28 Ιουλίου 2014

Η συκοφαντία του αίματος...




Αφορμή για το ξεκίνημα των πολύνεκρων επιθέσεων του Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας στάθηκε η υποτιθέμενη απαγωγή και η εκτέλεση νεαρών εβραίων από τη Χαμάς. Εκτός του ότι η ίδια Χαμάς αρνείται τις κατηγορίες αυτές, στις 25/7 αξιωματούχος της Ισραηλινής αστυνομίας επιβεβαιώνει πως η απαγωγή και η εκτέλεση δεν έγινε από μέλη της Χαμάς.

Το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση είναι ότι η προβοκάτσια αυτή, της υποτιθέμενης απαγωγής και εκτέλεσης νέων, έχει χρησιμοποιηθεί ιστορικά ενάντια στους Εβραίους και έχει υποκινήσει πογκρόμ σε αμέτρητες περιπτώσεις, από την ναζιστική Γερμανία μέχρι και την Ελλάδα. Παραθέτω επ' αυτού δύο αποσπάσματα από το βιβλίο του Δημήτρη Ψαρά για τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών, που αναφέρονται σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Για το πογκρόμ του 1859 στην Οδησσό:

"Στο πογκρόμ του 1859 που ξέσπασε τις μέρες του Πάσχα, σύμφωνα με την Εβραϊκή Εγκυκλοπαίδεια "όλοι σχεδόν οι μετέχοντες και οι επικεφαλής των ταραχών ήταν Έλληνες ναυτικοί και κάτοικοι της πόλης"[1], σε σημείο που το πογκρόμ "δεν ήταν ρωσικό, αλλά ελληνικό". Αφορμή υπήρξε μια ψεύτικη φήμη ότι οι Εβραίοι την πόλης είχαν απαγάγει κάποιο χριστιανόπουλο για να το θυσιάσουν, σύμφωνα με τον πανάρχαιο μύθο του τελετουργικού φόνου.[2]"

Και

"Την επομένη κιόλας μέρα[3] η Μακεδονία προβάλλει την είδηση ότι "η Καβάλα τελεί από χθες εν αναστατώσει" διότι "κατηγγέλθη ότι ισραηλίτης αφήρεσεν αίμα παρά τινος εξαετούς Χριστανόπαιδος" και "η αστυνομία έλαβεν έκτακτα μέτρα τάξεως"[4]. Θεωρήθηκε δηλαδή κατάλληλη στιγμή για την επαναφορά της συκοφαντίας του αίματος που είχε από καιρό εξαφανιστεί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Λίγους μήνες αργότερα ο ίδιος αντισημιτικός μύθος θα επανερχόταν από τους ναζιστές στη Γερμανία. Βέβαια το επεισόδιο της Καβάλας διαψεύστηκε αμέσως με δηλώσεις του νομάρχη και του εισαγγελέα, αλλά πρόλαβαν να εκδηλωθούν και πάλι αντισημιτικές αντιδράσεις"[5]"

Οι ψευδείς κατηγορίες αυτού του τύπου βασίζονται στον μύθο του "Blood Libel"(συκοφαντία του αίματος) που αναφέρεται σε τελετουργικές δολοφονίες χριστιανών και κυρίως παιδιών από εβραίους, η πρώτη αναφορά που έχουμε είναι από τον 12ο αιώνα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το "Blood Libel" δείτε εδώ.

Όπως φαίνεται το Ισραηλινό κράτος μαθαίνει από την ματωμένη ιστορία του εβραϊκού λαού και εφαρμόζει κατά γράμμα στον παλαιστινιακό λαό, όλα εκείνα που υπέστησαν οι διωγμένοι και κατατρεγμένοι εβραίοι ανά τους αιώνες.




[1] Δημήτρης Ψαράς, Το μπεστ σέλερ του μίσους τα "πρωτόκολλα των σοφών της Σιών" στην Ελλάδα, 1920-2013, Εκδ. Πόλις, Αθήνα 2013, σελ. 71, από Jewish Encyclopedia, έκδοση 1906, λήμμα Odessa. Προσβάσιμο στο http://www.jewisgencyclopedia.com/articles/1160.


[2] Στο ίδιο, σελ. 71, από Robert Weinberger, The revolution of 105 in Odessa, Blood on the Steps, Indiana University Press, Ινδιανάπολις 1993, σ. 17


[3] Αναφέρεται στην επόμενη μέρα της δίκης κατηγορούμενων για συμμετοχή και υποκίνηση στο πογκρόμ της Θεσσαλονίκης και στον εμπρησμό του Καμπέλ το 1931(εβραϊκή φτωχοσυνοικία). Η δίκη τελέστηκε τον Απρίλιο του 1932 και οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν, μεταξύ των κατηγορουμένων και ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Μακεδονία μέσω της οποίας υποκινήθηκε το πογκρόμ.


[4] Ο.Π, Δημήτρης Ψαράς, "Το μπεστ σέλερ", σελ. 71, από εφημερίδα Μακεδονία, 20.4.1932.


[5] Στο ίδιο, σελ. 130, από εφημερίδα Μακεδονία 21.4.1932.

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

7 σχόλια:

  1. http://www.athjcom.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=493:-----------l---r--1891&catid=54:istoria

    ηβρα και αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει είναι κλασικό πλέον, βρίσκουμε ένα πρόσχημα που δεν έχει καμμία σημασία απολύτως αν είναι αληθινό και εφόσον ξέρουμε ότι κανείς δεν θα αντιδράσει μπαίνουμε μέσα και και πατάμε τη σκανδάλη. Αφού υπάρχει η στήριξη των άλλων ποιό είναο το πρόβήμα; Όταν κάποια στιγμή τελειώσει αυτό θα ακούσουμε κρίμα για την ανθρώπινη τραγωδία κλπ και όλα καλά. Εδώ είχε κάπου στο διαδίκτυο πως φάινονται οι βομβαρδισμοί από το διάστημα. Έτσι κι αλλιώς το μόνο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι οι κυρώσεις στη Ρωσία που μας χάλασε τα σχέδια στην Ουκρανία και δε μας άφησε να κάνουμε ό,τι γουστάρουμε ανενόχλητοι και το απάνθρωπο καθεστώς της Βόρειας Κορέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα πώ κάτι που μπορεί να παρεξηγηθεί στην αρχή.
    Το τελικό συμπέρασμα είναι , ότι μακροπρόθεσμα από τις διώξεις του «Αδόλφου» , οι Εβραίοι είναι οι μόνοι που το αξιοποίησαν προς όφελος του.
    Κατάφεραν ίσος για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία να κερδίσουν την συμπάθεια του κόσμου (ειδικά του λεγόμενου «δυτικού»).Πατώντας πάνω(και αξιοποιώντας) στο ολοκαύτωμα και μαζί με το Χολιβουτ(την εμπροσθοφυλακή της προπαγάνδας του καπιταλισμού) πέρασαν σταδιακά την προπαγάνδα που ήθελαν προς όφελος του Ισραήλ.
    Άφησαν έντεχνα ως κομπάρσους (και αν μπορούσαν δεν θα το ανέφεραν καθόλου),
    Τα εκατομμύρια των σοβιετικών, Τσιγγάνους, Ομοφυλόφιλους, και λοιπούς «αντιφρονούντες» στους Ναζί.
    Κατάφεραν έτσι να ξεχαστεί ότι ανέκαθεν ήταν αιμοσταγής λαός πού όπου τους έπαιρνε έσφαζαν τους πάντες (μια μάτια στην Παλαιά διαθήκη δίνει μια γεύση) για την «Γή της Επαγγελίας» που τους έταξε ο Θεός γιατί είναι οι εκλεκτοί του. Και όποτε ήταν από κάτω , έπεφτε «κλάψα» και οι «καημένοι»
    Η όλη υπόθεση μου θυμίζει την «εξαφάνιση» των 700 Θεσπιών που έπεσαν στις Θερμοπύλες μαζί με τους 300 Σπαρτιάτες, άλλα όλοι αναπολούν και θαυμάζουν μόνο τους «300» λες και οι 700 δεν έπεσαν μαχόμενοι για να έχουν την ανάλογη αναγνώριση και να μην είναι ο Αστερίσκος της Ιστορίας.
    Επίκουρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω παντως τους θεωρω γενικα ταλαιπωρημενο λαο, χωρις βεβαια αυτο να τους δικαιολογει ούτε στο ελάχιστο για αυτα που κανει το ισραηλινο κρατος με την στηριξη των περισσοτερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε Ποε έχουν περάσει διάφορα στάδια με το πέρασμα της Ιστορίας. Με διωγμούς και σφαγές άλλα και το αντίστροφο.
      Προσωπικά έπαθα μεγάλη πλάκα πιάνοντας κουβέντα με μια Εβραία (30χρ)γεννημένη και μελωμένη στην Ελλάδα(και όχι στο Ισραήλ όπου κάπου θα μπορούσα να δώσω ελαφρυντικά) και την ρωτούσα για τα έθιμα τους τις λατρευτικές τους συνήθειες κτλ. Και πάνω στην κουβέντα την ρώτησα πως ένας λαός που πέρασε τόσα από τους Ναζί , τώρα κάνει τα ίδια σε έναν άλλο λαό.
      Λύσσαξε στην κυριολεξία, κατηγορούσε τους Παλαιστίνιους ως τρομοκράτες , και ότι τρώνε αμέριμνες οικογένειες Ισραηλινών και σκάνε βόμβες και σκοτώνονται παιδάκια κτλ.
      Και όταν την είπα πλάκα μου κάνεις . Εδώ στην γάζα πιτσιρίκι πετάει πέτρα σε Τανκ και το πυροβολάγανε, και πώς έλιωσε το τάνκς μια ακτιβίστρια αμερικάνα στα κατεχόμενα στην προσπάθεια να μην γκρεμίσουν ένα σπίτι (μάλιστα ο μπινές την πάτησε και ξανά πέρασε από πάνω της) και πολλά άλλα. Και στο τέλος την είπα εμένα με νοιάζει να μην σκοτώνετε κανένα παιδάκι είτε Παλαιστίνιο Είτε Ισραηλινό.
      Τίποτα καμία συγκίνηση , για αυτή οι Παλαιστίνοι ήταν «αναλώσιμοι» και ανύπαρκτοι. Την ένοιαζαν μόνο τα «τέκνα του Ισραήλ»
      Και από άτομο που μεγάλωσε Ελλάδα.
      Και φυσικά δεν είναι όλοι ίδιοι και υπάρχουν προοδευτικοί , άλλα δυστυχώς είναι μειοψηφία και δακτυλοδεικτούμενοι.
      Φυσικά το ίδιο θα ήμασταν και εδώ με κάτι Άνθιμους, Χριστόδουλους έτσι και είχαν περισσότερη εξουσία.
      Επικουρος

      Διαγραφή
    2. Τι να σου πω, δεν ξερω, εγω πιστευω οτι αυτο το φαινομενο χαρακτηριζει ολη την ανθρωποτητα, δες την αποψη της πλειοψηφιας εδω για τους μεταναστες. Γενικα η συνειδηση των ανθρωπων ειναι αλλοτριωμενη από την καπιταλιστική ιδεολογία, η αν οχι αλλοτριωμενη(γιατι ευθυς αμεσως θα ρωτησει κανεις σε σχεση με τι;) διαμορφωμενη. Και ετσι επικρατει μεταξυ των ανθρωπων ο ατομικισμος και η αντιληψη οτι καποιοι ειναι ανωτεροι και καποιοι κατωτεροι λογω χρηματω, επαγγελματος, φυλου, φυλης...

      Δεν μου αρεσει να μιλαω για τους εβραιους σαν συνολο με την εννοια πως δεν ειναι ζητημα φυλης αλλα συνθηκων που διαμορφωνουν συνειδησεις. Και μεσα ακομα και σε αυτες τις συνθηκες υπαρχουν και ανθρωποι που πανε κοντρα στο ρευμα και δεν θελω να τους αδικω με γενικευσεις(οχι οτι το κανεις εσυ).

      Γενικα η ανθρωποτητα σε σχεση με το τι θα μπορουσε να ηταν, βρισκεται ακομα σε ανωριμο σταδιο, για αυτο και ολο αυτο το αιμα χυνεται για του αφεντη το ψωμι...

      Και κατι ασχετο, ειδα τις δηλωσεις του γουντι αλεν για τα γεγονοτα και φρικαρα, οχι οτι τον ειχα σε εκτιμηση, αλλα μου θυμησε την δημουλα, οχι οτι και αυτην την ειχα σε εκτιμηση. Με το ζορι να βγαλει απο τη μυγα ξυγκι γι ανα τα ριξει στους παλαιστινιους, δεν τους καλοδεχτηκαν λεει οταν πρωτοπηγαν για αυτο γινονται αυτα. Αμα τους ειχαν καλοδεχτει θα περνουσαν τωρα μελι γαλα....τι κοντοφθαλμοι ανθρωποι θεε μου, η αν δεν ειναι κοντοφθαλμοι εθελοτυφλουν, λες και ειναι θεμα διαθεσης και οχι οικονομικων συμφεροντων και διεθνων ανταγωνισμων.

      Διαγραφή
    3. Βρήκα την δήλωση . Στα σχόλια απω κάτω τον στόλισαν ανάλογα ευτυχώς.
      Ρηχός και schmuck.

      Ntina

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.