15 Ιουνίου 2014

Έτσι μοιράζουν τις καρέκλες. Κατάπιαν τη γλώσσα τους στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποκάλυψη από τον Ριζοσπάστη της επιστολής Φωτόπουλου...


"Τα παιδιά, τα παιδιά τα φιλαράκια τα καλά…"

Από την περασμένη Πέμπτη, ο «Ριζοσπάστης» αποκάλυψε την επιστολή του Ν. Φωτόπουλου, επικεφαλής του ΕΜΕΙΣ και πρώην πρόεδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με την ΠΑΣΚΕ, προς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στην επιστολή τούς ανέλυε τη συμφωνία που είχε κάνει με τις δυο παρατάξεις που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στα σωματεία της ΔΕΗ και τα οποία μετείχαν με εκπροσώπους στο συνέδριο που γινόταν από Πέμπτη μέχρι Σάββατο.
Φόρα παρτίδα, ο Φωτόπουλος περιέγραφε πώς συμφώνησαν να πριμοδοτήσει με ψήφους τις δυο παρατάξεις, προκειμένου να εκλέξουν αντιπρόσωπο στη διοίκηση της ΓΕΝΟΠ και στην Εξελεγκτική Επιτροπή της Ομοσπονδίας. Τα στελέχη του ΠΑΜΕ ανέδειξαν το θέμα και στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ, αλλά κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν έβγαλε «κιχ». Ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, που με τη συγκρότηση του ΜΕΤΑ έλεγε ότι θα φέρει ...νέα ήθη στο συνδικαλισμό, έχει καταπιεί στην κυριολεξία τη γλώσσα του...
Ριζοσπάστης, Κυριακή 15/6/2014

Ακολουθεί η αποκάλυψη του Ριζοσπάστη (Πέμπτη 12/6/2014): 


Φανερές και υπόγειες συμφωνίες ανάμεσα σε πρώην στελέχη και παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, από τη μια, και συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, και κολεγιές, για να μοιράσουν τις καρέκλες. Αυτά φέρνει στο φως η επιστολή του Νίκου Φωτόπουλου, πρώην στελέχους της ΠΑΣΚΕ και πρώην προέδρου της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, προς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους μάλιστα αποκαλεί «αγαπητούς συντρόφους». Πρόκειται για τους Γ. Γαβρίλη, υπεύθυνο συνδικαλιστικού του ΜΕΤΑ, Μ. Μπόλα, γραμματέα Νομαρχιακής ΔΕΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Βασιλόπουλο και Ζ. Πέππε, μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ, εκλεγμένους με παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και Θ. Στρίγκο, συντονιστή οργάνωσης μελών ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΗ. Θέμα της επιστολής είναι: «Συνέδριο ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Πλαίσιο συμφωνίας εκπροσώπησης με τους συντρόφους της ΣΑΔ και της "Αγωνιστικής Ενότητας"». Το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ ξεκινά σήμερα και οι παρατάξεις στις οποίες αναφέρεται στηρίζονται από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΣΑΔ δραστηριοποιείται σε επίπεδο Ομοσπονδίας (ΓΕΝΟΠ) και η «Αγωνιστική Ενότητα» στο σωματείο «Ενωση Τεχνικών ΔΕΗ». Ο Φωτόπουλος μιλά εκ μέρους της παράταξης «ΕΜΕΙΣ», την οποία συγκρότησαν συνδικαλιστικές δυνάμεις προερχόμενες από το ΠΑΣΟΚ, που τώρα χαριεντίζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Από τον τίτλο και μόνο της επιστολής, προκύπτει συμφωνία ανάμεσα στο ΕΜΕΙΣ και τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ. Τι αφορά όμως αυτή η συμφωνία;

***Γράφει ο Φωτόπουλος: «Στα πλαίσια της πολύ καλής σχέσης που υπάρχει μεταξύ μας, των έντιμων και ειλικρινών συζητήσεών μας και προκειμένου να αποφευχθούν άσκοπες τριβές όπως στο πρόσφατο παρελθόν στις εκλογές και τη συγκρότηση της ΕΤΕ/ΔΕΗ, σας ενημερώνω για το περιεχόμενο της συμφωνίας που έχουμε καταλήξει με τους συντρόφους της ΣΑΔ και της Αγωνιστικής Ενότητας, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας στο επικείμενο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ (...) Επειδή στη ζωή μου ποτέ δεν κινήθηκα ως μικροαστός και συμφεροντολογικά και επειδή κυρίως πιστεύω στο εγχείρημα που έχουμε ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο, για το χτίσιμο του λαϊκού μπλοκ και τη συνεργασία των δυνάμεων του κόσμου της εργασίας πάνω σε συγκεκριμένη πολιτική βάση, εγκαίρως κάνω γνωστό το περιεχόμενο της συμφωνίας που έχουμε κάνει στη ΓΕΝΟΠ με τη ΣΑΔ και την Αγωνιστική Ενότητα». Στη συνέχεια, ο Φωτόπουλος αναφέρεται στους συσχετισμούς που υπάρχουν στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ και παρουσιάζει το περιεχόμενο της συμφωνίας των τριών παρατάξεων, δηλαδή της δικής του παράταξης «ΕΜΕΙΣ», και των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΔ και «Αγωνιστική Ενότητα». Συγκεκριμένα, με βάση τους συσχετισμούς και αυτά που έχουν ζητήσει η ΣΑΔ και η «Αγωνιστική Συνεργασία», η παράταξη «ΕΜΕΙΣ» του Φωτόπουλου έχει συμφωνήσει «να δώσει από δικούς της αντιπροσώπους: Στη ΣΑΔ δύο (2) ψήφους στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ για να βγάλει 2 έδρες στο ΔΣ και 33 ψήφους στην Εξελεγκτική Επιτροπή της ΓΕΝΟΠ για να βγάλει κι εκεί 1 έδρα. Στην "Αγωνιστική Ενότητα" τέσσερις (4) ψήφους για να βγάλει τη μία έδρα που ζητά στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ».

***Πιο κάτω, αναφέρει ότι από τη στιγμή που θα δώσουν αυτούς τους αντιπροσώπους «δεν μπορούμε να δώσουμε και άλλες τέσσερις (4) ψήφους για να βγάλει αντιπρόσωπο (σ.σ. αναφέρεται στην "Αγωνιστική Ενότητα") και στη ΓΣΕΕ». Εξίσου αποκαλυπτική είναι και η κατάληξη της επιστολής: «Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συζήτηση ή αλλαγή του πλαισίου εκπροσώπησης στα διάφορα όργανα». Οπως προκύπτει, το «ΕΜΕΙΣ» έχει συμφωνήσει να πριμοδοτήσει με αντιπροσώπους τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, προκειμένου να καταλάβουν κάποιες από τις καρέκλες στα όργανα της Ομοσπονδίας! Ο Φωτόπουλος, μάλιστα, απευθύνεται στα «υψηλά» κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου - όπως λέει - να αποφευχθεί ο καβγάς που έγινε στην ΕΤΕ/ΔΕΗ για το μοίρασμα των θέσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής ανάμεσα στο «ΕΜΕΙΣ» και τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά απ' όλα αυτά, αξίζει να θυμηθούμε τη δήλωση του Γ. Γαβρίλη, μετά το διήμερο των εργασιών για τη συγκρότηση της νέας συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, του ΜΕΤΑ: «(Το ΜΕΤΑ) διεκδικεί και θέλει να εκπροσωπήσει μια μεγάλη τομή στο συνδικαλιστικό κίνημα. Θέλει να ξανακερδίσει τα συνδικάτα, θέλει να αλλάξει τα συνδικάτα. Θέλουμε να εκπροσωπήσουμε το καθολικό αίτημα των εργαζομένων για την ανάγκη επαναθεμελίωσης του συνδικαλισμού». «Ομοιος στον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα», που λέει και ο λαός μας...Χ. Μ.

Και το χτεσινό (14/6) δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, για το ίδιο θέμα:

                                                 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

«Σιγήν ιχθύος» τηρούν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις, που στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη του για τις συμφωνίες που κάνουν με πρώην στελέχη και παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, όπως η παράταξη ΕΜΕΙΣ στη ΓΣΕΕ, επικεφαλής της οποίας είναι το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλος. Η συνδιαλλαγή, με στόχο να μοιράσουν τις καρέκλες στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ, ήρθε στο φως από επιστολή του ίδιου του Φωτόπουλο προς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία δημοσιοποίησε ο «Ριζοσπάστης».
Η επιστολή αναφέρει ότι η παράταξη του Φωτόπουλου έχει συμφωνήσει με δύο παρατάξεις που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, να τις πριμοδοτήσει με αντιπροσώπους, προκειμένου να βγάλουν έδρες στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ και στην Εξελεγκτική Επιτροπή. Τις μηχανορραφίες πίσω από την πλάτη των εργαζόμενων κατήγγειλαν προχτές από το βήμα του συνεδρίου οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Ομως, ούτε και τότε υπήρξε καμιά αντίδραση.
Σε ό,τι αφορά το ίδιο το συνέδριο, οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΕΑΜΕ (η παράταξη του Φωτόπουλου στη ΓΕΝΟΠ εμφανίζεται με άλλο όνομα) απέκλεισαν την πρώτη μέρα τους αντιπροσώπους έξι σωματείων που αριθμούν περί τα 4.000 μέλη, με το επιχείρημα ότι δεν έχουν καταβάλει τις συνδρομές τους στην Ομοσπονδία. Τελικά, χτες οι αντιπρόσωποι έγιναν δεκτοί, κερδίζοντας τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει κατά της απόφασης αποκλεισμού τους.
Επίσης, η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ, παραβιάζοντας την απόφαση του προηγουμένου 35ου συνεδρίου, αρνήθηκε να κάνει δεκτή την ένταξη των δύο κλαδικών σωματείων στην Ενέργεια (Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας). Η στάση της πλειοψηφίας την πρώτη μέρα για το ζήτημα των σωματείων προκάλεσε την αντίδραση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, οι οποίες αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.