23 Ιουνίου 2014

«Ενσυνείδητη συμμετοχή των πολιτών» στη φορολεηλασία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Αποδέχεται τα χαράτσια ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά την «ενσυνείδητη συμμετοχή των πολιτών» στη φορολεηλασία. Ανακοινώνοντας τις προτάσεις του για τα «επαχθή χρέη» διακηρύσσει πως «πολύ πιο επικίνδυνο» από την φοροαφαίμαξη είναι «μια καινοφανής και ευρέως διαδεδομένη αντίληψη, μια νέα γενιά πολιτών, που θεωρούν (τις περισσότερες φορές δικαίως) τη μη εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεών τους ως "νόμιμη", αφού προέχει η επιβίωση των ιδίων και των οικογενειών τους».

Άρα κατά τον ΣΥΡΙΖΑ τα χαράτσια είναι νόμιμα και αποδεκτά και ευθέως δηλώνει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει, με τρόπο επίσημο και συντεταγμένο, την έστω σταδιακή (και πάντως μακροπρόθεσμη) αποπληρωμή των οφειλών, που πλέον έρχονται σε αντιπαράθεση με την επιβίωση των πολιτών. Η εφαρμογή οποιουδήποτε φορολογικού συστήματος δεν μπορεί να στηριχθεί μόνο στην επιβολή, αλλά απαιτεί και την ενσυνείδητη συμμετοχή των πολιτών».

Έτσι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι μόνο αναγνωρίζει τα χρέη των λαϊκών οικογενειών που προέκυψαν από τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, αλλά ζητάει από τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά να νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους τη φοροαφαίμαξη και να μην αντιδράσουν.

Επιπλέον οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύουν στο να διασφαλίσουν ότι το κράτος θα εισπράξει ακόμα και από τις οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν, καθώς αναφέρει συγκεκριμένα πως «τα χρέη στα οποία δεν αντιστοιχεί μηνιαία δόση καταβολής (λόγω του ύψους των εισοδημάτων), ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ αλλά "παγώνουν" (δεν προστίθενται προσαυξήσεις, ούτε λαμβάνει οποιοδήποτε μέτρο είσπραξης η εφορία) μέχρι οι υπόχρεοι να βρεθούν σε οικονομική κατάσταση, η οποία θα τους επιτρέπει τη σταδιακή έστω, εξόφλησή τους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει για καθαρό μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 750 ευρώ να είναι 0% το ποσοστό μηνιαίας δόσης. Από 751 - 1.000 ευρώ να είναι 10% το ποσοστό μηνιαίας δόσης, από 1.001 - 1.500 ευρώ 15% και από 1.501 - 2.000 ευρώ 20% το ποσοστό μηνιαίας δόσης χρέους προς την εφορία.


Για τις επιχειρήσεις προτείνει συμψηφισμό των χρεών, «κυκλοφορία» του χρέους του δημοσίου προς τις επιχειρήσεις και απεμπλοκή τους από δεσμεύσεις σε εφορία και τράπεζα.


902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.