7 Οκτωβρίου 2014

Πάτρα: Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς για οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα

Την κατάργηση των τροφείων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς για οικογένειες με εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης, τονίζοντας ότι «αυτό δεν συνιστά συνολική λύση του προβλήματος, γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε ως Δημοτική Αρχή να απαιτούμε από την κυβέρνηση να δώσει τώρα έκτακτη κρατική επιχορήγηση, για να αντιμετωπιστεί η σημερινή κατάσταση και να καλυφθούν όλες οι ανάγκες».

Ειδικότερα, για το θέμα ο Κ. Πελετίδης δήλωσε τα εξής:

«Το πρόβλημα τη κάλυψης των αναγκών στην προσχολική αγωγή εξακολουθεί να είναι oξυμένο και στην πόλη μας.

Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης με τη συναίνεση της ΚΕΔΕ, για την επιπλέον εξασφάλιση χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ για τη φιλοξενία παιδιών στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. δεν αλλάζουν την κατάσταση.

Και στην Πάτρα εκατοντάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών μένουν εκτός Παιδικών Σταθμών. Συγκεκριμένα, από περίπου 2.000 αιτήσεις, ικανοποιήθηκαν μέχρι τώρα οι 1.063.

Η Δημοτική Αρχή από τις πρώτες μέρες, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι είναι σοβαρό το πρόβλημα για τα νέα ζευγάρια, αλλά και για τα ίδια τα παιδιά να μένουν έξω από την προσχολική αγωγή, εξάντλησε ό,τι περιθώριο είχε, ώστε να φιλοξενηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα.


Προσπαθούμε να λύσουμε όσα προβλήματα υπήρχαν σε επίπεδο υποδομών, ώστε να φιλοξενηθούν άλλα 120, διαδικασία που ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες και θα δώσει μια μικρή ανάσα στις οικογένειες.

Σ’ αυτή λοιπόν τη λογική και την κατεύθυνση να ελαφρύνουμε τη λαϊκή οικογένεια που σηκώνει αποκλειστικά τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης, της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προχωράμε στην κατάργηση των τροφείων για την περίοδο 2014-2015 για τις οικογένειες που έχουν καθαρό εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ.

Τονίζουμε ότι αυτό δεν συνιστά συνολική λύση του προβλήματος, γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε ως Δημοτική Αρχή να απαιτούμε από την κυβέρνηση να δώσει τώρα έκτακτη κρατική επιχορήγηση, για να αντιμετωπιστεί η σημερινή κατάσταση και να καλυφθούν όλες οι ανάγκες. Με τους γονείς και το σύνολο του πατραϊκού λαού, διεκδικούμε τα αυτονόητα:
  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, να μη γίνει καμία απόλυση.
  • Οι εργαζόμενοι και στον τομέα της προσχολικής αγωγής να έχουν μόνιμη, σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
  • Διεκδικούμε σταθερή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμα όλων των παιδιών στην προσχολική αγωγή, για αποκλειστικά δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς, με κτιριακή επάρκεια και υποδομή, με δωρεάν σίτιση χωρίς τροφεία και μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό.
Οι λαϊκές οικογένειες, τα νέα ζευγάρια, οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς χρειάζεται να εντείνουν τους αγώνες τους ενάντια σ’ αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.

Αν για την κυβέρνηση τα παιδιά μας είναι κόστος, για μας είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε». 

Πηγή : 902.gr

14 σχόλια:

  1. ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ Η ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΕΜΕΙΣ? ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε ζωο οι γονεις τους δεν πληρωνουν φορους.
      Σ.

      Διαγραφή
    2. Αυτό με τα ξένα κόλυβα γράφτηκε και αλλού ακριβώς έτσι. Μήπως είναι κατά παραγγελία;

      Διαγραφή
    3. ολα τα τρολ εχουν κοινο κειμενο που τους δινεται. σε λιγους (ποιο εμπειρους δινεται η δυνατοτητα για περιθωρια αυτονομιας).
      @Σ το να λες ζωο το χ.αυγητικο τρολ ειναι ντροπη για τα ζωα. αυτα εχουν νοημοσυνη και ελεος (οπως για παραδειγμα ενα μεγαλο αιλουροειδες που σκοτωσε τη μαμα μπαππουινο και οταν καταλαβε οτι ειχε νεογεννητο το προστατευσε μεχρι να ερθει το υπολοιπο κοπαδι των μπαμπουινων και να το παρει), το να περιμενεις τετοια πραγματα απο μονοκυταρικους οργανισμους ειναι πολυτελεια.
      που να δεις τι θα εγγραφε αν διευκρινιζε το κειμενο οτι περιλαμβανει και μεταναστες η ρυθμιση

      Διαγραφή
  2. εδω πληρωνεις ενα σκασμο φορους και χαρατσια χωρις να εχεις αποτελεσμα επι του πρακτεου στη ζωη σου!μαλλον εχεις,αλλα το μυαλο του ανθρωπου συνηθως σπρωχνει τα αρνητικα στο υποσυνειδητο.εσυ στενοχωριεσαι που καποιοι φοροι θα πιασουν τοπο η καποια κοινοτικα κονδυλια?για να καταλαβω,οχι τιποτα αλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. μπα, για δες. μηπως ζω σε κομμουνιστικη νησιδα!

    αν ναι, για οτι στραβο συμβαινει στην πολη, να κατηγορω τον κομμουνισμο.

    αν οχι, τοτε για το τσαμπα φαι στα παιδακια να πω μπραβο στον καπιταλισμο, αφου σε καπιταλιστικο περιβαλλον μπορουν να δινονται τετοιες παροχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπά,κανένα λαμόγιο κρατικοδίαιτος και καλοταϊσμένος επιχειρηματίας θα είναι, από αυτούς που βγάζουν σπυράκια όταν ακούν για δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους και ότι η προσχολική αγωγή και η μορφωση δεν πρέπει να είναι εμπόρευμα. Δηλαδή όλοι αυτοί, που δεν πληρώνουν φόρους γιατί έχουν φοροαπαλλαγές,βγάζουν μια γλώσσα μεγαλύτερη από το μπόι τους. Αν είναι τέτοιος η δημοτική αρχή πρέπει να του δεκαπλασιάσει τα τέλη , για να μπορούν να πηγαίνουν περισσότερα παιδάκια σε παιδικούς σταθμούς. Αιδώς αργείοι!!!
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν το περιμενα να πιασουν δουλια τα φασιστοτρολ για αυτο το θεμα.

    μικρες απαντησεις.
    ακομα και στο συστημα που ζουμε, με τους φορους που πληρωνουμε (εμεις γιατι τα αφεντικα ΔΕΝ πληρωνουν) αρκουν για να εχουμε πληρης και δωρεαν υγεια και παιδεια (οπως αλλωστε οριζει ακομα και αυτο το αστικο συνταγμα) καθως και πολλα αλλα.
    στον καπιταλισμο τετοιες παροχες δινουν μονο κομμουνιστες, αφου περνουν κονδυλια που θα τραγανιζαν διαφοροι και τα πανε εκει που πιανουν τοπο.
    οι υπολοιποι -μαζι με κατι ροζ ρεταλια- δεν κανουν ουτε αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μodesto
    Δυστυχως αμφιβαλω πολυ για το κατα ποσο τα παραπανω σιχαμενα υποκειμενα ειναι φασιστοτρολ. Ο πιο σωστος χαρακτηρισμος ειναι φασιζωντα τρολ... Τετοια ξεφτιλικια τυπου "θα πω μπραβο στον καπιταλισμο γιατι σε αστικο καθεστως ζω" ειναι πλεον καθημερινα επιχειρηματα των ναυαγιων που το παιζουν αριστεροι,αντικαπιταλιστες και αντιφασιστες. Σημερα κιολας ενας "αριστερος" ακροατης του ΚΟΚΚΙΝΟ μου ελεγε οτι στην ΕΣΣΔ παρακολουθουνταν ολοι, οποιος ελεγε κατι που δεν ηταν συμφωνο με το ΚΚΣΕ τον πιανανε, ο Σταλιν πουλησε το ΕΑΜ, τα μοιρασε με τον Τσορτσιλ, εφαγε τον Τροτσκυ και ολα τα μυαλα της ΕΣΣΔ οπως και ολα τα σωστα στελεχη του ΚΚΣΕ,οτι ο ρωσικος λαος πολεμησε γιατι πιστευε οτι οντως εχει σοσιαλισμο(αλλα δεν ειχε συμφωνα με το συριζαιο) , οτι αν δεν υπηρχε ο Σταλιν η ιστορια θα ηταν πολυ καλυτερη! (Μαλλον εννοουσε την ανορθωτικη πορεια του εθνικοσοσιαλισμου που ανακοπηκε οπως εγραφε και ο κλασιδιαρης)
    Ο εκφασισμος της κοινωνιας εχει μπολιασει, οπως ηταν φυσικο αλλωστε,στο φουλ τους μικροαστους της ευρωαριστερας και τους κολαουζους τους... Σε λιγο καιρο που θα γινουν και κυβερνηση μονο σε επιππεδο αισθητικης και εμφανισης θα διαφερουν απο τα ασπονδυλα μερικοι...

    ratm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτος ο "αριστερος" ακροατης ειχε να πει τπτ για τους τεχνικους του κοκκινου;
      "Σε λιγο καιρο που θα γινουν και κυβερνηση μονο σε επιππεδο αισθητικης και εμφανισης θα διαφερουν απο τα ασπονδυλα μερικοι..."
      το κακο ειναι οτι θα γινουν χειροτεροι απο τους πασοκους που εχουν μαζεψει.
      δεν υπαρχει χειροτερο απο συριζαιο φαν του θαναση παπακωνσταντινου με αλαζονεια εξουσιας, που επειδη φοραει σαλβαρι νομιζει οτι ειναι διαφορετικος. θα φτασουμε να αναπολουμε τα σκυλαδικα του αντρεα και την ριτα

      Διαγραφή
    2. Δεν του μιλισα καν για το ΚΟΚΚΙΝΟ. Το ΚΚΕ κρατησε και σε αυτο το ζητημα τη θεση αρχης του. Ουτε αναλυσεις,ουτε υποκριτικα δακρυα,ουτε δικηγορος των εργαζομενων στο ΚΟΚΚΙΝΟ το επαιξε. Γιατι ακομα και στους γλιτσες οι κομμουνιστες ξερουν να απαντουν πολιτικα. Ειλικρινα ποιος καλοπροαιρετος ανθρωπος που θα δει πως αντιμετωπισε αυτα τα ζητηματα το ΚΚΕ για την Αυγη και το ΚΟΚΚΙΝΟ και πως ο ΣΥΡΙΖΑ για το Ριζοσπαστη και τον 902 δεν μπορει να καταλαβει το χαος ηθικης που χωριζει το ΚΚΕ απο ολους τους αλλους?

      ratm

      Διαγραφή
  7. Τελικά έχετε τόσο απομονωθεί που αυτο ικανοποιείστε συζητώντας μεταξύ σας βρίζοντας ασύστολα και αναίτια τους εν δυνάμει αυριανούς αριστερούς πολιτικούς σας συμμάχους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναρκωτικά παίρνεις; Δεν σου έχουν πει στο σχολείο όταν ανοίγεις το στόμα σου να βουτάς πρώτα τη γλωσσά στο μυαλό σου; Μάλλον εσύ αυτοϊκανοποιήσαι βλέποντας τα παιδιά έξω από παιδικούς σταθμούς και τους γονείς τους να πληρώνουν. Δηλαδή είσαι αυνάνας εις το τετράγωνον!
      Τέτοιες σαχλαμέρες μονο ο ΔΑΚιτης και νεοδημοκράτης δημοτικός σύμβουλος Γκοτσόπουλος αμολάει...Ναι, ναι,αυτόςπου η κυβέρνηση τον έχει κάνει διευθυντή σχολείου! Αυτός που κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή ότι δεν του έδωσε έγκαιρα τα ψίχουλα που δίνει η κυβέρνηση τουγια τα σχολεία...Ενώ τόσα χρόνια τα σχολεία της Πάτρας γέμιζαν από κονδύλια και οι γονείς δεν τα έβαζαν από την τσέπη τους!!! Θα μας τρελάνουν τελείως! Αλλά είπαμε αν είσαι κυβερνητικός...λές την σαχλαμάρα σου και μετά πάς στην εκκλησία για να το παίζεις καλός χριστιανός και φυσικά για να πάρεις ψήφους!
      κο.λε./π.

      Διαγραφή
  8. Τέτοια σχόλια σαν του "only one" δεν έχουν σκοπό τίποτα άλλο παρά την ψυχική υγεία του συντάκτη. Το έχω νιώσει στο πετσί μου πόσο μπορούν να αυξήσουν την αρτηριακή πίεση. Οπότε, θεωρώ, η κατάλληλη απάντηση είναι η σιωπή ή ένα "Ό,τι πείτε".
    Ένα δηκτικό σχόλιο με κάποιο στοιχειώδες περιεχόμενο, να το απαντήσει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.