19 Ιουλίου 2014

ΗΠΑ - Βίντεο που προκαλεί φρίκη: Αστυνομικοί έπνιξαν πολίτη

-«Δεν μπορώ να αναπνεύσω» τους φώναζε 



«Δεν μπορώ να αναπνεύσω», τους φώναζε ξανά και ξανά. Κανείς δεν τον άκουγε. Οι αστυνομικοί είχαν πνοή σε ένα πεζοδρόμιο στη Νέα Υόρκη. 

Το απίστευτο αυτό περιστατικό, που το κατέγραψαν οι εξαγριωμένοι πολίτες που ήταν μάρτυρες της αστυνομικής βίας, έγινε μπροστά από κατάστημα με καλλυντικά. Θύμα ο Ερικ Γκάρνερ, ένας 43χρονος άνδρας βάρους 182 κιλών και με άσθμα, ο οποίος βρήκε το θάνατο στα χέρια των αστυνομικών, που τον κρατούσαν από το λαιμό και πιέζοντας το πρόσωπό του στο έδαφος. 

Μόνο όταν ο πατέρας έξι παιδιών σταμάτησε να αναπνέει, κάλεσαν οι αστυνομικοί το ασθενοφόρο. Αλλά ήταν αργά. Η σύζυγός του δεν μπορούσε να το πιστέψει. Σύμφωνα με την Daily News, το μόνο που της είπαν ήταν ότι ο άνδρας πέθανε γιατί «κάτι πήγε στραβά, κάτι έγινε λάθος». Κι όλα αυτά επειδή τον είδαν να πουλά αρτοσκευάσματα δικής του παραγωγής και έτρεξαν να τον συλλάβουν.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης είπε μόνο ότι ο άνθρωπος υπέστη καρδιακό επεισόδιο ενώ είχε συλληφθεί και πέθανε στο νοσοκομείο Ρίτσμοντ. Η οικογένεια όμως έχει άλλη άποψη.

Πάντως οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα  ενώ όπως παραδέχονται ο Γκαρνέρ δεν είχε κανένα όπλο ή επικίνδυνο αντικείμενο μαζί του.

«Τον έπνιγαν. Έλεγε ξανά και ξανά δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε, φύγετε από πάνω μου. Αλλά αντί γι αυτό τόσο περισσότεροι έπεφταν πάνω του», είπε αυτόπτης μάρτυρας.πέσει πάνω στον άνδρα για να τον συλλάβουν και ένας από αυτούς είχε κάνει σφικτή λαβή γύρω από το λαιμό του. Μάταια τους φώναζε, εκείνοι επέμεναν. Και ο άνδρας άφησε την τελευταία του 

1 σχόλιο:

  1. Δεν αποτελεί έκπληξη η κτηνώδης συμπεριφορά των Μπάτσων των ΗΠΑ.....! Εξαχρειωμένα κτήνη χωρίς ανθρωπιά, τους οποίους φυσικά και ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΡΟΤΥΠΟ τα δικά μας ΕΝΣΤΟΛΑ "ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ" απανταχού των υπηρεσιών της καταστολής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.