7 Ιουλίου 2015

Τα εύσημα της «Αυγής» στην εργοδοσία του «Σκλαβενίτη» στηλιτεύει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Τα εύσημα που δίνει η εφημερίδα «Αυγή» στην εργοδοσία του σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης», καθώς με άρθρο της εκθειάζει το μεγαλέμπορο, σημειώνοντας πως «η αλυσίδα όχι μόνο δεν κινήθηκε στο πνεύμα των ημερών, αλλά πλήρωσε κανονικά τους υπαλλήλους της σε μετρητά», στηλιτεύει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Το άρθρο μάλιστα καταλήγει: «Ο "Σκλαβενίτης" είπε "ΌΧΙ" στο δοσιλογισμό τού σήμερα. Μπράβο του».

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας αναδεικνύει την πραγματικότητα για τους χιλιάδες εργαζόμενους μέσα στα καταστήματα και τις αποθήκες της συγκεκριμένης επιχείρησης.
  • «Οι μισθοί τους παραμένουν ψίχουλα και τα δικαιώματά τους καταπατούνται στο βωμό του κέρδους.
  • Η εντατικοποίηση έχει ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας των εργαζομένων τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά μέσα από την προσπάθεια που είναι αναγκασμένοι να καταβάλουν προκειμένου να καλύψουν πολλά πόστα μέσα στη βάρδιά τους. Δεν λείπουν ως αποτέλεσμα της εντατικοποίησης τα εργατικά ατυχήματα.
  • Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης είναι καθεστώς. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πολλοί εργαζόμενοι καλούνται να δουλέψουν Παρασκευή και Σάββατο παραπάνω ώρες επειδή έχει πολλή δουλειά και άλλες μέρες λιγότερες ώρες άσχετα με τη σύμβαση του καθενός.
  • Η "ομαλή λειτουργία των καταστημάτων" όπως λέει η εργοδοσία εξασφαλίζεται με την εφαρμογή των όποιων μορφών ελαστικής απασχόλησης υπάρχει σήμερα, όπως τα 4ωρα - 5ωρα, τα 3ήμερα ή τα 5μηνα.
  • Τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ιδιαίτερα στις αποθήκες πάνε περίπατο μπροστά στην πίεση να βγει η δουλειά.
  • Τις προηγούμενες μέρες η εργοδοσία ζήτησε από τους εργαζόμενους να μην πάρουν τα ρεπό και τις άδειές τους λόγω της αυξημένης κίνησης που υπάρχει αυτές τις μέρες. Δεν είναι όμως και λίγα τα ρεπό που χρωστάει στους εργαζόμενους όλο το προηγούμενο διάστημα.
Αυτούς επαινεί και συγχαίρει η εφημερίδα της κυβέρνησης "Αυγή". Μάλιστα επιλέγει το χρόνο! Την ώρα δηλαδή που επιδεινώνεται δραματικά το βιοτικό επίπεδο χιλιάδων εργαζομένων, βρίσκει την ευκαιρία να πει τα καλά της λόγια για τον "Σκλαβενίτη" που μπουκώνει από κέρδη, τα ταμεία του ξεχειλίζουν από τις εισπράξεις. 

Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί εργοδότες 

Ο "Σκλαβενίτης" ανήκει στους μεγαλοεπιχειρηματίες που όλοι μαζί λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους με μοναδικό σκοπό το κέρδος. Οι εργαζόμενοι στον "Σκλαβενίτη" αυτήν την πραγματικότητα βιώνουν. Με το δικό τους ιδρώτα ο μεγαλοεργοδότης γιγαντώθηκε στην περίοδο της κρίσης. Ο οξυμένος ανταγωνισμός ανάμεσα στις μεγάλες αλυσίδες των σούπερ μάρκετ αναπόφευκτα οδηγεί στην παραπέρα συμπίεση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η εργοδοσία έχει παντού το ίδιο πρόσωπο, είναι στοιχισμένη σύσσωμη απέναντι στην εργατική τάξη. Οι εργαζόμενοι πρέπει σαν μια γροθιά να παλεύουν για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, να βάλουν απέναντί τους συνολικά τους εκμεταλλευτές τους. 

Απέναντι στο συμφέρον των εργοδοτών αντιτάσσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού. 

Δυναμώνουμε το κλαδικό μας σωματείο, οργανώνουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς. Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας». 

Πηγή : 902.gr

4 σχόλια:

  1. Άλλος ένας απο αυτούς που ήταν υπερ του ΟΧΙ.
    Ας σημειώνουν αυτοί που θέλουν ονόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να θυμηθουμε τον Γιαννακοπουλο τον Μιχαλολιακο και τον Καμμενο. ΡΕ ΔΑΓΚΩΤΟ ΚΚΕ να τους βγει το Ματι ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γιατι γιατι; δεν καταλαβα! κακο ειναι που τους πληρωσε και μαλιστα σε ρευστο;;;; ρευστο ε; περιεργο! δλδ προτιμησε να διακινδυνευσει τρελες χρηματαποστολες για να δωσει τοσα λεφτα (ακομα και με 400αρια μαζευετε ενα ποσο σεβαστο) απο το να τα πιστωσει σε τραπεζα;
    ειναι επισης τυχαιο τι εκλεγει ο σκλαβενιτης για τη γσεε και ποιοι ειναι οι υποψηφιοι που εκλεγονται;;;;
    αντε κοριτσια και στον μπαιρακταρη να καταγγειλετε την διαπλοκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πού να τα βάλει τα μπικικίνια που πέσανε παγκουί στα ταμεία με τόσο πανικό;

    Ανίδεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.