14 Οκτωβρίου 2014

«Το σακίδιο …άνοιξε»

Της Κάλι Καρά

Το σακίδιο του αρχηγού του Ποταμιού άνοιξε, αποκαλύπτοντας όλο το ...θησαυρό του, στην τηλεοπτική εκπομπή στον «ΕΝΙΚΟ», όπου ο Σταύρος Θεοδωράκης... «έσπασε το κατεστημένο» απαντώντας όρθιος, παπαγαλίζοντας, όμως, αντιδραστικές θέσεις, χιλιοειπωμένες, λίγο - πολύ, από όλες τις αστικές δυνάμεις.

Ας σταχυολογήσουμε ενδεικτικά:

- Υπέρμαχος της παραμονής της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ...

- Από τη θέση του μπαλαντέρ, το Ποτάμι πιάνει στασίδι για κυβερνητικός εταίρος διαθέσιμος για συνεργασίες με τον έναν ή τον άλλο πόλο του αστικού πολιτικού συστήματος, αφού «ο κόσμος θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας», αλλά δεν πρόκειται να μπει σε κυβέρνηση με «σταλινικούς και ακροδεξιούς», - να τη και η αντιεπιστημονική «θεωρία των δυο άκρων» - πιστεύοντας σε μια «συμμαχία του καλού» για τη σωτηρία του τόπου.

- Η επιλογή του για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας εξαρτάται απόλυτα από το πρόσωπο που θα προταθεί, αν είναι ένας «κοσμοπολίτης», που «τιμά τη χώρα», καθώς έχει βαρεθεί να βλέπει να ζητούν λύσεις από τους συνταξιούχους της πολιτικής.

Μέσα σε συνθήκες που το αστικό πολιτικό σύστημα ψάχνεται για τα καλά και αναζητά σχήματα τέτοια που να παίξουν το ρόλο του «πρωταγωνιστή» ή και του κομπάρσου στο παιχνίδι του διπολισμού, της απορρόφησης της λαϊκής δυσαρέσκειας σε ανώδυνους δρόμους, να τοι εμφανίζονται αυτοί που επαγγέλλονται τη «νιότη», τη «φρεσκάδα» και το «άφθαρτο», ενώ κουβαλάνε επάνω τους όλη τη σκουριά  ενός παρελθόντος που προσπαθεί να μεταμφιεστεί για να επιβιώσει και στο μέλλον.

Δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις για να βγάλουν συμπέρασμα οι εργαζόμενοι:


Αφού η κοίτη του Ποταμιού είναι η ΕΕ, η εκβολή του είναι βέβαιο ότι θα καταλήξει στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Μόνο ένα ορμητικό ποτάμι του λαϊκού κινήματος που θα διεκδικήσει τον πλούτο που παράγει, θα απαλλάξει το λαό μας από τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού και τους επίδοξους «σωτήρες» που βρίσκονται στην ίδια όχθη του ποταμού.

3 σχόλια:

 1. Σεχτάρ ο Τρομερός15 Οκτωβρίου 2014 - 1:51 π.μ.

  +1000! για την Κάλι Καρά.
  Να προσθέσω, πως ο Χ"νικολάου και τα μέσα του, έχουν σαφώς αντιπαλότητα με τον νεο-παπατζηδάκο, γιατί είναι φερέφωνο/νευρόσπαστο των "βαρώνων", δηλαδή Μπόμπολα-Ψυχάρη-Βαρδινογιάννη, που είναι οι άμεσοι ανταγωνιστές του (και με μεγάλη οικονομική υπεροχή) στον χώρο των ΜΜΕ.
  Ισως μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό.
  Αν το ΚΚΕ καταφέρει να υποσκελίσει εκλογικά, εκτός από την Χ.Α., και αυτό το φρέσκο πτώμα, τότε ακυρώνονται ταυτόχρονα δύο σχεδιασμοί: Τόσο η περιθωριοποίηση του ΚΚΕ, όσο και η άμεση-απόλυτη χειραγώγηση των πολιτικών εξελίξεων. Τα εργαλεία Χ.Α-Ποτάμι αχρηστεύονται, ακολουθώντας Ανελ, Ρημάδ, Δράση κλπ., και το παιχνίδι παίζεται με κερδισμένους πόντους...
  Βέβαια, ο δρόμος και γι αυτό είναι ο εξής ένας: Η κινητοποίηση της Ε.Τ., και επί του προκειμένου η επιτυχία της 1ης Νοέμβρη.
  ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΥΡΙΑ ΣΤΗΝ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ!
  Και επαγρύπνηση για προβοκάτσιες και σαμποτάζ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τη σχεση Χατζηνικολαου-Βαρδη δεν τη λες και αντιπαλοτητα παντως...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το σακίδιο άνοιξε και βγήκαν από μέσα σκατά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά