9 Οκτωβρίου 2014

Για τη στάση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Εδώ και πάνω από ένα μήνα, μια σειρά Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, συνδικάτα, συνδικαλιστές δίνουν τη μάχη για την επιτυχία του πανελλαδικού - παλλαϊκού συλλαλητηρίου την 1η του Νοέμβρη στην Αθήνα και της δίμηνης αγωνιστικής καμπάνιας.
Στο πλαίσιο της παρέμβασης και με οδηγό το σύνθημα «ήρθε η ώρα ν' ακουστεί και η δική μας φωνή, η φωνή του λαού, η φωνή των χιλιάδων βασανισμένων, των απολυμένων, των ανέργων», οργανώθηκαν και οργανώνονται εκατοντάδες κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις από εργατικά συνδικάτα, φορείς των αγροτών, των ΕΒΕ, της νεολαίας, να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα που θα ανακουφίζουν το λαό από τα μεγάλα προβλήματα που τον πνίγουν.
Εργάτες - υπάλληλοι - άνεργοι - αυτοαπασχολούμενοι - αγρότες - γυναίκες - νέοι και νέες ενώνουν τη φωνή τους, για να δώσουν μια μεγάλη λαϊκή, εργατική απάντηση, για να δείξουν τη δύναμή τους.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απευθύνθηκαν και απευθύνονται σε όλα τα συνδικάτα, χωρίς προκαταλήψεις και κάλεσαν όλους τους εργαζόμενους να δώσουν το «παρών», να πάρουν μέρος στη μεγάλη αυτή λαϊκή κινητοποίηση.
Η πρωτοβουλία αυτή βρήκε και βρίσκει σημαντική απήχηση.
Ηδη, μέχρι τώρα, έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής και συνδιοργανώνουν το πανελλαδικό συλλαλητήριο πάνω από 400 συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς του κινήματος. Ανάμεσά τους, 14 Εργατικά Κέντρα, 12 Ομοσπονδίες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εκατοντάδες σωματεία, ανάμεσά τους 70 από το Δημόσιο, μπλόκα των αγροτών, φορείς και ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, γυναικών και νεολαίας. Μέρα με τη μέρα οργανώνονται, καταστρώνουν σχέδια, κουβεντιάζουν πρόσωπο με πρόσωπο με το συνάδελφο για την ανάγκη να κατέβει στο δρόμο την 1η του Νοέμβρη.

Είναι πολλές οι περιπτώσεις σωματείων που έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, κόντρα στην πλειοψηφία του ΔΣ. Είναι επίσης πολλές οι περιπτώσεις σωματείων που έχουν πάρει ομόφωνες αποφάσεις συμμετοχής, παρά το γεγονός ότι σε αυτά δεν έχουν πλειοψηφία οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Να προβληματιστεί κάθε καλοπροαίρετος
Αυτήν τη σημαντική προσπάθεια που κάνουν εκατοντάδες συνδικάτα, για να βγει ο λαός μας στο προσκήνιο, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να σηκώσει το μπόι του, να βγει στην αντεπίθεση, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Δημόσιο και ειδικά στην εκπαίδευση την υπονομεύουν, την αντιπαλεύουν με τον πιο άθλιο τρόπο.


Αξίζει να σταθούμε στα «επιχειρήματα» που χρησιμοποιούν και που πρέπει να προβληματίσουν κάθε καλοπροαίρετο συνάδελφο:

  • Λένε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «το συλλαλητήριο στη 1 Νοέμβρη είναι κομματική - παραταξιακή πρωτοβουλία, κομματική παρέλαση, είναι καπέλο από τα πάνω, είναι κίνηση περιχαρακωμένη». Τι κι αν έχουν πάρει αποφάσεις εκατοντάδες Γενικές Συνελεύσεις, σωματεία, αγροτικά μπλόκα και τόσοι άλλοι φορείς; Τι κι αν κινητοποιούνται τόσοι και τόσοι κάτω από το βάρος των οξυμένων λαϊκών προβλημάτων; Είναι όλοι τους προφανώς κομματικά υποκινούμενοι. Είναι κομματικά ελεγχόμενοι και περιχαρακωμένοι οι απεργοί της Coca-Cola, οι εργαζόμενοι του Hilton, το σωματείο «Βοήθεια στο Σπίτι», 26 ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Δασκάλων κ.ά. Είναι «καπέλο» και «κομματικές» οι αποφάσεις αυτών των συνδικάτων που θέλουν να μπουν μπροστά στην υπόθεση της λαϊκής αντεπίθεσης και δεν είναι «καπέλο» και «κομματική» η επιδίωξη των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, από κοινού με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, να διαλέξει το κίνημα ποιο κόμμα (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ) θα διαχειριστεί κυβερνητικά την καπιταλιστική βαρβαρότητα και την οικονομική κρίση. Τι να πει κανείς;
  • Είπαν επίσης: «Λέμε "όχι" στο συλλαλητήριο στη 1 Νοέμβρη, επειδή δεν ήρθατε πρώτα να κουβεντιάσουμε το πλαίσιο». Δε χρειάζονται πολλά λόγια για να αποκαλυφθεί η εμπάθεια αυτών των δυνάμεων απέναντι σε κάθε σωματείο που διαλέγει το δρόμο της ταξικής πάλης, που δε θέλει να σκύψει το κεφάλι, να συμβιβαστεί με τη σημερινή αντιλαϊκή πραγματικότητα που διαμορφώνουν ΕΕ και μονοπώλια. Ας μας πουν λοιπόν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πού διαφωνούν σε όλα αυτά που προτείνουν και διεκδικούν αυτά τα σωματεία;
  • Λένε οι ίδιοι: «Καλά, κάντε εσείς ό,τι σχεδιάζετε για τη 1 Νοέμβρη, εμείς θα κάνουμε άλλες κινητοποιήσεις στις 10/10, στις 20/10 με τη ΔΟΕ κ.ά.». Εμείς κι εσείς λοιπόν! Εδώ πραγματικά ξεπερνούν κάθε όριο. Διασπούν, τσακίζουν τους αγώνες, όταν αυτοί λένε τα πράγματα με τ' όνομά τους, όταν το περιεχόμενό τους αντιπαλεύει επί της ουσίας το σύστημα και την αντιλαϊκή ευρωενωσιακή πολιτική.


Δε δίνουν δεκάρα για την επιτυχία των αγώνων

Και κάτι ακόμα: Προσπάθησαν οι ίδιες δυνάμεις στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ στις 16 Σεπτέμβρη να βάλουν θέμα γενικής απεργίας λίγο πριν τη 1 Νοέμβρη. Ο στόχος είναι προφανής:

 Να υπονομεύσουν την απόφαση εκατοντάδων σωματείων, κύρια του ιδιωτικού τομέα, για κάθοδο στην Αθήνα. Είναι κυριολεκτικά αδίστακτοι. Δε δίνουν δεκάρα για την επιτυχία των αγώνων, προτείνουν γενικές απεργίες λες και είναι καραμέλες, μόνο και μόνο για μικροκομματικούς - παραταξιακούς λόγους. Τον παλιό κυβερνητικό συνδικαλισμό τον γνωρίσαμε, τώρα γνωρίζουμε και το νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Είναι φανερό πως χρέος όλων των εργαζομένων είναι όχι μόνο ν' απαλλαγούμε από το σημερινό, αλλά και να προφυλαχτούμε από τον αυριανό κυβερνητικό συνδικαλισμό.


Νίκος ΔΑΡΔΑΛΗΣ, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και του ΔΣ της ΟΛΜΕ
Ηλίας ΠΑΤΙΔΗΣ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και του ΔΣ της ΟΛΜΕ

41 σχόλια:

  1. κυριακη καντε το οχι σαββατο δουλευουν μερικοι τοτε!ρε μας δουλευετε!!!!εχετε φτασει με το παμε να ζητατε κατωτατο μισθο τα 751 και κατωτατη συνταξη τα 600 δηλαδη κατω απο το οριο της φτωχιας και κανετε κριτικη ποσο στηριζουν τις κινητοποιησεις σας αυτοι που απο το πρωι μεχρι το βραδυ τους βριζετε!τα θελετε και τα λετε η σας βγαινουν αβιαστα?
    ΚΟΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΚΟΜ:
      Εάν δεν κάνω λάθος, εσείς μας έχετε φάει τα συκώτια με πόσο πολύ ενωτικοί είστε εσείς, και το πόσο "περιχαρακωμένοι" εμείς.
      Ιδού η Ρόδος λοιπόν να αποδείξετε πως δεν λέγατε τόσα χρόνια μπούρδες.
      Που τελικά σαφώς και λέγατε, όπως αποδεικνύει και το χρηστικότατο για την επιχειρηματολογία μου, σχόλιο σου...

      Διαγραφή
    2. μαλλον δεν τα ξερεις καλα αγαπητε ΚΟΜ
      http://pamehellas.gr/index.php/2012-11-05-11-20-44/2012-10-03-11-19-34/186-2011-2012
      ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ
      Κατάργηση ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

      Κατώτερος μισθός 1.400ευρώ.

      Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ.

      Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ για όλο το χρονικό διάστημα της ανεργίας.

      Άμεση κατάργηση του Προεδρικού Διατάγματος για εργασιακές σχέσεις, ΣΣΕ, αποζημιώσεις απόλυσης, μαθητεία.

      Καμία εξαίρεση από τη λίστα των ΒΑΕ (Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα) και ένταξη νέων επαγγελμάτων.

      επομενως λοιπον εισαι: Α)ασχετος, Β)ψευτης, Γ)προβοκατορας

      Υ.Γ. το κανουμε σαββατο μηπως ερθει και κανενας απο σας γιατι κυριακη εισται κομματια απο τα ξυδια και τους μπαφους και δεν σηκωνεστε απο τον καναπε ακομα και αν ξυπνησει το ρηγμα της παρνηθας.
      εμαθα οτι μεσα στην βδομαδα εχει συνελευση το σμτ. θα πεσει πολυ γελιο με το τι δικαιολογια θα βρουν και εμαθα οτι οι τσυριζαιοι εχουν βγαλει και ανακοινωση καταγγελια στην πλειοψηφια (που στηριξαν για να βγει και στηριζουν σε ολες τις συνελευσεις)

      Διαγραφή
  2. ΚΟΜ

    τα 751 είναι η βάση την οποία θέτουμε, με σκοπό πάντα τις αυξήσεις. Το σωματείο ιδ. υπαλλήλων που συμμετέχω έχει σύμβαση αρκετα πιο πάνω από τα 751. Δεν επιδιώκει να πάει η σύμβαση στα 751 σε όλους τους χώρους. Αλλά δεν λέμε μόνο αυτά. Λέμε και για μετράει ως συντάξιμος χρόνος η περίοδος της ανεργίας. Λέμε επίδομα ανεργίας για όλους. Λέμε για όλα. Εσύ αλήθεια τι λες και που συμμετέχεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην αγχώνεσαι Ζαχαρία. Eίναι οι ίδιοι τύποι που πριν το ξεσπασμα της κρίσης κατηγορούσαν το ΠΑΜΕ ότι κάνει "οικονομισμό" με μαξιμαλιστικούς στόχους για 1200 ευρώ κατώτατο μισθό. Οι ίδιοι που πάντα ήταν ουρά πίσω από τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝ) που υπόγραφαν αυξήσεις 1ευρώ. Είναι οι ίδιοι πάλι που έχουν γίνει κολαούζοι του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πλέον ούτε τα 751 δεν λέι καθαρά!
    Από "επαναστάτες" κολαούζους των αφεντικών, των ΚΟΙΣΕΠ και του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε χορτάσει!
    Οπότε μην χαλάς τη ζαχαρένια σου!
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ωραια πειτε και στον μοντεστο οτι αλλα λεγατε το 2011-2012 που ποσταρει εδω!
    και αντε να δεχθω οτι τα 751 ειναι η βαση για αυξησεις οπως λετε(για χαρη της συζητησησης) τα 600 για τη συνταξη τι ειναι? δεχομαστε ως καποιος να παιρνει χρηματα κατω απο το οριο της φτωχιας για ναα ζει?γιατι το 1120 αν θυμαμαι καλα ειναι το οριο της φτωχιας!
    γιατι εκει δε λετε τιποτα για αυξησεις!
    επισης αγαπητε μοντεστο θελω να ξερω αυτα που μοιραζεται τις τελευταιες μερες σαν ΠΑΜΕ τα χαρτια δε τα διαβαζεις καν και εχεις μεινει στα 1400.
    αρα μαλλον εσυ εισαι και ασχετος και βλακας.
    ολοι οι αλλοι εδω μεσα ειναι ενημερωμενοι.
    τωρα απο κει και περα τα περι μπαφου και ξυδιων τα λετε μεταξυ σας οταν σας φερνουν επιχειρηματα?
    ΚΟΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΚΟΜ:
      Με το να επανελαμβάνεσαι δεν βγάζεις κάτι. Ρωτάς τι είναι τα 751 και 600, και σου λένε βάση αυξήσεων, και κάνεις πως δεν το άκουσες.

      Τώρα το "επιχείρημα" σου απλά δεν υφίσταται, αφού όπως σου ξαναείπα ξεμπροστιάζεται ο "ενωτισμός" σας (που εμείς πάντα ξέραμε πόσο κάλπικος ήταν, αφού η ειδικότητα σας είναι η διάσπαση έως και του ατόμου), αλλά υπάρχουν και αφελείς που τον είχαν χάψει.
      Άλλος λοιπόν κάνει τις κωλοτούμπες.

      Για τα υπόλοιπα που λες περί 751 ευρώ κλπ, αδυνατώ να σε πάρω στα σοβαρά, εάν πρώτα δεν μου δείξεις κάποιο προηγούμενο σχόλιο σου (σε όποιο σάιτ νά'ναι) με την ίδια επιχειρηματολογία από εσένα (με αυτό το ψευδώνυμο) μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα για τα 751, που συν τοις άλλοις τις πήρε και πίσω. (Στο νομοσχέδιο που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει άρθρο να μιλάει για κατώτατη συλλογική των 751. Αυτό εκφράζεται στην αρχική εισήγηση μόνο σαν ευχή!)

      Επιπλέον (αφού για να αγανακτείς τόσο με την ανάρτηση ή ΣΥΡΙΖΑ είσαι ή ΑΝΤΑΡΣΥΑ) εσείς δεν χαρακτηρίζατε "μαξιμαλιστικό" το αίτημα για τα 1.300 και ως εξ τούτου δηλώνατε πως δεν μπορείτε να το υποστηρίξετε;
      Τώρα το ίδιο το δικό σας πρόγραμμα για τα 751 σας φαίνεται λειψό;

      Ιδού η Ρόδος ξανά...
      (Την επόμενη φορά που θα βρίσεις κάποιον, απλά κόβεσαι)

      Διαγραφή
    2. Και μην δω σχόλιο που να λέει πως δεν είσαι ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή ΣΥΡΙΖΑ.
      Αυτά στις πλατείες με τα κουτορνίθια...

      Διαγραφή
    3. προβοκατορακο μιλησες για το πλαισιο παλης του ΠΑΜΕ και σε αυτο σε παρεπεμψα. το πλαισιο παλης λοιπον ειναι αυτο που μολις εκανες γαργαρα. το ΠΑΜΕ οταν κατεβαινει σε διαπραγματευσεις με την εργοδοσια κατεβαινει με το συγκεκριμενο. το τι πετυχαινει δεν εξαρτατε μονο απο αυτο, αλλα και απο την εργοδοτικη ηγεσια της γσεε και τα δεκανικια της (λεγε με αριστεροχαρουμενα γκρομπουσκουλα).
      επισης το ΠΑΜΕ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ.
      το γεγονος οτι φτασαμε να βαζουμε ως μινιμουμ διαπραγματευση τα 751 και συλλογικες συμβασεις να κοιταχτεις στον καθρεφτη να κανεις την αυτοκριτικη σου, να ανοιξεις το μπαλκονι και να πεσεις (κατα προτιμηση δευτερος οροφος και πανω) οπως και ολο το συναφι σου.
      πουθενα δεν ειναι αυτο που το ΠΑΜΕ διεκδικει ως πλαισιο παλης.
      με την ιδια λογικη οταν το ΚΚΕ κανει προταση νομου στη βουλη για εργατικα θεματα, προφανως και οχι στα πλαισια του σοσιαλισμου, κανει εκπτωσεις στο θεμα του σοσιαλισμου; συμβουλη που την δινω σε ολους του συναφιου σου που δεν το κανουν απο απλα αντικκεδισμο και δεν το καταλαβαινουν. ξαναπηγαινε Α δημοτικου και μαθε να διαβαζεις και να κατανοεις.

      για να καταλαβουμε ολοι ομως, τελικα το προβλημα σου ειναι οτι γινεται σαββατο; οτι το μινιμουμ που ζηταει το ΠΑΜΕ ειναι τα 751; οτι ειναι "καπελωμενο" απο το ΚΚΕ;
      προφανως το πρωτο δεν ισχυει, το δευτερο ειναι συνδικαλια μπας και σωσετε κανα προσχημα και μενει το τριτο.
      για πες μου ρε μαστορα, εχεις δει ποτε σε κινητοποιηση της εργατικης ταξης (απεργια κτλ) σημαια/λαβαρο του ΚΚΕ; αντιθετα σε αντιστοιχες εκδηλωσεις κατεβαινουν μαζι με τα 2 σωματεια που ελεγχει το ναρ γυρω γυρω ΟΛΑ τα κομματικα σχηματα που βρισκονται μαζι με το ναρ.
      οπου κατεβαινει σωματειο που ελεγχει ο τσυριζα κατεβαινουν μαζι και οι σημαιουλες του τσυριζα;
      ποιος καπελωνει;
      Υ.Γ. εγω δεν κατεβαζω τα ξυδια με τις κανατες ουτε πινω χωραφια μπαφους για να εχω κατεστραμενα εγκεφαλικα κυταρα οπως η πλειοψηφια του συναφιου σου. οποτε για βλακες και καθυστερημενους ριξε καμια ματια στο συναφι σου.
      για μια τραγικη αποδειξη των παραπανω λεγομενων μου κοιταξε τις ανακοινωσεις και τα αρθρα στελεχων σας -και πως τα πιστευατε ολα αυτα προβατακια- για την λιβυη, την τυνησια, την αιγυπτο, την συρια και την ουκρανια

      Διαγραφή
  5. KOM δεν μας λες όμως εσύ στο συλλαλητήριο θα έρθεις? 'Η μας θεωρείς πολύ"απομονωμένους" με την συμμετοχή να αγγίζει τα 500 σωματεία εκ των οποίων και 12 Εργατικά κέντρα και 10 Ομοσπονδίες, είδες περιχαράκωση αυτό το ΠΑΜΕ? Είδες τί "διασπαστικό" είναι. Εσείς μέχρι εχθές θεωρούσατε ότι τα αιτήματα του ταξικού κινήματος ότι είναι για την 2α παρουσία. Ποιά από τα αιτήματα του ΠΑΜΕ θεωρείς 2ας παρουσίας? 'Η σε σκυλιάζει το γεγονός, ότι ακριβώς είναι για το σήμερα? Οτι ο κόσμος σιγά-σιγά, αρχίζει και το αντιλαμβάνεται.
    Τα αυριανίστικα "επιχειρήματά" σου άστα για το συνάφι σου. Οταν στα άμεσα σχεδιά τους είναι η κατάργηση των συντάξεων όπως τις ξέραμε, κλέβοντας όλα τα ταμεία, δίνοντας ένα "εγγυημένο" επίδομα των 360 ευρώ (που και το κόμμα σου συναινεί μοιράζοντας απλόχερες υποσχέσεις σε όλα τα φόρα και τα συνέδρια των καπιταλιστών), εσύ τί πιστεύεις ότι πρέπει έχεις σαν αίτημα? Εσείς γιατί το κάνετε γαργάρες? Αλήθεια ποιά είναι τα αιτήματα του κόμματός σου για όλα αυτά? Δεν κάνεις ένα κόπο να μας ενημερώσεις? Εχει και το θράσος τα όριά του, αλλά εδώ ξεπερνάς πλέον κι αυτά τα όρια και φτάνεις στην πρόκληση και την γελοιότητα. Μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ποιο ειναι το επιχειρημα?για πες εσυ που συμετεχεις και τι ακριβως διεκδικεις?πες την συδικαλιστικη και ιδεολογικη σου ταυτοτητα για να ξερει ο καθε ενας με ποιον εχει να κανει....και να σε ρωτησω κατι,καποιος μου ειπε κατι περιεργα για τους ΟΤΑ περαματος....κατι για συνεργασια συριζα-ναζι....μπα,δεν νομιζω να ειναι ετσι ,ψεματα θα μου ειπε....
    Σ Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μονό να γαβγίζουν ξέρουν , όλοι αυτοί που ακόμα μένουν κολλημένοι στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ΑΝΤΑΡΙΖΑ έπειτα από τόσα δείγματα γραφής και των 2 δεν υπάρχει σωτηρία...

    Giorgio Lazer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αυτο ειναι γνωστο.......αλλα περιμενω να μου απαντησει ο φιλος ΚΟΜ,εγω του ειπα οτι δεν τα πιστευω αυτα που ακουσα,ας μου το επιβεβαιωσει....χχααχαχαχα

    Σ Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το οτι απαντησαα σε καποιον που εβαλε ερωτηση αν ειμαι βλακας - προβοκατορας - ασχετος και με απειλειται με διαγραφη γιατι τον ειπα μαλλον αυτος ειναι βλακας και ασχετος φαινεται η τρεμουρα σας!
    το οτι κριναται οτι ειμαι ΣΥΡΙΖΑ(μεριικοι επιχειρηματολογουν κιολας οτι "εσεις κανετε αυτο και αυτο") Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και προσαρμοζεται τις απαντησεις σας πανω στην κριση σας τι να πω μαλλον δεν εχετε απαντηση!
    Το οτι για να γραψω εδω πρεπει να εχω γραψει σε καοιο αλλο μπλογκ πρωτα με το ιδιο ψευδωνυμο τι να πω!
    Το οτι ζητατε συνταξεις κατω απο το οριο της φτωχιας χωρις να λετε για βαση για αυξησεις (στα χαρτια που μοιραζεται δε λετε παροτι για μεναειναι γενικα λαθος να ζητατε τετοιο πραγμα) λετε οτι φταινε οι αλλοι που ζητανε αλλα πραγματα και σας παρασερνουν.
    Αποδειξατε απλα οτι οταν μια ερωτηση βγαινει εκτος απο τις στανταρ απαντησεις που σας δισδασκουν εχετε προβημα και απλα καταφευγετε σε ενα ακατασχετο υβρεολογιο προς αυτον που σας μιλαει του αποδειδεετε αυθαιρετους χαρακτηρισμους αναλογα με το τι σας συμφερει για να τελειωσετε τις φρασεις!!!
    Εχετε σκεφτει οτι ο λογος που ο κοσμος απομακρυνεται απο το ΚΚΕ ειναι αυτος ακριβως!
    Δε προκειται να ασχοληθω αλλο γιατι απο οτι βλεπω οι απαντησεις σας ειναι γιαυτο το λογο μονο ωστε να σαςαφησω ησυχους και να λετε ταα ωραια που λετε και ολοι μαζι μια ευτηχισμενοι οικογενεια να συμφωνειτε!
    ΚΟΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΚΟΜ:
      Α, μάλιστα.
      Γράφεις σε διαφορετικά μπλογκ με διαφορετικά ψευδώνυμα, κοινώς τρολάρεις.
      Και είναι λογικό αφού δεν μπορείς προφανώς να θυμάσαι με ποια ιδεολογική ταυτότητα γράφεις στο κάθε ένα από αυτά, και δεν θες να μπερδευτείς. Εκτός εάν σχολίασες μόνο την συγκεκριμένη ανάρτηση και μόνο εδώ.
      -Στο είπα και πριν, τα σάπια στις πλατείες που σας έπαιρνε.
      -Γιατί φοράς πολιτική κουκούλα αλήθεια;
      -Τι ακριβώς φοβάσαι;
      Υ.Γ.
      Κανείς δεν σε έβρισε στα πιό πάνω σχόλια.
      Εδώ είναι και γραμμένα.
      Το γεγονός είναι πως την κάνεις Λούης μόλις στριμώχτηκες λιγουλάκι.
      Υ.Γ.2
      "Εχετε σκεφτει οτι ο λογος που ο κοσμος απομακρυνεται απο το ΚΚΕ ειναι αυτος ακριβως!"
      -Θα μας εξηγήσεις τώρα και γιατί ο κόσμος συσπειρώνεται στην ΧΑ π.χ.;
      Έχει κατά την άποψη σου ποιο ανοιχτό μυαλό, και καλύτερη πολιτική από το ΚΚΕ;
      Υ.Γ.3
      Εμείς πολιτικοί κουκουλοφόροι δεν είμαστε. Είμαστε ΚΚΕδες και το δηλώνουμε.
      Εσύ από ποιά ακριβώς σκοπιά μιλάς;
      Σε αυτό θα περιμένω απάντηση, αλλιώς και λίγα σου είπε ο modesto...

      Διαγραφή
    2. ΚΟΜ

      Η σύνταξη διαμορφώνετε με βάση τους μισθούς (τον πρώτο και τον τελευταίο αν θυμάμαι καλά). Δεν διαμορφώνονται με βάση τη βουλισιαρχία του καθενός. Επίσης μην ξεχνάς ότι και με τις ενοποιήσεις των ταμείων θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα. Εγώ πάντως που είμαι μικρός ακόμα συμφωνώ ότι τα 600 είναι η βάση της φτώχιας. Αλλά θυμάμαι ότι και όταν έπαιρνα 1200 το μήνα και πάλι δεν μου έφταναν για να μπορώ να πω ότι ζούσα φυσιολογικά. Λες να φταίει το ΠΑΜΕ και για τότε;


      Υ.Γ. εσύ που είπες βρίσκεσαι και που συμμετέχεις; Εγώ δεν σε κατεταξα κάπου, άρα ίσως δικαιούμαι μια απάντηση

      Διαγραφή
    3. Modesto said "επομενως λοιπον εισαι: Α)ασχετος, Β)ψευτης, Γ)προβοκατορας"
      στην φραση αυτη βλεπεις πουθενα την λεξη "βλακας";
      το Α) λοιπον που εγραψα εγω αρχιζει με φωνηεν και η δικια σου λεξη με συμφωνο. ειναι βεβαια γειτονικα στο αλφαβητο οποτε να σε δικαιολογησουμε. η δικια μου λεξη εχει 7 γραμματα η δικια σου 6.μαλλον εχεις και θεμα με την βασικη αριθμητικη και με την εννοιολογια.
      επομενως στο ερωτημα μου απαντησες μονος σου. ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ (Α) ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΚΑΣ. το καταλαβες τωρα ή πρεπει να προσπαθησω περισσοτερο;;;;;;
      το καλυτερο βεβαια ειναι οτι απο τα τρια ερωτηματα που εθεσα, δεν σε πειραξε ουτε το ψευτης, ουτε το προβοκατορας......προφανως με αυτα εισαι εξοικειωμενος και δεν σου κανουν εντυπωση. με το αλλο -που δεν το ειπα αλλα τελως παντων- μαλλον εχεις τα θεματακια σου απο παλια οποτε μαλλον πρεπει να ψαξεις σε επαγγελματικη βοηθεια (ψυχαναλυση)

      ας το ξαναπαμε απο την αρχη. ζηταμε αυτα ως αμεσο μετρο για αυτους που τα εχουν χασει και μιλαμε για ΑΜΕΣΟ, αν ειναι δυνατον να ειχε γινει χθες. 1-0
      αυτο το αιτημα ταυτοχρονα προυποθετει ισχυ συλλογικων συμβασεων κτλ κτλ, πραγμα που κανενας χωρος δεν το λεει ξεκαθαρα (και για να απαντησω και στο αλλο, προφανως σε κατατασουμε στον χωρο της ανταριζα γιατι εκει ανηκεις, το γεγονος βεβαια οτι μιλας χωρις να ξεκαθαριζεις την ταυτοτητα σου δειχνει και αλλα).
      και για να το ξαναπω, τα "χαρτια", εμεις τα λεμε προκυρηξεις, καλουν σε συγκεκριμενο πραγμα με συγκεκριμενα ελαχιστα αιτηματα. το πλαισιο παλης του ΠΑΜΕ ειναι αυτο που εφαγες στη μαπα.
      εμεις αγαπητε δεν εχουμε προβλημα με την κουβεντα και τη διαφωνια. οταν ομως μιλαμε με καποιον που καταλαβαινει τι διαβαζει (και δεν διαβαζει αλλα και καταλαβαινει αλλα).
      αυτος που δυσκολευεται εισαι εσυ προβατακο. γιατι σου ειπαν ενα κλισε και νομιζαν οτι θα μιλησεις σε κανενα 15χρονο που δεν ξερει τιποτα και δεν σου ειπαν σε περιπτωση ξεβρακωματος τι να πεις. εσυ ομως στα βασικα δεν απαντησες (συνεχιζεται)

      Διαγραφή
    4. (συνεχεια)
      εσυ τελικα θα κατεβεις; και αν οχι γιατι; τα θεωρεις λιγα τα αιτηματα; (που δεν ειναι, σου εξηγησαν και οι υπολοιποι γιατι), αλλα και οταν ειχαμε τα "μαξιμαλιστικα", κατ εσε, παλι δεν κατεβαινες... τι ακριβως θες;;;;
      στη τελικη αγαπητε εμεις (το ΠΑΜΕ) καλουμε τον εργαζομενο, τους μικρους εβε, τους αγροτες, τους φοιτητες να κατεβουν. δεν καλουμε ουτε τον συριζα, ουτε την ανταρσυα ουτε την ανταριζα. αυτοι οι διαχωρισμοι ειναι για το συναφι σου. εμεις και το προηγουμενο σαββατο στην τεραστια συγκεντρωση του ΠΑΜΕ δεν ζητησαμε απο κανενα κομματικη ταυτοτητα για να κατεβει.

      το τελευταιο που θα γραψω ειναι τελειως προσωπικη μου θεση. εγω λοιπον θα ειχα τεραστιο προβλημα να συμπορευθω με κομματα -και τα οργανωμενα μελη τους- που πριν 3 χρονια τετοιες μερες επαιξαν τον ρολο των μετοπισθεν και ειχαν ενεργο μερος στην δολοφονια ενος εργατη και στην αποπειρα δολοφονιας εκατονταδων αλλων.
      με χωρο που η αποψη του ειναι οτι τα παιδια φορανε τις κουκουλες και καμια φορα ξεφευγουν οποτε δεν τους καταδικαζουμε ή με αλλους που το εβλεπαν ως ενδοκινηματικη διαφορα, αλλα καλουσαν απο το ραδιοφωνο τους να εκδιωχθει το ΠΑΜΕ απο το συνταγμα.
      προσεξε τωρα ε; κομματικα μεσα (εφημεριδες, σαιτ) απο τους καθαρους υπηρετες των αστων μεχρι τσυριζαιοι και γκρουμπουσκουλαιοι καλουσαν να εκδιωχθει απο δημοσιο χωρο εργατικη οργανωση που διαδηλωνε....ρε τι μου θυμιζει τι μου θυμιζει.
      πληροφοριακα εκεινη την μερα πολλοι απο αυτους που πηγαν νοσοκομειο δεν ηταν ψηφοφοροι/μελη του ΚΚΕ, αλλα τους κανατε!

      Υ.Γ. για λογους συλλογης εχω το παλιο αλφαβηταρι της πρωτης δημοτικου, στο δανειζω αν θες για να ξεκινησεις.
      οι τρεις συλλαβες α-σχε-τος δεν προφερονται 2 και βλακας

      Διαγραφή
    5. με την τελευταια ρυθμιση που ηξερα (μπορει να εχασα και κατι δεν ειμαι σιγουρος), η συνταξη υπολογιζεται ως περιπου το 70% του μεσου ορου μισθου καποιων χρονων. παλιοτερα ηταν τα 5 τελευταια και τα αυξησαν με αποτελεσμα να μειωθει αυτος ο μεσος ορος και αυτο επι του βασικου.
      οταν λοιπον αριθμητικα το ΠΑΜΕ λεει οτι αμεσα διεκδικουμε 761 συνταξη, σημαινει οτι αυτη θα υπολογιζεται με βαση το 80% του βασικου (χωρις επιδοματα) του ανειδικευτου, με την συλλογικη συμβαση και αυτο ειναι το ΚΑΤΩΤΕΡΟ που δεχομαστε τωρα.

      Διαγραφή
    6. εκανα λαθος στο 751 ως νουμερο για τη συνταξη

      Διαγραφή
  10. KOM κοιτα δεν σε παρεξηγει κανεις,ολοι καταλαβαινουν......συμφωνα με την ευγενικη και επιστημονικα τεκμηριωμενη απαντηση σου(δηλ.τιποτα)μπαινω στον πειρασμο να σε ρωτησω ποσο χρονων εισαι?και αφου δεν εισαι συριζα η οτιδηποτε αλλο,πες μας τι εισαι....επειδη ομως δεν θα απαντησεις θα σου πω εγω τι εισαι,εισαι ολα τα αλλα πλην κκε,δηλ.αντικκε.δευτερων απ τη στηγμη που δεν απαντησες σε κατι ισως(προβοκατωρικο,που ουτε εγω ο ιδιος δεν πιστευω.....απαπαπα ο συριζα να συνεργαζεται με ναζι)παει να πει πως η δεν σε νοιαζει (θεμιτο αλλα κρινεται και καταλαβαινουμε ολοι οτι σας νοιαζει μονο το πως θα βριζεται το κκε,η οτι το αποδεχεσαι......
    Υ.Γ
    εισαι τοσο εμπαθεις που προβοκαρεις το κκε ενω η ανακοινωση μιλαει καθαρα σε συνδικαλιστικο επιπεδο και οχι κομματικο......ευχαρστουμε φιλε προσφερεις τελειες υπηρεσιες στους κομμουνιστες για να σε ξεμπροστιαζουν πολιτικα

    Σ Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. σορρυ για τα ορθογραφικα αλλα εχω ενα θεματακι.....

    Σ Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανεξάρτητα από το ποιά αιτήματα γίνονται στόχοι πάλης αιχμής (που σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκλαμβάνονται αποσπασματικά), το βασικό είναι να μπουν στον προσκήνιο οι σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης και του λαού, που συγκρούνται με την κερδοφορία του κεφαλαίου και την καπιταλιστική ανάπτυξη, την Ε.Ε. και την κυβέρνηση. Σε αυτή τη βάση μπαίνει σαν ζήτημα αιχμής η ΑΜΕΣΗ αναπλήρωση των απωλειών της τελευταίας πενταετιάς. Για αυτό μπαίνει και το σύνθημα "Δεν μπορούμε να ζήσουμε με ψίχουλα". Αυτη είναι η ουσία των στόχων πάλης που προβάλει το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ. Με αυτό το πνεύμα δρά το ΚΚΕ, ακριβώς γιατί έχει ξεκάθαρη στρατηγική και πολιτική γραμμή. Επειδή λοιπόν οι στόχοι πάλης του ταξικού εργατικού κινήματος κινούνται σε αυτό το πνεύμα, οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ βγάζουν σπυράκια. Γιατί τους χαλούν τη σούπα και τη γραμμή υποταγής που βάζουν. Όλα τα άλλα που λέει και ο ΚΟΜ είναι προφάσεις εν αμαρτίαι και καραμέλες χιλιομασημένες.
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε μεγάλε ΚΟΜ, ποιός κόσμος απομακρύνεται από το ΚΚΕ? Στον ύπνο σου τα βλέπεις? Τα ίδια δεν μας λέγατε και για το ΠΑΜΕ? Οτι περιχαρακώνεται? Τα 520 σωματεία τα λαμβάνεις σαν περιχαράκωση? Δεν μου απαντάς και περί άλλων τυρβάζεις. Ασε τα αναθέματα και τις αρλούμπες. Ο δικός σου χώρος, τι αιτήματα έχει και τι προτείνει? Και μην κάνεις άλλο τον "κινέζο", γιατί πραγματικά θα προϊδεάζεις όντως για προβοκάτορας. Γράφεις ότι δεν είσαι σύριζα ή ανταρσύα. Τότε τί είσαι? πασοκοσύριζα, συριζοπασόκος, ανταρσυοσύριζα ή καθαρός πασόκος? Ντρέπεσαι να πείς τί είσαι? Και έχεις εσύ το ηθικό ανάστημα να μας κουνάς το δάκτυλο? Βρε άι να χαθείτε!! Μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Μανώλης:
      Το παιδί δεν έγρεψε πως δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Για την ακρίβεια δεν έγραψε τίποτε πάνω σε τι υποστηρίζει θετικά.
      Έγραψε όμως πως δεν σχολιάζει σε άλλα σάιτ με το ίδιο ψευδώνυμο.
      Μην το αποπαίρνετε λοιπόν τον έρμο, μόλις 00,5 του ευρώ για το σχόλιο πληρώνεται.
      Υ.Γ.
      Γράφε εσύ πασά μου μήπως σου βγει κανένα τσίπουρο στην υγειά μας....

      Διαγραφή
    2. @Μανώλης:
      Το ΥΓ δεν απευθήνονταν φυσικά σε εσένα...

      Διαγραφή
  14. Για όποιον βλάκα δεν το κατάλαβε, η κόντρα (στην οποία πήρε μέρος ο "ΚΟΜ") δεν αφορά ούτε το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ (και την ΑΝΤΑΡΣΥώτικη συνιστώσα του), ούτε τον Σαμαρά και τον Τσίπρα.
    Αφορά την εργατική και την αστική τάξη, αφορά την θέση μας απέναντι σε ένα σύστημα που σαπίζει και θέλει να μας πάρει μαζί του στον τάφο του.
    Αφοράγια όποιον έχει την παραμικρή ιδέα για το τι ακριβώς σημαίνει αυτό, ένα άμεσο ζήτημα ζωής και θανάτου,
    -Τον καπιταλισμό στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο!
    Και όποιος δεν θέλει να καταλάβει τώρα, ίσως υποχρεωθεί να καταλάβει μετά (και όχι από εμάς βέβαια).
    Αλλά τότε θα είναι πολύ αργά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφοράγια όποιον έχει την παραμικρή ιδέα για το τι ακριβώς σημαίνει αυτό, ένα άμεσο ζήτημα ζωής και θανάτου,=Αφορά, για όποιον έχει την παραμικρή ιδέα για το τι ακριβώς σημαίνει αυτό, ένα άμεσο ζήτημα ζωής και θανάτου,

      Διαγραφή
    2. Καλά, μην θεωριτικοποιούμε μια βλακεία που ήρθε και είπε κάποιος εδώ μέσα με την ταξική πάλη... lol

      Διαγραφή
    3. @Ζαχαρίας Αποστόλου:
      Δεν νομίζω πως είπε κάποια "βλακεία".
      Συνειδητή προσπάθεια προβοκαρίσματος και σαμποτάζ του συλλαλητηρίου έκανε.
      Και με όλα τα χαρακτηστικά "επαγγελματικού" ή "ημιεπαγγελματικού" τρολαρίσματος:

      Απόκρυψη της δικής του πολιτικής θέσης, χρήση διαφορετικών ψευδωνύμων για διαφορετικά σχόλια (την παραδέχτηκε ο ίδιος), σχολιασμός εκτός θέματος (αν δεν τον ενδιέφερε να υπερασπιστεί την θέση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ποιό ακριβώς το νήμα όσων λέει σε ένα ποστ που μιλάει ακριβώς για αυτό;)

      Με δεδομένο πως το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 1/11 είναι η μοναδική κίνηση που γίνεται με στόχο την ανασύνταξη και αντεπίθεση του κινήματος, δεν έχει σχέση με την ταξική πάλη τέτοιου τύπου σχολιασμός;
      -Δεν είναι συνειδητό σαμποτάζ της ταξικής πάλης;

      Διαγραφή
    4. ποιό ακριβώς το νήμα = ποιό ακριβώς το νοήμα

      Διαγραφή
    5. Τον κόσμο θέλουν να κλείσουν στα σπίτια του οι διάφοροι «ΚΟΜ», να περιμένει από την «κυβέρνηση της αριστεράς». «Δεν είναι αρκετά επαναστατικό το ΠΑΜΕ» σου λέει, και ρωτάς ωραία και που είναι πιο επαναστατικά, να έρθω και εγώ, και δεν απαντάνε τίποτα. Κλασσική προσπάθεια υπερεπαναστατικής ρητορικής που, αντικειμενικά, παίρνει απτή έκφραση στον καναπέ, για όσους την ακολουθήσουν.

      Διαγραφή
    6. Trash

      O KOM μπήκε εδώ και έβγαλε την εμπάθεια (μπορεί να είναι δικαιολογημένη, μπορεί και όχι) του απέναντι στο Κόμμα και το ΠΑΜΕ. Επειδή η ανάρτηση είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν σημαίνει ότι είναι κάτι από τα δύο. Θα μπορούσε να ανήκει και στο ρεσάλτο (και όχι μόνο).
      Αλλά επειδή λέει κάποιος το μακρί και το κοντό του, μην τα αναγάγουμε όλα σε ζητήματα ταξικής πάλης. Φαντάσου αν το λέμε αυτό εδώ πέρα, τι πρέπει να λέμε όταν βγαίνουμε με τις ανακοινώσεις εξόρμηση (σε σχέση με το τι μας λέει ο κόσμος εκεί).
      Αν θεωρείς ότι είναι trol μην του απαντάς και του δίνεις βήμα να συνεχιστεί.

      Διαγραφή
    7. @Ζαχαρίας Αποστόλου:
      Σόρυ, τώρα το είδα.
      1)Αυτό που λες μου φαίνεται εξίσου λογικό με το να κάνω εγώ παρέμβαση σε φιλικό σάιτ της ...ΟΚΔΕ π.χ., που κάνει κριτική στο ΜΛ-ΚΚΕ.
      Μάλλον απίθανο δηλαδή.
      2)-Το να μην απαντήσεις σημαίνει πως δίνεις δικό σου χώρο για να κάνουν άλλοι την προπαγάνδα τους, και μάλιστα δημιουργώντας την εντύπωση πως δεν έχεις-μπορείς να απαντήσεις.
      Εφόσον δεν παραβιάζονται οι κανόνες σχολιασμού λοιπόν, για να κοπεί κάποιο σχόλιο εξ'αρχής, το πρώτο βήμα είναι η ανάδειξη του τρολαρίσματος και το δεύτερο οι απαντήσεις.
      3)Όταν κάνεις εξόρμηση είναι λογικό να ακούσεις διάφορα (όχι πως δεν υπάρχουν και εκεί άνθρωποι που προβοκάρουν ανοιχτά), καθώς τους πλησιάζεις και τους μιλάς εσύ.
      Εδώ αντίθετα κάποιος θεώρησε την ανάρτηση αρκετά ενοχλητική για τον ίδιο, ώστε να αφιερώσει χρόνο για να παρέμβει.
      Είναι δύο διαφορετικής τάξεως καταστάσεις.

      Πολύ περισσότερο που γνωρίζουμε για την οργανωμένη (και επί πληρωμή) παρέμβαση στο ίντερνετ, και τι διαστάσεις έχει αυτή.
      Προτιμάω λοιπόν να είμαι καχύποπτος παρά αφελής.

      Διαγραφή
  15. Οταν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ετρωγε ξυλο και δακρυγονα απο τις δυναμεις καταστολης στη συνοδο του ΕΚΟΦΙΝ (1/4/2014)εσεις εισασταν αραγμενοι στην Ομονοια και περιμενατε εντολη απο τον αρχημπατσο ποτε να κουνηθειται...
    Οταν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ετρωγε ξανα ξυλο και δακρυγονα στην πορεια εναντια στην αναληψη της ΕΕ προεδριας (12/1/14),εσεις πινατε καφε στο Κολωνακι.
    Οταν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 7/11/2012 (απεργιακο συλλαλητηριο)καθοταν επι 3 ωρες στην Αμαλιας και ετρωγε τα χημικα και τις κροτου-λαμψεις μες στα μπλοκ,εσεις σκορπαγατε προ τις στηλες Ολ.Διος...
    Οταν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκανε πορειες αλληλεγγυης για τον αντιφασιστικο αγωνα στην Ουκρανια,την καταστολη των διαδηλωσεων στη Βραζιλια,τις σφαγες στο Κομπανι,την εξεγερση στην Τουρκια(2013)..εσεις δεν βγαλατε καν καλεσμα...
    Στο σπιτι του κρεμασμενου δε μιλανε για σχοινι συντροφοι...και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν ηταν,δεν ειναι και ποτε δε θα γινει συνιστωσα του Συριζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τις συγκρούσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑς τις ξέρουμε. Κυκλοφορούν πολλά βιντεάκια που δείχνουν πόσο ωραία το βάζετε στα πόδια με το που σας κάνουν επίθεση οι μπάτσοι.
    Το να μιλάς για συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής σε άτομα που είναι ΚΚΕ και να προσπαθείς να τους συνετίσεις είναι λίγο τραγικό.... Επίσης μην ξεχνάς ότι ξύλο παίζετε και μεταξύ σας. Εκεί για ποιο σχοινί θα μιλήσεις;

    Λες "η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν ηταν,δεν ειναι και ποτε δε θα γινει συνιστωσα του Συριζα" . Η βουλισιαρχία και η αποφυγή της πραγματικότητας δεν ήταν ποτέ καλό πράγμα. Μπορεί οργανωτικά να μην είναι. Σε αυτό συμφωνώ. Όμως όταν δίνεις χέρι βοηθείας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος από την ίδρυση του είναι κόμμα σταθερα αντικομμουνιστικό-φιλοαμερικάνικο-αντιιμπεριαλιστικό, τότε πως να μην σε κατηγορήσουμε; Και για ποιό λόγο; Για την κυβέρνηση της αριστεράς. Τέτοια αριστερά είχα να δω από τον Κουβέλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ποσες φορες εχει συγκρουστει το ΚΚΕ με την αστυνομια; Αφου σε καθε πορεια σας στην κεφαλη εχετε τουλαχιστον2 καπελακηδες με ασυρματους..
    Στην πορεια για το εκοφιν,καπου στα Προπυλαια μπροστα στο μπλοκ σας ΔΕΛΤΑδες κηνυγουσαν 3-4 πιτσιρικια και το ενα το επιασαν και εφαγε πολυ ξυλο κι εσεις αντι εστω να διαμαρτυρηθειτε,κανατε αλυσιδες με παλουκια μην μπουν στο μπλοκ σας οι "15χρονοι προβοκατορες".
    Κι επειδη λες για χειρα βοηθειας στον Συριζα...εσεις το 2012 ειχατε 7% και στις ευρωεκλογες 5%...αυτο το ρημαδι το 2% που πηγε; στον Τσιπρα.! για να μην πω για τις δημοτικες που τα 3/4 των ψηφοφορων σας στην Αττικη εριξαν Δουρου στον 2ο γυρο...Επισης αν μπεις σε site ή διαβασεις εφημεριδες που προσκεινται στην Ανταρσυα θα δεις οτι τα μισα κειμενα ειναι κατα των προτασεων του Συριζα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμε
    Η σύγκρουση με τα σώματα ασφαλείας δεν είναι αυτοσκοπός.
    Και για να μην ξεχνιόμαστε στην ψήφιση του προυπολογισμού (πριν 3 χρόνια νομίζω), όταν είχαν βγει οι κεραμιδόγατοι του ΣΥΡΙΖΑ στα μπαλκόνια της βουλής για να κάνουν το show τους, είχε πέσει ξύλο και πολύ δακρυγόνο. Όταν γύρισε το ΚΚΕ, ενώ είχε ξεκινήσει ήδη να αποχωρεί, για να μαζέψει τον κόσμο (που ανάμεσα τους ήταν και πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) ήταν καλά.... Υπάρχουν βίντεο στο youtube που εσείς φεύγετε και εμείς γυρνάμε πάλι στην Βουλή και μας χειροκροτάτε. Αλλά όπως και αν έχει το γνωστο παιχνίδι λέφτες και αστυνόμοι το ΚΚΕ το ξέρει πολύ καλά.
    Ξεχνάς το ξύλο έξω από το υπουργείο εργασίας πέρισυ. Ξεχνάς ότι φέτος που ήρθε η Μέρκελ κάναμε πορεία και σπάσαμε τον κλοιό της αστυνομίας και συνεχίσαμε κανονικά την πορεία. Ξεχνάς το ξύλο που έπεσε στην Χαλυβουργεία το πρωί και ερχόσασταν εσείς το απόγευμα με το καφεδάκι σας....
    Κόσμος του ΚΚΕ σίγουρα πήγε και ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ.Άλλωστε είναι το κύριο μέτωπο που πίεζε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά το ΚΚΕ δεν κάλεσε σε στήριξη..Όσο για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχω γνωστούς και ξέρω.Ισχύει ότι ένα μεγάλο κομμάτι άρθρων την απορίπτει. Ξέρω όμως επίσης και τα παρακάτω
    http://aristeriantepithesi.blogspot.gr/2014/08/blog-post_8.html
    http://bankingnews.gr/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/item/145252-%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%83%CF%85%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B3-%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B7-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B2%E2%80%99-%CE%B3%CF%8D%CF%81%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1%CF%82/145252-%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%83%CF%85%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B3-%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B7-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B2%E2%80%99-%CE%B3%CF%8D%CF%81%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1%CF%82.html
    http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7946348&publDate=11/5/2014
    http://rizospastis.gr/story.do?id=7691187&publDate=8/11/2013
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=64064040
    και πολλά ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Για τον ανώνυμο (ψευδώνυμο την επόμενη φορά) που ισχυρίστηκε πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι κάτι παραπάνω από cheerleader του Τσίπρα:
    http://1.bp.blogspot.com/-ISQmVuyGnrE/UaW88T_TuzI/AAAAAAAAA9s/0PRgQyTaxcs/s1600/%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%B1%2B%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1.jpg

    Για αρχή αυτό, αν θέλει έχουμε και άλλα, για την πορεία τους ενάντια στην ΕΕ που έγινε παρουσία βουλευτών του πιο ευρωενωσιακού (κατά τον ηγέτη του) κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ (σαν να κάνεις αντιφασιστική μαζί με τον Κασιδιάρη ένα πράγμα), και για Μπιτσάκη, και για Δελαστίκ, και για Π.Π., και για εκείνον τον τζουτζέ του ιμπεριαλισμού τον Κωσταντίνου, και για την ανακοίνωση της ΑΡΑΝ, και πολλά ακόμη έχουμε.
    Μην προκαλείτε.
    Και κυρίως μην μιλάτε για "συγκρούσεις" όταν δεν γνωρίζετε το τι σημαίνει ο όρος καν.
    Το να φας δυο ψιλές για να το παίξεις "συγκρουσιακός", δεν είναι "σύγκρουση" αλλά χάπενινγκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτε δε μιλησα για συγκρουσεις..για το ξυλο και τις ψεκασιες στη μουρη που ετρωγαν τα μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που δεν θελησαν να συμβιναστουν με την αστυνομια... και τα μπλοκ του Συριζα και του ΠΑΜΕ σκορπαγαν στην Ομονοια..Επισης TRASH δεν δικαιουσε να μιλας για ΑΡ.ΑΝ κλπ οταν πριν 20 μερες ο Τσακνης κομμουνιστης απο κουνια και καθε χρονο πρωτο ονομα στο φεστιβαλ της κνε σας αδειασε κανονικοτατα με μια λιτη ανακοινωση...για να μη μιλησω για την περιβοητη "Κινηση Κομμουνιστων-ΕΑ" που δημιουργηθηκε πριν 2-3 μηνες και καθημερινα σας τα χωνει με ανακοινωσεις κλπ

      Διαγραφή
    2. Το ΠΑΜΕ έχει καμμιά 300αριά υπόδικους αυτή την στιγμή, αλλά δεν ζητάμε να μην του γίνεται κριτική για αυτόν τον λόγο.

      Κατά τα λοιπά νομίζω πως έχεις μπερδέψει τα μπούτια σου, καθώς ο Τσακνής σε αντίθεση με την ΑΡΑΝ δεν είναι "οργανική συνιστώσα" του ΚΚΕ, και σε αντίθεση με τους Μπιτσάκη,ΔΕλαστίκ, Πι-Πι, Κωσταντίνου, κλπ, δεν είναι (ούτε και ήταν ποτέ πρωτοκλασσάτο στέλεχος του ΚΚΕ).
      Εγώ δεν ανέφερα τις απόψεις ανθρώπων που έφυγαν από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή δεν ήταν ποτέ σε αυτήν. Το τι λένε (και πράττουν) οι στελεχάρες σας λέω. Οι τωρινές...
      Οπότε την τρελλή αλλού...

      Και ένα ψευδώνυμο. Δεν θα γίνει δεκτό άλλο ανώνυμο.
      Υπάρχουν κανόνες σχολιασμού....

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.