20 Ιουλίου 2015

Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 22 Ιουλίου ενάντια στην ψήφιση της 2ης δεσμίδας μέτρων του νέου μνημονίου

Σε συλλαλητήριο την Τετάρτη 22 Ιούλη, μέρα ψήφισης του δεύτερου κύματος των αντιλαϊκών μέτρων, καλεί η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Το συλλαλητήριο στην Αθήνα διοργανώνεται στις 7.30 μ.μ. στην Ομόνοια.

Την ίδια μέρα προγραμματίζονται κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη στις 7.30 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου και σε πολλές ακόμα πόλεις.

- Στο Αγρίνιο, στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.
- Στο Βόλο, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου.
- Στα Γρεβενά, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.
- Στο Ηράκλειο, στις 7 μ.μ, στην πλατεία Ελευθερίας.
- Στην Θήβα, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.
-  Στην Ικαρία, στις 8.30 μ.μ., στον Εύδηλο.
- Στην Καλαμάτα, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία 23ης Μαρτίου.
- Στην Κόρινθο, στις 8 μ.μ., στα Περιβολάκια.
- Στην Κοζάνη, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.
- Στην Καστοριά, στις 8 μ.μ., στην παλιά Νομαρχία.
- Στο Κιλκίς, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Ειρήνης.
- Στη Λήμνο, στις 8.30 μ.μ., στο λιμάνι της Μύρινας.
- Στο Ναύπλιο, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Καποδίστρια.
- Στην Πάτρα, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Γεωργίου.

- Στην Πρέβεζα, στις 9 μ.μ., στο Δημαρχείο.
- Στην Πτολεμαΐδα, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.
- Στη Σάμο, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Καρλοβάσου.
- Στα Τρίκαλα, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.
- Στην Τρίπολη, στις 9.30 το πρωί, στα γραφεία του ΟΓΑ, Μουτζουροπούλου και Ναυπλίου (έναντι Βασιλόπουλου), στην Παμπελοπονησιακή κινητοποίηση της ΠΑΣΥ.
- Στην Φλώρινα, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.
- Στα Χανιά, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Νέων Καταστημάτων. 

Πικετοφορίες

- Στα Γιαννιτσά, στις 8 μ.μ., στην πλατεία ΕΠΟΝ.
- Στην Έδεσσα, στις 8 μ.μ., στους Μικρούς Καταρράκτες.
- Στη Λάρισα, στις 8 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.


Στην Αθήνα, οι προσυγκεντρώσεις των Σωματείων και των Λαϊκών Επιτροπών προγραμματίζονται για τις 7 μ.μ. στα εξής σημεία:   
  • Πλατεία Βάθης: Εργαζόμενοι σε Μέταλλο, Φάρμακο, Τύπο - Χαρτί, Χημική Βιομηχανία, Ενέργεια, Τρόφιμα - Ποτά, Κλωστοϋφαντουργία, Μεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Τηλεπικοινωνίες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
  • Κάνιγγος: Εργαζόμενοι σε Κατασκευές, Εμπόριο, Λογιστές, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Δικηγόροι, Επισιτισμός - Τουρισμός, Σύλλογοι Φοιτητών και Σπουδαστών, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, εργαζόμενοι στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, σωματεία από το χώρο της Υγείας, Καλλιτέχνες, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς της Α΄ Αθήνας και του Γαλατσίου, των Μεσογείων και των Ανατολικών Συνοικιών, τα κλαδικά σωματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Α' Αθήνας.
  • Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά): Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς από τον Πειραιά, το Νότιο Τομέα της Αττικής και οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις.
  • Πλατεία Καραϊσκάκη: Εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στο Δημόσιο, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Δυτικού Τομέα Αττικής, του Βόρειου Τομέα Αττικής και του Θριάσιου Πεδίου. 
Αναλυτικά, στο κάλεσμα της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ τονίζεται:

«Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική, μαχητική απάντηση ενάντια στο 2ο πακέτο μέτρων στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ που έχει και την πλήρη στήριξη των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ. 

Να απαντήσουμε στο νέο σφαγιασμό! 

Τα μέτρα αυτά θα προστεθούν πάνω σ' αυτά των δύο προηγούμενων μνημονίων και θα ενισχύσουν παραπέρα τη φτωχοποίηση της εργατικής τάξης, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολουμένων, της φτωχής αγροτιάς και των παιδιών τους.

Κανείς δεν μένει εκτός της επίθεσης του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πολιτικών δυνάμεων που τους υπηρετούν. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά είναι τα θύματα αυτής της πολιτικής που επιδιώκει την καπιταλιστική ανάκαμψη, τη θωράκιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων. 

Να βάλουμε τέρμα στον εφιάλτη της εξαθλίωσης! 

Απέναντί μας έχουμε τον κοινό εχθρό, τα μονοπώλια, την ΕΕ, το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα και την εξουσία τους. Έχουμε τη δύναμη, με τη μαζικοποίηση των αγώνων, την κατεύθυνσή τους, να φέρουμε τα πάνω - κάτω, να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα ανακούφισης και ανάκτηση απωλειών. 

Να μη μείνει η επίθεση αναπάντητη! 

Εδώ και τώρα να αποκρούσουμε την επίθεση σε κάθε εργοστάσιο και χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε εργατική - λαϊκή γειτονιά.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη και τους συμμάχους της να ισχυροποιήσουν την κοινή δράση, τον αγώνα τους, να αντιπαρατεθούμε στη νέα βάρβαρη αντιλαϊκή συμφωνία και στα εξοντωτικά μέτρα».

30 σχόλια:

  1. Παλι Ομονοια; Γιατι οχι Συνταγμα...Γιατι να χαρισουμε την Αμαλιας σε 5-6 χιλιαδες ενω ειμαστε διπλασιοι;;
    ΓΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί την έχουμε μεγαλύτερη και θέλουμε να μας βλέπουν όλα τα κορίτσια από Ομόνοια μέχρι Σύνταγμα και στους πέριξ δρόμους. Δεν θα μείνει καμιά τουρίστρια χωρίς να ικανοποιηθεί. Μαςγουστάρουν τρελά και θα τους φάμε και αυτές στο Σύνταγμα...
      Τι άλλο να σου πώ, με τα σχόλια που γράφεις;;;
      Δεν υπάρχει άλλη απάντηση εκτός από χιούμορ! Εκτός αν θέλεις να υπονοήσεις ότι δεν πάμε να συγκρουστούμε!!!
      Υ.Γ. Καλά, τους 5-6.000 που τους είδες;Μήπως ήσουν σε εκείνα τα μπλόκ;
      kk-1

      Διαγραφή
    2. Καταρχην προς τι το ειρωνικο υφος; Εγω εννοω οτι ειναι καλυτερα να γινει η συγκεντρωση στο Συνταγμα,για να δουν ολοι τον ογκο κ τη δυναμικοτητα...Γιατι να χαρισουμε την πλατεια στους αλλους ; Και προχτες το ΠΑΜΕ ειχε αρκετα μετρα να μπει στην Αμαλιας..απορω γιατι κατσαμε στο Ζαππειο...αφησαμε ολο τον χωρο στις λιγες εκατονταδες...
      Και οχι δεν ημουν στα μπλοκ τους..μεσα απο φωτο που ειδα πρεπει να ηταν 5000 αραια αραια...ολοι μαζι...
      ΓΚ

      Διαγραφή
    3. 7:25 μ.μ Ποσά μέτρα ήταν το πάμε με 40.000 κόσμο. Και ποσά μετρά ηταν τα 500
      άτομα που πήραν ρεπό απ την ασφάλεια μαζί με την ανταρσία να ανακόψουν την
      εμφάνιση του Π.Α.Μ.Ε στο σύνταγμα για να περιφρουρήσουν τη βουλή και το
      3. μνημόνιο του σύριζα.
      Υ.Σ Σημειωτέον πόλους παμιτες < είδες> τα κανάλια κανέναν τυχαίο; Δε νομίζω…

      Διαγραφή
  2. @ΓΚ
    απο την ωρα που ξεκινησες να γραφεις εδω εισαι ολο τετοιες "αποριες".
    λοιπον, ειναι ξεκαθαρο οτι το ΠΑΜΕ κανει την συγκεντρωση στην ομονοια, γιατι κανει εκει την συγκεντρωση, εχει ομιλια που καταθετει το πλαισιο της κινητοποιησης και απο κει κανει την πορεια προς το συνταγμα.
    κατσε και σκεψου αν καναμε κατευθειαν εκει συγκεντρωση τι επιπτωσεις θα ειχε σε πολλα πραγματα, την ωρα που ειχαν και οι αλλοι εκει.
    λοιπον, ασε τις "αποριες". εχουν γνωση η φυλακες και εχε εμπιστοσυνη στον προγραματισμο.
    αν εχεις αποριες, πηγαινε στο σωματειο σου, στη λαικη επιτροπη της γειτονιας σου και βαλε οτι ζητηματα εχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ σωστα κανουμε την συγκέντρωση παντα στην Ομονοια μακρια απο τους Μπαχαλακηδες. Πρεπει να εχουμε εμπιστοσυνη σε αυτους που ειναι υπευθυνοι για ολα αυτα. Δεν χρειαζεται κανενας Συνωστισμος μαζι τους ουτε καμμια Οσμωση.................................. Τις Πλατείες και τον Γεωγραφικο χωρο τους τον Χαριζουμε...................................... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην ομονοια τι κανετε τη συγκεντρωση σας για να δειχνει μεγαλυτερη απο οτι ειναι!Τωρα εσυ ΓΚ την πηρες την απαντηση σου μη ρωτας ξερουν οι υπευθηνοι εσυ δειχνε απλα τυφλη εμπιστοσυνη!Πηγαινε πες τα σε καμια επιτροπη η σωματειο ωστε να ξερουμε ποιον θα διαγραψουμε αν ειναι πολυ ενοχλητικος!Καιι για συγχωρεση τραγουδα τον υμνο που λεει ζητω ο Κουτσιουμπας και η Παπαρηγα!
    Κουτσοσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζήτω κι ο Μήτσος κι η Αλέκα κι οι οικοδόμοι τα ντερέκια!
      Ζήτω και οι κομμουνιστές εργάτες κι οι νεαρές αγωνιζόμενες γυναίκες.
      Στην τρύπα σας μικρούλια μίζερα τσουτσέκια!
      Ινδιάνα

      Διαγραφή
    2. Ρε κουτσέ, εσύ τι ζόρι τραβάς για το τι θα κάνει το ΠΑΜΕ και το ταξικό κίνημα? Τί ζόρι τραβάς για το τι κάνουν οι ΚΚΕδες? Εσύ δεν είσαι ένας απ αυτούς. Ασε λοιπόν τους ΚΚΕδες και κοίταξε τα του οίκου σου. Ποιός νομίζεις ότι είσαι, πέρα από ένα ταξικό ρεμάλι, που θα μας υποδείξεις εσύ άν θα έχουμε εμπιστοσύνη ή όχι στο ΚΚΕ και στους ΚΚΕδες? Ευτυχώς που είχαμε και έχουμε τυφλή εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ και μας προστάτεψε από το να γίναμε καραγκιόζηδες σαν κι εσάς, που "καταψηφίζετε" τα μέτρα που στηρίζετε την κυβέρνηση που τα παίρνει, που ψηφίζετε ΟΧΙ και σας βγαίνει ένα μεγαλοπρεπές ΝΑΙ, και άστα να πάνε, το μάλε βράσε. Μήπως μας περνάς της πνευματικής κατάστασης που είστε όλοι εσείς που "δεν δείχνετε τυφλή εμπιστοσύνη", αλλά δείχνετε νοημοσύνη κάτω του μηδενός, κάνοντας ή μήπως είστε τους ηλίθιους? Η κάτι περιμένετε να "φάτε" και ας πάει και το παλιάμπελο, σας φτύνουν και κάνετε ότι βρέχει? Αστα κουτσέ, εδώ απευθύνεσαι σε ανθρώπους με σκέψη, μέ ήθος, με τσίπα. πήγαινε να βρείς τους ομοίους σου στο βαθύ κόκκινο. Μανώλης

      Διαγραφή
    3. @Κουτσοσ,
      Ενώ εσείς προφανώς την κάνετε στο σύνταγμα για να φαίνεστε ότι δεν έχετε ψυχή, να αποκλείετε τον κόσμο που διαδηλώνει να φτάσει στη βουλή και να προστατεύετε την κυβέρνηση. Άξιος ο μισθός σας...
      Πάντως αν θέλετε να φανείτε ότι έχετε κόσμο κλείστε κάποιο δίκλινο στο "Μεγάλη Βρετάνια" ή στο Γραφείο της Ζ. Κωνσταντοπούλου. Σας βάλαν και μιά φορά στο προαύλιο της Βουλής, τώρα ξεπληρώνετε τα γραμματιά σας στο σύστημα. Πάντως για μαζορέτες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είστε φθηνοί!
      kk-1

      Διαγραφή
    4. @κουτσοσ
      ακριβως την συγκεντρωση την κανουμε ομονοια γιατι ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να δειξουμε ποσοι ειμαστε ανεβαινοντας προς το συνταγμα. και το βλεπουν ολοι. εμεις δεν εχουμε τπτ να κρυψουμε.
      οπως ειπα λοιπον εμεις τετοια ζητηματα τα συζηταμε και αποφασιζουμε συλλογικα. επισης οταν εχουμε να κανουμε προτασεις για οποιοδηποτε θεμα το κανουμε με την φατσα μας. δεν ντρεπομαστε, ακομα και λαθος να εχουμε, να πουμε την γνωμη μας.
      εμεις ομως εχουμε και δημοκρατικο συγκεντρωτισμο.
      οσο για την εμπιστοσυνη. προφανως και εχουμε και δεν την αμφισβητουμε, γιατι εχει αποδειχθει ποσο καλα αυτοι που ειναι επιφορτισμενοι για αυτο -τον σχεδιασμο- το κανουν.
      ασχοληθειτε με τα δικα σας, που δεν ξερει ο χαγιος τι κανει ο δελαστικ, που τα "παιδια" ειναι 3 κομματια -οσα και η ευπ;;;;- και αλλα λεει ο ενας αλλα ο αλλος και μην ασχολησε με εμας.
      αλλωστε αν ο @ΓΚ θελει να πει κατι το λεει μονος του,δεν θελει δικηγορους

      Διαγραφή
    5. Εγώ απαιτώ να γίνει η συγκέντρωση στην πλατεία Κολοκοτρωνιτσίου! Κάτω ο Περίανδρος Πώποτας! Ακούς εκεί! Κομμουνιστικό κόμμα, ταξική οργάνωση, σοσιαλιστική προοπτική ,βλακείες παιδί μου!
      Ινδιάνα

      Διαγραφή
  5. Κολοκοτρωνιτσι όταν Π.Α.Μ.Ε την περιφρουρούμε, - όταν δεν Π.Α.Μ.Ε σας περιφρονούμε.
    Δες ποιοι κάνουν της μαϊμούδες στο σύνταγμα μόνο με την εμφάνιση του Π.Α.Μ.Ε και
    ανάβουν μολότοφ κλ.κλ Είναι τα κώματα ασφαλείας του συστήματος για το σπάσιμο του
    κινήματος!!. Ψάξε άλλου για ουρακοτάγκους πλατιάς..
    Αυτό σου πάει www.youtube.com/watch?v=MEb5oYHzveA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hθελα απλά να πω ότι ουκ ο τόπος αλλά ο τρόπος.Κι ο τρόπος ο δικός μας είναι οργάνωση, αφοσίωση και αγώνας.Αυτά.
      Ινδιάνα

      Διαγραφή
    2. Ινδιάνα
      Για σένα από 5:11 μ.μ.
      www.youtube.com/watch?v=O_cvmdaB-U4
      www.youtube.com/watch?v=O_cvmdaB-U4 Υ.Σ. το άλω δεν σου πάει λάθος μου

      Διαγραφή
  6. Τοσος πανικος ελεος!τι φοβασται μην αποκαλυφθει ο ρολος σας?οτι απλα κανετε τη δουλεια σας με μισθο απο το κομμα και οτι δε πιστευετε τιποτα απο αυτα που λετε!Στρατολογειται χρησιμους ηλιθιους και αν καποιος "ρωτησει" κατι (ΓΚ) του λετε για περιεργες "αποριες" και να μη ρωτα πολλα να εχει κλειστα τα ματια και εμπιστοσυνη στους "υπευθηνους" κτλ.Το επομενο ειναι τον πειτε στημενο οπως το υποννοησατε!Λοιπον ΓΚ για να βοηθησω τα παιδια!
    Εχε εμπιστοσυνη την ηγεσια και το κομμα διοτι εχει αποδειχτει η αξια τους!
    1)1987 ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
    2)1989-1990 2 ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΤΟΠΟΥ
    3)1991 επισκεψη Παπαρηγας στον Γκορματσοφ και βραβευση του με αγαλματακι του Ηρακλη για το Ηρακλειο εργο που κανει!Μετα απο 1 μηνα καταρεει η Σιοβετικη ενωση η συντροφισα εβλεπε μπροστα
    4)Μεσα στην κριση το ΚΚΕ εχασε τη μιση δυναμη του
    5)Καταφεραν να χρεωκοπησουν εφημεριδα και καναλι και τυποεκδοτικη παροτι απο το 2000 και μετα οι κρατικες χορηγησεις που εχει παρει το κομμα ξεπερνανε τα 100.000.000 ευρω αλλα φυσικα πως θα πληρωθουν τυποι στυλ μοντεστο κκ-1 για να γραφουν στο ρεντφλαι και να βριζουν ολους τους αλλους!Φυσικα τα χρεη στις τραπεζες υπαρχουν ακομα.
    6)πωληση καναλιου που επι μια δεκαετια αντι για καναλι ΚΚ εκανε τηλεμαρκετινγκ ταπερ!
    7)Συμμαχια με Ζουραρη-Κανελλη την Κανελλη την εχουν ακομα βουλευτη.
    Τι ναπουμε τωρα ασε τους κκ-1 και μοντεστο να βγαλουν το μεροκαματο τους και μη τους ρωτας τετοια πραγματα!Για τον μοντεστο βεβαια δε ξερω σιγουρα αν τα παιρνει απο τον κομμα γιατι ειναι τοσο χαζος που αποκλειω να ειναι κομματικο στελεχος με μισθο αλλα με την ηγετικη ομαδα του ΚΚΕ ποτε δε ξερεις.
    Κουτσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To KKE είναι τα οργανωμένα μέλη του.
      Στηρίζεται από εμάς, τους φίλους του.
      Προσεγγίζεται από χιλιάδες έντιμους ανθρώπους που αναζητούν,με διαφορετικό επίπεδο συνείδησης ο καθένας, απαντήσεις στα προβλήματα.
      Αυτό είναι το καμίνι μέσα στο οποίο παλεύει και κρίνεται το κόμμα.
      Οσο για τις ανορθόγραφες γλείτσες των γυμνοσάλιαγγων,νοικοκυρά είμαι!
      Λάστιχο,νερό,σκούπα,τέλος!
      Ινδιάνα

      Διαγραφή
    2. Ασφαλώς και την Εχουμε Βουλευτη την ΛΙΑΝΑ γιατι ειναι 1000 φορες καλύτερη απο το Καθε Οπορτουνιστικο Σκουπιδι που περασε απο το ΚΚΕ και ευτυχως ξεβρωμισαμε. Για τα υπολοιπα ολα δικο μας ειναι το ΚΚΕ οτι γουσταρουμε κανουμε και σιγουρα δεν θα δωσουμε λογο σε σας. Δεν σας ενοχλει καθολου τη εγινε το 1987 και το 1989 σας ποναει και σας Τσυζει οτι εχουμε βγαλει συμπερασματα και οτι εχουμε τελειωσει με τα Παραμυθακια περι Αριστερας. Μιλαμε καθαρα για Οπρτουνισμο ολων των Αποχρωσεων που ειναι η 5η Φαλαγγα του Καπιταλισμου και ετσι θα συνεχισουμε να σας αντιμετωπιζουμε ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  7. Α, ρε Κουτσε,
    Αντιγράφεις το site της Χρυσής Αυγής; Τα ίδια άκουγα από ΠΑΣΟΚους πριν μια δεκαετία. Τα ίδια ακούω από τα τσιράκια του αδιευθυντή στη δουλειά μου. Πάντως όπως βλέπεις το ΚΚΕ όρθιο είναι ακόμα. Για αυτό το λόγο τύποι σαν εσένα, λυσασμένα σκυλιά και αντικομμουνιστές, έχετε πάθει νευρικό κλωνισμό!
    Πως σου φαίνεται πάντως που είσαι κολεγια με αυτούς που έκαναν το κοινό πόρισμα, που πρωταγωνίστησαν στις συγκυβερνήσεις το 1989 και τους θιασώτες του Γκορματσωφ που ήθελαν να διαλύσουν το ΚΚΕ και δεν τα κατάφεραν; Τράβα να πάρεις γραμμή από τον Made in USA Ν. Κοτζια και μην αγχώνεσαι για εμάς.
    Πάντως φοβερά επιχειρήματα αντιπαράθεσης έχεις. Μας έκανες τα μούτρα κρέας! Η βλακίτιδα σας να είναι καλά...
    Υ.Γ. Όσο για τα "μισθά", εσύ κάτι ξέρεις καλύτερα από μισθοδοσία μέσω ΚΥΠ και ΣΥΡΙΖΑ! Πάντως πές στο αφεντικό σου ότι η αποστολή σου εξετλέσθη ανεπιτυχώς. Οι ΚΚΕδες δεν μασάμε από τέτοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝΩΝΥΜΟΣ Πως σου φαίνεται πάντως που είσαι κολεγια με αυτούς που έκαναν το κοινό πόρισμα, που πρωταγωνίστησαν στις συγκυβερνήσεις το 1989 και τους θιασώτες του Γκορματσωφ.
    Μιλας για την Παπαρηγα και την ηγεσια σας που ηταν τοτε?Πες μου αληθεια τρολαρεις ετσι?
    «Οι ιδέες της περεστρόικα απαντούν στις απαιτήσεις της αναδιοργάνωσης του σοσιαλισμού, συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της σύγχρονης θεωρίας του…σοσιαλισμού, έκαναν το σοσιαλισμό πιο ελκυστικό» Αλέκα Παπαρήγα, Πράβδα, 25.6.1991 2 μηνες πριν την καταρευση.

    Κουτσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από ποιό μετερίζι συγκεκριμένα παλεύεις υπέρ του κομμουνισμού;
      Ινδιάνα

      Διαγραφή
  9. @Κουτσος,
    Γιατί δεν μας λές τίποτα για τον Λαφαζάνη, τον Δραγασάκη, τον Αλαβάνο, τον Κοτζιά,τον Κωνσταντόπουλο και τόσους άλλους που σήμερα είναι στο ΣΥΡΙΖΑ;
    Προφανώς όλοι αυτοί προέκυψαν από παρθενογέννεση!!!
    Λοιπόν επειδή τα έζησα από πρωτο χέρι, εγώ τουλάχιστον ξέρω πολύ καλά το ρόλο του καθενός!
    Και γιατί δεν μας λές για τις αποφάσεις του 14ου Συνεδρίου που έγιναν λίγους μήνες αργότερα και πήρε ξεκάθαρη θέση και για την περεστρόϊκα και άλλα πολλά;
    Το αποσπασμα που αναφέρεις ήταν δυστυχώς λαθεμένη θέση του ΚΚΕ (όχι προσωπική θέση της Παπαρήγα) από πρίν τη διάσπαση και στο 13ο συνέδριο και πρίν από αυτό. Θέση που υπεραμύνονταν πρώτα και κύρια τα στελέχη που έφυγαν με τον ΣΥΝ, αλλά και το ΝΑΡ! Η Παπαρήγα, όπως και κάθε στέλεχος,δεσμευόταν από τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος.
    Αλλά που να τα καταλάβεις εσύ που ανήκεις σε οργανώσεις που κυριαρχεί ο ατομισμόςκαι ο παραγοντισμός, ενώ τις οργανώσεις Μελών τις έχουν για ψυχανάλυση και ψήφους!
    Το κρίσιμο την περίοδο 89-90ήταν, μέσα σε δυσκολες συνθήκες, να διατηρθεί το ΚΚΕ ως ΚΚ, κόμμα της εργατικής τάξης,μ.-λ. που θα παλεύει για το σοσιαλισμό. Αυτό πολέμησαν όσοι έφτιαξαν το ΝΑΡ και αυτοί που έφυγαν με τον ΣΥΝ. Αυτούς υπερασπίζεσαι και με αυτούς είσαι κώλος και βρακί.
    Θιασώτες του κοινού πορίσματος ήταν και ο Λαφαζάνης και ο Κοτζιάς και ο Αλαβάνοςκ.α. που είναι τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ! Και για να μην σου πώ για κάποιους δήθεν, όψιμους επικριτές του ΚΚΕ από το 1985, επικριτές της περεστρόικα και του κοινου πορίσματος, που στη συνέχεια έγιναν ουρα του ΠΑΣΟΚ (από τα "αριστερά" πάντα και στο όνομα του κομμουνισμού) και τώρα είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Απλά έκαναν επίθεση στο ΚΚΕ για να κρυψουν το συμβιβασμό τους με το σύστημα και τις κολεγιές τους με το ΠΑΣΟΚ!
    Για την ταμπακιέρα όμως δεν λές τίποτα: Ότι κάθε κυβέρνηση στα πλαίσια της Ε.Ε. και της αστικής εξουσίας, είναι κυβέρνηση του κεφαλαίου. Επομένως ένα ΚΚ δεν πρέπει να στηρίζει και να συμμετέχει!
    Λοιπόν πές κάτι σιοβαρό, ξεπέρασε τον πανικό σου και τις ανοησίες που σου βάζουν να γράφεις!
    Φοβερά επιχειρήματα αντιπαράθεσης έχεις...Μας πάς 25-30 χρόνια πίσω λέγοντας ένα μάτσο αθλιότητες,για να αποφύγεις να πείς κάτι για το σήμερα!
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εχει ενδιαφερων το τι ξεθαβουν και απο ποτε προκειμενου να αντιπαρατεθουν.
    φυσικα με επιχειρηματα επι του πρακτεου ποτε. την μπαλα οχι στην εξεδρα, στο θεο, και βοηθα παναγια.
    αντιπαρερχομαι τον προσωπικο χαρακτηρισμο και συνεχιζω προς τον αυτοκλητο υπερασπιστη του ΓΚ -παρεπιπτοντως ο ΓΚ δεν πειραχτηκε τοσο με αυτο που εγραψα, αντιθετα εσυ πεταχτηκες σαν σφηνο$#$@ και προσπαθεις συκγκεκριμενα να "κλονησεις" την πιστη στο κομμα με απιστευτες μπαρουφες που εχουν απαντηθει καποια απο το 91 ηδη και καποια μεταγενεστερα και τωρα- πρεπει να αποφασισετε εσυ και ο -0- τι τελικα ειμαι, υπαρχει μια συγχηση οπως αλλωστε συνολικα στο μπουρδελο που ονομαζετε "αριστερα".

    καρφωνεστε ομως ρε παιδια, καρφωνεστε. τσιμπατε ασχημα σε συγκεκριμενα πραγματα, ειστε και πισω στην ενημερωση, δεν σας τα λενε και καλα και γινεστε ξεφτιλα.
    το μεροκαματο για να βγει θελει ενημερωση και εσαςσας εχουν στο μαυρο σκοταδι. μεροκαματο του τρομου εχει καταντησει;
    φανταζομαι πως πρεπει να αισθανεσαι να πρεπει να απαντας με μπουρδες και να σε κανουν ρομπα κομμουνιστες, αυτα τα προβατα και δεν ξερω και εγω τι αλλο λετε μεταξυ σας.

    Υ.Γ @ινδιανα
    παλευει απο το ιδιο μετεριζι του τροτσκι.
    βριζοντας την ΕΣΣΔ, ευχομενος ο χιτλερ να μπει στη Μοσχα και συνεργαζομενος με την cia για να δινει κομμουνιστες. απο το ιδιο μετεριζι του ευρωκομμουνισμου που τακιμιαζει με τις "δημοκρατιες" των βαλτικων χωρων, απο το ιδιο μετεριζι με αυτους που εβλεπαν λαικες επαναστασεις στην αιγυπτο, στη λιβυη, στη συρια και στην ουκρανια.
    εγω "κουτσος", παρολο που ειμαι χαζος ειχα καταλαβει οτι στη μεινταν εκαναν κουμαντο οι φασιστες με τους αμερικανους, ειχα καταλαβει οτι στη συρια η αντιπολιτευση δεν ηταν λαικη αλλα φανατικοι σουνιτες με την υποστηριξη των αμερικανων και παροτι χαζος ειχα καταλαβει οτι το "οχι" του δημοψηφισματος ηταν "ναι" στο τριτο μνημονιο.
    αν εγω ως χαζος τα ειχα καταλαβει, τι κανει εσενα που δεν εχεις παρει μυρωδια ακομα απο τιποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

    http://eyrytixn.blogspot.gr/2013/10/blog-post_25.html

    Παναγιώτα Σταθοπούλου: Μια ηρωίδα της Αντίστασης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 11:21 π.μ Μήπως ξερεις κάνα άλλο μετερίζι που να δίνουν στον άγωνα ακόμα και σήμερα αίμα και ζωή για να φας κ εσύ φέτα ψωμί, απέναντι σε όλους και όλα τα κόμματα ασφαλείας του συστήματος που κάνουν καρτέρι στο Σύνταγμα περιφρουρωντας τη βουλή με κόμματια μάρμαρα, μολότοφ , ασφαλίτες , αναρχοφασιστες και οπορτουνιστες ,να υποδεχθούν το κίνημα που παλεύει ακόμα μόνο του στην κόκκινη ζώνη.
    Ξερεις κατι καλύτερο από το Π.Ά.Μ.Ε και το Κ.Κ.Ε ;
    Ινδιανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κοίτα, στα 97 χρόνια ιστορίας του κόμματος, είδαμε πολλούς να κατηγορούν το κόμμα, ακόμα και να φεύγουν από αυτό και επίσης είδαμε των περισσοτέρων την πορεία τους, που τις πλείστες φορές αποτελούσε έναν κατήφορο. Επίσης, στα 97 χρόνια ιστορίας είδαμε αρκετές φορές το κκε να κάνει λάθη, αλλά το ίδιο το κόμμα να κάνει κριτική γι αυτά και να τα διορθώνει. Όμως, εγώ έχω μια ερώτηση σε όσους προσπαθούν να κλονίσουν την πίστη των μελών και των οπαδών του κόμματος για την ηγεσία του: τι κέρδος προσωπικό έχει κάποιος να είναι στέλεχος του κκε; Τα 700 ευρώ (αν και όταν τα παίρνει;), οι απολύσεις, οι δικαστικές διώξεις; Ποιο το κέρδος; Γιατί αν είχε προσωπικό όφελος να είναι κάποιος στην ηγεσία του κκε θα βλέπαμε πολλούς πρόθυμους από άλλα κόμματα να έρχονται στο κκε ή και τα παιδιά των συντρόφων να ακολουθούν την πορεία τους, αλλά ούτε το ένα βλέπουμε ούτε το άλλο. Λοιπόν, ακούω, με τι όφελος η ηγεσία του κκε διατηρεί το ρόλο να αποκοιμίζει όλους εμάς;

    κόκκινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά ρε κόκκινη, εσύ δεν ξέρεις τίποτα για τα κότερα του Φλωράκη, τα ρούβλια και τις ράβδους χρυσού που έστελναν οι Σοβιετικοί, το Αμερικάνικο κολλέγιο της κόρης της Αλέκας, το εμπόριο ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική, το ξεπούλημα του φεγγαριού στους ιμπεριαλιστές του γαλαξία της Ανδρομέδας??? Τι σας μαθαίνουν εκεί στο ΚΚΕ ήθελα να ήξερα...

      Ιάκωβος

      Διαγραφή
  14. @Κουτ(σ)ός (αν και δεν εισαι κουτός, φασίστας είσαι, λόγω άγνοιας και φόβου, αλλά δε βαριέσαι).
    Πάντως σου αναγνωρίζω πως είσαι γρήγορος. Για πότε διάβασες το σχόλιό μου (22 Ιουλίου 2015 - 12:53 π.μ.) από το προηγούμενο ποστ για το ότι δεν παίζει εσένα να σε πλήρωνε κανείς τόσο άσχετος που είσαι και πότε το αντέγραψες και το άλλαξες ώστε να απευθύνεται στον modesto, μπράβο σου όμως... Άντε τώρα να παίξεις σε καμιά άλλη παραλία και άσε τα μεγάλα παιδάκια ήσυχα... Άιντε μπετόβλακα, που ακόμα και για να βρίσεις τον άλλο πρέπει να το αντιγράψεις από κάπου...
    Ζητήστε ρε καριό@$%δες και μια συγνώμη στον κόσμο που τσακίζεται η ζωή του για να μπορείτε να το παίζετε επαναστάτες, κακομαθημένα κολώπαιδα (αν όχι υπάλληλοι των αστών)...

    Ιάκωβος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγα μη ζητησουνε συγνωμη απο τον λαο. Τους Καπιταλιστες εχουνε ταχθει να υπηρετουνε και αυτο κανουνε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. από τον κόσμο...
      κολόπαιδα...

      Ιάκωβος

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.