18 Δεκεμβρίου 2015

Περί δικαιωμάτων των LGBT, μερικές σκέψεις



Στην παραπάνω εικόνα υπάρχουν 5 γκει, εντοπίστε τους και φέρτε μας τους να τους γιατρέψουμε




Με αφορμή το Σύμφωνο Συμβίωσης έχει ανοίξει ένας διάλογος, ο οποίος περιστρέφεται κυρίως γύρω από το επίμαχο θέμα του συμφώνου και των υιοθεσιών. Παλιότερα είχα γράψει ένα σχετικό άρθρο όπου είχα και εγώ περιορίσει την επιχειρηματολογία μου σε αυτά τα δύο ζητήματα. Στο παρόν άρθρο δεν έχω σκοπό να ξαναγράψω τα ίδια, αλλά θα επεκταθώ και σε άλλα θέματα, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα μερικά πράγματα περί υιοθεσιών και συμφώνου τα οποία δεν υπήρχαν στο παλαιότερο μου «πόνημα».



Ας ξεκινήσουμε με τη «σαβούρα». Και όταν λέω σαβούρα εννοώ την από μέρους μου κριτική σε κάποιες ακραία –ή και λιγότερο ακραία- λανθασμένες απόψεις γύρω από το ζήτημα, οι οποίες όμως τυγχάνουν υιοθέτησης από μεγάλη μερίδα κόσμου.


Ας κάνει ο καθένας ότι θέλει στο κρεβάτι του, αρκεί να μην «ενοχλεί»:


Καμία ανθρώπινη ερωτική σχέση δεν περιορίζεται στην κρεβατοκάμαρα, τόσο εμείς οι «straight» όσο και οι «gay», δεν συνάπτουμε ερωτική σχέση μόνο για να γαμήσουμε(αν ο μόνος σκοπός είναι το sex αυτό δεν είναι σχέση αλλά ξεκάβλωμα, αυνανισμός με παρέα). Κάθε άνθρωπος θέλει να αισθάνεται περηφάνεια για αυτόν που είναι δίπλα του και όχι ντροπή, θέλει να μπορεί να βγαίνει μαζί του να τον γνωρίζει στις παρέες του, στην οικογένεια του κλπ. Υπό αυτήν την έννοια, είναι λάθος να θεωρεί οποιοσδήποτε πως η ερωτική ζωή ενός ομοφυλόφιλού περιορίζεται στο κρεβάτι, και ακόμα μεγαλύτερο λάθος να απαιτεί από αυτόν να «κλειδώνει» την ιδιαιτερότητα του αυτή στην κρεβατοκάμαρα.




Αυτό που κάνουν δεν είναι φυσικό, το άλλο είναι φυσικό διότι έτσι αναπαράγεται ο άνθρωπος:


Καταρχήν στη φύση παρατηρείται σε πολλά ζώα το φαινόμενο της ομοφυλοφιλίας… όμως θα μπορούσε κανείς να πει πως τα ζώα που το πράττουν αυτό είναι και εκείνα «ανώμαλα». Στο κάτω κάτω ο άνθρωπος είναι ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο ζώο, ευφυές, δημιουργικό, που συνάπτει πολύπλοκες και πολυδιάστατες κοινωνικές σχέσεις. Το ζήτημα λοιπόν δεν βρίσκεται εκεί, στο κατά πόσο δηλαδή η φύση του ταυτίζεται με το ζωικό βασίλειο ή όχι. Το ισχυρότερο αντεπιχείρημα στο επιχείρημα περί «ανωμαλίας» θεμελιωμένο στην γονιμοποίηση, είναι το γεγονός ότι κανείς άνθρωπος, ή τέλοσπάντων σχεδόν κανένας, δεν κάνει sex αποκλειστικά και μόνο για να αναπαραχθεί, και δεν κάνει sex μονάχα με τον τρόπο που απαιτείται για την αναπαραγωγή. Αν κάποιος επικαλείται αυτό το επιχείρημα, περί μη φυσιολογικού(θεμελιωμένο στην μη δυνατότητα αναπαραγωγής), ας κάνει κριτική και στον εαυτό του, εκτός και αν δεν έχει απολαύσει ποτέ στοματικό σεξ, σεξουαλικά παιχνίδια, αν δεν έχει ποτέ ακολουθήσει κάποια μέθοδο αντισύλληψης κλπ. Ή αν θεωρεί ότι όταν δεν κάνει sex για αναπαραγωγή, δεν το κάνει για απόλαυση, αλλά για προπόνηση…



Σύνδεση ομοφυλοφιλίας με παιδεραστία, κτηνοβασία, πορνεία:


Πολύς κόσμος, όταν τους μιλήσεις για ομοφυλοφιλία, για κάποιο λόγο οδηγεί την κουβέντα στην παιδεραστία, στην κτηνοβασία, και στην πορνεία. Καταρχήν αν υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ πχ ομοφυλοφιλίας και παιδεραστίας ας εξεταστεί. Αλλά ακόμα και αν αποδειχθεί ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι σε μεγαλύτερη συχνότητα από τους straight παιδεραστές, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε ταύτιση. Όσον αφορά στην πορνεία, θεωρώ ότι για ένα σωρό από λόγους(αν θέλετε επεκτείνομαι στα σχόλια), θα υπάρχουν σχετικά αυξημένα ποσοστά πορνείας στους γκει/τρανσέξουαλ –μπορεί φυσικά να κάνω και λάθος. Αλλά και αυτό δεν μπορεί να σημαίνει ταύτιση, αν μη τι άλλο πιθανόν και στους μετανάστες να υπάρχουν αυξημένα ποσοστά μικροπαραβατικότητας, είναι όμως φασιστικό να αντιμετωπίζουμε τους μετανάστες a-priori σαν παραβάτες, το αυτό και για τους gay.



Η ομοφυλοφιλία ως ασθένεια:


Καταρχήν με το να αντιμετωπίζει η κοινωνία την ομοφυλοφιλία ως ασθένεια, βοηθάει στο να διαιωνίζονται οι διάφορες προκαταλήψεις, και άρα να διατηρείται η περιχαράκωση. Είτε το θέλουμε είτε όχι, όσο υπάρχει περιχαράκωση και προκατάληψη, τόσο η ομοφυλοφιλία κάποιου θα γίνεται πιθανή αιτία εμφάνισης κάποιας «παθογένειας». Όχι όμως η ομοφυλοφιλία αυτή καθ’ αυτή, αλλά το γεγονός ότι η κοινωνία θα αντιμετωπίζει ως «ξένο σώμα» εκείνον με διαφορετικό προσανατολισμό, θα αυξάνεται την πιθανότητα αυτό το άτομο να αποκτήσει ψυχολογικά και ψυχοσωματικά «ζητήματα». Η «ασθένεια» στην προκειμένη περίπτωση βρίσκεται στη «διάγνωση» της ομοφυλοφιλίας ως τέτοια γιατί βάζει εμπόδια στην ομαλή κοινωνικοποίηση του εκάστοτε ομοφυλόφιλου.


Αλλά ας πούμε χάριν υποθέσεως ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια…


Τι ακριβώς θα «θεραπεύουμε»; Θα αναγκάζουμε – αλήθεια πώς, με πλύση εγκεφάλου;- εκείνον που έλκεται από τους άνδρες να αρχίσει να έλκεται από τις γυναίκες;(Είναι τραφελαφικό αλλά στις ΗΠΑ υπάρχουν τέτοια προγράμματα που σε παίρνουν "στραβό" και σε ισιώνουν)


Ή μήπως θα επενδύουμε στην πρόληψη; Κάπου διάβαζα κάτι τρελά περί επέμβασης στο dna, περί γονιδίου της ομοφυλοφιλίας… κλπ κλπ κλπ… Εγώ δεν είμαι κατάλληλος να μιλήσω για τα γονίδια, όμως η ομοφυλοφιλία, όπως και σχεδόν κάθε άλλο φαινόμενο που αφορά τον άνθρωπο, είναι –τουλάχιστον- ένας συνδυασμός του βιολογικού και του κοινωνικού. Η προσωπική μου άποψη, είναι ότι μεταξύ του κοινωνικού και του βιολογικού, στεγανά δεν υπάρχουν. Πέρα λοιπόν από το ηθικό της υπόθεσης περί επέμβασης στο dna(ευγονική), ακόμα και αν υπήρχε κάποιο γονίδιο, ακόμα και αν μπορούσε η επιστήμη να το απομονώσει, η κοινωνική ζωή θα συνέχιζε να «παράγει» ομοφυλόφιλους. Το καλύτερο που έχει να κάνει η κοινωνία, είναι να πάψει να αντιμετωπίζει αυτό το φαινόμενο ως «ασθένεια» και επομένως να πάψει να αναζητά κάποιου είδους θεραπεία, και να αποδεχθεί ότι «οι gay είναι ωραίοι». Οτιδήποτε διαφορετικό μόνο προβλήματα δημιουργεί ή διαιωνίζει.


Τα περί γάμου ως συντηρητικού θεσμού:


Κάποιοι πάλι ισχυρίζονται -προσπαθώντας να κάνουν κριτική από τα αριστερά στο ΣΣ- ότι επειδή ο γάμος είναι ενας συντηρητικός αστικός θεσμός, για αυτό δεν πρέπει να δεχθούμε και το ΣΣ, ως κάτι παρεμφερές με το γάμο. Οκ... ας ξεπεράσουμε πρώτα εμείς οι straight την ανάγκη μας να παντρευόμαστε, που τέτοιο πράγμα δεν έγινε ούτε στις σοσιαλιστικές κοινωνίες, και ύστερα ας το αρνηθούμε και στους gay το ΣΣ. Επίσης δεν μπορέι εκείνοι που θεωρούν το γάμο ξεπερασμένο αστικό συνήθειο, να κάνουν λογο παράλληλα για την ιερότητα της πυρηνικής οικογένειας, γιατί με αυτή τη λογική έχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά.




Τώρα που αναφερθήκαμε σε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές προκαταλήψεις τις οποίες αντιμετωπίζουν οι LGBT(αυτό το αρκτικόλεξο αν και εξυπηρετικό για να μην κάθεται κανείς να γράφει 4 λέξεις, μου τη δίνει κάπως), ας περάσουμε σε ένα άλλο ζήτημα, το ζήτημα του LGBT κινήματος. Εμείς οι ΚΚΕδες λέμε, και ορθώς, ότι η εργατική τάξη πρέπει να αγωνιστεί μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο πάλης, σαν μια γροθιά, και όχι διασπασμένη σε ιδιαίτερα συμφέροντα τα οποία στην πραγματικότητα απαιτείται να συμφιλιωθούν. Σε αυτό το πλαίσιο πάλης καλούμε και τους gay να ενταχθούν, όμως για να ενταχθούν, πρέπει μέσα από αυτό το πλαίσιο πάλης να μπορούν και να εκφραστούν, ή καλύτερα να εκφράσουν τα αιτήματα τους.


Για παράδειγμα, το φεμινιστικό κίνημα που άρχισε να δυναμώνει στις αρχές του 20ου αιώνα είχε δυο –ας πούμε- κύριες εκδοχές. Η μια εκδοχή του ήταν η αστική, που βρήκε όχημα έκφρασης μέσα από το κίνημα των σουφραζετών . Οι σουφραζέτες προέρχονταν κυρίως από τα μέσα και ανώτερα στρώματα και οι κύριες διεκδικήσεις τους αφορούσαν την πολιτική ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Τέτοιου τύπου διεκδίκηση ήταν για παράδειγμα το δικαίωμα ψήφου. Οι σουφραζέτες, ως γυναίκες της «καλής κοινωνίας», δεν αντιμετώπιζαν έντονα ταξικά προβλήματα(φτώχεια περιθωριοποίηση, κλπ), και έτσι δεν είχαν ανάλογα αιτήματα στο πλαίσιο πάλης τους. Η άλλη εκδοχή του φεμινιστικού κινήματος εκφράζονταν μέσα από το εργατικό κίνημα, όπου παράλληλα με τα αιτήματα περί πολιτικών δικαιωμάτων(δικαίωμα ψήφου, τυπική ισότητα κλπ.), οι αγωνιζόμενες γυναίκες πάλευαν και για ταξικά ζητήματα, ενάντια στην εκμεταλλεύτρια αστική τάξη που καταπίεζε τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες.


Υπό αυτήν την έννοια, το κίνημα των ομοφυλόφιλων θα μπορούσε να ενσωματωθεί στο ταξικό κίνημα, όχι όμως με το να αφήσουν οι ομοφυλόφιλοι τα ιδιαίτερα τους αιτήματα για να πιάσουν μόνο τα ταξικά, αλλά για να παλέψουν, μέσα από μια ταξική θεώρηση, και για τα δικά τους πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα. Αυτό σημαίνει, ότι και το ταξικό κίνημα από την πλευρά του, πρέπει να αποδεχθεί και το δικό τους πλαίσιο πάλης, και όχι να το «εξαφανίσει» με τη δικαιολογία ότι προέχει το ταξικό. Γιατί ακόμα και αν προέχει το ταξικό, δεν σημαίνει ότι υπάρχει κατ’ ανάγκη κάποιου είδους conflict μεταξύ του ταξικού, και των αιτημάτων για δίκαιη(δεν λέω ίση θεωρώ το δίκαιη είναι πιο κατάλληλη) μεταχείριση ή για αναγνώριση πολιτικών δικαιωμάτων –εκεί όπου έχουν αδικηθεί- των LGBT. Δηλαδή οι μαύροι δεν ήταν δυνατόν να περιμένουν το σοσιαλισμό για να απαιτήσουν και να αγωνιστούν για ίσα, έστω και τυπικά σε πρώτη φάση, πολιτικά δικαιώματα.


Αν το ταξικό κίνημα δεν δώσει «βήμα» στους LGBT, τότε οι LGBT θα έλκονται από διάφορα μετά-νεωτερικά «κινηματικά» μοντέλα, όπως είναι για παράδειγμα το Gay Pride, που προσωπικά το βρίσκω ακραία σεξιστικό, και πιστεύω ότι το σωστό είναι να κρατάει κάποιος αποστάσεις και να ασκεί κριτική σε τέτοιου τύπου μορφές «διαμαρτυρίας». Το να πηδιέται ένα ζευγάρι είτε ομοφυλόφιλο είτε ετεροφυλόφιλο στη μέση μιας πλατείας, και από κάτω χιλιάδες άνθρωποι να κάνουν χάζι δεν πλησιάζει καν την αντίληψη που έχω εγώ περί κοινωνικού αγώνα. Αυτού του τύπου τα κινήματα, όπως και εκείνα τα τύπου femen, αποτελούν περισσότερο Happenings σκηνοθετημένα έτσι ώστε να γράψουν στο φακό, παρά αγωνιστικές διεξόδους ενάντια στην καταπίεση των γυναικών και των ομοφυλοφίλων.


Και μιας και αναφέρθηκα στο ζήτημα των μετά-νεωτερικών και τον φιλελεύθερων κινημάτων, θα επεκταθώ λίγο σε άλλη μια αρνητική τροπή που έχει παρατηρηθεί να παίρνουν κάποια φεμινιστικά κινήματα και κάποια κινήματα LGBT, αυτή των χαρακωμάτων. Να βλέπουν δηλαδή οι φεμινίστριες τους άνδρες εν γένει ως εχθρούς, και οι LGBT τους straight εν γένει ως εχθρούς. Όσον αφορά τον φεμινισμό, που έχω λίγο γνώση παραπάνω, υπάρχει τεράστια βιβλιογραφία, από γυναίκες φεμινίστριες κοινωνιολόγους(και άλλους επιστήμονες) που έχουν παράξει τέτοιου είδους ερμηνευτικά σχήματα χαρακωμάτων. Όπως έγραψα και παραπάνω, όταν το ταξικό κίνημα δεν είναι gay friendly ή feminism friendly, βοηθάει τέτοιου είδους μισαλλόδοξες θεωρίες να βρουν ευήκοα ώτα.

Δεν θα επεκταθώ άλλο σε αυτό το κομμάτι, αναγνωρίζω ότι σηκώνει πολύ συζήτηση και εγώ ίσα που το έξυσα, αλλά επειδή δεν θέλω να βγει τεράστιο το άρθρο θα προχωρήσω παρακάτω.

Δυο λόγια για το ΣΣ και τις υιοθεσίες


Σύμφωνο συμβίωσης:

Όσον αφορά στο σύμφωνο συμβίωσης είμαι full on υπέρ, με λίγα λόγια εγώ θα το ψήφιζα, το πώς και το γιατί το περιγράφω στο προηγούμενο μου άρθρο. Να ξεκαθαρίσουμε δε ότι α) το σύμφωνο συμβίωσης στη μορφή που ψηφίστηκε προχθές δεν είναι γάμος β) το σύμφωνο συμβίωσης από μόνο του δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να υιοθετήσει παιδιά. Δεν συμφωνώ ότι ανοίγει την πόρτα στις υιοθεσίες, αλλά ακόμη και έτσι να είναι, αποτελεί κάτι διακριτό, με το οποίο θα μπορούσε κανείς να συμφωνήσει, και όταν προκύψει το ζήτημα των υιοθεσιών θα μπορούσε να διαφωνήσει. Διότι αν το πάμε  με τη λογική της ανοιγμένης πόρτας, τότε και τα πολιτικά δικαιώματα που δόθηκαν στις γυναίκες άνοιξαν το δρομο για να κυβερνήσει η Θάτσερ, αυτό τι σημαίνει ότι έπρεπε να τους είχαμε εναντιωθεί;



Υιοθεσίες παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια:


Λοιπόν, όσον αφορά στις υιοθεσίες, προσωπικά δεν είμαι a-priori κατά, αλλά αν έπρεπε αυτή τη στιγμή να ψηφίσω θα ψήφιζα όχι, και αυτό διότι δεν έχω πειστεί υπέρ αυτών, αλλά ακόμα και αν είχα πειστεί, θεωρώ πως είναι νωρίς για να γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα(όποιος θέλει να μου ζητήσει να επεκταθώ ως προς αυτό). Τις περεταίρω ενστάσεις μου τις περιγράφω αναλυτικά στο παλιότερο άρθρο, δεν θα τις ξαναγράψω εδώ, τις διατηρώ ακόμα πάντως.


Πέρα από τα παραπάνω, πιστεύω ότι είναι υψίστης σημασίας ζήτημα όλο αυτό το πράγμα να το ερευνήσουμε ψύχραιμα… να μου πεις ποιος και γιατί και πως θα το κάνει αυτό; Πόσο μάλλον όταν βρισκόμαστε σε κοινωνίες καπιταλιστικές στις οποίες καμία έρευνα δεν αποσκοπεί πρωτίστως στο να εξυπηρετήσει τον άνθρωπο αλλά στο να αποφέρει κέρδος. Ναι αλλά, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε παντελώς τις αντικειμενικές πιέσεις που ασκούνται από την ίδια την κοινωνία, και σίγουρα δεν μπορούμε να απαντήσουμε, αν θέλουμε φυσικά να απαντήσουμε, στα επιχειρήματα της μιας ή της άλλης πλευράς με ένα «γιατί έτσι». Πχ ένα δυνατό επιχείρημα αυτών που στέκονται υπέρ των υιοθεσιών είναι το αν είναι προτιμότερο τα παιδιά να μεγαλώνουν σε ένα ίδρυμα ή με δυο –του ιδίου φύλου- γονείς; Θεωρώ πως το ζήτημα των υιοθεσιών δεν μπορούμε να το κρύψουμε κάτω από το χαλάκι, και αν είναι σήμερα ή αύριο να πάρουμε μια απόφαση υπέρ ή κατά, καλό θα ήταν τα επιχειρήματα μας να μην πηγάζουν ούτε από συντηρητικές προκαταλήψεις ούτε από «αριστερίστικο» ενθουσιασμό, ούτε από αφελής συναισθηματισμούς. Ακρότητες πάντως εκφράζονται και από τις δύο πλευρές.


Για παράδειγμα, διάφοροι μεταμοντέρνοι(καλλιτέχνες, επιστήμονες κλπ), προσπαθούν να μας παρουσιάσουν ότι το ορθό είναι η πλήρης αποσύνδεση του sex από το gender(δηλαδή του κοινωνικού φύλου από το βιολογικό). Από εκεί πηγάζουν διάφορες τρελές και παλαβές θεωρίες που επιτάσσουν ότι οι γονείς δεν θα πρέπει να συμπεριφέρονται διαφορετικά στο παιδί όταν είναι κορίτσι και διαφορετικά όταν είναι αγόρι. Φτάνουν σε σημείο να υποστηρίζουν ότι το παιδί δεν πρέπει να το αποκαλείς με γυναικείο όνομα αν έχει αιδοίο και με ανδρικό αν έχει πέος, διότι πρέπει να μην το επηρεάσεις και να το αφήσεις μόνο του να επιλέξει το φύλο του όταν νιώσει έτοιμο. Αυτό βέβαια πέρα από το ότι θα δημιουργήσει κατά πάσα πιθανότητα κρισάρα ταυτότητας στο παιδί, έρχεται και σε αντίθεση με αυτό που είπα πιο πάνω, ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι συνδυασμός του βιολογικού με το κοινωνικό και αυτά δεν μπορείς να τα αποσυνδέσεις. Παρόμοιες ακρότητες συναντώνται και στο φεμινιστικό κίνημα, όπου σύμφωνα με κάποιες αντιλήψεις περί ισότητας, οποιαδήποτε διάκριση μεταξύ των ρόλων του ανδρός και της γυναίκας αντιμετωπίζεται ως σεξισμός. Οι ρόλοι όμως αυτοί προσδιορίζονται και από τη διαφορετική βιολογία του άνδρα και της γυναίκας. Πχ η σωματική διάπλαση, η εγκυμοσύνη κλπ κλπ. Οι «διακρίσεις» ανάμεσα στα δυο φύλα δεν είναι πάντα αρνητικές, πχ δεν είναι λάθος η γυναίκα να απολαμβάνει κάποια έξτρα δικαιώματα σε σχέση με τον άνδρα επειδή μέσα στο σώμα της κυοφορούνται τα παιδιά. Είναι διαφορετικό λοιπόν κάποιος να διεκδικεί την ισότητα και διαφορετικό να διεκδικεί την εξομοίωση.


Δεν θα σας κουζουλάνω παραπάνω, σταματάω εδώ, όχι ότι δεν υπάρχουν άλλα πράγματα να ειπωθούν, αλλά επειδή καλό είναι να υπάρχει και διάλογος… Ας ελπίσουμε ο διάλογος να μην καταλήξει σε κυνήγι μαγισσών, σε εξυπνακισμούς και σε ανταλλαγή προσβολών ούτε από τη μια ούτε από την άλλη πλευρά.






Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

209 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφη τοποθέτηση. Μπράβο.


    Gin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κοινωνία αλλάζει με τρόπους που δε μπορούμε να φανταστούμε στην ολότητα τους. Η άποψη που έχουμε για το παρελθόν μας, ακόμα και το πιο πρόσφατο δεν μας δίνει το δικαίωμα να πιστεψουμε πως γνωρίζουμε εξολοκλήρου το χαρακτήρα μιας εποχής. Πόσο μάλλον μιας μελλοντικής εποχής. Θέλω να πω πως το κομμουνιστικό μας μέλλον θα είναι μια θαυμαστή και υπέροχη ανακάλυψη. Ενδεχωμένως μαζί με την κατάργηση της ιδιοκτήσίας να καταργηθεί ο θεσμός της οικογένειας και του γάμου όπως τον ξέρουμε σήμερα και τα παιδιά να τα μεγαλώνει συλλογικά η κοινωνία. Κάθε παιδί να έχει χιλιάδες πατεράδες και χιλιάδες μητέρες ή μόνο και μόνο έναν. Στη παρούσα συγκηρία θεωρώ πως το Κόμμα θα έπρεπε να είναι υπέρ στην υιοθεσία παιδιών απο ομόφυλα ζευγάρια σε περίπτωση που το παιδί είναι πάνω απο μία ηλικία που θα καθορίσουν επιστήμονες. Π.Χ τα 12.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ"
    Λοιπόν φιλαράκο, οφείλω να σου πω ότι το άρθρο σου είναι ίσως το πιο καλό και νηφάλιο που έχεις γράψει. Στο παρελθόν είχα στείλει μιαν έντονα επικριτική απάντηση σε κάποιο δημοσίευμα σου και έκτοτε απλώς διάβαζα τα διαμειβόμενα στον ιστότοπο σας. Για να βλέπω που βαδίζει ο πολιτικός χώρος στον οποίο κάποτε ανήκα.
    Έχω αποχωρήσει από το Κόμμα πολύ πριν το 1990 και από ό,τι αντιλαμβάνεσαι έχω έντονες ενστάσεις για τη σημερινή πολιτική του. Ωστόσο το ΚΚΕ έχει απόλυτο δίκιο σε ένα πράγμα: Να αντιτίθεται στην υιοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
    Ο χώρος τον οποίο τώρα υποστηρίζω – ο ΣΥΡΙΖΑ – έκανε ένα καλό νομοθέτημα για το «Σύμφωνο Συμβίωσης ατόμων του ιδίου φίλου». Καλό θα ήταν να το υπερψήφιζε και το ΚΚΕ, αλλά δεν πειράζει. Έτσι κι αλλιώς θα γίνει νόμος αλλά ελπίζω να μην υποκρύπτει την προοπτική υιοθεσίας (ή «τεκνοθεσίας» κατά το politically correct). Γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι εγκληματικό σφάλμα εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.
    Τα παιδάκια δεν είναι κατοικίδια ώστε να μπούμε σε ένα Pet Shop και να …διαλέξουμε. Είναι αδιαμόρφωτες προσωπικότητες και κανείς δεν έχει δικαίωμα να καθορίζει τη μοίρα τους, χωρίς τη θέληση τους. Η τεκνοθεσία είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και έχει χαλαρώσει υπερβολικά τις τελευταίες δεκαετίες, του γενικευμένου Laissez-faire. Και η χαλάρωση αυτή δεν είναι τεκμήριο προοδευτισμού. Μόνο να σκεφτείς τις υιοθεσίες παιδιών δολοφονημένων αριστερών από τους χουντικούς στην Αργεντινή και τα ανάλογα «κατορθώματα» της Φρειδερίκης…
    Βλέπω πως έχεις κάποιες αμφιβολίες για την άρνηση του Κόμματος σου να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο. Όμως επίσης ταλαντεύεσαι – αν κατάλαβα καλά – για την τεκνοθεσία. Εδώ κάνεις λάθος και, κατά τη γνώμη μου, το ΚΚΕ πολύ καλά κάνει και εναντιώνεται.
    Και μια παρότρυνση: Αναδιφήστε λιγάκι στην Ιστορία της σεξουαλικής ελευθερίας στην ΕΣΣΔ. Όχι μόνο στα πρώτα μετεπαναστατικά χρόνια αλλά και στην ύστερη σταλινική περίοδο. Θα ανακαλύψετε «πράμματα και θαύματα». Κάθε άλλο παρά «μουντή» ήταν. Ψάξτε και το θέμα του DNA. Η Επιστήμη εκεί εστιάζει και αυτό με κανένα τρόπο δεν σημαίνει πως η ομοφυλοφιλία είναι «ασθένεια».
    (Απαραίτητη διευκρίνιση: Είμαι straight και ό,τι γράφω πηγάζει από ανθρώπινο ενδιαφέρον για μια ομάδα συμπολιτών μας και από αυτό το αθεράπευτο χούι της ενασχόλησης με την πολιτική).
    "ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Λοιπόν φιλαράκο, οφείλω να σου πω ότι το άρθρο σου είναι ίσως το πιο καλό και νηφάλιο που έχεις γράψει. Στο παρελθόν είχα στείλει μιαν έντονα επικριτική απάντηση σε κάποιο δημοσίευμα σου και έκτοτε απλώς διάβαζα τα διαμειβόμενα στον ιστότοπο σας. Για να βλέπω που βαδίζει ο πολιτικός χώρος στον οποίο κάποτε ανήκα."

    Για να δεις που βαδιζει πρπεει να διαβαζεις ριζοσπαστη οδηγητη κομμεπ κλπ
    εμεις εδω ειμαστε οπαδοι
    αγωνιζομαστε με το κομμα
    αλλα δεν ειμαστε επισημοι ουτε καν ανεπισημοι εκφραστες του... για να μην δημιουργηθουν και παρεξηγησεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεγάλο θέμα.
    Νομίζω, το ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία διάκριση για κανένα λόγο και σε κανένα άνθρωπο είναι πλέον το στάνταρ, οπότε θα περιοριστώ στο θέμα του κινήματος και της υιοθεσίας.

    Το κίνημα των LGBT, εγώ πιστεύω ότι είναι αστικό ή μικροαστικό κίνημα, το αντίστοιχο των σουφραζέτων θα μπορούσε κάποιος να πει, για τον λόγο ότι σε τελική ανάλυση το μόνο δικαίωμα που ζητάνε είναι αυτό του γάμου και τις υιοθεσίας (απόλυτα σχετικό με το πως προσδιορίζονται), και όλα τα άλλα δεν έχουν καμία σημασία για αυτά τα άτομα.
    Με λίγα λόγια, δεν πιστεύω ότι το ταξικό κίνημα μπορεί να φέρει κοντά του το LGBT, γιατί δεν έχουν τίποτα κοινό αυτά τα 2 όσο το 2ο περιορίζεται αυστηρά και μόνο στα αιτήματα που έχει σήμερα. Το ταξικό κίνημα τώρα θα μπορούσε να κάνει πράγματα που θα φέρουν κοντά αυτά τα άτομα, αλλά θα κινδύνευε να χάσει τον στόχο του, και να γίνει κάτι άλλο.
    Στο θέμα του παιδιού εγώ είμαι κατά, καθαρά για θέματα ισορροπημένων προτύπων και το τονίζω, όχι σωστών, αλλά ισορροπημένων! Για τον ίδιο λόγο είμαι κατά και τις υιοθεσίας από έναν γονέα.
    Για το θέμα των παιδιών που μένουν στα ιδρύματα, δυσκολεύομαι να απαντήσω, γιατί καμία λύση στο έδαφος του καπιταλισμού δεν είναι ολοκληρωμένη και σωστή, οπότε πρέπει να μπούμε στην λογική περιορισμού της ζημιάς.
    Ε άμα έπρεπε σόνι και ντε να δώσω απάντηση, θα έλεγα ότι αν θέλει ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων να υιοθετήσει παιδί για να το σώσει, ότι θα έπρεπε να βρει και μια γυναίκα (φίλη ή ότι νάνε) η οποία θα μπορούσε να επισκέπτεται σε συχνή και σταθερή βάση την οικογένεια και να ζει με το παιδί σαν να είναι δικό της, ώστε να του δίνει και αυτό το πρότυπο, της μάνας.

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη βλεπεις το κινημα lgbt οπως ειναι τωρα, δεν εννοω να ερθει αυτο να κανει μετωπο με εμας, και ισως θα επρεπε να το ειχα ξεκαθαρισει.
      Εγω μιλαω οτι τα ατομα που ειναι lgbt
      θα μπορουσαν να διεκδικησουν δικαιωματα
      σε συνδυασμο με τα ταξικα/εργατικα δικαιωματα
      αλλα σιγουρα αυτα τα ατομα, εχουν και ιδιαιτερες κινηματικες επιδιωξεις, οπως ιδιαιτερες κινηματικες επιδιωξεις ειχαν και οι γυναικες που αγωνιζονταν στις γραμμες του εργατικου ταξικου κινηματος(και ακομα εχουν)
      αυτο εννοω, και οχι καποιου ειδους μετωπο η κατι παρομοιο με τον ηδη υπαρχοντα "χωρο"

      Διαγραφή
    2. Κατάλαβα, έτσι όντως θα μπορούσε να γίνει κάτι αλλά μόνο αν γινόταν συνειδητά, κάτι που το βλέπω λίγο χλωμό.
      Και επειδή τα έξτρα αιτήματα μιας τέτοιας κίνησης θα ήταν νομίζω πολύ λίγα και με πολύ μικρό βάρος για να δικαιολογηθεί μια διαφορετική οντότητα, θα έχανε την ουσία του.
      Γι'αυτό θεωρώ ότι μιλάμε για αστικό ως μικροαστικό κίνημα, και για αυτόν το λόγο πιστεύω ότι τα φτωχά στρώματα των LGBT εκφράζονται μια χαρά από την Λ.Σ., με εξαίρεση την υιοθεσία-οικογένεια, η οποία όμως είναι δύσκολη για όλους, αλλά μετά πάει αλλού το θέμα.

      Σε τελική ανάλυση, νομίζω θα μας βοηθούσε να δούμε με σιγουριά γιατί τα αιτήματα τους περιορίζονται εκεί που περιορίζονται, για να ξέρουμε αν όντως έχουμε να κάνουμε με στρώματα που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε να φέρουμε κοντά μας λόγο της τάξης στην οποία ανήκουν...
      Σορι αν το έμπλεξα λίγο...

      Κώστας

      Διαγραφή
  6. Φίλε, πολύ ενδιαφέρουσα η προσέγγισή σου και οπωσδήποτε νηφάλια. Συμφωνόντας σε πολλά, κάποιες παρατηρήσεις από τη μεριά μου:
    1.- Το "κίνημα" έχει εξελιχθεί και η ιστορία περί ΣΣ αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Τώρα πια το ακρωνύμιο είναι LGTBQIA (Lesbian, Gay, Bisexual, Transsexual, Queer, Intersex, Asexual)! Και με τη φόρα που έχουν πάρει, φαίνεται θα έχουμε συνέχεια. Γρήγορο συμπέρασμα λοιπόν: Ουσιαστικά δεν πρόκειται για κίνημα και παρά τις συνάφειες, ούτε με το φεμινιστικό μπορεί να συγκριθεί. Δεν έχει κινηματικά χαρακτηριστικά. Εμφανίζεται μη ενιαίο, πέρα από ένα τυχαίο άθροισμα αδιαμόρφωτων θέσεων. Ο δυναμισμός του εξαντλείται σε κινήσεις "εντός των (αστικών) τειχών", είτε με επικοινωνιακού τύπου παραστάσεις, είτε με κινήσεις προσωπικοτήτων, επίσης επικοινωνιακού χαρακτήρα. Ζητήματα που σωστά θίγεις κι εσύ. Κάνουν μόνο κινήσεις εντός του επιτρεπόμενου και έχουν στόχους εντός του επιτρεπόμενου. Με λίγα λόγια εκμεταλλεύονται τις ήδη διαμορφωμένες αλλαγές στις αντιλήψεις της κοινωνίας και την ανοιχτή υποστήριξη που τους παρέχει η κυρίαρχη αστική ιδεολογία. Και είναι φανερό ότι οι περισσότεροι δεν ενδιαφέρονται ούτε για πραγματικά δικά τους προβλήματα, όπως π.χ. η περίπτωση Χατζησάβα, η τεκνοθεσία κλπ. Τα κίνητρά τους είναι στενά υποκειμενικά και η θεώρησή τους μικροαστική. Με την έννοια λοιπόν αυτή, θεωρώ ανεδαφικό να περιμένεις, έστω υποθετικά, ότι θα μπορούσαν σαν "κίνημα" να εγκαταλείψουν την σαφώς εχθρική στάση προς το ταξικό εργατικό κίνημα και να θελήσουν να ενταχθούν έστω περιφερειακά σε αυτό. Οπότε, σε μια τέτοια περίπτωση, το μόνο που θα μείνει θα είναι η πρωτοβουλία του ταξικού κινήματος να "εντάξει τα αιτήματά τους". Ενέργεια, όχι απλώς επικίνδυνη, αλλά αναποτελεσματική. Μακάρι να ήταν τα πράγματα αλλιώς, αλλά δεν είναι. Άλλωστε το ταξικό κίνημα έχει ανοιχτές τις πόρτες του οποιαδήποτε στιγμή να ενταχθεί όποιος συμφωνεί με τους στόχους του και με τις όποιες διαφορετικότητες.
    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δες το σχολιο που εκανα παραπανω φιλε μου
      δεν εννοω το υπαρκτο "κινημα" αλλα τους ανθρωπους αυτων των κατηγοριων
      δεν μιλαω για καποιο "μετωπο" με αυτο το κινημα αλλα για αναγνωριση καποιων αιτηματων αυτων των ανθρωπων και ενταξη καποιον απο αυτων στο ευρυτερο ταξικο πλαισιο παλης

      Το ξερω οτι να προσπαθεις να κανεις μετωπο με το ηδη υπαρχον αυτου του ειδους κινημα ή "κινημα" ειναι σαν να θελεις να κανεις μετωπο με το συριζα ή την ανταρσυα... δεν μιλαω για κατι τετοιο, ισως δεν το εκανα αρκετα ξεκαθαρο μεσα απο το κειμενο γιατι το θεωρησα αυτονοητο.

      Διαγραφή
    2. το διάβασα και φυσικά συμφωνώ. Δεν αντιπαρατίθεμαι μαζί σου. Μάλλον συμπληρώνω αυτό που έχω στο κεφάλι μου. Όπου υπάρχει διαφοροποίηση, είναι σε επί μέρους.
      Κώστας Χ.

      Διαγραφή
  7. (συνέχεια)
    2.- Είμαι υιοθετημένος και έχω υιοθετήσει (έτσι το λέγαμε τότε). Ξέρω λοιπόν ότι οι σύγχρονες επιστημονικές αντιλήψεις, θεωρούν ότι δεν είναι το παιδί που "τίθεται" σε μια οικογένεια, αλλά η οικογένεια πρέπει να καλύπτει τις προδιαγραφές, να είναι "κατάλληλη" για να της ανατεθεί το μεγάλωμα ενός παιδιού. Οι αντιλήψεις είναι καθαρά "παιδοκεντρικές" και από όσο γνωρίζω, είναι ιδιαίτερα αυστηροί σε αυτό. Κατά συνέπεια, πέρα από την ταυτόσημη άποψη με τη δική σου, με ενδιαφέρει, πριν πάρω θέση για τηνς τεκνοθεσία σε ομόφυλα ή σε μόνους γονείς, να ακούσω την άποψη των ειδικών. Και να ξεκαθαρίσουμε κάτι, εδώ δεν είναι αμέρικα και αγγλία, να βγαίνει ο Έλτον Τζον και να γ@μ@ει με τον παρά του. Εδώ είναι Ελλάδα και απαιτώ και διεκδικώ, τέτοιες αποφάσεις να τις παίρνει (έστω αυτή η θεόστραβη) η κοινωνία, ακόμα και με τον κίνδυνο του ενδεχόμενου λάθους.
    3.- Στο τελευταίο ζήτημα, υπάρχει και μια προβληματική κατάσταση σε ένα ακόμα πεδίο: Είναι γνωστή η σύγχρονη τάση της πλήρους αυτονόμησης της δράσης του ανθρώπου από το φυσικό του περιβάλλον, ανεξάρτητα από τις συνέπειες που αυτό εγκυμονεί. Δεν επεκτείνομαι σημειώνω μόνο τα παραδείγματα μιας πηρηνικής ή μιας οικολογικής καταστροφής. Με την έννοια αυτή και προσπαθώντας να μείνω σε μια θεώρηση υπό το πρίσμα της υλιστικής διαλεκτικής, βρίσκω αυτήν την τάση επικίνδυνη. Ο άνθρωπος, όσο και αν αυτονομείται η σκέψη του, δεν παύει να είναι παράγωγο, μια μορφή της έμβιας ύλης, ένας εξελιγμένος ζωντανός οργανισμός. Ένα από τα οκτώ βασικά χαρακτηριστικά ενός ζωντανού οργανισμού, είναι και η αναπαραγωγή. Και μάλιστα θεωρείται ευθύνη ολόκληρης των ανθρώπινων κοινωνιών, γι' αυτό υπόκειται σε θεσμούς ελέγχου και προστασίας. Με αυτό τί γίνεται; Το έχουμε ξεπεράσει σε βαθμό ώστε να ανάγουμε την επιλογή της αναπαραγωγής σε ατομικό αποκλειστικά δικαίωμα που θα μπορεί να λυθεί είτε με τα ορφανά κάποιων πληβείων που δεν μπορούν να τα μεγαλώσουν, ή σε εναλλακτική με την in vitro γονιμοποίηση; Μου φαίνεται αδιανόητα εγωιστική και αντιεπιστημονική μια τέτοια τοποθέτηση. Διευκρινίζω εδώ, ότι δέχομαι τα επιχειρήματά σου σχετικά. Δέχομαι και την επιλογή οποιουδήποτε για τεκνοποίηση ή όχι και με ποια μέθοδο. Εκείνο που δεν μπορώ να δεχτώ είναι η επίσημη θεσμοθέτησή του και κατ' επέκταση η επέκτ5ασή του σε κυρίαρχη ιδεολογική θέση.
    Ευχαριστώ και συγγνώμη για το μακρυνάρι!
    Κώστας Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το τελευταίο
      Ποτε οι gay δεν απειλουσαν σε τετοιο βαθμο τους δεικτες γενητικοτητας ωστε να ειναι προβλημα, αν φταναμε σε κατι τετοιο θα αλλαζε η συζητηση
      γιατι αν το παμε ετσι δηλαδη, ειμαι και εγω "ανωμαλος" που ειμαι τωρα 37 και δεν εχω κανει παιδια...
      Ποτε δεν ηταν λοιπον το κυριαρχο η ομοφυλοφιλια ουτε και ποτε θα γινει... τουλαχιστον αυτη τη στιγμη με κανενα τροπο δεν "απειλουμαστε" απο μια τετοια εκδοχη...και δεν ξερω και καμια κοινωνια στην οποια να ηταν το κυριαρχο

      Διαγραφή
    2. Και εννοειται δεν ειμαι υποστηρικτης της θεσης τα παιδια των μη εχοντων χρηματα να πωλουνται η να χαριζονται σε ζευγαρια ομοφυλοφιλων η ετεροφυλοφιλων σαν να ειναι εμπορευμα με το σκεπτικο οτι οι γονεις τους δεν μπορουν -λογω οικονομικων- να τα μεγαλωσουν. Αντιθετα εκει το κρατος θα πρεπει να ενισχυει τους βιολογικους γονεις- βεβαια ποιο κρατος θα μου πεις...

      Και ξαναλεω... αν επρεπε να διαλεξω τωρα υιοθεσιες η οχι απο ομοφυλοφιλα ζευγαρια, θα διαλεγα οχι, ακριβως επειδη δεν τα εχω ξεκαθαρα στο μυαλο μου, και θεωρω ουτε οτι αυτοι που ειναι υπερ τα εχουν ξεκαθαρα. Επισης πιστευω οτι εχει τεραστια σημασια σε τι ειδους κοινωνια προσπαθεις να περασεις ενα τετοιο μετρο και ποτε!

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ με όσα λες σχετικά με την τεκνοθεσία και στο άρθρο, αλλά και στα σχόλια. Αν υπάρχει μια μικρή διαφοροποίηση θα έλέγα ότι εγώ θα ήμουν περισσότερο κάθετος στην αντίθεσή μου.
      Και φυσικά δεν θεωρώ ότι τίθεται ζήτημα κινδύνου υπογεννητικότητας. Μάλλον δεν εκφράστηκα σωστά λόγω πιεσης χώρου. Εκείνο που βάζω στη συζήτηση, είναι η γενικότερη τάση που έχει τον χαρακτήρα οργανωμένης ιδεολογικής καμπάνιας. Η επιβράβευση του υποκειμενισμού, με τη μορφή της προστασίας δήθεν των ατομικών δικαιωμάτων, ακόμα και αν αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη μέχρι σήμερα γνώση για τη θέση του ανθρώπου μέσα στο φυσικό του περιβάλλον, όπως αυτή αντιμετωπίζεται από τη σκοπιά της υλιστικής διαλεκτικής. Μπορεί να φαίνεται άσχετο και αν θέλεις αγνόησε τον προβληματισμό μου. Δεν ισχυρίζομαι ότι το θέμα της τεκνοθεσίας των ομόφυλων είναι σημαντικό. Μια παρονυχίδα είναι ποσοτικά και ποιοτικά, αλλά δεν παύει κατά τη γνώμη μου να εντάσσεται σε έναν σχεδιασμό γενικότερο που στρέφεται ουσιαστικά κατά της κοινωνίας. Και από εκεί πηγάζει και η εχθρική επιθετική στάση απέναντι στο ταξικό κίνημα.
      Κώστας Χ.

      Διαγραφή
  8. Έτη φωτός μακριά σε σχέση με τις υστερίες διάφορων στο προηγούμενο ποστ, ασχέτως συμφωνίας ή όχι με τα όσα μπαίνουν από όλους εδώ. Φαίνεται ποιοι θέλουν να συζητήσουν το θέμα σοβαρά κι ειλικρινά και ποιοι είναι οι "υπερασπιστές" που περιέγραψα εκεί.
    Κώστα Χ. είμαι πιο κοντά στην άποψή σου, το 3ο ζήτημα που βάζεις είναι πολύ σημαντικό.
    Επίσης επειδή μιλάμε για ΕΕ και καπιταλισμό γενικά, κι επειδή βλέπεις αυτοί που σου ψαλιδίζουν έως τσεκουρώνουν κάθε μέρα δικαιώματα, να κόπτονται για άλλα με περίσσιο "πάθος" (όταν συμφέρει), θα δούμε και σε βάθος χρόνου τι κρύβει αυτή η φούρια, είτε έχει να κάνει με τις συνειδήσεις είτε με διάφορες μπίζνες που ενδεχομένως να ανοίξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΣΕΓΓΥΣΗ ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ
    ΑΝΤΩΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεκτο φιλε μου, αν και τα "γαλλικα" ειναι επειδη ηθελα να δωσω εμφαση σε καποια πραγματα που μου μοιαζουν εξωφρενικα σε αυτες τις στερεοτυπικες αντιληψεις.

      Διαγραφή
  10. Θα συμφωνησω και εγω οτι ξεκινησε μια εξαιρετικη συζητηση ασχετα με το αν συμφωνει καποιος η διαφωνει. Θα την παρακολουθησω με ενδιαφέρον. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι,αλλα αυτη την φορα μην αρχισεις παλι τους χαρακτηρισμους (σκουπιδια,γουρουνια,ανωμαλοι,προβοκατορες) οπως προχτες..Γιατι ολοι εκφραστηκαν (διαφωνουντες και μη)πολυ κοσμια και ωραια!
      ΓΚ

      Διαγραφή
  11. εγω εχω μια απορια!
    εχουμε χυσει τονους ηλεκτρονικης μελανης για το θεμα μια βδομαδα τωρα, για ενα θεμα που κατα την αποψη μου ειναι απλο.
    αλλα ας προχωρησω στην απορια μου.
    την ωρα που η κυβερνηση της ξαναριστερας διαλυει οτι αφησαν οι αλλοι, προετοιμαζει την θυελα απο τον γεναρη, τα ματ συλαμβανουν εργατες που απεργουν, οι καρκινοπαθεις και οι οροθετικοι (που πολυ μεγαλο ποσοστο τους ειναι ομ/λοι) δεν εχουν φαρμακα και εμεις γραφουμε δεκαδες ποστ για το θεμα και στα υπολοιπα υπαρχουν 1-2 στην καλυτερη.

    το ΚΚΕ ειναι ξεκαθαρο και λεει ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ, εχει διαφωνια στην υιοθεσια και τελος.
    αρνουμαι να καθησω να συζητησω παραπανω για τα δικαιωματα μιας σεξουαλικης μειονοτητας (γιατι αυτο ειναι) την ωρα που η κυβερνηση και η αρχουσα ταξη μου αφαιρει τη ζωη.
    οπως εγραψα και στο σφυροδρεπανο, ασχολουμαστε με αυτο και να δω αν δεν ασχοληθουμε με τα βασικα, ΟΛΟΙ, σε ποιο παιδικο σταθμο θα παμε τα παιδια μας, σε ποιο νοσοκομειο, σε τι εκπαιδευτικο συστημα θα σπουδασουν και με τι δικαιωματα θα βγουν στη δουλια, αν θα βγουν γιατι μπορει να εχουν γινει κρεας για τα κανονια ή να τους εχει σκασει κανενας με γιλεκο στο μετρο.

    μπορουμε να συνεχισουμε να ασχολουμαστε με αυτο την ωρα που μας πηδαει η αριστερη μας κυβερνηση και στο thread της επομενης απεργιας (αρχες του χρονου) να συζηταμε για το αν το ΠΑΜΕ ειναι ομοφοβικο και το αν πρεπει να απεργησουν.
    λεω λοιπον εγω οτι καλω απαντες (οποιοδηποτε σεξουαλικο προσημο και προτιμηση εχουν) στην επομενη απεργια οχι απλα να συμμετεχουν, αλλα να κανουν το απαν για να οργανωσουν την απεργια στους χωρους εργασιας ή στην γειτονια τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Modesto

      εχουμε γραψει και χιλιαδες ποστ για τα αλλα θεματα που λες
      εγω προσωπικα οσα χρονια γραφω, και ειναι πολλα, εχω γραψει 2 μοναχα θεματα για τα σσ τα δικαιωματα ομοφυλοφιλων κλπ οποτε δεν θα δεχθω την κριτικη οτι εστιαζω εκει και αφηνω τα υπολοιπα

      θεωρω σημαντικο και αυτο το ζητημα, θεωρω οτι γενικα δεν εχει συζητηθει οσο θα επρεπε απο εμας τους κκεδες και καλο ειναι που γινεται αυτη η κουβεντα και δεν την βαζουμε κατω απο το χαλακι

      Πρεπει μεγαλο μερος της προσοχης μας να ασχολειται με το τι προσπαθει να περασει και τι να μην περασει η "κυβερνηση της αριστεροδεξιας" αλλα δεν πρεπει αυτο το ζητημα να μονοπωλει και την προσοχη μας, οι αγωνες μας και οι θεσεις μας δεν μπορουν να καθοριζονται μονο απο το τι μαλαγανιες κανει το συριζα για να εξυπηρετησει την αστικη ταξη, πρεπει να προχωραμε και παραπερα. Και εν πασει περιπτωση δεν βρισκω κατι κακο στο να μας προβληματιζουν πολλα και διαφορα απο οσα συμβαινουν στην κοινωνια μας...



      Διαγραφή
    2. Τελος κανεις δεν αμφισβητησε τα περι απεργιας και τα περι μαζικης συμμετοχης ασχετως σεξ. προσανατολισμου
      ποσο μαλλον εγω που συμμετεχω σε ολες τις απεργιακες κινητοποιησεις και τα συλαλητηρια του ΠΑΜΕ τα τελευταια 6-7 χρονια

      Διαγραφή
    3. Συντροφε με ολο τον σεβασμο αυτο που λες ειναι απολυτα σωστο οτι πρεπει να μιλαμε για ολα. Οταν εχεις απεναντι σου μια εγκληματικη κυβερνηση με δηθεν αριστερη προβια που προσπαθει με αλητεια να προχωρησει νομιζω οτι πρεπει να ειμαστε πολυ προσεκτικοι οπως και κανουμε. Μη παρεξηγησεις τα λογια μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Poe δεν αναφαιρομαι σε εσενα
      Αναφερομαι σε ολους αυτους που εχουν βρει ευκαιρια να μιλησουν για ολα τα υπολοιπα πλην των βασικων.
      Ξερω τοτι κανεις και επι του πρακτεου και ως μπλογκερ και δεν αμφισβητω τιποτα. απλα δεν αντεχω αλλο να σχολουμαστε με αυτο το ζητημα, το οποιο ανεβαινει ξανα στην επιφανεια "και αναγκαζομαστε" να απανταμε καθε φορα που το κομμα μπαινει στο ματι και πρεπει με καποιο τροπο σε ενα κοσμο προοδευτικο να φανει αναχρονιστικο

      Διαγραφή
  12. Παρά καποιες μικρές διαφωνίες που έχω θεωρεί την τοποθέτηση σου poe πολύ σοβαρή παρά το ότι είναι αντίθετη με το ΚΚΕ και τα μέλη του όπως έχει φανεί εδώ μέσα. Πάρολα αυτά έχω πειστεί ότι το να μεγαλώνουν ένα παιδί δύο άτομα του ίδιου φύλου δεν θα έχει καμία επίπτωση στο μεγάλωμα του(αρκεί τα 2 άτομα που το μεγαλώνουν να είναι σωστοί ανθρωποι). Ανάλογα παραδείγματα είναι τα παιδια διαφορετικής θρησκείας (στην Ελλαδα) που από ότι έχω παρατηρήσει μεγαλώνοντας γίνονται ποιο ευαίσθητα σε ανθρώπινα δικαιώματα (ειδικά τα αβάπτιστα). Βέβαια αυτο θέλει μεγάλη κουβέντα. Οσον αφορά τις ενστάσεις περι μπουλινγκ ο ποιο εύκολος τρόπος να δεχτεί κάποιος κάτι είναι να το βλέπει καθημερινά μπροστά του η κοινωνία αλλάζει κάθε μέρα. Για να δούμε και κάτι ακόμα όταν μιλάμε ότι η οικογένεια είναι μαμά-μπαμπάς αποκλείουμε οικογένεις που μεγαλώνουν παιδιά μονες τους και κάτι βασικό.Σήμερα στον καπιταλισμό δεν υπάρχει το μαμα -μπαμπας!Ο μπαμπας συνηθως δουλευει απο το πρωι μεχρι το βραδυ πολλες φορες και η μαμα και τα προτυπα ειναι η γιαγια ο παππους η θεια και η ανεργη γειτονισα.Για να μη μιλήσω για οικογένειες που απλα είναι ακατάλληλες λογω του τρόπου που μεγάλωσαν οι γονείς(βια κτλ)που πάλι συνδεεεται με τον καπιταλισμο. Για καποιους που λένε ότι δε μπορεί να δημιουργηθεί ένα κίνημα που να βάζει και ταξικά χαρακτηριστικα θα διαφωνήσω. Είναι δυσκολο αλλά εδώ είναι που πρέπει να παίξει κάθε κομμουνιστικο κόμμα το ρόλο του.Με το να τους απομακρύνει όμως με αυτό τον τρόπο τους δείχνει ότι δεν υπαρχει ένας αλλος δρόμος(κομμουνιστικος)που θα λυθουν τα προβληματα του και το σπρώχνει σε εκδηλωσεις τυπου gay pride.

    κουνελι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ρε συ μοντεστο δε μπορεις να καταλαβεις οτι μαυτα που λες(το ΚΚΕ οχι εσυ) δε προκειται να ερθει κανενας στην πορεία μαζί σου.Γιατι θα σου πει ότι σε ένα απλό θέμα που δε σου κοστίζει τίποτα όπως το σύμφωνο συμβίωσης δείχνεις άκαταννόητες άμυνες για τον απλό ανθρωπο.Άρα για ποιον άλλο κοσμο θα παλέψω μαζί σου!
    κουνελι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουνελι
      Οκ εγω δεχομαι την κριτικη
      απο την αλλη
      μετα το ΚΚΕ -με τα οποια προβληματα του- το χαος
      και ειναι μεγαλη αληθεια αυτο

      Διαγραφή
  14. Το ότι σήμερα στον Καπιταλισμό οι Ανθρωποι δουλεύουνε πολλές ώρες για να επιβιώσουνε δεν αποτελεί δικαιολογία ουτε επισης αποτελεί δικαιολογία το αν λειπει ο ενας απο τους δυο γονείς. Είναι αδυνατον να μεγαλώνουνε παιδια με πρότυπο Πατέρα μητέρας δυο αντρες η δυο γυναίκες. Η Λαικη Συμμαχία υπάρχει ο μονος διαχωρισμός που μπαινει ειναι Ταξικος αρα μεσα απο εκει μπορεί να παλεψει ο καθενας για ολα τα ζητήματα ανεξαρτητα απο το τη κανει στο κρεβατι του με στοχο παντα την ανατροπη του καπιταλισμου και οχι τα παραμυθια οτι θα γινει ανθρωπινος. Πολυ σωστη λοιπον η σταση του ΚΚΕ ξεβρακωνοντας και τον συριζα απο το προπετασμα καπνου για τα Εγκληματα του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη σε νοιαζει για το ΚΚΕ δικο μας προβλημα. Τραβα τον δρομο σου. Απο τετοια αγαπη χορτασαμε. Αφου βαδιζουμε λαθος τοσο το καλυτερο για εσας............ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. που ρε ανεγκεφαλε κουνελι διαφωνει το ΚΚΕ ή εγω με αυτα που γραφει ο Poe;
      αι στο διαλο πια με τη λασπη!
      το ΚΚΕ ειναι εναντια σε καθε διακριση, που υπαρχει διαφορα μεταξυ ΚΚΕ και οπαδων του;
      στην υιοθεσια το ΚΚΕ λεει οχι οπως και οι περισσοτεροι που διαβασα, ειτε με επιφυλαξεις ειτε οχι. ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ειναι επουσιωδες. απο που προκυπτει το ΚΚΕ και τα μελη του και οι οπαδοι του ειναι ομοφοβικοι, οταν συμφωνα και με τα λεγομενα σας οταν την κραζετε, εχουμε εδω και χρονια βουλευτη ομ/λο την οποια μαλιστα την βγαζουμε και πρωτη σε σταυρους; καταλαβαινετε τι γραφετε ή απλα γραφετε μαλακιες απλα για να γραφετε;;;;

      παμε παρακατω, ειτε λοιπον περασει η υιοθεσια ειτε οχι, ειτε περασει ξεχωριστη νομικη διαταξη (περαν απο τις υπαρχουσες που επιτρεπουν στα gay ζευγαρια να ειναι νομικα κατωχυρωμενα), θα παλεψουμε ΟΛΟΙ μαζι να μην καταστραφει η υγεια, η παιδεια, τα εργασιακα δικαιωματα;
      εγω θα χαρω πολυ να εμφανιστει πανο απο καποια οργανωση ομ/λων στη συγκεντρωση του ΠΑΜΕ στην απεργια που να συμμετεχει στην απεργια, γιατι εμεις ξεχωριζουμε τον κοσμο με την ταξικη του καταγωγη και δεν δινουμε δεκαρα για το τι κανει στο κρεβατι του.

      αντιθετα, βλεπω οτι ενα κομματι του κοσμου αυτου (το ενεργο των social media), και οχι της πραγματικης ζωης, βαζει ως προαπαιτουμενο για να συμμετεχει σε ενα αγωνα ζωης και υπαρξης για την εργατικη ταξη, το αν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ συμφωνουν με την υιοθεσια.
      αντιθετα κανουν γαργαρα την θεση του ΚΚΕ που λεει οτι θεωρει αντιδραστικο το συμφωνο και για τα ερ/λα ζευγαρια, γιατι δεν τους συμφερει να βγαλουν αντιδραστικο το ΚΚΕ.
      οταν λοιπων καταλαβετε γιατι το ΚΚΕ λεει αντιδραστικο το συμφωνο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ απο το σεξουαλικο προσημο των ζευγαριων τοτε ισως βγαλουμε ακρη!
      βεβαια θα βγαλουμε ακρη αν εχουμε διαθεση, αν απλα γραφουμε γιατι το ΚΚΕ πρεπει να φανει αντιδραστικο τοτε δεν υπαρχει περιπτωση ποτε.

      για να επανελθουμε, τι θα κανεις για να οργανωσεις την απεργια στον χωρο εργασιας σου;;;;;

      Υ.Γ. απο τους αγαπημενους μου καλλιτεχνες ειναι αυτος https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A1%CE%BF%CE%BC%CF%80_%CE%A7%CE%AC%CE%BB%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BD%CF%84

      Διαγραφή
    3. Συντροφε ειναι βαλτοι υπαρχει συγκεκριμενο αντικομμουνιστικο σχεδιο καθοδηγουμενο απο ενιαιο κεντρο για το πεταγμα λασπης και την δημιουργια συγχησης. Τσιρακια του συριζα και του καπιταλισμου ειναι και βρισκονται σε πανικο και απογνωση. Ας απολαυσουμε το παραληρημα τους. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. https://www.youtube.com/watch?v=ASy0Fk5qSd0 απο το 16:00 και μετα, απλα!

      Διαγραφή
    5. δεν ειναι απλα shit back and relax. υπαρχει προσπαθεια να ταυτιστουμε με τα αυγα (απο ποιους; απο αυτους που ηταν παρεα στις πλατειες ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) και να μας παρουσιασουν ετσι οπως προσπαθουν.
      το ιδιο -αναλογικα- προσπαθησαν να το κανουν με τις αραβικες "επαναστασεις" αλλα ξεβρακωθηκαν ή με τις πατατες. εκει η πραγματικοτητα τους εκανε ρομπα, στο συγκεκριμενο ομως αργει η δικαιωση και αισθανονται οτι μπορουν να λενε οτι θελουν.
      ασε που κανουν επισης γαργαρα το γεγονος οτι το κομμα επειδη λειτουργει και σκεφτεται διαλεκτικα, αφηνει περιθωριο για αλλαγη στη σταση του, καθως την στηριζει πανω σε επιστημονικα δεδομενα και οχι με το θυμικο του καθενος

      Διαγραφή
    6. Το ειχα δει το Βιντεο. Ξεκαθαρη απαντηση για οποιον θελει να καταλαβει. Οποιος δεν θελει δεν πειραζει.........ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    7. Η Μεγαλη πλακα ειναι οτι τοτε μας κατηγορουσανε οτι δεν ειμαστε με την Αραβικη Ανοιξη.........και αφου σπασανε τα μουτρα τους τωρα τουμπα το βιολι γιατι δεν διαλεγουμε τον Ρωσο Ιμπεριαλιστη το Ιραν και την Χεζμπολαχ.......Μιλάμε για τεράστια υποκριτικα ταλεντα...........ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  15. Δε θα το έλεγα απλό το θέμα, ούτε είναι χωρίς κόστος. Δε νομίζω πως το ΚΚΕ δεν έχει επίγνωση του κόστους μιας απόφασης και το πόσο θα διαστρεβλωθεί η θέση του, συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια. Για όσους πάλι ψηφίζουν γενικώς "ελαφρά τη καρδία" άλλο θέμα.
    Επαναλαμβάνω: Αυτοί που δίνουν κατευθύνσεις, δηλαδή η ΕΕ κλπ, τσακίζουν δικαιώματα και λαούς εντός κι εκτός Ευρώπης (ανεξαρτήτως σεξουαλικής επιλογής), το να έχουν τέτοιες επιλεκτικές "ευαισθησίες" ξαφνικά, πέρα από το υποκριτικό του πράγματος, με κάνει πολύ καχύποπτο για τις προθέσεις τους, δε ξέρω που το πάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πιανοντας το νημα απο την αναρτηση του zoot horn rollo
      ο πρωθυπουργος ή προεδρος του λουξεμβουργου (δεν θυμαμαι τι εχουν αυτοι) ειναι ομ/λος, παντρευτηκε και ολα καλα, το ιδιο εχουν δηλωσει πολλοι πολιτκοι στην αγγλια και στην ολλανδια, εμποδισε κανεναν απο αυτους να βομβαρδισει τον μισο πλανητη και να καταστρεψει εργατικα δικαιωματα; αυτους το ΚΚΕ τους στηλιτευει οχι για την σεξουαλικη τους προτιμηση, αλλα για την πολιτικη τους θεση.
      μπορειτε να καταλαβετε την διαφορα ή θα συνεχιζετε να λετε ψεματα για την θεση του ΚΚΕ;;;

      Διαγραφή
  16. συμφωνω με οσα λεει ο Poe και μαλιστα θεωρω οτι δεν θα επρεπε να ειναι τοσο μεγαλο το ποστ του.
    Οχι γιατι το θεμα δεν ειναι σοβαρο,αλλα γιατι νομιζα οτι αυτα ηταν
    "λυμενα" στην σκεψη νεων ανθρωπων και μαλιστα αριστερων.
    Ξαναλεω την θεση μου που ειναι οσο πιο απλη γινεται(και νομιζω ταιριαζει με του Poe)
    Συμφωνο Συμβιωσης:
    Αρθρα για υιοθεσια;ΟΧΙ
    Αρθρα για αστικα/οικογενειακα δικαιωματα;ΝΑΙ

    μια παρατηρηση μονο:
    καποιος χτες ειπε για ζωοφιλα σκουπιδια. Καποιος αλλος για νομοσχεδιο που το φερνει η ΕΕ των παιδεραστων,της κτηνοβασιας κλπ.
    Θεωρω το ποστ του Poe μια απαντηση σε αυτους.
    Θεωρω επισης, οτι οσοι χτες δεν βρηκαν να πουν μια κουβεντα σε οσους τα λενε αυτα,δεν μπορουν σημερα να συμφωνουν και με οσα λεει ο Poe.
    Ξαναλεω,ΔΕΝ εναι θεμα πολιτικης τοποθετησης/διαχειρισης απεναντι στην καθημερινοτητα,το να πεις "αυτο που λες ειναι λαθος..Καμια σχεση με ζωοφιλια/παιδεραστια".
    Ειναι θεμα βασικης ανθρωπινης συμπεριφορας.
    Ειναι θεμα αξιοπρεπειας.

    Αν δεν αισθανθηκες την αναγκη να πεις κατι τοτε,εγω νομιζω οτι αυτες οι θεσεις του Poe,δεν σε αφορουν.
    (Ο ενικος δεν απευθυνεται σε κανεναν προσωπικα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα σχολια που λες δεν τα διαβασα καν, γιατι το αρθρο για την ομιλια του κουτσουμπα ηταν ασχετο με τη συζητηση αυτη και συνειδητα απειχα απο το να συμμετεχω και να τα διαβασω... προσπαθω να μη συμβαλω και εγω στο να παρεκτραπει η συζητηση σε ασχετα ζητηματα που δεν απτονται της αρχικης δημοσιευσης, και μαλιστα με εκβιαστικο τροπο

      Τα περι ομοφιλοφιλιας παιδεραστειας και κτηνοβασιας τα εχω συναντησει σε face to face συζητησεις αλλα και σε σχολια σε αλλα blog. Αυτοι που τα λενε ειναι περα για περα λαθος, αλλα δεν σημαινει οτι πρεπει να του παιρνουμε απο τη μουρη, η προκαταληψη ειναι ατιμο πραγμα και συμβαινει και στους καλυτερους(προσωπικα και εγω ειχα ενα σωρο προκαταληψεις, πολλες απο τις οποιες τις εντοπισα και τις αντιμετωπισα, αλλες ισως να τις διατηρω ακομα και να μην μπορω να το καταλαβω καν)

      Διαγραφή
  17. Δυστυχως το ΚΚΕ ενιοτε αργει να επαναπροσδιορισει την σταση του, και μαλιστα σε ζητηματα δευτερευοντα κατα την γνωμη μου, μενοντας πισω απο την εξελιξη μερους της βασης του, ειδικα σε πιο νεες ηλικιες.
    Προσωπικα η σταση του με απογοητευσε, αλλα μιλαμε για ενα θεμα εδω που εχει απο μικρη μεχρι μηδαμινη επιρροη στην ζωη των περισσοτερων, σε αντιθεση με οτι πρεσβευει το κομμα στα κεντρικα ζητηματα πολιτικης.
    Θα συμφωνησω στο μεγαλυτερο μερος της αρχικης αναρτησης, διαφωνωντας ισως στην ενταξη αιτηματων των LGBT στο ταξικο κινημα, οχι γιατι νομιζω οτι δεν ειναι ο σωστος τροπος, αντιθετως, αλλα διοτι (αν αποδεχτουμε ο,τι το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ειναι η μονη εκφραση ταξικου κινηματος στην χωρα) η σταση του ΚΚΕ αυτη την στιγμη καθε αλλο παρα φαινεται να ανοιγει μια τετοια προσκληση.
    Ως ατομο με διαφορετικο σεξουαλικο προσανατολισμο αλλα σταθερα διπλα στο ΚΚΕ ηδη πριν την αποκτηση δικαιωματος ψηφου, εχοντας βρει απολυτα τον εκφραστη των ταξικων μου συμφεροντων, στο κομματι των LGBT δικαιωματων νιωθω αποξενωμενος τοσο απο το λεγομενο LGBT "κινημα", οσο κι απο το ΚΚΕ.

    Κοστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασφαλώς και η Λαικη Συμμαχία ειναι ο μονος δρομος που οδηγει στην ανατροπη του Καπιταλισμου. Δεν υπαρχει αλλος. Η Σταση του ΚΚΕ ειναι ξεκαθαρη. Δεν συμφωνει σε κατι που φερνει απο την πισω πορτα το θεμα των παιδιων. Που δεν γινεται να μεγαλωνουμε με προτυπα Πατερα μητερας δυο ανδρες οι δυο γυναικες. Και ο μονος διαχωρισμος ειναι Ταξικος και τιποτα αλλο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Για την υιοθεσια δεν εχω γνωμη οποτε δεν μπορω να παρω θεση.
      Στα υπολοιπα, ετσι κι αλλιως σε καθε συγκεντρωση που μπορω, κατω ειμαι.

      Κοστας

      Διαγραφή
  18. Και ασφαλως το επαναλαμβανω. Ζωοφιλα σκουπιδια ειναι ολοι αυτοι που διαστρεβλωνουνε τις πεντακαθαρες θεσεις του ΚΚΕ νομιζοντας οτι θα χτυπησουνε προσπαθωντας να καλυψουνε τα εγκληματα της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και μπαινοντας σε αναρτηση με ασχετο θεμα προκειμενου να χαλασουνε την συζητηση. Ζωοφιλα Σκουπιδια λοιπον. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παναγιωτη, με αυτην σου τη συμπεριφορα σε τι ακριβως βοηθας καταρχην το κομμα
      και κατα δευτερον την κουβεντα;

      Διαγραφή
  19. και ασφαλως πεταχτηκε και ο μαιντανος να "στηριξει" τον Poe και να πει και τον πονο του.
    για την ταμπακιερα τιποτα.
    ρεεεε παληκαρια γιατι δεν λετε τιποτα για τους πομακους και τα δικα τους δικαιωματα που το ελληνικο κρατος τα σκιζει και τους ριχνει στην αγκαλια της τουρκικης προπαγανδας; αλλα ξεχασα εκει παιζει παιχνιδι ο αντρας της συριζαιας δημοσιογραφου που βαζει υποψηφιους στα ψηφοδελτια του συριζα. σας πηρε ο πονος τωρα!
    το ΚΚΕ δεν παιρνει θεσεις με βαση το θυμικο κανενος, επεξεργαζεται την θεση του και εχει συγκεκριμενο τροπο (διαλεκτικη).
    για τους υπολοιπους εχω πραμα που σαλευει, βιομε, πατατες, πλατειες, αραβικη ανοιξη, εε, νατο κτλ κτλ

    Υ.Γ. το ΚΚΕ ειναι το μονο κομμα που τιμησε με δημοσια εκδηλωση τον Χατζηδακι http://www.rizospastis.gr/story.do?id=4703179 και συνεχιζει να τιμα και φυσικα ημουν εκει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ειναι απολαυστικο το θεαμα. Σφαζουνε τον λαο και δεν βγαζουνε Κιχ. Ο καημος τους πως θα χτυπηθει τον ΚΚΕ για να συνεχισει η σφαγη με σιγη νεκροταφειου......... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. O Κουτσουμπας όταν ρωτηθηκε παλιοτερα απαντησε αυτο:


    Συμφωνείτε να υπάρχει ένα σύμφωνο συμβίωσης;

    «Εμείς συμφωνούμε να μην υπάρχει ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να ζήσουν μαζί, αυτό θεωρούμε ότι είναι προσωπική υπόθεση. Δεν είναι δημόσια και ούτε πρέπει να γίνει και με τέτοια νομοθετική ρύθμιση όπως είναι το σύμφωνο συμβίωσης. Είναι άλλο ζήτημα η οικογένεια, τα ετερόφυλα ζευγάρια που μπορεί να κάνουν οικογένεια, γιατί μετά ανοίγει ένας δρόμος που αφορά το παιδί, το πώς μεγαλώνει, τα πρότυπα που έχει. Αυτό είναι διαφορετικό πράγμα. Όμως θα πρέπει να διώκονται όσοι συμπεριφέρονται ρατσιστικά όχι μόνο στα ομόφυλα ζευγάρια αλλά σε οποιονδήποτε ανήμπορο ή που έχει μια ιδιαιτερότητα».

    Θα συμφωνήσετε σ’ αυτό που ακούγεται για τα ομόφυλα ζευγάρια να μπορούν να υιοθετήσουν ένα παιδί;

    «Δε συμφωνούμε μ’ αυτήν τη θέση.»

    γιαυτο διαφωνει με το συμφωνο συμβιωσης ο Κουστουμπας(αρα το ΚΚΕ) η υιοθεσια παιδιων ως κυρια δικαιολογια χρησιμοποιηθηκε μετα οταν καταλαβατε το αυτογκολ.

    Μοντεστο δε ξερωω αν καταλαβες αλλα ο ποε λεει οτι αν μπορουσε να ψηφισει θεωρει οτι θα επρεπε να ψηφισει ναι στο συμφωνο συμβιωσης το ΚΚΕ λεει οχι!Αρα καταλαβαινεις που είναι η διαφορα???
    ναι οχι διαφορετικα πραγματα.
    Απο δω χτες ο Παναγιωτης με αποκαλεσε ζωοφιλο σκουπιδι καταλαβαινεις ποια ειναι η διαφορα με το αρθρο του ποε?
    Καποιοι χτες εδω συσχετισαν ομοφυλοφιλια με παιδεραστια και κτηνοβασια!Καταλαβαινεις ποια είναι η διαφορα με το αρθρο του ποε?

    αυτο γιατι ρωτας απο που προκυπτει οτι τα μελη του ΚΚΕ και οι οπαδοι του είναι ομοφοβηκοι!

    όσο για τις δικες σου αποψεις σου θυμιζω κάποιες αποψεις παλιότερα δικες σου εδω μέσα(το google κανει θαυματα).
    Επίσης επειδή διάβασα τα σχόλια πάνω στο θέμα και άλλων οπαδων του ΚΚΕ που γραφουν εδω μέσα(και μελών φαντάζομαι)βασικα το ομοφοβηκοι είναι μικρος χαρακτηρισμος

    modesto30 Αυγούστου 2014 - 11:52 π.μ.
    Υ.Γ. στην ολλανδια εχουν κομμα οι παιδοφιλοι και να δεν κανω λαθος και οι κτηνοβατες, μηπως να βαλουμε στο συμφωνο και αυτους; γιατι δηλαδη να μην μπορει να συμβιωση με την κατικουλα του ή με το αλογο του ο καθενας και να του αφησει και την περιουσια του; οι κενταυροι τι ρολο επαιζαν;;; οεο;
    γιατι να μην μπορει ο καθεις να συζει με το 12χρονο; και αν εχει και φραγκα να του αφησει;;;; σεξουαλικη προτιμηση ειναι και αυτη, αυτοι δεν εχουν δλδ στον ηλιο μοιρα;;;;;;
    ΡΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΤΕ ΛΕΩ ΓΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥ ΚΡΕΒΑΤΙΟΥ ΣΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσο λασπη και να ριξεις στο ΚΚΕ δεν πιανει. Στα 97 χρονια ιστοριας που εχει εχουνε προσπαθησει πολυ καλυτεροι απο εσενα και σπασανε τα μουτρα τους. Συνεχισε να καλυπτεις τα ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Συριζα. Επαναλαμβανω λοιπον τα παιδια δεν μπορουνε να εχουνε προτυπο Πατερα Μητερας δυο αντρες η δυο γυναικες. Το Ζωοφιλα Σκουπιδια το ειπα για συγκεκριμενους λογους και δεν εχω κανει κανενα λαθος. ΣΕ απολογητες του Καπιταλισμου αυτη ειναι η απαντηση. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Παναγιωτη, εισαι πολυ φαουλ

      Διαγραφή
    3. πες μου τη φαουλ εκανα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Αν εσυ νομιζεις οτι τα περι ζωοφιλιας(με την εννοια της κτηνοβασιας) τα οποια τσαμπουνας σε μια συζητηση για τα δικαιωματα των γκει ειναι ΟΚ... τοτε εγω τι να πω...περιττευει οτι και να πω

      Διαγραφή
    5. Οχι κανεις λαθος.Το ανεφερα σε αλλη αναρτηση που μπηκανε για να χαλασουνε την συζητηση. Σημερα το ανεφερα επειδη το ειπε για προχτες. ΔΕν μιλαω για αυτην την αναρτηση. Δεν υπαρχει φαουλ Συντροφε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  22. Τελικά, όσο και αν αυτές οι συζητήσεις μοιάζουν μ' εκείνο το "μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαινόμαστε", είναι ιδιαίτερα χρήσιμες καθώς δίνουν μέτρο σύγκρισης. Ξεχωρίζουν εύκολα εκείνοι που με σοβαρότητα καταπιάνονται στο να αναλύσουν ένα ζήτημα μικρό ή μεγάλο και να καταλήξουν σε συμπεράσματα. Και εκείνοι που με τα μυωπικά γυαλιά του μικροαστικού υποκειμενισμού και βουτηγμένοι στον ανορθολογισμό, καταπιάνονται με την τρίχα και πώς θα την κάνουν τριχιά. Και, ώ, τί έκπληξη!... αμέσως αρχίζουν το ψέμα και τη διαστρέβλωση γύρω από τη θέση του ΚΚΕ!... Ασφαλές κριτήριο για να τους ξεχωρίσει κάποιος, μέσα σε χιλιάδες.
    Τελικά και στις απεργίες και τα συλλαλητήρια θα κατέβουμε, και για το σσ θα μιλήσουμε. Και μαζί μας είναι περισσότερο από πιθανό ότι θα βρίσκονται και ομοφυλόφιλοι, και θα φωνάζουν μαζί με όλους "χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά" Και αυτοί θα ξέρουν καλύτερα ποιος τους ανοίγει το δρόμο για την πραγματική ισότητα και το σεβασμό των δικαιωμάτων. Όσο γι' αυτούς που βάζουν σαν κριτήριο για να έρθουν στη συγκέντρωση το αν το ΚΚΕ είναι υπέρ της τεκνοθεσίας, είναι και θα μείνουν μακριά νυχτωμένοι, γιατί έτσι τους βολεύει. Ας πάνε λοιπόν να βάλουν τα λαχανί παντελόνια και τις γιρλάντες και ας κατεβούν στο Σύνταγμα με τους συριζαίους υπουργούς και μεγαλοπαράγοντες, την ώρα που θα ψήνεται το τέταρτο μνημόνιο καμουφλαρισμένο πίσω από τις σημαίες της επανάστασης του σσ.
    Τελικά, και ο poe καλώς ανέβασε το θέμα και έδωσε την ευκαιρία μιας συζήτησης, αλλά και η παρέμβαση του modesto ήταν απαραίτητη.
    Ε, όχι και να αιθανόμαστε σε άμυνα! Όλοι από εμάς περιμένουν και με βάση τη δική μας θέση ετεροπροσδιορίζονται.
    Κώστας Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μονο και μονο οτι παραφραζεις το ΚΚΕ λεει πολλα. Σου ξαναβαζω τι ο Κουτσουμπας λεει οτι είναι εναντιον του συμφωνου συμβιωσης:
      Συμφωνείτε να υπάρχει ένα σύμφωνο συμβίωσης;

      «Εμείς συμφωνούμε να μην υπάρχει ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να ζήσουν μαζί, αυτό θεωρούμε ότι είναι προσωπική υπόθεση. Δεν είναι δημόσια και ούτε πρέπει να γίνει και με τέτοια νομοθετική ρύθμιση όπως είναι το σύμφωνο συμβίωσης. Είναι άλλο ζήτημα η οικογένεια, τα ετερόφυλα ζευγάρια που μπορεί να κάνουν οικογένεια, γιατί μετά ανοίγει ένας δρόμος που αφορά το παιδί, το πώς μεγαλώνει, τα πρότυπα που έχει. Αυτό είναι διαφορετικό πράγμα. Όμως θα πρέπει να διώκονται όσοι συμπεριφέρονται ρατσιστικά όχι μόνο στα ομόφυλα ζευγάρια αλλά σε οποιονδήποτε ανήμπορο ή που έχει μια ιδιαιτερότητα».

      καμια σχεση με την υοθεσια! Στην πορεια και στην απεργια θα παω σιγουρα ομως οχι με το ΚΚΕ γιαυτες τις αποψεις του και για αλλες που διαφωνω και γιατι δε θελω να κανω πορεια μαζι με τον Παναγιωτη τον μοντεστο κτλ που το ΚΚΕ δεν εχει κανενα προβλημα να τους εχει μελη του!και θεωρω οτι είναι κρίμα για ατομα σαν το ποε να είναι συντροφοι με τετοιο κοσμο!

      κουνελι

      Διαγραφή
    2. Και ποιος σου ειπε οτι εμεις κανουμε πορειες μαζι με Αντικομμουνιστες Εγκαθετους του Καπιταλισμου που ο μοναδικος του στοχος ειναι να μην υπαρχει ΚΚΕ. Πες μας τωρα και τις υπολοιπες αποψεις που εχεις και διαφωνεις μαζι μας που ειναι και η ουσια. Μιλησε μας για την συνεργασια της Φασιστερας και την συμμετοχη σε κυβερνησεις μεσα στον καπιταλισμο. Ελα ξεκινα θα εχει ενδιαφερον. Οσο για τα Παιδια θα εχουνε για προτυπα Πατερα Μητερα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. @κουνέλι
      Ο poe πιο πάνω έγραψε: "εμεις εδω ειμαστε οπαδοι αγωνιζομαστε με το κομμα αλλα δεν ειμαστε επισημοι ουτε καν ανεπισημοι εκφραστες του... για να μην δημιουργηθουν και παρεξηγησεις" Ούτε καν αυτό το απλό δεν μπορείς να καταλάβεις. Η σκέψη σου είναι κολλημένη στο μαύρο-άσπρο... στο μαζί μου-εναντιά μου... στο καλό-κακό... και πάει λέγοντας...
      Το ΚΚΕ έχει πάρει μια απόφαση, έχει επιχειρηματολογήσει, είναι γνωστή, τελεία και παύλα. Κάποιοι συμφωνούν με αυτήν, κάποιοι προσπαθούν να αναλύσουν επί μέρους ζητήματα που θέτει, κάποιοι προβληματίζονται, κάποιοι διαφωνούν. Ο καθένας, μέλος ή μη, οπαδός ή ακόμα και μακρύτερα, έχει κάθε δικαίωμα να τοποθετείται και μια παραλλαγή τέτοιων συζητήσεων γίνεται και εδώ.
      Εσύ τώρα, τί ρόλο παίζεις σε αυτό το αλισιβερίσι της σκέψης; Να σου πω εγώ: Κοπανάς ένα απόσπασμα συνέντευξης και ζητάς τάχαμου απαντήσεις: Και ο καθένας, από εμένα τον νεοφερμένο στην παρέα μέχρι τον poe, τον modesto ή τον Παναγιώτη, υποχρεούμαστε να σου "απαντήσουμε". Αν συμφωνήσουμε, έστω και με ερωτηματικά με αυτά που λέει ο Κουτσούμπας, είμαστε ομοφοβικοί, συντηρητικοί και φασίστες. Ο άλλος πιο πάνω μας προβίβασε κιόλας: "το ομοφοβηκοι (λέει) είναι μικρος χαρακτηρισμος..."! Αν πάλι εκφράσουμε διαφωνίες ή έστω προβληματισμό, τότε πάει το ΚΚΕ!... Διαφωνούν τα μέλη και οι οπαδοί του!... Άρα, εσύ έχεις δίκιο!...
      Όπερ έδει δείξαι κι αν δεν σ' αρέσει βήξε, λέγαμε κάποτε στο σχολείο!... Τυπικό argumentum ad hominem. Πάνω σε τέτοιας πχιότητας "συλλογισμούς" στήνει τις κορώνες του και ο κάθε Αμβρόσιος!... Όχι, φιλαράκι! Δεν θα σου κάνω τη χάρη. Ο φοβικός, ο δογματικός, ο απαρχαιομένων αντιλήψεων, ο εν δυνάμει φασίστας δεν βρίσκεται στο δικό μου στρατόπεδο.
      Πήγαινε λοιπόν στη συγκέντρωση με τους εργατοπατέρες και τους κυβερνητικούς. Πήγαινε με την Ζωή και τη Ραχήλ που φοράνε τα λαχανί και τα χαϊμαλιά και βολτάρουν στα γκεϊ πράιντ και στις γιορτές της κάναβης. "...ομως οχι με το ΚΚΕ γιαυτες τις αποψεις..."
      Ο καθένας διαλέγει ελεύθερα με ποιους θα πάει και ποιους θ' αφήσει...
      Κώστας Χ.

      Διαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πορεια Ανεργων ποτε υπολογιζεις να γινει ρε Ν.Φ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  24. @modesto
    να στηριξω τον Poe?
    Γιατι να το κανω?
    Αυτο που εγραψα εδω σαν την αποψη μου,ειναι οτι λεω εδω και 2 μερες,ΠΡΙΝ ο Poe γραψει αυτο το ποστ.
    Ρε να δεις που ο Poe θα το εγραψε για να στηριξει εμενα(!!)
    Ποιον πονο μου ρε συ?
    Το να ζηταω να παρετε θεση εναντιον καποιου που ταυτιζει το ΣΣ με την Ευρωπη της κτηνοβασιας και της παιδεραστιας?
    Αυτο θεωρεις εσυ σαν "λεω τον πονο μου"..?
    Θεωρεις οτι καλα εκανε και τα ειπε καποιος επειδη αυτος ο καποιος,συμφωνει με το κκε?
    Οσο για τα υπολοιπα,το ειπα και χτες..
    Αυτο το "για την Μαρφιν δεν λετε τιποτα" που λενε οι δεξιοι,το λες εσυ(και αλλοι) αντιστοιχα με οποιο θεμα νομιζει ο καθενας οτι βολευει(εδω new entry: Πομακοι και συζυγος συριζαιας δημοσιογραφου)
    Τελος ομως εδω..
    Συνεχισε να τα λες με αυτον που μιλησε για ζωοφιλους και τον αλλο που ταυτισε το ΣΣ με αντιστοιχα ευρωπαϊκα ν/σ για "κτηνοβοασιες" και "παιδεραστιες".
    ΜΗΝ απαντησεις σε καμια απο τις ερωτησεις που εκανα..ρητορικες ηταν!

    Update: το σχολιο του Ανωνυμου μου εδωσε ολες τις απαντησεις γιατι δεν λες κατι εναντιον αυτων που τα λενε.
    Γιατι απλα ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ!

    ΤΕΛΟΣ απο μενα σε απευθειας απαντησεις σε οτι λες.
    Μιλα με οσους συμφωνουνε μαζι σας.
    Υποψιαζομαι(αφου κανεις δεν πηρε θεση εναντιον) οτι θα ειναι αρκετοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντικομμουνισμος να ειναι και ολα καλα. Ποτε θα γινει πορεια ανεργων ΡΕ Ν.Φ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  25. Από τις καινούριες "υστερίες" φαίνεται ποιος είναι ο καημός κάποιων, και κάτι μου λέει πως γραμμένους τους έχουν τους ΛΟΑΤ, η βρωμοδουλειά να γίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο ειναι μεγαλη αληθεια, το ειχα γραψει και παλιοτερα σε αρθρο για τα γκει πραιντ και τα χασισοφεστιβαλια
      καποιοι χωροι εκμεταλλευονται το συγκεκριμενο ζητημα για να δειξουν αριστεροσυνη μιας και δεν μπορουν να τη δειξουν αλλου
      παρολα αυτα, η σταση μας απεναντι στο ζητημα δενμπορει να καθοριστει απο το αν το εκμεταλλευονται οι καθε λογης παπατζηδες η οχι.

      Διαγραφή
  26. Το Παραμυθι με το δηθεν παραλληλο προγραμμα του συριζα μας τελειωσε σπαζοντας τα μουτρα τους. Η Σφαγη του λαου με το 3ο ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ συνεχίζεται. Το καπιταλιστικο συστημα χρειαζεται γρηγορα το νεο ΟΠορτουνιστικο αναχωμα. Εμποδιο σε αυτο η υπαρξει του ΚΚΕ και των δυναμεων της Λαικης Συμμαχιας που ειναι ο μοναδικος τροπος αντιδρασης του λαου στο νεο ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ του συριζα και των Κολαουζων του. Για αυτο και αυτη η Αντικομμουνιστικη λυσσα. Ας το απολαυσουμε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Συγχαρητήρια για την ανάλυση σου Πόε, ίσως με μια μικρή επιφύλαξη για την υιοθεσία παιδιών, όπου θεωρώ ότι τον λόγο τον έχει η επιστήμη για τις συνέπειες που θα είχε στο παιδί ένα πρότυπο γονέων του ίδιου φύλου. Είμαι υπέρ σε ότι πει η επιστήμη πάνω σ' αυτό το θέμα.

    Από εκεί και πέρα, θεωρώ λάθος τη μη ψήφιση του νομοσχεδίου από το ΚΚΕ.
    Όπως εμείς οι ετεροφιλόφυλοι έχουμε αστικά λυμένο το θέμα του γάμου, έτσι αντίστοιχα θα έπρεπε και οι άνθρωποι με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό.

    Rossa Salonica

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΚΚΕ τον μονο διαχωρισμο που βαζει μεσα στην κοινωνια ειναι ΤΑΞΗ απεναντι σε ΤΑΞΗ και τιποτα αλλο.Αυτο το νομοσχεδιο το παραδεχτηκε και ο υπουργος ανοιγει τον δρομο για τα παιδια. Παντως σε καθε περιπτωση το ΚΚΕ σε καμμια περιπτωση δεν θα δωσει χρι βοηθειας στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ στο προπετασμα καπνου που προσπαθει να φτιαξει μπροστα στα εγκληματα που εκανε και συνεχιζει. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Σχετίζεται η απάντησή σου με το σχόλιό μου;

      Rossa Salonica

      Διαγραφή
  29. Πραγματικα διαβαζοντας τετοιου ειδους αρθρα αναρωτιεμαι πολλες φορες...πως γινεται μεσα απο τοσες παραγραφους να καταληγουμε ....ΝΑ ΑΠΟΔΕΔΟΜΑΣΤΕ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.....!....υπαρχει "κινημα ομοφυλοφιλων"???...αν υπαρχει κινημα ομοφυλοφιλων υπαρχει και κινημα...¨τρανς" και...κινημα της...'κατσαρολας"..κοκ.!Ηταν τοτε που ο ιμπεριαλισμος βαφτιζΟταν απο την αστικη ταξη....ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ....

    Λοιπον....Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ....ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΓΥΡΟ....ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟ κοκ....

    Δε χρειαζεται να γραφουμε παραγραφους ολοκληρους...για να αναλυουμε τα αυτονοητα....

    ΑΛΛΑ..ΞΕΡΕΤΕ Ο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ...ΦΥΤΡΩΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ....ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΤΑΣΗ ΝΑ ΦΥΤΡΩΝΕΙ ΣΤΑ ΠΙΟ...ΨΑΓΜΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΑ....!

    ΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ...ΤΑΞΙΚΟ...!!..τελεία...

    ΟΠΩς ΜΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ...ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ....

    ΟΣΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΠΑΛΗ....ΚΑΝΤΑΝΤΗΣΑΝ ΚΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ,...ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ....Ή ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ ΚΑΜΙΑ 30ΑΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ...(γυναικειο ζητημα, ζητηματα ρατσισμου, ζητηματα ανεξιθρησκίας κοκ)...(ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΜΙΣΘΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΩΝ ΑΝΤΡΩΝ...παρα τις διακυρηξεις...)!!!..

    ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ...ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟ ΛΑΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΩς ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΟ ΠΛΟΥΤΟ...ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥς,.,..και να ειστε βεβαιοι οτι ο ..ομοφυλοφιλος εργαζομενος θα συμμετεχει...ο ομοφυλοφιλος βιομηχανος...μαλλον...οχι...

    ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ....ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ...ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΡΑ..ΤΑΞΙΚΑ..ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ειμαι οπορτουνιστης το παραδεχομαι

      Διαγραφή
    2. Οχι αυτο ειναι λαθος. Οπορτουνιστης δεν εισαι Συντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Και εσυ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ δεν εισαι συντροφος παντως!

      Διαγραφή
    4. Σε αυτο εχεις δικιο. Οπορτουνιστης δεν ημουνα ποτε. Αυτο ειναι σαν τον Καρκινο. Ευτυχως.......

      Διαγραφή
  30. Η συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ 16/11/2015 στο MEGA

    Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παραχώρησε χτες συνέντευξη στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα MEGA».Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παραχώρησε χτες συνέντευξη στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα MEGA».Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παραχώρησε χτες συνέντευξη στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα MEGA».

    "..Για το σύμφωνο συμβίωσης

    -- Να πάμε σε ένα άλλο θέμα που συζητιέται πολύ αυτές τις ημέρες. Το ΚΚΕ για το σύμφωνο συμβίωσης τι άποψη έχει;

    Εμείς θα καταψηφίσουμε αυτό το νομοσχέδιο. Ανοίγει το δρόμο για το ζήτημα που εμείς διαφωνούμε, αλλά όχι μόνο εμείς ως Κόμμα, στην επιστημονική κοινότητα διεθνώς έχει ανοίξει μεγάλη συζήτηση, και είναι το ζήτημα της υιοθεσίας παιδιών, η δημιουργία οικογένειας, εδώ είναι το κρίσιμο ζήτημα. Εμείς θεωρούμε ότι το τι σεξουαλικό προσανατολισμό έχει ο κάθε άνθρωπος ή ένα ζευγάρι είναι δικό του θέμα. Υπάρχουν τρόποι και μέσα στην ελληνική πολιτεία, αλλά μπορούν να γίνουν και βελτιώσεις στο αστικό δίκαιο, για να επιλύονται μια σειρά ζητήματα. Το κληρονομικό, που προβάλλεται από ορισμένες πλευρές, θα μπορούσε να λυθεί με ένα συμφωνητικό ή μια διαθήκη, αν κάποιος θα ήθελε να αφήσει κάτι στο σύντροφό του.

    Επίσης, ένα άλλο ζήτημα που ακούγεται είναι ότι δεν μπορούν να μάθουν από το γιατρό για την πορεία της υγείας των συντρόφων τους, επειδή δεν είναι πρώτου βαθμού συγγενείς, πράγμα βέβαια που συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις, αλλά και αυτό το ζήτημα μπορεί να λυθεί με ένα ιδιωτικό συμφωνητικό ή μια ανάθεση. Αυτά τα ζητήματα λύνονται πολύ απλά.

    -- Δε φοβάστε ότι θα σας κατατάξουν στους συντηρητικούς;

    Οχι, δε φοβόμαστε. Εμείς ψηφίσαμε όλους τους νόμους και τις διατάξεις σε προηγούμενες τροπολογίες - και αν θέλουν ας τις κάνουν και πιο αυστηρές - για ρατσιστικά φαινόμενα, για δυσμενή και ανισότιμη αντιμετώπιση αυτών των ανθρώπων, που έχουν επιλέξει να ζήσουν έτσι.
    Θεωρούμε ότι είναι δική τους υπόθεση, είναι απαράδεκτο το οποιοδήποτε ρατσιστικό σχόλιο, κοροϊδία ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά η υιοθεσία είναι κρίσιμο ζήτημα...

    -- Μα ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι δεν τοποθετείται η πολιτεία στο θέμα της υιοθεσίας...

    Μπορεί να μην προβλέπεται από το νομοσχέδιο, αλλά ανοίγει το δρόμο. Το ζήτημα έτσι όπως άνοιξε, ξεκίνησε από τον προηγούμενο νόμο.

    Δεν ισχύει ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επιμένει ότι οι χώρες πρέπει να έχουν σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκανε αρνητική κριτική στην Ελλάδα, διότι πέρασε ένα σύμφωνο συμβίωσης για ετεροφυλόφιλους και δεν συμπεριελάμβανε τους ομοφυλόφιλους. Εάν δεν υπήρχε λοιπόν το σύμφωνο συμβίωσης, κατά τη γνώμη μας δεν έπρεπε να υπάρχει ούτε για τους ετεροφυλόφιλους.
    Το καταψηφίσαμε κι αυτό γιατί άνοιξε το δρόμο για το σημερινό σύμφωνο. Λένε ότι κάνουν το σύμφωνο συμβίωσης γιατί δεν έχει τόση γραφειοκρατία, η πρότασή μας ήταν ότι θα μπορούσε να απλοποιηθεί ο πολιτικός γάμος, τι διαφορά έχει;

    -- Λένε ότι εξωσωματική δεν μπορεί να κάνει ένα ζευγάρι αν δεν έχει έστω το σύμφωνο συμβίωσης...

    Θα μπορούσαν να κάνουν πολιτικό γάμο. Ο πολιτικός γάμος και το σύμφωνο συμβίωσης, αν δείτε τους νόμους, είναι περίπου το ίδιο πράγμα. Απλά και μόνο θα μπορούσε να απλοποιηθεί η διαδικασία του πολιτικού γάμου. Το σύμφωνο συμβίωσης ανοίγει το ζήτημα της δημιουργίας οικογένειας, της υιοθεσίας ή και της γέννησης παιδιού με άλλους τρόπους...."

    Νικ. -π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διορθωση στην ημερομηνια
      Η συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ 16/12/2015 στο MEGA «Κοινωνία Ωρα MEGA»

      Νικ. -π

      Διαγραφή
    2. εγω σου έβαλα αυτα που είπε παλιότερα θες να σου βρω ημερομηνια 27/8/2014
      http://www.902.gr/eidisi/politiki/49722/deite-ti-synenteyxi-toy-d-koytsoympa-sto-proino-ant1-video

      Συμφωνείτε να υπάρχει ένα σύμφωνο συμβίωσης;

      «Εμείς συμφωνούμε να μην υπάρχει ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να ζήσουν μαζί, αυτό θεωρούμε ότι είναι προσωπική υπόθεση. Δεν είναι δημόσια και ούτε πρέπει να γίνει και με τέτοια νομοθετική ρύθμιση όπως είναι το σύμφωνο συμβίωσης. Είναι άλλο ζήτημα η οικογένεια, τα ετερόφυλα ζευγάρια που μπορεί να κάνουν οικογένεια, γιατί μετά ανοίγει ένας δρόμος που αφορά το παιδί, το πώς μεγαλώνει, τα πρότυπα που έχει. Αυτό είναι διαφορετικό πράγμα. Όμως θα πρέπει να διώκονται όσοι συμπεριφέρονται ρατσιστικά όχι μόνο στα ομόφυλα ζευγάρια αλλά σε οποιονδήποτε ανήμπορο ή που έχει μια ιδιαιτερότητα».

      Θα συμφωνήσετε σ’ αυτό που ακούγεται για τα ομόφυλα ζευγάρια να μπορούν να υιοθετήσουν ένα παιδί;

      «Δε συμφωνούμε μ’ αυτήν τη θέση.»

      αυτα έλεγε παλιότερα μετά το γιούχα το ΚΚΕ προσάρμοσε τη θέση του.
      Αυτα και για κάποιους εδω που λένε ότι άλλοι προσαρμοζουν τις θέσεις τους αναλογα με το ΚΚΕ
      κουνελι

      Διαγραφή
    3. Link παρεθεσε o modesto αλλα εκανες το .. κουνελι

      Το συμφωνο συμβιωσης καταψηφισε το ΚΚΕ και για τα ετεροφυλα ζευγαρια. Υπαρχει συνεπεια και οχι αλλαγη στασης οπως υπαινισεσαι

      Τι δουλεια εχει η ρατσιστικη συμπεριφορα που καυτηριαζει ο ΓΓ με το συμφωνο συμβιωσης;

      Η εισαι χαζος ή κανεις τον χαζο για σπεκουλα

      Νικ. -π

      Διαγραφή
    4. "Το συμφωνο συμβιωσης καταψηφισε το ΚΚΕ και για τα ετεροφυλα ζευγαρια. Υπαρχει συνεπεια και οχι αλλαγη στασης οπως υπαινισεσαι"

      Α και αναρωτιομουν σημερα περι αυτου

      Διαγραφή
    5. @Poe
      Η συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ 16/12/2015 στο MEGA «Κοινωνία Ωρα MEGA»

      "..-- Μα ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι δεν τοποθετείται η πολιτεία στο θέμα της υιοθεσίας...

      Μπορεί να μην προβλέπεται από το νομοσχέδιο, αλλά ανοίγει το δρόμο. Το ζήτημα έτσι όπως άνοιξε, ξεκίνησε από τον προηγούμενο νόμο.

      Δεν ισχύει ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επιμένει ότι οι χώρες πρέπει να έχουν σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκανε αρνητική κριτική στην Ελλάδα, διότι πέρασε ένα σύμφωνο συμβίωσης για ετεροφυλόφιλους και δεν συμπεριελάμβανε τους ομοφυλόφιλους.

      Εάν δεν υπήρχε λοιπόν το σύμφωνο συμβίωσης, κατά τη γνώμη μας δεν έπρεπε να υπάρχει ούτε για τους ετεροφυλόφιλους.

      Το καταψηφίσαμε κι αυτό γιατί άνοιξε το δρόμο για το σημερινό σύμφωνο. Λένε ότι κάνουν το σύμφωνο συμβίωσης γιατί δεν έχει τόση γραφειοκρατία, η πρότασή μας ήταν ότι θα μπορούσε να απλοποιηθεί ο πολιτικός γάμος, τι διαφορά έχει;.."


      Oυτε τις συνεντευξεις δεν διαβαζουν Poe

      Διαγραφή
  31. "Στην πορεια και στην απεργια θα παω σιγουρα ομως οχι με το ΚΚΕ γιαυτες τις αποψεις του και για αλλες που διαφωνω και γιατι δε θελω να κανω πορεια μαζι με τον Παναγιωτη τον μοντεστο κτλ που το ΚΚΕ δεν εχει κανενα προβλημα να τους εχει μελη του!και θεωρω οτι είναι κρίμα για ατομα σαν το ποε να είναι συντροφοι με τετοιο κοσμο!"


    Γενικά στη πορεία και στην απεργία πας με όποιον συμφωνείς με το πλαίσιο και τη δράση του για αυτήν. Απο κει και πέρα, και εγώ είμαι υπέρ των θέσεων του Ποε και δεν συμφωνώ με αυτή τη θέση του ΚΚΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά θες πραγματικά να πιάσουμε την υπόθεση "ποιοί είναι οι σύντροφοι μας"; Οντως; Δηλαδή αν σε πειράζει η ομοφοβία του Παναγιώτη τόσο που δε μπορείς να περπατήσεις δίπλα του, τι να πούμε για τη ποιότητα των μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΛΑΕ ή της αναρχίας. Μη τρελαθούμε...


    Εξ αρχής προφανώς δεν είχες προδιάθεση να κατέβεις με το ΚΚΕ γιατί σε ενοχλεί ο συνολικός χαρακτήρας του. Ο οποίος, με όσα ελατώματα μπορεί να έχει, είναι ο μόνος ξεκάθαρα εργατικός-ταξικός-επαναστατικός. Να τα λέμε όπως είναι έτσι;


    Gin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστα το λες. Αυτο που τον πειραζει ειναι οι γενικοτερες θεσεις του ΚΚΕ και εκει ακριβως ειναι το προβλημα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. "Εξ αρχής προφανώς δεν είχες προδιάθεση να κατέβεις με το ΚΚΕ γιατί σε ενοχλεί ο συνολικός χαρακτήρας του. Ο οποίος, με όσα ελατώματα μπορεί να έχει, είναι ο μόνος ξεκάθαρα εργατικός-ταξικός-επαναστατικός. Να τα λέμε όπως είναι έτσι;"

      +10

      Στο κκε εχεις να φοβασαι τα λαθη του
      στους αλλους εχεις να φοβασαι τη συνειδητη τους, σταθερη πορεια υπερασπισης του κεφαλαιου και αποπειρας συμβιβασμου των αντιθεσεων της εργατικης ταξης με την αστικη, και στην πραγματικοτητα οχι συμβιβασμου αλλα υποταγης της πρωτης στη δευτερη

      να τα λεμε και ολα :)

      Διαγραφή
  32. Κωστα Χ την επισημη θεση του ΚΚΕ την έβαλα.Απο κει και πέρα απο τα 10-15 άτομα που έχουν εκφραστεί εδω μέσα ως φίλοι-οπαδοί-μέλη του ΚΚΕ το 60% έχει πει για παιδεραστια,ζωοφιλια κτλ. Δεν έχω προβλημα με καποιον που εκφραζει την αντιθεση του και τον προβληματισμο του και ο ποε διαφωνει με την υοθεσια και τεκμηριωνει την αποψη του! Αν ανηκα σε ένα κομμα όμως που συζητούσαν το θέμα ας πουμε.... για το αν πρέπει να υπάρχει νόμος δύο ινδιάνοι αν θα έπρεπε να μπορούν να παντρεύονται και άκουγα όχι απο τους μισους και βάλε αλλα από 1 να λέει ότι αν είναι έτσι να νομοποιήσουμε την παιδοφιλία και την κτηνοβασία θα κοίταζα να δω αν μπήκα στα γραφεία της κου-κλουξ-κλαν(το μισοί και βάλε βγαίνει αυθαίρετα απο δω μεσα όπου γραφουν υποτίθεται φίλοι του ΚΚΕ εκτός αν τους θεωρείς προβοκάτορες).

    και οσο για τους ινδιανους που έφερα για παραδειγμα έτσι ακουγεσται στον απλο κόσμο σαν να μη θέλετε να γίνει γάμος ανάμεσα σε ανθρωπους ιδιου φυλου

    κουνελι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτα τα ειπαμε οταν μπηκατε σε ασχετη αναρτηση για να χαλάσετε την συζητηση. Εδω δεν ανεφερε κανεις τιποτα απο αυτα. Ασε λοιπον τις Προβοκατσιες γιατι δεν τσιμπαω με τιποτα. Εχουμε γνωρισει καλυτερους Αντικομμουνιστες απο εσενα. Πες μας τωρα και τις υπολοιπες διαφωνιες σου. Ελα κουραγιο μη τις Κρυβεις...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Οσο για τον ενδιαφερον σου για το ΚΚΕ κρατησε το για τους ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ φιλους σου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Εχεις λαθος καμει

      α) που το ειδες το 60/100
      β) τελευταια φορα που τσεκαρα, ο πατελης μονο στο κκε δεν ανηκει, ανηκει σε αλλο χωρο...
      γ) στο συρια θες να σου βρω ομοφοβικες και σεξιστικες δηλωσεις βουλευτων και στελεχων του η τις θυμασαι και εσυ;
      δ) στο αναρχικο κινημα θελεις να σου βρω καμια 1000αρια φασισταρια απο σχολια στο indimedia τα οποια χαιρονταν να βαρανε εργατες και το θεωρουσαν και υποχρεωση τους;

      σκεψου τα λιγο αυτα...

      οσο για τις προκαταληψεις, οπως ειπα ειναι πολυ πονηρες, και το οτι καποιος τις εχει σε καποιο βαθμο δεν σημαινει οτι ειναι σονει και καλα φασιστας

      Διαγραφή
    4. Δηλαδη να βλεπουμε ολα τα ζητηματα ψυχραιμα
      οχι μονο το περι δικαιωματων των ομοφυλοφιλων
      αλλα και το γιατι υπαρχουν καποια καταλοιπα στις συνειδησεις πολλων ανθρωπων που δεν μπορεις ουτε πρεπει να τους πεταξεις στα σκουπιδια
      πχ και εγω σε ενα περιβαλλον που προωθουσε διαφορες τετοιες αντιληψεις μεγαλωσα
      και στο σχολειο
      και στην οικογενεια και το ευρυτερο κοινωνικο περιβαλλον
      και παντου
      αυτο δεν σημαινε ουτε οτι ολοι οι συμμαθητες μου ηταν φασιστες
      ουτε οι γονεις μου
      ουτε ολοι οσοι συναναστρεφομουν μαζι τους
      και εγω κοροιδευα τους γκει συμμαθητες μυο πισω απο την πλατη τους
      εκανα λαθος μεν... αλλα αν ημουν εγω φασιστας τοτε, ηταν και το 99/100 των ανθρωπων που γνωριζα

      με τον καιρο εκατσα ολα αυτα και τα επεξεργαστηκα στο μυαλο μου
      και ειδα οτι ηταν προβληματικα
      δεν το εχουν κανει ολοι αυτο
      δεν παει ετσι ομως αιντε αιντε ειναι φασιστες

      εκτος και αμα σκοπος μας ειναι να κραξουμε...
      αμα σκεφτομαστε ομως διαλεκτικα, τοτε πρεπει να κοιταμε τα πως και τα γιατι, οσο πιο ψυχραιμα μπορουμε
      για να βγαλουμε συμπερασματα
      οχι για να παρασυρθουμε απο την δικτατορια του πολιτικαλκορεκτισμου και της περιρρεουσας ατμοσφαιρας

      Διαγραφή
  33. Καλησπερα. Θα ηθελα να θεσω το ζήτημα σε μια ακόμα οπτική. Οι πλούσιοι και ισχυροί gay ως γνωστόν οχι μόνο δε βιώνουν ρατσισμό αλλά είναι και τρεντυ... Τα φτωχαδακια από την άλλη ζουν στο περιθώριο και υφιστανται κάθε είδους προσβολή και διάκριση. Σε αυτο το σημείο νομίζω πως το ζήτημα ειναι ταξικοτατο. Και εκει πρεπει να θέσουμε την προσοχή μας. Να ξεπεράσουμε και τα μικροαστικά συμπλέγματα μας. Ετσι οφείλουμε ως κομμουνιστές. Και να προσέχουμε πολύ ως φίλοι ή ως μέλη τι λέμε και πως το λέμε γιατί δεν ειναι λίγοι αυτοι που είτε δεν καταλαβαινουν, ειτε εσκεμμένα παραποιούν τις θέσεις του κόμματος και μας βάζουν στο ίδιο τσουβάλι με τα ομοφοβικα παραληρηματα. Οποτε έχουμε ευθυνη πολλαπλασια αν δηλωνουμε υπερασπιστες του κκε. Οι δικες μας θέσεις ας εμφανίζονται ως προσωπικές σε κατ ιδιαν συζητησεις. Ακομη θεωρώ πολυ σπουδαιο το οτι το κομμα διαλέγεται, αναζητά το καλύτερο και ας κοστίζει αυτό σε ψήφους. Κι ας υπάρχουν διαφωνίες. Γιατι μέριμνα του είναι το βέλτιστο για την κοινωνία (εδω για ομοφυλοφιλους και παιδια). Οχι οι ευκολες λύσεις και τα τσιτάτα. Τέλος θεωρώ πως οι ομοφυλοφιλοι εχουν πολυ περισσοτερα να κερδισουν απο την ξεκαθαρη και ανθρωπιστική θεση του κκε παρα απο την αστικη υποκρισία που τους επιφυλασσει μια κολαση οπως παντα. Αλλα και το κκε έχει να κερδίσει απο ανοιχτομυαλους ανθρωπους gay ή straight περισσότερα απο οτι από τα μικροαστικά στρώματα που το κοιταζουν με τη δικη τους ωφελιμιστική υποκρισία για να καταλήξουν στο τελος στα κοντόφθαλμα καλά και συμφέροντα. Αχθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω δεν ειδα κανενα να εχει μικροαστικα συμπλεγματα ουτε ομοφοβικα συνδρομα. Αντιθετα ειδα Αντικομμουνιστες προβοκατορες. Αυτό ηθελες να πεις και σιγουρα μπερδευτηκες ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Απο προβοκατορες πολλούς. Και πολλούς με μανδύα συντροφικο... Ασε τα μπερδέματα λοιπόν. Αχθος

      Διαγραφή
  34. ποε μιλησα για το 60 % που μιλησαν εδω μέσα περιπου και σε προηγουμενες συζητησεις που εγιναν εδω μεσα πανω στο θέμα ετσι προεκυψε το νουμερο!
    φυσικα και δεν πιστευω οτι το 60% των μελων του ΚΚΕ πιστευουν αυτες τις αηδιες ζητω συγνωμη ανα φανηκε κατι τετοιο απο λαθος μου. Βεβαια κατκρινω το γεγονος του οτι δεν τους απομονωνεται αυτους που παντως απο οτι φαίνονται είναι αρκετοι για να αμαυρωνουν το ΚΚΕ.

    κουνελι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ασχολεισαι με το ΚΚΕ. Κοιταξε τον Σταβλο σου και δεν σου πεφτει κανενας λογος για το ΚΚΕ. Τα μαθηματα στους Σοσιαλφασιστες φιλους σου. Θα βαλουμε παιδακια να εχουνε προτυπα για πατερα μητερα δυο αντρες η δυο γυναικες. χοχοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. 1 ο γνωστος και αγαπημενος των Συριζα - αναρχικων - διαφορων αριστερων και προσφατως και των φασιστων Τζιμακος
      σε ραδιοφωνικη εκπομπη μαζι με τον Καζακη
      αναφερομενος για συγκεκριμενα στελεχη του Συριζα στην πρωτη ορκομωσια των ΣυριζΑνελ με χαρακτηρισμους "..σαν κοπελιτσα" "..σαν πεταλουδιτσα" κ.α.

      2 "ΨΗΤΟΣ ΜΑΡΟΚΙΝΟΣ" του Πρωην ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, πρωην στελεχος της ΠΑΣΟΚΑΡΑΣ, και νυν Γραμματεα του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ της Κυβερνησης Συριζα-Ανελ.

      Αυτα θα τα σχολιασεις κουνελι η θα συνεχιζεις να κανεις το..κουνελι;

      Νικ. -π

      Διαγραφή
    3. Αυτα δεν μπορει να τα σχολιασει. Του έχουνε πει μόνο για το ΚΚΕ.θΑ ΤΟΥ ΒΑΛΟΥΝΕ ΠΙΠΕΡΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ τα αφεντικα του οι Καπιταλιστες. Προσπαθεί να πάρει κανενα κοκαλάκι απο την εξουσια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Ουτε αυτες θα σχολιασουν Παναγιωτη.

      Ανοιχτή πρόσκληση προς του ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, τουλάχιστον εκείνους που δεν είναι φασίστες και νεοναζί, απηύθυνε ο Αλ. Τσίπρας το βράδυ της Τετάρτης, απορρίπτοντας την ίδια στιγμή κάθε κατηγορία περί «φλερτ» με την φασιστική οργάνωση.
      Το Βήμα, 21/5/2014

      Π. Σκουρλέτης: Είναι ευπρόσδεκτες οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής

      - Τις θέλετε αυτές τις ψήφους των πολιτών που κατευθύνθηκαν στη Χρυσή Αυγή;

      Εν πάση περιπτώσει, δεν πρέπει να χαρίσουμε ανθρώπους που μέσα από τις δικές τους επιλογές ψήφισαν στον πρώτο γύρο τους ανθρώπους της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι ένα ενιαίο νεοναζιστικό «πράγμα» αυτό που υποστήριξε τους βασικούς υποψηφίους της Χρυσής Αυγής, για να χρησιμοποιήσω μια φράση των προηγούμενων εβδομάδων…
      Tribune, 19/5/2014


      Ο κ. Σακελλαρίδης εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα εκλογικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής και ξεκαθάρισε πως μίλησε ήδη από χθες το βράδυ για «το ναζιστικό μόρφωμα», προκειμένου να φανεί ότι δεν ψαρεύει «σε θολά νερά στο β” γύρο».

      Διευκρίνισε ωστόσο ότι η παράταξή του δεν κλείνει την πόρτα στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, καθώς «προφανώς δεν είναι ναζιστές» το 15% των Αθηναίων.
      In.news.gr, 19/5/2014

      "Είναι φασιστικό να «τσουβαλιάζουμε» ψηφοφόρους», τόνισε η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής με το ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, αναφερόμενη στο ζήτημα της προσέγγισης των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης."
      Voria.gr, 22/5/2014

      Ν. Βούτσης προς ΝΔ: Μεθοδεύετε την θέση εκτός νόμου της Χρυσής Αυγής
      28/2/2014

      Νικ. -π

      Διαγραφή
  35. θεωρωντας οτι εχουμε καταλαβει ολοι τι κακο κανει η συνδεση ζωοφιλιας,παιδεραστιας με το ΣΣ,αναφερθηκε καποιος στις προκαταληψεις που μπορει ναεχει καποιος.
    Καλυτερα το εχει πει η Audre Lorde (https://en.wikipedia.org/wiki/Audre_Lorde):
    "For the master’s tools will never dismantle the master’s house.
    They may allow us to temporarily beat him at his own game, but they will never enable us to bring about genuine change. Racism and homophobia are real conditions of all our lives in this place and time. I urge each one of us here to reach down into that deep place of knowledge inside herself and touch that terror and loathing of any difference that lives here. See whose face it wears. Then the personal as the political can begin to illuminate all our choices.”

    Η πρωτη φραση, ειναι ισως μια απο τις μεγαλυτερες επαναστατικες προσταγες του αιωνα που περασε!!
    (δυστυχως δεν μπορω να βρω ελληνικη μεταφραση για το αποσπασμα..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πορεια ανεργων ποτε θα γινει επιτελους ΡΕ Ν.Φ ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  36. Poe,
    Από παλιότερα σχολιά μου, νομίζω ότι γνωρίζεις ή καταλαβαίνεις ότι δεν συμφωνώ με τις σκέψεις σου. Δεν θα μπώ στην ουσία, γιατί αυτά τα θέματα μόνο σοβαρά μπορούν να συζητούνται και όχι μέσω σχολίων που δεν βοηθούν. Και αυτό γιατί προσπαθείς πάντα να έχεις σοβαρότητα στις απόψεις σου.
    Ωστόσο θα ήθελα να πώ μια γνώμη για το κείμενο. Νομίζω ότι θέτεις λαθεμένα ερωτήματα-μαλλον υπό την επίδραση των σχολίων και των απόψεων που έχουν γραφτεί-με αποτελέσμα να μην κατευθύνεις τους προβληματισμούς σου σε μεγαλύτεο βάθός ή να μην προσανατολίζεις τις απαντήσεις στα σωστά μονοπάτια.
    Αυτά από εμένα. Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να κουβεντιάσουμε πιο επισταμένα. Έχεις όμως τη δυνατότητα να το ψάξεις περισσότερο, ανεπηρέστος από τα σχόλια μας.
    Ευχαριστώ
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. "Το σπίτι του αφέντη δεν πέφτει με τα εργαλεία του αφέντη. Ίσως {να μας αφήσουν} να τον χτυπήσουμε προσωρινά μέσα στο παιχνίδι του, αλλά δεν θα μας αφήσουννα φέρουμε τη γνήσια αλλαγή. Ο ρατσισμός και η ομοφοβία είναι πραγματικές καταστάσεις στις ζωές μας, στο χώρο και στο χρόνο. Σας καλώ να διώξετε από βαθειά {μέσα σας}τη σιχαμάρα προς τη διαφορετικότητα... Τότε το {προσωπικό} μαζί με το {πολιτικό} θα φωτίσει όλες τις επιλογές μας"
    Στο μετέφρασα για να μην ψάχνεις. Οι αγγύλες είναι δικές μου για έμφαση. Και τώρα να σε ρωτήσω: Τί σχέση έχει το απόσπασμα της Λορντ με το ότι κάποιοι συνδέουν την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία και την κτηνοβασία; Μήπως ότι, ανεξάρτητα από το αν έχουν επιχειρήματα να στηρίξουν την άποψή τους, είναι apriori ομοφοβικοί και φασίστες; Σα δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ! Έτσι κάνεις εσύ "νηφάλια συζήτηση;
    Αλλά θα το πάω και πάρα πέρα. Και θα καλούσα όσους ξέρουν αγγλικά να διαβάσουν το κείμενο του πρωτοτύπου για να καταλάβουν για τί μέρος του λόγου λέμε
    Ένα ακοινώνητο προβληματικό εγωπαθές άτομο, που δεν μπορεί να τα βρει με κανέναν παρά μόνο με τον εαυτό της. Ως μαύρη λεσβία τσακώνεται με τις μαυρες γιατί είναι μετριοπαθείς. Αλλά τσακώνεται και με τις λευκές λεσβίες γιατί έχουν το πλεονέκτημα της λευκής φυλής. Πλασάρεται σαν ακτιβίστρια υπέρμαχος των δικαιωμάτων σε ζητήματα "φυλής, τάξης, φύλου κλπ." Λοιπόν η πιο μαχητική "κινηματική" φράση της είναι για τους "λευκούς ρατσιστές καπιταλιστές" που είναι και ομοφοβικοί και την καταπιέζουν. Οι αγγύλες που έβαλα είναι χαρακτηριστικές: Να "μας αφήσουν" "πολιτικό" με την έννοια που δίνουν στη λέξη τα αμερικανάκια. "Μέσα μας", "προσωπικό". Τυπικό ναυάγιο του υποκειμενικού ιδεαλισμού. Του με όλα τα μέσα προωθούμενου αστικού υποκειμενισμού και ατομικισμού. Της πιο μαύρης αντιδραστικής ιδεολογίας.
    Αυτή είναι η ιδεολογική μέντορας των LGTBQIA στην Ελλάδα; Για την πραγμάτωση αυτών των ιδεών προωθείται με τόσο ζήλο το ΣΣ; Όχι για τις περιπτώσεις σαν του Χατζησάβα και του συντρόφου του; Και εγώ πρέπει να κάνω λοβοτομή γιατί είμαι "ομοφοβικός"; Ξαναρωτάω: Δεν ντρεπόμαστε;
    Είμαι διαλεκτικός (και διαλλακτικός) μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Αντέχω τα πάντα σχεδόν και δεν χαρακτηρίζω κανέναν αν πρώτα δεν έχω επιχειρηματολογήσει. Αλλά αν το ΚΚΕ συντασσόταν (υποθετικός λόγος δευτέρου είδους) με τέτοιες απόψεις, στο όνομα της "ανοιχτομυαλιάς", ειδοποιείστε με να πάρω τα κουβαδάκια μου και να την κάνω...
    Κώστας Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Λίγο υπομονή η αναβάθμιση του ΒΟΤ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ σε v2.016 ΈΡΧΕΤΑΙ. Η νέα επαναστατική έκδοση περιλαμβάνει λεξιλόγιο 500+ λέξεις λιγότερα bugs

    Τώρα και special version Free homophobia φιλική για LGBT μόνο για τα ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ!

    ΧΟΧΟΧΟΧΟΧO

    Τμήμα Μαρξιστικής Τεχνολογίας και Πληροφορικής Περισσού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Συγγνώμη που το τελευταίο σχόλιό μου μπήκε από λάθος εδώ... προοριζόταν σαν απάντηση σε εκείνο του DimK στις 4.05

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλες οι Μαλακιες και ο Αντικομμουνισμος αλλα δεν τσιμπαω Σοσιαλφασιστα. Γυρνα τωρα στον Σταβλο σου και η μαλακιες στο
    σπιτι σου χοχοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ουτε αχνα απο το Οψιμους υπερασπιστες των Ομοφιλοφιλων για τα εγκληματα της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ σε βαρος του λαου με το 3ο ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Προπετασμα καπνου μονο και Αντικομμουνισμος για να κρυψουνε τα ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. "Υπεράσπιστές" των ΛΟΑΤ να σου πετύχουν...επανέρχομαι σε αυτό που έγραψα στην ανάρτηση για την εκδήλωση στο Σπορτινγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαντροσκυλα του καπιταλισμου ειναι χειροτεροι και απο τους φασιστες οι οποιοι μπροστα τους ειναι Αγγελουδια. Σφαζουνε τον λαο και αυτοι προσπαθουνε να σωσουνε τον συριζα μεσα απο τον Αντικομμουνισμο. Η Λεξη Αλητεια ειναι πολυ μικρη για να εκφραση αυτο το καταντημα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  43. @Poe
    Εγραψες κατι για κινηματα τυπου Femmen.

    Ουκρανια - Femmen

    Η μέρα της Ευγενίας (Femmen) στις 2 Μάη του 2014
    Οδησσός: Μεσημέρι, βολτιτσα στην παραλία.
    Kαψιμο "Ρωσόφιλων" εργατων στο κτηριο των συνδικατων το βραδυ
    Πολυασχολη η κοπελα

    http://www.les-crises.fr/images/3100-democratie/3500-ukraine/misc/femen/eugenia-krayzman-06.jpg
    http://www.les-crises.fr/images/3100-democratie/3500-ukraine/misc/femen/eugenia-krayzman-04.jpg

    "Ειμαι οπαδος του Μπαντερα"
    http://www.les-crises.fr/images/3100-democratie/3500-ukraine/misc/femen/eugenia-krayzman-54.jpg

    Συγκέντρωση της φασιστικής ομάδας "Ουκρανική Αυτοάμυνα"
    http://fr.sott.net/image/s8/167517/large/Drapeau_de_l_UNA_UNSO_rouge_et.jpg

    Καποιος απο τους "εγκέφαλους" της "φεμινιστικής" ομάδας Femen σε παρελαση για τη "Μεγαλη Ουκρανια"
    http://www.legrandsoir.info/local/cache-vignettes/L550xH185/24103_4-e76b9.jpg

    Στην Ουκρανια εχουν απαγορευσει την εισοδο στους 2 ευρωβουλευτες + 1 στελεχος του ΚΚΕ

    Είναι ξεκαθαρα τα πράγματα, ή περιμενουν να τα δουν σε ντοκυμαντερ;

    Νικ. -π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διορθωση στο πρωτο
      Πανηγυρια για το καψιμο "Ρωσόφιλων" και εργατων στο κτηριο των συνδικατων το βραδυ

      Νικ. -π

      Διαγραφή
    2. Ναι τα ξερω
      απλα δεν ηθελα να επεκταθω πολυ για να μην ξεφυγω
      ειναι ολοκληρη ξχωριστη κουβεντα τα λεγομενα "μεταμοντερνα κινηματα"

      Τεσπα εγω αυτο που βλεπω ειναι οτι καποιοι οπως και να εχει θα τη ξεφτυλιζουν την κουβεντα...
      αν νομιζουν οτι αυτο ειναι το ηθος που πρεπει να διακρινει τους κομμουνιστες και οτι με αυτον τον τροπο κανουν διαλογο οι κομμουνιστες...
      αν νομιζουν οτι ετσι περιφρουρουν και οχι εκθετουν το κομμα
      τι να πω
      γιατι ενταξει ο dimk κανει αυτο που κανει στα σχολια
      αλλα δεν ισχυριζεται οτι αγωνιζεται απο το ιδιο μεττεριζι
      αλλοι θεωρουν τους εαυτους τους και συντροφους
      αλλα δεν ξερω πραγματικα τι τους φταιει και βγαζουν μια τετοια συμπεριφορα
      και οταν λεω αλλοι εννοω αλλος
      εχω φτασει σε σημειο να σκεφτομαι οτι ειναι βαλτοι
      μου φαινεται πρεπει να αρχισω να σβηνω σχολια
      η να γραφω πλεον μονο στο αμπελοφιλοσοφιες

      Διαγραφή
    3. Δεν ειμαι Βαλτος Κομμουνιστης ειμαι 35 χρονια ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Οχι δεν θα τους κανω τη χαρη
      οποιος γινεται αιτια να ξεφτυλιζεται η κουβεντα τα σχολιακια του θα φευγουν
      οχι για να εμποδιστει ο διαλογος
      αλλα για να διευκολυνθει ο διολογος και να εμποδιστει ο εκφυλισμος του

      Διαγραφή
    5. @Poe

      Για το ΣΣ συμφωνω με τις αποψεις του ΓΓ. Δεν ηθελα να μπουμε σε μια αντιπαραθεση που θα εδινε τροφη στα Κουμουνδουριστικα, φασιστικα, ιντιμιντιακα ή "χρεωμενα" troll να κανουν σπεκουλα, να βρουν διαφορες και να αρχισουν τη μαχη του ενος φιλου / οπαδου / μελους με το αλλο

      Αν και κανουν την παπια (ή μαλλον το κουνελι) στα σχολια μου για Τζιμακο - Συριζα - συνεπεια καταψηφισης ΣΣ και για τα ετερ/λα ζευγαρια απο το ΚΚΕ κ.α. Σπεκουλα να κανουν, αντιπαραθεση να γινεται, κοντοραπτικη και μονταζιερα για να δωσουν λαθος εντυπωσεις.

      Δυο μικρες παρατηρησεις:
      Περα απο τον γονιμο προβληματισμο σου, μην απλωνεις πολυ ενα θεμα. Μονο οι Femmen ειναι απο μονες τους ενα μεγαλο θεμα

      2 Comment moderation για να αποφυγουμε στο μελλον προβοκατσια αυτοχαρακτηριζομενου "φιλου"
      Αυτη ειναι η Γνωμη μου. Δεν θα εχω κανενα προβλημα αν την κρατησεις ή την πεταξεις.

      Νικ. -π

      Διαγραφή
    6. Μα εγω δεν εχω προβλημα με τη διαφωνια
      ουτε με συναγωνιστες
      ουτε και με αλλους
      στο κατω κατω να τον πεισω/ουμε πρεπει και τον αλλο να ερθει να αγωνιστει για τα δικα μας ιδανικα, οχι να τον κραζουμε με το παραμικρο
      ακομα και αν αυτα που λεει δεν τα λεει απο αθωο ενδιαφερον, και παλι οταν ταλιμπανιαζει κανεις δεν βοηθαει καθολου την επιχειρηματολογια του ουτε την προπαγανδα του
      δηλαδη δεν μπορει οποιος εκφραζει την οποιαδηποτε διαφωνια η επιφυλαξη να τον παιρνουμε απο τα μουτρα
      αυτο κανει στις εξορμησεις ο "παναγιωτης";
      εγω οταν βγαινουμε εξορμησεις με τους συντροφους δεν βλεπω κανενας μας να εχει τετοια συμπεριφορα, ακομα και με ατομα κακοπροεραιτα
      και εξω στους δρομους, και εδω μεσα
      οταν ταλιμπανιαζεις, ακομα και απεναντι στον προβοκατορα, χαρη του κανεις του προβοκατορα!!! παρακαλαει ο προβοκατορας να ταλιμπανιασεις!!!
      Για αυτο και τους αγωνες μας τους κανουμε περιφρουρημενα
      για αυτο και κραταμε την ψυχραιμια μας και δεν ριχνουμε μουτζες στη βουλη ουτε λεμε συνθηματα "να καει να καει" ουτε παρασυρομαστε απο το παιχνιδι των "αντιεξουσιαστων" να ξεσπαμε σε βιτρινες και αμαξια
      αν αυτο δεν μποριε να το καταλαβει ο παναγιωτης, η τραγικη αγνοια εχει, η κανει πως δεν καταλαβαινει και ειναι προβοκατορας

      για αυτο θα την παρω σοβαρα την τελευταια συμβουλη σου και τετοια τραγικα σχολια θα σβηνονται χωρις δευτερη σκεψη και χωρις καμια αιτιολογια

      Διαγραφή
    7. Δεν εχω βρισει κανεναν. Εβρισα οταν με βρισανε. Αν ξεφυγα θα σου ζητησω συγνωμη .Παντως προβοκατορας δεν ειμαι ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    8. @Poe
      Το revol-now εμαθες γιατι ειναι εκτος λειτουργιας;

      Ο Παναγιωτης ναι μεν οξυθυμος, εχει καποια κενα στον Ιμπεριαλισμο του Λενι(οχι παναγιωτη δεν θα το ανοιξουμε) αλλα σε δυο τουλαχιστον περιπτωσεις υπερασπιστηκε το blog απο πονηρα σχολια των τρολλ που σου περιεγραψα

      Νικ. -π

      Διαγραφή
    9. Ιδεα δεν εχω για το πρωτο
      για το δευτερο
      και ο dimk το εχει υπερασπιστει το blog
      δεν σημαινει κατι αυτο
      τεσπα εγω δεχομαι οτι δεν ειναι συνειδητα προβοκατορας ο Παναγιωτης
      παντως απο τωρα και επειτα ο διαλογος θα περιφρουρειται, και αυτο δεν αφορα μονο τον παναγιωτη
      στο κατω κατω τα σχολια φτανουν μεχρι 200
      καλο θα ηταν τα σαβουροσχολια να κοβονται για να μην ειναι τα 100 απο τα 200 τετοια

      Διαγραφή
    10. γιατι ειναι και σαν χιονοστιβαδες
      αμα γινει ενα
      μετα απο εκει και περα γαμιεται το πραγμα

      Διαγραφή
    11. Συμφωνοω μαζι σου Συντροφε σωστα λες δεν θα το ανοιξουμε το θεμα. Στο οξυθυμος εχεις δικιο. Θα το ειδες παντως οτι εβρισα αφου με βρισανε. Θα το διορθωσω και αυτο παντως. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    12. Ο dimk ειναι πονηρος. (Λαικη Εξουσια - Τεηλορισμος και Σταχανοβισμος - σχολια του Μη Απολιθωμενου)
      Τεσπα μην το ανοιγουμε αλλο

      Νικ. -π

      Διαγραφή
    13. ξερω πολυ καλα τι ειναι
      το εχω γραψει κιολας στα σχολια
      απλα μην παιζουμε το παιχνιδι του

      Διαγραφή
    14. νικ -π
      Αν θες να κανουμε αυτη την κουβεντα με ΜΕΓΑΛΗ μου χαρα..Οχι εδω και οχι τωρα ομως!
      Αν θες "παμε" στο ποστ που ηταν τα σχολια που λες,να συνεχισουμε την κουβεντα!
      Αλλα μην κανεις σαν την θιγμενη πεθερα αφηνοντας υποννοουμενα,ναι?
      `Η παρεπεμψε στην κουβεντα για να διαβασει κανεις ολοκληρωμενα(οπως εχω παρακαλεσει τον poe να με αφησει να το κανω εγω) ή μην λες τιποτα.
      Μισολογα και υπονουμενα σε ασχετα ποστ και..ιστολογια,ειναι δουλεια αλλου να το κανει εδω μεσα!!

      Διαγραφή
    15. Αλλαζει τα ψευδωνυμα συνεχεια Συντροφε νομιζοντας οτι μολαει σε παιδακια. Απο τον μη Απολιθωμένο πηρε την απαντηση σε όλα μεσα απον το εργο του ΛΕΝΙΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    16. @κ.ΦΩΤΕΙΝΟ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗ

      Σαν να μας λετε "Παμε εξω να τα πουμε". Καλα ποσο χρονων εισαστε; Εχετε ποτε εργαστει στη ζωη σας; Εχετε καταλαβει τι σημαινει μεροκαματο; Πιστευετε οτι εχετε δικαιωμα να κανετε μπαχαλο μια συζητηση και σε αλλο blog;

      Ο χαρακτηρας μου ειναι αντιθετος στα υπονοουμενα κ.Φωτεινε Παντογνωστη. Οπως ειχα γραψει και στον Modesto (στην αναρτηση για τους τραπεζοϋπαλληλους) "Απο την δικη μου πλευρα δεν υπαρχει κραξιμο. Μονο επιχειρηματα σε αυτα που γραφει Πεντακαθαρα. "

      Τωρα αν κανω αντιπαραθεση μαζι σας, καπου φταιτε και εσεις. Ναι μεν γνωριζω πως εισαστε αλλα ενας πολιτικος αντιπαλος ας εχει το θαρρος να παραδεχθει τα λαθη του.
      Το μεγαλο σας ΕΓΩ δεν το επιτρεπει. Αυτο σας το εχουν γραψει και αλλοι σχολιαστες. Καθε φορα που ενας σας πιανει "με την γιδα στην πλατη" φωναζετε "Κλεφτης" και δειχνετε αλλους.

      Στον θαυμαστο κοσμο σας εκει που μονο εσεις εχετε το δικιο με το μερο σας, δεν ξερουμε να διαβαζουμε ( modesto, kk-1, κ.α. ) ειμαστε ειμαστε κλακαδοροι, νενενεκοι, ηλιθιοι, δεν παμε καλα κ.α. Τοτε τι δουλεια εχετε σε ενα blog που δεν εκτιμα την μεγαλοφυια σας;

      Αντιπαρερχομαι ολους τους χαρακτηρισμους που μου εχετε κανει. Ή π.χ.οταν ζητατε απο αλλους σχολιαστες ή απο μελη του ΚΚΕ να επεμβει στο blog εναντια σε αυτα που σας ρωτησα ή εγραψα.
      Αυτα ενω γνωριζεται πολυ καλα πως το blog δεν ειναι ουτε του ΚΚΕ ουτε του ΠΑΜΕ και οι σχολιαστες εχουν την δικη τους ατομικη ευθυνη για αυτα που γραφουν.

      Η απορια μου κ.Φωτεινε Παντογνωστη, μου δημιουργηθηκε οταν διαβασα σχολια του Μη Απολιθωμενου για τον Σταχανοβισμο. Ειναι ΦΟΒΕΡΑ απλη.

      Κανατε τεκλεπτυσμένη αντικομμουνιστικη προπαγανδα οπως τα βιβλια που εχει στο σχολια του ο ( Μη Απολιθωμενος ) για το ζητημα του Σταχανοβισμου. Πως καταπινετε αμασητα κατω απο το προσχημα της "ελευθεριας λογου" τις σχεδον φιλοναζιστικες αποψεις του κ.Ριχτερ; Τον οποιο κατα την Γνωμη σας πρεπει να τον κρινει μονο Καθηγητης;
      Σε αυτη την κουτοπονηρια υπαρχει αντιδραση απο την πλευρα μου. Εξου και o χαρακτηρισμος "πονηρος".

      Τον μη Απολιθωμενο τον σεβομαι. Οπως σεβομαι και τον Παρατηρητικο και αρκετους αλλους σχολιαστες και blogger.
      Γιατι κατι εχω να μαθω σε ζητηματα του Σοσιαλισμου.
      Τον σεβασμο τον κατακτατε με την μορφωση, την καλλιεργεια, την σεμνοτητα, την ακριβη ειλικρινη τοποθετηση. Συμφωνεις / Διαφωνεις. Και φυσικα οχι με κοντοραπιτικες και μανουρες.

      Ζητω προκαταβολικα συγνωμη απο τον Poe για το Αd-Hominem(καλα το γραφω;). Απο τους υπολοιπους αν χρησιμοποιησα ματαια το ονομα ενος αλλου σχολιαστη μπορει να μου κανει παρατηρηση

      Εσεις κ.Φωτεινε Παντογνωστη, γιατι χολοσκατε με τις αποψεις ενος κατα χαρακτηρισμου σας ηλιθιου; Απο την δικη μου πλευρα θεωρω χρησιμη την παρουσια σας σε αυτο το blog. Περιεργο; Οχι.

      Ακριβως, οπως ειχε γραψει ΚΑΙ ο modesto, οι αποψεις σας εκθετουν στα ματια αλλων σχολιαστων ολους αυτους που ζητουσαν απο το ΚΚΕ να γινει τσοντα στην "Κυβερνηση της Αριστερας". Και αν εστω με το φτωχο μυαλο μου, καταφερα εστω και ενα αναγνωστη να προβληματιστει(οχι να τον πεισω απλα να προβληματιστει), πιστευω οτι κατι καταφερα.

      Νικ. -π

      Διαγραφή
    17. ...αν τολμουσα να μιλησω εγω:
      α)για ενα αλλο ποστ
      β)σε ενα αλλο ιστολογιο
      γ)με ενα αλλο θεμα
      δ)μια αλλη συζητηση
      ε)με αλλους συνομιλητες
      θα με ειχατε κρεμασει στα μανταλακια..και θα ειχατε δικιο!
      Οταν το κανεις εσυ (και αλλος),ειναι..Σαββατο απογευμα!
      Απο εμενα δεν εχει συνεχεια ΕΔΩ, ΑΥΤΟ που λες.
      Ολα τα συζηταμε,αρκει να εχουν σχεση με το ΣΣ.
      Σε αλλο ποστ ή σε αλλο ιστολογιο ή σε αλλο θεμα,μπορουμε να συζητησουμε οσα, ακρως ενδιαφεροντα, θεματα αναφερεις!
      (αυτο σημαινει το "Αν θες "παμε" στο ποστ που ηταν τα σχολια που λες,να συνεχισουμε την κουβεντα!)

      τελος απο μενα .

      Διαγραφή
    18. Dimk σταματα επιτελους να το παιζεις θιγμενη δεσποσυνη που ψαχνει τον ιπποτη της να σωσει την τιμη της
      Αμα δεν σου αρεσει το κλιμα μην ξαναγραψεις

      Διαγραφή
    19. ρε συ,δεν ειναι θιγμενη δεσποσυνη αυτο.
      Απλα αν το εκανα εγω θα με εβριζες και θα ειχες δικιο,αυτο λεω!!
      ΑΝ εχω το οκ και απο εσενα να συζητησουμε εδω το θεμα του Τεϊλορισμου στην ΕΣΣΔ,τοτε πες το και κανενα προβλημα.
      Σβηνω το αποπανω σχολιο και απανταω αναλογα!!


      Διαγραφή
    20. ΟΙ Απαντησεις δοθηκανε για το θεμα απο τον μη απολιθωμενο μεσα απο το εργο του Λενιν που φαινεται ξεκαθαρα οτι ητανε αντιθετος. Τωρα αν αλλαξε γνωμη οπως σε πολλα θεματα οταν ητανε χτυπημενος απο Εγκεφαλικα με απαγορευση απο τους γιατρους αυτο μονο ο Ουρανος το ξερει......... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  44. Poe πολυ ωραία αναρτηση. Προβληματίζομαι συχνά γύρω από το θέμα και γενικά η άποψη μου δεν είναι αποκρυσταλλωμένη. Νομίζω όμως οτι αν ψηφίζαμε σήμερα, μαλλον ΟΧΙ θα το έριχνα. Ίσως να επαναπροσδιόριζα τη στάση μου αργότερα... αλλα για την ώρα μαλλον στο ΟΧΙ κλίνω. Το ζήτημα για μένα είναι το εξής (που εμπεριέχει και το θέμα των υιοθεσιών αλλα δεν περιοριζεται σε αυτο): Η συγχρονη κοινωνία, αυτή η καπιταλιστική, αστική εκμεταλλευτική κοινωνία, έχει καποιους "πυρηνικούς θεσμούς"-πυλώνες στου οποίους βασίζεται (οικογενεια, σχολείο, σχέσεις ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής... και πάει λέγοντας). Οι κομμουνιστες, οραματιζόμενοι μια άλλη κοινωνία και μαχόμενοι για αυτήν, επιδιώκουν ριζικές αλλαγές σε τέτοιους "πυρηνικούς θεσμούς" αλλά προς πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση. Στο κάτω κάτω και η σοσιαλιστική κοινωνία που οι κομμουνιστες θέλουν θα έχει τέτοιους θεσμούς-πυλώνες, και δεν θα τους εφεύρει, κληρονομιά της προηγούμενης θα είναι με ουσιώδεις αλλαγές (αλλά συγκεκριμένες, που θα καθοριστούν όταν έρθει η ώρα) ως προς τα βασικά τους χαρακτηριστικά.
    Γεννάται λοιπόν το ερώτημα: Στηρίζουμε ή όχι ενα Συμφωνο Συμβίωσης, που φέρεται να άρει υπαρκτές κοινωνικές αδικίες σε βάρος συγκεκριμένης μερίδας συνανθρώπων μας, αλλα ταυτόχρονα αγγίζει τον "πυρηνικό οικογενειακό θεσμό" με προεκτασεις που ενδεχομένως να μην μπορούμε σήμερα να αντιληφθούμε ? Υπάρχουν τρόποι να αρθούν τέτοιες αδικίες χωρίς να τεθεί, σε βάθος χρόνου, υπό αναθεώρηση η έννοια της οικογένειας ως θεσμός προστασίας του παιδιού? Το ΚΚΕ λεει υπάρχουν. Μπορούν να γίνουν αλλαγές στον αστικό κώδικα και πολλά ζητήματα να επιλυθούν. Δεν θα επιλυθούν όλα, αλλά δεν ανοίγει κι ένας δρόμος προς αχαρτογράφητα νερά.
    Ας μην ξεχνάμε οτι κάθε κοινωνία που λειτουργεί με κανόνες/νομους, αφήνει δυστυχώς και κάποια δικαιώματα ανεκπλήρωτα, διότι εξ ορισμού οι νόμοι έχουν κι ένα στοιχείο αυθεραισίας ως προς το τί επιτρέπεται και τί όχι. Αν έχεις τα 18α γεννέθλια σου το Σάββατο, υπάρχουν τόσες και τόσες αποφάσεις που η κοινωνία σου επιτρέπει να λάβεις για λογαριασμό σου την Κυριακή, αλλά σου απαγόρευε την Παρασκευή (και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί οτι ωρίμασες σε δυο μέρες). Δυστυχώς πρέπει να μπούν συγκεκριμένα καλούπια, κι όταν ένα καλούπι αφορά εναν "πυρηνικό θεσμό" όπως η οικογένεια, οι αλλαγές θέλουν προσοχή.
    Τέλος, σχετικά με τα αχαρτογράφητα νερά που είπα πιο πάνω, κάθε φορά που συζητάω με φίλους το ζήτημα, καταλήγω να παραδέχομαι οτι δυο μπαμπάδες ή δυο μαμάδες θα μπορούσαν να είναι πολύ αξιότεροι γονείς από πολλά ετεροφυλα ζευγάρια, και σε κάθε περίπτωση προτιμητέοι από ένα ορφανοτροφείο. Αλλά δεν είμαι ειδικός στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παίδων και θα φοβόμουν να έλεγα αβίαστα το ΝΑΙ. Κι ας μου φαίνεται πολύ προτιμότερο πολλές φορές...

    Αυτα τα ολίγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @Κώστας Χ
    να σου πω τι καταλαβαινω ΕΓΩ απο το αποσπασμα και ο λογος που το εβαλα εδω.
    Η Lorde λεει οτι ΔΕΝ μπορεις οντας ρατσιστης, να καταπολεμησεις τον ρατσισμο..
    ΔΕΝ μπορεις οντας ομοφοβικος, να καταπολεμησεις την ομοφοβια.

    Ολα αυτα ειναι βαθιες πεποιθησεις στον ανθρωπο,πεποιηθησεις που η αστικη κοινωνια εχει βαλει στην ψυχη του.
    ΠΡΕΠΕΙ λοιπον,να σκαψουμε βαθια μεσα μας και να πολεμησουμε αυτες τις προκαταληψεις.
    Αυτο (λεω εγω), ειναι η μεγαλυτερη μορφη επαναστασης..
    Οχι ΜΟΝΟ απεναντι στις αστικες δομες(κοινωια,κρατος) αλλα και απεναντι στις αστικες προκαταληψεις που θεωρουμε σαν "λογικες" ή σαν "αποδεκτές",γιατι μεγαλωσαμε ολοι σε ενα τετοιο περιβαλλον!
    Πολεμας οχι τους αλλους,πολεμας τον ιδιο σου τον εαυτο!
    Το δυσκολοτερο αντιπαλο ολων!
    Ο,τι πιστευες/δεχοσουν και οτι ηταν αποτελεσμα αστικης προπαγανδας,το αναιρεις και βρισκεις τις πραγματικες διαστασεις του (καθε) θεματος.
    Η διαλεκτικη βοηθα απιστευτα σε αυτο(ισως να ειναι και το ΚΑΛΥΤΕΡΟ εργαλειο) και αυτος ειναι ο λογος που ανθρωποι που ταυτιζουν την ομοφυλοφυλια με την παιδεραστια,για ΜΕΝΑ σημαινει οτι δεν ειναι μαρξιστες.
    Μονο κλακαδοροι!
    Ο Μαρξισμος πρεπει να σε κανει καλυτερο ανθρωπο,οχι καλυτερο οπαδο.
    Δεν γινεσαι "λιγο" μαρξιστης!
    Δεν εισαι εναντιον των διακρισεων,αλλα οχι και ολων-ολων ε?
    Δεν επιλεγεις διακρισεις που θες να κρατησεις γιατι σε "βολευουν","τις πιστευεις","ετσι εμαθες" κλπ


    Αυτο ειναι λοιπον για μενα, το μεγαλο προταγμα της Lorde.
    Επανασταση σε οτι σε εμαθε το σχολειο,η οικογενεια,ο περιγυρος για τους gay, τους "ξενους",για ολους
    Το ειπε ο Poe σε καποιο σχολιο,με αφορμη κατι αλλο(το λεω εδω οπως το θυμαμαι): Προερχομαι,ειπε,απο ενα συντηρητικο περιβαλλον,που θεωρουσε τους gay κακο,αυτο πιστευαν ολοι γυρω του(..και γυρω μου και μαλλον και γυρω σου)
    Καταλαβε ομως οτι ΔΕΝ ειναι ετσι.
    Εψαξε να βρει γιατι το πιστευε και εφτασε να αναιρεσει,ολα οσα του "μαθαιναν" μεχρι εκεινη την στιγμη.Εσπασε ολες τις προκαταληψεις,που δεν ηταν εχθρικες απεναντι του.
    Κανεις δεν τον κοροιδευε ως gay,δεν ειχε "αναγκη" να το κανει..Το εκανε ομως!
    "Eκανα λαθος" ειπε.
    Αυτο ζηταει και εδω η Lorde.
    Την (αστικη) προπαγανδα να την νικησεις οχι μονο γυρω σου,αλλα και μεσα σου!
    Αν πιστευεις οτι το εχουν καταφερει πολλοι αυτο,κανε ενα κοπο και ξαναδιαβασε τα σχολοια εδω, αλλα και στο προηγουμενο ποστ!

    Κλεινοντας δεν ξερω ποιανου ειναι μεντορας,ποιανου εκφραστης και ποιανου πολεμιος.
    ΔΕΝ ποσταρα εδω το εργο της,ενα αποσπασμα που για μενα δειχνει τον δρομο για την πραγμωτωση της Πολιτικης ή της Επαναστασης(για μενα, αν εισαι πολιτικο ον,δεν μπορεις παρα να εισαι μαρξιστης και επαναστατης οσο δεν υπαρχει Μαρξισμος σαν κυριαρχο συστημα).
    Οχι μονο σε κοινωνικο επιπεδο,οχι να μαχεσαι για τα δικαωματα των gay γιατι ειναι "μοδα",γιατι ειναι "θεμα των καιρων",οχι γιατι "αφου το λεει το Κομμα ετσι θα ειναι"
    Παλευεις γιατι το ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ.
    Δεν υπαρχει πιο "απλη" αληθεια απο αυτο.
    Και εδω λοιπον κολαει (λεω ΕΓΩ) οτι τα εργαλεια του αφεντικου,δεν θα γκρεμισουν το σπιτι του!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Το ειπε ο Poe σε καποιο σχολιο,με αφορμη κατι αλλο(το λεω εδω οπως το θυμαμαι): Προερχομαι,ειπε,απο ενα συντηρητικο περιβαλλον,που θεωρουσε τους gay κακο,αυτο πιστευαν ολοι γυρω του"


      Δεν ηταν συντηρητικο το περιβαλλον ηταν το 80 που τοτε η αντιληψη περι ομοφυλοφιλιας ηταν εν γενει πολυ διαφορετικη απο εκεινη που ειναι σημερα. Ισα ισα τηρουμενων αυτων τον αναλογιων σε προοδευτικο περιβαλλον μεγαλωσα, κκε ηταν και ειναι ο πατερας μου.

      Διαγραφή
    2. αν μεγαλωσες σε χωριο γυρω στους 800 κατοικους,μεσα στα `80,μαλλον μεγαλωσαμε σε αντιστοιχο περιβαλλον.
      Αυτο ηταν κρυφα ή φανερα συντηρητικο!!

      Διαγραφή
    3. Οχι, σε πολη μεγαλωσα φορ δε μοστ ταιμ
      και σε κωμοπολη για το υπολοιπο

      Διαγραφή
    4. αρα ησουν σε καλυτερη "θεση" απο μενα!
      Καταλαβαινεις πως εννοω λοιπον οτι αυτες οι προκαταληψεις πρεπει να νικηθουν.
      Οι gay δεν ειναι αυτοματα πολιτικα οντα,δεν ειναι καλυτεροι,χειροτεροι,εξυπνοτεροι,"επαναστατικοτεροι",με σωστο πολιτικο κινητρο και ενστικτο.
      Ειναι ανθρωποι της διπλανης πορτας που υποβαλλονται σε διακρισεις.
      Θεωρω χρεος μας να το λυσουμε αυτο.
      Τα υπολοιπα(αν ειναι κινημα,αν σωστα λενε οσα λενε ή θα επρεπε να λενε κατι "πιο ταξικο",αν το gaypride ειναι σωστο σαν κινηση),ειναι δευτερευοντα.


      Διαγραφή
    5. @DimK, να διευκρινίσω ότι όσα γράψω χτυπάνε τις ιδέες και όχι το φορέα τους. Δεν έχω τίποτα προσωπικό, δεν σε ξέρω και δεν με ξέρεις.
      Θα πιάσω το νήμα από την άλλη άκρη μήπως και ξεμπερδευτεί. Και μια και αναφερθήκατε σε προσωπικά σας βιώματα, επιτρέψτε μου να βάλω και μερικά δικά μου, μήπως έτσι καταλαβαινόμαστε. Είμαι στα 69 μου. Μεγάλωσα στην Αθήνα, στο Πολύγωνο σε μικροαστικό και μάλλον συντηρητικό περιβάλλον. Μικρός έπαιζα στην αλάνα, ανάμεσα στη Σχολή Ευελπίδων, το πεδίο Άρεος και τις προσφυγικές παράγκες. Η περιοχή της αλάνας τότε ήταν τα βράδια το κέντρο για ψωνιστήρι των ομ/λων. Οι σεξουαλικά πεινασμένοι έφηβοι (δηλαδή όλοι πλην των ομ/λων) της δεκαετίας του 50, εκεί μαζεύονταν, άσχετα αν έκαναν τίποτα ή όχι. Το τί έχουν δει τα μάτια μου δεν περιγράφεται εύκολα. Ήμουν άλλος χαρακτήρας και δεν κολλούσα. Με πείραζε να βασανίζουν αδύναμους. Στα 17 μου γλύτωσα μια μαχαιριά για να αποτρέψω ένα ανάποδο ψαροκόκαλο. Στα 20 άρχισα να γυρίζω τον κόσμο σαν ναυτικός. Οι μισοί από όσους γνώρισα ήταν ή ομ/λοι ή πόρνες, εκεί γνώρισα και σχετίστηκα με τρανς και μπάι, μια εποχή που εδώ ούτε καν φαντάζονταν τί ήταν αυτοί. Στα 23 μου πήγα στο στρατό για 2,5 χρόνια. Στα Χανιά, που υπηρέτησα υπηρέτησα τα ίδια. Στα 28 μου, τρία χρόνια ταξί νυχτερινός με πιάτσα στην Ομνόνοια. Είχα πολλές παρέες από lg και με μερικούς γίναμε και φίλοι. Δεν ξέρω την αιτία, αλλά ποτέ δεν τοποθετήθηκα αρνητικά, αντίθετα τους συμπαθούσα και τσατιζόμουν όταν μίλαγαν άσχημα γι' αυτούς. Μια φορά μόνο, έδειρα στο ταξί έναν παπά που μου την έπεσε. Είχα κάθε ευκαιρία να δοκιμάσω, αλλά δεν μου βγήκε και έμεινα ετ/λος. Στα βαπόρια οι άλλοι ναυτικοί με κορόϊδευαν γιατί τους υπερασπιζόμουν. Στο στρατό με φώνσαζαν πουστρόφιλο γιατί έκανα παρέα με τον Κωστάκη. Αργότερα γνώρισα τον μαρξισμό και τη διαλεκτική. Σαράντα σχεδόν χρόνια από τότε διαβάζω, συζητώ, προσπαθώ να κατανοήσω τις αντιθέσεις γύρω μου και να πάρω θέση. Ακόμη και μέχρι πρόσφατα συζητούσα με νέους, σπουδαστές μου σε επαγγελματική σχολή, θέματα εμπειριών γύρω από την ομοφυλία.
      Και ρωτάω όλους εσάς που κατεβάζετε τσιτάτα από κάθε σούργελο και που γίνατε ξαφνικά όψιμοι υπερασπιστές ( να μη μιλήσω για τον μαρξισμό που τον έχετε ξεσκίσει στις επικλήσεις): Υπάρχει περίπτωση να έχω γίνει τώρα στα γεράματα ομοφοβικός και ρατσιστής; Υπάρχει περίπτωση να ήμουν και να μην το ήξερα, μέχρι που σας συνάντησα; Υπάρχει περίπτωση να γνωρίζετε εσείς τους ομ/λους καλύτερα από εμένα; Μόνο οι ομ/λοι ξέρουν περισσότερα. Εσείς που αρκετοί τουλάχιστον γνωρίσατε την ομ/λία μέσα από το γιουπορν, πώς νομιμοποιείστε να μου κουνάτε το δάχτυλο και να με καλείτε να "βγάλω το τέρας από μέσα μου;"
      Να σου πω λοιπόν εγώ πώς το βλέπω: Μαζί με το απόσπασμα, έβαλες και έναν σύνδεσμο από την wikipedia. Εγώ, συνεπής μαρξιστής και συζητητής που σέβεται τον εαυτό του, το διάβασα. Εσύ βέβαια δεν το διάβασες. Αυτό έδειξες λέγοντας ότι εγώ μόνο το απόσπασμα ξέρω, τα άλλα δεν με ενδιαφέρουν. Διάβασέ το λοιπόν να δούμε. Έρχεσαι και μοστράρεις ένα τσιτάτο, νομίζοντας ότι τελείωσες. Στην ουσία ξεκινάς από την ίδια ιδεολογική αφετηρία. Μεταφέρεις σε μια σοβαρή συζήτηση ό, τι πιο μαύρο και αντιδραστικό έχει να επιδείξει η αμερικάνικη κουλτούρα. Έναν ακραίο υποκειμενικό ιδεαλισμό, ένα εγωπαθή ατομικισμό. Εκείνο όμως που δεν ξέρεις μάλλον είναι ότι ο ακραίος υποκειμενισμός είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά του φασισμού. Ότι δεν συμφωνεί ή δεν ταιριάζει με τις απόψεις σου είναι προς καταστροφή και εξαφάνιση

      Διαγραφή
    6. Και ένα τελευταίο για να τελειώνουμε. Μια και ρπικαλείσαι υον μαρξισμό, υπάρχει διαλεκτική σχέση μεταξύ ομοφυλοφιλίας και παιδεραστίας, μεταξύ πολλών άλλων που δεν είναι της ώρας. Όχι ταύτιση όπως διαστρεβλωμένα το παρουσιάζεις αλλά διαλεκτική σχέση. Και όχι στο επίπεδο ατομικών δικαιωμάτων γιατί αυτά είναι απλώς το πρόσχημα για να περάσει το μεγάλο σχέδιο. Η διάλυση της κοινωνίας ακόμα και από τα βασικά αστικού χαρακτήρα συνεκτικά χαρακτηριστικά. Η καταστροφή των πυλώνων της όπως η αστική οικογένεια.Η προώθηση της αστικής ιδεολογίας, η "κοινωνία των πολιτών". Η κοινωνία της γενικής ανοχής. Αν είχες τα βιώματά μου για τους ομ/λους από την δεκαετία του 50 και παρατηρούσες την εξέλιξη μέχρι σήμερα, θα έβλεπες ότι το επόμενο βήμα στα επόμενα εξήντα χρόνια θα είναι η νομιμοποιήση και οι γάμοι των παιδόφιλων. Δεν μιλώ γι' αυτό που εγώ πιστεύω, αλλά για το πώς η κοινωνία μεταλλάσσεται στον καπιταλισμό. Ο Χρήστος πιο πάνω, το ανέλυσε αρκετά και με πολύ ωραίο τρόπο. Ναι, λοιπόν στην νηφάλια αντιμετώπιση και διερεύνηση των προβλημάτων των ομοφυλόφιλων. Όχι στα δήθεν (το δήθεν το ανέλυσα στα δύο πρώτασ μου σχόλια) αντιδραστικά μικροαστικά κινήματα των LGTBQIA. Τελεία και παύλα και πείτε με όσες φορές θέλετε ομοφοβικό. Έχει τόση αξία όσο και το "πουστρόφιλος". Αυτή είναι η θέση μου.
      Κώστας Χ.

      Διαγραφή
    7. Κωστας χ. Μη μου πεις οτι υπηρετησες Ναυτης στην Σουδα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    8. Δεν συμφωνω σε ολα που λες κωστα... πχ στα περι συνδεσης ομοφυλοφιλιας παιδεραστιας-οχι οτι εχω ειδικες γνωσεις, αλλα δεν την αποδεχομαι αυτην την αποψη ετσι, χωρις πειστηρια.
      Αυτη πάντως η κοινωνια της "γενικης ανοχης" στην οποια αναφέρεσαι
      οπως εγω το καταλαβαινω έχει αποπισω την ακραια ιδεολογικοποιηση της "ατομικης ελευθεριας", και παει χερι χερι με τον μετανεωτερικο/μεταμοντερνο σχετικισμο... και ο μετανεωτερικος/ μεταμοντερνος σχετικισμος παει χερι χερι με κατι που θα το συνδεσω με το προηγουμενο αρθρο που ανεβασα του μαργαριτη, οπου εκει ξεκινησε ενας διαλογος/αντιπαραθεση σχετικα με τις "ισες αποστασεις" και το απολυτο της "ελευθεριας του λογου" υπερανω ολων...

      θεωρω σχετιζονται

      παντως πολυ ενδιαφερον βιο ειχες:)

      Διαγραφή
    9. @ Παναγιώτης: ΣΕΑ/Μ στο Επιτελείο στις Μουρνιές... 1971-1972
      @ Poe: Δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνούμε σε όλα. Γράφοντας παραθέτω απλά την άποψή μου, χωρίς να προεξοφλώ συμφωνία ή διαφωνία. Με εκπλήσσει όμως ότι εγώ συμφωνώ σε όσα γράφεις. Μήπως κάπου υπάρχει παρανόηση; Θα διαβάσω και το άλλο σχόλιο πρώτα. Συνήθως δεν συμμετέχω, μόνο διαβάζω τα γραφόμενα. Έχω όμως καιρό να μπω.
      Κώστας Χ.

      Διαγραφή
    10. Γραφω οτι δεν συμφωνω στα περι συνδεσης ομοφυλοφιλιας παιδεραστειας(η τεσπα "εκλεκτικης συγγενειας" με βεμπεριανους ορους)
      οτι γραφω απο εκει και κατω στο σχολιο
      δεν ειναι διαφωνια
      απλα προεκτεινω κατι στο οποιο αναφερθηκες
      και κανω τη συνδεση με το διαλογο που ειχε ανοιξει στο αρθρο για τον ριχτερ

      Διαγραφή
    11. Κωστας. Κελευστης σε Π.Φ Αρεθουσα και Δ.Τ Ν.Κ 1986 1987. Περασανε λιγο τα χρονια ετσι.. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    12. @Kωστας Χ.
      1/2

      Σεβομαι απολυτα την καταθεση της προσωπικης σου ιστοριας/πορειας και προφανως καταλαβαινεις οτι οπως εσυ δεν μιλας σε προσωπικο επιπεδο, επισης το ιδιο κανω και εγω.
      Οχι για σενα ΣΙΓΟΥΡΑ,αλλα οσο και να σου φανει περιεργο, ουτε και για κανεναν αλλο.
      Και εξηγουμαι:
      Οταν λεω οτι δεν γινεται να εισαι ρατσιστης και να πολεμας τον ρατσισμο,ετσι δεν γινεται να εισαι ομοφοβικος και να πολεμας της ομοφοβια.
      Νομιζω οτι αυτο ειναι καθαρο ε?
      Καποιος/καποιοι ταυτισαν την ομοφυλοφιλια σαν ενα σκαλι πριν/μαζι με την κτηνοβασια και επισης οτι το νομοσχεδιο αυτο εκπορευεται απο μια Ευρωπη,που δεχεται την κτηνοβασια και την παιδερασιτα.
      (νομιζω εχεις διαβασει τα σχολια στο προηγουμενο ποστ).
      Αλλα ακομα και ετσι ΔΕΝ με ενδιαφερουν αυτοι που τα ειπανε,ΔΕΝ τους θεωρω υπολογους.
      Εχουν καποιες πεποιθησεις που πλεον(;) δεν μπορουν να υπερβουν..
      Θες λογω ηλικιας,λογω καταγωγης,λογω εμπειριων ..Οπως και να εχει ΔΕΝ με ενδιαφερει γιατι το ειπαν.
      Αυτο που με ενδιαφερει και το λεω σε αμεση αντιπαραβολη με οσα ειπε ο Poe και η Lorde(θα ελθω σε αυτην),ειναι τι ΔΕΝ λενε οι υπολοιποι.
      ΔΕΝ γινεται εγω χτες να σε εβριζα(τυχαιο παραδειγμα) "βρωμοκουμμουνι" και "ληστοσυμμοριτη" και σημερα να συμφωνω με ενα ποστ που σε λεει οπαδο της διαλεκτικης και αγωνιστη της Ελευθεριας.
      Δεν γινεται χτες να σε βριζει καποιος σαν ζωοφιλο(λιγοτερο τυχαιο παραδειγμα),εγω να μην τον διορθωνω και σημερα να συμφωνω και με καποιον αλλον που λεει: "κακως ειπατε ζωοφιλο/παιδεραστη τον Κωστα Χ."
      Δεν γινεται σε δυο αντιθετες θεσεις,να εχω δικιο οταν υποστηριζω και τις δυο.
      Απλα ΔΕΝ γινεται!
      Για μενα αυτο κρυβει μια αντιφαση.
      Απο που ερχεται αυτη η αντιφαση?
      (συνεχιζεται..)

      Διαγραφή
    13. (συνεχεια)
      2/2

      Την λυση μου την εδωσε ο Poe λεγοντας πως ξεπερασε αυτα που ειχε "μαθει" απο την εποχη και τον ευρυτερο περιγυρο που μεγαλωσε και η Lorde εξηγωντας σε θεωρητικο επιπεδο ΤΙ θα πρεπει να κανει ο καθενας(οπως ο Poe) που ξεπερασαν οτι τους "ειχαν μαθει".
      Ελπιζω λοιπον να ειναι καθαρο τι εννοω.
      Αν θελουμε να ειμαστε ξεκαθαροι,ας διαλεξουμε θεση.
      ΔΕΝ γινεται να ειμαστε και εναντιον των διακρισεων,αλλα με οσες διακρισεις συμφωνουμε, να τις αφηνουμε να υπαρχουν.
      ΔΕΝ γινεται να ειμαι εναντιον της δουλείας,αλλα να ειμαι οκ με το να δινω στον αλβανο 1/3 του μεροκαματος(τυχαιο παραδειγμα)
      ΔΕΝ γινεται να ειμαι εναντιον των διακρισεων σε σχεση με το φυλο,αλλα να μην θελω οι ομοφυλοφιλοι να εχουν ισα δικαιωματα(λιγοτερο τυχαιο παραδειγμα)
      "Λιγο" αντιρατσιστης και "λιγακι" αντι-ομοφοβικος,ΔΕΝ γινεται!

      Η Lorde οπως και καθενας δεν εχει καθολικη αποδοχη.
      Το να βρισκεις σωστες καποιες θεσεις στα λεγομενα της,ΔΕΝ σημαινει καθολικη αποδοχη του εργου και της στασης της,οπως επισης ΔΕΝ σημαινει οτι δεν θα κανεις κριτικη για οσα εχει κανει ή εχει πει.
      Δεν σου ζητησα να κρινουμε την συνολικη πορεια και θεση της στο φεμινιστικο κινημα,ενα αποσπασμα παρεθεσα με κατι που (νομιζω εγω) πως αφορα τα οσα λεμε.
      { ΑΝ πχ παραθεσει καποιος ενα αποσπασμα απο κειμενο του Καουτσκι(ειχα διαβασει πχ, οτι η αναλυση του στο "Κεφαλαιο" θεωρουταν η πιο καλη εκλαϊκευτικη αποδοση του) ή του Τροτσκι οσο ηταν με την Επανασταση,αυτο τον κανει ακριτο οπαδο της συνολικης πορειας και ΟΛΩΝ των θεσεων των Καουτσκι και Τροτσκι?
      Εγω λεω οχι. }

      Για να κλεισω..δεν ζητησα απο κανεναν να κανει οτιδηποτε.
      ΑΝ καποιος ειναι υπερ στο οτι η ομοφυλοφιλια εκπορευται απο μια Ευρωπη οπου επιτρεπει την παιδεραστια,καλα κανει!
      Απλα τον παρακαλω:
      ΜΗΝ το αλλαζεις αυτο στο αμεσως επομενο σχολιο,οχι οταν ημουν "μπροστα" οταν τα ελεγε!
      Θες να εισαι εναντιον? με γεια σου με χαρα σου
      Εναντιον πριν και υπερ μετα,αυτο δεν γινεται!

      Ελπιζω να καταλαβες οτι δεν ειναι προσωπικη μομφη λοιπον..
      Εχω επιλεξει να ανταλλασω σχολια εδω και δεχομαι την κριτικη.
      Αυτο που δεν δεχομαι ομως(και ελπιζω να μην κανω) ειναι να αλλαζω την θεση μου αναλογα με το τι λεει το κυριο ποστ.
      Δεν σε κρινω λοιπον τιποτα,ουτε ομοφοβικο ουτε "πουστροφιλο".
      Κρινω αυτους που επιλεγουν με βαση καποια κριτηρια να ειναι "και με τον αστυφυλαξ και με τον χωροφυλαξ".
      Τα κριτηρια αυτα ειναι οσα περιεγραψε ο Poe και οσα θεωρητικα παρουσιασε η Lorde.
      Σε ευχαριστω ξανα,για την προσωπικη σου ιστορια..ελπιζω με οσα ειπα να εδειξα οτι την σεβομαι.

      Καλο βραδυ απο μενα

      Διαγραφή
    14. @poe
      Να με συμπαθάς, έχω διαβάσει τ' άντερά μου, αλλά δεν κρατάω σχολές και ρεύματα, ειδικά από μαρξίζοντες. Προτιμώ να κρατώ στα συρτάρια του μυαλού μου όσα διασώζονται ως ενδιαφέροντα, δίπλα στους κλασικούς του μαρξισμού. Τα υπόλοιπα πετιούνται από τον σκληρό μου. Οπότε πρέπει να ξαναφρεσκάρω αρκετά πριν μιλήσουμε. Δώσε μου λίγο χρόνο.
      Μια διευκρίνιση μόνο: Μην με μπλέκεις με τις λέξεις σύνδεση και συγγένεια ή ταύτιση. Καμιά σχέση με αυτό που προσπαθώ να πω. Εκείνο που προσπαθώ να δείξω είναι όχι κάποια σχέση άμεση μεταξύ των δύο, είναι ανόητο. Εγώ μιλάω για την γενική εικόνα της κοινωνικής εξέλιξης. Δύο "παράγοντες", δύο φαινόμενα, ασύνδετα μεταξύ τους που απλά το ένα διαδέχεται το άλλο και δίνουν μορφή σε ένα βασικό περιεχόμενο εξ ίσου ή πιο ασύνδετο. Πάρε κατ' αρχήν την εξέλιξη μιας κοινωνίας όπου κυριαρχεί η ιδεολογία της "γενικής ανοχής" Βάλε μέσα στην εικόνα την κοινωνική ομάδα των ομ/λων. Στα 50, το κυρίαρχο ήταν το χαρτζηλίκι των φαντάρων και το ανάποδο ψαροκόκαλο. Στα 70 ήταν οι πρώτες συζητήσεις για απλή ανοχή της ύπαρξής τους. Στα 80 ήταν οι προβληματισμοί γύρω από την υπόθεση του Άγγελου, στα 90 η Τζένη, η Συγγρού και το λαϊφ στάϊλ. Στα 2000 οι Βαλιανάτοι και το οργανωμένο lgtb... Τώρα μιλάμε για gayu pride, σύμφωνο και εμπλοκή πολιτικών παραγόντων, σύντομα θα φτάσουμε στην τεκνοθεσία. Υπάρχει εξέλιξη της ανοχής ή όχι; Πρόσεξε, δεν μιλώ για το τί σκέφτεσαι εσύ κι εγώ, αλλά για τη γενική εικόνα μιας κοινωνίας της ανοχής. Και δεν έχω βάλει μέσα τον ταξικό παράγοντα, ούτε τη διεθνοποίηση μέσω ΜΜΕ και Ευρωενωσιακών θεσμών ούτε για μεγαλοαστούς ομ/λους που χωρίς να εκτίθενται σαν άτομα, παίζουν διαχρονικά πολλαπλό ρόλο.
      Βάλε τώρα στο πλάνο και τους παιδεραστές, όχι σε συνάφεια αλλά σαν αυτόνομη οντότητα. Παρακολούθησε την πορεία τους. Πού ήταν, πού βρίσκονται και πού μπορούν να φτάσουν σαν "κίνημα" μετά από 50 χρόνια.
      Αυτήν την "σχέση" εννοώ. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Καμιά σχέση με τα επιμέρους προβλήματα των lgtb, όπως αυτά προβάλλονται σαν περιτύλιγμα. Ο στόχος είναι η κοινωνία γενικά και όχι μια ομάδα της. Ελπίζω να έγιονα σαφής. Και με την τελική διευκρίνιση ότι το θεωρώ θέμα για διερεύνηση και όχι κατασταλαγμένη θέση. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ανεχτώ τον καθένα ανεγκέφαλο να αλλάζει αυθαίρετα και προπαντός κακόβουλα το πεδίο της συζήτησης. η συντήρηση βρίσκεται στη μεριά τους, όχι στη δική μας. Αν κάποιος πρέπει να απολογείται δεν είμαι εγώ ούτε εσύ. Καληνύχτα, Ευχαριστω για την κουβέντα όλη μέρα σήμερα. :)
      τα λέμε το πρωί.
      Κώστας Χ.

      Διαγραφή
    15. Καταρχην οσον αφορα στην παιδεραστεια
      μεχρι πριν απο καποιες δεκαετιες
      οχι και τοσο τοσο πολλες
      καποια κοριτσια παντρευονταν στα 14-15-16
      αυτο βεβαια δεν γινονταν αντιληπτο ως παιδεραστεια
      παντως στις μερες μας μαλλον περισσοτερο εχουν σφιξει τα πραγματα παρα χαλαρωσει.

      Τωρα για την πορεια αυτη που περιγραφεις οσον αφορα στην ομοφυλοφιλια
      θεωρω οτι το περιγραφεις καπως μονοδιαστατα
      δηλαδη ο Βαλιανατος δεν εκπροσωπούσε ολους τους γκει
      ασχετα πως τον παρουσιαζαν στα καναλια
      οπως επισης πιστευω δεν ειναι ολοι οι γκει υπερ του γκει πραιντ
      ουτε τα στερεοτυπα του "κραγμενου" και του "γυναικωτου" που καλλιεργησαν τα καναλια ειτε μεσω ηθοποιων που επαιζαν τετοιους ρολους ειτε με πραγματικους γκει που επιλεχθηκαν ακριβως επειδη ειχαν αυτο το "τραβηγμενΟ" εκπροσωπουν ολους τους γκει

      Υπαρχουν πολλες διαστασεις, και αυτοι οι ανθρωποι εχουν υποστει ενα σωρο αδικιες οι οποιες δεν εχουν να κανουν μονο με το ταξικο... και πρεπει περα απο το ταξικο αυτο καθ αυτο να αναγνωριστουν απο το εργ. κινημα και καποια ιδιαιτερα αιτηματα αυτων των ανθρωπων
      διαφορετικα, πολοι απο αυτους , επειδη ψαχνουν απο καπου να πιαστουν, καταληγουν να εκπροσωπουνται απο κατι βαλιανατους και να θεωρουν τα γκει πραιντ σοβαρο κινημα διαμαρτυριας

      Διαγραφή
    16. Καλα δεν "κατηγορω" το αστικο συστημα και τα κομματα του ουτε για "ανθρωπισμο" ουτε για "Ευαισθησια"
      αμα πραγματικα νοιαζονταν για τους γκει
      θα νοιαζονταν και για τους μεταναστες που βομβαρδιζουν
      θα νοιαζονταν και για τους μισθωτους που τους κοβουν τους μισθους
      θα νοιαζονταν και για τα παιδια που λυποθυμουν στα σχολεια

      περα απο ολα τα υπολοιπα
      ο συριζα που μας το παιζει γκει φρεντλυ
      εχει κατι διαμαντια στελεχη τα οποια εχουν πει ουκ ολιγα σεξιστικα και ουκ ολιγα ομοφοβικα

      Με το να εχω λοιπον διαφορετικη αποψη απο το κκε σε καποια ζητηματα, οπως πχ για το συμφωνο, αυτο δεν σημαινει με την καμια οτι θεωρω πιο σωστα τα αστικα κομματα που το ψηφισανε ...
      οτι κανουν το κανουν κατ εντολη της αστικης ταξης, και ουδεμια σχεση δεν εχουν με τη λεξη "προοδευτικο"

      Διαγραφή
  46. @poe
    για να κλεισω(δεν θα ξανααναφερθω εγω) εδω με ενα θεμα που "προεκυψε" απο μενα.
    Το προβλημα ΔΕΝ ειναι ΜΟΝΟ αυτος που ειπε για "ζωοφιλα σκουπιδια",εξαλλου καποιος αλλος ηταν αυτος που εκανε την συνδεση μεταξυ ΣΣ και "Ευρωπης των παδεραστων".

    Το προβλημα για μενα ειναι οτι κανεις,δεν θελησε να τους διορθωσει!
    Κανεις δεν σκεφτηκε αν πει "ρε σεις..τι λετε?"
    Αυτο που με πειραζει δεν ειναι οι συγκεκριμενοι..Δεν καλυπτω κανεναν,ξερει και ξερεις την γνωμη μου για εναν εξ`αυτων.Μονο καλη δεν ειναι.
    Ολοι οι υπολοιποι ομως, που τα διαβασαν αυτα?
    Ολοι αυτοι που ειναι και μικροτεροι ηλικιακα και πιο "διαβασμενοι",πιο ανοιχτομυαλοι,πιο κοινωνικα ενεργοι..
    Αυτοι με πειραζουν.
    Σε κανεναν δεν χτυπησε ασχημα?
    Το προσπερασαν γιατι το ελεγε ενας δικος τους?
    Με ενδιαφερει, και το εννοω με πολιτικους ορους,γιατι το αγνοησαν.
    Αυτο για μενα ειναι πολιτικη πραξη(ή παραλειψη) με πιο ξεκαθαρο νοημα απο 100 σχολια.
    Για αυτο και θεωρησα το αποσπασμα της Lorde ενδεδειγμενο να υπαρχει στο thread.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dimk
      Μπορεις να θεωρησεις οτι θελεις
      Εγω ειδα οτι το 90/100 των ανθρωπων εδω συμμετειχαν σε ενα γονιμο διαλογο.
      Οι αντιδρασεις του παναγιωτη, αν θες τη γνωμη μου, ειναι βουτυρο στο ψωμι σου... και το εχεις καταλαβει
      και το προκαλεις
      και το εκμεταλλευεσαι

      να μη συνεχιστει η κουβεντα επ αυτου παρακαλω
      αυτα

      Διαγραφή
    2. κανεις τεραστιο λαθος
      ΔΕΝ με ενδιαφερει τι ειπε ο συγκεκριμενος..σου εχω εξηγησει εδω και κανα μηνα γιατι δεν με ενδιαφερει.
      Την απαντηση στο γιατι ΔΕΝ ειπαν κατι οι αλλοι ψαχνω.
      Τελος ομως!

      Διαγραφή
    3. Ειναι τιμη μου αυτα που λες για εμενα. Το προβλημα θα υπηρχε αν συμφωνουσες μαζι μου. Χαρακιρι θα εκανα και θα εψαχνα να βρω τη λαθος εκανα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. @DimK
      Εφόσον σοκάρεσαι από το επίπεδο εδώ μπορείς να την κάνεις όποτε θες, δεν κρατάμε κανένα με το ζόρι.

      Διαγραφή
    5. Τον πιανει ενα σοκ αλλα η χρεωση που εχει ειναι να βρισκεται εδω για να κανει Αντικομμουνισμο νομιζοντας οτι θα χτυπησει το ΚΚΕ για να κανει αβαντα στην σφαγη του λαου απο τον συριζα. Ξεχνωντας οτι στα 97 χρονια έχουνε περασει πολυ καλυτεροι απο αυτον που σπασανε τα μουτρα τους. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  47. Μπήκατε σε ασχετη αναρτηση να την χαλασετε κανοντας Αντικομμουνισμο οπως παντα.Καιν ολα αυτα την στιγμη που η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ σφαζει τον λαο απο καθε δικαιωμα που ειχε προσφεροντας της Προπετυασμα καπνου για να συκοφαντηθει το ΚΚΕ που παλευει εναντια σε αυτην την θηριωδια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΟΙ Θεσεις του ΚΚΕ για το ζητημα ειναι απολυτα ξεκαθαρες. Δεν πρεπει να υπαρχει καμμια διακριση στους Ομοφιλοφιλους και να εχουνε τα ιδια δικαιωματα οπως ολοι Καταψήφισε το Νομοσχεδιο γιατι ανοιγει τον δρομο στην Υιοθεσια παιδιων τα οποια πρεπει να εχουνε προτυπο Μητερας Πατερα Γυναικα και ανδρα και οχι δυο ανδρες οι δυο γυναικες. Απο εκει και μετά ολα αυτα αποτελουνε προπετασμα καπνου για την σφαγη των εργατικων δικαιωματων απο τον συριζα. Για αυτό καιν όλη αυτη η αντικομμουνιστικη θηριωδια απο τους Βασταζους του συριζα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Για να τελειώνουμε με τη θέση του ΚΚΕ:

    https://www.youtube.com/watch?v=RxGAnWu2hLY

    και http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8714869&textCriteriaClause=%2B%CE%A3%CE%A5%CE%9C%CE%A6%CE%A9%CE%9D%CE%9F+%2B%CE%A3%CE%A5%CE%9C%CE%92%CE%99%CE%A9%CE%A3%CE%97%CE%A3

    Υ.Γ.: Κάποιοι, συμφωνούντες και διαφωνούντες με το ΚΚΕ, φρόντισαν να γαμίσουν τη συζήτηση. Κάποιοι είναι βαλτοί. Οι άλλοι, παίζει να αποφασίσετε να σκεφτείτε κάποια στιγμή τι χάρη τους κάνετε και τι ζημιά κάνετε στο κόμμα???

    Ιάκωβος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γαμήσουν... (συγνώμη και για τη χρήση της λέξης και για την ανορθογραφία :-)

      Ιάκωβος

      Διαγραφή
    2. Απο εμενα εχεις απολυτο δικιο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  50. @ιακωβο
    Νομίζω ότι όλοι ξέρουμε την θέση του κόμματος.
    Ειτε γιατί ακούσαμε τον Κουτσουμπα να το λέει σε μια συνέντευξη, είτε γιατί διαβάσαμε το λινκ που παραπέμπε στον Οδηγητη που είχε πάλι ανάλυση της θέσης.
    Μια παρατήρηση.
    Είπε ο Γκιοκας ": Οσοι άνθρωποι έχουν επιλέξει ένα συγκεκριμένο σεξουαλικό προσανατολισμό..".
    Νομίζω δεν είναι θέμα επιλογής.
    Όπως δεν επιλέγει κάποιος αν θα είναι ψηλά ή κοντός, με αυτό ή το άλλο χρώμα ματιών.
    Ίσως είναι απλά μια λάθος έκφραση, ίσως φανερώνει μια στρεβλη θεώρηση του θέματος.
    Δεν παίρνω θέση για αυτό, απλά επισημαίνω το λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω χρόνο και δεν θέλω να ασχοληθώ, δεν γράφω σε ποστ που το ξεκατίνιασμα πάει σύννεφο, αλλά επειδή εγώ πόσταρα την ομιλία του Γκιόκα θα αναγκαστώ να το κάνω. Λες: "Νομίζω ότι όλοι ξέρουμε την θέση του κόμματος". Διαφωνούμε κάθετα. Δειχνεις οτι ή δεν ξέρεις ή δεν θες να καταλάβεις τη θέση του ΚΚΕ (κι ας συμφωνείς με αυτή στην ουσία, γιατί συμφωνείς)...

      Το ΚΚΕ καταψήφισε το σσ για τα ετερόφυλα ζευγάρια το 2008 ως αχρείαστο, μη επαρκές και επικίνδυνο. Αντ' αυτού, είπε ότι το θέμα λύνεται με αλλαγές στο θεσμό του πολιτικού γάμου, ο οποίος είναι το νομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργεί η οικογένεια και που ρυθμίζει όλα τα ζητήματα γύρω από αυτή. Αυτό έκανε και τώρα. Δεν λέει να μην ρυθμιστούν αυτά τα ζητήματα, λέει "αφήστε τις μαλακίες, όλο αυτό το κάνετε για το θεαθήναι και για αποπροσανατολισμό, αν θέλετε να λύσετε το πρόβλημα μπορείτε να το κάνετε πολύ πιο εύκολα, παίρνοντας μέτρα μέσα σε αυτά τα πλαίσια, μπλα, μπλα, μπλα..."

      Στο θέμα της υιοθεσίας σου λέει ότι επιστημονικά είναι καλύτερα το παιδί να έχει και τα δύο πρότυπα και γι' αυτό είναι αντίθετο. Και οι επιστημονικές έρευνες (λέμε τώρα, μέσα στον καπιταλισμό) συνεχίζονται...

      Πάντως είναι τουλάχιστον γελοίο (για όποιον το κάνει) να κατηγορεί κανείς το ΚΚΕ για ομοφοβικό επειδή καταψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης για ομοφυλα ζευγάρια, την ίδια στιγμή που είχε καταψηφίσει το ίδιο σύμφωνο και για τα ετερόφυλα!!! Ίσα ίσα, αν έκανε το αντιθέτο θα έπρεπε να είχε κατηγορηθεί για διακρίσεις και για δύο μέτρα και σταθμά.

      Αυτά και τέλος, εγώ δεν ασχολούμαι άλλο. Όποιος θέλει να λύσει θέματα πολίτη-πολιτείας, να διεκδικήσει τα δικαιώματά του απέναντι στο κράτος, κλπ, ξέρει που να με βρει, θα είμαι εκεί να τα παλέψουμε μαζί κι ας λέω εγώ ότι γίνεται μεσω του πολιτικού γάμου, αυτός μέσω του σσ, ο τρίτος μέσω της κατάργησης του γάμου, κλπ. Αλλά εδώ μάλλον ευκαιρία για να την πούμε στο ΚΚΕ με τον κλασικό τρόπο, έχουμε (διαστρεβλωση των θέσεων του).

      Όσο για το αν είναι επιλογή ή όχι η σεξουαλική ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ, ουδέν σχόλιον, μόλις μηδένισες την επιρροή της κοινωνίας και των γύρω συνθηκών στη ζωή του ατόμου...

      Ιάκωβος

      Διαγραφή
  51. Το άρθρο του Ρίζου (τοποθέτηση Γκιόκα) είναι ακόμα μια απόδειξη ότι το Κόμμα σε αυτό το ζήτημα "έχει μπλέξει τα μπούτια του". Ξεκινάει με το αυθαίρετο θέσφατο ότι ο γάμος - οικογένεια είναι θεσμός προστασίας των παιδιών, παραβλέπει έτσι την αρχικό λόγο του γάμου που είναι η επιθυμία για συμβίωση δυο ανθρώπων, ξεχνάει ότι υπάρχουν ζευγάρια που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κάνουν παιδιά. Να απαγορεύσουμε λοιπόν τον γάμο σε ζευγάρια / ανθρώπους που βιολογικά δε μπορούν να τεκνοποιήσουν ? Να θεωρήσουμε τον γάμο ως ανυπόστατο, άκυρο ή ακυρώσιμο επειδή κάποια ζευγάρια δεν μπόρεσαν να κάνουν ή δεν ήθελαν να κάνουν παιδιά ? Απορώ πως η πρωτοπορία της Ε.Τ. μετατρέπεται σε ακραία συντήρηση στα ζητήματα των ελευθεριών, των κοινωνικών δικαιωμάτων και του γάμου! Εμφανίζει το ΚΚΕ σαν υπερσυντηρητικό πυλώνα του γάμου και δεν τον βλέπει στην εξέλιξή του, είναι άραγε ίδια η έννοια του γάμου στην Ελλάδα του σήμερα με εκείνην του 1950 ? Δεν βλέπει ο Γκιόκας και κατ επέκταση το Κόμμα, ότι η κοινωνία έχει ξεπεράσει εκ των πραγμάτων τους αστικούς θεσμούς και τα νομικά θέσφατα ? Δεν αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία ζευγάρια που ζουν χωρίς να έχουν κάνει γάμο ? Τί είδους απάντηση δίνει όταν λέει πως κάποια ζητήματα θα μπορούσαν να λυθούν μέσα στα πλαίσια της αστικής νομοθεσίας (διαθήκες, Ειδικά Πληρεξούσια διαχείρισης της υγείας, της ζωής και περιουσίας του άλλου κλπ), ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΤΟ Σ.Σ. ? γιατί θα πρέπει να μπεί κανείς στην διαδικασία των Ειδικών Πληρεξουσίων, διαθηκών κλπ όταν ΑΠΛΑ με ένα Συμφωνητικό τελειώνει με όλα αυτά ? Προλαβαίνει ο ασθενής την ώρα που τον πάνε στο νοσοκομείο με αιμορραγία από παντού να κάνει Ιδιωτικό πληρεξούσιο στον συμβίο του ? Είναι και νομικός πανάθεμά τον (ο Γκιόκας) αρκεί ρε γμτ ένα ιδιωτικό συμφωνητικό για να παρέχει εξουσίες πάνω στην ζωή και υγεία του συντρόφου του ? ΝΟΜΙΚΑ ρωτάω (και απαντώ όχι, το ξέρω από προσωπική πείρα). Αν λοιπόν όλα λύνονται μέσα από την αστική νομοθεσία, και γι αυτό είμαστε σαν ΚΚΕ αρνητικοί, δεν είναι αστική νομοθεσία και το ρημάδι το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης ? !!! Αναφορικά με το θέμα της άρνησης της τεκνοθεσίας, έπρεπε να το ψάξουμε πριν έρθουν όλα αυτά στην Βουλή και γίνουμε ρεζίλι, υπάρχουν μελέτες και στατιστικές εδώ και πάνω από 15 χρόνια. Σε ποιά επιστημονική σχολή και θεωρία βασίζουμε την στάση του Κόμματός μας απέναντι σε όλα αυτά ? Ποιος επιστήμονας, ειδικός, στηρίζει την στάση μας αυτή ? πως το έλυσαν άλλα αδερφά κόμματα στον κόσμο ? Ένα πολύ καλό άρθρο για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και μια ακόμα πηγή άρνησης του Κόμματός μας να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Τέλος από ποιά μαζική επεξεργασία του ΚΚΕ πηγάζει αυτή η στάση και άποψη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Το ΚΚΕ τον μονο διαχωρισμο που κανει μεσα στην Κοινωνια εινα Ταξη απεναντι σε Ταξη και τιποτα άλλο. Βρισκομαστε μεσα σε Καπιταλιστικη κριση με την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ να σφαζει τον λαό. Και ειναι μόνο το ΚΚΕ που παλευει να ενωσει τον λαο σε Ταξική Βαση μέσα απο την Λαική Συμμαχία για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Αυτές οι Θέσεις του ΚΚΕ είναι καρφι στο ματι της ΑΣτικης Ταξης και των οπορτουνιστων φιλων της. Θελουνε παση θυσια να συρουνε το ΚΚΕ σε κυβερνησεις μεσα στον Καπιταλισμο για να μπορουνε να σφαζουνε τον λαο χωρις αντιδραση. Και μιας και σπασανε τα μουτρα τους προσπαθουνε με την λασπη και την διαστρεβλωση. Τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα με το προπετασμα καπνού. Ταξικος διαχωρισμος μεσα στην κοινωνια και τα παιδια δεν μπορουνε να εχουνε για πατερα μητερα δυο αντρες η δυο γυναίκες. ΟΛα τα υπόλοιπα ειναι σε κουβεντα να βρισκομαστε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Οσο για τα αλλα αδελφα....κομματα που το λυσανε παιδια να εχουνε για πατερα μητερα δυο αντρες η δυο γυναικες το χρειαζοντουσαν οπως ο Συριζα για προπετασμα καπνου στην Συμμετοχή τους σε κυβερνησεις μεσα στον Καπιταλισμο....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Για αρχή να ξεκαθαρίσω οτι σου απαντάω χωρίς νε εκπροσωπώ (επ ουδενί) το ΚΚΕ, αλλά ως άτομο που συμπορεύεται μαζί του. Η άποψη του ΚΚΕ για την οικογένεια δεν είναι αυθαίρετο θέσφατο, είναι ο ορισμός της οικογένειας μέσα από μια συγκεκριμένη κοινωνιολογική οπτική, ονομάζεται Ιστορικός Υλισμός. Δεν είναι η μόνη οπτική δια της οποίας μπορεί κάποιος να δεί τον οικογενειακό θεσμό, αλλα το ΚΚΕ έχει συγκεκριμένη ιδεολογική ταυτότητα στα πλαίσια της οποίας τοποθετείται.
    Στην δική σου τοποθέτηση βέβαια... εκεί κι αν είναι τα μπούτια το ένα πανω στο άλλο... δεν ξέρω από που να αρχίσω. Δηλαδή, αυτό που αντιλήφθηκες εσύ είναι οτι το ΚΚΕ εθελοτυφλεί, είναι αναχρονιστικό, παραβλέπει αντικειμενικές πτυχές το έγγαμου βίου (ή άγαμης συμβίωσης) και αμα πει ΝΑΙ σε ενα ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ αυτόματα εκσυγχρονίζεται και σώζει και την τιμή του ως πρωτοπορία της Εργατικής Τάξης? Με ξεπερνά αυτή η διαλεκτική...πραγματικά!

    Θέλω να σταθώ όμως λίγο και στο τέλος της τοποθέτησης σου, εκεί που εσύ ως πιο ψαγμένος "την λες" στο ΚΚΕ για την δήθεν βεβιασμένη και επιστημονικά ανενημέρωτη στάση του. Μιλάς μάλιστα κι ως "δικός μας" εκ των έσω. Αν είχες πρεμούρα εσύ "να μήν γίνει ρεζίλι το ΚΚΕ", κι αν είσαι όντως τόσο ψαγμένος για το θέμα, υπάρχουν ξέρεις τρόποι να κάνεις την παρέμβαση σου και να ενημερώσεις το Κόμμα για τα όποια επιστημονικά ευρήματα επί του ζητήματος. Μην ανησυχείς, παρόλα αυτά, "φίλε του ΚΚΕ" (γιατί μέλος δεν νομίζω να είσαι), δεν είναι χτεσινό το ΚΚΕ, έχει μεγάλη εμπειρία (και απο την διεθνή κατάντια των ¨αδελφών κομμάτων" μιας και το έθεσες) για να ΜΗΝ "γίνεται ρεζίλι" πατώντας μπανανόφλουδες από ανεπαρκή επιστημονική ενημέρωση. Λάθη έχει κάνει στην πορεία του, και ίσως να κάνει και σε αυτη την περίπτωση, αλλά όσοι πραγματικοί φίλοι του ΚΚΕ έχουμε μια ταπεινή επιστημονική ιδότητα και μπορούμε να ενημέρωσουμε για μια πληρέστερη τοποθέτηση του Κόμματος μας, το κάνουμε ΟΤΑΝ πρέπει κι ΟΠΩΣ πρέπει.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Ανώνυμος 20 Δεκεμβρίου 2015 - 2:32 μ.μ. είναι η παραπάνω απάντηση.

      Διαγραφή
    2. Γράψε μου τον ενδεδειγμένο τρόπο μέσα από το καταστατικό του Κόμματος και θα σου πω ότι το έβαλα ζήτημα στην κοβα μου και απλά δεν συζητήθηκε. Απ την άλλη εσύ τι ρόλο βαράς εδώ Χρήστε ? Περιφρουρείς μ αυτόν τον τρόπο το Κόμμα? Συμφωνεί το Κόμμα με τη δημόσια διατύπωση απόψεων? Είμαι μέλος του Κόμματος και είμαι υπερήφανος για το Κόμμα, έχω διαφωνίες και αυτός είναι ο μόνος τρόπος να τις εκφράσω, αφού καταστατικά δεν ... "κάπα κάπα"

      Διαγραφή
    3. Εγώ τι ρόλο βαράω? Εγω απλά διαφωνώ μαζί σου! Στην πρώτη πρώτη πρόταση της δικής μου τοποθέτησης εγώ εξηγήθηκα ως προς το τι ρόλο βαράω. Ως άτομο απαντώ σε ένα άλλο άτομο. Έθεσες συγκεκριμένα ερωτήματα για την επιστημονική θεμελίωση της κομματικής τοποθέτησης στην δική σου αναρτηση. Αφού είσαι μέλος, τους τρόπους να ενημερώσεις (αν είσαι ειδικός) ή να ενημερωθείς (αν δεν είσαι) τους ξέρεις. Εγώ σου ασκησα κριτική για το γεγονός οτι βγήκες στον δημόσιο διάλογο να πεις: "Γινόμαστε ρεζίλι" . Δεν είναι ετσι, επέμεινε στην ΚΟΒΑ σου να ενημερώσεις/ενημερωθείς. Συγνώμη αν σε πήρα από τα μούτρα... κυκλοφορούν πολλοί "δούρρειοι ίπποι φιλο-κκεδες" και γιαυτό ήμουν πιο επιθετικός.

      Διαγραφή
  55. Να ρωτήσω κάτι που για μένα είναι επίσης προβληματικό?
    Λέει ο γκιοκας "Εάν η κυβέρνηση ήθελε να θεσπίσει έναν πολιτικό γάμο λιγότερο "γραφειοκρατικό", θα μπορούσε να προτείνει τις απαραίτητες, τις αναγκαίες τροποποιήσεις στο πλαίσιο του Αστικού Κώδικα."
    Ουσιαστικά λέει, ότι θα μπορούσαν όσα ρυθμίζει τώρα το ΣΣ να τα ρυθμίζει ένας αλλού πλαισίου, πολιτικός "γάμος"(=σχέση,βάλτε ότι όνομα νομίζετε) .
    Γιατί αυτή η ρύθμιση (πχ πολιτικός γάμος και μεταξύ ομοφυλοφιλων) ΔΕΝ οδηγεί σε μελλοντικά δικαιώματα υιοθεσίας;;
    Αν το ΣΣ οδηγεί σε υιοθεσίες παιδιών από ομοφυλα ζευγάρια, γιατί να μην οδηγεί εκεί και ένας πολιτικός "γάμος" από ομοφυλα ζευγάρια;;
    Μήπως η θέση για πολιτικό γάμο, είναι ακριβώς το ίδιο με ένα ΣΣ;
    Και τα δύο δημιουργούν αστικές(με την έννοια του νομικου κώδικα) και οικογενειακου δικαίου σχέσεις.
    Αυτά τα δικαιώματα, θα είναι η βάση που θα βασιστουν (αν το θέλουν) στο μέλλον για να διεκδικήσουν όσοι θέλουν δικαίωμα υιοθεσίας.
    Και τα δύο λοιπόν, μπορούν να είναι βάση για μια μελλοντική αξιωση από ομοφυλα ζευγάρια για υιοθεσία.

    Γιατί λοιπόν ένας άλλος πολιτικός γάμος, που προβλέπει απόλυτη ισότητα μεταξύ ομοφυλων και έτεροφυλων ζευγαριών, είναι προτιμότερος από το ΣΣ;

    Αυτά σαν ερωτήσεις από μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. 300.000 Σπιτια χωρις ρευμα 1500000 ανεργοι κοψιμο μισθων Συνταξεων. Κλεισιμο Νοσοκομειων Σχολειων απο την κυβερνηση της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Ο Καπιταλισμος χρειαζεται το νεο ΟΠορτουνιστικο αναχωμα και επειδη σπασνε τα μουτρα τους με το ΚΚΕ χρειαζεται προπετασμα καπνου και λασπη.Δεν θα μπουμε σε κυβερνηση οσο οι καπιταλιστες ειναι στην εξουσια. Ο Μονος διαχωρισμος στην ΚΟινωνια ειναι Ταξικος. Τα παιδια θα εχουνε για Μητερα Πατερα ανδρα γυναικα και οχι δυο ανδρες η δυο γυναικες. Ο Πανικος και η απογνωση τους ειναι εξαιρετικο σημαδι. Οταν σταματησουνε θα ψαξουμε τη λαθος καναμε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι δεν ειναι ο μονος διαχωρισμος ταξικος, απλα αυτος ειναι ο κυριος
      Οσο για το της περι πυρηνικης οικογενειας επιχειρημα, δεν υπαρχει καμια αναγκαιοτητα για μια κοινωνια να εχει το θεσμο της πυρηνικης οικογενειας. Ο θεσμος της πυρηνικης οικογενειας ειναι θεσμος "ιστορικος", δεν ηταν παντα ετσι, ουτε και υπαρχει καμια εγγυηση οτι θα ειναι για παντα ετσι.

      Διαγραφή
    2. ιστορικος=ιστορικα προσδιορισμενος

      Διαγραφή
    3. Δεν εχουμε διαφωνια μαζι Συντροφε. Στον Αντικομμουνισμο απανταω. Συζητηση δεν μπορει να γινει μεταξυ Κομμουνιστων. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  57. Η συζήτηση μπορεί να ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις και με τον πιο νηφάλιο τρόπο, αλλά όπως συνήθως συμβαίνει, έχει εκτραχηλιστεί. Έχει απομονωθεί στη θέση του ΚΚΕ για το ΣΣ. Κάποιοι επιμένουν να ανάγουν το θέμα ΚΚΕ σε κυρίαρχο για τη συζήτηση. Και κάποιοι προσπαθούν αμυνόμενοι να το υπερασπιστούν, ή να εξηγήσουν. Πώς όμως μπορείς να εξηγήσεις κάτι σε κάποιον που δεν καταλαβαίνει ή δεν θέλει να καταλάβει τί σημαίνουν στοιχειώδεις έννοιες που για σένα αποτελούν πυλώνα της σκέψης; Δεν μιλώ για τους «βαλτούς», αυτοί είναι δεδομένοι. Μιλώ για τους υπόλοιπους τάχαμου "προβληματισμένους".
    Τελικά, γιατί τόση πρεμούρα να ψηφίσει το ΚΚΕ το ΣΣ; Τί καινούργιο θα δώσει με το να συμφωνήσει μαζί με το σύνολο σχεδόν των αστικών και μικροαστικών κομμάτων; Ο συσχετισμός είναι δεδομένος, το "βελτιωμένο" ΣΣ θα γίνει νόμος και μένει να δούμε με τον καιρό, ποιος δικαιώνεται για τις εκτιμήσεις και τις επιλογές του. Γιατί λοιπόν όλο αυτό το σφίξιμο, να "πείσετε" ότι το ΚΚΕ είναι συντηρητικό, αναχρονιστικό, μακριά από τα προβλήματα της κοινωνίας; Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να "αποδειχτεί" ότι όλοι όσοι έχουν την ίδια ή προσεγγίζουσα άποψη είναι ρατσιστές και ομοφοβικοί;
    Να σας πω εγώ λοιπόν. Γιατί σας ενοχλεί που κάποιοι μπορούν ακόμα να σκέφτονται αυτόνομα. Που αγωνίζονται σκληρά να κρατήσουν τη σκέψη τους καθαρή από την επιρροή της κυρίαρχης ιδεολογίας. Της πιο μαύρης και αντιδραστικής ιδεολογίας, που όσα μεταμοντέρνα περιτυλίγματα και αν της βάλουν, δεν μπορεί να κρύψει τους απώτερους στόχους της. Την υποταγή της κοινωνίας στις επιταγές της, στον εκμαυλισμό της και τη διάλυσή της, ώστε να μην έχει τη δυνατότητα να αντιδρά. Πιο πάνω έγραψα για την ιδεολογία της γενικής άκριτης κοινωνικής ανοχής. Το ΣΣ είναι το καρότο πριν το μαστίγιο. Το τελευταίο θα έρθει μετά, όταν πια ο βάτραχος δεν θα μπορεί να πηδήξει από την κατσαρόλα. Και τότε βέβαια θα αποδειχτεί ότι οι ομ/λοι δεν ήταν παρά ο φερετζές για να περάσει χωρίς εμπόδια κάθε αντιλαϊκή εκμεταλλευτική απόφαση.
    Με κάθε σεβασμό στις όποιες απόψεις σας, είστε βαθειά νυχτωμένοι. Είστε φορείς ακραίων αντιδραστικών θέσεων που στρέφονται ανοιχτά κατά της κοινωνίας, στοχεύοντας τους συνεκτικούς ιστούς της. Χτες έγραψα σχετικά σε σχόλιο του DmmK. Μου απάντησε, ούτε λίγο ούτε πολύ ότι τον αφήνει αδιάφορο αν η Λόρντε ήταν ένα εγωπαθές αντικοινωνικό άτομο. Και ο DmmK αποκόβει ένα απόσπασμά της για να μας "διδάξει" πώς να "σκοτώσουμε το τέρας μέσα μας". Το "μεταμοντέρνο" στερεότυπο του μικροαστικού υποκεινισμού κατρακυλάει στην πιο χυδαία εκδοχή του υποκειμενικού ιδεαλισμού, ξεπερνάει σε σκοταδισμό τους δικούς μας αρχιπαπάδες, και ο άλλος δηλώνει ότι δεν τον νοιάζει ποια είναι και τί πιστεύει, αλλά μας προτείνει το τσιτάτο της, γιατί τον ...εκφράζει! Εγώ τώρα τί να πω πάνω σ' αυτό; Αν αυτό δεν είναι υποκειμενισμός, τότε τί είναι;
    Με παραλλαγές προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο, εμφανίζονται οι περισσότεροι από όσους υπερασπίζονται το ΣΣ και επιτίθενται στο ΚΚΕ και όσους συγκλίνουν. Για τους πιο "κάθετους", τους στέλνουν στον ψυχίατρο. Όλα γυρίζουν γύρω από τον μικρόκοσμό του "υπερ εγώ" σας. Αν η πραγματικότητα είναι αντίθετη με τις επιθυμίες σας τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Τα ίδια ισχύουν και για το αυτοαποκαλούμενο "κίνημα" των LGTBQIA. Μια μόδα, πλήρως ενθαρυνόμενη από το σύστημα που στην ουσία δεν έχει ούτε πλατφόρμα, ούτε κινηματικό χαρακτήρα, ούτε καν ηγέτες, ούτε και καμιά σχέση με τα πραγματικά προβλήματα των ομ/λων. Απλά τα χρησιμοποιεί σαν όχημα, χωρίς ούτε στιγμή να έχει οποιαδήποτε πρόθεση να αντιπαρατεθεί στο σύστημα που τα δημιουργεί και τα θρέφει. Το ΣΣ ψηφίστηκε και θα εφαρμοστεί. Το ΚΚΕ διαφωνεί και έχει τους λόγους του. Η κοινωνία θα "προχωρήσει" προς την "πρόοδο". Χαρείτε το λοιπόν όσο θα σας επιτραπεί. Η διαχείριση του καπιταλισμού συνεχίζεται απρόσκοπτα. Και ο λαός μας θα επιμένει στη δική του σοφία: "πίσω έχει η αχλάδα την ουρά"!
    Κώστας Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αφορουΝ(μονο) εμενα οσα λες,αλλα επειδη εχω την "τιμητικη" αναφορα σε μενα ονομαστικα,θα σου απαντησω εν ταχει.
      ΔΕΝ σε ειπα ομοφοβικο ουτε κανεναν που λεει οτι το συμφωνο συμβιωσης οδηγει στην υιοθεσια παιδιων και ως εκ τουτου,ειναι επιφυλακτικος.
      Ο Poe πχ το λεει αυτο και, οσο και αν σου φαινεται απιστευτο, και εγω ειμαι επιφυλακτικος!
      ΔΕΝ ξερω ακομα το θεμα και πιστευω οτι χρηζει αναλυσης απο ειδικους.
      Το θεμα των παιδιων νομιζω οτι πρεπει να περιμενει για χρονια ακομα!

      Ξερεις ομως,ποιον ειπα ομοφοβικο?
      Καποιον που μιλαει για σχεση παιδεραστιας και ομοφυλοφυλιας(ΓΙΩΡΓΟΣ στο προηγουμενο ποστ),καποιον που βριζει "ζωοφιλα σκουπιδια" αλλα και καποιον που τα..συνδυαζει:
      ".. στην ολλανδια εχουν κομμα οι παιδοφιλοι και να δεν κανω λαθος και οι κτηνοβατες, μηπως να βαλουμε στο συμφωνο και αυτους;
      γιατι δηλαδη να μην μπορει να συμβιωση με την κατικουλα του ή με το αλογο του ο καθενας και να του αφησει και την περιουσια του;
      οι κενταυροι τι ρολο επαιζαν;;; οεο;
      γιατι να μην μπορει ο καθεις να συζει με το 12χρονο;
      και αν εχει και φραγκα να του αφησει;;;; σεξουαλικη προτιμηση ειναι και αυτη, αυτοι δεν εχουν δλδ στον ηλιο μοιρα;;;;;; "
      (ατιμο πραμα το google οντως!)

      Εγω καποιους που λενε τα παραπανω,ναι τους λεω ομοφοβικους και μαλλον λιγα λεω.
      Αν εσυ συμφωνεις οτι ενα ΣΣ σημαινει οτι ανοιγει ο δρομος για "συμβιωση με κατσικουλα" ή καποιος "να συζει με 12χρονο",πραγματικα δεν ξερω τι να πως για να σε πεισω πως ΔΕΝ ειναι ετσι.
      Κρατα την γνωμη σου,κραταω την δικια μου!

      Οσο αφορα την Lorde και την παραθεση του αποσπασματος.
      Εγραψα 2 σχολια που σου εξηγουσαν τι εννοω.
      Μαλλον λογω δικης μου ανικανοτητας,δεν μπορεσα να σου δωσω να καταλαβεις τι εννοουσα.
      Ρωτα τον Poe.. Ειναι το καλυτερο πραγματικο παραδειγμα στην θεωρητικη προσεγγιση της Lorde.
      Aλλα και οχι μονο αυτον.
      Ρωτα και εσενα πως καταφερες μεσα σε αλλες εποχες να μην γινεις "ομοφοβικος",οπως ειπες.
      Αυτη η μη-συμορφωση με την (αστικη) ηθικη της εποχης σου,ειναι οσα ελεγε αυτο το αποσπασμα.
      Η ομοφοβια και ο ρατσισμος δεν ειναι φυσικες επιλογες. Δεν ειναι νομος της Φυσης.
      Η αστικη κοινωνια μας εμαθε να μισουμε καποιον επειδη ειναι μαυρος,αλβανος ή ομοφυλοφυλος.
      Αν θες να εισαι επαναστατης,δεν μπορεις να δεχεσαι την αστικη προπαγανδα επειδη σε "βολευει".

      Επισης εγω λεω(στο προηγουμενο σχολιο) οτι αφου το ΣΣ δημιουργει ενα πλεγμα αστικων και οικογενειακων νομικων υποχρεωσεων.
      Το ιδιο θα δημιουργησει και η αλλαγη στον Αστικο Κωδικα αλλα και ενας πολιτικος γαμος με ιδια δικαιωματα για ολα τα ζευγαρια,ομοφυλα ή μη.
      Οσοι λοιπον λενε "ΟΧΙ στο Συμφωνο Συμβιωσης,ΝΑΙ σε αλλαγη του Αστικου/Οικογενειακου/Κληρονομικου Δικαιου",νομιζω οτι παραβλεπουν το προφανες.
      Ειναι ουσιαστικα το ιδιο πραγμα,απλα οχι με ενα νομο(ΣΣ) αλλα με αλλαγη μιας σειρας νομων.
      Την ιδια βαση αποτελουν για το μελλον!!


      Να πω κλεινοντας,οτι φυσικα καμια πρεμουρα και κανενα σφιξιμο να για το τι θα κανει το κκε.
      Κανει ο,τι νομιζει καλυτερο και κανω εγω την κριτικη που νομιζω δικαιοτερη.
      Κανεις απο εδω μεσα ΔΕΝ ειναι σε θεση να επηρεασει την θεση του κκε και αντιστοιχα, τι θα πω εγω ΚΑΘΟΛΟΥ δεν μετραει στην θεση της κοινωνιας απεναντι του!
      Απλα "συζηταμε" και, καμια φορα,καταλαβαινομαστε!

      Μια παρακληση: τι ειναι το αναποδο ψαροκοκκαλο και πως απεφυγες μια μαχαιρια εξαιτιας του(αν καταλαβα καλα οτι εγραφες)??

      Διαγραφή
    2. Πιασανε τον Καστανα και την γιαγια στην λαικη επειδη ειχανε βαλει τους πάγκους χωρις αδεια για να βγαλουνε κατι να φανε. Τους πηγανε αυτοφωρο και 5.000 προστιμο. Ανθρωποι ζουνε χωρις ρευμα νερο χωρις πετρελαιο τραγωδια ολοκληρη. Ταυτοχρονα οι Εφοπλιστες εχουνε 57 φοροαπαλλαγες και το λαθρεμποριο Ναυτιλιακου πετρελαιου παει συνεφο μπροστα στα ματια των λιμενικών. Μπροστά σε όλη αυτην την τραγωδία μόνο το ΚΚΕ παλεύει να ενώσει τον λαο μεσα απο την λαική συμμαχία. Αυτη η σταση του ΚΚΕ ειναι καρφι στο Ματι Καπιταλισμου και ΟΠορτουνισμου. Για αυτο και ολη αυτη η Αντικομμουνιστικη λυσσα με το προπετασμα καπνου. Καρφακι δεν του νοιαζει για τιποτα. Τα αφεντικα τους οι Καπιταλιστες να σωθουνε και τιποτα αλλο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. @DimK
      Δεν χρειάζεται να απολογείσαι δεν είναι εκεί το ζήτημα. Άλλωστε και οι δύο έχουμε δηλώσει ότι το θέμα δεν είναι προσωπικό. Και στο όνομά σου αναφέρθηκα γιατί η περίπτωση της Λόρντε είναι χαρακτηριστικά ακραία.
      Αν όμως θέλεις να μιλήσουμε σε προσωπικό επίπεδο, ναι, η όλη στάση σου στο σχόλιο είναι ακραία υποκειμενική, πάντα κατά τη γνώμη μου. Δεν μπορείς να προβάλλεις ένα απόσπασμα για να υποστηρίξεις τη θέση σου επειδή ακριβώς σε βολεύει, χωρίς να δεις την "ιστορικότητά" του, ποιος δηλαδή το έγραψε και κάτω από ποιες συνθήκες. Έβαλες και τον σύνδεσμο, από όπου διάβασα το καθαρά αμερικάνικης έμπνευσης βιογραφικό της. Με την ίδια λογική, μπορώ να σου κατεβάσω τσιτάτα που καταφέρονται κατά του καπιταλισμού και προτείνουν σχήματα "λαϊκής οικονομίας". Θα είναι από την ιστοσελίδα τηυς Χρυσής Αυγής, στα κεφάλαια θέσεις και ιδεολογία!.
      Με λίγα λόγια, ο υποκειμενισμός είναι πολύ κακό πράγμα. Δεν περιλαμβάνει μια πλήρη εικόνα της πραγματικότητας και σε εκθέτει, σε διαψεύδει, χωρίς να μπορείς να καταλάβεις το γιατί. Η διαλεκτική μέθοδος έρευνας και σκέψης, είναι υποχρεωτική για να πλησιάσει κάποιος όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αλήθεια.
      Δύο παραδείγματα:
      Πρώτο, ακόμα και αν υποθετικά συμφωνήσουμε ότι είμαστε υπέρ του ΣΣ, δεν μπορούμε να μην λάβουμε υπ' όψη ότι δεν υπάρχει σοβαρό κίνημα με σαφή χαρακτηριστικά. Για το εμφανιζόμενο σαν κίνημα LGTBQIA και στην ελληνική εκδοχή του δεν έχει κανένα κινηματικό χαρακτηριστικό και δεν θα το ήξερε κανένας αν δεν το πρόβαλαν τα αστικά ΜΜΕ, αν δεν είχε υποστήριξη από αμφιλεγόμενους και αν δεν είχε χρησιμοποιηθεί κατά κόρον για ψηφοθηρικούς λόγους από τον Σύριζα και από πολιτικά πρόσωπα τύπου ...Μπουτάρη. Άρα, εγώ είμαι από χέρι καχύποπτος για την υποστήριξη μιας τέτοιας καμπάνιας, έστω και αν συμφωνώ σε κάποια σημεία που μπαίνουν.
      Δεύτερο, επειδή το αναφέρεις συνέχεια: Χτες έγραψα την άποψή μου για μια σύνθετη αντίφαση που συσχετίζει ιστορικά την κίνηση υπέρ των ομόφυλων γάμων και της τεκνοθεσίας, με την πιθανότητα στο μέλλον, τη θέση της να πάρει κάποια κίνηση υπέρ των κτηνοβατών ή των παιδόφιλων. Δεν μιλώ για άμεση ή έμμεση σύνδεση των αντίστοιχων κοινωνικών ομάδων, αλλά για χρησιμοποίησή τους σε μια προοπτική εξελισσόμενης ανοχής της κοινωνίας. Είμαι σίγουρος ότι και άλλοι που αναφέρονται σχετικά, εννοούν κάτι παρόμοιο. Εσείς όμως, διαστρέφετε ηθελημένα ή άθελα αυτό που προσπαθούν να πουν και τους καταλογίζετε ταύτιση ομ/λων με παιδεραστές. Έλεος! Προσπαθείστε να ακούσετε τον άλλον όταν εκφράζεται, έστω και δύσκολα! Προσπαθείσε να τον καταλάβετε πριν πετάξετε τις κοτσάνες σας. Επειδή εσείς συνηθίζετε να αφορίζετε τους άλλους, δεν σημαίνει ότι και οι άλλοι είναι τα είδωλα του καθρέφτη σας.
      Κώστας Χ.

      Υ.Γ.
      Το ψαροκόκκαλο ήταν το απόλυτο σαδιστικό βασανιστήριο σε βάρος των ομ/λων (για εκείνη την εποχή εννούμε μόνο τους παθητικούς).Τον ακινητοποιούσαν και το έβαζαν μέσα του με τρόπο που δεν μπορούσε να βγει παρά μόνο με εγχείριση! Με κάποιους φίλους κάναμε συχνές βόλτες- περιπολίες μέσα στα δένδρα και μια φορά, γλυτώσαμε έναν. Στον καυγά που ακολούθησε κάποιος έβγαλε μαχαίρι, ευτυχώς χωρίς συνέπειες. Αυτή είναι όλη η ιστορία.

      Διαγραφή
    4. Εν ταχει για αυτα που λες(γιατι μαλλον δεν ενδιαφερουν και πολλους)
      Η Lorde ειναι η πρωτη που ειπε οτι ο διαχωρισμος γυναικες αντρες δεν λεει τιποτα ουσιαστικο.
      Οι γυναικες,υποστηριξε,δεν ειναι ενα "πληθος".
      Επεσημανε, και πολυ σωστα κατα την γνωμη μου,οτι στον διαχωρισμο πρεπει να λαμβανονται και φυλετικα,ταξικα και αλλα κριτηρια.
      Απο εκει και περα αν εδωσε στην συνεχεια (λογω και προσωπικων προβληματων) εμφαση σε καποια απο αυτα,δεν ειναι κατακτριτεο για ολη την πορεια της.
      Αλλα οταν οι φεμινιστριες της εποχης της ελεγαν "ανδρες VS γυναικων",αυτη ειπε "αυτο ειναι λαθος. Αλλο η πλουσια γυναικα,αλλο η φτωχη..αλλο η μαυρη,αλλο η λευκη γυναικα,αλλο η ομοφυλοφιλη,αλλο η ετεροφυλοφυλη".
      Ταξικα κριτηρια στον διαχωρισμο δηλαδη,αυτη εβαλε για πρωτη φορα!
      Αυτα εν ετει 1960 ΔΕΝ το εβλεπαν οι φεμινιστριες της εποχης της.
      Οποτε σε παρακαλω,μην κανεις το λογικο αλμα να λες οτι ειναι το ιδιο με το να εβαζα κατι εναντιον του καπιταλισμου,απο την ιστοσελιδα της ΧΑ.
      ΔΕΝ ειναι το ιδιο,ουτε καν κατ`αναλογια.

      Εγω δεν λαμβανω υποψη μου αν υπαρχει ή οχι ταξικο κινημα απο τους LGBTQA.Αυτο που λαμβανω υποψη ειναι αν ειναι θυματα διακρισεων.
      Και ναι,ειναι!
      Αν το εκμεταλυεται ο Μπουταρης ή ο Συριζα για να παρει ψηφους,ΔΕΝ αναιρει το προβλημα που πρεπει να λυθει.
      Αν ενας ΜΕΡΟΣ του LGBTQA κινηματος θελει να κανει gay pride, δεν με εκφραζει αλλα δεν ειναι απαγορευτικο για να το υποστηριξω.
      Υπαρχουν χιλιαδες εκει εξω που δεν λαμβανουν μερος,αλλα και παλι διακρισεις γινονται εναντιον τους.
      Τελος ,αν κρινεις ποιος υποστηριζει τα δικαιωματα των gay και βγαζεις συμπερασματα,κανε και την αλλη σκεψη: ΠΟΙΟΣ δεν τα υποστηριζει!
      Προσεχε:
      ΔΕΝ εννοω οτι υποστηριζω οσα λενε πχ η ΧΑ ή η Εκκλησια.
      Αυτο που λεω ειναι οτι το ποιος υποστηριζει κατι,ΔΕΝ ειναι παντα ενδεικτικο για την αξια του.
      Εσυ κριτικαρεις το κινημα επειδη το υποστηριζει ο Μπουταρης..το οτι δεν το υποστηριζει η ΧΑ,σημαινει κατι?
      (οχι..ειναι λαθος κριτηριο λοιπον να καταδικαζεις το κινημα των gay επειδη το υποστηριζει ο Μπουταρης).

      Λες:
      "Δεν μιλώ για άμεση ή έμμεση σύνδεση των αντίστοιχων κοινωνικών ομάδων, αλλά για χρησιμοποίησή τους σε μια προοπτική εξελισσόμενης ανοχής της κοινωνίας"
      Συγνωμη αλλα αυτο ειναι εμμεση συνδεση!!
      Αν χρησιμοποιεις κατι(εδω το ΣΣ ωστε να κερδιζεις την ανοχη της κοινωνιας),υπαρχει συνδεση.
      Ειτε εσυ θες να την ονομασεις ετσι, ειτε οχι!
      Αλλα επι τουτου το ξαναειπαμε..δεν μπορω να σου αποδειξω οτι δεν ειναι ετσι.

      Και τελος ρωταω και εσενα:
      Το κκε λεει οτι οσα υπαρχουν στο ΣΣ,μπορουν να γινουν με αλλαγες σε πολλους και διαφορετικους νομους(να αλλαξει δηλαδη ο αστικος/κληρονομικος/οικογενειακος Νομικος Κωδικας),ειτε να θεσπιστει ενας περισοτερο ανοιχτος πολιτικος γαμος,που να περιλαμβανει ολα αυτα.
      Εγω θεωρω οτι και τα δυο αυτα,δημιουργουν αστικες και οικογενειακες σχεσεις που ΠΑΛΙ στο μελλον θα αποτελουν την βαση για διεκδικησεις ομοφυλων ζεςυγαριων.
      Δηλ. θα παει καποιο ζευγαρι σε ενα δικαστηριο(ελληνικο ή ευρωπαϊκο) και θα πει "ο αστικος κωδικας μας αναγνωριζει σαν ζευγαρι,το κληρονομικο δικαιο επισης,το οικογενειακο το ιδιο..Θελω να διεκδικησω δικαιωμα στις υιοθεσιες"

      Εσυ πιστευεις οτι η προταση του κκε οδηγει στο ιδιο αποτελεσμα?
      Απλα οχι μεσω ενος ν/σ,αλλα μεσα απο την αλλαγη μιας σειρας νομων?
      Αν οχι, γιατι?

      ΥΓ: τρελοι καιροι!

      Διαγραφή
    5. Με κάποια καθυστέρηση λόγω ασχολιών, απαντώ κι εγώ στα γρήγορα και κωδικοποιημένα:
      1.- Γράφεις: "Οι γυναικες,υποστηριξε,δεν ειναι ενα "πληθος"". Ακριβώς! Δεν αποδέχεται την έννοια "πλήθος" και κατ' επέκταση την έννοια "κοινωνία", ούτε καν την "ομάδα". Γι' αυτήν υπάρχει μόνο το "άτομο" και ο εσωτερικός του κόσμος. Τυπική εκπρόσωπος του υποκειμενικού ιδεαλισμού, γυρίζει τη σκέψη τρεις αιώνες πίσω. Ο νέος μεταμοντέρνος μεσαίωνας. Δεν πρόκειται να υπάρξει από τη μεριά μου ούτε ένα γραμμάριο ανοχής.
      2.- Αν εσένα σε εκφράζουν απόψεις σαν της Λόρντε, αν κρατάς ίσες αποστάσεις, αν εφαρμόζεις στη δική σου σκέψη τέτοιες θεωρίες ακραίου αντιδραστικού υποκειμενισμού, είναι δικαίωμά σου και δεν μου πέφτει λόγος. Μόνο που δεν μπορείς να τις ντύνεις με τον μανδύα του "μαρξισμού", όπως έγραψες πιο πάνω και δεν το ξεχνάω. Δώσε όποιο χαρακτηρισμό σε εκφράζει, όχι όμως "μαρξιστικό". Η σχέση αυτής της ξυνισμένης από το πολύ ξαναζέσταμα ιδεολογικής σούπας με τον μαρξισμό, μοιάζει με εκείνην μεταξύ του φάντη και του ρετσινόλαδου.
      3.- Επαναλαμβάνω: Βγες από τον μικρόκοσμό σου, πρόσεχε τα λόγια του άλλου και μην τα διαστρεβλώνεις γιατί εκτίθεσαι: Δεν μίλησα πουθενά για "έλλειψη ταξικότητας στο κίνημα LGTBQIA" (έφαγες ένα γράμμα, όλα έχουν τη σημασία τους!) Εγώ γράφω ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΗΜΑ! Κίνημα σημαίνει, στοιχειώδης ενιαία πλατφόρμα και στοιχειώδης κινηματική δράση. Όχι επειδή το λέω εγώ, αλλά επειδή αυτή είναι η πραγματικότητα. Στο πρώτο, αν μπορείς να βρεις κοινά διεκδικητικά χαρακτηριστικά ανάμεσα στις ομάδες που αντιπροσωπεύονται με τα διάφορα γράμματα του αρκτικόλεξου, τότε θα είσαι για νόμπελ. Ποια σχέση μπορεί να υπάρξει μεταξύ asexual, queer, lesbians κλπ. Πήγαινε διάβασε τα ίδια τα κείμενά τους, πώς τρώγονται μεταξύ τους. Όλο το αρκτικόλεξο και το ιδεολόγημα που έχει στηθεί πάνω σε αυτό είναι κατασκευασμένα και κάλπικα. Ο ανορθολογισμός και η σύγχυση σπάνε καρύδια. Βροντερό παράδειγμα ο χαρακτηρισμός "gay". Στα αγγλικά η λέξη σημαίνει: ζωντανός, κεφάτος, φαιδρός, χαζοχαρούμενος κλπ. Μέχρι πριν μερικές δεκαετίες, αποτελούσε υποτιμητικό ρατσιστικό χαρακτηρισμό κατά των παθητικών ομ/λων. Αντίστοιχο στα ελληνικά με το "ντιγκιντάγκας". Και τώρα ξαφνικά έγινε επίσημος σοβαρός χαρακτηρισμός! Έλεος! Θα ξεχάσουμε και τη γλώσσα μας και τα νοήματα των λέξεων!. Τέλος, δεν είναι κίνημα γιατί δεν κινείται, δεν διεκδικεί, δεν αγωνίζεται. Ότι κάνει και ότι ζητά βρίσκεται μέσα στα επιτρεπτά όρια της νομιμότητας του συστήματος. Βρίζει την κοινωνία για συντηρητισμό, όταν χρησιμοποιεί μόνο όσα η κοινωνία με την ανοχή της επιτρέπει.
      4.- Επίσης διαστρεβλώνεις και αυτά που γράφω για την "κοινωνία της γενικής ανοχής". Προσπαθείς να εκβιάσεις το συμπέρασμα ότι συσχετίζω τις δύο ομάδες. Επιτέλους, φτάνει η κοροϊδία! Η ιστορική και μόνο συσχέτιση έχει να κάνει με την εξέλιξη της κοινωνικής ανοχής και όχι με τις επιλογές και την εσωτερικότητα των δύο ομάδων. Όπως οι ετ/λοι σήμερα "συζητούν", "δέχονται" ή "ανέχονται" την προάσπιση των "δικαιωμάτων" των ομ/λων, έτσι σε 30 χρόνια, ετ/λοι και ομ/λοι μαζί θα συζητούν στην ίδια βάση για εκείνα των παιδόφιλων ή των κτηνοβατών. Πού βλέπεις να μιλώ για ταύτιση, συγγένεια, σύνδεση και όλα αυτά που τσαμπουνάς; Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις;
      5.- Μετά από τα παραπάνω, είναι φανερό ότι δεν υπάρχει πεδίο κοινής αντίληψης, πόσο μάλλον συμφωνίας. Γι' αυτό μην περιμένεις από εμένα να απαντήσω στα τελευταία ερωτήματά σου. Το ΚΚΕ έχει κοσμοθεωρία και συγκεκριμένο τρόπο νοητικής επεξεργασίας. Λέγεται διαλεκτικός και ιστορικός υλισμός. Λέγεται διαλεκτική λογική και διαλεκτική μέθοδος σκέψης και έρευνας. Δεν πρόκειται να αλλάξει τη θέση του που να χτυπάτε τον αποτέτοιο σας κάτω. Πόσο μάλλον όταν όλα τα επιχειρήματά σας στερούνται λογικής βάσης.
      Κουράστηκα. Ό, τι είχα να πω είναι γραμμένο εδώ και πιο πάνω. Δεν πρόκειται να απαντήσω σε άλλες ανοησίες. Υποθέτω θα ξανασυναντηθούμε σε άλλο θέμα. Την καληνύχτα μου..
      Κώστας Χ.

      Διαγραφή
  58. Σιγουρα τρελοι καιροι. Τα παιδια γεννιουνται απο ανδρα και γυναικα που ειναι ο μοναδικος τροπος αναπαραγωγης απο την φυση. Αυτο ειπε το ΚΚΕ εχοντας απολυτο δικιο και οτι τα παιδια δεν μπορουνε να εχουνε μητερα πατερα δυο αντρες η δυο γυναικες και ο μονος διαχωρισμος ειναι Ταξικός. Καρφακι δεν τους νοιάζει για τα δικαιωματα κανενος. Αυτό που τους νοιαζζει και τους καιει να προσφερουνε προπετασμα καπνου στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ να μπορεσει να συνεχισει απερισπαστα την σφαγη του λαου για την σωτηρια του Καπιταλισμου. Στην 97 χρονη πορεια του το ΚΚΕ αντιμετωπισε πολλους αλλους Αντικομμουνιστες οι οποιοι σπασανε τα μουτρα τους. Οσο συνεχιζουνε να φωναζουνε ειμαστε σε καλο δρομο. Οταν σταματησουνε θα πρεπει να ψαξουμε τη λαθος καναμε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Αυριο το ΠΑΜΕ σε Αθηνα Πειραια Χαιδαρι έχει κινητοποιησεις στα γραφεια της ΔΕΗ ωστε να μην υπάρχει καμμια Εργατικη Λαικη Οικογενεια χωρις ηλεκτρικο ρευμα. Τετοιες δρασεις γινονται καθημερινα απο τις ταξικες δυναμεις. Αυτες οι δρασεις ειναι καρφι στο ματι των Καπιταλιστων και των Κολαουζων τους........... για αυτο και το προπετασμα καπνου και η αντικομμουνιστικη λυσσα για να στηριχτει η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ στην σφαγη του λαου με την ησυχια της ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Πολύ σωστό άρθρο, Πόε. Έχω ακούσει σημεία και τέρατα τελευταίως. Μια διόρθωση μόνο: στα πράντ ο κόσμος δεν κάνει σεξ επί σκηνής. Δεν έχεις πάει και δεν ξέρεις, δεκτόν, αλλά μην μεταφέρουμε από την Τατιάνα Στεφανίδου τώρα.

    Παναγιώτη, ναι, το παιδί γεννιέται από σεξ μεταξύ άντρα και γυναίκας. Σωστά. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δυο άντρες ή δυο γυναίκες δεν μπορούν να μεγαλώσουν ένα παιδί κι αυτό να βγει άψογο. Σε βεβαιώ ότι έτσι γίνεται. Σε βεβαιώνει η ιστορία χιλιάδων παιδιών που μεγάλωσαν με τη μάνα και τις θείες τους, γιατί ο πατέρας είχε πεθάνει. Σε βεβαιώνει και η σημερινή εμπειρία από πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

    Κοιτάξτε να δείτε. Ειναι άλλο πράγμα να μην έχουμε εμπειρία από κάτι και να μην το καταλαβαίνουμε και άλλο πράγμα να κατηγορούμε ό,τι δεν καταλαβαίνουμε (προσπαθώντας να κατασκευάσουμε θεωρίες-τέρατα για να δικαιολογηθούμε). Δεν θα κατεβούν από τον Άρη παιδιά για να τα υιοθετήσουμε ούτε θα βγουν από μηχανές που δήθεν κάποια μονοπώλια κατασκευάζουν για να βλάψουν το ανθρώπινο γένος… σοβαρευτείτε. Οικογένειες με γονείς ίδιου φύλου ήδη υπάρχουν, αλλά έχουν νομικές επιπλοκές όταν έχει επιμέλεια μόνο ο ένας και όχι από κοινού. Ε, αυτό πρέπει να λυθεί. Και δυστυχώς δεν θα λυθεί τώρα (δεν θα λυθεί γιατί ο Σύριζα δεν θέλει να το λύσει, μην ξεχνιόμαστε), αλλά θα γίνει τουλάχιστον ένα πρώτο βήμα. Το ΚΚΕ δεν μπορεί να το δει αυτό σήμερα. Δεν πειράζει, θα το δει αργότερα.

    Και για να μην παρεξηγηθώ, στον Παναγιώτη που τον σέβομαι απεριόριστα. Με το Κόμμα διαφωνώ σε ένα σημείο, αλλά συμφωνώ σε άλλα εννιά. Θέλω να πιστεύω ότι καθένας με τον τρόπο του μπορεί να βοηθήσει να αλλάξει αυτό το ένα, εμού συμπεριλαμβανομένου, ώστε να συμφωνώ και στα δέκα. Τον Γενάρη έχει απεργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε νεοφυτε
      ειχε κυκλοφορησει μια φωτο με δυο γυμνους που χαιδευονταν τις μερες του πραιντ και για αυτο το ειπα αυτο

      Διαγραφή
  61. 10.41 Καταρχην χαιρομαι που σε διαβαζω Συντροφε Νεοφυτε. Δεν προκειται σε καμμια περιπτωση να παρεξηγηθω με Συντροφο. Αλλες διαφωνιες ειναι οι Καιριες που ειμαι καθετος.Απο εκει και μετα πιστευω οτι ειναι διαφορετικα για το παιδι στην περιπτωση που αναφερεις και διαφορετικο σε σχεση με το θεμα που μιλαμε. Για τα υπολοιπα απανταω στον Αντικομμουνισμο και στο προπετασμα καπνου που θελουνε να προσφερουνε στον συριζα. Αλλου ειναι η λυσσα τους Ειμαι σιγουρος οτρι με καταλαβαινεις τη λεω. Χαιρετω Συντροφε Νεοφυτε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. @Kωστα Χ.
    Θεωρω οτι οντως θα ξανασυνατηθουμε σε καποιο αλλο ποστ.
    Επετρεψε μου μονο μια-δυο παρατηρησεις που ισως να οφειλονται και σε δικες μου λαθος επιλογες λεξεων.

    -->"Οι γυναικες,υποστηριξε,δεν ειναι ενα "πληθος"". Ακριβώς! Δεν αποδέχεται την έννοια "πλήθος" και κατ' επέκταση την έννοια "κοινωνία", ούτε καν την "ομάδα".
    Δες αυτες τις αντιθεσεις:
    Ελληνες vs Τουρκων..Βορεια Ευρωπη vs Νοτιας Ευρωπης..Ελλαδα vs Γερμανιας
    Αυτα ειναι ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ γενικες ομαδοποιησεις με το "Αντρες vs Γυναικων"
    Αλλα δεν ειναι σωστες!
    ΔΕΝ ειναι το ιδιο ενας πλουσιος ελληνας με εναν φτωχο, ο Μανεσης με τον Σιφωνιο.
    Ουτε το ιδιο, ο ελληνας στο Παγκρατι με τον Ρομα ελληνα που μενει στο Μενιδι.
    Ουτε ο μαυρος ελληνας πολιτης με τον διπλανο του λευκο, στον Αγ.Παντελεημονα.
    Ειναι "διαφορετικες" πολιτικες οντοτητες,με διαφορετικα χαρακτηριστικα και προβληματα!
    Αρα να τους τσουβαλιαζουμε ολους κατω απο το "Ελληνες εναντιον ΕΕ/Τουρκιας/Βορειοευρωπαιων", ΔΕΝ εχει ΚΑΝΕΝΑ νοημα.
    Αυτο ειναι μια υπεραπλουστευτικη αταξικη, αφυλλετικη διακριση,ακριβως οπως αταξικη και αφυλλετικη υπεραπλουστευτικη διακριση ειναι το "Ανδρες vs Γυναικων"
    Αυτο θελησε να το αλλαξει η Lorde και εβαλε ΤΑΞΙΚΑ,φυλετικα,ηλικιακα κριτηρια!
    Για μενα καλα εκανε!
    Αν λοιπον το πληθος ηταν λαθος επιλογης λεξης,δεξου το "αταξικος οχλος"

    Εγραψα για ελλειψη ταξικοτητας στο LGBTQIA(ολα τα γραμματα πλεον),οπως και αλλοι εδω.
    Λες δεν υπαρχει ουτε καν κινημα? Κανενα προβλημα!
    ΔΕΝ υπαρχει κινημα και τα στοιχεια L,G,B κλπ δεν εχουν κοινο μεταξυ τους!
    Αν θες εγω παω και ενα βημα παραπερα..
    Οχι μονο δεν υπαρχει κινημα,αλλα και οσοι συμμετεχουν σε αυτες τις κινησεις ειναι αντιδραστικοι και απολιτικοι και βαθια συντηρητικοι!
    Σημαινουν κατι ολα αυτα?
    Αφου δεν υπαρχει κινημα,δεν υποστηριζουμε τα δικαιωματα αυτων των ανθρωπων? Αν εχουν επιλεξει λαθος τροπο "παλης" ,αυτο απομακρυνει την υποστηριξη απο το κκε?
    Εγω λεω οχι.
    Τα προβληματα τους ειναι υπαρκτα και πρεπει η κονωνια να τα λυσει.

    Οσον αφορα την "κοινωνια της γενικης ανοχης",μια παρατηρηση μονο
    Λες:
    " Όπως οι ετ/λοι σήμερα "συζητούν", "δέχονται" ή "ανέχονται" την προάσπιση των δικαιωμάτων" των ομ/λων, έτσι σε 30 χρόνια, ετ/λοι και ομ/λοι μαζί θα συζητούν στην ίδια βάση για εκείνα των παιδόφιλων ή των κτηνοβατών"
    Γιατι επιλεγεις να βλεπεις οτι στο μελλον οι παιδεραστες θα ειναι το επομενο βημα απελευθερωσης?
    Γιατι χρησιμοποιησες αυτο σαν παραδειγμα και οχι πχ να μην ειναι το δικαιωμα στις πολυατομικες οικογενειες?
    Γιατι οι κτηνοβατες και οι παιδεραστες?
    Η επιλογη των λεξεων και των νοηματων που διαλεγουμε δεν ειναι ασχετο με τις πεποιθησεις μας.
    Εγω λοιπον, πιστευω οτι δεν θα ειναι οι παιδεραστες..αλλα ξερεις και κατι?
    ΔΕΝ εχει σημασια!!
    Δυστυχως.
    ΑΝ η μελλοντικη κοινωνια επιλεξει κατι τετοιο,τοτε θα ειναι "σωστο" για αυτην!
    Εγω δεν θα θελω και αν μου πεφτει λογος θα αγωνιστω.
    Αλλα αν κατι εδειξε ο Ενγκελς, ειναι οτι οι οικογενειακες σχεσεις ειναι αποτελεσμα οικονομικων παραγοντων,το ιδιο και η θεση της γυναικας το ιδιο και η θεση καθενος μας στο κοινωνικο οικοδομημα.


    Σημερα ψηφιζεται το ΣΣ νομιζω ε?
    Φανταζεσαι να ψηφισει το κκε καποια αρθρα?
    Δεν νομιζω να το κανει,αλλα και μονο για να δω αντιδρασεις πολυ θα το ηθελα!*
    Τελος λοιπον..θα τα ξαναπουμε!



    *προφανως δικιο θα εχουν ΚΑΙ τοτε οσοι ειναι μεχρι σημερα εναντιον του ΣΣ και οχι εγω ή οποιος αλλος το υποστηριζουμε.
    Αλλα θα με ενδιεφερε να ακουσω τα "επιχειρηματα" τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8714869

    "Ούτε προκύπτει από επιστημονικά τεκμηριωμένες σύγχρονες έρευνες πώς προκύπτει ο σεξουαλικός προσανατολισμός προς το ίδιο φύλο. Σε μεγάλο βαθμό, έχει τις ρίζες του σε χρόνια κοινωνικά προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, στα βιώματα των παιδιών μέσα στην οικογένεια, στο ευρύτερο οικογενειακό, φιλικό, σχολικό περιβάλλον, στην ενδοοικογενειακή βία."

    "Με τη διαμόρφωση της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας, οπωσδήποτε θα διαμορφωθεί νέος τύπος συμβίωσης, ως σχετικά σταθερής ετεροφυλικής σχέσης και αναπαραγωγης"

    νομίζω ότι απλά έχετε χάσει τη μπάλα.


    ΡΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σημερα σε ΑΘΗΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΧΑΙΔΑΡΙ γίνανε κινητοποιήσεις στα γραφεια της ΔΕΗ απο το ΠΑΜΕ για να μην υπαρχει οικογενεια χωρις Ρευμα. Μεσα στον Γεναρη θα υπαρξει Απεργια για τα νεα Εκληματα της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Το μονο κομμα που ειναι διπλα στον λαο ειναι το ΚΚΕ και η Λαική Συμμαχία. Αυτό ειναι καρφι στο ματι των Καπιταλίστών και των Κολαούζων του.....που προσπαθούνε με Αντικομμουνιστική λυσσα να σηκωσουνε προπετασμα καπνου μπροστα στα Εγκληματα της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Συνεχιζουμε τον αγωνα μεσα απο την Λαικη Συμμαχια για Εξοδο απο την Ε.Ε με ΚΟινωνικοποίηση των μέσων παραγωγης. Οταν σταματησει η αντικομμουνιστικη λυσσα θα ψαξουμε τη λαθος κανουμε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Το ΚΚΕ καταψηφίζει το Νομοσχεδιο στο συνολο του και δεν ψηφιζει κανενα αρθρο. Δεν ανοιγουμε την πορτα σε υιοθεσίες παιδιών τα οποια πρεπει να έχουνε πατερα μητερα ανδρα γυναικα. Δεν προσφερουμε καλυψη με προπετασμα καπνου στην σφαγη του λαου απο την εγκληματικη ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  64. Σχολιαζω απλα πως βλεπει το ΚΚΕ τους ομοφυλοφιλους και συ μου απαντας με ασχετα πραγματα δε σου εθιξα πανω το συμφωνο συμβιωσης σου εθιξα το γεγονος που απο οτι βλεπω θεωρειται οτι οι ομοφυλοφιλοι ειναι παιδια που κατα βαση προερχονται απο χρόνια κοινωνικά προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, στα βιώματα των παιδιών μέσα στην οικογένεια, στο ευρύτερο οικογενειακό, φιλικό, σχολικό περιβάλλον, στην ενδοοικογενειακή βία και οτι θεωρειται οτι στον σοσιαλισμο δε θα υπαρχουν ομοφυλοφιλοι. Στην ουσια αυτο που λεει το αρθρο του ριζοσπαστη που απο οτι καταλαβαινω ειναι και η θεση του ΚΚΕ είναι οτι οι ομοφυλοφιλοι γινονται απο ψυχολογικα προβληματα!Και καταληγετε στο ότι αφου δε θα υπαρχουν τετοια θεματα στο σοσιαλισμο δε θα υπαρχει ομοφυλοφιλια. Αυτα που λετε μονο εναν ξερω που τα ελεγε. Αν εχεις να απαντησεις σε αυτο που ειναι και σχετικο με το θεμα της αναρτησης πες.Αν θες να πεις για 65φορα εδω μεσα οτι σημερα θα κανετε κινητοποιηση και οτι τα παιδια δε πρεπει να μεγαλωσουν απο δυο γονεις του ιδιου φυλου δε με ενδιαφερει να σε ακουσω ασε να απαντησει καποιος που εχει να πει κατι καινουριο!
    ΡΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην αναρτηση για τον Ιμπεριαλιστικο πολεμο ηρθανε και σχολιαζανε αυτο εδω το θεμα επειδη ετσι τους ηρθε. Το ΚΚΕ δεν θα ανοιξει την πορτα για την υιοθεσια παιδιων απο γονεις του ιδιου φυλου. Πατερας και μητερα ειναι αντρας γυναικα. Η Θεση του ΚΚΕ ειναι απολυτα σωστη. Απο εκει και περα δεν θα προσφερουμε κανενα προπετασμα καπνού στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ να σφαξει τον λαο χωρις αντιδραση. Και επειδη μονο το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ παλεύουνε απεναντι σε4 αυτο το εγκλημα για αυτο και αυτος ο Αντικομμουνισμος. Το ΚΚΕ στην 97 χρονη πορεια του εχει αντιμετωπισει τετοια πραγματα. Δεν κανουμε λοιπον ουτε βημα πισω στον αντικομμουνισμο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  65. Το ξαναλέω για να υπάρχει σε ξεχωριστό σχόλιο.
    Υποψιάζομαι ότι το ΚΚΕ σκέφτεται αν θα ψηφίσει κάποια άρθρα.
    ΑΝ γίνει αυτό,ΑΝ ξαναλέω, εδώ θα είμαστε.
    Προφανώς εσείς θα έχετε και πάλι δίκιο και όχι εγώ, αλλά θα ήθελα να διαβάσω τα σχόλια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Πανικος και απογνωση μαζι με Προβοκατσιες για συγχηση. Το ΚΚΕ δεν ψηφιζει το Νομοσχεδιο ουτε κανενα αρθρο. Δεν ανοιγουμε την πορτα για παιδια με γονεις του Ιδιου φυλου. ΔΕν προσφερουμε προπετασμα καπνου στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ να συνεχισει τα εγκληματα της απεναντι στον λαό. Ολη αυτή η Αντικομμουνιστικη λυσσα ειναι εξαιρετικο σημαδι. Συνεχιζουμε αταλαντευτα μπροστα.Δεν συμμετεχουμε στο νεο Οπορτουνιστικο αναχωμα δεν μπαινουμε σε κυβερνηση με τους Καπιταλιστες στην εξουσια. Οταν σταματησει ο Αντικομμουνισμος θα σημαινει οτι κατι καναμε λαθος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Πιασανε γεροντα επειδη εβαλε τον παγο του στην λαικη χωρις αδεια. Το ιδιο και με μια γιαγια βαζοντας του 5.000 ευρω προστιμο. Την ιδια στιγμη που οι Εφοπλιστες εχουνε 57 φοροαπαλλαγες και το λαθρεμποριο ναυτιλιακου πετρελαιου παει συννεφο μπροστα στα ματια των Λιμενικών. 300.000 οικογενεις ειναι χωρίς ρευμα και χωρις πετρελαιο. Παιδια καταρρεουνε μεσα στα σχολειο απο την πεινα. Ξεκινησανε οι πληστιρειασμοι σπιτιων και επιχειρησεων Αυτοαπασχολουμενων. ΟΛο αυτο το εγκλημα απο την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ προσπαθουνε να καλυψουνε οι κολαουζοι των καπιταλιστων. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. χμ... αστο Παναγιωτη καταλαβα στην ερωτηση αν βλεπετε οτι η ομοφυλοφιλια πηγαζει απο ψυχικα τραυματα απαντας οτι ναναι προφανως γιατι δε θελεις να πεις αυτο που πιστευεται που ειναι χοντρο!Σου ειπα δε θελω να διαβασω για 65φορα κατι και συ το γραψες αλλες 4. Απο οτί καταλαβαινω οι αλλοι εδω μεσα στηριζουν αυτο ου κανεις αρα οκ παω πασο απλα δε προκειται να ξαναασχοληθω με το συγκεκριμενο μπλογκ.
    ΡΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετα της εκλογες τον Μαη του 2012 μέχρι τον Ιούνη κυκλοφορησε μεχρι και πλαστη ανακοινωση οτι το ΚΚΕ δηθεν στηρίζει τον συριζα. Τιποτα παραξενο οι ιδιες προβοκατσιες και σημερα. Νεα τραγωδια για τον λαο ειναι μπροστα μας Ασφαλιστικο μειώσεις μισθων συνταξεων. Μεσα στον γεναρη εχει απεργια. Αυτα τα εγκληματα προσπαθουνε να καλυψουνε με προπετασμα καπνου. Οσο για τα παιδια οπως γεννιουνται απο αντρα γυναικα κατα αυτον τον τροπο θα εχουνε πατερα μητερα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Το ΚΚΕ σήμερα κατεθεσε τροπολογια για να σταματησουνε οι Ποινικες διωξεις σε μαθητες εργατες και αγροτες απο κινητοποιήσεις που εχουνε κατηγοριες για παρακωληση Συγκοινωνιων. Ασφαλως η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ αρνηθηκε την τροπολογια συνεχιζοντας να στελνει στα δικαστηρια οποιον αγωνιζεται. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  69. Πολυ σωστα εκανε το ΚΚΕ μπορεις να πεις γιατι το γραφεις εδω που ειναι ασχετο και οχι καπου αλλου η σε καποιο νεοτερο αρθρο.Μηπως σε ενοχλει η συζητηση πανω στο θεμα και προσπαθεις να τελιωσουν τα σχολια? Ειναι δυνατον ουτε μια διαδικασια που την εχετε ορισει εσεις δε μπορειται να κρατησετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην συζητηση για τον Ιμπεριαλιστικο πολεμο μπηκανε και γραφανε ασχταπραγματα. Αυτα που γραφω ειναι απολυτα σχετικα με το θεμα. Προσπαθεια για προπετασμα καπνου για να στηριχτει η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ στην σφαγη του λαου. Αρνηθηκε σημερινη τροπολογια του ΚΚΕ να σταματησουνε τα Δικαστηρια σε οσους αγωνιζονται. Αυτα τα εγκληματα δεν προκειται να καλυφθουνε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. αρα κατηγορεις τον poe οτι κάνει Προσπαθεια για προπετασμα καπνου για να στηριχτει η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ στην σφαγη του λαου. Αρα λες οτι ο poe κανει πλατες στον ΣΥΡΙΖΑ.

      Διαγραφή
    3. ΓΙΑΤΙ o POE εβαλε το αρθρο εδω μεσα μαλιστα πρακτορας του ΣΥΡΙΖΑ και ο ποε

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.