22 Ιουλίου 2014

Παραπέμπονται σε δίκη στελέχη της ΚΝΕ και η διεύθυνση του «Ριζοσπάστη»!


Ανακοίνωση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Με αφορμή την παραπομπή σε δίκη τριών μελών της ΚΝΕ καθώς και της διεύθυνσης του «Ριζοσπάστη» την Πέμπτη 24 Ιούλη, με κοινή τους ανακοίνωση η Τομεακή Επιτροπή Δυτικών Συνοικιών του ΚΚΕ και το Συμβούλιο Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ αναφέρουν:

«Η προσπάθεια παρεμπόδισης της δράσης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη νεολαία ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Με απαράδεκτη προθυμία η Εισαγγελία του Πρωτοδικείου Αθήνας στρέφεται για μια ακόμη φορά κατά νεολαίων κομμουνιστών, μελών της ΚΝΕ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έσπευσε να ασκήσει ποινικές διώξεις κατά τριών μελών της ΚΝΕ, υιοθετώντας και υπερθεματίζοντας την αναληθή μήνυση γονέα για δήθεν "συκοφαντική δυσφήμιση", όταν τον Σεπτέμβρη του 2013, οι τρεις κομμουνιστές διέδιδαν τις θέσεις της Οργάνωσης για τα ζητήματα της Παιδείας έξω από το 7ο Γυμνάσιο Ιλίου. Τους παραπέμπει να δικαστούν στο ΣΤ' Πλημμελειοδικείο Αθήνας στις 24 Ιούλη, παρακάμπτοντας ακόμη και το γεγονός ότι η μία από τις κατηγορούμενες είναι ανήλικη.
Επιπλέον, επεκτείνει με προκλητικό τρόπο τις κατηγορίες και σε βάρος του διευθυντή και του αρχισυντάκτη του «Ριζοσπάστη», γιατί η εφημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ δημοσίευσε ανακοίνωση της ΚΝΕ που καταδίκαζε τη σύλληψη των τριών μελών της ΚΝΕ από την Αστυνομία, μετά τη μήνυση του ίδιου γονέα.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καταγγέλλουν αυτές τις ενέργειες, που σκοπό έχουν την τρομοκράτηση της νεολαίας και τη συκοφάντηση των πρωτοπόρων αγωνιστών της, των μελών της ΚΝΕ. Τη δράση της ΚΝΕ και την επαφή της με τη νεολαία, στα σχολεία, στις σχολές, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, δε θα τη σταματήσει καμία απαράδεκτη και χοντροκομμένη προσπάθεια ποινικοποίησης.Αντίθετα, η ΚΝΕ θα δυναμώσει κι άλλο τους δεσμούς της με τους νέους των λαϊκών οικογενειών, θα συζητήσει πλατιά τις θέσεις της οργάνωσης με χιλιάδες νέους και νέες.
Καλούμε τους φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος, τους φορείς της νεολαίας, τους γονείς να καταδικάσουν αποφασιστικά και μαζικά αυτές τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις.
Η τρομοκρατία και η καταστολή απέναντι στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ θα πέσουν στο κενό για μια ακόμη φορά».

6 σχόλια:

  1. Απαραδεκτη η δικαιοσύνη που στρέφεται εναντίον των Χ.Αυγητών......αλλά πολύ σωστά πράτει κατα την Αριστερά......
    Απαραδεκτη η δικαιοσύνη που στρέφεται εναντίον της Αριστεράς.....αλλά πολύ καλά πράτει για την Χ.Α.
    Επιτέλους πηρε μπρός η δικαιοσύνη......ΕΥΓΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέσε ψόφα ρε άθλιε που θα πεις ότι πήρε μπρος η δικαιοσύνη. Θα πάρεις κ συ και η αστική σου δικαιοσύνη την απάντηση που σας πρέπει.

      Διαγραφή
    2. Οσοι χρυσαυγίτες "διώκονται" (σε εισαγωγικά γιατί έχει γίνει σώου αυτή η υπόθεση, ενώ τόσα χρόνια δρούσαν με την κάλυψη της αστυνομίας και των κυβερνήσεων) γιατί πολύ απλά είναι εγκληματίες στην υπηρεσία του συστήματος και για την εγκληματική δράση τους λόγω της ναζιστικής ιδεολογίας. Τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ αντίθετα διώκονται γιατί είναι μπροστάρηδες στους αγώνες του λαού , για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα του, διώκονται ακριβώς γιατί αντιπαλεύουν πραγματικά το καπιταλιστικό σύστημα. Οι χρυσαυγίτες, το μόνο που κάνουν είναι να κλέγονται γιατί δηλώνουν οτι αυτοί υπερασπίζονται αυτό το σύστημα και τους αδικούν, ενώ απαιτούν να διώκονται οι κομμουνιστές και ευρύτερα οι εργάτες που παλεύουν οργανωμένα για τα δικαιώματά τους ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση.Είναι τσιράκια και ρουφιάνοι των επιχειρηματιών στους τόπους δουλειάς. Κάνουν τα εγκλήματά τους και τις λαμογιές τους με την κάλυψη της αστυνομίας, αλλά όταν τους πιάσουν απαρνούνται τα πάντα, την ιδελογία τους...Ούτε παντελόνια δεν φορούν...Αλλά τι να περιμένεις από μπράβους της νύχτας, διακινητές ναρκωτικών και συνεργάτες της ασφάλειας και της αστυνομίας;
      Υ.Γ. Ο Μιχαλολιάκος ήταν έμμισθος της ΚΥΠ!
      kk-1

      Διαγραφή
  2. η αθλιοτητα στο μεγαλειο της. Στην ιδια μοιρα οι αγωνες του λαου με τα εγκληματα της χρυσης αυγης που ειναι τσιρακι του καπιταλισμου. ΡΕ ΟΥΣΤ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή είναι η δεύτερη(νομίζω) δίκη που γίνεται για το ίδιο θέμα και μάλλον και αυτή θα πάει για αναβολή για άλλη φορά. Το θέμα είναι μέχρι που θα το ¨τραβήξουν¨. Και μην ξεχνάμε ότι πρόκειται και για κνίτες (οι 2 είναι μκρής ηλικίας) πέρα από την διεύθυνση του «Ριζοσπάστη». Κατά τη γνώμη μου χρειάζεται κανονική συγκέντρωση κυρίως για τους κνίτες (κυρίως για τον φόβο που μπορεί να έχουν) καθώς οι υπόλοιποι όπως και να το κάνουμε είναι μπαρουτοκαπνισμένοι σε τέτοιες καταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.