31 Οκτωβρίου 2014

Καθεστώς τρομοκρατίας καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ν. Ιωνίας ( ΣΥΡΙΖΑ )

Δεν έχουν προηγούμενο όσα καταγγέλλει ότι συμβαίνουν στο Δήμο Ν. Ιωνίας , από την « αριστερή» Δημοτική Αρχή Γκότση – και νέο πρόεδρο της ΠΕΔΑ, το Σωματείο των Εργαζομένων του .

Τις πιο ζοφερές πολιτικές περιόδους της χώρας ,θυμίζουν όσα περιγράφει σε σχετική ανακοίνωσή του , το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ν. Ιωνίας και τα οποία – αν ευσταθούν – αναβιώνουν από μια Δημοτική Αρχή μοντέλο « αριστερής διοίκησης» κατά τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης , Αλέξη Τσίπρα:

Διώξεις συνδικαλιστών , στημένες ΕΔΕ , ψευδομαρτυρίες , αναξιοκρατικές υπηρεσιακές τοποθετήσεις «ημετέρων» κ.α είναι μεταξύ των όσων καταγγέλλουν στην τελευταία ανακοίνωσή τους.
Αφορμή , οι « απαράδεκτες και προκλητικές ποινές και πειθαρχικές διώξεις από τον Δήμαρχο Ηρακλή Γκότση στον Αντιπρόεδρο του Σωματείου μας και σε άλλους εργαζομένους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου , «δεν πρόλαβε να αναλάβει την νέα θητεία της η διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος και πέρασαν ξανά σε απευθείας επίθεση στο Σωματείο, με πειθαρχική δίωξη και μάλιστα όπως και στην αρχή της προηγούμενης θητείας του ( σύμπτωση; ) ξανά στον Αντιπρόεδρο. Αυτή την φορά στον Στέφανο Σετφίδη – εργάτη καθαριότητας.

« Προαποφασισμένο πόρισμα»
Με ποινή περικοπής 5 ημερών έπειτα από μια κατά παραγγελία ΕΔΕ, με επιλεκτικούς μάρτυρες και υπαγορευμένες απαντήσεις, έβγαλαν προαποφασισμένο πόρισμα για «απρεπή συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας» για γεγονός που έγινε το καλοκαίρι στο χώρο του γηπέδου».


Για τον σκοπό αυτό , καταγγέλλει το Σωματείο , « επιστράτευσαν το αντιδραστικό οπλοστάσιο του νέου πειθαρχικού νόμου που δημιούργησε και επέβαλλε η άθλια συγκυβέρνηση των μνημονίων για απολύσεις και συνδικαλιστικές – πολιτικές διώξεις στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ».
Κατά το Σωματείο «η «απρεπής συμπεριφορά» του συναδέλφου μας ήταν πως «βρίστηκε και χειροδίκησε» με έναν « γνωστό στους πάντες για την χυδαία – τραμπούκικη συμπεριφορά» υπηρεσιακό παράγοντα, για τον οποίο « είναι γνωστές και άπειρες οι καταγγελίες και αναφορές που μπαίνουν όμως στα συρτάρια και αποκρύπτονται για τον συγκεκριμένο «προστατευόμενο» του Δημάρχου».

Σύμφωνα πάντα με το Σωματείο , «η αλήθεια και τα αδιάψευστα γεγονότα είναι πως ο συνάδελφος Αντιπρόεδρος, αμυνόμενος υπερασπίστηκε το Σωματείο και την προσωπική του αξιοπρέπεια σε μια από τις συνήθεις απρόκλητες επιθέσεις του συγκεκριμένου, που με την ανοχή και κάλυψη της Διοίκησης του Δήμου γίνονται όλα αυτά τα χρόνια, με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων στη καθαριότητα. Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασε κάθε όριο».

Το Σωματείο στην ανακοίνωσή του , υπογραμμίζει ότι «είναι επίσης γνωστές και σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο πρόσφατες ανάλογες περιπτώσεις όπως π.χ. του συνάδελφου Σ. Μπουρνελέ, Βαλασόπουλου και πολλών άλλων που έχουν δεχτεί ανάλογες επιθέσεις από τον συγκεκριμένο και τιμωρήθηκαν από τον Δήμαρχο για να αθωωθούν πανηγυρικά στην συνέχεια από το Πειθαρχικό Συμβούλιο».
Μάλιστα , καταγγέλλει το Σωματείο ότι «για να δέσει το προαποφασισμένο πόρισμα και η προσχεδιασμένη τρομοκρατική ποινή, χρησιμοποιήθηκαν εκβιαστικά και ψευδομάρτυρες όπως π.χ. ο φύλακας… που κατασκευάστηκε και ως θύμα επίθεσης. Το γεγονός ότι έσπασαν το χέρι του συναδέλφου Σ. Σετφίδη, το αποσιωπούνε προκλητικά για να κάνουν το άσπρο μαύρο» ,υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Κι άλλες διώξεις
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Σωματείο , « η ουσία και το απαράδεκτο της συγκεκριμένης απόφασης είναι πως η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος μετά την επανεκλογή του, ανοίγουν ξανά το ζήτημα των διώξεων απέναντι σε μέλη της διοίκησης του Σωματείου και χρησιμοποιώντας μάλιστα τους τρομονόμους της μνημονιακής κυβέρνησης, που κατά τα άλλα καταγγέλλουν.

Δεν είναι το μοναδικό κρούσμα».

Οι διώξεις, σημειώνει ,» ξεκίνησαν με τις ποινές (περικοπή 2 ημερομίσθιων) που επέβαλε στους 2 οδηγούς της Δημοτικής Συγκοινωνίας διότι αρνήθηκαν να παρανομήσουν και να κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία χωρίς τα παραστατικά ασφάλισης τους όπως επιβάλλει ο Κ.Ο.Κ.
Θεωρούμε πως έκανε κακή αρχή η νέα διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος, αμαυρώνοντας τις όποιες θετικές αποφάσεις πήρε το προηγούμενο διάστημα.
«Μια στο καρφί και μια στο πέταλο» με τέτοιου είδους αποφάσεις. Ίσως για ειδική εξωτερική κατανάλωση και εσωτερικό εκφοβισμό απέναντι σε εργαζόμενους που αντιστέκονται, ενώ προκλητικά άλλους «φιλικά προσκείμενους και πρόθυμους» φροντίζει και τους «τακτοποιεί» όπως και πρόσφατα και κατά περίεργο τρόπο από την καθαριότητα σε ειδικές διοικητικές θέσεις.
Ευχόμαστε καλή θητεία στη Δημοτική Αρχή, αλλά είναι γνωστό πως οι εργαζόμενοι και το Σωματείο μας δεν πρόκειται να ανεχτούν τέτοιες μεθοδεύσεις.
Ούτε τρομοκρατούμαστε, ούτε θα υποστείλουμε τους αγώνες μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και της αξιοπρέπειας μας, απέναντι σε οποιονδήποτε. Αυτό θα πράξουμε και με όλα τα μέσα για τον συνάδελφο – Αντιπρόεδρο του Σωματείου και τους υπόλοιπους που αδίκως διώκονται..

Καλούμε άμεσα τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή:

Να επανεξετάσει την προκλητικά άδικη απόφαση του, παίρνοντας σοβαρά υπόψη του την πολυσέλιδη απολογία – αναφορά του συναδέλφου μας Αντιπρόεδρου, καθώς και όλες τις προηγούμενες αναφορές – καταγγελίες που έχουν γίνει και από το Σωματείο μας.
Να αποσύρει τις αδικαιολόγητες ποινές (για ευθύνες άλλων) που επέβαλε στους συνάδελφους οδηγούς της Δημοτικής Συγκοινωνίας» καταλήγει αναφέροντας η ανακοίνωση του Σωματείου. 

Πηγή :Newsta.gr

1 σχόλιο:

  1. Διαγράφηκαν γιατί στήριξαν την ενότητα των αριστερών δυνάμεων

    Τελικά, διαγράφει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Για παραβιάσεις του καταστατικού, όταν μέλη του δεν πειθαρχούν στις άνωθεν κομματικές αποφάσεις. Όπως κάνει και κάθε κόμμα, δηλαδή.

    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/11/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά