13 Ιουλίου 2015

Σύσκεψη σήμερα της Πανελλαδικής και της Παναττικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ - Συλλαλητήριο το ΠΑΜΕ την Τετάρτη

Σύσκεψη σήμερα της Πανελλαδικής και της Παναττικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ

Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ μαζί με την Παναττική Γραμματεία πραγματοποιούν σύσκεψη των αγωνιστικών - αντιμονοπωλιακών δυνάμεων του συνδικαλιστικού κινήματος των αυτοαπασχολούμενων σήμερα στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα της ΓΣΕΒΕΕ (Καποδιστρίου 24 - 3ος όροφος).

Θέμα της σύσκεψης είναι η ενημέρωση για τις εξελίξεις, ο σχεδιασμός της δράσης για το επόμενο διάστημα, η οργάνωση της δράσης των Σωματείων για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων.

Σε ανακοίνωσή τους η Πανελλαδική Γραμματεία και η Παναττική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ σημειώνουν:

«Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες και τις αρνητικές εξελίξεις που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση και η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, η μόνη διέξοδος για τα λαϊκά στρώματα είναι η συσπείρωση, το δυνάμωμα του αγώνα και της αλληλεγγύης.


Δεν εφησυχάζουμε! Αντίθετα είμαστε σε επαγρύπνηση, σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Συμμετέχουμε όλοι στην ιδιαίτερα σοβαρής σημασίας διευρυμένη σύσκεψη της Πανελλαδικής και Παναττικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ».

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 15 Ιουλίου 

«Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την νέα αντεργατική αντιλαϊκή συμφωνία, το 3ο μνημόνιο που αποφασίστηκε στη σύνοδο κορυφής των κρατών της ευρωζώνης. 

Το ίδιο βράδυ μετά το δημοψήφισμα το ΟΧΙ και το ΝΑΙ προστέθηκαν και έγιναν συμφωνία πάση θυσία με την ΕΕ με την στήριξη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και των κομμάτων Ν.Δ., ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ. Συμφωνία, μνημόνιο που φέρνει νέο μπαράζ αντιλαϊκών νομοθετημάτων. 

Μέτρα που θα προστεθούν πάνω σ” αυτά των 2 προηγούμενων μνημονίων. Για την εργατική τάξη προβλέπει σάρωμα σε ότι έχει απομείνει στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και μεγαλύτερη φοροληστεία στο λαϊκό εισόδημα. 

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να μην εγκρίνει τη νέα συμφωνία, με τον αγώνα της να πει όχι στο νέο βάρβαρο 3ο μνημόνιο και στα νέα σκληρά μέτρα. 

Έχουμε τη δύναμη να γυρίσουμε την πλάτη σε μνημόνια και αφεντικά και τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα ανακούφισης και ανάκτηση απωλειών».

10 σχόλια:

  1. Ειδες modesto? Με ακουσαν οι συντροφοι του ΠΑΜΕ,σαυτα που ελεγα το πρωι! Χαχα :)
    Υ.Γ.: Αν η αδεδυ προκηρυξει απεργια την Τεταρτη,υπαρχει ενδεχομενο το συλλαλητηριο να γινει πρωι?
    Στεφανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προφανως και θα ετοιμαζομασταν για απαντηση, δεν υπηρχε αμφιβολια, εγινε ομως με την καταλληλη -στα μετρα του δυνατου- προετοιμασια και σχεδιασμο.
      αν κανει την τεταρτη απεργια η αδεδυ, προφανως οι δυναμεις του ΠΑΜΕ θα συμμετεχουν κανονικα στην απεργεια το πρωι και το απογευμα θα γινει και το συλλαλητηριο το απογευμα.
      να εισαι σιγουρος ωστοσο οτι αν η αδεδυ, με την απραξια μηνων και την καλλιεργεια αυταπατων για την κυβερνηση του τσυριζα, προκυρηξει απεργια θα το κανει με ενα σκοπο, να σαμποταρει την αμφισβητηση του αριστερου μνημονιου, για αυτο θα πεσει μεγαλυτερο -απο οσο συνηθως- βαρος σε εμας για να πετυχει.
      το ΠΑΜΕ απο πριν το δημοψηφισμα καλουσε σε ετοιμοτητα για απεργια και σαν απαντηση η γσεε εβγαλε ανακοινωση υπερ του ναι.
      θελει σταθερο τιμονι, πιστη σε αυτο που κανουμε, γερο στομαχι γιατι θα ακουσεις (ολοι μας) πολλα για προδοσια την ωρα που παει η ελλαδα να ορθοποδησει κτλ κτλ.
      ενημερωση οχι απλα καθημερινη, αλλα καθε ωρα και επαφη με τις οργανωσεις του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.

      Διαγραφή
    2. Ολοι στους δρομους, ολοι στο διαδυκτιο,
      ολοι παντου και παντα και αστους να λενε.

      Διαγραφή
    3. Ολοι στους δρομους, ολοι στο διαδυκτιο,
      ολοι παντου και παντα και αστους να λενε.

      Διαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ !

    Να πλημμυρίσουμε την Ελλάδα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι ρε ΑΝΤΟΝΧΧΧ και στους δρόμους και στα πληκτρολόγια και παντού, δε λέω, αλλά φίλε μου ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ στη δουλειά μας (όσοι έχουμε) και στα σωματεία- μαζικούς φορείς. Πρώτα εκεί. Κι ας μου έκανε τη μούρη κρέας σήμερα στο διάλυμα ένας ΜΛ- Λεβέντης-αναρχικός -ΣΥΡΙΖΑ- ΑNTAΡCIA- ΚΚΕ να μην είναι κι ο,τι θέλει ας είναι. Και να πεις πως πήγα να ανοίξω και καμία φοβερή κουβέντα, για αλληλεγγύη σε ακραίες καταστάσεις μεταξύ μας στη δουλειά ή στο κοντινό μας περιβάλλων θέλησα να μιλήσω και έφαγα ΟΥΓΚΑ- ΟΥΓΚΑ επίθεση…


    Φαμφάρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οτι δεν μπορεσες να απαντησεις σε οποιονδηποτε απο αυτους που αναφερεις; γιατι; σε απειλησε με οπλο να μην ανοιξεις το στομα σου; μονο ετσι μπορει να μην τους απαντησει καποιος

      Διαγραφή
    2. εκτος και αν εννοεις κατι αλλο, αλλα αυτο καταλαβα ετσι οπως το εγραψες

      Διαγραφή
  4. Δεν το εγραψα γιατι ειναι το αυτονοητο. Η δουλεια στους τοπους δουλειας.
    Σημερα ομως ο καθε ΟΥΓΚΑ διαμορφωνει γνωμη απο τα ΜΜΕ δηλαδη απο τη δημοσια προπαγανδα του κεφαλαιου.

    Η προπαγανδα αυτη εκτως των αλλων βασιζετε στη σημιολογια, στην εικονα στις εντυπωσεις.

    Μη ξεχναμε, τα επιτελεια της πλουτοκρατιας, χρειαστηκαν τις πλατειες για να φουσκωσου ΣΥΡΙΖΑ / ΧΑ.
    Χρησημοποιουν την εικονα στις πλατειες στο χτυπημα τους ενατια στο Κομμα και το ΠΑΜΕ.

    Οταν ο ιμπεριαλισμος σε ολες του τις επεμβασεις τα τελευταια χρονια χρησημοποιοει αυτο το χωρο και αυτες τις μορφες, εσυ οχι μονο δεν μπορεις να το αγνοεις, αλλα πρεπει και να προσπαθεις τουλαχιστον να τον εμποδιζεις και ακομη καλυτερα να του το γυριζεις μπουμεραγκ.

    Αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΤΟΝΧΧΧ@
    Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο τόπο μας, ειδικά τα τελευταία χρόνια, αυτονόητα καταλήγει κάποιος στο συμπέρασμα πως τελικά το ‘αυτονόητο’ ΔΕΝ είναι αυτονόητο. Αν ήταν, (αυτονόητο το ‘αυτονόητο’), τώρα δε θα κάναμε αυτή τη κουβέντα, θα ζούσαμε σε ένα νέο κόσμο σοσιαλιστικό. Ίσως και να βρισκόμασταν, δια ζώσης η από πληκτρολογίου για να μιλήσουμε για τα επιτεύγματα και τα οράματα μας.
    Όταν διάβασα αυτό που είχες γράψει ένιωσα πως ξέχασες το αυτονόητο γι’ αυτό και το επισήμανα. Τελικά λάθεψα. Όπως το βάζεις τώρα, ποιο αναλυτικά, έχεις δίκιο, δεν έχω να προσθέσω τίποτα.
    modesto@
    Ένας ήταν, δεν ήταν πολλοί . από όσα μου έχει πει κατά καιρούς αυτά έχει ψηφίσει, με αυτά έχει ταυτιστεί (!) με το μυαλό του, όχι οργανωτικά από όσα ξέρω. Ουσιαστικά δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας βιομηχανικός εργάτης που όμως έχει βαθειά ριζωμένη μικροαστική νοοτροπία- ιδεολογία. ‘Αριστερός’ – έτσι δηλώνει. Δε θα μου κάνει εντύπωση αν αύριο τον δω να στηρίζει και τη ΧΑ. Το μόνο σοβαρό, σταθερό, ξεκάθαρο και άξιο λόγου που έχει μεσα του είναι ο σχεδόν μεταφυσικός αντικομουνισμός του.
    Δεν με απείλησε, δεν με τρομοκράτησε, δε με φόβισε. Με αποθάρρυναν τα βουλωμένα του αυτιά και ο αντικομουνισμός του. Με αποθάρρυνε, αλλά και αδιαφόρησα. Δε θα σταθούν όλοι στο πλευρό μας από τώρα και κάποιοι θα (πρέπει να) σταθούν απέναντι, μέχρι το τέλος. Και αυτοί δε θα είναι μονάχα οι αστοί… Αδιαφόρησα και ασχολήθηκα με τον άλλο συνάδελφο μου που στα 55 του για πρώτη του φορά μου έδειξε ΗΔΗ σήμερα και την κατανόηση, και την αλληλεγγύη του και τη συμπόρευση του, έμπρακτα. Αυτό για την ώρα αρκεί.
    Παιδιά χάρηκα για τη κουβέντα, συγγνώμη για κάποιους εξυπνακισμούς μου (τι φαμφάρας θα ήμουν αν δε…) καλή δύναμη σε όλους μας!


    Φαμφάρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.