7 Ιουλίου 2015

Την πρόταση για διετές μνημόνιο 30 δισ. ευρώ μέσω του ESM επαναφέρει η κυβέρνηση


Με «non paper» η κυβέρνηση αναφέρει πως «το σημερινό Eurogroup δεν είχε σκοπό να πάρει αποφάσεις, αλλά να προετοιμάσει τη Σύνοδο Κορυφής».

Επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση επαναφέρει στο τραπέζι το αίτημα προς τον ESM για ένα νέο διετές μνημόνιο με δάνειο σχεδόν 30 δισ. ευρώ, καθώς αναφέρει πως «η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει προτάσεις από την προηγούμενη Τρίτη, οι οποίες παραμένουν στο τραπέζι με ορισμένες βελτιώσεις. Οι προτάσεις αυτές περιλαμβάνουν τις μεταρρυθμίσεις, τη χρηματοδότηση, το επενδυτικό πρόγραμμα καθώς και τη ρύθμιση του χρέους».


Προσθέτει ότι οι προτάσεις θα συζητηθούν σήμερα και αύριο «ώστε, σύντομα, να κλείσει μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία με βάση και την εντολή του δημοψηφίσματος» ερμηνεύοντας το «Όχι» σαν «Ναι» στο νέο μνημόνιο.

Επίσης το κυβερνητικό «non paper» αναφέρει πως η ελληνική πλευρά επιδιώκει συμφωνία «που, παράλληλα, θα αποκαθιστά τη ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα». Δεν είναι ωστόσο ξεκάθαρο αν η κυβέρνηση προτείνει ή αποδέχεται μια έκτακτη χρηματοδότηση με ένα μικρότερης χρονικής διάρκειας μνημόνιο που θα ισχύσει πριν το διετές μνημόνιο.  

Πηγή : 902.gr
Σκίτσο : Ιάκωβος Βάης

3 σχόλια:

  1. Αυτα ειναι τα ωραια ουτε 48 ωρες μετα την Καλπη. Να ειχαμε λεει ψηφισει το Μουσαντενιο οχι του Τσύριζα για να ειμαστε και εμεις Συνενοχοι στο Εγκλημα. Για να μην απομονωθουμε λεει απο τον Λαο. ΑΡΕ Γελια Οπορτουνια. Παντως στον κοσμο που την πατησε απο τους Τυχοδιωκτες δινουμε το χερι και ψηλα το Κεφαλι τιποτα δεν τελειωσε. Για την ηγεσια του Κομματος και την Σταση αρχων δεν βρισκω λογια να εκφρασω αυτο που νιωθω. Συγχαρητηρια σε ολους που σταθηκαμε ορθιοι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμα δεν κόπασε η φασαρία με το δημοψήφισμα και επιβεβαιώνεται (για μια ακόμη φορά) το Κόμμα. Ο λαός να βγάλει συμπεράσματα και να δει το συμφέρον του μπας και δούμε μια άσπρη (κόκκινη) μέρα.
    Προς τσυριζαίους: Με γειά το αριστερό μνημόνιο!

    Spartacus Rosso

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στη δημιουργηκη ασαφεια το οχι σημαινει ναι τι δεν καταλαβατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.