21 Οκτωβρίου 2014

Φυλλάδιο του ΚΚΕ για την ουσιαστική προστασία των ανέργων

Τώρα επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους και μέτρα ουσιαστικής προστασίας για τις οικογένειές τους, δεν θα ζήσουμε στη ανέχεια, αρκετά κράτησε ο εμπαιγμός, τονίζει το ΚΚΕ στο φυλλάδιο για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους.

Κατέθεσε στη Βουλή ολοκληρωμένες προτάσεις, με σχέδια νόμου και προτείνει:
  • Να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας και να δοθεί σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις και για όσο διάστημα είναι άνεργοι.
  • Καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και σταθερών τηλεφώνων. Δραστική μείωση των τιμολογίων τους.
  • Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους.
  • Διαγραφή του 50% των οφειλών εφόσον το ύψος των δανείων δεν ξεπερνά τις 200.000 ευρώ για στεγαστικά δάνεια, τις 30.000 ευρώ για καταναλωτικά και τις 20.000 ευρώ για τις πιστωτικές κάρτες.
  • Αναστολή κάθε είδους υποχρέωσης που έχει από δάνειο. Καμία κατάσχεση ή πλειστηριασμό σε κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία που ανήκει στον άνεργο. Να απαγορεύεται ο ανατοκισμός και η κεφαλαιοποίηση.
  • Δωρεάν μετακινήσεις στις αστικές συγκοινωνίες.
  • Να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος το διάστημα της ανεργίας χωρίς καμία επιβάρυνση των ανέργων.

Ακόμα, με άλλες προτάσεις νόμου, το ΚΚΕ απαιτεί:

  • Να καταργηθούν ο ΕΝΦΙΑ και τα χαράτσια για την πρώτη και τη δευτερεύουσα κατοικία της λαϊκής οικογένειας, οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης, ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, τα διόδια κ.ά. Να εξασφαλιστεί η δωρεάν δημόσια Υγεία για όλους και το φθηνό φάρμακο.

Αυτά τα μέτρα, που είναι τα ελάχιστα για την ανακούφιση των ανέργων, τα απορρίπτουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου γιατί έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και τις βασικές κατευθύνσεις της ΕΕ.

Καμιά ανοχή στην κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που χρηματοδοτεί τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις τράπεζες και φοροεξοντώνει τους ανέργους και φτωχούς μισθωτούς, αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους.

Καμιά αναμονή και εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ υποσχόταν επίδομα για όλους τους ανέργους τώρα μιλάει για κάποια «διεύρυνση των κριτηρίων» και προτείνει, όπως η κυβέρνηση, επιδότηση των μεγαλοκαπιταλιστών από κονδύλια της ΕΕ που είναι «ραμμένα» στα μέτρα τους. Ακόμα και την επαναφορά του επιδόματος στα 460 ευρώ την ξέχασε, όπως ξέχασε και το «κούρεμα» χρεών στις τράπεζες, την κατάργηση των χαρατσιών κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.