 1:30 μ.μ." με εισαγωγη "στο ξαναέγραψα για να ξέρεις" ποτε ακριβως το ξαναεγραψες το πρωτο σου ποστ ηταν με αυτη την υπογραφη και δεν ειδα πουθενα να λες οτι εισαι ο κρις πρωην ρενος.
      αν δεν εισαι ο ρενος (πραγμα που θα μου εκανε εντυπωση γιατι ως ρενος μας λες παραδειγματα απο το χωριο σου και ως κρις απο το εκλογικο στην θεσαλλονικη ως διακστικος, ουτε με τηλεμεταφορα δεν προλαβαινεις).
      Ως κρις βεβαια απευθυνεσαι στον kk-1 και του λες
      "φίλε" kk-1, προσπερνάω όλες τις μαλακίες που γράφεις, και κρατάω την όποια υπομονή μου απέναντι σου και σου απαντάω, όπως και στον από πάνω."
      μηπως αυτη ειναι η συμπεριφορα η αναρμοστη που προσπαθει να προβοκαρει για να φανει οτι ΚΚΕδες βριζουν "φιλο του ΚΚΕ που δεν συμφωνει";

      και παμε στο τελευταιο ποστ σου που δεν εχεις αναγκη απο κανενα μοδεστο και κανενα κρις για να στρατευτεις.
      εγω λοιπον οχι απλα πιστευω, αλλα ξερω παρα πολλους δικηγορους (στην αθηνα βεβαια) που δεν ειναι μελη του κομματος και στρατευονται μαζι του και παλευουν. εσυ δεν εισαι ομως απο αυτους. και σταματα το τρολαρισμα ΤΩΡΑ

      Διαγραφή
    19. α, είσαι το χάνεις τελείως, ντετέκτιβ γίνεσαι.
      αντί να κοιτάς την ουσία όσων γράφω, κυνηγάς χίμαιρες,
      και επειδή το κάνεις, δεν έχεις δώσει ούτε κουκίδα σημασίας στις πληροφορίες που έθεσα, που αν το χες κάνει απ' την αρχή, απλά θα είχες κάποια ίνφο και επεξεργάσου τα, αξιοποίησέ τα ή απόρριψε τα όπως θες.

      το "στο ξαναέγραψα" αναφέρεται σε ποστ μου σε άλλο θρεντ του RedFly
      όπου ξαναανέφερα κάποια στοιχεία για τα "άκυρα".
      έκανα αναφορά "σε κάθε μοδέστο και κάθε κρις" για να μην προκαλώ και να βάζω και τον εαυτό μου στο κάδρο, αλλά εσύ το χαβά σου.

      ψάξε εχθρούς και δαίμονες και ρένους και ότι θες.
      αλλά αν θες να βρεις τρολ κοίτα στον καθρέφτη.
      αλλιώς αν δεν θες, δέξου και λίγη κριτική δε βλάπτει,
      το αν είμαι ή δεν είμαι ή τι είμαι το ξέρω καλά εγώ και στο γραψα,
      αν θες να μην πιστεύεις τον συνομιλητή σου, δικαιώμά σου
      και γω θα σου λεώ ότι είσαι έμμισθος του Συριζα για να διώχνεις καλοπροαίρετο κόσμο από την επιρροή του Κόμματος. Απ' την άλλη βέβαια, εγώ δεν έχω αυταρέσκεια για να αποκαλώ έναν οπαδό μας ως τρολ και συριζοτρολ, οπότε απλά πιστεύω ότι είσαι ένας οπαδός μας που ξεστρατίζει και παραφέρεται.

      σόρυ από το μπλογκ για την κατάχρηση
      και ελπίζω την επόμενη φορά μερικοί να είναι πιο ψύχραιμοι στις αντιδράσεις τους.

      -κρις

      Διαγραφή
    20. επειδη το εβαλες επι προσωπικου εξ αρχης.
      ειπα οτι δεν θελω να πιστευω οτι εισαι με διπλη περσονα (δεν θα προλαβαινες ετσι και αλλιως).
      μπορεις να μου πεις ποτε ΕΓΩ σε εβρισα, ποτε σου εγραψα ΕΣΕΝΑ καπου με προκλητικο τροπο;
      ειδικα σε εσενα ποτε!
      μηπως περιμενες οτι θα το κανω και σε απογοητευσα;
      δεν μας εχεις συνηθισει να βαζεις και τον εαυτο σου στο καδρο της κριτικης οποτε με μπερδεψες βαζοντας και τον εαυτο σου μεσα.
      και που να ξερω ρε μαστορα (τωρα εχεις λογο να πεις οτι δεν σου μιλαω με σεβασμο) οτι εσυ αναφερεσαι σε αλλο θρεντ; ετσι και αλλιως η απαντηση σου κολαγε με του αλλουνου και στον τροπο υπογραφης.
      στo γεγονος οτι ΕΣΥ εβρισες σκαιοτατα συνομιλητη σου (kk-1) δεν βλεπω να σε κανει να χανεις τον υπνο σου.
      μην προσπαθεις να ριξεις τα δικηγοριστικα σε μενα

      Διαγραφή
  6. κατα τη γνωμη μου υπαρχει ακομη ενας κοσμος-και λεω ακομη σε σχεη με το '12-που ακομη θεωρει το ΚΚΕ αν και το ψηφιζει, ως κομμα της διαμαρτυριας και των αγωνων, το ψηφιζει λοιπον γι ααυτο το λογο στις εκλογες εθνικες η αλλες, αυτος ο ιδιος κοσμος πολυ λιγο αντιλαμβανεται την πολιτικη του Κομματος ως κατι ενιαιο με σταρτηγικο στοχο τον σοσιαλισμο-κομμουνισμο, και με ταχτικη που πρεοει να υπηρετει αυτο τον στρατηγικο στοχο.
    Αρκετοι απο αυτους τοςυ ψηφοφορους που βρισκονται στις παρυφες της κομματικης επιρροης εχουν επιρροες και απο τον μικροαστικο χωρο, τα αστικα κομματα, εχουν "ελαστικη ταξικη συνειδηση", ειναι κυριως ψηφοφοροι που προεχρονται απο μικροαστικα στρωματα με αγωνιστκες καταβολες και οικογενειακο παρελθον, επομενως ειναι ευκολο να "μην πειστουν" απο την πολιτικη προταση του Κομματος για ενα ζητημα, ειδικα οταν αυτο απτεται της καθημερινοτητας τους και η προταση του Κομματος δεν αποτελει για αυτους τοςυ ψηφοφορους αμεση "χειροπιαστη" λυση.Θελει αρκετη προσπαθεια απο τις ΚΟ για να καταλαβαινει αυτος ο κοσμος παντα για τι "μιλαμε" και να μην αγεται και φερεται κατο το δοκουν.
    Κατα τα αλλα, παιρνοντας υποψη και το πολυ συντομο της διαδικασις, θεωρω οτι το Κομμα εκανε πραγματικα μια "γεναια προσπαθεια" να μιλησει με χιλιαδες κοσμο μεσα σε λιγες μερες και το βασικοτερο με κοσμο που ζουσε ενα κλιμα τρομοκρατιας αρμαγενοδωλογιας, μονο και μονο για να πειστει να ψηφισει "οχι" η "ναι" δηαλδη " ναι" η ναι" και φανηκε απο τις εξελιξεις.
    Πιστευω επισης οτι οι πιο πολλοι θα το δουν αυτο και οτι το ΚΚΕ ειχε σωστη τοποθτηση που συναδει με την στρατηγικη του επιλογη για εξοδο απο ΕΕ-ΝΑΤΟ.
    Με αυτο τον κοσμο οφειλουμε τις επομενες μερες να μιλησουμε και να τον πειουμε.Τον θελουμε διπλα μας στις σκληρες μαχες που θα ερθουν, και βεβαια οχι μονο αυτον, αλλα και εκεινους που ψηφισαν ναι και ειναι ανθρωποι του μοχθου και της δουλειας, συνταξιουχοι, ανεργοι κλπ.
    Και χρονος πολυς δεν υπαρχει

    Ταξικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O Στρατηγικός Στόχος του ΚΚΕ Είναι Εξοδος απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των Μέσων παραγωγής σε μια ΕΝΙΑΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ......................................... παναγιωτησ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΝΙΑΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ μεσα απο την ενισχυση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.................. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν μπορώ να καταλάβω την συζήτηση. Η γραμμή του ΚΚΕ για άκυρο (ή και λευκό/αποχή όπως διορθώθηκε σιωπηρά τις δύο τελευταίες μέρες) δεν είχε να κάνει με καταμέτρηση κομματικών κουκιών, αλλά με δύο άλλες σημαντικές επιδιώξεις που δεν μπορούσαν να εκπληρωθούν με άλλο τρόπο.
    1)Την ενημέρωση του λαού πως το "ΟΧΙ" του θα το μετέτρεπαν την επομένη κιόλας σε ΝΑΙ για νέο μνημόνιο. Αυτή δεν θα μπορούσε να γίνει εάν ψηφίζαμε ΟΧΙ ή εάν λείπαμε από τα εκλογικά τμήματα.
    Φαντάσου να ενημερώνεις για το παρωδιακό του δημοψηφίσματος και ταυτόχρονα να προπαγανδίζεις συμμετοχή σε αυτό.
    2)Την αποστασίοποίηση από τα θολά αταξικά πολιτικά μπλοκ. Δεν θα μπορουσε το ΚΚΕ να στηρίξει την κυβερνητική φαρσοκομωδία του δημοψηφίσματος.

    Αν κάποιος θέλει να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα για την απήχηση της πρότασης του ΚΚΕ, νομίζω πως ο ασφαλέστερος δρόμος είναι να δει την συνολική αύξηση της αποχής/λευκού/άκυρου από τις προηγούμενες εκλογές (λίγο πάνω από το 5%), που είναι χοντρικά ισόποση με την εκλογική επιρροή του ΚΚΕ και δεν μπορεί αυτό να αποδωθεί σε απλή σύμπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν είχε βγει το ΝΑΙ σημερα θα υπολογιζανε το Ποσοστο του ΚΚΕ ΣΕ 13% Τώρα που βγήκε οχι η Αριθμητική αλλαζει νοημα και περνει τα βουνα. Τη δεν καταλαβαινεις TRASH........................ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.