12 Ιουνίου 2014

Πρώτη απάντηση ενάντια στις ομαδικές απολύσεις στη «Χαλυβουργία» (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Πηγή : 902.gr


Πρώτη απάντηση στην απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας να δεχτεί το αίτημα του Μάνεση για να προχωρήσει σε ομαδικές απολύσεις στο εργοστάσιο της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο έδωσαν δεκάδες εργαζόμενοι οι οποίοι συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας ύστερα από το κάλεσμα του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας. (Δείτε βίντεο με συνθήματα εδώ) 

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συνταντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση και τον υφυπουργό Β. Κεγκέρογλου. Στη συγκέντρωση τονίστηκε η ανάγκη ενημέρωσης όλων των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς για αυτή την εξέλιξη και το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε στην κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό στις 19 Ιούνη.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ) 

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας καταγγέλλει τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης και τονίζει ότι αυτή η απόφαση δεν αφορά μόνο στους χαλυβουργούς, αφορά όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο του Μετάλλου, αλλά και στους άλλους κλάδους. Καλεί τα Συνδικάτα να πάρουν αποφάσεις και να καταδικάσουν αυτήν την ενέργεια. (Παρακάτω επισυνάπτεται ολόκληρη η ανακοίνωση του Συνδικάτου).  

Ανακοίνωση για την απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας εξέδωσε η Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία Χαλυβουργίας. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ) 

Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας είχαν απευθύνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις και ταξικά ναυτεργατικά σωματεία. 

Την απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας καταδικάζουν: Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η ΕΛΜΕ Πειραιά, η ΕΛΜΕ - ΚΙ, ο Σύλλογος Εργαζομένων υπ. Γεωργίας ν. Αττικής, το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΑΠΘ, οι Σύλλογοι διοικητικού προσωπικού ΑΠΘ, ΑΤΕΙΘ, ΤΕΙ Καβάλας, Συλλογος ΕΤΕΠ ΠΑΜΑΚ, σύλλογος εκτάκτων ΑΤΕΙΘ, Σύλλογος εργαζομένων υπ. Γεωργίας Θεσσαλονίκης, οι Α', Β', Γ', Δ', Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.