27 Δεκεμβρίου 2015

Μάθε παιδί μου γράμματα(σχολικό βιβλίο το "ο Αγών μου")


Η δασκάλα με τα χρυσά αυγά


Διάβασα πριν λίγο την παρακάτω είδηση –την αναδημοσιεύω με επιφύλαξη, αν και την είδα σε διάφορα αξιόπιστα site(στο κείμενο που παραθέτω έχω κάνει κάποιες διορθώσεις γιατί είχε πολλά ορθογραφικά λάθη):

Έντονες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει στη Γερμανία μετά την απόφαση του ομοσπονδιακού υπουργείου Παιδείας να εισαχθεί συτη διδακτέα ύλη των σχολείων το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ, «ο Αγών μου».

Υπενθυμίζεται ότι σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει έκδοση μιας κριτικής εκδοχής του βιβλίου αυτού, για πρώτη φορά μετά τον θάνατο του Χίτλερ.

Η υπουργός Παιδείας, Τζοάνα Γουάνκα, απαντά στις αντιδράσεις σε συνέντευξή της σε γερμανική εφημερίδα όπου δηλώνει ότι η κίνηση αυτή του υπουργείου στοχεύει «στην προώθηση της πολιτικής παιδείας, και είναι εύκολα κατανοητό».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι ισχυρισμοί του Χίτλερ δεν θα προβάλλονται «χωρίς σχολιασμό», ενώ προσθέτει ότι «οι μαθητές έχουν ερωτήματα, και είναι καλύτερα να τα ξεφορτωθούν μιλώντας ανοιχτά στην τάξη».

Η εισαγωγή του «ο Αγών μου» στη διδακτέα ύλη των γερμανικών σχολείων ήρθε μετά από αμα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας της Γερμανίας, που τονίζει ότι το βιβλίο θα «προστάτευε τους εφήβους από τα κελεύσματα του πολιτικού εξτρεμισμού».

Η εν λόγω απόφαση έχει προκαλέσει τεράστιο σάλο στη Γερμανία, με πολύ κόσμο να υποστηρίζει σθεναρά ότι δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να εισαχθεί το βιβλίο αυτό στα σχολεία.

Τέλος, σημειώνεται ότι το «ο Αγών μου» δεν έχει απαγορευτεί επίσημα στη Γερμανία, όμως η αναπαραγωγή του στην επίσημη μορφή του μπλοκάρεται από το 1945.


                                                                      ---------

Και ένα σύντομο σχόλιο:

Πραγματικά τι εκπαιδευτική αξία μπορεί να έχει αυτό το σκουπιδοβιβλίο; Αν ήθελαν όντως να θωρακίσουν τους νέους Γερμανούς απέναντι στις φασιστικές/ναζιστικές ιδέες, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κάποιο αξιόλογο σύγγραμμά ή κάποια μελέτη που να περιγράφει τι είναι ο ναζισμός, ποιες οι ρίζες των ναζιστικών ιδεών και που αποσκοπούν. Βέβαια αυτό θα δημιουργούσε κάποιες δυσκολίες, διότι μετά θα έπρεπε οι εκπαιδευτικοί να μιλήσουν για την αδιάρρηκτη σχέση του φασισμού με τον καπιταλισμό, θα έπρεπε να δικαιολογήσουν τις άψογες σχέσεις της ΕΕ και της Γερμανίας με την φασιστική κυβέρνηση του Κιέβου, αλλά και το γεγονός ότι οι Ευρωενωσιακές χώρες δεν υπογράφουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για την καταδίκη των ναζιστικών και των φασιστικών ιδεών.

Πρέπει όμως να δίνεται και η απαραίτητη προσοχή στους όρους που χρησιμοποιούνται: «να προστατεύει τους εφήβους από τα κελεύσματα του πολιτικού εξτρεμισμού», και με τη λέξη «εξτρεμισμός» γίνεται άμεση παραπομπή στη θεωρία των δυο άκρων. Αν και έχουνε πια ξεπεράσει το ζήτημα της εξίσωσης του κομμουνισμού με τον ναζισμό, αφού όπως έχουν δείξει στην πράξη οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, δεν έχουν κανένα μα κανένα πρόβλημα να στηρίζουν φασιστικά καθεστώτα και την ίδια στιγμή να βγάζουν παράνομα τα κομμουνιστικά κόμματα. Το πρόβλημα λοιπόν το έχουν με τον κομμουνισμό, και εκεί στοχεύει η παράλληλη προσπάθεια στην ΕΕ και αλλού, για απενοχοποίηση του φασισμού/ναζισμού(μέσα από «ιστορικές» μελέτες, από ταινίες, από ψηφίσματα) και για ενοχοποίηση του σοσιαλισμού/κομμουνισμού, αφού μέχρι και ειδικό κονδύλι έχουν εγκρίνει για αντισοβιετικές έρευνες.

Αλήθεια, κύριοι του υπουργείου παιδείας της Γερμανίας, Μαρξ και Λένιν διδάσκονται οι Γερμανοί μαθητές ή μόνο Χίτλερ;

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

55 σχόλια:

  1. δεν θα ανησυχούσα τόσο για την εισαγωγή του ναζιστικού βιβλίου στην διδακτέα ύλη ( εάν είναι πραγματική η είδηση).

    Και στην ΣΕ ο μαρξισμός- λενινισμός υποτίθεται διδασκόταν σε καθημερινή διάταξη αλλα αυτό είναι υπό συζήτηση εάν επηρέασε πραγματικά μαθητές και σπουδαστές υπέρ της ET και του σοσιαλισμού.

    εκείνο που πρέπει να μας ανησυχεί είναι η έξαρση της ξενοφοβίας, της ανεργίας, του εθνικισμού,της αμορφωσιάς που ήταν και είναι οι πραγματικές πηγες ανάδυσης και προσηλυτισμού απογοητευμένων νέων στον νεοναζισμό.

    Λ.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην τα μπερδευεις τα πραγματα. Οταν διδασκοτανε ο Μαρξισμος Λενινισμος με τους Μπολσεβίκους στην εξουσία ασφαλως και επηρεασε πραγματικά σπουδαστές μαθητες. Απο οταν επικρατησε ο Οπορτουνισμός και μετά που διαστρεβλώσανε τα πάντα αυτό που διδασκότανε δεν ήτανε Μαρξισμός Λενινισμός. Στον ίδιο μυλο δεν χωράνε όλα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Κάτι που δεν αναφέρει το άρθρο που παρέθεσες και είναι νομίζω βασικό:
    Το 2016 παυουν να ισχύουν τα πνευματικά δικαιώματα για το βιβλίο του Χίτλερ.
    Μέχρι τώρα τα είχε το κρατιδιο της Βαυαριας(τα είχε το υπουργείο οικονομικων ή ένα άλλο κρατικό ιδρυμα).
    Με βάση λοιπόν αυτό, ότι πλέον ο καθένας θα μπορεί να τυπώνει και να διανέμει το βιβλίο, ξεκίνησε αυτή η κουβέντα.
    Να προλάβουν το "κακο", ώστε τα παιδιά να μην έρχονται σε επαφή με το βιβλίο χωρίς αντιλογο, χωρίς συζήτηση και χωρίς να τους εξηγεί κάποιος τι σημαίνουν αυτά που διαβάζουν.
    Το σωματείο δασκάλων είναι αντίθετο, το ίδιο νομίζω το SPD, οι Πράσινοι.
    Επίσης να τονίσω ότι ΔΕΝ πρόκειται για πανγερμανικο θέμα.
    Την εκπαίδευση την καθορίζει κάθε κρατιδιο ξεχωριστά(στα περισσότερα θέματα), οπότε μιλάμε μόνο για την Βαυαρια.
    Δεν νομίζω πάντως να προχωρήσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ενδιεφερε τη Γερμανικη κυβερνηση να προστατευσουν τα παιδια απο τις φασιστικες ιδεες, θα εφτιαχναν ενα βιβλιο που να απομυθοποιει τον φασισμο και να τον βαζει στην πραγματικη του βαση, ας ειχε και παραθεματα απο το "ο αγων μου αυτο το βιβλιο" για να τα κριτικαρει. Αυτοι δεν κανουν αυτο... ειναι ενα βημα ακομα προωθησης της ανοχης απεναντι στις φασιστικες ιδεες αν θες τη γνωμη μου, να παψουν να ειναι ταμπου και να μπουν στην καθημερινοτητα απενοχοποιημενες.
      Στο κατω κατω οι ευρωενωσιακες κυβερνησεις μια χαρα στηριζουν την ουκρανικη κυβερνηση, δεν εχουν ακι τοσο προβλημα με το φασισμο δλδ, ενω κατι ψηφισματα του ΟΗΕ εναντια στον φασισμο κανουν οτι δεν τα βλεπουν... συμβολικα τα ψηφισματα θα μου πεις, συμβολικο ομως και το οτι κανουν πως δεν τα βλεπουν.

      Διαγραφή
  3. Ξαναλέω δεν είναι θέμα γερμανικής κυβέρνησης, αλλά τοπικής στην Βαυαρια.
    Η εισαγωγή του βιβλίου θα αφορά μόνο τα σχολεία σε αυτό το κρατιδιο.
    Δεν συμφωνώ και εγώ να διδάσκεται στα σχολεία, ίσως μόνο στην τελευταία τάξη, υπό προϋποθέσεις.

    Στα υπόλοιπα το τι γίνεται σε τηλεοράσεις, σεμινάρια και ομιλίες σε σχολεία, εκδρομές με θέμα αντιναζιστικο είναι δύσκολο να το πιστέψεις.
    Θα πρέπει να το δεις.
    Το θέμα είναι συνέχεια παρόν και η καταδίκη του ναζισμου είναι συνεχής.
    Όχι μόνο σε αυτόν όμως, πχ θέματα θρησκείας, σεξουαλικής φύσης είναι λυμενα.
    Στο θέμα του ναζισμου μάλιστα, αισθάνεσαι την ντροπή που νιώθουν σε κάθε ομιλία, ντοκιμαντέρ κλπ
    Σε σημείο που κάποιος άσχετος να λέει "οκ , φτάνει με το θέμα του ναζισμου"
    Άρα δεν το έχουν αφήσει έτσι το θέμα της καταπολέμησης του.
    Ξαναλέω το βιβλίο είναι υπερβολή (τουλάχιστον για μικρές τάξεις), αλλά το θέμα φασιστικες ιδέες δεν το αφήνουν στην τύχη του.

    Οι ενέργειες της επίσημης κυβέρνησης στο εξωτερικό, λίγη επίδραση, έχουν προς το παρόν, στην αντίληψη του μέσου Γερμανού για το θέμα.
    Ίδωμεν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσυ που ειδες οτι ειναι τοπικο στη βαυαρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φαντάζομαι θα διδάξουν στα ίδια σχολεία και το κράτος και επανάσταση του λένιν
    το κεφάλαιο του μαρξ
    και η καταγωγή της οικογένειας του Ένγκελς


    βέβαια αναζητώντας πια είναι η υπουργός δεν νομίζω να είναι τυχαίο που συμμετείχε στην οργάνωση για την πτώση του τείχους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Φασισμός είναι το μακρύ δολοφονικό χέρι του Καπιταλισμού ενα απο τα παιδια του. Ειναστειο και προκαλει αφθονο γελιο και μονο να ακους οτι θα αντιμετυωπιστει ο Φασισμος στα πλαισια του Καπιταλισμου. Ας θυμηθουμε οτι την Γερμανικη Επανασταση το 1919 την επνιξε στο Αιμα η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ εμπετ σαιντεμαν με τα Παραστρατιωτικά Φασιοστικα ταγματα εφοδου Φραικοπς που δολοφονησανε την Λουξεμπουργκ και τον Λημπνεχτ. Αυτοι βοηθησανε στην ανοδο του Χιτλερ το 1943. Ειναι απαραιτητο συστατικο του Καπιταλισμου για το παραμυθι με τον Μπαμπουλα και τα Οπορτουνιστικα φουμαρα. Καθολου τυχαιο που τον χρειαζονται στο ονομα δηθεν του πλουραλισμου αυτοι που πανηγυρίζανε το 1989 οταν επεσε το τειχος στο Βερολινο. Βεβαια για το τειχος στον 38ο Παραληλο στην Κορέα Μούγκα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ανοδο του Χίτλερ το 1933 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. @Παναγιωτη

      Η θεωρια των δυο ακρων πρωτοεμφανιστηκε σε αφισα του..σοσιαλδημοκρατικου SPD γυρω στα 1930.
      Ενα απο τα καθαρματα της σοσιαλδημοκρατιας του SPD το 1918, ο Νοσκε, περιεγραφε το πως ξεγελασε τον γερμανικο λαο με τα ψευτικα σοβιετ και στη συνεχεια νικησε Σπαρτακιστες - Κομμουνιστες. Τα περιεγραφε με υπερηφανια ακομα και λιγα χρονια ΜΕΤΑ τον Β'Παγκοσμιο Πολεμο.

      Νικ. -π

      Διαγραφή
    3. Συμφωνω απολυτα. Δεν ειχα και δεν εχω καμμια αμφιβολια οτι ο χειροτερος εχθρος του προλεταριατου ειναι ο οπορτουνισμος ολων των αποχρωσεων. Αποτελει την 5η φάλαγγα του καπιταλισμού μέσα στις γραμμές του Ε.Κ και Κ.Κ. ΟΙ Φασίστες μπροστα τους εινα Αγγελουδια. Το πιστευω απολυτα. Καλη χρονια και καλη δυναμη Συντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  7. Μάλλον έχεις δίκιο..
    Όσο το ψάχνω, τόσο βρίσκω πως μιλάνε απο το κεντρικό υπουργείο παιδείας και όχι για το τοπικό "υπουργείο παιδείας".
    Τοπικό είναι το θέμα των δικαιωμάτων του βιβλίου καθώς και την έκδοση ξανά από το 1994 του βιβλίου με σχόλια και επεξηγησεις.
    Αυτό το βιβλίο θα είναι μάλλον και αυτό που θα διδαχτει, αν τελικά περάσει το μέτρο και αν κυκλοφορήσει, μιας και υπάρχουν και για αυτό αντιδικιες.
    Άρα μιλάμε όντως για πανγερμανικο θέμα και όχι τοπικό της Βαυαριας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ενταξει δεν υπαρχει κανενα προβλημα..Είναι στα πλαισια της Δημοκρατιας και του πλουραλισμου των αποψεων. Δεν μπορεις να απαγορευσεις βιβλια..... Αλλο τωρα αν τα βιβλια του Μαρξ και του Εγκελς δεν υπαρχουνε.Αυτο ειναι ασχετο..............ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. φυσικα και δεν υπαρχει προβλημα! τι λετε τωρα, ενα βιβλιο ειναι που καποιος λεει την αποψη του! να το απαγορεψουμε; οχι βρε παιδια, ενας συμπατριωτης του αλλωστε γραφει ψεμματα συκοφαντωντας τον ελληνικο λαο και την αντισταση του και τον κανουμε και διδακτωρα στα πανεπιστημια μας.
    εγω λεω να το διδαξουμε και στα ελληνικα σχολεια και να κανουμε τον αδολφο μετα θανατον επιτημο διδακτορα και αυτον!
    γιατι τετοια διακριση;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστο και αυτο. Στα πλαισια του Πλουραλισμου βεβαιως βεβαιως. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. @Poe

      " Αν και έχουνε πια ξεπεράσει το ζήτημα της εξίσωσης του κομμουνισμού με τον ναζισμό, αφού όπως έχουν δείξει στην πράξη οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, δεν έχουν κανένα μα κανένα πρόβλημα να στηρίζουν φασιστικά καθεστώτα και την ίδια στιγμή να βγάζουν παράνομα τα κομμουνιστικά κόμματα. "

      Απλη - Κορυφαια προταση!


      @modesto
      Το political correct της πλουραλιστικης καπιταλιστικης κοινωνιας ειναι πως το εργο διαχωριζεται απο τον..συγγραφεα-δημιουργο!

      Δεν εχει ΚΑΜΙΑ σημασια αν ο δημιουργος δηλωνει τις ναζιστικες ή φιλοναζσιτσικες ή αντικομμουνιστικες του προτιμησεις του. Σημασια εχει το.. αυτοφωτο δημιουργημα του, το εργο του, το οποιο διανυει διαφορετικη πορεια απο τον δημιουργο του. Ακομα καλυτερα αν εχει και καποιες δαφνες.."επιστημονικοτητας"!

      Νικ. -π

      Διαγραφή
  10. @Poe

    Οι ατακες σου ειναι..ολα τα λεφτα.

    1) " Νότια Κορέα -μην αυτοκτονείτε, έχουμε επενδύσει σε εσάς και δεν έχετε το δικαίωμα να σταματήσετε να λειτουργείτε πριν λήξει η εγγύηση "
    Πριν ληξει η εγγυηση!

    2) " Η δασκάλα με τα χρυσά αυγά ".
    Μην το παρεξηγησουν τα troll προηγουμενης αναρτησης και θεωρησουν το σχολιο ως.."ομοφοβικο"!

    Νικ. -π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πως προεκυψε; Επειδη ο αγκυλωτος σταυρος ακομα μαγνητιζει τους Γερμανους;

    Μηπως γιατι το ιδιο το σοσιαλδημοκρατικο SPD, στην προσπαθεια του να αντιμετωπισει τους Σπαρτακιστες, δημιουργησε to 1917 τα Frei Cops με τον αγκυλωτο σταυρο και τη νεκροκεφαλη;

    Γιατι τα ορια εκπροσωπησης στις ευρωεκλογες μειωθηκαν στην Γερμανια; Ισα ισα για να μπουν και καποιοι γερμανοι φασιστες στην Ευρωβουλη;

    Το "κατι ψηνεται" με κυριως "πιατο" τη Μεση Ανατολη θελει:
    Πολεμους, φθηνες πρωτες υλες, μετακινησεις πληθυσμων, καταργηση καθε κρατικης δομης και παραδοσης της ή στον ιδωτικο τομεα ή τις ΜΚΟ, φθηνο εργατικο δυναμικο, μοιρασμα ζωνων και φυσικα ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ.

    Προς τι η εκπληξη για το μαθημα Χιτλερ απο "αλληλεγγυους" αντικομμουνιστες ΤΟΥ "τειχους";

    Οποιαδηποτε ιμπεριαλισtικη χωρα δεν μπορει να "προχωρησει" χωρις την συνδεση οικονομιας(μονοπωλιακος καπιταλισμος) με την πολιτικη εκφραση (φασισμο ).

    Μονο η συνεχεια της μαρξιστικης - λενινιστικης θεωρια του Ιμπεριαλισμου δειχνει αυτη την σχεση (Gossweiler - Γκοσβαιλερ).
    Ο αγανακτισμενος μικροαστος που δεν θα αφησει την αστικη του ταξη για να συνταχθει με την εργατικη ταξη, αργα η γρηγορα θα γινει φασιστας. Και ας μην το καταλαβαινει.
    Διαβασμα λοιπον στον Gossweiler.

    Νικ. -π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @DimK.
    27 Δεκεμβρίου 2015 - 1:08 μ.μ.: "... Να προλάβουν το "κακο", ώστε τα παιδιά να μην έρχονται σε επαφή με το βιβλίο χωρίς αντιλογο, χωρίς συζήτηση και χωρίς να τους εξηγεί κάποιος τι σημαίνουν αυτά που διαβάζουν."

    Ώστε η Γερμανική Κυβέρνηση, που αρνείται να καταδικάσει τον ναζισμό στον ΟΗΕ και αλλού, που τον τσουβαλιάζει μαζί με τον Κομμουνισμό και συγχρηματοδοτεί τις ανάλογες δράσεις, φοβάται μήπως τα παιδιά έρθουν σε επαφή με το βιβλίο "χωρίς αντίλογο κλπ.".

    "Το σωματείο δασκάλων είναι αντίθετο, το ίδιο νομίζω το SPD, οι Πράσινοι."

    Είσαι σίγουρος για το "σωματείο δασκάλων"; Σε ποιό συγκεκριμένα αναφέρεσαι; Το ίδιο "νομίζεις" για το SPD; Οι Πράσινοι; Κολλάει και σ'αυτούς το "νομίζω" ή το έχουμε σίγουρο;

    "Επίσης να τονίσω ότι ΔΕΝ πρόκειται για πανγερμανικο θέμα."

    Αυτό το "ΔΕΝ" με κεφαλαία, είναι όλα τα λεφτά. Όπως και παρακάτω (1:50 μ.μ.): "Ξαναλέω δεν είναι θέμα γερμανικής κυβέρνησης, αλλά τοπικής στην Βαυαρια."

    Κατόπιν (2:58 μ.μ.) αποφασίζεις να το ψάξεις : "Μάλλον έχεις δίκιο..
    Όσο το ψάχνω, τόσο βρίσκω πως μιλάνε απο το κεντρικό υπουργείο παιδείας και όχι για το τοπικό "υπουργείο παιδείας". "

    Τέλος: "Δεν νομίζω πάντως να προχωρήσει.."

    Ποιόν καθησυχάζεις; Και γιατί;
    Όποιος ξέρει πέντε στοιχειώδη πράγματα, καταλαβαίνει ότι το κεφάλαιο έχει και τον φασισμό στην φαρέτρα του, και έχει ξεκινήσει από καιρό να ζεσταίνει τις μηχανές του. Αυτές οι ειδήσεις δεν προκαλούν έκπληξη αλλά είναι επιχειρήματα προς αυτούς που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να δούν τί έρχεται, με ευθύνη για μία ακόμα φορά και του οπορτουνισμού.

    Ανίδεος

    Υ.Γ. Συνέχισε το ψάξιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..το λαθος που εκανα ειναι οτι το βιβλιο που θα διδαχτουν στα σχολεια, θα ειναι μια εκδοση με σχολιασμο,απο την τοπικη κυβενρηση της Βαυαριας που προγραματιζοταν για το 2016.
      Υπεθεσα λανθασμενα λοιπον,οτι θα αφορα μονο τα σχολεια της Βαυαριας.
      Στην αρχη αυτη ηταν η προθεση,αλλα μαλλον πλεον μιλαμε για πανεθνικη κυκλοφορια του βιβλιου
      Η λεξη ειναι bundesweit(=πανεθνικα)σε ενα κειμενο του Speigel,το οποιο διαβασα αργοτερα.
      Οποτε αναγνωρισα το λαθος μου,μιας και ειχα μεινει αρκετα πισω στις εξελιξεις.
      Ηδη απο το αρθρο με τον Ριχτερ ελεγα οτι υπαρχουν σκεψεις να ξανακυκλοφορησει το βιβλιο του Χιτλερ.
      Πληροφοριες που ειχα διαβασει νωριτερα εννοειται απο οταν το εγραψα το σχολιο στο εν λογω ποστ.
      Απο τοτε λοιπον, εκανα το λαθος να μην ξαναασχοληθω και οι εξελιξεις με προσπερασαν.
      Το "δεν νομιζω να προχωρησει" ηταν για αυτο ακριβως την εκδοση-κυκλοφορια στα βιβλιοπωλεια αλλα και στα σχολεια της Βαυαριας,μιας και υπηρχαν αντιδρασεις (εβραικες ενωσεις,αντιφα).
      Πλεον μια εκδοση με σχολια του βιβλιου ειναι ηδη στην αγορα και κατα πασα πιθανοτητα θα ειναι και στα σχολεια(κατα αρχην της Βαυαριας και στην συνεχεια πανεθνικα).Μαλλον μεσα στο `16.
      Δεν καθησυχαζω λοιπον κανεναν..δεν μπορω κιολας,ακομα και να ηθελα,που δεν θελω!
      Παλαιοτερες πληροφοριες ειχα,που μολις το ξανακοιταξα λιγο εσπευσα να πω οτι ειχα κανει λαθος.

      Οσο για το πρωτο σχολιο μου που παραθετεις,αυτο ετσι ειναι(τουλαχιστον τυπικα).
      Επικαλουνται οτι πλεον το βιβλιο θα ειναι παντου και πρεπει τα παιδια(απο την δικη μας Β`Λυκειου και πανω), να λυνουν τις αποριες στους στο σχολειο και να μην μυθοποιουν τις ιδεες του βιβλιου.




      Διαγραφή
    2. Η ομοσπονδία των καθηγητών τής Γερμανίας λέει ότι το "Ο αγών μου" πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία ώστε να δημιουργεί "αντισώματα" στην μόλυνση των εφήβων από το φυλετικό μίσος (Metro)

      Διαγραφή
    3. Οποτε απο οτι καταλαβαίνω το ιδιο θα συμβει και με τα Κομμουνιστικά βιβλια θα τα διδασκουνε στα σχολεια ωστε να δημιουργουνται αντισωματα στον Κομμουνισμο. Καλη ιδεα θα το κανουνε αραγε.........................ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Ο Χίτλερ και ο ναζισμός είναι τεράστιο κεφάλαιο στη Γερμανική Ιστορία που επηρέασε την Παγκόσμια Ιστορία και τον Β'ΠΠ.Οι γενιές που έζησαν την Χιτλερική περίοδο έχουν φύγει από την ζωή σε μεγάλο ποσοστό.

      Δεν βλέπω κάποια συνωμοσία με τη διδασκαλία του βιβλίου ούτε καταλαβαίνω την εξίσωση αριστερών (οπουρτουνιστών) με φασίστες (μάλλον τους λέει χειρότερους από τους φασίστες) που κάνει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

      Ο Χίτλερ και ο ναζισμός στην σημερινή Γερμανία έχουν μικρότερη απήχηση στον κόσμο από ότι έχει ο Μαρξισμός.Το ίδιο και ο Μουσολίνι και ο φασισμός στην Ιταλία, παρόλο που και στις 2 χώρες είχαν για δεκαετία τουλάχιστον την απόλυτη ιδεολογική και πολιτική κυριαρχία.

      Ο Φράνκο και ο Ισπανικός εθνικισμός-φασισμός ίσως έχει την μεγαλύτερη επιρροή από τα Ευρωπαϊκά ακροδεξιά καθεστώτα.

      Αντιθέτως αν αναφερθούμε στον Λένιν και τον Στάλιν θα δούμε ότι λατρεύονται από τεράστια πλήθη σε χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και κυρίως στην Ρωσία και τα βιβλία τους κυκλοφορούν ελεύθερα.

      No Pasaran

      Διαγραφή
    5. Κανεις δεν μιλησε για συνωμοσια. Ο Φασισμος ειναι ένα απο τα παιδια του καπιταλισμου το ανοιχτα δολοφονικο του χερι. Και ξεκινησε την δραση του με τα Παραστρατιωτικα ταγματα εφοδου φραικοπς που τα εφτιαξε το 1918 στην Γερμανία η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΜΠΕΤ ΣΑΙΝΤΕΜΑΝ που έπνιξε την επανάσταση στο αίμα δολοφονόντας τους σ. Λουξεμπουργκ και Λημπνεχτ. Ο Οπορτουνισμος τους στηριξε στην ανοδο τους το 1933 όπως και οι δυτικοι καπιταλιστες που τους ενισχύανε μεχρι την συντριβει στο Στάλιγκραντ το 1943 και ανοίξανε 2ο Μετωπο στην Νορμανδια το 1944 τρεχοντας να σωσουνε οτι μπορουνε για τον καπιταλισμο και οι Γερμανοι ανοιγανε το μετωπο στην δυση πολεμωντας με λυσσα στην ανατολη. Στην Ρωσια η ΑΣτικη Τάξη προσπαθεί να καπηλευτεί την ιστορία παρουσιάζοντας τον ΛΕΝΙΝ σαν Κερένσκι και τον Στάλιν σαν ενα Αστο Αντιφασίστα πολιτικο. Και βεβαια Οπορτουνιστες και Φασιστες ειναι και τα δυο παιδια του καπιταλισμου τους ενωνει ο Αντικομμουνισμός με τους οπορτουνιστες τους ποιό επικυνδινους εχθρους του προλεταριατου. Και σαφως δεν μιλαω για τον απλο κοσμο. Λεω για αυτους που ητανε κατα καιρους μελη και στελεχη του ΚΚΕ προδωσανε και περασανε με τον ταξικο αντιπαλο. Για αυτους ειμαι κατηγορηματικος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

      Διαγραφή
    6. @no pasaran
      προφανως και κανεις πλακα για το ποσοστο των θιασωτων των ακροδεξιων οχι μονο στην γερμανια αλλα και στην ευρωπη γενικα!
      τα ακροδεξια αποβρασματα κρατουνται σε αυτα τα ποσοστα απλα και μονο δεν χρειαζεται να ειναι παραπανω.
      οσο για το τι ειναι οι σοσ/τες και αν ειναι μεγαλυτερα καθαρματα ή οχι.
      να μην παμε στο τι εγινε στη γερμανια τη δεκαετια του 30, ας ερθουμε σε ποιο καινουργια.
      να θυμισουμε τι εκανε ο μιτεραν με τον λεπεν;, να θυμισουμε τι εκανε το πασοκ με τον καρατζαφυρερ; τι εκανε ο συριζα με τις πλατειες; τι εκανε ο συριζα στη βουλη μεσο της ζωιτσας; να θυμισω οτι με την ομαδα που την επεσε στους ΠΑΜΙΤΕΣ και μετα στον ΦΥΣΑ, οι συριζαιοι και το εξωκοινοβουλιο για χρονια ηταν κωλος και βρακι εναντια στο σωματειο της ζωνης; να θυμισω τον κοτζαριδη και το τι εκαναν εκεινη την ημερα;
      και αυτα ειναι τα "φανερα" που να παμε και σε ποιο ψαγμενα

      Διαγραφή
    7. Παρανομο το ΚΚΕ απο το 1949 μεχρι το 1967. Υπηρχανε στιγμες που Αστοι πολιτικοί της ΕΡΕ θελανε να χαλαρωσουνε τις διωξεις και να καταργησουνε εκτακτα μετρα για δικους τους λογους. Αυτοι που αντιδρουσανε με λυσσα ητανε η Ε.Κ και η ΕΔΑ. Δεν θελανε με κανενα τροπο την νομιμοποιηση του ΚΚΕ οι αριστεροι......... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    8. @Παναγιώτης Οκ μιλάς για κομματικά στελέχη και όχι απλό κόσμο, κατανοητό.

      Η νομιμοποίηση του ΚΚΕ έγινε από τον γέρο Καραμανλή έγινε γιατί ποτέ δεν πίστεψε ότι θα ξεπεράσει το 10% το έλεγε ο ίδιος ότι δεν φοβάται το ΚΚΕ και δυστυχώς ως τωρα έχει επιβεβαιωθεί

      @modesto Δεν μιλάω για ακροδεξιούς γενικά και αόριστα στην Γερμανία αλλά για συμπαθούντες του Χίτλερ και του ναζισμού τα ποσοστά αποδοχής είναι χαμηλότερα από ότι στην Ελλάδα.

      Τώρα για συριζαίους σοσιαλιστές αριστερούς τροτσκιστές μου λου κου κου και οπορτουνιστές κάθε καρυδιάς καρύδι και τι το έκανε είναι άλλο θέμα

      Την εξίσωση με τους φασίστες δεν την κάνω ότι και να έχουν κάνει από το αντι-ΚΚΕ μένος τους, άλλη πάστα τα χρυσά αυγά άλλη όλοι αυτοί

      Αν μιλάς για κομματικά στελέχη, αρχισυνδικαλιστές και ηγεσίες είναι γνωστά τα τερτίπια τους

      No Pasaran

      Διαγραφή
    9. Μιλαω πολυ συγκεκριμενα. Αυτους που ητανε μελη και στελεχη του ΚΚΕ Προδωσανε φτιαχνοντας καινουργια κομματα και κανουνε Αντικομμουνισμο. Αυτά που λεω για το 1949 1967 ειναι με γεγονοτα οτι πολεμησανε την νομιμοποιηση του ΚΚΕ. Οταν λες εχει επιβεβαιωθει ο καραμανλης για εξηγησε μου τη ακριβως λες για να σου απαντησω. ΠΑΝΑΓΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    10. @no pasaran
      ο καραμανλης "νομιμοποιησε" το ΚΚΕ απο αναγκη.
      το ΚΚΕ πριν την "νομιμοποιηση" του, ειχε νομιμοποιηθει defacto στηνοντας γραφεια στο κεντρο της αθηνας.
      ο καραμανλης ειχε να διαλεξει αναμεσα στην νομιμοποιηση και τη συγκρουση. και ο καραμανλης του 74 δεν ηταν ποια ο αξεστος χωριατης της βιας και νοθειας, αλλα ειχε γινει ο ορισμος του αστου πολιτικου.
      Αλλωστε εκτος απο το τυπικο υπηρχε και το ουσιαστικο. συγγενης μου την εφημεριδα την εκανε σπιρτοκουτο απο το διπλωμα για να τη βαλει στο σχολειο ακομα το 81.
      εγω προσωπικα τους οπορτουνες τους εχω σε πολυ χειροτερη μοιρα απο τον κλασικο δεξιο ακομα και ακροδεξιο φασιστα (δεν καταλαβαινω τον διαχωρισμο σου σε ακροδεξιους/νοσταλγους του χιτλερ) και αυτο γιατι: με τους φασιστες ξερεις τι να περιμενεις και μπορει να ειναι θρασυδειλοι, αλλα ειναι αυτοι και τους εχεις απεναντι σου, φυλαγεσαι! με τους οπορτουνες πρεπει να φιλας και την πλατη σου (να μην φερω παραδειγματα τωρα). γιατι εκτος απο το να σου την ριξουν απευθειας ειναι το ιδιο αν ειναι στο πλαι σου και ξαφνικα την κανουν και σε αφησουν εκτθημενο.

      Διαγραφή
    11. Το 1974 ο καπιταλισμος χρειαζοτανε εκσυχρονισμους για αυτο και νομιμοποιησανε το ΚΚΕ. Ασχετα οτι ο Καραμανλης και το συστημα πιστευανε οτι δεν θα ορθοποδησουμε ποτε βγαινοντας μεσα απο το οπορτουνιστικο μπαχαλο της ΕΔΑ που ειχε κανει σμπαραλια το ΚΚΕ. Ας προσεχανε. Το ΚΚΕ την νομιμοποιηση την κερδισε με τον αγωνα και το αιμα του με φανατικοτερους αντιπαλους τους Οπορτουνιστες που το θελανε στην παρανομια για να αλωνιζουνε ελευθερα. Το Καλοκαιρι το 1974 η ηγεσια του ΚΚΕ εμφανίστηκε στο αεροδρομιο ενω ητανε παρανομο ακομα γιατί οι Τυχοδιωκτες του Εσωτερικου ετοιμαζοντουσαν να κλεψουνε τον τιτλο. Ετσι λοιπον με πληρη συνειδηση λεω οτι οι φασιστες μπροστα στους οπορτουνιστες ειναι αγγελουδια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    12. @ κ.No Pasaran

      Δεν θα απαντουσα αν η σκεψη σας δεν ηταν ακριβως κουβεντες που εχουμε ακουσει ή εχουμε διαβασει κατα καιρους

      -"Ο Χίτλερ και ο ναζισμός είναι τεράστιο κεφάλαιο στη Γερμανική Ιστορία που επηρέασε την Παγκόσμια Ιστορία και τον Β'ΠΠ."

      To Κεφαλαιο με κεφαλαιο Κ. Το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
      Οπως τα 3.000.000 χρυσα μαρκα εποχης που εδωσαν οι Γερμανοι Βιομηχανοι σαν τον Κρουπ παραμονες εκλογων 1933 . Αν γνωριζεις τι σημαινει ΚΡΟΥΠ.Η αστικη ταξη της Γερμανιας διαλαλουσε πως για τουλαχιστον 10 χρονια δεν θα ξαναγινουν εκλογες. Ο Πολεμος ηταν κυριως κατα της ΕΣΣΔ.
      Το μαρτυρουν τουλαχιστον 20.000.000-28.000.000 νεκροι, 3.000.000-6.000.0000 κομματικα στελεχη, χωρια οι τραυματιες και οσοι παραφρονησαν απο τα ναζιστικα βασανηστηρια που ηταν ανικανοι προς εργασια

      Τι κανουν Γαλλια-Αγγλια που υποσχεθηκαν εγγραφως στην Πολωνια βοηθεια σε περιπτωση εισβολης της Γερμανιας; Περιμενουμε εδω και 66 χρονια να στειλουν στρατευματα!

      -"Δεν βλέπω κάποια συνωμοσία με τη διδασκαλία του βιβλίου ούτε καταλαβαίνω την εξίσωση αριστερών (οπουρτουνιστών) με φασίστες (μάλλον τους λέει χειρότερους από τους φασίστες) που κάνει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ."

      Ουτε συνομωσιες ουτε σtα κρυφα. Το κανουν ΠΕ-ΝΤΑ-ΚΑ-ΘΑ-ΡΑ.
      Αν δεν πιστευετε, διαβαστε Ιμπεριαλισμο του Lenin και ΓΚΟΣΒΑΙΛΕΡ για την συνδεση Οικονομιας - Πολιτικης, η αλλιως Φασισμου - Ιμπεριαλιστικου Κρατους.

      Διαφορετικα πως εξηγειται μια χωρα που κατα τα αλλους δεν εχει καν καπιταλισμο (Κονδυλης) να εχει τριτο κομμα ναζιστες με 7-9%;

      -" Ο Χίτλερ και ο ναζισμός στην σημερινή Γερμανία έχουν μικρότερη απήχηση στον κόσμο από ότι έχει ο Μαρξισμός.Το ίδιο και ο Μουσολίνι και ο φασισμός στην Ιταλία, παρόλο που και στις 2 χώρες είχαν για δεκαετία τουλάχιστον την απόλυτη ιδεολογική και πολιτική κυριαρχία. "

      Οι Βαλτικες Χωρες χωρες της ΕΕ, με παρελασεις των Vafen SS με συνταξεις στα Vafen SS. Δεν υπαρχουν πληρη πολιτικα δικαιωματα για τους Ρωσοφωνους

      Ουγγαρια(αυτη και αν εχει παραδοση στον φασισμο) που απαγορευσε Σοσιαλιστικα - Κομμουνιστικα Συμβολα. Το παρελθον της Ουγγαριας του 1956, θα το διαβασετε στην Ελευθεροτυπια του 1996. Λυπαμαι που χαλαμε λιγο απο τον μυθο της "ανοιξης της Βουδαπεστης", αλλα διαβαστε και κανενα κυριακατικο Ριζοσπαστη να μορφωθειται για την ΓΕΦΥΡΑ ΒΙΕΝΗΣ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗΣ

      Ξερετε πια ηταν η "αφορμη" της "Ανοιξης της Βουδαπεστης"; Η..ισοτητα στην παιδεια! ΝΑΙ να μορφωνεται το παιδι του Αγροτη και του Εργατη στο..Πανεπιστημιο! Το μονοπωλειο στη μορφωση το ειχαν η Καθολικη Εκκλησια και οι Ευγενεις. Και φυσικα οι αντιδραστικοι φοιτητες, γονοι παλαιων οικογενειων αντεδρασαν. Ο γιος του εργατη αναμεσα τους; Α πα πα πα.

      Ουκρανια με τους "αλληλεγγυους" Μαϊντανους της πλατειας Μαϊνταν, που ηταν μαζι με τους φασιστες και τα συμβολα τους, τον Μπαντερα, τις σβαστιγγες. Ή τους πανηγυρισμους των Femen μπροστα στο καιγομενο κτηριο των συνδικατων στην Οδησσο. Υπαρχουν φωτογραφιες στο internet

      Γαλλια με την Λεπεν. Κανενα αλλο σχολιο. Στις προσφατες ταραχες στην Κορσικη με τι επιθεσεις σε χωρους προσευχης μουσουλμανων αναφερθηκαν και Φασιστικοι Χαιρετισμοι απο ρεπορτερ του Russia Today που "αγανακτισμενοι" του πηραν την φωτογραφικη μηχανη.

      Απο την ΕΕ:
      100.000€ για καθε ΜΚΟ που κανει προπαγανδα στη θεωρια των 2 ακρων
      185.000.000€ επιδοτηση στους Δημους για μια 5ετια για αντικομμουνιστικη (δεν το λενε ετσι, το λενε αλλιως) προπαγανδα. Ο Κομμουνιστης Δημαρχος Πελετιδης τους τα πεταξε στα μουτρα.

      Τι περιεργο; Την ωρα που Κυβερνησεις - ΕΕ κοβουν τους απαραιτητους πορους απο τους Δημους, η δημοκρατικη ΕΕ δινει χρηματα για αντικομμουνισμο!

      Νικ. -π

      Διαγραφή
    13. Σε αυτα που εγραψε ο Παναγιωτης, να προσθεσω και μερικα αλλα

      Αν πιασουμε και το "παρελθον" της "δευτερης φορας αριστερας" στη Γαλλια 1938, της κυβερνησης του Νταλατιε, τι να πρωτοθαυμασουμε; Τις διωξεις των κομμουνιστων που πριν οι σοσιαλδημοκρατες συγκυβερνουσαν(κυβερνηση της αριστερας λεγεται), το ξυλο της αστυνομιας στις απεργιες εργατων παραμονες επισκεψης του ΡΙΜΠΕΡΝΤΡΟΦ στο Παρισι;

      Αν θεωρουμε τους σοσιαλδημοκρατες χειροτερους απο τους φασιστες, μηπως καπου φταιει και η σοσιαλδημοκρατια;
      Δεν υπαρχει ιστορικο προηγουμενο και το κατεβαζουμε απο το μυαλο μας; Δεν συμβαινουν ΚΑΙ τωρα; ΄
      Η γραφουμε λαλακιες για να περνα η ωρα;
      Θεωρουμε πως η Σοσιαλδημοκρατια εστρωνε και εξακολουθει να στρωνει το χαλι στον Φασισμο. Ειναι ανα πασα στιγμη διαθεσιμος στην Φαρετρα του Κεφαλαιου.

      Πως γινεται η κατα τα αλλα "αριστερη" Σοσιαλδημοκρατια να δειχνει την προτιμηση της προς τον φασισμο (ως πολιτικο κινημα - πρακτικη) και οχι προς τον κομμουνισμο; Και αυτο να γινεται φανερο μολις ζορισουν οι οικονομικες, πολιτικες καταστασεις;

      Kατι για την καταργηση της ιδιωτικης ιδιοκτησιας στα Mεσα Παραγωγης ψιλοχαλαει τους σοσιαλδημοκρατες "φιλους" μας;

      Μηπως οτι η σοσιαλδημοκρατια σταματα να εχει εμφανη πολιτικο ρολο μετα το πρωτο -ΑΝΩΡΙΜΟ- σταδιο του κομμουνισμου;

      Γιατι τοσο η σοσιαλδημοκρατια οσο και ο φασισμος προσπαθουν να αμβλυνουν τις ταξικες διαφορες στο γνωστο "ολοι μαζι ειμαστε το ιδιο" "μαζι με τους εργοδοτες μας που μας δινουν δουλεια";

      Μικρομεσαια στελεχη της ΠΑΣΟΚΑΡΑΣ δεν ειχαν παρε-δωσε με τους φασιστες;
      Συνδικαλιστικα Στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν εχουν συνεργαστει φανερα ή κρυφα ή σφυριζουν αδιαφορα, ή δεν εχουν ψηφισει μαζι με τους φασιστες το ιδιο οικονομικο-πολιτικο-ιστορικο ;
      Δεν πηγαν να νομιμοποιησουν σωματεια σφραγιδες που απο πισω ηταν ΚΑΙ φασιστες;
      Δεν καλουσαν, στο πλαισιο της "ελευθεριας του λογου" τους χρυσαυγιτες να μιλησουν σε εργοστασια σε Βοιωτια και Ευβοια;
      Στο λιμανι, στη Ζωνη δεν ειδαμε ολους που ειχαν αντιΠΑΜΕ Μενος ενωμενους και αναμεσα τους και φασιστες;

      Δεν υπηρχαν πλατειες; Τους κοντοκουρεμενους με τους ναζιστικους χαιρετισμους; Ο φανατισμος κατα των Συνδικατων;
      Το "Κατω τα κομματα"; Η "σωστη" - "υγειής" επιχειρηματικοτητα; Το "ενα μεγαλο μυαλο θα μας σωσει";
      Την καταργηση της ταξικης παλης και ολοι μαζι να παλευουμε για τα "συμφεροντα του εθνους";
      Ποιος πρωτοδιατυπωσε ολα τα παραπανω σε γραπτη μορφη;
      Καποιος που λεγονταν Μουσολινι, ο οποιος δανειστηκε και συνθηματα , πολιτικη συμπεριφορα - "ακτιβισμο" απο αναρχικους, "αριστεριστες". (blog Fadomduck - ο συντροφος μου ο Μουσολινι -)

      Τον Ιουνη του 2015, δεν πανηγυρισαν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ(πλην Λακεδαιμονιων) το νεο ΜΝΗΜΟΝΙΟ Τσιπρα - Καμμενου; Δεν ενωθηκε η κατω πλατεια με την πανω πλατεια υπο την σκεπη του Νεου Αρχηγου; 4 ημερες πριν το Δημοψηφισμα η κυβερνηση Συριζα δεν ειχε φερει την δικη της Προταση: Μνημονιο 8,2 δις μετρων.

      Κριτικη στον Παναγιωτη εχει γινει και μαλιστα σκληρη, αλλα δεν αφορα Ολους πλην Λακεδαιμονιων ουτε σε ποιο μπλοκ και σε πια αναρτηση. Εκτιμω -και φανταζομαι πολλοι αλλοι- το ταξικο κριτηριο του Παναγιωτη, την -οπως φαινεται απο τα σχολια του- εμπειρια του, και τις γνωσεις του για την μεταπολεμικη Ελλαδα

      Νικ. -π

      Διαγραφή
    14. για να προσθεσω ενα κερασακι στην τουρτα, φημες αναφερουν (το κομμα ακομα δεν εχει βγαλει ανακοινωση επιβεβαιωσης) οτι στο νομοσχεδιο του συμφωνου περασε διαταξη οτι για παρακωληση συγκοινωνιων πλεον τρως 3 χρονια!!!! κοινως οποιος αγροτης κατεβασει τρακτερ εχει τη δαμοκλειο σπαθη, απο οσο με βοηθανε και τα "νομικα" μου για να εχει κα ι3 χρονια ποινη δεν πρεπει να ειναι πλημελημα, αλλα δεν ξερω!
      να θυμισω οτι τετοιο νομοσχεδιο ουτε ο σαμαρας σκεφτηκε να περασει, ουτε καν οι φασιστες δεν εχουν ψελισει τετοια πραγματα!

      Διαγραφή
    15. Θα σου συμπληρωσω μόνο για την Ουγγαρια του 1956 τα εξής. Ειναι απολυτα σωστα οσα λες για την αντεπανασταση.Ολα όμως ξεκινησανε τον Μάη του 1953 με την καθαιρεση απο Γ.Γ του σ. Ρακοσι και την ανοδο του Ιμρε Ναγκι φυλακη μεχρι τοτε για αντεπαναστατικη δραστηριοτητα. Λίγες ημερες πριν τα γεγονοτα του 1956 η Ουγγρικη ηγεσια ειχε παει στην Μόσχα..... Επιστρεφοντας ειχε καθαιρεθει και απο πρωθυπουργός ο σ.Ρακοσι αναλαμβάνοντας ο Ναγκι επικεφαλης της αντεπαναστασης. Επισης η βοηθεια απο το εξωτερικό στην Αντεπανασταση περναγε μεσα απο την Αυστρία που 1 χρόνο πριν ο Χρουτσόφ παρέδωσε το Κομμάτι που είχε απελευθερώσει η ΕΣΣΔ ωστε να γίνει ουδέτερη. Καλη χρονια και σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια οπως και για την κριτικη Συντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    16. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
      Για την Ουγγαρια του 1956

      Τον Αξονα Βιεννης - Βουδαπεστης εχει παραδεχθει στελεχος των μυστικων υπηρεσιων της Μ.Βρεττανιας στην Ελευθεροτυπια του 1996. Νομιζαν πως ειχαν ξεμπερδεψει με τον Κομμουνισμο και τα εγραφαν ανοιχτα.
      Εκπαιδευαν γθια δυο χρονια απο το 1954-1956 στα βουνα της Αυστριας στρατιωτικα Ουγγρους "αντικαθεστωτικους" αναμεσα τους και Φασιστες. Πολλη "αυθορμητη" αυτη η "Ανοιξη της Βουδαπεστης"!

      Που το μαθαμε; Μα διαβαζουμε..Ριζοσπαστη που εχει σαν πηγη την.. Ελευθεροτυπια του 1996!

      Νικ. -π

      Διαγραφή
    17. @mοdesto

      Τα λενε ΚΑΙ μονοι τους. Καβουρακης ειπε περιπου τα ακολουθα απευθυνομενος προς Αδωνη της ΝΔ (Κοινωνια Ωρα Mega - σημερινο) :

      Αν τα περνουσατε εσεις (ιδιωτικοποιησεις) θα ειχε ξεσηκωθει ο κοσμος. Τα περνα ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ!

      Αμα τα λεει ο Καβουρακης μπορει και να τον ακουσουμε.
      Οταν λεει ο Κουτσουμπας πως οι Συριζανελ για αυτο εγιναν κυβερνηση, για να ολοκληρωσουν την βρωμικη δουλεια ΠΑΣΟΚΟ-ΝΔ ε τοτε ειμαστε...προκατειλημμενοι!


      Νικ. -π

      Διαγραφή
    18. Αυτο ακριβως νομιζανε που λες. Δεν πιστευανε με τιποτα οτι το ΚΚΕ θα ορθοποδησει για αυτο και τα λεγανε απο το 1996 ανοιχτα. Τα καταφεραμε με τις παρακαταθηκες που αφησε ο ΔΣΕ και ο Ζαχαριαδης χωρις τον οποιο το 1945 στην ελλαδα ΔΣΕ δεν θα υπήρχε και ουτε βεβαια ΚΚΕ σημερα. Το παιχνιδι το κερδισαμε στο 15ο το 1996 με την αλλαγή προγραμματος αν δεν το ειχαμε κανει το 2012 θα ειχαμε πεσει στον βοθρο. Για την Ουγγαρια του 1956 παντως Μπρεζινσκι και Νταλας εχουνε κανει την αυτοκριτικη τους οτι βιαστηκανε και αλλη φορα πρεπει να εχουνε πιο πολλη υπομονη και να επενδυσουνε στον Οπορτουνισμο. Και ενω αυτοι εκπαιδευανε την Αντεπανασταση το 1954 1955 Ο Χρουτσοφ το τυρι κουμπαρε...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    19. @παναγιωτη

      Απο το 18ο Προγραμμα το ΚΚΕ εβαλε πλωρη τον Σοσιαλισμο οχι απλα ως μελλον, ως πυξιδα, ως αναφορα, αλλα ως κοντινα μελλοντικο καθηκον.
      Ειπε μαλακιες και δεξια μπαταρισματα τελος.
      Ο Καπιταλισμος οτι ειχε να προσφερει το Προσφερε.
      Τωρα πλωρη για Λαικη Οικονομια δηλαδη Σοσιαλισμο με Λαικη Συμμαχια. Με Συμμαχια Βασης και οχι Συμμαχια Κορυφων.

      Στο 19ο το ισχυροποιησε.

      ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ολοι αυτοι που ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΘΕΛΟΥΝ Σοσιαλισμο;
      Γιατι πηγαν μαζι με Συριζα και με τους φασιστες στις πλατειες, στα συνδικατα και στο Δημοψηφισμα;

      Η συμβολη της Αλεκας ηταν και εξακολουθει να ειναι τεραστια. Σε αυτο τον τοπο δεν ξεβαφει το γαμημενο το κοκκινο για να γινει ροζ. Πως να το κανουμε, δεν ξεβαφει!

      Νικ. -π

      Διαγραφή
    20. Συντροφε μια μικρη διαφωνια. Οπως τα λες ειναι για το 18ο και το 19ο μονο που η βασεις μπηκανε στο 15ο το 1996. Εκει καταργησαμε τα Πολιτικά Μέτωπα και την συμμετοχή σε κυβερνηση μεσα στον καπιταλισμο. Τα όνομαζε ΑΑΔΜετωπα παλης μεσα στο κινημα. Απο εκει και μετα τα επομενα συνεδρια μελετωντας την ιστορια εμπλουτισανε της θεσεις και στα δυο τελευταια συνεδρια ολοκληρώθηκανε.Ιδεολογικες παρρεκλίσεις 40 χρόνων 1956 1996 δεν αλλάζανε σε μια μερα. Δεν πρέπει να χαρίζουμε απο λαθος το 15ο Συνεδριο στα ΒΑΡΙΔΙΑ του 20ου Συνεδριου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    21. Και πραγματικα η Συμβολη της Αλεκας τεραστιας αλλα εγω θα αναφερω και τον Καπεταν Γιωτη Σύντροφε. Παρα το οτι Φαινομενικα εχει ευθυνες για μεχρι το 1991 εγω το βλεπω αλλιως. Ανελαβε το 1973 Γ.Γ στο ΚΚΕ βγαίνοντας απο μια κατασταση που απο το 1956 ειχαμε γινει σμπαραλια Κ.Ο δεν υπηρχανε απο το 1958 και ΚΝΕ απο το 1943. Αναγκαστικά αναδειχτηκανε σε στελεχη ολη η Οπορτουνιστικη σαβουρα. Τα εχω ζησει απο το 1975 τα εχω ζωντανα μπροστα μου. Το 1990 το καλοκαιρι οργωσε ολη την Ελλαδα για να μπορεσουμε να παρουμε το 13ο συνεδριο. Αυτός προτεινε την Αλεκα το 1991. Ας ειναι ελαφρυ βτο χωμα που σκεπάζει τον Καπετανιο εκει ψηλα στο Παλαιοζογλωπι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    22. @montesto δεν ειναι φημες, αναφερεται επι λεξη στο σχεδιο νομου.

      Το άρθρο 292 του Ποινικού Κώδικα αντικαθίσταται ως εξής:
      «Αρθρο 292
      1. Όποιος με πρόθεση παρεμποδίζει τη λειτουργία κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία και ιδίως αυτοκινητοδρόμου, σιδηροδρόμου, αεροπλάνου, λεωφορείου, ταχυδρομείου ή τηλεγράφου που προορίζονται για κοινή χρήση τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα (1) έτος.
      2. Αν η πράξη της παραγράφου 1 είχε σημαντική διάρκεια επιβάλλεται φυλάκιση μέχρι τρία (3) έτη.

      http://www.taxheaven.gr/laws/law/index/law/727

      Διαγραφή
  13. Νο πασαραν
    ο καπιταλισμος τον εχει τον φασισμο παντα στην κωλοτσεπη, οπως εχει ο ροκαμπιλας την χτενα
    θα ακολουθησει πιο εκτεταμενο σχολιο, με αποσπασματα απο το βιβλιο "φασισμος και κοινωνικη επανασταση" αυριο, για να δεις πως η σοσιαλδημοκρατια στρωνει το δρομο του φασισμου, και πως χωρις αυτην ο φασισμος δεν θα μπορουσε να στεριώσει, διοτι δεν θα ειχε αποδυναμωθει εκφυλιστει παρασυρθει συμβιαστει η εργατικη ταξη στις χωρες αυτες.

    Η σοσιαλδημοκρατια οχι μονο σαμποταρισε επαναστασεις, οχι μονο προδωσε τους εργατες και τους εκπροσωπους τους κομμουνιστες, οχι μονο τους κυνηγησε μαζι με το αστικο κρατος στις συντηρητικες πριν τον χιτλερ/μουσολινι, κυβερνησεις, αλλά και διακυρηττε την πολιτικη κατευνασμου του ναζισμου, επηρρεάζοντας πολλούς εργάτες και δύνοντας στον ναζισμο την ευκαιρια να δυναμωσει. Και οταν ο ναζισμος εγινε κυβερνηση, παζαρευε μαζι του την πολιτικη της επιβιωση, αντι να διακυρήττει τον αντιφασιστικο αγωνα, που στην μεν ιταλια η σοσιαλδημοκρατια ενσωματωθηκε στο φασισμο, ενω στην γερμανια, που θεωρησαν οτι δεν τους ειχαν πια ανάγκη, τους εξαφάνισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και σε ρωταω κατι απλο
    ποιος ειναι χειροτερος;
    αυτος πυο ερχεται και σου λεει θα σου γαμησω τη γυναικα και τον ξερεις και μπορεις να λαβεις τα μετρα σου;
    η αυτος που σου παιζει τον φιλο και πισω απο την πλατη σου σου γαμαει τη γυναικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Α για να μη μιλησουμε και για τον σοσιαλσοβινισμο
    δηλαδη την προσπαθεια της σοσιαλδημοκρατιας, οταν τα ιμπεριαλιστικα κρατη θελουν να κανουν πολεμο, να πεισει τους εργατες οτι προεχουν τα "εθνικα" απο τα ταξικα τους συμφεροντα, και αρα εχουν την υποχρεωση να βοηθησουν τις κυβερνησεις τους στη διεξαγωγη του πολεμου. Και εκτος απο το πεδιο της προπαγανδας, ολα αυτα οι σοσιαλδημοκρατες τα προωθουσαν και στην πραξη, υπογραφωντας πολεμικες πιστωσεις.

    Και καντο στο μυαλο σου να δεις ποσο ευκολη ειναι η συνδεση σοσιαλσωβινισμου και φασισμου και πως επιστρατευεται μια ο ενας μια ο αλλος -η και σε συνδιασμο- για να βαλει τους λαους να σφαχτουν μεταξυ τους για του αφεντη το φαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Poe
      Ναι αλλά αυτά όλα σιγά μην τα ξέρει ο μέσος συριζαίος - πασόκος κλπ. Έχει φροντίσει για αυτό η αστική τάξη και τα ταξικά ναυάγια που συνεργάζονται μαζί της, ώστε να υπάρχει ο πόλος της ενσωμάτωσης...
      Βέβαια η φύση της σοσιαλδημοκρατίας, την κάνει να έχει ημερομηνία λήξης, που μόνο με αντεπαναστάσεις μετά μασκαρεύεται η σαπίλα της, όπως και το ζήσαμε...

      Κώστας

      Διαγραφή
  16. @ Προς όλους Τα διάβασα μαζεμένα τα σχόλια απαντήσεις.

    Για τον Χίτλερ και το κολοβιβλιο του εντάξει να συμφωνήσω πως ίσως δεν είναι ακίνδυνη ιδέα τελικά

    Αυτό που δεν κατάλαβα. Τον αδερφό τον φίλο που είναι Ναρίτης ή οπορτουνιστής του λέω στα μούτρα ότι είναι τα ίδια σκατά με τα χρυσά αυγά και τον Βορίδη; Ή τον επιμορφώνω για τον ρόλο σοσιαλδημοκρατίας στον 20ο αιώνα και Ελλάδα και περιμένω να αλλάξει γνώμη κάποια στιγμή ;Γιατί ίδια πάστα δεν είναι με τους φασίστες έλλειψη ιστορικής γνώσης και παραπληροφορημενοι είναι

    @ Παναγιώτη είχαν βγει κάτι αρχεία που ο γέρος Καραμανλής έκανε την εκτίμηση αυτή που έγραψα πιο πάνω σε συζήτηση που είχε. Θα προσπαθήσω να βρω το αρχείο.Ως τώρα δικαιώθηκε με την πτώση του σοσιαλισμού και την πορεία του κόμματος.40 χρόνια μετά το ΚΚΕ μέχρι το 10% μπόρεσε να πείσει.Ο Κ.Καραμανλής την περίοδο εκείνη ήρθε Ελλάδα εξαιτίας του Θεοδωράκη του συνθέτη όχι πως θα άλλαζε κάτι αν έφερναν άλλο εθνάρχη αλλά μη ξεχνάμε το ρόλο του Μίκη

    No Pasaran

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εμεις νο πασαραν μιλαμε για το ρολο της σοσιαλδημοκρατιας οχι για τον καθε ψηφοφορο σοσιαλδημοκρατικου η οπορτουνιστικου κομματος. Άλωστε ενας απο τους ρολους της σοσιαλδημοκρατοας και του οπορτουνισμου ειναι να κρατανε τις μαζες μακρυα απο το κινημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Απαντηση πολυ συγκεκριμενα. Ολοι αυτοι που ητανε στο ΚΚΕ στελεχη η μελη και φυγανε φτιαχνοντας οπορτουνιστικα κομματα ειναι ορκισμενοι εχθροι της εργατικης ταξης και ειναι χειροτεροι απο τους Φασιστες χωρις να υπαρχει καμμια παραπληροφορηση. Δεν ισχυει αυτό για τον απλο κοσμο. Αυτό που λες για τον καραμανλη δηλαδη για την αστικη ταξη εχει ως εξης. Το 1974 βλεποντας την πορεια της ΕΣΣΔ απο το 1956 καταλαβανε οτι καποια στιγμή θα διαλυθεί. Σε αυτό πεσανε μεσα. Στην εκτιμηση τους για το ΚΚΕ πέσανε έξω. Και εξηγω. Χωρις Κ.Ο απο το 1958 μέχρι το 1974 χωρίς ΚΝΕ απο το 1943 διαλυμένο μέσα στον οπορτουνιστικο χυλο της ΕΔΑ πιστεψανε το 1974 οτι ειναι τελειωμενο και δεν θα συνέλθει ποτε. Δεν μιλαω για εκλογικα ποσοστα. Μιλαω Ιδεολογικα.Για λιγο δεν επεσε μεσα το 1991. Απο εκει και μετα τα τελευταία 25 χρονια τον διαψευσανε 100% Το διευκρινισα 2η φορα μη μου πεις παλι για ΑΣτικες καλπες. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρακτηριστικό παραδειγμα οτι δεν παίζουνε ρολο οι αστικες καλπες ειναι τα ΚΚ σε Ιταλια Γαλλια Ισπανια που φτασανε στο 35% γινανε μπαχαλο και σημερα μη τα ειδατε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Αυτοί ήταν ευρωκομμουνιστές χαμένοι από χέρι. Το ΚΚΕ είναι ο μόνο Κομμουνιστικό Κόμμα στην Ευρώπη που τσούζει το ποσοστό του.Μέχρι πρότινος ήταν και το Πορτογαλικό αλλά τα σκάτωσε

      No Pasaran

      Διαγραφή
  19. @Poe Κατανοητός και εγώ προσπαθώ να τους αλλάξω μυαλά με υπομονή καιρό Δεν τους βρίζω γιατί θα με πουν δογματικό. θα τους δείξω το άρθρο στο ρεντφλάι
    Καλή αγωνιστική νέα χρονιά

    @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ιδεολογικά βέβαια έπεσε έξω. Δεν περίμεναν την πρώτη δειλή στροφή του 15ου συνεδρίου και αργότερα τις αποφάσεις του 18ου κ 19ου ούτε τη δημιουργία του ΠΑΜΕ που είναι παρακαταθήκη για το μέλλον

    Απλώς αυτόν τον ένοιαζαν και οι αστικές κάλπες σου λέει μη μας βγει κανένα ΚΚΕ με 15-20

    Αλλά τσούζει που το ΚΚΕ δεν πέφτει στις παγίδες τους.Γι΄αυτό έχουν σκυλιάσει μερικοί δεξιοί και χρυσαυγίτες που το ΚΚΕ ακόμα υπάρχει και λένε πως δεν έπρεπε να το νομιμοποιήσει ο Καραμανλής

    Καλή αγωνιστική νέα χρονιά Παναγιώτη

    No Pasaran

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλη χρονια και σε εσενα. Και ομως το αναποδο συμβαινει. Αν ειχαμε πιασει το 17% που ειχαμε εκλογικο στοχο το 1981 θα ειχαμε κανει κυβερνηση με το ΠΑΣΟΚ με βαση το τοτε προγραμμα και πολυ πιθανον να μην υπηρχαμε μετα το 1991. Οσο για το 15ο Συνεδριο με το δειλη στροφη το αδικεις λιγο μετα απο 40 χρονια Ιδεολογικον παρρεκλισεων. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. @No Pasaran και το βιβλιο που ανεφερε ο Poe το "Φασισμος και κοινωνικη επανασταση" ειναι κατατοπιστικοτατο οσον αφορα τον ρολο της Σοσιαλδημοκρατιας κατα την διαρκεια και ειδικοτερα μετα το τελος του Α΄Παγκοσμιου πολεμου.

      Διαγραφή
  20. Το βιβλιο του Χιτλερ θα διδασκετε στην Γερμανια οπως ειπαν στην ΕΡΤ πριν δυο με τρεις εβδομαδες ημερα Παρασκευη η Σαββατο.
    Ενας κυριος που συμμετειχε στο πανελ της ΕΡΤ το θεωρησε "ωριμοτητα" των λαων και προσπαθησε να το συσχετισει με την δικη Ριχτερ (εμεις μαλλον ειμαστε "ανωριμοι").
    Αλλη μια φορα οι καθησυχαζοντες επεσαν εξω. Αλλη μια "κατακτηση" της "ωριμοτητας" της "ελευθεριας του λογου" κλπ κλπ της Ευρωπης των Αστων

    Νικ. -π

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.