3 Ιουλίου 2015

Σε εξέλιξη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ενάντια στην τρομοκρατία κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων

 
Φωτογραφίες από το Twitter
Το κείμενο που ακολουθεί από το 902.gr

 «Δε χαρίζουμε τη δουλειά και το μισθό μας σε κανέναν», διαμηνύουν τα σωματεία που παίρνουν μέρος στην κινητοποίηση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ αυτή την ώρα. Αρχικά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και ακολούθησε πορεία στα γραφεία του ΣΕΒ.

Τα πανό του ΠΑΜΕ στέλνουν το μήνυμα:

«Ακυρώνουμε τους εκβιασμούς. Πληρωμή τώρα μισθών - επιδομάτων - συντάξεων. Καμία απόλυση - διαθεσιμότητα - υποχρεωτική άδεια».
«Να μην περάσει η τρομοκρατία κυβέρνησης - επιχειρηματικών ομίλων».


Αφορμή το ξεσάλωμα της εργοδοσίας που από τη Δευτέρα, εκμεταλλεύεται το καθεστώς κεφαλαιακών ελέγχων και την τραπεζική «αργία» που επέβαλε η κυβέρνηση για να εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων: Μισθοί που δεν καταβάλλονται ή καταβάλλονται μισοί, απολύσεις, διαθεσιμότητες και υποχρεωτικές άδειες άνευ αποδοχών, τρομοκρατία και απειλές για να παραιτηθούν οι εργαζόμενοι από κάθε κατάκτηση τους.

Απέναντι σε αυτό το κλίμα τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ απευθύνουν κάλεσμα οργάνωσης και αντίστασης στη σύγχρονη σκλαβιά που σχεδιάζουν για αυτούς κυβερνήσεις και επιχειρήσεις.

902.gr

1 σχόλιο:

  1. Aυτό που έρχετε μετά το δημοψήφισμα είναι οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Οι "μοντέρνες" "νέου τύπου" εργασιακες σχέσεις όπως έχει πει και ο Βαρουφάκης. Ενεργός-Ανενεργός χρόνος και Λοκ Άουτ. Οι καπιταλιστές ήδη κάνουν πρόβα. Το ζήτημα είναι να μπορέσουμε να συσπειρώσουμε τους εργαζόμενους ανεξάρτητα αν ψήφισαν ναι ή όχι και να τους ετοιμάσουμε για σύγκρουση με την εργοδοσία. Ήδη γυρίζουμε σε εργασιακές συνθήκες κυριολεκτικά μεσαίωνα και γαλέρας.
    Αυτά πρεπει να αντιληφθούν οι εργαζόμενοι και να αποφασίσουν ως τάξη πως θα απαντήσουν. Και όχι να νομίζουν ότι ψηφίζοντας (όχι ή διάφορους θεόσταλτους μεσσίες) θα λύσουν τα προβληματά τους.
    Αυτή είναι και η μεγαλύτερη ζημια που έχει κάνει ο Σύριζα, ενσωμάτωσε τον ριζοσπαστισμό μιας μερίδας κόσμου, τον κοίμησε και θα έρθουν οι καπιταλιστές να κατασπαράξουν την εργατική τάξη με την άδεια της κι όλας. Για να μη θυμηθούμε τώρα το ρόλο που παίξαν και συνεχίζουν και παίζουν οι συνδικαλιστές του Σύριζα στις ομοσπονδίες, τα συνδικάτα και τα εργατικά κέντρα.
    Ph Doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.