Διάβασα σήμερα το πρωί την παρακάτω είδηση:
http://tvxs.gr/news/kosmos/notia-korea-toys-bazoyn-mesa-se-feretra-gia-na-min-aytoktonisoyn
Παραθέτω μερικά αποσπάσματα και θα ακολουθήσει σχολιασμός.
…
«Προσπαθούν να περιορίσουν τις αυτοκτονίες, κλείνοντας τους εργαζόμενους μέσα σε φέρετρα. Ο λόγος για κάποιες νοτιοκορεάτικες εταιρίες που εγγράφουν τους υπαλλήλους τους σε ειδικά «σχολεία θανάτου».
Στη δημοκρατική πλευρά της Κορέας απολαμβάνουμε να εργαζομαστε |
«Τρελά» ποσοστά αυτοκτονίας
Η Νότια Κορέα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών στον κόσμο, με μέσο όρο 29,1 αυτοκτονίες ανά 100.000 άτομα, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ. Περίπου 40 άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε μέρα.
Για το ποσοστό αυτό, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στον πλανήτη ευθύνεται η υπέρ ανταγωνιστική κοινωνία της χώρας. Οι νέοι βρίσκονται υπό συνεχή πίεση να πετύχουν, ενώ οι μεσήλικες και οι ηλικιωμένοι διαμαρτύρονται συνεχώς για την αυξανόμενη οικονομική τους επιβάρυνση.»
Ίσως επειδή έχουμε ήρεμο εργασιακό περιβάλλον |
«Η εμπειρία
Οι εργαζόμενοι βγάζουν φωτογραφίες που γίνονται «πορτρέτα κηδείας» και στη συνέχεια καλούνται να κάνουν την διαθήκη τους και να γράψουν σημειώματα αυτοκτονίας. Αμέσως μετά, ο αρχηγός της ομάδας ενημερώνει τους μαθητές ότι «ήρθε η ώρα να πάμε στην άλλη πλευρά».»
Ο Chun - Woong, πρόεδρος ανθρώπινου δυναμικού επιχείρησης που «έγραψε» το προσωπικό του στο «σχολείο του θανάτου», υποστηρίζει ότι το σοκ τους επιτρέπει να αποκτήσουν μια νέα στάση απέναντι στη ζωή.
Εντάξει μας δυσκολεύει κομμάτι το πρωινό ξύπνημα... |
«Η εταιρεία μας πάντα ενθάρρυνε τους εργαζόμενους να αλλάξουν τον παλιό τρόπο σκέψης τους, αλλά ήταν δύσκολο να κάνουμε πραγματικά τη διαφορά. Θεώρησα ότι να μπουν μέσα σε ένα φέρετρο θα ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία που θα επιφέρει στροφή στον τρόπο που σκέφτονται και θα τους σπρώξει να κάνουν ένα πραγματικό νέο ξεκίνημα», λέει.»
Και κάποια αποσπάσματα από ένα άλλο άρθρο για το ίδιο θέμα:
http://tvxs.gr/news/kosmos/notia-korea-toys-bazoyn-mesa-se-feretra-gia-na-min-aytoktonisoyn
«Όλοι μαζί μαζεύονται σε μεγάλες αίθουσες, ντύνονται στα λευκά, γράφουν αποχαιρετιστήριες επιστολές σε φίλους και οικογένεια και στη συνέχεια μπαίνουν μέσα στα φέρετρά τους.
Επίσης, πριν «πεθάνουν» οι υπεύθυνοι τους δείχνουν βίντεο με ανθρώπους που υποφέρουν αλλά δεν παραιτούνται από τη ζωή, όπως για παράδειγμα ένα άτομο που έχει καρκίνο αλλά παλεύει για τη ζωή ή ένα παιδί που γεννήθηκε χωρίς άκρα, αλλά κατάφερε να κολυμπήσει.
Το μακάβριο αυτό τελετουργικό είναι, σύμφωνα με εκείνους που το εμπνεύστηκαν, μια άσκηση για να «δεθούν» μεταξύ τους οι εργαζόμενοι, να μάθουν να εκτιμούν τη ζωή και να αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτονται.»
…
Όμως αν κουραστούμε, αράζουμε λίγο... |
Και ένα μικρό σχόλιο:
Ο τεράστιος ανταγωνισμός τόσο στην αγορά εργασίας, αλλά και μέσα στον ίδιο τον εργασιακό χώρο, σε συνδυασμό με την περιθωριοποίηση που θα υποστεί κάποιος στην περίπτωση που χάσει τη δουλειά του, είναι φαινόμενα που εκφράζονται με ακραίο τρόπο στην Νότια Κορέα αλλά και σε άλλες ασιατικές χώρες. Στην Ιαπωνία αντίστοιχα, υπάρχει το δάσος των αυτοκτονιών, όπου πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται προκειμένου να δώσουν τέλος στη ζωή τους για παρόμοιους με τους Νοτιοκορεάτες λόγους. (Εδω και εδώ δυο πολύ ενδιαφέροντα βιντεάκια, το στήσιμο στο δεύτερο είναι κάπως γελοίο, αλλά αξίζει να το δείτε διότι ο υποψήφιος αυτόχειρας αναφέρεται στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση)
Στα παραπάνω αποσπάσματα βλέπουμε την αντίληψη των εταιριών για την «αντιμετώπιση» αυτού του φαινομένου. Η φιλοσοφία τους είναι η εξής:
«Μην παραπονιέστε βρε παιδιά και μην αγανακτείτε, μην είστε αχάριστοι και μην είστε εγωιστές. Δείτε πόσο χειρότερα υπάρχουν… εδώ άλλοι έχουν καρκίνο και το παλεύουν, μην παραπονιέστε εσείς που τυχαίνει να δουλεύετε 4-5-6 ώρες παραπάνω από το υγιές. Οκ, μπορεί να τρέχετε και να μη φτάνετε για να πιάσετε τους στόχους σας(μας), αλλά σκεφτείτε και εκείνον που είχε ατύχημα, έχασε τα πόδια του, και τώρα δεν μπορεί να τρέξει. Να ξέρετε ότι σε σχέση με όλους αυτούς είστε πολύ τυχεροί! Άντε, πίσω στις δουλειές σας τώρα.»
Ούτε λόγος δεν γίνεται για πιο ανθρώπινους ρυθμούς εργασίας και ωράρια, ούτε λόγος για άμβλυνση του φαινομένου της ανθρωποφαγίας στην αγορά εργασίας…
«Βρες τη δύναμη μέσα σου να αντέξεις το καμτσίκι, μην είσαι αδύναμος, μην αυτοκτονείς, έχουμε ποντάρει σε εσένα, ένα βόδι που τα παρατάει στη μέση του οργώματος του χωραφιού δεν είναι καλή επένδυση!»
Και όλα αυτά –να μην φαίνονται πολύ μακρινά σε εμάς τους ευρωπαίους- είναι «προ-απαιτούμενα» για το είδος της ανάπτυξης που θέλουν να μας επιβάλλουν, και μια καλή πρόγευση την έχουμε πάρει ήδη.
Και ενα παλιότερο άρθρο μου για τη Νότια Κορέα
Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)
Άμα η μισή σου χώρα είναι υπό κομμουνιστικη κατοχή, είναι να μην θες να αυτοκτονήσεις;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣωστα.. βλεπεις στο βορειο τμημα και οι ανθρωποι ζουν αρμονικα
Διαγραφήκαι υστερα τα συγκρινουν με τα χαλια τους και παθαινουν καταθλιψη
Το βιβλιο της Μεγαλουδη θα κυκλοφορησει απο οτι λεει η ιδια την επομενη βδομαδα
15 Δεκεμβρίου 2015 - 11:23 μ.μ.
Διαγραφή...ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΨΟ...
ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥΡΕ Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ Χ.Α...ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!!!
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήτο θεμα με τις αυτοκτονιες ειναι διακαθεστωτικο,αν μπορω να χρησιμοποιησω μια τετοια λεξη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομιζω το σοβαροτερο προβλημα(προφανως δεν μιλαω για ψυχολογικα προβληματα) ειναι η ανημπορια του ανθρωπου να ενταχθει σε ενα κοινωνικο συνολο ή οταν οι επιταγες του κοινωνικου συνολου ειναι τετοιες που δεν μπορει να τις αφομοιωσει.
Οσο μεγαλυτερη αποξενωση αισθανεται το ατομο απο την κοινωνια γυρω του,τοσο πιο ευαλωτο ειναι να κανει προσπαθειες να "δραπετευσει" (ναρκωτικα,ποτο,παραβατικη συμπεριφορα,αυτοκτονια).
Νομιζω το γιατι αυτοκτονουν εκει εχει να κανει με την ανομικη αυτοκτονια.
Οι ανθρωποι χανουν τις σχεσεις τους με το κοινωνικο συνολο(οικογενεια,φιλους,κοινωνικα προτυπα), ειτε δεν μπορουν να εσωτερικευσουν τα κοινωνικα προτυπα
Δεν ξερω τα προτυπα στην ΝΚορεα αλλα υποπτευομαι οτι θα ειναι ακραια καπιταλιστικα.
Επισης απο τις φωτο βλεπω νεους ανθρωπους,ισως να εχει να κανει με εναν αλλο ορισμο περι εγωιστικης αυτοκτονιας,αν και νομιζω οτι ο ορισμος περι ανομικης αυτοκτονιας,(κατα Ντυρκαϊμ) περιγραφει καλυτερα το γιατι αυτοκτονουν εκει.
Υψηλα επιπεδα αυτοκτονιων ειχε και η ΑΝ Γερμανια, αλλα ακομα δεν εχω πειστει οτι ηταν οντως μεγαλυτερα ή απλα,η μη-δημοσιοποιηση τους δημιουργησε αυτον τον μυθο!
Στη βορεια κορεα
Διαγραφήεστω και αν δεν εχουμε νουμερα
ειναι σιγουρο οτι θα αυτοκτονουν λιγοτερο
γιατι το να εργαζεσαι και να ζεις στην βορεια κορεα δεν εχει καμια σχεση με την νοτια
οι ρυθμοι στη βορεια κορεα ειναι πιο χαλαροι
αφου εχεις διαβασει τον Ντυρκαιμ, θα γνωριζεις οτι ενας παραγοντας που αυξανει τις αυτοκτονιες ειναι η ασταθεια και οι μεγαλες μεταβολες
πχ μια οικονομικη κριση
πχ μια αποτομη αυξηση της ανεργιας
το να μην μπορεις να αισθανθεις εργασιακη και κοινωνικη εξασφαλιση
να μην μπορεις να εχεις μια σταθερη ταυτοτητα
ε αυτα ολα χαρακτηριζουν την νοτια κορεα.
Επισης η απομονωση των ατομων αυξανει την ταση για "εγωιστικη αυτοκτονια"
Στα σοσιαλιστικα κρατη -αν παρουμε σαν κανονα την μελετη του ντυρκαιμ- τα οποια λειτουργουν περισσοτερο ως "κοινοτητες" και λιγοτερο ως "κοινωνιες"(στην ουσια κοινοτητα ο ντυρκαιμ αν θυμαμαι καλα τους ορισμους που εδινε, θεωρουσε οτι ηταν χαρακτηρισμος που ταιριαζε στις παραδοσιακες κοινωνιες που δεν ειχε σπασει το "κοινοτικο" αισθημα και κοινωνια στις νεωτερικες κοινωνιες, τις καπιταλιστικες, που το κοινοτικο ειχε σπασει) ευνοουνται οι "αλτρουιστικες" αυτοκτονιες και στα καπιταλιστικα κρατη, που το "κοινοτικο" εχει σπασει σε μεγαλυτερο βαθμο ευννουνται οι εγωιστικες.
Τωρα οι ασιατικες χωρες εχουν και τα ιδιαιτερα τους χαρακτηριστικα, πχ στην ιαπωνια υπαρχει η τελετουργικη αυτοκτονια που θεωρω ειναι συνδιασμος εγωιστικης και αλτρουιστικης...δηλαδη συνδιασμος των αντιθετων για αυτο και δεν θεωρω τις κατηγοριες που κατασκευαζει ο ντυρκαιμ και τοσο χρησιμες... στην συγκεκριμενη του ερευνα εχει περισσοτερη αξια η στατιστικη επεξεργασια που κανει στα δεδομενα, και σε καποιες περιπτωσεις και η ερμηνεια
DimK, ο καπιταλισμός δεν είναι «πρότυπο», είναι οικονομική σχέση.
Διαγραφήhttps://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_suicide_rate
ΑπάντησηΔιαγραφήστο link δειχνει ενδιαφεροντα στοιχεια..
Διαγραφήπχ η ΝΚορεα παραμενει συνεχεια δευτερη απο το 1985 και μετα.
Επισης οι πρωτες 14 θεσεις ειναι περισοτερες οι χωρες με μικρο επιπεδο καπιταλιστικης οργανωσης της οικονομιας(πρωτη αμιγως καπιταλιστικη ειναι η Ρωσια στο 14,ισως και η Λιθουανια στο 3)
[στην Ινδια θεωρω οτι ο καπιταλισμος εχει μικροτερη "σημασια" απο το εκει συστημα των καστων και την θρησκοληψεια της κοινωνιας].
Γενικα δηλωνω σχεδον απολυτη αγνοια για το θεμα..
Προφανως ο στυγνος καπιταλισμος παιζει ρολο.
Που/ποσο/σε ποιους περισοτερο, μονο υποθεσεις μπορω να κανω.
Ο στυγνος καπιταλισμος παιζει σιγουρα αρνητικο ρολο
Διαγραφήαλλα υπαρχουν και ενα σωρο αλλοι παραγοντες
πχ η θρησκεια
αν ειναι μια χωρα που οι ανθρωποι ειναι θρησκοι και η θρησκεια απαγορευει αυστηρα την αυτοκτονια
τοτε αυτο θα επιδρα στο να ειναι δυσκολοτερο καποιος να αυτοκτονησει
πχι ο ντυρκαιμ ελεγε οτι αυτοκτονουν περισσοτερο συχνα οι πρωτεσταντες, μιας και το καθολικο δογμα ηταν πιο αυστηρο οσον αφορουσε στην αυτοκτονια
ειναι λοιπον ενα σωρο απο παραγοντες
και η ερευνα του ντυρκαιμ ειναι πολυ παλια για να μπορουμε να παρουμε τα στατιστικα του αποτελεσματα και να τα φερουμε στο σημερα
μας δινουν καποιες κατευθυνσεις, αλλα αλλες οι κοινωνιες του τοτε και αλλες του τωρα
αλλα στην νοτια κορεα ξερουμε οτι οι αυτοκτονιες ειναι αυξημενες εξαιτιας του στυγνου καπιταλισμου
δεν ειναι κατι κρυφο
το λενε και το ξαναλενε οι κορεατες
τα ιδια λενε και οι ιαπωνες
φυσικα υπαρχουν και ενα σωρο αλλοι παραγοντες
ομως αυτος δειχνει να αναδυκνειεται κυριαρχος
στην μετα την κριση ελλαδα
αν υπαρχει ενας κυριαρχος παραγοντας που αυξησε τις αυτοκτονιες
ειναι παλι η οικονομικη καπιταλιστικη κριση
αυτο ηταν το καινουριο για μενα..
ΔιαγραφήΟτι οι ελληνες θα αντιδρουσαν και με αυτοκτονιες στην κριση(μια μαλιστα σε κοινη θεα).
Νομιζα οτι ειχαμε αλλες αμυνες απεναντι σε τετοια φαινομενα.
Αλλα μαλλον ειτε δεν ειχαμε,ειτε ηταν πολυ λιγοτερες απο οσο νομιζα εγω.
Γενικα καθε συστημα που ειναι απανθρωπο(πχ καπιταλισμος αναμεμειγμενος με σιντοϊστικα θρησκευτικα προτυπα τυπου Ιαπωνιας),το κανει χειροτερο!.
Ενδιαφερον θα ειχε και μιλαω καθαρα ενημερωτικα,αντιστοιχοι δεικτες για χωρες του πρωην ανατολικου μπλοκ.
Να δουμε εκει φαινομενα ανομιας(παραβατικη συμπεριφορα,αυτοκτονιες,αλκοολισμος,ναρκωτικα) πως ηταν σε σχεση με την Δυση.
Αν δηλαδη ειχαν καταφερει να αντιμετωπισουν αυτα τα προβληματα.
ωραιο το αρθρο Φραγκισκο αλλα ο τιτλος που εβαλες πραγματικα εμπνευσμενος "....πριν ληξει η εγγυηση " !!! Ολα τα λεφτα ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑληθεια ,υπαρχει και "μη στυγνος" καπιταλισμος ? ...ενδιαφερον .Γιατι επισης η Σουηδια ειναι πολυ ψηλα στην καταταξη εδω και δεκαετιες ....εκει νομιζα εχουν λαιτ καπιταλισμο
αν πιστευεις οτι το καπιταλιστικο συστημα της ΝΚορεας ή της Ιαπωνιας εχουν καμια σχεση με της Σουηδιας(ειδικα την περιοδο `80-`90 ) κανεις μεγαλο λαθος!
ΔιαγραφήΟντως ...στην Σουηδια τα αφεντικα της Βολβο ειναι ψιλοκομμουνια ...οι εργατες ψιλοκαπιταλες και οι μεταναστες κανουν διακοπες
Διαγραφή...απ τον πολυ σοσιαλισμο αυτοκτονανε σαν κουνουπια και εχουν τους φασιστες στην κυβερνηση
ΔιαγραφήΠαραξενο πραγμα. Αφου χουντα έχουνε στην Λ.Δ της Κορεας πως εγινε αυτο χοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Διαγραφή@ζουκωφ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα έχεις μπερδέψει λίγο..
Δεν μίλησε κάνεις για σοσιαλιστικο παράδεισο και προφανώς δεν μίλησε για μονοθεματικη εξήγηση της αυτοκτονίας.
Όσον αφορά το πρώτο.
Ή διαφορά του καπιταλισμου και όπως εκφραστηκε στην Σουηδία σε σχέση με την ΝΚορεα/Ιαπωνία είναι χαωδης.
Οι λόγοι είναι ιστορικοι, πολιτικοί, πολιτιστικοι, θρησκευτικοι.
Ή σοσιαλδημοκρατια των σκανδιναβικων χωρών, είναι ΠΡΟΦΑΝΩΣ καπιταλισμός, αλλά δεν έχει σχέση με τον αντίστοιχο νοτιοκορεατικο.
Νομίζω ότι όπως ξέρεις ότι στη Σουηδία "αυτοκτόνανε σαν κουνούπια", θα ξέρεις και αυτό ε;
Αν πεις ότι είναι το ίδιο, λες ψέμματα.*
Το ότι φταίει ο καπιταλισμός που αυτοκτόνανε σαν κουνούπια,το έγραψε και ο poe, δεν υπάρχει μια εξήγηση για την αυτοκτονία.
Δεν φταίει ΜΟΝΟ ένα πράγμα.
Είναι συνδυασμός παραγόντων και στην ΝΚορεα, η αλλοτριωση λόγω καπιταλισμου είναι ο βασικοτερος.
Οσο για τον..ρυθμό κουνουπιων που αυτοκτονουν εκεί(Σουηδία), έχει να κάνει περισσότερο με το αντίστοιχο "οι Έλληνες είναι τεμπέληδες", "οι Άγγλοι ξενερωτοι", "οι Ιταλοί φαφλαταδες" κοκ
Στερεότυπα που μικρή βάση έχουν στην πραγματικότητα.
Πχ η Σουηδία έχει δεικτη αυτοκτονιών μικρότερο από τον μέσο όρο των ανεπτυγμένων κρατών.
Υπάρχουν άλλα κράτη δηλαδή που έχουν μεγαλύτερο δείκτη.
Για παράδειγμα η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία έχουν μεγαλύτερο δείκτη αυτοκτονιών. Η Λιθουανία επίσης.
Γιατί δεν λέμε για αυτούς;
Άρα αυτό που λες δεν ισχύει,απλά είναι ένας μύθος που πιστεύουν όλοι.
Το ωραίο ξέρεις πιο είναι ε;
Πρώτος κατηγόρησε την Σουηδία για αυτοκτονίες είναι ο Ν.Αϊζενχαουερ και αυτό επειδή εξαιτίας του.. σοσιαλισμου που είχαν εκεί.
Αυτό, λέει, τους οδήγησε σε "ακολασιες και αυτοκτονίες"
Έτσι νόμιζαν οι Αμερικανοί, και νομίζουν μέχρι σήμερα,ότι εκεί έχουν σοσιαλισμο(!)
Αμερικανακια όμως.. Τι περίμενες!
(ναι..και αυτό στερεότυπο είναι)
*όπως ξέρεις το στερεότυπο για τις αυτοκτονίες, σίγουρα θα ξέρεις για το "πόσο καλά ζούσαν" εκεί οι άνθρωποι.
Ήταν και αυτό διαδεδομένο στερεότυπο, δεν γίνεται να έχεις ακούσει μόνο το ένα.
Το ωραίο είναι ότι ίσως να υπάρχει μια σχέση (στατιστικά) μεταξύ "ευτυχισμενων" κρατών και αυτοκτονιών.
Το στερεότυπο οτι "εκεί τα έχουν όλα λυμενα, για αυτό αυτοκτονουν" ίσως να έχει μια βάση.
Αυτος που φαινομενικα περναει καλα δεν ειναι οτι εχει τα προβληματα του λυμενα
ΑπάντησηΔιαγραφήπχ παμπλουτοι και διασημοι τραγουδιστες και ηθοποιοι αυτοκτονουν
το οτι εχουν λεφτα δεν σημαινει οτι η δουλεια τους δεν απαιτει πολλα απο αυτους
επισης οταν πεφτουν απο την κορυφη και η δοξα τους αρχιζει να φθινει, αυτο συνδεεται με πολλα ψυχολογικα
Τραγικό να αυτοκτονούν νέοι άνθρωποι εξαιτίας του καπιταλισμού.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑσφαλώς και υπάρχουν και άλλοι λόγοι πέρα τους οικονομικούς που είναι αυξημένοι πχ στη Σκανδιναβία, λένε πως είναι ο κρύος καιρός με τις πολλές ώρες νύχτας το Χειμώνα, η κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών.
Η πίεση στους χώρους εργασίας, τα εξαντλητικά ωράρια στις χώρες της Ασίας , τα πρότυπα της τέλειας εντός εισαγωγικών εμφάνισης και τρόπου ζωής που αναπαράγονται από τα ΜΜΕ στην Δύση αλλά και οι συνέπειες συμμετοχής σε πολέμους (ΗΠΑ κυρίως) οδηγούν καταρχήν στην κατάθλιψη και σε επόμενα στάδια στη βία ή την αυτοκτονία. Αυτά σε γενικές γραμμές χωρίς να είμαι ειδικός.
Στην Ελλάδα των μνημονίων πέρα τον μεγάλο απόλυτο αριθμό αυτοκτονιών υψηλός είναι ο δείκτης της κατάθλιψης και απόπειρας αυτοκτονιών.
Σε μια σοσιαλιστική κοινωνία θα προστατεύεται η υγεία σωματική και ψυχική και για να το συνδυάσω και με το θέμα των ημερών,θα υπάρχει το δυνατόν απόλυτη ισότητα των 2 φύλων και απόλυτη ισότητα ανάμεσα σε ανθρώπους με διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις.
Το ΣΣ για ο/φ ζευγάρια είχε γίνει σημαία στους αγώνες της συγκεκριμένης κοινότητας και το ΚΚΕ έπρεπε για μένα να πει ναι με αστερίσκους στο ΣΣ για συμβολικούς λόγους και ας είχε πει όχι στο ΣΣ για ετερόφυλους και όχι στην υιοθεσία τέκνων.
Μιλτιάδης
@Μιλτιαδη
ΑπάντησηΔιαγραφήρε συ,μην κανουμε το ΣΣ οτι ο Τοτος με την εκθεση για το σκουληκι!!
Δεν κολαει παντου ουτε ειναι το καταληξη καθε κουβεντας
Οσο για τιςς αυτοκτονιες και γενικοτερα ανομη συμπεριφορα,νομιζω οτι και η πρωην ΕΣΣΔ ειχε ενα καθολου μικρο ποσοστο αυτοκτονιων,αλκοολισμου(μολις βρω καποια μελετη,που να μην θελει πληρωμη να την διαβασεις,θα την βαλω σε ενα σχολιο εδω).
Γενικα δεν ειναι ευκολη περιπτωση η αντιμετωπιση των αυτοκτονιων..ειναι τοσο πολυπαραγοντικο το θεμα που δεν αντιμετωπιζεται ευκολα!
Αν βρεις τετοια ερευνα για την εσσδ να τη δουμε
Διαγραφήεγω αυτο που μπορω να σου βρω παντως, μεχρι και στην γουικιπεδια
ειναι οτι ο αλκοολισμος
τα ναρκωτικα
και οι αυτοκτονιες
ανεβηκαν τρελα μετα την ανατροπη
και εμειναν εκει
και δεν σου λεω να δεις κανενα κομμουνιστικο βιβλιο
διαβασε "το δογμα του σοκ" της ναομι κλαιν
@poe
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο μόνο που έχω βρει είναι σχόλια που βασίζονται σε έρευνες τις οποίες όμως έρευνες, δεν μπορώ να βρω.
Αυτό που έχω βρει είναι αυτό που έλεγα για την Ανατολική Γερμανία.
Ναι μεν είχε μεγαλύτερα ποσοστά αυτοκτονιών από την δυτική, αλλά αυτό ήταν πάντα έτσι,ακόμα και πριν τον διαχωρισμό σε δύο κράτη.
Οπότε το πρόβλημα δεν ήταν τα ποσοστά κάθε αυτά, αλλά το ότι το καθεστώς δεν δημοσιευε στοιχεία, μας αποτέλεσμα να δημιουργήσει ένα μύθο για αυτά τα νούμερα!!
(τα σχόλια για το ποσοστό στην εσσδ, ήταν ότι ήταν ιδιαίτερα υψηλά με μια μικρή πτώση τα χρόνια της περεστροϊκας.. Δεν τα ενστερνιζομαι αν δεν δω επισήμως έρευνες)
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1600-0447.1992.tb03230.x/abstract
ΔιαγραφήH ερευνα που ελεγα(δυστυχως μονο κατοπιν πληρωμης ή μεσω εγγραφης απο καποιο πανεπιστημιο,μπορει καποιος να την διαβασει)..
Τα "αποτελεσματα" της ερευνας ειναι αυτα που σου εγραψα και πιο πανω. Η επιφυλαξη παραμενει εφοσον δεν την εχω διαβασει πιο επισταμενα